آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: المؤتلف
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: المؤتلف من المختلف بین ائمه السلف
🔹پدیدآور: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی
🔹ناشر: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی
🔹گروه: تصحیح و تحقیق
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، اثر حاضر را امينالإسلام فضلبن حسن طبرسى (م 548 هـ) در فقه مقارن نوشتهاست. فقه مقارن، گِردآورى اقوال و آراى فقهای فریقین در مسائل مختلف فقهى است، بدون مقايسه و ترجيح قولى خاص. شيخ مفيد، اولين فقيه شيعه است كه در اين موضوع كتاب نوشت. بعد از او سيد مرتضى، شيخ طوسى، محقّق حلّى و علّامه حلّى اين راه را ادامه دادند.
🔸 كتاب المؤتلف من المختلف، يك دوره كامل فقه و برگرفته از كتاب خلاف شيخ طوسى است. مؤلّف، در هر فرعى ابتدا نظر خود و بعضى از فقهاى شيعه را با ادلّه متقن ذكر مىكند سپس آراى فقهاى اهل سنّت را با ادلّه آنان مىآورد. اين اثر، در بردارنده 75 كتاب است كه از كتاب «طهارت» آغاز و در كتاب «أُمّهات الأولاد» پایان مییابد.
🔸 كار تصحيح و تحقيق اين كتاب در سال 1386 با سه نسخه خطّى و با همكارى جمعى از پژوهشگران گروه فقه در بنياد پژوهشهاى اسلامى مشهد مقدس آغاز شد. تا کنون چهار جلد آن منتشر شده و دو جلد ديگر در شرف انتشار است. مقابله نسخ خطّى، استخراج آيات، روايات و اقوال، ترجمه لغات، ترجمه رجال كه در جلد آخر خواهد آمد و تنظيم هوامش و تعليقات از اقدامات انجام شده در احياى اين اثر است.
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: حقوق دیپ
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: حقوق دیپلماتیک(رهیافت اسلامی)
🔹پدیدآور: سید مصطفی میرمحمدی عزیزی
🔹ناشر: سمت(سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها)
🔹گروه: ترجمه
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، اثر حاضر، کتاب حقوق دیپلماتیک نوشته احمد ابوالوفا محمد است که به مطالعه تطبيقي حقوق دیپلماتیک نوين با حقوق و روابط دیپلماتیک در اسلام میپردازد. اين كتاب از معدود آثار حقوق دیپلماتیک اسلام است كه مسائل آن را از نگاه حقوق دیپلماتیک معاصر و فقه اسلامي بررسی میکند.
🔸 برخی موضوعاتی که در این اثر واکاوی شده ، بدین شرح است: اصول كلى و ویژگیهای بنيادين حقوق ديپلماتیک در اسلام، منابع حقوق دیپلماتیک در اسلام، اصول حاكم بر روابط دیپلماتیک در حقوق دیپلماتیک اسلامى، انواع ديپلماسى در اسلام، ابزارها و وسايل ديپلماسي در اسلام، حق پناهندگى در چارچوب حقوق دیپلماتیک اسلامى، مبانى اعطاى مصونیتها و مزاياى دیپلماتیک در اسلام، تعرض به مصونيت سفيران از منظر حقوق اسلام، وظايف دیپلماتها و سفيران، سوء استفاده از مصونیتهاى ديپلماتیک، سرنوشت هداياى اعطایی به سفيران، گردآوري اطلاعات و جاسوسى دیپلماتها، مصونيت اماكن مأموريت از منظر اسلام، پناهندگى ديپلمات كي، وضعيت حقوقى فرستادگان در زمان جنگ.
🔸 نويسنده در این کتاب، تنها دیدگاههای مذاهب چهارگانه اهل سنت را آورده؛ اما مترجم، دیدگاههای فقهي امامیه را نیز بر آن افزوده است. اين کتاب، میتواند براي دروس حقوق دیپلماتیک و كنسولي، ديپلماسي و رفتار سياسي در اسلام، حقوق بینالملل اسلامي و فقه سياسي در رشتههای حقوق بینالملل و علوم سیاسی منبع كمك درسي به شمار آید.
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: فلسفه دی
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: فلسفه دین
🔹پدیدآور: علیرضا کرمانی
🔹ناشر: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔹گروه: ترجمه
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، کتاب فلسفه دين، اثر ويليام جي وين رايت، در هشت فصل مهمترين مباحث فلسفة دين را با نقدها، دفاعيهها، ضعفها و قوتهای آن دستهبندي کردهاست.
🔸 فصل اول علاوه بر پارهاي صفات خداوند همچون: بيزماني، انفعالناپذيري، قدرت و علم از سازگاري مفهوم خداوند هم ميگوید. فصل دوم از براهين اثبات وجود خدا، دو برهان وجودشناختي و جهانشناختي را با تقريرات، اشکالات و پاسخ برخي اشکالات به میان میآورد. در اين فصل، به مناسبتِ برهان نظم، بحثي نيز از معجزات مطرح میشود.
🔸 فصل سوم با تقسيم شرور به اخلاقي، طيبعي و گزاف دفاعيات مطرح در مسئله شر را بررسي ميکند. فصل چهارم که به معاد و جاودانگي انسان ميپردازد، برخي مسائل حوزه فلسفه ذهن را بیان و براهيني بر اثبات جاودانگي روح اقامه ميکند.
🔸 فصل پنجم علاوه بر اشاره به مباحث معرفتشناختي در باب حجيت شهود و تجربه ديني، ماهيت اين تجارب و آرا و انديشهها در اين حوزه را نیز برمیرسد. فصل ششم که نزاع ايمانگرايان و عقلگرايان را به ميان آورده، ديدگاههاي پاسکال،کيير کگور، فيليپس، ويليام جيمز و پلنينجا را نقد و بررسي ميکند.
🔸 فصل هفتم با طرح چگونگي ارزيابي جهانبينيها، اين سؤال را پاسخ ميدهد که «آيا خداباوري، تمامي معيارهاي ارزيابي جهانبينیها را دارد؟» فصل هشتم که به تنوع اديان اختصاص دارد، با بيان تحليلي تکثر گرايي ديني، مسئله پلوراليسم معرفتي و پلوراليسم نجات را بررسي ميکند.
@Bartar_khowzeh
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: منطق فهم حدیث
🔹پدیدآور: سید محمد کاظم طباطبایی
🔹ناشر: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔹گروه: تکنولوژی آموزشی
#چهاردهمین_همایش_1391
#1391
#کتاب_سال_حوزه
🔻🔻🔻🔻
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: منطق فهم
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: منطق فهم حدیث
🔹پدیدآور: سید محمد کاظم طباطبایی
🔹ناشر: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔹گروه: تکنولوژی آموزشی
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، فهم متون مقدس، نیازمند تأملی بیش از متون دیگر است؛ چون انتساب نظریهای به شارع مقدس، ممکن است افترای بر خدا تلقی شود. بنابراین، بهدست آوردن مراد شارع، دشوار بوده و نیازمند مبانی قابل دفاع، منطق پژوهش، روش مقبول و مهارتهای لازم در این حوزه است.
🔸 سیر فهم حدیث از آغاز تا انجام، نیازمند عبور از این مراحل است: دستیابی به متن صادرشده از معصوم(ع)؛ تبیین واژگان و اصطلاحات به کار رفته در حدیث مطابق با معیار مقبول غریب الحدیث؛ گردآوری خانواده احادیث ناظر به یک موضوع در کنار هم؛ به دستآوردن فضای صدور سخن؛ سنجش میزان اعتبار هر متن و جایگاه آن در مجموعه معارف؛ جمعآوری قرائن افزاینده یا کاهنده میزان وثوق؛ شناخت آسیبهای محتمل در ماده پژوهش؛ استمداد از روش پژوهش و فاعل پژوهش برای فهم دقیقتر متن.
🔸 افزون بر مراحل یادشده، تشکیل پرونده علمی از فهم پیشینیان همراه آشنایی با ظرافتهای موضوع و حکم در هر حوزه، فهم برتر و دقیقتر را سبب میشود. همچنین آشنایی با اسباب اختلاف احادیث و راههای رفع آن، آگاهی از دانش مشکل الحدیث، مهارت در دستیابی به مراد احادیث و روحیه متفکرانه و نقادانه میتواند بر دقت فهم متن بیفزاید. همچنانکه قوه تفکر و تأمل و استفاده از معیارهای دقیق در فهم متن، اطمینان به یافتههای ما از متون را افزایش میدهد.
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1391 🔹رتبه: شایسته تقدیر 🔹عنوان کتاب: پژوهشی ت
♦️چکیده
آثار برتر چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1391
🔹رتبه: شایسته تقدیر
🔹عنوان کتاب: پژوهشی تطبیقی در روایات تفسیر فریقین
🔹پدیدآور: مهدی رستمنژاد
🔹ناشر: مرکز بینالمللی ترجمه و نشر المصطفی
🔹گروه: تکنولوژی آموزشی
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، این کتاب با نگاهی مقایسهای به روایات تفسیری شیعه و سنی، ویژگیها و آسیبهای این دست از روایات را بررسی کردهاست.
🔸 الهی بودن علوم معصوم، استفادة گسترده از بطون، بهرهگیری فراوان از قاعدة جری و انطباق و روشمندی از ویژگیها و تمایزهای روایات تفسیری اهل بیت (ع) نسبت به روایات تفسیری اهل سنت به شمار میرود. همچنین روایات تفسیری اهل بیت (ع) رویکردی روششناسانه دارند؛ درحالیکه رویکرد روایات تفسیری اهل سنت معناشناسانه است. افزون بر این، روایتهای تفسیری شیعه منحصر به سخنان معصومان (ع) است؛ اما تلقی اهل سنت از آرای تفسیری صحابه و تابعان نیز روایت تفسیری شمرده میشود.
🔸 ویژگی¬های مشترک روایات تفسیری فریقین، اطلاعات جانبی سورهها، تبیین ابهامات، تفصیل جزئیات و بیان مراد الهی از دیگر مباحث مطرح شده در این کتاب است.
🔸 قسمت دیگری از این اثر، به آسیبشناسی روایتهای تفسیری فریقین اختصاص دارد. در این بخش، افزون بر آسیبهای سندی مانند فقدان و ارسال سند، به آسیبهای متنی و دلالی نیز اشاره شدهاست. برخی از آسیبهای متنی و دلالی عبارتاند از: ساختگی بودن دستهای از روایات، وجود تعارض بین روایات، در آمیختگی روایات تفسیری با غیر آن، ناسازگاری روایات با مبانی کلامی، تاریخی و غیر آن.
@Bartar_khowzeh
آثار برتر کتاب سال حوزه
🔸معرفی آثار برتر پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه – سال 1392 🔹رتبه: برگزیده 🔹عنوان کتاب: بازار سرمایه
♦️چکیده
آثار برتر پانزدهمین همایش کتاب سال حوزه - سال 1392
🔹رتبه: برگزیده
🔹عنوان کتاب: بازار سرمایه اسلامی
🔹پدیدآور: سید عباس موسویان
🔹ناشر: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔹گروه: اقتصاد
🔻🔻🔻🔻🔻
🔸 به گزارش دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه، بازار سرمایه اسلامی، از زیرشاخههای نظام اقتصادی اسلام و محلی برای معامله ابزارها و اوراق بهاداری است که همگی بر اساس آموزههای اسلامی طراحی شدهاند.
🔸 اثر حاضر، نخستین جلد از کتاب بازار سرمایه اسلامی است که اصول و مبانی فقهی و اقتصادی بازار سرمایه اسلامی را بررسی و ابزارهای مالی متعارف و اسلامی (صکوک) را نیز بیان میکند. نویسنده، در ابزارهای مالی متعارف، به دنبال توضیح مباحث موضوعشناسی، تشریح عملکرد اقتصادی و تبیین احکام فقهی است؛ اما در ابزارهای مالی اسلامی، قصد دارد ابزارهای مالی را از منظر فقهی، برای مخاطب تبیین و طراحی کند.
🔸 به اعتقاد نویسنده، اوراق قرضه و معاملات مرتبط با آن، در بازار سرمایه اسلامی مشروع نیستند. از سوی دیگر، ابزارهای ریسکپذیر (مثل سهام عام و ممتاز، اوراق مشارکت، مضاربه، مزارعه و مساقات) و ابزارهای ریسکگریز (مثل اوراق مراحبه، سلف، اجاره، استنصاع و جعاله) همچنین معاملاتی که با اوراق قرض الحسنه یا وقف برای فعالیتهای خیرخواهانه انجام میشود، این ذهنیت را پدید آورده که این بازار سرمایه، نسبت به بازار سرمایه سنتی، مطمئنتر است.
🔸 بنابراین، باید ضمن بررسی مبانی فقهی و اقتصادی بازار سرمایه اسلامی، ابزارهای سنتی تأمین مالی بازار سرمایه را نقد و با طراحی ابزارهای جدید تأمین مالی برای تکمیل بازار سرمایه اسلامی، برای سیاستگذاران و مسئولان بازار سرمایه ایران اسلامی نیز ابزارهای سرمایهگذاری ارائه کرد.
@Bartar_khowzeh