3⃣ تجمیع کارکردهای متفاوت نظام حکمرانی در نهاد واحد: کارکردهای متفاوت نظام حکمرانی، اقتضائات نهادی متفاوتی را میطلبند و تجمیع آنها در نهاد واحد میتواند آسیبزا باشد. به عنوان نمونه، اقتضاء کارکرد "تنظیمگری" نظام حکمرانی، پدری کردن حاکمیت برای بخش خصوصی و رفاقت با آنان است، اما در کارکرد "ارائه خدمت"، حاکمیت در عرض بخش خصوصی قرار میگیرد و به نوعی برادر و رقیب آن محسوب میشود. تجمیع این دو در نهاد واحد، میتواند به سردرگمی، اتخاذ سیاستهای متناقص و متهم شدن حاکمیت منجر شود.
🔹به عنوان نمونه دیگر، کارکرد "تنظیمگری" حاکمیت، تا حد زیادی مقتضی نگاه توام با مساوات حاکمیت به همه بخش خصوصی است،
اما اقتضاء کارکرد "تسهیلگری و حمایتی" نظام حکمرانی، نوعی تبعیض هوشمند غیرتوام با مساوات (البته به شکلی عادلانه) و حمایت از قسمتی از بخش خصوصی است که با اهداف حاکمیت همسویی بیشتری دارد. تجمیع این دو کارکرد میتواند آسیبهای متعددی که ذکر شد، را به همراه داشته باشد. در طرح صیانت، این آسیب به شدت پررنگ است و کارکردهای سیاستگذاری، اَبَرتنظیمگری، تنظیمگری و تسهیلگری در یک نهاد، تجمیع شده است.
#حکمرانی_فرهنگی
🆔@Cultural_governance
✅ فراخوان عضویت در حلقه علمی سیاستگذاری فرهنگی
📚 حلقه علمی سیاستگذاریفرهنگی وابسته به انجمن مطالعات اجتماعی حوزه به منظور فراهم آوردن فضایی علمی برای همافزایی علمی در حوزه سیاستگذاری فرهنگ ایجاد و از عموم طلاب، دانشجویان و پژوهشگران عرصه مطالعات راهبردی و سیاستگذاری فرهنگ و رسانه عضو میپذیرد.
💻 علاقهمندان به عضویت میتوانند با مراجعه به لینک زیر، فرم عضویت را تکمیل کنند:
https://survey.porsline.ir/s/dYqJ9IO
🆔@Cultural_governance
🔰فرهنگ عمومی در کشور ما متولی ندارد
🖊بررسی کارنامه فرهنگی چهار دهه پس از انقلاب در گفتگو با مهراب صادقنیا؛
🔸یک خطایی معمولا رخ میدهد که تبلیغ مذهب را به معنای کار فرهنگی میبینیم. کار فرهنگی معنای دیگری دارد و برای این کار باید شرایط عمومی و وضعیت جامعه را بررسی کنید. درضمن اگر اتفاقی در حوزه فرهنگ عمومی پیش بیاید، آن وقت تمام تعالیم مذهبی هم بی اثر میشوند.
🔸فرهنگ اساسا باید در دانشگاهها درباره اش فکر بشود، بررسی شود و بعد سر میز تصمیم گیرندگان سیاسی قرار گیرد تا چاره جویی و درمان شود
🔶فرهنگ عمومی، یک کار تخصصی و فنی است و تنها از عهده کارشناسانی برمی آید که بدون جهت گیریهای سیاسی، حتی مذهبی (نه اینکه ضد مذهب باشند) مطالعه و برنامه ریزی میکنند و در نهایت به اجرا میرسند. به نظر بنده فرهنگ عمومی حوزهای است که در کشور ما متولی ندارد.
📎https://farhangesadid.com/000168
#حکمرانی_فرهنگی
🆔 @Cultural_governance
🔸مهارت های یک جوان حزب اللهی
✅انگیزه درون
🔸انگیزه درونی بهترین و مهمترین عامل برای پایبندی به انجام یه کاره. اما دستیابی و تسلط به اون، گاهی سخت و زمانبره.
🔸اغلب تو مرحله اول، برحسب اجبار کاری رو شروع میکنیم و میزان نظم و ترتیب مورد نیاز برای انجام اون بیشتره. تو مرحله دوم، میزان نظم و ترتیب کمتر میشه و با تمایل کار رو ادامه میدیم. اما تو مرحله سوم با یه انگیزه درونی مواجه میشیم. در واقع تو این حالت، از فرایند کار لذت میبریم و به مراتب پایبندی ما به ادامه انجام اون بیشتر میشه.
📌تو آخرین مرحله (تسلط) هم به اوج آزادی عمل، پایبندی به انجام کار و حداکثر انگیزه میرسیم. به طوری که اون فعالیت بخشی از سبک زندگی ما میشه. به این مرحله، ناحیه الهامبخشی هم میگن که خلاقیت و ایدههای نو تو این مرحله بیشتر اتفاق میافته.
#پیشرفت_مهارت
منبع:پیج تک رسا
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔@Cultural_governance
📌توسعه مهارت فردی
✅معرفی 77 مهارتی که یک جوان حزب اللهی باید انرا کسب نماید
🔸هر مکتب تربیتی به بیان "ابعاد رشد" انسان می پردازد این مسئله بیانگر این است که افراد در چه حوزه هایی باید رشد نماید.
🔹بابررسی ابعاد رشد در مکتب های گوناگون، این ابعاد در شش حوزه تقسیم می گردد(جسم،عقل و ...)
یکی از ابعاد رشد مهارت های اجتماعی می باشد که دارای 8 زیر مجموعه و لایه زیرین می باشد.
🔸در مجموعه هشتک #پیشرفت_مهارت بدنبال معرفی مهارت های عمومی برای یک جوان حزب اللهی هستیم
#پیشرفت_مهارت
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔@Cultural_governance
🔸مهارت های یک جوان حزب اللهی
✅مهارت علمی | یادگیری
🔰احتمالا اکثر ما بیشتر سالهای زندگیمون سعی داشتیم با خوندن و نوشتن یاد بگیریم. اما با گذشت زمان چیزهایی که یاد گرفتیم کمرنگ شده و اونها رو فراموش کردیم. دلیل این اتفاق میتونه این باشه که خوندن و نوشتن به تنهایی راه خوبی برای یادگیری نیست.
🔸طبق این هرم بهترین روش برای یادگیری یه موضوع، آموزش اون به دیگرانه. نیازی نیست که حتما معلم باشیم، اگر میخوایم یادگیری بهتری داشته باشیم، میتونیم چیزهایی که یاد میگیریم رو به دوستها و اطرافیانمون یاد بدیم یا در موردش با اونها بحث و صحبت کنیم تا بهتر توی ذهنمون بمونن.
#پیشرفت_مهارت
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔@Cultural_governance
درد فرهنگی روستا و درمان آن
از نگاه آقای عبدالحسین احمدی
🖊️ یاسر عسگری
دیروز یک شنبه، بعد از سالها، آقای #عبدالحسین_احمدی از فعالان سابق دفتر مطالعات جبهه فرهنگی (سالهای 1386 تا 1391) و از دغدغه مندان فعالیت های فرهنگی و هنری و ادبی در روستاها، به دفتر انتشارات در #قم آمد.
در سالهای حضورش بیشتر کار #توزیع مجلات و #محصولات و #ویراستاری مجلات و کارهای اداری و خدماتی دفتر رو انجام می داد.
زندگی در تهران و اضطراب و تعجیل تهرانی ها با روحیات آرام و لطیف او نمی خواند و به زادگاهش برگشت. موی سر و ریش رو حسابی سفید کرده بود. سالهاست #کارگری #روزمزدی می کند و اگر فرصتی دست دهد #مطالعه و #برگزاری دوره های مختلف برای بچه ها و نوجوانان و جوانان و پدران و مادران روستا. از کتابهای ناصرخسرو و نظامی و سعدی گرفته تا جلال آل احمد و قیصر امین پور و سید حسن حسینی و...
می گفت:
1. لازم هست در هر روستایی، به صورت ماهانه ولی مداوم، یک پزشک و یک کارآفرین و یک روانشناس و یک مردم شناس و یک روحانی سر بزند و به مردم روستا #مشاوره و همفکری و #آموزش بدهد. البته نه هر روحانی و نه هر روانشناسی. روی این دو قشر خیلی حساس بود.
2. معتقد بود تحول روستاها از آگاهی و آموزش شروع می شود؛ البته نه هر آموزشی. روی سبک و شیوه های آموزشی روستاییان خیلی تاکید داشت.
3. وضعیت بلبشوی فرهنگی و بی توجهی به روستاها رو در حد #آشوب و خیلی #خطرناک می دانست. الان حتی #سگ_بازی در شهرهای کوچک و روستاها زیاد شده. کار فرهنگی به سبک مرسوم رو کارآمد نمی دانست. می گفت اثر کار فرهنگی باید در زندگی و باور مردم ملموس و دیده شود. اگر مردم رو در همان سطح نگه بداره، دیگر #کار_فرهنگی نیست. کار #نفتی و بی حاصله.
4. این ضرب المثل که "چشم بزرگ تنگ است" رو یک طرف ماجرا می دانست و قائل بود باید این ضرب المثل باید این جوری کامل بشه که "چشم #حاکمان هم کور هست".
از دولت سابق که بسیار نالان بود که زندگی مردم عادی رو فلج کرد ولی معتقد بود دولت جدید و تیم جدید مجلس و صداوسیما هم نسبت به روستاییان #طرح و #برنامه ندارند و فکر می کنند با بخشنامه ها و رویکردهای سطحی و #نمایشی کاری انجام می شود.
جمعیت روستاها حدود یک سوم جمعیت کشور هست و برنامه مستقلی برای روستاییان نداریم.
و بحث های مختلف دیگر.
آخر جلسه، ازش پرسیدم حالا چی شد گذرتون به تهران و قم افتاد. گفت هواشناسی شمال میگفت دو سه روز #بارانیه و کار #روزمزدی پیدا نمیشه، گفتم بهترین فرصته بیام #تهران و #قم برای پیگیری #طرح ها و ایده ها و همچنین #زیارت. می گفت چند روز که کار روزمزدی نمی رم یا خودم و خانواده مریض میشیم، زندگی مون لنگ میشه و کسی هم نیست کمک بکند؛ چون بقیه دور و اطراف ما هم همین طوری اند. همه مثل همیم. شرایط و معیشت آنقدر سخت شده هست که دیگر نمیشه از دیگران توقع داشت و اصلا" مطرح نمی کنیم.
#فعال_فرهنگی_روستایی
▫️#مدیریت_فرهنگی
، درنگ در فرهنگ
@de_rang
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔@Cultural_governance
📑 سلسله نشست های مجازی ایده های هیأتی
🔰نشست اول : الگوی شادی در هیئات مذهبی
👤با حضور آقای " مرتضی طاهریان " - معاون ستادهماهنگی کانون های فرهنگي هنري مساجد کشور و سردبیر خبرگزاری شبستان
🗓️روز دوشنبه 1400/12/16، از ساعت 16:30 عصر
⬅️شرکت در وبینار : https://www.skyroom.online/ch/m.rahbordi/m.roshd1
مرکز رشد و نوآوری سازمان هیئت و تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی
▫️
، درنگ در فرهنگ
@de_rang
🔻 رئیسجمهورِ عزیز، حاجآقای رئیسی!
🖊️ دکتر مهدی جمشیدی
[1]. رهبر انقلاب گفت: چنانچه «دولتِ جوانِ حزباللهی» مستقر شود، بسیاری از دردها و دغدغهها برطرف خواهند شد. ما به این سخن، باور داشتیم و داریم.
[2]. امّا احساس میکنیم که با وجود رأیدادن به شما، هنوز «دولتِ جوانِ حزباللهی» مستقر نشده است! کارگزارانِ بیکفایت و تنبلِ «دولت روحانی»، زیر سایۀ ایدۀ «دولتِ جوانِ حزباللهی»، همچنان «حضورِ تصمیمسازانه» و «حیاتِ مدیریّتی» دارند و به این واسطه، یا سنگاندازی و مانعتراشی میکنند و یا بهظاهر و مصلحتاندیشانه، رنگ عوض کردهاند.
[3]. «ابقای تکنوکراتها»، تکرارِ قصّۀ «انتصاب مشاییها» است! «انقلابیهای اجتماعی» را شرمندۀ «ندانمکاریِ دولت انقلابی» نکنید! دولت «به نام» جریان انقلابی در قدرت است و «به کام» تکنوکراتها!
[4]. حواستان به «زمان» هست؟! «شش ماه» گذشت! هشدار! بدنۀ اجتماعیِ شما به دلیل «انفعال در چرخشِ مدیریّتی»، دلسرد شدهاند...
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔@Cultural_governance
حذف ۱۲ عضو حقوقی از شورای عالی انقلاب فرهنگی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ترکیب جدید این شورا اظهار کرد: ترکیب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با این رویکرد که شورا چابکتر شود و تصمیمگیری در صحن شورا بتواند با تمرکز و دقت بیشتری صورت بگیرد، مشخص شد.
در ترکیب جدید رؤسای سه قوه حضور دارند؛ وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزشوپرورش عضو هستند و همچنین دو رئیس سازمان صداوسیما و سازمان تبلیغات اسلامی و همچنین معاونت امور زنان و خانواده رئیسجمهوری و رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان بهعلاوه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای حقوقی را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: دوازده نفر از اعضای قبلی حقوقی در ترکیب جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور ندارند. البته این موضوع به این معنی نیست که در فعالیتهای این شورا مشارکت نخواهند داشت.
اعضایی که در ترکیب جدید حضور ندارند درصورتیکه دستور مرتبط با آنها باشد به جلسه دعوت میشوند و حق رأی نیز دارند، لذا شکل اعضای دائم و اعضای غیر دائم که بر اساس اقتضاء دستور جلسه دعوت خواهند شد در شورا شکل میگیرد.
https://sccr.ir/News/19852/1
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
🔅کانال حکمرانی فرهنگی🔅
🆔@Cultural_governance