eitaa logo
بصير
2.5هزار دنبال‌کننده
76.3هزار عکس
69.8هزار ویدیو
2.6هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
*یک ماه پیش از اعلام تصمیم خروج از برجام توسط ترامپ، من درخواست گفتگويي خصوصي با ظريف کردم که مورد قبول واقع شد در بخش پاياني اين کتاب، موسوم به «پسگفتار» شرمن بيشتر به مسئله خروج دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا، از برجام و تبعات آن پرداخته است. شرمن در آغاز اين بخش نوشته است: يک ماه پيش از آن که دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا، تصميم خطرناک خود را براي خارج کردن آمريکا از توافق هسته اي ايران (برجام) بگيرد، من در نيويورک گفتگويي با (محمد) جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، داشتم. ظريف به آمريکا آمده بود تا مواضع ايران در خصوص آن توافق (برجام) براي صاحبنظران، رسانه ها و مطبوعات (آمريکايي) تشريح کند. من درخواست گفتگويي خصوصي با ظريف کردم (که مورد قبول واقع شد). ما در محل سکونت (رِزيدانسِ) نمايندهِ دائمي ايران در سازمان ملل (در نيويورک) يکديگر را ملاقات کرديم. هرچند ظريف ظاهري کاملاً آرام و متمرکز (بر موضوعاتي که ما درباره آن صحبت مي کرديم) داشت، من شرايط احساسي او را به اندازه کافي درک مي کردم که بدانم وي در پسِ اين ظاهر آرام و سخنان نرمي که مي گويد، سخت مشغول تفکر درباره گزينه هاي پيش روي ايران در صورت خروج ترامپ از برجام است. هرچند آمريکا فقط يکي از شش کشورِ شريک در اين توافق (برجام) بود، ولي قدرت اقتصاديِ آمريکا ادامه مشارکت ما را در اين توافق، حياتي مي ساخت. اگر آمريکا بار ديگر تحريم هاي خود را بر ايران تحميل کند، به ويژه تحريم هاي ثانويه که هر شرکتي را که با بانک مرکزي ايران معامله کند از دسترسي به بانک هاي آمريکايي محروم سازد، اين توافق (برجام) را به قراردادي توخالي و پوچ تبديل خواهد کرد.
ظريف از من خواست ارزيابي خود را از اين که ممکن است چه اتفاقي بيافتد، ارائه کنم. (آيا آمريکا از برجام خارج خواهد شد؟) اين سؤالي بود که من خودم ماه ها بر روي يافتن جواب آن کار مي کردم، زيرا از زماني که قدرت در کاخ سفيد دست به دست شد (ترامپ روي کار آمد)، دولت جديد آمريکا مدام در صدد تضعيف برجام بود و حتي از صدور مجوز براي آن دسته از شرکت هاي (خاص) آمريکايي که بر اساس برجام، مجاز به سرمايه گذاريِ محدود در ايران بودند، امتناع مي ورزيد. ترامپ در توئيت هاي خود به ناسزا گويي درباره برجام ادامه مي داد و وعده انتخاباتي خود را مبني بر پاره کردن «بدترين توافق تاريخ» همواره تکرار مي کرد. من بايد به ظريف اين را مي گفتم (و گفتم که): مهم ترين امر (براي ايران) اين است که به پيروي از مفاد برجام ادامه دهد. مثلاً ايران نبايد اورانيوم را فراتر از محدوده هاي تعيين شده در برجام غني سازي کند. ايران بايد کماکان درها را بر روي بازرسان بين المللي باز نگهدارد و به ساير مفاد برجام نيز عمل کند. من سپس تلاش کردم اين مسئله را براي ظريف تشريح کنم و فکر او را در اين خصوص تحت تأثير قرار دهم که نارضايتي (آمريکا) از اين توافق به فعاليت هاي بدخواهانه ايران در سوريه، لبنان، عراق و يمن بازمي گردد. اين حرکات ايران، فعاليت هايي است که دموکرات ها و جمهوري خواهان به يک اندازه، آن ها را فعاليت هايي بي ثبات کننده و خطرناک تلقي مي کنند. البته من (در گفتگوي خصوصي با ظريف) اذعان کردم که توافق هسته اي (برجام) شامل طرز رفتار ايران در خارج از مرزهاي خود نبوده است، ولي دولت کنوني آمريکا (دولت ترامپ) تلاش هاي ايران را براي اخلال در خاورميانه (غرب آسيا) و سعي ايران در به دست گرفتن کنترل اين منطقه را به يکي از قيودِ شبح (در سايه) در توافق هسته اي تبديل کرده بود (که به نظر ترامپ مي بايست دست کم در روحِ برجام گنجانده مي شد). در نهايت، من و ظريف گفتگويي بسيار مستقيم در اين خصوص داشتيم که نياز مبرم احساس مي شود که آمريکايي هاي مفقود يا زنداني در ايران به خانه بازگردند. ظريف که کنترل تصميم گيري در اين خصوص را در دست نداشت، به اين نکته اشاره کرد که در حالي که سرنوشت توافق هسته اي (برجام) در هواست (مشخص نيست) وي اين اختيار را ندارد که درباره بازگشت آمريکايي ها به خانه مذاکره کند. اين گفتگويي غم انگيز براي هر دوِ ما بود، زيرا ما نه تنها براي دستيابي به اين توافق (برجام) با يکديگر جنگيده بوديم، بلکه با بخش هاي رقيب در دولت هاي خودمان نيز براي دستيابي به اين توافق، مبارزه کرده بوديم. ما بر اين باور بوديم که اين توافق، گامي بزرگ در راستاي رسيدن به صلح است. اکنون چنين به نظر مي رسيد که اوضاع (با خروج قريب الوقوع آمريکا از برجام) بار ديگر به سمت خشونت ميل پيدا خواهد کرد. پس از پايان اين مذاکره خصوصي، من و ظريف با خم شدنِ معمول در برابر يکديگر (به جاي دست دادن) از هم جدا شديم، اما اين حقيقت تلخ را درک مي کرديم که احتمالاً چه اتفاقات سختي پيشِ رو خواهد بود.
شرمن افزود: وقتي رسماً اعلام شد که ترامپ از برجام خارج خواهد شد، من اين خبر را در شبکه تلويزيوني «اِم اِس اِن بي سي» تماشا کردم و (به خودم گفتم) رئيس جمهور آمريکا تمام رشته هاي ما را پنبه کرده و ايران را نيز بار ديگر در مسير دستيابي به سلاح هسته اي قرار داده است. بلافاصله، تلفن من شروع به زنگ خوردن کرد و من پيام هاي بي شماري را از سراسر جهان دريافت کردم که حاوي تسليت به من و ابراز دلسردي و نوميدي آنان در خصوص خروج آمريکا از برجام بود. البته خبرنگاران نيز مدام خواستار اظهار نظر من درباره اين موضوع (خروج ترامپ از برجام) بودند. با وجودي که مي دانستم قرار است دولت آمريکا رسماً اعلام کند که از برجام خارج مي شود، هنگام شنيدن اين خبر، تحمل آن براي من به هيچ وجه آسان تر نشد. من قبلاً نيز در مسيري مشابه حرکت کرده بودم، زيرا مشاهده کرده بودم که گامي ارزشمند که ما در راستاي خلع سلاح يک دولت لجام گسيخته و ديکتاتور برداشته بوديم، چگونه تباه شد. بيست سال پيشتر، ما تقريباً به يک توافق کاملِ موشکي با کره شمالي دست يافته بوديم که من در مذاکرات آن، در آخرين روزهاي دولت (بيل) کلينتون (رئيس جمهور دموکرات اسبق آمريکا)، شرکت داشتم و به پيش برد روند آن مذاکرات کمک کرده بودم، ولي کاخ سفيدِ بوش (دولت جرج دبليو بوش) آن توافق را به هم زد. امروز، ما در حال پي بردن به اين مطلب هستيم که اگر اجازه دهيم توافقات قبلي مان از بين برود، چه قدر دشوار خواهد بود که بتوانيم يک دولت داراي بلندپروازي هاي هسته اي (مانند کره شمالي) را بار ديگر به عقب برانيم. جان کري نيز همان شب (که آمريکا از برجام خارج شده بود) با من تماس تلفني گرفت. ما خشم خود را (از تصميم ترامپ) اظهار داشتيم و به يکديگر گفتيم که چه قدر نگران (آيندهِ) کشورمان هستيم. ما در پايان آن مکالمهِ تلفني، يکديگر را تشويق کرديم که به مبارزهِ خود ادامه دهيم. شرمن نوشت: من هنوز هم به مبارزه خود براي پابرجا نگه داشتن اين توافق (برجام) ادامه مي دهم، زيرا هنوز هم باور دارم که اين توافقي «خوب» است. هيچيک از ما که در مذاکرات برجام دخيل بوديم، انتظار نداشتيم که ايران خود را «يک شبه» دگرگون کند. همواره قصد ما از اين توافق اين بود که به عنوان گامِ نخست (براي تعامل با ايران) تلقي شود. به نظر مي رسيد که ايرانيان نيز چنين برداشتي درباره آن (برجام) داشتند. آنان آن توافق را دليلي براي اميدوار بودن مي دانستند. وقتي رژيم (دولت ايران) نتوانست از فرصت برداشته شدن تحريم ها براي بهبود اوضاع معيشتي ايرانيانِ معمولي بهره برداري کند، مردم به خيابان ها آمدند و تظاهرات کردند. حدود 5000 تن از مردمي که براي نشان دادن نوميدي و دلسرديِ خود، به اعتراضات خياباني (اغتشاشات) رو آورده بودند، دستگير شدند. شرمن در خاتمه افزود: وقتي من سخت مشغول مذاکرات بر سر برجام بودم، تصور مي کردم بزرگترين چالش براي موفقيت اين توافق، تخطي احتمالي ايران از مفاد برجام خواهد بود، ولي اصلاً انتظارِ آن را نداشتم که اين چالش، برخاسته از دسيسه هاي رئيس جمهور آمريکا باشد.
🔆 پیروزی‌ها در منطقه، ما را از تضرع به درگاه خدا باز ندارد! 🔰 علامه مصباح در دیدار با شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان: 🔹 خداوند متعال در این چند دهه اخیر، به صورت کم‌نظیری باب رحمتش را بر مسلمانان و به خصوص شیعیان باز کرده است. 🔸 با پیروزی انقلاب اسلامی و تحولاتی که در جوانان آغاز شد، حتی ما از توجیه عادی و علمی برای بسیاری از آن ها در کشور خودمان عاجزیم؛ این میل و رغبتی که نوجوانان در آغاز تکلیف و حتی قبل از تکلیف برای حضور در جبهه و جهاد برای دفاع از ارزش های اسلامی از خود نشان دادند، با هیچ منطق علمی قابل توجیه نیست 🔹 پیشرفت‌های علمی، صنعتی، سیاسی و نظایر آن‌که بعد از انقلاب در ایران اتفاق افتاد، به هیچ وجه قابل مقایسه با شرایط قبل از آن نیست. تا آن‌جا که بنده اطلاع دارم، هیچ سیاستمداری در دنیا این پیشرفت‌ها را حتی به صورت احتمال پیش‌بینی نمی‌کرد ولی الحمدلله این لطف‌های الهی روزبه‌روز بیشتر می‌شود و امروز آثارش را در خارج از منطقه نیز می‌بینیم. 🔸 شرایط مسلمانان در جنگ بدر به قدری سخت و دشوار بود و مسلمانان در ضعف قرار داشتند که خدا از آن‌ها به «اذله» تعبیر می کند.طبق روایات شخص پیامبر اکرم دست به دعا برداشت و از خداوند خواست تا نصرتش را نازل کند؛ تا جایی که بنده از سیره پیامبرصلی‌الله‌علیه‌وآله اطلاع دارم، حالت تضرع ایشان در شب جنگ بدر، بی‌سابقه بوده است. 🔹 با نگاهی به آیات معلوم می شود که این تضرعات در پیروزی اسلام مؤثر بوده است؛ در این زمان نیز علاوه بر شکر نعمت نصرت و پیروزی مسلمانان در ایران، لبنان و یمن، وظیفه دیگری نیز داریم؛ آن وظیفه این است که بر تضرعاتمان بیفزاییم. 🔸 تصور بنده این است که در اوایل مبارزات علیه رژیم ستمشاهی در ایران، حالت تضرع در مؤمنان بیشتر بود، ولی به نظر می‌رسد که این نوع تضرعات، یکی از کمبودهای امروز جامعه ماست و متأسفانه به این مسائل کمتر از مسائل مادی و ظاهری اهمیت داده می شود 🔹 این سخن بدان معنا نیست که از نعمت‌های مادی و علمی و تکنولوژی غافل شده و از آن‌ها استفاده نکنیم،مسئله این است که توجه به نعمت‌های مادی، ما را از توسلات، تضرعات و نذر و نیاز بازندارد. 🔸 یکی از نعمت های الهی برای ما، وجود مقام معظم رهبری است؛ در طول تاریخ، کمتر شاهد چنین نعمتی بوده‌ایم؛ ایشان علاوه بر این که از لحاظ علمی، سیاسی، بصیرت اجتماعی و هوش و فراست خدادادی امتیاز چشمگیری دارند که دوست و دشمن به آن اعتراف دارند، امتیاز دیگری هم دارند که بسیاری از افراد، از آن غافلند و آن روح بندگی و خضوع ایشان در مقابل خداوند و اعتماد به کمک های الهی و آثار توسلات است. 🔹 در مرتبه بعد از رهبری نیز کمتر کسی را مانند جناب سید حسن نصرالله با این متانت، شجاعت و صفات ممتاز می‌توان یافت؛ ایشان نعمتی بزرگ در لبنان است. باید خدا را به خاطر وجود چنین نعمت‌هایی شکرگزار باشیم و برای سلامتی ایشان، دعا کنیم.
🍃اگر ما به اندازه ای که این بچه به مادرش اطمینان دارد به خداوند اطمینان داشتیم، و می دانستیم که هر چه از او بخواهیم می دهد، هیچ مشکلی نداشتیم و همۀ کارهایمان درست می شد.
🌷السلام علیک یا اباعبدالله 📚امام صادق (عليه السلام): «زیارت امام حسین (عليه السلام) را ترک نکن ... تا خدا عمرت را دراز و روزیت را زیاد کند» 🌷در روز دوشنبه، روز مخصوص زیارت امام حسین (عليه السلام)، همه با هم به پابوس حضرتش می رویم.
🍃لازم نیست که انسان در پی این باشد که به خدمت حضرت ولی عصر (عج) تشرّف حاصل کند؛ بلکه شاید خواندن دو رکعت نماز، سپس توسّل به ائمه (علیهم السلام) بهتر از تشرّف باشد.
#همنشین_خوب 🍃با کسی نشست و برخاست بکنید که همین که او را دیدید به یاد خدا بیفتید، به یاد طاعت خدا بیفتید؛ نه با کسانی که در فکر معاصی هستند و انسان را از یاد خدا باز می دارند.
#سخنی_از _شهید_چمران 🍃آنان که به من بدی کردند ، مرا هشیار کردند، آنان که از من انتقاد کردند ، به من راه و رسم زندگی آموختند، آنان که به من بی اعتنایی کردند ، به من صبر وتحمل آموختند، آنان که به من خوبی کردند ، به من مهر و وفا ودوستی آموختند... پس خدایا : به همه ی آنانی که باعث تعالی دنیوی واخروی من شدند ، خیر ونیکی دنیا وآخرت عطا بفرما .
از عشق بیا که صحبتی تازه کنیم در حرکت خویش دقّتی تازه کنیم با رهبر و انقلاب و با خون شهید با یک صلوات بیعتی تازه کنیم
امام خامنه ای: 🔴 ان‌شاءالله آن روز خیلی دور نخواهد بود که نیروهای جوان و مومن خواهند توانست معضلات اقتصادی را در کشور حل کنند. گويا رهبري معظم انقلاب از دولت سالمندان به کلي قطع اميد فرموده!!!
🚩 ناگفته‌هایی از کنوانسیون جهانی کودک؛فرانسه و آمریکا ۲۰۳۰ را امضا نکردند حسن رحیم پور ازغدی: 🔹 برخی فکر می‌کنند با شرافت‌فروشی و وطن‌فروشی می‌توان پیشرفت کرد 🔹 اوایل دهه هفتاد به سمت لیبرالیسم اقتصادی و فرهنگی رفتیم 🔹 اسناد بالادستی زیادی در مبارزه با پولشویی و اختلاس داریم 🔹 برخی 40 سال پس از انقلاب دیدگاه دوران قاجار را دارند /100 سال پیش بود گفتند که از موی سر تا ناخن پا غربی شوید و الا مشکلاتمان حل نمی‌شود 🔹 امتناع رئیس‌جمهور از امضای کنوانسیون اسلامی حقوق کودک و ابلاغ حقوق کودک سازمان ملل 🔹 2030 به شکل دیگری در حوزه کودک در حال اجرا است 🔹فرانسه و آمریکا خودشان سند 2030 را امضا نکردند 🔹می‌خواهند ایران را مرکز پیگیری مصوبات سازمان ملل کنند 🔹به‌رسمیت شناختن همجنس‌بازی برای کودکان زیر 18 سال در کنوانسیون حقوق کودک 🔹قوم لوط رسما بر آمریکا حکومت می‌کند
💯سخنگوی دولت : وقت نداریم هم با دشمن برخوردکنیم هم با دوستانی که از پشت خنجرمیزنن‼️ ❌ والا تا دیروز که غرب داداش جونتون بود و داخلی ها دشمنتون ؛ الان که کُل قافیه رو از صفر تا صد باختین ، داره برعکس میشه⁉️ 👈 درضمن خنجر رو شماها به پیکر این ملت زدین، که زخمش تا ابد خوب شدنی نیست❗️
🔻آقای روحانی! نمی‌شود وقتی نیروهای نظامی موشک‌هایش را به قلب دشمن می‌زند، خودتان را جلو بیاندازید و بگویید من پولش را دادم، اما نوبت به بودجه که می‌رسد، به دنبال کاهش بودجه دفاعی باشید.
✖️گلایه امام زمان(عج) از شیعیان 🔻مرحوم آیت الله مجتهدی: 🔺یک روز در نجف اشرف، پس از اقامه نماز پشت سر آیت الله مدنی، دیدم که ایشان به شدت گریه می کنند. وقتی علت را از ایشان سؤال کردم، فرمودند: «یک لحظه امام زمان (عج) را دیدم که به پشت سر من اشاره کرده و فرمودند: آقای مدنی! نگاه کن! شیعیان من بعد از نماز سریع می روند دنبال کار خودشان و هیچکدام برای فرج من دعا نمی کنند. انگار نه انگار که امام زمانشان غایب است! و من از گلایه حضرت به گریه افتادم».
‼️بیان عیوب کالا هنگام معامله 🔷س 979: آیا هنگام فروش ماشین باید تمام عیب و نقص های آن به خریدار گفته شود ودرصورتی که نگوییم معامله صحیح است؟ ✅ج: گفتن عیب واجب نیست، اما نباید عیب آن را مخفی کند یا دروغ بگوید و معامله صحیح است، ولی اگر مشتری عیب را نداند و بعد از معامله بفهمد، حق فسخ معامله یا دریافت ارش را دارد.  📕منبع: leader.ir 🆔 @resale_ahkam
‼️فروش ملک به شرط خرید 🔷س 978:: بعضی از افراد اقدام به فروش بعضی از املاک خود می کنند به این شرط که دوباره آن را از همان مشتری به قیمتی بیشتر از قیمتی که خریده است خریداری کنند، آیا این بیع صحیح است؟ ✅ج: این نوع بیع صوری و وسیله ای برای دستیابی به قرض ربوی می باشد و لذا حرام و باطل است، بله اگر ملک خود را به‌طور جدّی و به نحو صحیح شرعی بفروشند و سپس اقدام به خرید نقدی یا نسیه آن به همان قیمت یا بیشتر از مشتری نمایند، اشکال ندارد. 📕منبع: leader.ir 🆔 @resale_ahkam
❤️ رسول الله صلى الله عليه و آله: 🔺أولَی النّاسِ بِی یَومَ القِیامَۀِ أکْثَرُهُمْ عَلَیَّ صَلاةً فِی دارِ الدُّنیا 🔺نزدیک‌ترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند. 📕 بحارالأنوار ج 91 ص 63
هدایت شده از دیده‌بان دولت
🛳 این سایت نظامی آمریکایی، ناوشکن «سهند» را «تهدیدی برای نیروی دریایی آمریکا» خواند و گفت نمایش موفق قابلیت‌های رادارگریز این ناو ایرانی می‌تواند مایه شرمساری واشنگتن شود. 🔹 اونوقت یه عده خودکم‌بین داخلی دنبال مسخره کردن توانمندی‌های کشور هستند! ✅ @efshagari_ir
هدایت شده از دیده‌بان دولت
🔺حاشیه بازی ایسنا و سلحشوری برای قبح‌زدایی از حمله به حجاب و انحراف افکار از مطالبات اقتصادی ✅ @efshagari_ir
💠سوال: نزد فقها معروف است که تشخیص موضوعات احکام به عهده خود مکلّفاست و وظیفه مجتهد تشخیص حکم است، ولی در عین حال مجتهدین در بسیاری موارد، در تشخیص موضوعات احکام نیز اظهار نظر میکنند، آیا متابعت از نظر مجتهد در موضوع نیز واجب است؟ ✅جواب: تشخيص موضوع، موکول به نظر خود مکلّف است و متابعت از مجتهد در تشخيص موضوع واجب نيست، مگر آنکه به آن تشخيص اطمينان پيدا کند و يا موضوع از موضوعاتى باشد که تشخيص آن نياز به استنباط دارد. @Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠سوال:آیا پوشیدن جوراب نازک برای خانم‌ها به‌طوری‌که پا در مقابل نامحرم مشخص باشد جایز است؟ ✅پاسخ توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای : ✅پاسخ:از جمله شرایط پوشش و لباس این است که بدن‌نما و نازک نباشد که پوست بدن پیدا باشد. بنابراین پا باید از نگاه نامحرم پوشانده شود، اگر خانمی جوراب نازک بپوشد که پا دیده شود، حجابش کامل نیست و جوراب باید در حدی باشد که پا پیدا نباشد. @Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠سوال:خانم‌هایی که موی بلند دارند و موی خود را در زیر روسری یا چادر در پشت سرشان می‌بندند به‌گونه‌ای‌که یک برآمدگی زیر روسری یا چادر ایجاد می‌شود، این مسئله شرعاً چه حکمی دارد؟ ✅پاسخ توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای : ✅پاسخ:اگر این وضع به‌گونه‌ای باشد که جلب توجه نامحرم کند یا خانم انگشت‌نما شود و شکل و شمایل خاصی پیدا کند حرام است اما اگر در آن حد نباشد اشکالی ندارد. @Esteftaate_rahbar کانال استفتائاک رهبر
🔺👆 #بازخوانی دیدگاه #رهبر انقلاب نسبت به فضای مجازی 🔴 اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است.. #جهاد_فرهنگی #خروج_از_انفعال