....#برنمیگردم!
🌷در عملیات رمضان در یک محور بچههای گردان مسیر را اشتباهی، حدود پانزده، بیست کیلومتر جلو رفته بودند. آقا مهدی یک نفر برداشت و رفت جلو. آقا عزیز جعفری آمد دم نفربر ما و گفت: «به مهدی بیسیم بزن برگرده. منطقه ناامنه اوضاع اصلاً مناسب نیست.»
🌷پیام را با بیسیم رساندم. چند بار دیگر آقا عزیز پیغام فرستاد که: «بگین مهدی برگرده» دفعه آخر آقا مهدی پشت بیسیم به من گفت: «آقای الموسوی! تا تک تک بچههای مردم رو از اینجا جمع نکنم، برنمیگردم عقب» و تا جایی که توانسته بود، زخمیها و شهدا را به عقب منتقل کرد.
❌❌ و برنگشت!
(راوی: رزمنده دلاور شهید مصطفی الموسوی)
دفاع مقدس
....#برنمیگردم! 🌷در عملیات رمضان در یک محور بچههای گردان مسیر را اشتباهی، حدود پانزده، بیست کیلوم
⏳ #زمان_جنگ
📷 عکس بالا: #شهید_باکری و #شهید_الموسوی ، معاون مخابراتی او در زمان جنگ
▫️ تصویر پایین: آیتالله خامنهای در جمع نیروهای لشگر 31 عاشورا در ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ - آخرین روز جتگ (روز آتش بس)
در این عکس، محمد آقاکیشی، (معاون مخابراتی لشگر بعد از مصطفی الموسوی) نیز در حال سینه زنی دیده می شود
🌴 التماس دعای خیر و طلب حمد شفا برای بیماری و مشکل پیش آمده برای خانواده حقیر 🤲🤲
✍️ خادم و ادمین کانال
خاکپای عزاداران و گریهکنان اباعبدالله(ع)
کانال #دفاع_مقدس
دفاع مقدس
ولادت :بیست و پنجم تیر ۱۳۳۰ در تبریز شهادت :سی ام مرداد ۱۳۶۱در سومار 🌷 ۳۰ مرداد ۱۳۶۱ - سالروز شه
۲۵ تیر ۱۳۳۰ - زادروز رزمنده بسیجی، شهید مرتضی صبور
🕊🕊 شهادت: ۳۰ مرداد ۱۳۶۱ - جبهه سومار
📄 فرازی ازوصیت نامه شهید👇
✍️ من مرتضي صبور، فرزند عبدالله، در دوراني از تباهي و سياهي ستمشاهي زاده شده و رشد يافتم كه از بدترين دوران حيات اين امت مستضعف بود. آن چنان ستم و جور استعمارگران خارجي و ايادي داخلي آنان بر حلقوم اين ملت فشار مي آورد كه هر فرياد آزادي خواهي و دادرسي همان دم به خاموشي مي گراييد. آري، زندگي حلقهاي از مكررات كسل كننده اي بود كه نه انسان بلكه شايد زندگي گياه بي توان نيز، نااميد در خطي ممتد از بيهودگي تداوم مي يافت و آنان كه تن به چنين ذلتي در نمي دادند، در بيدادگاه هاي رژيم از حق حيات محروم مي شدند و يا در سياه چالها مي بايست بدترين شكنجه هاي غير انساني را متحمل ميشدند.
سگ زنجيري امپرياليسم، محمد رضاي نفتي مبلغ آن چنان نظامي بود كه انسانها را رها زيستن جرم بود و در چنان شرايطي من نه انساني زنده، بلكه مرده اي متحرك بودم، خالي از هر تلاش و شوري براي زيستن. ياد آن روزهاي سياه، بدنم را به لرزه در مي آورد، عزلت گزيدن و در خلوت وحشتناكي زيستن به دور از هياهوي زندگي و با هراسي بزرگ كه روح را تا مرز نابودي پيش مي برد و اگر جسم باقي مي ماند، ديگر نمي شد آن را انسان ناميد. روزهاي آغاز انقلاب به رهبري امام امت، در حقيقت تولد نويني بود براي من كه طالب انسان بودن و انسان زيستن بودم و ميخواستم عمق و عظمت مكتب اسلام را دريابم و عظمت عشق را در ايثار هموطنانم بياموزم. من در حقيقت مديون خون مردمي هستم كه در برقراري اين نظام تا پاي جان مجاهدت نمودند. من خود را مديون تمامي شهداي جمهوري اسلامي ايران مي دانم و از همه بالاتر مديون امام امت كه استمرار ولايت ايشان، استمرار خط امامان معصوم و خط انبيا است. اگر مرا سعادتي باشد تا در راه پيروزي حركت اسلامي مستضعفان جهان، جان ناقابل را نثار نمايم، تنها ذره اي از ديني را كه بدين انقلاب و رهبرش داشته ام، توانسته ام ادا نمايم. اينك كه عازم نبردگاه حق عليه باطل هستم، احساس مي نمايم كه كليهي علايق دنيوي را هم چون باري سنگين از دوش رها ساخته ام و فارغ و سبك بالم و مجنون وار مي شتابم، به قول حافظ:
عشق بازي نيست اي دل سر به باز
زان كه گوي عشق نتوان زد به چوگان هوس
📆 ۲۷ تیر ۱۳۶۷ - سالروز پذیرش رسمی قطعنامه 598 شورای امنیت از سوی جمهوری اسلامی ایران
ا▫️▪️▫️▪️▫️
💠 پیام حضرت امام در خصوص قعطنامه 598 درتاریخ 29 تیر 1367 :
و اما در مورد قبول قطعنامه که حقیقتاً مسئله بسیار تلخ و ناگوارى براى همه و خصوصاً براى من بود، این است که من تا چند روز قبل معتقد به همان شیوه دفاع و مواضع اعلام شده در جنگ بودم و مصلحت نظام و کشور و انقلاب را در اجراى آن میدیدم؛ ولى به واسطه حوادث و عواملى که از ذکر آن فعلًا خوددارى میکنم، و به امید خداوند در آینده روشن خواهد شد و با توجه به نظر تمامى کارشناسان سیاسى و نظامى سطح بالاى کشور، که من به تعهد و دلسوزى و صداقت آنان اعتماد دارم، با قبول قطعنامه و آتش بس موافقت نمودم.
📗منبع : صحیفه امام؛ ج 21، ص 92-95
ا▫️▪️▫️▪️▫️
🔴 خاطره همسر امام خمینی از ختم جنگ:
🔹هنگامی که خبر پذیرش قطعنامه را شنیدم از آقا سؤال کردم چرا شما خودتان مسئولیت پذیرش قطعنامه را به عهده گرفتید؟ چرا پیشنهاد آقای هاشمی را که گفته بود اجازه بدهید من اعلام کنم و تبعات آن را بپذیرم، شما قبول نکردید؟
🔸آقا به من پاسخ داد: یعنی من قهرمان شوم و دیگری قربانی؟! خانم! از خدا بخواه این آخر عمری در چنین جهنمی نیفتم!
ا🔹🔸🔹🔸🔹
➖ تلخترین خاطره عمر امام به روایت مرحوم سید احمد خمینی:
«شما روحیه امام را در نظر بگیرید چه روحیه عزیزی است، وقتی در معادلات به این نتیجه رسیدند که باید (قطعنامه ) را قبول کنند گفتند: من جام زهر قطعنامه را می نوشم. من کنار امام بودم، امام مرتب مشتشان را می زدند روی پایشان،
برای اینکه تلویزیون ما داشت رزمندگان را نشان می داد، صحنه های جنگ را نشان می داد؛ اما امام با آن روحیه آمده بودند (قطعنامه ) را قبول کرده بودند.و در آن نامه ای که امام نوشته بودند فرمودند: خانواده شهدا، خانواده اسراء، من تا به حال جنگیدم و در جنگ عقیده ام این بود که به نفع شماست؛ امروز این عقیده را ندارم و قطعنامه 598 را قبول می کنم
📅 نگاهی به مطبوعات - 28 تیر 1367
در روز ۲۷ تیر ۱۳۶۷ به دنبال پذیرش #قطعنامه_598 #شورای_امنیت_سازمان_ملل_متحد از سوی #ایران، #جنگ_میان_ایران_و_عراق رسماً به پایان رسید
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆۲۷ تیر۱۳۶۷-سالروز پذیرش قطعنامه 598
🔶 خاطرۀ دردناک و تکان دهندۀ «حاج سعید قاسمی» از ماجراهای پس از #قطعنامه_598
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆۲۷تیر۱۳۶۷-سالروز پذیرش قطعنامه 598
📹 ناگفتههای قطعنامه 598 ...و پایان جنگ
به روایت محمدجواد لاریجانی، محمداسماعیل کوثری، هاشمیرفسنجانی، محسن رضایی، حسن روحانی و حسینعلایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ناگفتههای رهبر معظم انقلاب درباره پذیرش قطعنامه ۵۹۸؛ در۲۷ تیر ۱۳۶۷ و آتش بس جنگ تحمیلی ۸ ساله بابعثیون عراقی
⌛️ ۲۷ تیر - سالگرد قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت ملی از سوی جمهوری اسلامی ایران
#امام_خامنه_ای :
#قطعنامه را هم که امام قبول کرد، به خاطر این فشارها نبود. قبول قطعنامه از طرف امام، به خاطر فهرست مشکلاتی بود که مسؤولین آن روزِ امورِ اقتصادی کشورْ مقابلِ روىِ او گذاشتند و نشان دادند که کشور نمیکِشد و نمیتواند جنگ را با این همه هزینه، ادامه دهد. امام مجبور شد و قطعنامه را پذیرفت.
✔️پذیرش قطعنامه، به خاطر ترس نبود؛ به خاطر هجوم دشمن نبود؛ به خاطر تهدید امریکا نبود؛ به خاطر این نبود که امریکا ممکن است در امر جنگ دخالت کند. چون امریکا، قبل از آن هم در امر جنگ دخالت میکرد. وانگهی؛ اگر همه دنیا در امر جنگ دخالت میکردند، امام رضواناللَّه علیه، کسی نبود که رو برگرداند. بر نمیگشت! آن، یک مسأله داخلی بود؛ مسأله دیگری بود.
🍃در تمام عمر ده ساله حیات مبارک امام رضوان اللَّه تعالی علیه، پس از پیروزی انقلاب، یک لحظه اتّفاق نیفتاد که او به خاطر سنگینىِ بارِ تهدیدِ دشمن، در هر بُعدی از ابعاد، دچار تردید شود. این، یعنی همان برخورداری از روحیه حسینی.
✍️بیانات رهبر انقلاب در مراسم هفتمین سالگرد رحلت #امام_خمینی (رحمهالله)
۷۵.۰۳.۱۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #موشن_گرافیک
🗓 ۲۷ تیر ۱۳۶۷
پذیرش قطعنامه ۵۹۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆 ۲۷ تیر ۱۳۶۷ - سالروز پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت از سوی جمهوری اسلامی ایران
🎥 فیلم | سخنان #امام_خمینی در مورد پذیرش قطعنامه ۵۹۸
🎞 #موشن_گرافیک
🗓 ۲۷ تیر ۱۳۶۷
پذیرش قطعنامه ۵۹۸
کانال #دفاع_مقدس
@khadem_shohda ۱۸-ژوئیهٔ-۲۰۱۷ ۱۴-۵۳-۱۱ (2).pdf
1.41M
اگر امام قطعنامه ۵۹۸ را نپذیرفته بود ...!!
📎 ۲۷ تیر اما بی گمان "روز شجاعت امام خمینی" است. روز دیگری در توصیف شجاعت های او و این بار بر پایه «مصلحت».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پيام امام خميني به مناسبت پذيرش قطعنامه
#اینفوگرافی
🚫 #قطعنامه_598
از قطعنامه 514 در تاریخ 21 تیر 1361، تا #قطعنامه_598 و پایان جنگ 8 ساله در تاریخ 29تیر 1366
اطلاعات جالبی در این اینفو گرافی وجود داره..
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ۶ دقیقه طوفانی از ناگفتههای حاج سعید قاسمی درباره روزهای پایان جنگ
چه شد که ۳ شب بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از جنوب تا غرب چندین شهر به راحتی دست عراقیها و منافقین افتاد؟
روحانی که مسئول پدافند جنگ بود باید جواب بده گردنه پاتاق که در جنگهای جهانی سقوط نکرده بود، چطور اون زمان سقوط کرد؟
هاشمی در نماز جمعه دروغ بزرگی گفت که ما از قبل برای عملیات مرصاد آماده بودیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پیش بینی شهید همت پیرامون قطعنامه 598
📝 تحلیل سرلشکرپاسدار باقری ریاست ستادکل نیروهای مسلح در مورد پایان جنگ و قطع نامه 598 :
🔹 به نظرم قطعنامه 598 در تیر ماه 67 پذیرفته نشد و سابقه آن به دو یا سه سال قبل از آن باز میگردد؛ هنگامی که پشتیبانی لازم از رزمنده ها در جبهه صورت نمیگیرد یا باید نشست و شاهد انهدام کشور بود یا باید برای خاتمه جنگ تصمیم گرفت؛ این قشری نگریست که بگوییم فلان شخص دو خط نامه نوشت و گفت اگر فلان کارها را نکنید، نمیشود جنگید و حضرت امام (ره) نیز در پی آن اقدام به پذیرش قطعنامه کردند . این مطلب با عقل سازگار نیست !!
🔹 از سال 65-64 ضعفهای ساختاری، زیر ساختی و اساسی ما در جنگ هویدا بود . قبل هم بود ولی دیگر عراقیها به جایی رسیدند که بشدت قوی شدند ؛ اتفاق فاو افتاد و عراق خطر را به جدیت احساس کردند، همه به حمایت از صدام بر خواستند ؛ اطلاعات موجود است میزان تسلیحات و کمک هایی که به عراق در سال های 65 - 64 شد قابل قیاس با گذشته نیست.
🔹 عراقی ها با 400 هواپیما و 12 لشگر زمینی جنگ را اغاز کردند، این 400 هواپیما در طول جنگ ساقط شد و 12 لشگر منهدم گشت.
🔹 من مسئول شمارش این ها بودم. ولیکن در روزی که ما قطعنامه را پذیرفتیم عراق 700 هواپیمای روز دنیا را داشت و دارای 56 لشگر بود یک میلیون رزمنده داشت. ما با یک ارتش قدرتمند این گونه مواجه بودیم.
🔹 در مقابل چنین ارتش قدرتمندی هشت ما در گرو نه بود ؛ حضرت امام (ره) اعلام می کردند جنگ جنگ تا پیروزی، آیا بدنه کشور به این نحو از جنگ پشتیبانی می کردند ؟؟ و آیا جنگ به این نحو ادامه پذیر بود ؟؟ حوادثی که در بهار 67 اتفاق افتاد و بسیاری از سرزمین هایی که در طول جنگ موفق به تصرف آن ها شده بودیم را دشمن باز پس گرفت، از جمله اتفاقاتی بود که برای آن تصمیم گرفته می شد؛ دشمن تا نزدیکی اهواز آمد و باید برای جنگ تصمیم گرفته می شد.
🔹 ما برای مقابله با سلاح های پیشرفته شیمیایی عراقیها حتی ماسک به درد بخور نداشتیم ؛ آن ماسک های موجود که در فیلم ها است نیز از بین 15 عامل شیمیایی پاسخگوی 3 - 2 عامل بود ؛ آن ماسک ها به درد گاز اشک آور می خورد ؛ وقتی گاز اعصاب می زدند این ماسک ها عمل نمی کرد ؛ بچه های ما همانند برگ خزان می ریختند ؛ باید برای این اتفاقات تصمیم گیری می شد.
🔹 این امر در طول زمان جاری است؛ اگر می خواهیم روزی مجبور به قطعنامه ای نشویم، بایستی قدرتمند شویم ؛ ما در منطقه ای از جهان زندگی می کنیم و در بین قدرت هایی زندگی می کنیم که اگر قوی نباشیم، قطعا پایمال خواهیم شد ؛ این قوی بودن در طول زمان باید اتفاق بیفتد.
🔹 یک بعد این امر در دفاع و امنیت است، وحدت ملی، انسجام ملی، پیوستگی مردم و حکومت و ... که می دانیم باید در جریان زندگی ملت ایران جاری باشد، تا این ملت قدرتمند سر پا باشد و روز به روز بالنده تر گردد.
🔹 پذیرش قطعنامه چنین داستانی است ؛ نمی توان کسی را متهم ساخت و به عبارت دیگر نمی توان اذعان داشت در مقطع خاص، نامه خاص، شخص خاص، جمله خاص و ... سبب پذیرش قطعنامه شد.
🔹 باید بدنه کشور، بدنه دولت و ... از جنگ بهتر از این دفاع و حمایت می کرد تا به آن روز نرسیم، که رسیدیم . آنروز بسیار برای ما تلخ بود بسیاری از رزمندگان آرزوی می کردند زنده نمی ماندند و آنروز را نمی دیدند.
🔹 حداقل برای سطح راهبردی جنگ روشن بود که تصمیمی غیر از آن نمی شد گرفت و تصمیمی عاقلانه گرفته شد و باید این تصمیم اتخاذ می شد. در آن روز تیر ماه سال 67 اقدامی غیر از آن نمی شد گرفت، باید چاره را قبل از آن می کردیم ؛ اکنون هم اگر در پی ملت مقتدر بودن هستیم و به افق چشم انداز باشیم، باید تلاش شود و به ابعاد مختلف قدرت ملی دست یابیم و خودمان را حفظ کنیم، والا امکان دارد همانند قضیه پذیرش قطعنامه در طول تاریخ اتفاق افتد.
#عدم_حمایت_بدنه_دولت_وقت از جنگ