سلام خدمت همکاران گرامی✋🌸
#معرفی_کتاب : چهل حدیث📚
به نظر من یکی از ملاک های اصلی اینکه کسی معلم باشد آن هم به معنای واقعی کلمه، این است که هر روز در تلاش باشد تا خودش را بسازد و خودش را به آن کمال حقیقی نزدیکتر کند💪.
آخر چگونه ممکن است فردی که خودش راهی را نرفته و میلی هم به رفتن ندارد بتواند راهنما باشد🚶♂👨🦯🛣
تا معلمی در حرکت برای خودسازی خود نباشد بدون شک دانش آموزی را نخواهد ساخت و دغدغه هایش تنها به تمام کردن کتاب های درسی خلاصه میشود و در تصور این است که معلمی تاثیرگذار بر دانش آموز است🥳.
نوشتن کتابی با عنوان چهل حدیث در بین علما مشهور است و یکی از این کتاب ها چهل حدیث امام خمینی است📚 که کتابی بسیار سازنده در زمینه خودسازی هست که به دل من نشست❤️، البته کلام امام خمینی در کتاب کمی ثقیل است و روان نیست اما محتوای آن به شدت قدرتمند است و احتمال میدهم که این کتاب ساده سازی هم شده باشد🧐.
هر چقدر بیشتر در این کتاب جلو رفتم بیشتر به این نکته پی بردم که امام خمینی را نشناخته ام و به من نشناسانده اند و حسرت این را خوردم که چرا پس از این همه سال الان باید از مطالب این کتاب آگاه شوم کتاب شامل چهل حدیث است که امام تفسیری در مورد آن بیان میکند و راه رسیدن به یک صفت اخلاقی یا ترک یک رذیلت اخلاقی را بیان میکند مانند ریا، خشم، عُجب، حسد، عصبیت و... .
متاسفانه امام خمینی در آموزش و پرورش ما خلاصه شده در یک قاب عکس روی دیوار کلاس یا دفتر یا صفحه اول کتابهای درسی و در دهه فجر هم کمی از او میگوییم همین و بس.
در نهایت اینکه نمیخواهم بگویم همه برویم کتاب چهل حدیث امام بخوانیم اما همه باید در راه خودسازی باشیم💪.
منظورم از خودسازی هم تنها خودسازی معنوی و اخلاقی نیست بلکه توجه به ورزش یا کتابخواندن، صرفه جویی و... هست، چگونه معلمی که کتاب نمیخواند میتواند دانش آموز کتابخوان تربیت کند؟ چگونه معلمی که ورزش نمیکند و میلی هم به آن ندارد میتواند دانش آموزی را به ورزش تشویق کند؟؟ و... .
البته اگر به کتابهای روانشناسی تربیتی غربی و شرقی و شمالی و جنوبی هم سری بزنیم یکی از عوامل مهم در تربیت کودک را الگو بودن والدین و اطرافیان میدانند😇.
در نهایت اینکه تابستان فرصت خوبی است تا... .
#خط_مقدم_اینجاست
#این_قسمت
#معرفی_کتاب
به بچه ها گفتن، از بچه ها شنیدن
حتما برای شما در کلاس درس پیش آمده است که یکی از دانش آموزان با ناراحتی به سراغتان بیاید و بگوید: فلانی مدادم را شکسته😫✏️ یا یکی از دانش آموزان مرا مسخره کرده🤪 یا فلانی دفترم را خط خطی کرده😡 و هزاران اتفاق دیگر از این قبیل.
معلمان معمولا در این مواقع نقش قاضی را به خود میگیرند👨⚖ و به دنبال مقصر میگردند و در اکثر مواقع هم بحث و جدل بدون هیچ پایان خوشی تمام میشود و مسئله حل نشده باقی می ماند🤨.
اما آیا چنین برخوردهایی با این اتفاقات درست است؟
آیا روش های بهتری هم وجود دارد؟ 🧐
کتاب(به بچه ها گفتن، از بچه ها شنیدن) چنین موضوعاتی را مورد بررسی قرار میدهد و روش برخورد با این ماجراها را برایمان بازگو میکند.😇
این کتاب سه جلدی می باشد و جلد دوم آن از دو جلد دیگر کاربردیتر و مفیدتر است. 📚
به معلمان، دانشجو معلمان و والدین عزیز پیشنهاد میکنم حتما این کتاب را مطالعه کنند.
#خط_مقدم_اینجاست
سلام خدمت همکاران گرامی🌼🌸✋
#این_قسمت
#معرفی_کتاب : تعلیم و تربیت در ایران از صمد بهرنگی📝🇮🇷📚
اگر میخواهید از شرایط آموزش و پرورش قبل از انقلاب بدانید پیشنهاد میکنم این کتاب را مطالعه کنید احتمالا بعد از خواندن کتاب با خود بگویید: عَجب، ما که الان هم با یکسری از این مشکلات درگیریم🙃.
صمد بهرنگی این کتاب را در سال ۱۳۴۴ نگاشته است و واقعا هم تسلط خوبی روی مسائل آموزش و پرورش داشته است📕.
قسمت هایی از کتاب :
از دانشسرا که در آمدم و به روستا رفتم یکباره دریافتم که تمام تعلیمات مربیان دانشسرا کَشک است و فهمیدم که باید خودم برای خودم فوت و فن معلمی را پیدا کنم و چنین نیز شد😕
صمد بهرنگی در نقد آ.پ، معلم را اینگونه تعبیر میکند:
معلمی یعنی حفظ فرمول وار برنامه های درسی و تحویل آن به دانش آموز🤓.
او در مورد بازرسی از مدارس اینگونه میگوید: بازرسی در اداره های ما فقط یک مفهوم و هدف دارد: ثبت و ضبط صورت غایبان و عیب جویی😎.
او در مورد معلمانی که تازه وارد آ.پ می شوند میگوید:
معلمان جوان نخستین تیپا را هنگام استخدامی میخورند و گروهی به دورترین نقاط پرت میشوند چرا که واسطه و نفوذی در کارگزینی ندارند😭.
او در مورد تقلید ما از آموزش و پرورش آمریکا میگوید:
چرا ما باید در آ.پ از آمریکایی تقلید کنیم که خود هنوز به سیاهپوستانش حقی نمیدهد و چرا اینقدر از قهرمانان آمریکا در کتاب های درسی صحبت شده است🤠.
او در مورد تالیف کتاب های درسی می گوید:
برای اعتلای فرهنگ کشورمان باید کتاب های هر نقطه یا استان در ارتباط با فرهنگ همان منطقه باشد🤓.
در مورد تنبیه میگوید:
مدیر مدرسه به ما میگفت یه جوری بزنید که اثر تنبیه نماند🤫.
او در نقد دانشسرا میگوید:
چرا به دانشجویان این مقدار درس و واحد بی ربط داده میشود😠.
#خط_مقدم_اینجاست
وسایل سمعی و بصری:
تنها وسیله برای آموزش سمعی و بصری که من سال گذشته در اختیار داشتم چند تا قرقره، بادام و گردو بود که شاگردان برایم آورده بودند و من به وسیله آنها حساب و جمع و تفریق یادشان میدادم حتی در مدرسه من یک کره جغرافیایی کوچک و یک نقشه نبود از اداره بخش تقاضای یک کره کردم جواب شنیدم که اعتبار نداریم❌💰.
بخشی از کتاب تعلیم و تربیت در ایران نوشته صمد بهرنگی
تنبیه:
در بخشنامه ها هر گونه تنبیه بدنی سخت قدغن شده است و متخلفان را تهدید به رفتار طبق مقررات کرده اند. بعضی پدران هم به دستاویز چنین چیزها بارها سر معلم آمده اند و دعوا راه انداخته اند که کسی حق ندارد دست روی فرزند او بلند کند و الا اله و بله میکند این هم هست که عده زیادی از معلمها یا دستکم صدی نود معلمهایی که من میشناسم تلافی بگو مگوهایشان با بقال و قصاب و زن و مادر زن را سر شاگردان در می آورند بعضی آنها برای این کتک میزنند که بچه ها ازشان بترسند و سر و صدا نکنند و چیزی نپرسند تا آنها بتوانند رنگین نامه شان(مجله) را بخوانند و درس امتحان متفرقه آخر سال و پلی کپی دانشکده را خوب از بر کنند این دسته معلمها تکلیف زیادی هم معین میکنند مثلاً یک دفعه میبینی که گفته اند فلان درس را پانزده بار رونویسی کنید این تکلیف بیجا و بی فایده وقت شاگرد را میگیرد و جای پرس و جو نمیگذارد و معلم کلی وقت بیکار پیدامی کند⏰.
بخشی از کتاب تعلیم و تربیت در ایران نوشته صمد بهرنگی