.
📌 پرسش و پاسخ ششم:
📋 صرفنظر از ویژگیهای مختلف امپراتوری ارتباطات یا جهانی شدن، جنابعالی نقش و جایگاه اراده آزاد بشر در دهکده جهانی را چگونه ارزیابی میکنید؟
❁ تردید دارم که در سیاره زمین هنوز هم جوامعی وجود داشته باشد که تسلیم اقتضائات تمدن اروپایی که جهان امروز را یکسره در تسخیر دارد، نشده باشند. نهادهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دنیای متمدن تا آنجا انسان جدید را محاصره کردهاند که اصلا تصور دیگری از «حیات بشری» جز این که هست، وجود ندارد. بچهها در میان خانوادههایی به دنیا میآیند که عادات و فرهنگ ملازم با همین صورت خاص از زندگی بشری را به ناچار پذیرفتهاند. تلویزیونها در واقعِ امر با یک آنتن مشترک در سراسر جهان به یک فرستندهی مرکز متصلند که یک پیام مشترک جهانی را به جذاب ترین صورتها ارائه میدهد. کودکان پای تلویزیونها رشد میکنند و به مهد کودکها، کودکستانها و مدارس و دانشگاههایی میروند که باز هم از آموزش و پرورش و تعلیم و تعلم هیچ تصور دیگری جز اینکه هست، ندارند.
❁ این آموزشگاهها، از مهد کودک تا دانشگاه، متعهدند که شهروندان خوب و مطیع و کاملا استانداردی برای دهکده جهانی تربیت کنند و چنین میکنند و بالاخره ضرورت معاش جوانان را - تحصیل کرده و یا تحصیل ناکرده - به صورتی جابرانه و مکانیکی به درون نهادهایی اجتماعی میراند که بر سراسر سطح سیاره زمین گستردهاند و با یک مکانیسم واحد و در خدمت غایاتی مشترک اداره میشوند.
❁ تمدن نهادی شدهی غرب که موفق شده است فرهنگ خویش را به صورت اشیایی هدفمند و نظامی تکنولوژیک که روز به روز به آخرین مراحل اتوماسیون (خودکاری) و دقت ریاضیوار نزدیک میشود، در آورد و از طریق متدولوژی و ابزار پیچیده اتوماتیک، جهان را تسخیر کند، مطلقاً اجازه نمیدهد که هیچ یک از افراد بشر صورت دیگری از حیات را جز اینکه اکنون هست، تجربه کنند.
❁ بنابراین، وضع انسان در برابر حیات، یک وضع «جبری» است، در اراده آزاد، و حال که بشر نمیتواند هر طور که خود میخواهد زندگی کند و از این بدتر، حتی کمترین امکان شناخت صورتهای دیگری از زندگی انسانی را از دست داده است، چگونه باید از آزادی و اختیار سخن گفت؟
📚 کتاب آوینی پاسخ میدهد (۷۲ سوال از #سید_شهیدان_اهل_قلم) صفحه ۳۴ تا ۳۵.
📁 استوری:
● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/915
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 http://eitaa.com/Doc_d_moghadas
.
.
☫ بسمه تعالی
● از: قرارگاه مقدم لشگر ۶۴ - رکن۲
● به: ف تیپ۱ پیرانشهر رکن۲
● تاریخ: ۱۳۶۱/۰۶/۳۰
📝 برابر اطلاع واصله:
❁ به افراد مسلح غیرقانونی دستور داده شده قبل از حمله به پایگاهها و پرسنل تامین محورها ابتدا سه روز متوالی بوسیله دوربین، تماس با پرسنل، در لباس چوپانی و غیره پایگاه و یا محل مورد نظر خود را شناسایی و سپس در گروههای سه نفری و با سلاحهای سبک و نیمه سنگین حملات خود را از سمتهای مختلف بشدت آغاز نمایند.
✅ ارزیابی خبر: احتمالا صحت دارد.
🔄 مراتب جهت هوشیاری و مراقبت بیشتر ابلاغ میگردد.
| ف قرارگاه مقدم لشگر۶۴ سرهنگ ستاد ظهوری، از سوی سرهنگ صالح امین
📋 گیرندگان:
۱. ف لشگر۶۴ ر۲ جهت استحضار
۲. ف تيپ شهداء
۳. ف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیرانشهر جهت هوشیاری و پیش بینی لازم
۴. ف پادگان پسوه جهت هوشیاری
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 http://eitaa.com/Doc_d_moghadas
#تیپ_ویژه_شهدا #اختصاصی #اسناد
.
.
📌 ایده جذاب و تأثیرگذار برای هفته دفاع مقدس؛
🎬 برای هفته دفاع مقدس میتوانید فیلم سینمایی «قلب رقه» که داستان نبرد اطلاعاتی مدافعان حرم با اسرائیل و داعش است را در مساجد، پایگاههای بسیج، مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه و هر جای دیگر که جمعی هستند، نمایش بدهید.
📺 برای اکران «قلب رقه» در لینک زیر ثبت نام کنید:
🌐 ekranmardomi.ir/movie/the-heart-of-aqqah
📱 یا با شماره 02142795050 تماس بگیرید.
➖➖➖➖➖
🌸 امام خامنهای مُدظلهالعالی:
● دوست دارم در کشور اهمیت سینما برای همه آشکار شود. همه بر این معنا اتفاق نظر داشته باشند که هنر بسیار پیچیده و برجستهی سینما، برای کشور یک ضرورت و یک نیاز است.
📆 دیدار با جمعی از کارگردانان سینما و تلویزیون | ۱۳۸۵/۰۳/۲۳
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 http://eitaa.com/Doc_d_moghadas
#هفته_دفاع_مقدس #سینما
.
.
📚 کتاب «ما زِندهایم»
(حکایاتی شگفت انگیز از زنده بودن شهدا)
👤 پدید آور:
🔹 سعید اسلامی
📝 معرفی:
❁ در این کتاب داستانهای کوتاه و بلند زیادی از حکایات شگفت انگیز حیات و زنده بودن شهدا، جای گرفته است که تاثیر آنها در زندگی ما عیان و ملموس است.
❁ نویسنده مینویسد: برخی از خطوط را در پشت پردهای از اشک و با گونههایی خیس نگاشته است. نقلی از علامه طباطبایی در مقدمه کتاب آمده است که فرمودهاند: «آیه شریفه ۱۵۴ سوره بقره اشاره به حیاتی طیب و سعید دارد که خاص شهداست و فراتر از حیات به معنای زنده بودن است.»
📡 اطلاعات:
🔹 انتشارات ستارگان درخشان | چاپ پنجم سال ۱۴۰۲ | صفحه شمار: ۴۲۷ صفحه.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 http://eitaa.com/Doc_d_moghadas
#معرفی_کتاب #شهدا
.
.
✊ شهدا زندهاند الله اکبر [ ۰۱ ] 🇮🇷
📌 تابوت یازدهم؛
❁ خیلی وقت بود منتظر نامهاش بودیم. دلواپسی امانمان را بریده بود تا اینکه یکی از بستگان از منطقه تلفن زد و گفت: «علیاکبر شهید شده. ۹ روز قبل جنازهشرو فرستادن مشهد. چرا نمیرین تحویل بگیرین؟!»
❁ آن زمان اسامی شهدا از تلویزیون اعلام میشد و ما هم مثل همه کسانی که عزیزی در جبهه داشتند گوش به زنگ بودیم. گوشی را که گذاشتم یادم آمد چند روز قبل اسم شهیدی را به نام «بازاری» از تلویزیون شنیدم. اول یکه خوردم، ولی خیلی زود به خودم دلداری دادم. بازاری با بازدار خیلی فرق داره. ممکن نیست اشتباه خونده باشن، ولی انگار اشتباه خوانده بودند. مردان فامیل رفتند سردخانه بیمارستان امام رضا علیه السلام. پدرشوهرم هم با آنها بود.
❁ او تعریف میکرد: «انبوهی تابوت روی همدیگر چیده شده بود. به نگهبان اسم شهید را گفتیم و با او به جستجو مشغول شدیم. روی بدنه تابوتها اسم شهدا رو نوشته بودن که بعضیهاشون خیلی بدخط و ناخوانا بود. کم کم داشتیم از پیدا کردن جنازه علیاکبر ناامید میشدیم. آخه نگهبان حاضر نبود تابوتهای ردیف بالا رو پایین بیاره تا بتونیم اسامی رو بخونیم. داشتیم مطمئن میشدیم که علیاکبر اونجا نیست که يهو صداشو شنیدم:
● «حاج آقا، من اینجام، یازدهمین تابوت از همین ردیف که جلوش وایسادین.»
❁ چنان یکه خوردم که نتونستم تعادلمو حفظ کنم. چند قدم عقب و جلو رفتم و بالاخره با سر خوردم زمین. پسرم جلو دوید و شروع کرد به مالیدن شونههام. آخه فکر میکرد از دیدن جنازه شهدا حالم بد شده. شکسته بسته حالیاش کردم که تابوت یازدهم رو بیارن پایین. وقتی در تابوت رو واکردیم، علیاکبر رو دیدیم. باور میکنین؟! دونههای عرق مثل شبنم رو صورتش نشسته بود.»
📚 منبع: کتاب «ما زِندهایم» ص ۲۴۸ ؛ به نقل از کتاب «شهرگان شهر» ص ۷۲. | راوی: خواهر شهید علیاکبر بازدار.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 http://eitaa.com/Doc_d_moghadas
.
.
📌 عمليات حسين بن علی علیهالسلام
🔹 عمليات محدود حسین بن علی علیهالسلام در تاریخ ۱۳۶۱/۰۶/۲۶ و در منطقه عملیاتی میمک با اهداف انهدام نیروهای دشمن با رمز مبارک «یا جوادالائمه علیهالسلام» آغاز گردید. رزمندگان اسلام متشکل از سپاه و ارتش و عشایر با هجوم به دشمن موفق میشوند تعدادی از تانک و نفربرهای آنها را منهدم و تعداد زیادی از بعثیان فریب خورده را کشته و مجروح کنند.
🔹 با این حرکت محدود، دشمن در اضطراب فرو رفته و بیم حمله مجدد را از طرف ایران احساس میکند.
🏅 نتایج عمليات
🔘 تجهیزات منهدم شده دشمن:
● تعدادی تانک و نفربر
● تعدادی خودرو
● دهها قبضه انواع سلاح سنگین و نیمه سنگین
🔘 تعداد کشته و زخمی:
● بیش از ۱۰۰۰ نفر.
📚 منبع: کتاب کارنامه توصیفی عملیاتهای ۸ سال دفاع مقدس از ص ۱۰۸ ؛ علی سمیعی | نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه ۱۳۷۶.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 http://eitaa.com/Doc_d_moghadas
.
.
📌 عملیات ظفر ۱
🔹 این عملیات در تاریخ ۱۳۶۶/۰۶/۲۷ ، در عمق ۲۰۰ کیلومتری خاک عراق استان دهوک و سلیمانیه با هدف انهدام مراکز نظامی رژیم بعثی عراق به اجرا در میآید.
🔹 رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان با حمله به شهرهای کانی ماسی و اطراف باتوفه و زاخو موفق میشوند شهر کانی ماسی را آزاد کنند و مرکز گردان نیروهای بعث را از تیپ بیگاوهی لشکر ۳۸ به تصرف درآورند و با هجوم به سه مرکز گردان نیروهای عراق در جاده اصلی، ضربات سختی به آنها وارد آورند. رزمندگان در ادامه عملیات، ۶ کیلومتر از جاده منتهی به شهر کانی ماسی را به کنترل خود درآورده و ۶۰ پایگاه دشمن را به آتش میکشند و علاوه بر کشته یا زخمی کردن ۵۰۰ نفر از نیروهای آنها، تعدادی را به اسارت در میآورند.
🔹 در جریان یک تهاجم دیگر به پایگاههای دشمن در ارتفاعات گیله زرد واقع در استان سلیمانیه، کلیه پایگاههای منطقه آزاد و مقر گردان ۱۹ خفیفه عراق به طور کامل منهدم میشوند. در این یورش نیز تعداد دیگری از دشمن کشته و زخمی شده و مقدار قابل توجهی از جنگ افزار و ادوات زرهی آنها به آتش کشیده میشود.
🔹 رزمندگان تحت امر قرارگاه رمضان پس از شکست دشمن در این منطقه، به پاکسازی شهر کانی ماسی و جادههای منتهی به آن میپردازند و با به اسارت درآوردن باقیمانده دشمن، منطقهای به وسعت ۳۰ کیلومتر مربع را تحت کنترل خود در میآورند.
🔹 رزمندگان، در شب دوم عملیات، مرحله دوم حمله را با یورش به قرارگاهها، پلها و محلهای استقرار دشمن در عمق ۲۰۰ کیلومتری خاک عراق استان دهوک آغاز میکنند. قوای اسلام در تداوم مرحله دوم عملیات، ۳۵ کیلومتر از جاده کانی ماسی باتوفه را از چنگ دشمن خارج میکنند و با وارد آوردن ضربات پیاپی به آنها در قسمتی از جاده شهر باتوفه - زاخو استقرار مییابند. دشمن در تنگه زریزه ضرباتی را از سوی رزمندگان دریافت میدارد و متحمل تلفات و خسارات سنگین میشود.
🔹 نیروهای بعثی، برای بازپس گیری مناطق از کف داده با پشتیبانی تعداد زیادی تانک، هواپیما، هلیکوپتر و بهره گیری از نیروهای ویژه وارد عمل میشوند که با مقابله شدید رزمندگان تعداد زیادی کشته، زخمی و یا اسیر بر جای میگذارند.
🔹 در دفع پاتکهای دشمن، علاوه بر انهدام ۳۰ دستگاه خودرو و چندین دستگاه تانک و نفربر به تیپ بیگاوه از لشکر ۳۸ عراق ضربات سنگینی وارد میشود و دود حاصل از انهدام جنگ افزارهای سنگین و ادوات زرهی فضای منطقه را میپوشاند.
🏅 نتایج عمليات
🔘 تأسیسات و مراکز منهدم شده دشمن:
● ۶۰ پایگاه حفاظتی در اطراف کانی ماسی و محورهای مواصلاتی باتوفه و زاخو
● مراکز استقرار گردانهای تیپ بیگاوه
● پایگاههای حفاظتی دشمن در منطقه گیله زرده سلیمانیه
● مقر گردان ۱۹ خفیفه
🔘 تجهیزات منهدم شده دشمن:
● دهها دستگاه تانک و نفربر
● تعدادی خودور
● انواع سلاح سبک و نیمه سنگین
● چندین انبار مهمات
🔘 تعداد کشته و زخمی دشمن:
● ۱۰۰۰ نفر
🔘 تعداد اسرا:
● ۵۰۰ نفر
📚 منبع: کتاب کارنامه توصیفی عملیاتهای ۸ سال دفاع مقدس از ص ۳۵۵ ؛ علی سمیعی | نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه ۱۳۷۶.
🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد:
📱 http://eitaa.com/Doc_d_moghadas
.