✅دیباج هفتاد و سوم
🔶ابن الوقت
📌خوشبختی احساسی است که باید از چشمه درون بجوشد و نه از منبعهای تعبیهشده در خارج از وجود آدمی.
📌بسیاری میپندارند اگر مال و ثروتی به هم زنند و جاه و مقامی بهدست آورند، شاهین خوشبختی بر دوششان خواهد نشست و راحت و آسایش بر سر زندگیشان همچون چتری گشوده خواهد شد. اما آنگاه که بخش بزرگی از فرصت گرانبهای عمر خویش را در مکیدن شیرابهی خوشبختی از پستانهای ساختگی مقام و ثروت، هدر دادند، بهخود آمده و در کام خویش جز تلخی حسرت گذشته و بیم از آینده احساس نمیکنند.
📌اما آنان که شراب خوشبختی را از سرچشمههای اصیل آن مینوشند و نه در کسب ثروت و مقام، نه در اندوه نسبت به گذشته کام جانشان زهر میشود و نه بیم از آیندهی نیامده، زندگی را به کامشان تلخ میسازد.
زبان حال دسته دوم این است:
مائیم که بیقماش و بیسیم خوشیم
در رنج مرفهیم و در بیم خوشیم
#مولانا
#شعار
#زندگی
#معنای_زندگی
#خوشبختی
#رنج
#مقام
#ثروت
@Deebaj
✅دیباج هفتاد و چهارم
🔶عشقبازی آینه
📌خاصیت آینه، بازتابدادن کامل تصویری است که در برابر آن قرار میگیرد. اگر آینه شکسته و یا محدب و مقعر نباشد، تصویری بینقص از اشیا ارائه میکند.
📌عاشق حقیقی نیز چهره کامل و بینقص معشوق را بازتاب میدهد و بهقول هوشنگ ابتهاج:
«آینه در عشقبازی صادق است
آینه یک دل نه، صد دل عاشق است»
📌اگر آینهی فطرت انسان در اثر ضربت سنگ گناه، ترک برنداشته باشد و یا بهجهت حرکت در کژراههی عصیان، فرورفتگی یا برآمدگی نیافته باشد، همواره قامت آراسته حقیقت را بازتاب خواهد بخشید.
📌انسان کامل، آینهای است که تمام حقیقت معشوق را در خود انعکاس میبخشد و انسانهای معمولی، تنها با نگاه به این آینه است که میتوانند به شناخت حقیقت ناب و بیپیرایه نایل گردند.
📌انبیا و اولیای الهی، آینههایی هستند که آفتاب وجود خداوند را بازتاب میدهند.
#آینه
#خداوند
#بازتاب
#انسان_کامل
#پیامبر
#عاشق
#معشوق
#ابتهاج
#سایه
#شعر
@Deebaj
✅دیباج هفتاد و پنجم
🔶بارقههای امید
📌کودک و نوجوان یعنی ادامه زندگی، استمرار وجود انسان، تازگی، تحول، پیشرفت و در یک کلمه: امید.
📌امروز دم غروب، خسته از یک هفته پرکار، هوس کردم کمی قدم بزنم. قدمزنان تا بوستانی که با منزل فاصله داشت رفتم.
📌در مسیر، از کنار دیوار مجتمعهای مسکونی که میگذشتم، از پشت نردهها، صدای سروصدای بچهها که نغمه زندگی بود، بهگوش میرسید.
دوست داشتم به آنان و جستوخیزهای کودکانهشان ساعتها خیره شوم.
📌در بهترین نقطه بوستان، شهید جوان بیست ساله ای در خاک آرمیده بود که البته گمنام بود. نماینده نسل دهه پنجاه یا شصت که جوانی و سرزندگی جمعیت این مرز و بوم را به رخ دیگر کشورها میکشاندند.
📌آن.سوتر، گروهی نوجوان ۱۳ تا ۱۵ ساله، با «زووووو» کشیدن، زندگی را نفس میکشیدند. شور و نشاطی وصفناشدنی داشتند. چمنهای بوستان هم زیر پاهای برهنهشان، قولنج میشکست.
📌اینها بارقههای امیدند در فضای جان، اما شاید زیاد طول نکشد که این بارقهها خاموش شوند و نسلی سالخورده در گوشه کنار بوستانها، روی نیمکتها بنشینند و این شور و نشاط زندگی، جای خود را به تکراری خستهکننده و کشنده بدهد.
#کودک
#نوجوان
#جمعیت
#زندگی
#امید
#جوانی_جمعیت
#شهید
#ایران
@Deebaj
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅دیباج هفتاد و ششم
🔶نقد جوانی
علیرضا مکتبدار
📌دوره پیری، دوران تثبیت باورها، ارزشها و رفتارهاست. تغییر در این دوران، اگر هم بخواهیم، بهدشواری رخ میدهد.
📌نشاط و نیروی جوانی و تحولخواهی جوان، او را مستعد پذیرش تغییر میسازد اما خستگی، بیحوصلگی و خمودی، سد راه هرگونه تغییر است.
📌فرصت جوانی، بهار خودسازی و پرکشیدن تا اوج قله معنویت است.
🔶جوانی را دریابیم!
#جوانی
#خودسازی
#تهذیب_نفس
#امام_خمینی
#اخلاق
#تغییر
@Deebaj
✅دیباج هفتاد و هفتم
🔶در حسرت سپیدارها
📌هر روز، در مسیر رفتن به سر کار، در کنار خیابان و بر کناره بوستانی که در ارتفاع بنا شده بود، قامت چند سپیدار که لباسی سپید با خالها و لکههای سیاه بر تن خود داشتند، نظرم را به خود جلب میکرد.
📌بیاختیار، با اینکه با رسیدن به آن منظره زیبا، راهم کمی کج میشد، اما نگاهم با سپیدارها امتداد مییافت.
📌تصمیم گرفتم یک روز صبح زود که به سر کار میروم، ماشین را در گوشهای متوقف کنم و خود را به سایه سپیدارها و رقص زیبای برگهایشان بسپارم، اما دریغ که هیچگاه این فرصت دست نداد. تا روزی که دیگر از آن همه سپیدار، جز یکی دو تا باقی نمانده بود، اما حسرت سپیدارها برای همیشه بر دلم باقی ماند.
📌آدمهای زندگی ما همان سپیدارهای خوشقامتی هستند که هر روز و هر ساعت، بیتفاوت از کنارشان میگذریم و هیچگاه حاضر نیستیم که در کنارشان و در زیر سایهشان دمی بیاساییم و آهنگ زندگی را در لابلای برگهایشان بشنویم و رقص حیات را در سایه روشن آفتاب وجودشان به نظاره بنشینیم.
#سپیدار
#درخت
#حسرت
#طبیعت
#عمر
@Deebaj
✅دیباج هفتاد و هفتم
🔶«خرداد» رازآلود
علیرضا مکتبدار
📌«خرداد» را به معنای کمال، رسایی، تندرستی دانستهاند. واژه خرداد، از صورت اوستایی(haur vatat) و از دو جزء (haurva) بهمعنی تام و کامل و بیعیب و (data) بهمعنی قانون، کاربردی دیرینه در متون ایران پیش از اسلام دارد.
📌بهنوشته بیرونی، خرداد عهدهدار تربیت خلق و موکل بر درختان و گیاهان و رفع آلودگی از آبهاست. بنابر بندهش، خرداد سَروَرِ سالها و ماهها و روزهاست.
📌در گاتها، از خرداد و امرداد پیوسته در کنار یکدیگر یاد میشود و در اوستای نو نیز این دو امشاسپند، پاسدارنده آبها و گیاهان اند که به یاری مردمان میآیند و تشنگی و گرسنگی را شکست میدهند.
📌 در یسنا، هات ۴۷، آمدهاست که اهورامزدا رسایی خرداد و جاودانگی امرداد را به کسی خواهد بخشید که اندیشه و گفتار و کردارش برابر آیین راستی است.
📌خرداد یکی از روزهای ماه در گاه شماریهای رایج در ایران در دوران اشکانی و ساسانی بوده است. هم به ششمین روز هر ماه و هم به سومین ماه هر سال خرداد اطلاق میشده است.
📌مهمترین وقایع مذهبی زردشتی در روز خرداد از ماه فروردین (ششمین روز از ماه فروردین) رخ داده یا رخ خواهد داد. از جمله اینکه در این روز، جهان و نخستین انسان (کیومرث) آفریده شد و در همین روز بود که زردشت به پیامبری مبعوث گردید و این پیشبینی که همه رخدادهای مربوط به رستاخیز در دین زردشتی، در همین روز اتفاق میافتد.
📌در میان نوشتههای دوران اسلامی نیز ابوریحان بیرونی به مواردی از رخدادهای مربوط به روز خرداد از ماه فروردین اشاره کرده است.👇
📌ایرانیان باستان چون بر آن بودند که در این روز برای ساکنان روی زمین سعادت تقسیم میشود، این روز را روز امید (یومالرجاء) نیز مینامیدند.
📌براساس آنچه در پارهای احادیث شیعی ذکر شده، از نظر اختیارات روزها، وجوه چندی برای روز خرداد در نظر گرفته شدهاست. از جمله مناسب بودن این روز برای تزویج و صید و طلب روزی.
❓آیا حوادث و وقایع مهمی که در ایران در خرداد؛ سرور ماهها و روزها –چه بهمعنای ششمین روز از فروردین و چه بهمعنای سومین ماه از ماههای خورشیدی- روی داده است، نوید دستیابی این دیار اهورایی به کمال و رسایی را از رهگذر تربیت شایسته مردمان نمیدهند؟
❓ آیا رفع تشنگی و گرسنگی و استضعاف خلق به برکت این ماه روی خواهد داد؟
❓آیا میتوان همچون ایرانیان باستان، «خرداد» را «یوم الرجاء» نامید؟
❓ آیا معمار بزرگ انقلاب اسلامی که «انتظار فرج از نیمه خرداد» میکشید، به این اسرار و رمز و رازها اشاره داشت؟
❓ آیا او کسی است که اهورامزدا، رسایی خرداد و جاودانگی امرداد را به او داده که اندیشه و گفتار و کردارش برابر آیین راستی است؟
کسی چه می داند!!
#خرداد
#کمال
#رسایی
#ایران
#انقلاب_اسلامی
#خمینی
@Deebaj
✅دیباج هفتاد و هشتم
🔶خمینی؛ میان کینهتوزی حسدورزان و عشقورزی حقیقتطلبان
🖊علیرضا مکتبدار
📌همه انبیا و راهبران الهی در مسیر خود با سنگاندازی و مخالفتهای شدید جاهلان و یا ستمگرانی که از جهل مردم به سود منافع خود بهره میبردند، مواجه بودهاند.
📌هیچ پیامبر و رسول و هیچ راهبر راستین دینی را نمیبینید که هدف تیرهای آزار و نیزههای شماتت و سرزنش و تیغهایی که زخم یأس را بر صفحه ذهن و جان آدمی نقش میزنند، قرار نگرفته باشد. اما آتش انبوه این کینهتوزیها با خنکای پایمردی و عشقورزی دوستانی اندک، به خاموشی گرایید و یا از لهیب آن به مرور زمان کاسته شد و دعوت انبیای الهی، در گوش جان جویندگان حقیقت، طنینانداز شد و آنان را تا پای جان، به خدمت حقیقت گماشت.
📌انقلاب اسلامی ایران، در پس سالها ظلم و ستمی که بر ستمدیدگان و مستضعفان رفته بود، با راهبری مردی از تبار آخرین پیامبر خدا، به ثمر نشست و نور امید را به دلهای مستضعفان تاباند و خردها و جانهای خفته را در گوشه و کنار جهان بیدار کرد و از سویی نیز، کینه حسدورزان طمعپیشه را برانگیخت تا از تمام توان خویش برای تخریب شخصیت او بهره برند و از گسترش پیام او که پیام پیامآوران الهی است، مانع شوند؛ اما استواری او در مسیری که انتخاب کرده بود، نقشههای شوم دشمنان را نقش بر آب ساخت و اینک در دورترین نقاط جهان نیز آهنگ نام او و انقلاب رهاییبخشش طنینانداز شده است.
#خمینی
#انقلاب_اسلامی
#مسضعفان
@Deebaj
✅دیباج هفتاد و نهم
🔶رادمردی از دیار گیلان
علیرضا مکتبدار
📌آنگاه که تبر استعمار و خودکامگی، بر قامت درختان مقاومت در این سرزمین فرود میآمد و سروقامتان این دیار، یکی پس از دیگری بر زمین میافتادند، سروِ جوانی بالیدن آغاز کرد که درک درستی از اوضاع و شرایط مملکت و اندیشهها و گرایشهای سیاسی موجود داشت و از نقشههای خائنان به این مرز و بوم و توطئههای خطرناک دشمنان آن نیز آگاهی داشت.
📌میرزا یونس مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی در سال 1295 هـ.ق در محله استادسرای رشت، دیده به جهان گشود. در آستانه اجتهاد بود که وقایع ایران، مسیر زندگیاش را تغییر داد و او را به خیزش علیه استعمار و استبداد واداشت.
📌آزادیخواهان فراوانی گرد شمع وجودش حلقه زدند، اما فقدان عنصر بصیرت در میان آنان، این حلقه را از هم گسست و از سوی دیگر، روسها نیز از حمایت او و قیامش سر باز زدند، اما او در به ثمررساندن نهالی که کاشته بود، مصمم و استوار بود.
📌در شانزدهم خرداد سال 1299 هـ.ش، در شهر رشت، حکومت جمهوری اعلام کرد که به گفته رهبر فرزانه انقلاب، یک واحد مینیاتوری از نظام اسلامی و جمهوری اسلامی، بود. هرچند عمر این جمهوری چندان نپایید، اما الگویی شد برای نظامی که پس از سالیانی چند، در ابعادی گستردهتر شکل گرفت و جهان را تحت تأثیر خود قرار داد.
#میرزا_کوچک_خان_جنگلی
#گیلان
#قیام_جنگل
#انقلاب
#جمهوری_اسلامی
#شانزدهم_خرداد
#استبداد
#بصیرت
@Deebaj