فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حکایت_سر
🎥داستان نوزدهم ؛ دیدارِ خصوصی آقا!
💢آرزویی که پای تابوت مستجاب شد !
📌 مجموعه کلیپهای «حکایت سر»
برشهایی پرجاذبه و زیبا از زندگانی شهیدِ بی سر محسن حججی
داستانهای قرآنی و مذهبی
شأن نزول آیه (۳۳) سوره «نور»
پرسش : شأن نزول آیه (۳۳) سوره «نور» چه می باشد؟
پاسخ تفصیلی: در آیه (۳۳) سوره «نور» می خوانیم: «وَ لْیَسْتَعْفِفِ الَّذِینَ لا یَجِدُونَ نِکاحاً حَتّى یُغْنِیَهُمُ اللّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ الَّذِینَ یَبْتَغُونَ الْکِتابَ مِمّا مَلَکَتْ أَیْمانُکُمْ فَکاتِبُوهُمْ إِنْ عَلِمْتُمْ فِیهِمْ خَیْراً وَآتُوهُمْ مِنْ مالِ اللّهِ الَّذِی آتاکُمْ وَ لا تُکْرِهُوا فَتَیاتِکُمْ عَلَى الْبِغاءِ إِنْ أَرَدْنَ تَحَصُّناً لِتَبْتَغُوا عَرَضَ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ مَنْ یُکْرِهْهُنَّ فَإِنَّ اللّهَ مِنْ بَعْدِإِکْراهِهِنَّ غَفُورٌ رَحِیمٌ»؛ (و کسانى که امکانى براى ازدواج نمى یابند، باید پاکدامنى پیشه کنند تا خداوند از فضل خود آنان را بى نیاز گرداند. و آن بردگانتان که خواستار مکاتبه (قرار داد آزاد شدن) هستند، با آنان قرار داد ببندید اگر رشد و صلاح در آنان احساس مى کنید و چیزى از مال خدا را که به شما داده است به آنان بدهید. و کنیزان خود را براى دستیابى به متاع ناپایدار زندگى دنیا مجبور به خودفروشى نکنید اگر خودشان مى خواهند پاک بمانند!
شأن نزول:
بعضى از مفسران در شأن نزول این جمله گفته اند: «عبداللّه بن ابى شش کنیز داشت که آنها را مجبور به کسب درآمد برایش از طریق خودفروشى مى کرد! هنگامى که حکم اسلام درباره مبارزه با اعمال منافى با عفت (در این سوره) صادر شد، آنها به خدمت پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمدند و از این ماجرا شکایت کردند، آیه فوق نازل شد و از این کار نهى کرد».(۱)، (۲)
پی نوشت: (۱). «مجمع البیان»، ذیل آیه مورد بحث؛ «بحار الانوار»، ج 76، ص 17؛ «المیزان»، ج 15، ص 118؛ «قرطبى»،ج 12، ص 254، با اندکى تفاوت .
(۲). گردآوري از کتاب: شان نزول آیات قرآن(برگرفته از تفسیر نمونه)، محمد جعفر امامی، مدرسه الامام علی بن ابی طالب(ع)، چاپ اول ، ص 331.
📚پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیت الله مکارم شیرازی
#حجاب
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
معجزهی پیامبر در ایتا👇
eitaa.com/moejezeyepeyambar
❤️#مثل_شهدا_زندگی_کنیم
نزدیک ظهر بود. از شناسایی بر می گشتیم. از دیشب تا حالا چشم روی هم نگذاشته بودیم. آن قدر خسته بودیم که نمی توانستیم پا از پا برداریم ؛ کاسه زانوهامان خیلی درد می کرد.
حسن طرف شنی جاده شروع کرد به نماز خواندن. صبر کردم تا نمازش تمام شد. گفتم «زمین این طرف چمنیه، بیا این جا نماز بخوان». گفت «اون جا زمین کسیه، شاید راضی نباشه!!».
📚 یادگاران، جلد چهار، کتاب حسن باقری، ص 23
داستانهای قرآنی و مذهبی
شأن نزول آیه (۲۰) سوره «فرقان»
پرسش : شأن نزول آیه (۲۰) سوره «فرقان» چه می باشد؟
در آیه (۲۰) سوره «فرقان» می خوانیم:
«وَ ما أَرْسَلْنا قَبْلَکَ مِنَ الْمُرْسَلِینَ إِلاّ إِنَّهُمْ لَیَأْکُلُونَ الطَّعامَ وَ یَمْشُونَ فِی الاَْسْواقِ وَ جَعَلْنا بَعْضَکُمْ لِبَعْض فِتْنَةً أَ تَصْبِرُونَ وَ کانَ رَبُّکَ بَصِیراً»؛
(ما هیچ یک از رسولان را پیش از تو نفرستادیم مگر این که غذا مى خوردند و در بازارها راه مى رفتند؛ و بعضى از شما را وسیله امتحان بعضى دیگر قرار دادیم، آیا صبر و شکیبائى مى کنید (و از عهده امتحان بر مى آئید)؟! و پروردگار تو همواره بصیر و بینا بوده است).
شأن نزول:
🟥 جمعى از مفسران، در شأن نزول آیه فوق چنین آورده اند: گروهى از سران مشرکان، خدمت پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمده، گفتند: اى محمّد! تو از ما چه مى خواهى؟ اگر ریاست مى طلبى ما تو را سرپرست خود مى کنیم، و اگر علاقه به مال دارى از اموال خود در اختیار تو مى گذاریم.
اما هنگامى که دیدند: پیامبر(صلى الله علیه وآله) در برابر این پیشنهادهایشان تسلیم نشد، به بهانهجوئى پرداخته گفتند: تو چگونه فرستاده خدا هستى؟ با این که: غذا مىخورى و در بازارها توقف مىکنى؟!
آنها پیامبر(صلى الله علیه وآله) را به خوردن غذا سرزنش کردند؛ چرا که مىخواستند او فرشته باشد.
به راهرفتن در بازارها ملامت کردند؛ چرا که آنها کسراها و قیصرها و پادشاهان جبّار را دیدهبودند، که هرگز گام در بازارها نمىگذاردند، درحالىکه پیامبر(صلى الله علیه وآله) با مردم در بازارها حشر و نشر داشت و با آنها مأنوس بود، و امر و نهى الهى را به آنها ابلاغ مىکرد، بهانهجویان ایراد کرده گفتند:
او مى خواهد حکمران ما شود، درحالىکه روش او مخالف سیره پادشاهان است!.
🟦 آیه فوق، نازل شد و این حقیقت را روشن ساخت که روش پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله)، روش همه پیامبران پیشین است.(۱)، (۲)
پی نوشت: (۱). گر چه، مضمون روایت فوق، در بسیارى از تفسیرها آمدهاست، ولى آنچه ما در بالا ذکر کردیم مطابق روایتى است که «قرطبى» در ج ۱۳ تفسیرش ص ۵ آورده است.
(۲). گردآوري از کتاب: شان نزول آیات قرآن(برگرفته از تفسیر نمونه)، محمد جعفر امامی، مدرسه الامام علی بن ابی طالب(ع)، چاپ اول ، ص 342.
📚پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیت الله مکارم شیرازی
داستانهای قرآنی و مذهبی در ایتا👇
eitaa.com/Dastanqm
معجزهی پیامبر در ایتا👇
eitaa.com/moejezeyepeyambar
🖼 برشی از پینمای «سیلی تاریخ»
۱. روایت رهبر انقلاب از عبرت کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲
🔍 ادامه👇
khl.ink/f/53588
🖼 برشی از پینمای «سیلی تاریخ»
۲. بازگشت مصدق به نخستوزیری در سال۱۳۳۱
🔍 ادامه👇
khl.ink/f/53588