🔷 سرکوب مقامات امارات متحده عربی برای جلوگیری از همبستگی با آرمان فلسطین و تحمیل عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی، به دانشگاه نیویورک ابوظبی نیز کشیده شد؛ جایی که یکی از دانشجویان این دانشگاه به علت ابراز همبستگی با فلسطین دستگیر و اخراج شد.
🔷 مدیریت دانشگاه نیویورک ابوظبی محدودیتهای شدیدی را برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان درباره ابراز همبستگی با فلسطین در محوطه دانشگاه اعمال کرده است.
🔷 مدیریت این دانشگاه قادر به محافظت از دانشجویان، کارکنان و اساتید در برابر بازداشت و بازجویی در دستگاه امنیتی دولتی نیست و نتوانست از اخراج یکی از اعضای هیئت علمی و یک دانشجوی کارشناسیارشد جلوگیری کند.
🔷 مدیریت دانشگاه نیویورک ابوظبی به جای پافشاری بر دفاع از آزادی بیان در دانشگاه، هر گونه کنشگری با موضوع فلسطین را در محوطه دانشگاه سرکوب و اقداماتی مانند سازماندهی گردهماییهای شبانگاهی برای طرفداری از فلسطین، آویختن تابلوها، ارسال پیام در رسانههای اجتماعی و پوشیدن چفیه را محدود کرده است.
🔷 بسیاری از دانشجویان این دانشگاه به علت ابراز نارضایتی خود از این سیاست، تحت تعقیب انضباطی قرار گرفتند. تلاشهای اخیر برای برگزاری رأیگیری اعضای هیئت علمی برای تشکیل هیئت رهبری اعتراضات دانشجویی نیز با مانع و تهدید مواجه شده است.
🔷 آیین دانشآموختگی دانشگاه نیویورک ابوظبی در تاریخ ۲۲ می (۲ خرداد) نیز با پایش سنگین نیروهای انتظامات دانشگاه برگزار شد. دانشجوی دکتری که روی صحنه حمایت خود را از فلسطین اعلام کرد، به مدت یک هفته دستگیر و اخراج شد.
#دانشگاه
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 دیدار محمد بن زاید با نخستوزیر دولت وحدت ملی لیبی
🔷 محمد بن زاید آل نهیان (رئیس کشور امارات) روز جمعه در جریان سفر رسمی به چین با عبدالحمید الدبیبه (نخستوزیر دولت وحدت ملی لیبی) دیدار کرد.
🔷 پکن از دهمین نشست مجمع همکاری عرب و چین با حضور تعدادی از سران کشورهای عربی میزبانی کرد.
🔷 در این دیدار، دو طرف درباره روابط برادرانه، ابعاد مختلف همکاری و حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی لیبی و سوق دادن آن به مسیر توسعه گفتگو کردند.
🔷 نکته جالب درباره این دیدار آن است که امارات در بحران لیبی سالها از خلیفه حفتر پشتیبانی کرده و اینک این دیدار با رئیس دولت طرابلس شاید نشانهای از دگرش (تغییر) سیاستهای امارات در لیبی و پشتیبانی ابوظبی از نوعی سازش در لیبی باشد.
#منطقهای
#شمالآفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
May 11
🔴 ایران سفیر چین را به علت بیانیه مشترک با امارات احضار کرد.
🔷 وزارت امور خارجه ایران سفیر چین در تهران را در اعتراض به بیانیه چینی-اماراتی که شامل اشاره به حمایت پکن از ابوظبی در تلاش برای دستیابی به راهحلی مسالمت آمیز برای موضوع سه جزیره مورد مناقشه با ایران بود، احضار کرد.
🔷 به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزارت امور خارجه سفیر چین را در اعتراض به بیانیه مربوط به جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک احضار کرد.
🔷 در بیانیه مشترک چین و امارات آمده بود: «جمهوری خلق چین حمایت خود را از تلاشهای امارات متحده عربی برای دستیابی به یک راهحل مسالمتآمیز برای موضوع جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه و حل این موضوع از طریق حقوق بینالملل اعلام کرد.»
#بینالمللی
#چین
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 دیدار رئیس امارات و امیر قطر در ابوظبی
🔷 محمد بن زاید آل نهیان (رئیس امارات) و تمیم بن حمد آل ثانی (امیر قطر) امروز در ابوظبی آخرین تحولات وضعیت غزه و پیشنهاد جو بایدن برای آتشبس در نوار غزه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
🔷 بن زاید و بن حمد حمایت کشورهای خود از آتشبس در غزه و دستیابی به یک صلح جامع و پایدار بر اساس راهحل دو کشوری که امنیت و ثبات منطقه را حفظ میکند، یادآور شدند.
🔷 رئیس جمهور آمریکا شامگاه جمعه گذشته پیشنهاد جدیدی را برای پایان دادن به جنگی که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در جریان است، اعلام کرد که شامل ۳ مرحله است که مرحله نخست با آتشبس آغاز میشود و ۶ هفته به طول میانجامد و طی آن جزئیات دو مرحله دیگر نهایی خواهدشد؛ مراحل بعدی به خروج نیروهای صهیونیست از مناطق پرجمعیت غزه، آزادی تمامی اسرا و بازداشتشدگان و ارائه کمکها و بازسازی غزه اختصاص خواهد یافت.
🔷 تمیم بن حمد آل ثانی صبح امروز یکشنبه در راس هیئتی بلندپایه به ابوظبی سفر کرد و در آنجا مورد استقبال محمد بن زاید آل نهیان (رئیس امارات) قرار گرفت. این دومین سفر امیر قطر به امارات طی چند ماه گذشته است.
#منطقهای
#غربآسیا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 امارات مقصدی مطلوب برای پولشویی اموال غارتشده کشورهای آفریقایی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز نوشت که امارات مقصدی مطلوب برای قاچاق چند ده تن طلا از کشورهای آفریقایی به شمار میرود؛ اینچنین است که امارات مرکز مناسبی برای شستشوی پولهای کثیف آغشته به خون مردم بیگناه آفریقا است.
🔷 امارات بهرهمند اصلی دهها میلیارد دلار طلا است که سالانه از آفریقا قاچاق میشود؛ مناطق جنگزدهای چون شرق جمهوری دمکراتیک کنگو و سودان از مهمترین منابع این طلا به شمار میروند.
🔷 در سال ۲۰۲۲ حدود ۴۳۵ تن طلا به ارزش حدود ۳۱ میلیارد دلار از آفریقا به صورت غیرقانونی صادر شد که حجم تجارت غیرقانونی طلا را در یک دهه دو برابر کرد؛ این اندازه طلا برابر با حدود ۴۰ درصد از تولید طلای این قاره بود.
🔷 امارات متحده عربی ۹۳ درصد از صادرات اعلام نشده آفریقا را به خود اختصاص داده است؛ بزرگترین واردکنندگان این طلا سوئیس و هند هستند.
🔷 مارک اومل (یکی از نویسندگان این گزارش) از گروه ویژه اقدام مالی (FATF) خواسته است درباره حذف امارات از «فهرست خاکستری» در فوریه تجدیدنظر کند.
🔷 وی افزود: «وقتی ۴۰۰ تن به صورت غیرقانونی وارد کشورتان می شود، نباید از فهرست خاکستری حذف شوید. این فرایند به پولشویی، جنگها و مسائل حقوق بشری مرتبط است.»
🔷 امارات در سال ۲۰۲۳ مقررات جدیدی را درباره پالایشگاه های طلا ارائه کرد تا بررسیهای لازم در هنگام تهیه طلا، از جمله غربالگری و بازدید از محل معادن صنایع دستی، را بهبود بخشد.
🔷 سال گذشته، جمهوری دموکراتیک کنگو در اقدامی با هدف مبارزه با تجارت قاچاق، به Primera، یک تاجر طلا در ابوظبی، یک انحصار ۲۵ ساله در تجارت و صادرات ذخایر طلای «صنعتی» در مقیاس کوچک اعطا کرد.
🔷 این کشور آفریقای مرکزی در مناطق مرزی شرقی خود با شورشیان میجنگد؛ جایی که دارای یک کمربند معدن حاوی مقادیر زیادی طلا است.
🔷 تحلیلگران و مقامات کنگو می گویند که گروه های مسلح از جمله شبه نظامیان «۲۳ مارس» زنجیرههای تأمین رواندا و اوگاندا را پایش میکنند.
🔷 وزارت خزانه داری ایالات متحده اعلام کرده بیشتر طلای جمهوری دموکراتیک کنگو به کشورهای همسایه، رواندا و اوگاندا، قاچاق شده است که در آنجا تصفیه شده و بیشتر به امارات صادر میشود.
🔷 پل کاگامه (رئیسجمهور رواندا) در نوامبر ۲۰۲۲ گفت: «کنگوییها میگویند ما داریم طلای آنها را میدزدیم؛ ولی بیشتر آنچه از اینجا میگذرد، اینجا نمیماند و به دبی، بروکسل و تلآویو میرود.»
🔷 نکتهی مهم دیگر قرار گرفتن نام بروکسل و تلآویو کنار دبی در فرایند قاچاق طلا است.
#اقتصادی
#پولشویی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 امارات برای شرکت در نشست بریکس در روسیه آماده میشود.
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 دولت امارات روز یکشنبه تحولات مشارکت در گروه بریکس را بررسی کرد که نشست آتی آن ۱۰ ژوئن (۲۱ خرداد) در روسیه برگزار خواهد شد.
🔷 این نشست با ریاست عبدالله بن زاید آل نهیان (وزیر امور خارجه) از طریق فناوری ارتباط تصویری از راه دور در کشور برگزار شد و شمار زیادی از وزرا و مقامات اماراتی در آن حاضر بودند.
🔷 در این دیدار برجستهترین تحولات مشارکت امارات در گروه بریکس، راههای بهبود این مشارکت و تضمین بالاترین سطوح هماهنگی میان نهادها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
🔷 نشست وزرای خارجه بریکس در روزهای ۱۰ و ۱۱ ژوئن (۲۱ و ۲۲ خرداد) در شهر نیژنینووگورود روسیه برگزار میشود. یکی از ویژگیهای بریکس این است که شامل بزرگترین صادرکنندگان نفت در جهان به همراه چین است که بزرگترین مصرفکننده نفت در جهان به شمار میرود.
#اقتصادی
#بینالمللی
#روسیه
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 افشای یک پرونده فساد بزرگ مرتبط با دبی در تاجیکستان
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 رسانهها یک پرونده فساد بزرگ در تاجیکستان را فاش کردند که به امارت دبی، مقصد دوستداشتنی ثروتمندان و مقامات فاسد در سراسر جهان برای پولشویی، مرتبط است.
🔷 این پرونده مربوط به خرید املاک و مستغلات اشرافی توسط همسر نخستوزیر تاجیکستان (کوخیر رسولزاده) در دبی است؛ در حالی که او هیچ درآمدی ندارد و شوهرش از انجام فعالیتهای تجاری منع شده است. ایخبولخون نظیرووا افزون بر چندین ملک در منطقه زادگاه خود، املاک و مستغلاتی به ارزش حدود ۱.۴ میلیون دلار را در دبی خریداری کرده است.
🔷 همانند بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی، منبع ثروت این زوج نیز یک راز است. هیچ رسانه آزادی در تاجیکستان وجود ندارد؛ جایی که رئیس جمهور امامعلی رحمان سه دهه گذشته را صرف سکوت منتقدان و تمرکز قدرت کرده است.
🔷 اما OCCRP و Azda TV (یک رسانه در تبعید تاجیکستانی) توانستند سوابق تاجیکستان را به دست آورند که نشان میدهد نظیرووا دارای چهار آپارتمان و یک هتل در سغد، استانی که شوهرش پیشتر استاندار آن بود، و صاحب خانهای در دوشنبه است.
🔷 اطلاعات فاششده نشان میدهد نظیرووا همچنین دو ویلا در دبی خریداری کرده است. دادههای املاک و مستغلات لو رفته در پرونده «دبی آنلاک» نشان میدهد که نظیرووا دو ویلا در فاصله ۲۰۰ متری از یکدیگر در واحه میرا خریداری کرده است. ارزش یکی از این دو ویلا حدودا ۷۳۸ هزار دلار و ارزش دیگری ۷۰۰ هزار دلار تخمین زده میشود.
🔷 بر پایه اطلاعات فاششده، دختر نظیرووا، فرنگیس عظیمووا، نیز دارای املاک و مستغلات در دبی است. در سال ۲۰۱۱، او یک ویلا در محله میدوز خریداری کرد؛ وی تنها ۲۴ سال داشت که این ملک را خریداری کرد که ارزش امروزی آن حدود ۵.۴ میلیون دلار است.
#اقتصادی
#پولشویی
#بینالمللی
#آسیایمیانه
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 صادرات بیش از ۳۰۰ میلیون دلار اورانیوم از کره به امارات در سال ۲۰۲۳
🔷 صادرات اورانیوم کره جنوبی به امارات در سال گذشته به نصاب تازهای رسید و ابوظبی اتکای خود را به تخصص کره در زمینه کارمایه هستهای افزایش داد.
🔷 ارزش صادرات اورانیوم کره جنوبی به امارات در سال ۲۰۲۳ به ۳۰۵ میلیون دلار رسید که بر اساس سامانه آمار انجمن بازرگانی بینالمللی کره، بالاترین رقم تاریخ این کشور است.
🔷 کره جنوبی توسعه نیروگاه هستهای البراکه را بر عهده داشت و اورانیومی که کره جنوبی به امارات صادر میکند، در این نیروگاه استفاده میشود.
#اقتصادی
#بینالمللی
#شرقآسیا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 قاچاق سالانه میلیاردها دلار طلا از آفریقا به امارات
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 یک سازمان غیردولتی سوئیسی فاش کرد که سالانه میلیاردها دلار طلا از آفریقا قاچاق می شود که بیشتر این طلاهای قاچاق پیش از صدور مجدد قانونی به کشورهای دیگر، به دبی میرود.
🔷 بر پایه گزارش سازمان «SwissAid»، ۳۲۱ تا ۴۷۴ تن سنگ طلا که از طریق عملیات معدنی در مقیاس کوچک یا صنایع دستی در آفریقا استخراج میشود و ارزشی میان ۲۴ تا ۳۵ میلیارد دلار دارد، بی اعلام رسمی صادر میشود.
🔷 قاره آفریقا تولید کننده اصلی طلا در جهان است و غنا، آفریقای جنوبی، مالی و بورکینافاسو در سال ۲۰۲۲ در صدر تولید طلا قرار دارند.
🔷 قاچاق طلای آفریقا در حال افزایش است و بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ دو برابر شده است.
🔷 تجارت شکلگرفته پیرامون این فلز گرانبها «منبع درآمد میلیونها معدنکار صنعتگر، منبع اصلی درآمد برای بسیاری از دولتها، وسیلهای برای تأمین مالی گروههای مسلح و عاملی برای نقض جدی حقوق بشر علاوه بر تخریب محیطزیست است».
🔷 دبی «مرکز بینالمللی تجارت طلای آفریقا» است؛ این طلا سپس راه خود را به کشورهای دیگر، از جمله سوئیس، باز میکند.
🔷 این سازمان تخمین میزند که در سال ۲۰۲۲، «۶۶.۵ درصد (۴۰۵ تن) طلای وارداتی به امارات از کشورهای آفریقایی قاچاق شده است.»
🔷 این طلاها در چمدان و از طریق هواپیماهای خصوصی یا حتی پروازهای عمومی به دبی گسیل میشوند؛ امارات مرکز پالایشگاههای طلا و محل فعالیت هزاران تاجر فلزات گرانبها و سنگهای قیمتی است.
🔷 طلای آفریقا عمدتاً از امارات به سوئیس و هند فرستاده میشود. طبق قوانین سوئیس، طلا به نام جایی که واپسین فرآوری روی آن انجام شده، ثبت میشود؛ بنابراین طلای وارد شده به سوئیس را نمیتوان تا آفریقا ردیابی کرد.
🔷 فرایند قاچاق در این سطح نشاندهنده وجود اقتصاد موازی غیرقانونی در مقیاس بزرگ است که میتوان از آن برای پولشویی، تأمین مالی تروریسم و دور زدن تحریمها بهرهبرداری کرد.
#اقتصادی
#بینالمللی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 نگاهی به دیدار رئیس امارات با دانشجویان اماراتی در چین
🔷 محمد بن زاید آل نهیان (رئیس امارات) در جریان سفر رسمی هفته گذشته به جمهوری خلق چین، با شماری از دانشجویان اماراتی که در دانشگاهها و مؤسسات چینی تحصیل میکنند، دیدار کرد.
🔷 او با بیان اینکه دانش ثروت واقعی است، تأکید کرد که امارات مشتاق است از تجربیات توسعه متمایز در جهان، از جمله تجربه چین، بهرهمند شود.
🔷 رئیس امارات همچنین از دانشجویان خواست که چهره خوبی از کشور خود در چین ارائه دهند؛ اخلاق، ارزشها و اصول آن را در رفتار و کردار خود متجلی کنند؛ و پس از بازگشت به کشور یک پل فرهنگی را میان مردم امارات و چین بیافرینند.
🔷 امارات یکی از مهمترین شرکای بازرگانی چین در منطقه غرب آسیا به شمار میرود؛ همکاریهای ویژه این دو کشور در حوزه فناوریهای نوین و هوش مصنوعی نیز در چند ماه گذشته شهرتی جهانی به دست آوردهاست. حضور امارات در بالاترین سطح در گردهمایی چینی-عربی و دیدار رئیس امارات با دانشجویان اماراتی در چین، در هنگامهای که فشارهای محافل سیاسی آمریکا برای قطع پیوندهای چین و امارات فزونی یافتهاست، نشانههای مهمی با خود دارد.
#دانشگاه
#بینالمللی
#چین
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 سند سازمان ملل: ابوظبی حاکمیت عربستان سعودی بر الیاسات را به رسمیت نمیشناسد.
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 ابوظبی با بیان اینکه منطقه حفاظتشده الیاسات در آبهای سرزمینی آن واقع شده است، تأکید کرد هیچگونه حاکمیت یا صلاحیت قضایی را برای عربستان سعودی در مناطق دریایی فراتر از خط میانی که دریای سرزمینی امارات را جدا میکند، به رسمیت نمیشناسد.
🔷 این موضوع در نامهای از سوی وزارت امور خارجه امارات متحده عربی به سازمان ملل متحد در ۱۶ می (۲۷ اردیبهشت) مطرح شده است؛ این نامه در پاسخ به مخالفت عربستان سعودی با اعلام الیاسات به عنوان «منطقه حفاظتشده دریایی» نوشته شد. ریاض این اقدام ابوظبی را «مخالف با قوانین بینالمللی» میداند.
🔷 وزارت امور خارجه امارات در نامهای به سازمان ملل متحد به عربستان سعودی پاسخ داد: «ذخیرهگاه الیاسات در دریای سرزمینی امارات قرار دارد و ما هیچ منطقه دریایی، حقوق حاکمیتی یا صلاحیت قضایی فراتر از خط میانی جداکننده را برای عربستان به رسمیت نمیشناسیم.»
🔷 بر اساس یک سند رسمی منتشر شده در تارنمای سازمان ملل متحد به تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۴، نامهای از وزارت امور خارجه عربستان سعودی خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته شده که طرف سعودی میگوید برای اقدامات امارات «هیچ اثر قانونی را در نظر نمیگیرد و آن را به رسمیت نمیشناسد.»
🔷 در ادامه این نامه آمده است: «عربستان سعودی بر اساس توافقنامه مرزی منعقد شده بین دو کشور در ۲۱ آگوست ۱۹۷۴ که مطابق با قوانین بینالمللی برای هر دو طرف الزامآور است، به تمام حقوق و منافع خود پایبند خواهد بود.»
🔷 ابوظبی می گوید به خطوط پایه مستقیم مرزهای دریایی خود که در تصمیم دولت در سال ۲۰۲۲ اعلام شده، پایبند بوده و ادعای اینکه این خطوط با قوانین بینالمللی در تضاد است، را مردود میداند.
🔷 وزارت امور خارجه امارات در نامه اخیر خود تأکید کرده است که از سال ۱۹۷۵ امارات از طریق نامههایی به عربستان سعودی اطلاع داده که بخشهایی از توافقنامه ۱۹۷۵ به شکل فعلی قابل اجرا نیست و خواستار اصلاح آن شده است.
🔷 الیاسات یک منطقه دریایی است که در نزدیکی آبهای سرزمینی امارات قرار دارد و برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ از سوی ابوظبی به عنوان منطقه حفاظت شده دریایی اعلام شد. منطقه دریایی الیاسات، شامل ۴ جزیره با آبهای پیرامونی، در جنوب غربی ابوظبی واقع شده است.
#منطقهای
#غربآسیا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 محمد بن زاید ساعاتی پیش در کاخ الشاطئ ابوظبی میزبان سراجالدین حقانی (وزیر کشور طالبان)، عبدالحق وثیق (رئیس استخبارات طالبان) و انس حقانی بود.
🔷 انجام این دیدار چند روز پس از دیدار بن زاید با رئیسجمهور چین در پکن، این گمانه را تقویت میکند که ابوظبی قصد دارد در نظم نوین افغانستان با چین همکاری داشتهباشد.
#بینالمللی
#آسیایمیانه
#چین
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 امارات متحده عربی ۴۵.۴ درصد از واردات نفت ژاپن را در ماه آوریل تأمین کرد.
🔷 سازمان منابع طبیعی و کارمایه (انرژی) وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن فاش کرد که واردات نفت ژاپن از امارات در آوریل گذشته ۳۵.۷۹ میلیون بشکه معادل ۴۵.۴ درصد کل واردات این کشور بوده است.
🔷 این سازمان اشاره کرد که ژاپن در ماه مذکور حدود ۷۸.۸۴ میلیون بشکه نفت وارد کرده که سهم نفت کشورهای عربی (امارات، عربستان، کویت، قطر و عمان) ۹۵.۶ درصد یا ۷۵.۳۵ میلیون بشکه بوده است.
🔷 ژاپن ۳۱.۱ میلیون بشکه از عربستان سعودی، ۴.۷۱ میلیون بشکه از کویت، ۲.۷۷ میلیون بشکه از قطر و نزدیک به ۵۰۰ هزار بشکه از عمان وارد کرده است.
#اقتصادی
#نفت
#بینالمللی
#شرقآسیا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 پایان بحران روادید امارات و نیجریه
🔷 فستوس کیامو (وزیر هوانوردی و توسعه هوافضای نیجریه) گفت که بحران روادید میان نیجریه و امارات حل شده است.
🔷 این خبر در حاشیه مهمانی شامگاه دوشنبه هیئتهای شرکتکننده در هشتادمین نشست عمومی سالانه انجمن بینالمللی حملونقل هوایی در دبی اعلام شد.
🔷 به گفته وزیر نیجریهای، دولت امارات به زودی ممنوعیت سفر نیجریهایها به امارات را لغو خواهد کرد. وی خاطرنشان ساخت: «امارات متحده عربی شریک بسیار مهمی برای نیجریه محسوب میشود؛ زیرا نیجریهایها سرمایهگذاریهای زیادی در امارات دارند.»
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#بینالمللی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 گفتگوی وزرای خارجه امارات و جمهوری آذربایجان درباره روابط دوجانبه
🔷 عبدالله بن زاید (وزیر امور خارجه امارات) روز سهشنبه در تماس تلفنی با جیحون بایراموف (وزیر خارجه جمهوری آذربایجان) روابط دوجانبه و راههای تقویت آن را بررسی کرد؛ بررسی نتایج سفر رسمی محمد بن زاید آل نهیان (رئیس امارات) به جمهوری آذربایجان در ژانویه گذشته (دی ۱۴۰۲) و نقش آن در پیشبرد چشمانداز روابط، بخش دیگری از این گفتگو را تشکیل داد.
🔷 بازرگانی دوجانبه، سرمایهگذاریها و برنامههای امارات برای توسعه کارمایه تجدیدپذیر در جمهوری آذربایجان با نقشآفرینی شرکت «مصدر» از مهمترین ابعاد اقتصادی این گفتگو بودند.
🔷 همکاری در پروندههای آب و هوا، محیط زیست و دگرگونی اقلیم نیز در این گفتگوی تلفنی به بحث گذاشته شد؛ امارات سال گذشته میزبان گردهمایی سازمان ملل درباره دگرگونی اقلیم (COP28) بود و جمهوری آذربایجان نیز میزبان امسال این گردهمایی (COP29) خواهد بود. نکته جالب در این باره که احتمالاً باعث همگرایی میان ابوظبی و باکو شده، این است که دو کشور متکی به درآمدهای نفتی هستند و چالش مشترکی برای گذار به سیاستهای همخوان با بنیانهای محیط زیستی دارند.
🔷 دو طرف به مسئله صلح در قفقاز جنوبی نیز پرداختند و بن زاید پشتیبانی کشورش از باکو در درگیریها با ایروان را در قالب عبارت «صلح در قفقاز» اعلام کرد.
#اقتصاد
#بینالمللی
#قفقاز
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 دیدار طحنون بن زاید با مشاور امنیت ملی آمریکا
🔷 طحنون بن زاید آل نهیان (معاون حاکم ابوظبی و مشاور امنیت ملی امارات) روز سهشنبه در کاخ سفید با جیک سالیوان (مشاور امنیت ملی آمریکا) دیدار کرد.
🔷 جنگ غزه، آتشبس و شیوه نقشآفرینی امارات در بازسازی غزه مهمترین محورهای این دیدار بودند.
🔷 از سوی دیگر، احتمالاً مسئله همکاریهای گسترده امارات با چین (در قالب روابط شرکت جی ۴۲ با شرکت هوآوی) نیز مطرح شده است؛ محافل سیاسی آمریکا از چند ماه پیش با جدیت برای قطع روابط ابوظبی و پکن تلاش میکنند.
#بینالمللی
#آمریکا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
⭕️ نصاب بیسابقه ذخایر ارزی مصر با پشتیبانی امارات
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔻بانک مرکزی مصر اعلام کرد ذخایر خالص خارجی این کشور در ماه می به بیش از ۴۶ میلیارد دلار رسیده است.
🔻بانک مرکزی مصر روز سهشنبه ۴ ژوئن اعلام کرد که ذخایر خالص خارجی مصر در ماه مه به ۴۶.۱۲۶ میلیارد دلار رسید در حالی که در ماه آوریل ۴۱.۰۵۷ میلیارد دلار بوده است.
🔻بر اساس دادههای پیشین بانک مرکزی مصر، ذخایر ارز خارجی مصر هیچگاه به این سطح نرسیده بود و علت این افزایش، دریافت ارز بابت طرح رأس الحکمه بوده است.
🔻هیئت دولت مصر در روز ۱۵ می از دریافت ۱۴ میلیارد دلار به عنوان دومین پرداختی از طرح رأس الحکمه با همکاری سرمایهگذاران اماراتی خبر داده بود.
🔻قرارداد توسعه گردشگری ۳۵ میلیارد دلاری رأس الحکمه با امارات بزرگترین سرمایهگذاری خارجی در تاریخ مصر به شمار میرود. این قرارداد منجر به تزریق دلار به مصر شد که راه را برای افزایش بیسابقه نرخ بهره و افزایش وام صندوق بینالمللی پول هموار کرد.
🔻توافق با امارات متحده عربی برای توسعه منطقه «رأس الحکمه» و دریافت سرمایه انبوه اماراتی، باعث شد مقامات بتوانند با افزایش ۶ درصدی نرخ بهره، فرار سرمایه معکوس را رقم بزنند و سپردهگذاران را ترغیب کنند برای دریافت سود سالانه ۲۰ درصد، سرمایههای خود را به مصر بازگردانند.
🔻از سوی دیگر، صندوق بینالمللی پول از ماهها پیش خواستار یک سامانه ارزی منعطف شده بود و مصر نیز پس از اطمینان از وضعیت ذخایر ارزی، ارز را شناور کرد و ارزش پوند مصر طی یک روز در برابر دلار ۴۰ درصد کاهش یافت. صندوق بینالمللی پول نیز با دوبرابر کردن حجم وام مصوب و رساندن آن به نزدیک به ۸میلیارد دلار به دولت مصر پاداش داد؛ این اقدام صندوق بینالمللی پول خود باعث شتاببخشیدن به گسیل حمایت مالی ۱۴ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا و بانک جهانی به سوی مصر شد.
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#منطقهای
#شمالآفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 امارات یک مشاور امنیتی انگلیسی را به اتهام جاسوسی بازداشت کرده است.
🔷 یک روزنامه انگلیسی دیروز سهشنبه فاش کرد که مقامات دبی یکی از افسران سابق نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا را از ۷ ماه پیش به اتهام جاسوسی بازداشت کردهاند.
🔷 این روزنامه گزارش داد که «مت کراچر» درباره رابطه خود با وزارت دفاع انگلیس مورد بازجویی قرار گرفت اما جزئیات بیشتری درباره اتهام جاسوسی ارائه نشد.
🔷به گزارش تایمز، کراچر قبلا بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ در دبی زندگی میکرد و با مقامات آنجا در «مسائل مربوط به امنیت» همکاری داشت.
🔷به نوشته این روزنامه، سخنگوی وزارت خارجه انگلیس نیز در این باره گفت: «ما از این مرد انگلیسی در امارات متحده عربی حمایت میکنیم و با مقامات محلی در تماس هستیم.»
🔷 شایان ذکر است که در سال ۲۰۱۸ نیز دادگاهی در ابوظبی محقق بریتانیایی «متیو هجز» را به اتهام جاسوسی به حبس ابد محکوم کرد؛ وی بعدتر با عفو خلیفه بن زاید آل نهیان (رئیس فقید امارات) آزاد شد.
#امنیتی
#بینالمللی
#انگلیس
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 محمد بن زاید پیروزی شکننده حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری نارندرا مودی در هندوستان را به «برادرش» مودی تبریک گفت.
🔷 امارات و هند در روزگار محمد بن زاید و مودی به شرکایی راهبردی برای یکدیگر تبدیل شدهاند.
🔷 هندیها اینک نزدیک به ۴۰ درصد (آمارها تا ۶۰ درصد را نیز مطرح کردهاند) ساکنان امارات را تشکیل میدهند و در هیئتمدیره بسیاری از شرکتهای مهم اماراتی اکثریت را میسازند.
🔷 امارات و هند همچنین در چارچوب طرح I2U2 شریک امنیتی و اقتصادی آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنوب و غرب آسیا به شمار میروند. این دو بازیگر همچنین عناصر اصلی دالان «هند - خاورمیانه - اروپا» یا IMEEC هستند.
#بینالمللی
#هند
#اقتصادی
#دالان
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 شرکت ادنوک امارات عمده سهام یک شرکت سنگاپوری را به مبلغ یک میلیارد دلار خریداری کرد.
🔷 شرکت خدمات و پشتیبانی ADNOC قراردادی را برای خرید ۸۰ درصد سهام شرکت کشتیرانی Navig 8 که دفتر مرکزی آن در سنگاپور است، به مبلغ ۱.۰۴ میلیارد دلار امضا کرد.
🔷 شرکت پشتیبانی ادنوک بخشی از شرکت ادنوک (شرکت ملی نفت ابوظبی) است که در ترابری دریایی فعالیت میکند و ۳۲ نفتکش مدرن را در اختیار دارد.
🔷 در این توافق همچنین تصریح شده که ادنوک امارات ۲۰ درصد باقیمانده را در سال ۲۰۲۷ با مبلغی میان ۱.۲ تا ۱.۷ میلیارد درهم (۳۳۵ تا ۴۵۰ میلیون دلار) به دست خواهد آورد.
#اقتصادی
#نفت
#سرمایهگذاری
#بینالمللی
#شرقآسیا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 توزیع ۳۳۰۰ قطعه زمین مسکونی میان شهروندان در دبی
🔷 زمینهای منطقه الیلایس و شهر لطیفه در امارت دبی بخشی از راهحل این امارات برای مسئله مسکن به شمار میرود؛ دور تازه توزیع زمینها در همین مناطق انجام شده است. روزنامه البیان در این باره اعلام کرد که همه درخواستهای ارائه شده برای واگذاری زمینهای مسکونی تا پایان سال ۲۰۲۳ تکمیل شده و کار توزیع زمین در سال ۲۰۲۴ ادامه دارد.
🔷 حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم (ولیعهد دبی، رئیس شورای اجرایی و رئیس انجمن عالی توسعه و امور شهروندان دبی) گفت: «تاکنون ۱۱۵۰۰ قطعه زمین مسکونی بین شهروندان توزیع، ۸۷۶۰ وام مسکن به ارزش ۸ میلیارد درهم به متقاضیان اعطا و ۱۳۶۷ واحد مسکونی از زمان تصویب برنامه مسکن شهروندان توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم در سپتامبر ۲۰۲۱ ساخته شده است.»
🔷 توزیع این زمینهای مسکونی بر اساس طرح اسکان شهروندان در امارت دبی در راستای طرح شهری «۲۰۴۰ دبی» انجام میشود که دستیابی به توسعه شهری پایدار با محوریت انسان و بهبود کیفیت زندگی را هدف دارد. گفتنی است محمد بن راشد آل مکتوم طرح مسکن را با سرمایه ۶۵ میلیارد درهم برای ۲۰ سال آینده (تا سال ۲۰۴۰) تصویب کرد.
#داخلی
#اقتصادی
#مسکن
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 موافقت مصر با فروش بخشی از سهام بزرگترین شرکت کابلسازی این کشور به شرکت اماراتی
🔷 مصر با پیشنهاد یک شرکت سرمایهگذاری اماراتی «الکترا» برای خرید ۲۴.۵ درصد سهام شرکت «السویدی الکتریک» موافقت کرد. شرکت اماراتی این سهام را به قیمت ۱.۰۵ دلار به ازای هر سهم خریداری خواهد کرد و ارزش کل معامله به حدود ۵۶۰ میلیون دلار خواهد رسید
🔷 السویدی الکتریک که در سال ۱۹۹۷ تأسیس شد، در تولید کابلهای برق، تیرها، برجها، ترانسفورماتورها، قطعکنندههای مدار و لوازم اتصال و طراحی، و همچنین ساخت، بهرهبرداری و نگهداری نیروگاههای برق فعالیت میکند.
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#بینالمللی
#شمالآفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE