eitaa logo
مرکز اسناد دفاع مقدس
1.4هزار دنبال‌کننده
454 عکس
302 ویدیو
40 فایل
📬 پاسخگویی به سوالات و ارتباط مستقیم: 👇 📱 @doc_admin 🔄 لینک عضویت در کانال: 👇 📱 eitaa.com/Doc_d_moghadas 📱http://t.me/Doc_d_moghadas .
مشاهده در ایتا
دانلود
. 📌 شرح مختصری از زندگانی حضرت امام حسین علیهم السلام؛ 🔹 امام حسین (ع) در سوم شعبان سال چهارم هجری در مدینه به دنیا آمد. رسول خدا (ص) نام این فرزند حضرت زهرا (س) را «حسین» نهاد. وی مورد علاقه شدید پیامبر خدا (ص) بود و آن حضرت درباره او فرمود: «حسینٌ منّی و اَنا مِن حسین...» و در آغوش پیامبر بزرگ شد. 🔹 هنگام رحلت رسول خدا (ص) شش ساله بود. در دوران پدرش علی بن ابیطالب (ع) نیز از موقعیت والایی برخوردار بود؛ علم، بخشش بزرگواری، فصاحت، شجاعت، تواضع، دستگیری از بینوایان، عفو و حلم و ... از صفات برجسته این حجت الهی بود. در دوران خلافت پدرش، در کنار آن حضرت بود و در سه جنگ «جمل» ، «صفین» و «نهروان» شرکت داشت. 🔹 در زمان امامت؛ امام حسن (ع) همچون سربازی، مطیع رهبر و مولای خویش و همراه برادر بود. پس از انعقاد پیمان صلح با برادرش و بقیه اهل بیت به مدینه آمدند با شهادت امام حسن (ع) بار امامت به دوش سیدالشهدا (ع) قرار گرفت در آن دوران ده ساله که معاویه بر حکومت مسلط بود، همواره یکی از معترضین سرسخت نسبت به سیاست‌های معاویه بود. 🔹 در عین حال، یکی از محورهای وحدت شیعه و از چهره‌های برجسته و شاخصی بود که مورد توجه قرار داشت و همواره سلطه اموی از نفوذ شخصیت او بیم داشت با مرگ معاویه، یزید به والی مدینه نوشت که از امام حسین (ع) به نفع او بیعت بگیرد. اما سیدالشهدا (ع) که فساد یزید و بی لیاقتی او را میدانست از بیعت امتناع کرد و برای نجات اسلام از بلیه سلطه یزید که به زوال و محو دین می‌انجامید، راه مبارزه را پیش گرفت. 🔹 سیدالشهدا (ع) که همراه خانواده فرزندان و یاران به سوی کوفه میرفت، پیش از رسیدن به کوفه در سرزمین «کربلا» در محاصره سپاه کوفه قرار گرفت. تسلیم نیروهای یزیدی نشد و سرانجام در روز عاشورا در آن سرزمین، مظلومانه و تشنه کام، همراه اصحابش به شهادت رسید. از آن پس، کربلا و عاشورا سرچشمه قیام و آزادگی شد و شهادت وی سبب زنده شدن اسلام و بیدار شدن وجدانهای خفته گردید. 🔹 پیامبر خدا (ص) درباره‌اش فرمود: قسم به آنکه مرا بحق به پیامبری فرستاد، حسین بن علی در آسمان بزرگتر از زمین است و بر سمت راست عرش الهی نوشته است: «مِصباحُ هُدیً وَ سَفینَةُ نَجاةٍ» 📚 منبع: کتاب فرهنگ عاشورا صفحه ۱۵۷. 📆 ولادت امام حسین علیهم‌السلام و روز پاسدار گرامی باد. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 📌 روایت شنیدنی جانباز نابینا از غافلگیر شدنش در دیدار با امام خامنه‌ای مُدظله‌العالی؛ 🔹 من با دو سه تا از دوستان رفتیم جلو، صف اول که؛ حضرت آقا ایستاده بودند. ایشون یه حرفی به من زد، خیلی جا خوردم. خیلی تعجب کردم! ایشون به من گفتند ... 💫 ولادت حضرت عباس علیهم‌السلام و روز جانباز گرامی باد. 💐 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. 📌 شرح مختصری از زندگانی حضرت عباس علیهم السلام؛ 🔹 عباس در لغت، به معنای شیر بیشه، شیری که شیران از او بگریزند است. ولادتش را در ۴ شعبان سال ۲۶ هجری در مدینه نوشته‌اند. کنیه‌اش «ابوالفضل» و «ابوفاضل» بود و از معروفترین لقب‌هایش؛ قمر بنی هاشم، سقاء، صاحب لواء الحسين، علمدار، ابوالقِربه، عبد صالح، باب الحوائج و ... است. 🔹 حضرت عباس (ع) با لبابه دختر عبیدالله بن عباس پسر عموی پدرش ازدواج کرد و از این ازدواج، دو پسر به نام‌های عبیدالله و فضل یافت. بعضی دو پسر دیگر برای او به نام‌های محمد و قاسم ذکر کرده‌اند. 🔹 آن حضرت، قامتی رشید، چهره‌ای زیبا و شجاعتی کم نظیر داشت و به خاطر سیمای جذابش او را «قمر بنی هاشم» میگفتند. در حادثه کربلا سِمَتِ پرچمداری سپاه امام حسین (ع) و سقایی خیمه‌های اطفال و اهل بیت امام را داشت و در رکاب برادر، غیر از تهیه آب، نگهبانی خیمه‌ها و امور مربوط به آسایش و امنیت خاندان امام حسین (ع) نیز بر عهده او بود و تا زنده بود، دودمان امامت، آسایش و امنیت داشتند. 🔹 روز عاشورا، سه برادر دیگرش پیش از او به شهادت رسیدند. وقتی علمدار کربلا از امام حسین (ع) اذن میدان طلبید حضرت از او خواست که برای کودکان تشنه و خیمه‌های بی آب، آب تهیه کند. او به فرات رفت و مشک آب را پر کرد و در بازگشت به خیمه‌ها با سپاه دشمن که فرات را در محاصره داشتند درگیر شد و دستهایش قطع گردید و به شهادت رسید. 🔹 البته پیش از آن نیز چندین نوبت هم رکاب با سیدالشهدا (ع) به میدان رفته و با سپاه یزید جنگیده بود. او مظهر ایثار و وفاداری و گذشت بود. وقتی وارد فرات شد، با آنکه تشنه بود، اما بخاطر تشنگی برادرش امام حسین (ع) آب نخورد. 📚 منبع: کتاب فرهنگ عاشورا واژه «عباس بن علی» 💫 ولادت حضرت عباس علیهم‌السلام و روز جانباز گرامی باد. 💐 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. 🎭 سند اختصاصی از نمایشنامه تئاتر، با نام «تحول» مناسب جهت اجرا در دهه‌ مبارک فجر: 1⃣ صفحه‌ ۱ تا ۸ | صحنه‌ اول، دوم، سوم: ● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/211 2⃣ صفحه‌ ۹ تا آخر | صحنه‌ چهارم: ● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/226 🤝 گروه تئاتر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی 🔹 منطقه ۴ | ثامن الائمه | خراسان 👤 کاری از: حسین فرزین. | ۲۲ مهر ۱۳۶۷ 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. 📌 شرح مختصری از زندگانی حضرت امام سجاد علیهم السلام؛ 🔹 پیشوای چهارم شیعیان حضرت زین‌العابدین امام سجاد علیهم‌السلام، فرزند سیدالشهدا (ع) که در حادثه کربلا حضور داشت و بعلت بیماری در خیمه بستری بود و همراه با اهل بیت، پس از شهادت امام حسین (ع) به اسیری رفت و با حالتی دشوار و غمبار، که غل و زنجیر به دست و گردن آن حضرت بسته بودند، به کوفه و از آنجا به شام برده شد. 🔹 در کاخ یزید هم خطبه بسیار مهمی ایراد کرد که چهره یزید افشا شد و مردم شام نسبت به ماهیت حادثه کربلا آگاه شدند. امام سجاد (ع) در سال ۳۸ هجری در مدینه به دنیا آمد. در حادثه کربلا حدود ۲۴ سال داشت، پس از شهادت پدرش نیز مدت ۳۵ سال امامت کرد. مادرش «شهربانو» دختر «یزدگرد» بود. در حادثه کربلا آن حضرت ازدواج کرده بود و فرزند خردسالش امام باقر (ع) هم در کربلا بود. 🔹 نقش عمده آن حضرت در نهضت عاشورا، پیام رسانی خون شهیدان کربلا و حفظ دستاوردهای آن انقلاب خونین و اهداف پدرش، از تباه شدن و تحریف گشتن بود. این رسالت در قالب ایراد خطبه‌ها توسط آن حضرت و عمه‌اش حضرت زینب (س) انجام گرفت. سخنان امام در بارگاه یزید چنان او را به خشم آورد که دستور کشتنش را داد، اما حضرت زینب (س) جان خود را سپر بلا قرار داد و نگذاشت. 🔹 در دفن اجساد شهدای اهل بیت در کربلا، به یاری طایفه بنی اسد آمد و پس از خاکسپاری پیکر سیدالشهدا (ع) روی قبر آن حضرت نوشت: «هذا قَبرُ الحُسَينِ بنِ علیِ بنِ اَبی طالب، الَّذی قَتَلُوهُ عَطشاناً غريباً»؛ این قبر حسین بن علی است، کسی که او را تشنه و غریب شهید کردند. 🔹 پس از عاشورا امام سجاد (ع) دوران بسیار سخت و خفقان باری را با خلفای اموی سپری کرد. ولید بن عبدالملک و هشام بن عبدالملک، از خلفای معاصر او بودند. «صحیفه سجادیه» مجموعه‌ای از دعاهای آن حضرت است که اینک در دست ما بعنوان گنجینه‌ای از معارف دینی موجود است. آن حضرت در سال ۹۵ هجری با دسیسه ولید بن عبدالملک به شهادت رسید و در بقیع مدفون شد. 📚 منبع: کتاب فرهنگ عاشورا؛ واژه «زین العابدین» 💫 ولادت امام سجاد علیهم‌السلام و روز «صحیفه سجادیه» گرامی باد. 💐 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
. ✊ شهدا زنده‌اند الله اکبر [ ۱۵ ] 🇮🇷 📌 امروز روز آل عباست؛ ❁ روزهای آخر سال ۱۳۷۹ و سال امام علی (ع) بود. در منطقه عملیاتی رمضان مشغول جست و جو بودیم. صبح با بچه‌ها مشغول خواندن زیارت عاشورا برای شهدا شدیم. سپس به یاد امیرالمومنین (ع) و به یاد مدینه مشغول خواندن روضه شدم. بعد از پایان روضه به سوی منطقه حرکت کردیم. ❁ قبل از رفتن، به تقویم و مناسبت آن روز نگاه کردم، روز مباهله بود. روز پنج تن آل عبا. روزی که حضرت علی (ع) انگشتر خویش را به سائل دادند. ❁ خوشحال بودم و گفتم که حتماً امروز از دست آقا عیدی میگیریم. اولین شهیدی که پیدا شد نامش عشق علی بود. دومین شهید، نام تمامی شهدای گروهان خودشان در جیبش بود، به همراه حرز امام جواد (ع) که بعد از هجده سال هنوز سالمِ سالم بود. تا عصر چهار شهید پیدا شد. بچه‌ها میخواستند کار را جمع کنند، گفتم: «ادامه دهید، حتماً یک شهید دیگر پیدا میشود.» ❁ قرار بود ساعت چهار برگردیم، پنج دقیقه قبل از برگشت شهید دیگری پیدا شد. تمام خاک را غربال کردیم، اما این شهید آخر گمنام بود و هرچه بچه‌ها گشتند، اثری از پلاک او نبود. به رفقا گفتم: «بیایید تا برویم.» ❁ بچه‌ها با تعجب به من نگاه میکردند. یکی گفت: «خواب دیده بودی؟!» گفتم: «نه، امروز روز پنج تن بود، ما هم پنج شهید پیدا کردیم. هرچه بگردید از این شهید آخر نشانه‌ای نخواهید یافت، چرا که امروز روز آل عبا است و یکی از پنج تن (حضرت زهرا سلام‌الله) هنوز هم گمنام هستند.» 📚 منبع: کتاب «ما زنده‌ایم» صفحه ۳۲۶. 🌷 اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی / دانشنامه و مرکز اسناد: 📱 @Doc_d_moghadas .
31.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 🎥 موشن گرافیک؛ «کودتای کورتاژ» 📝 بررسی اقدامات پشت پرده آمریکا برای جلوگیری از وقوع انقلاب اسلامی و ماموریت ژنرال هایزر در این عملیات. 📆 ۱۷ بهمن‌ سالروز فرار ژنرال هایزر (مستشار آمریکایی) از ایران در سال ۱۳۵۷ 📱 @Doc_d_moghadas .
. 📌 عملیات والفجر مقدماتی 🔹 این عملیات با رمز «یا الله» در تاریخ ۱۳۶۱/۱۱/۱۸ در منطقه عملیاتی فکه با هدف انهدام نیروهای دشمن و دسترسی به نقاط عمقی خاک عراق آغاز شد. 🔹 رزمندگان متشکل از سپاه و ارتش با شنیدن رمز عملیات از جایگاه‌های خود خارج شده و به سمت دشمن یورش میبرند. این در حالی است که بعضی از محورها کاملاً ساکت است. نیروها، تپه‌های رملی را پشت سر گذاشته و به نخستین میدان مین میرسند. تخریبچی‌های از جان گذشته به سرعت وارد عمل میشوند و معابر را برای عبور نیروها باز میکنند. این عملیات را باید جنگ موانع نامید، زیرا که دشمن بعثی پس از دریافت ضربات متعدد در عملیات گذشته و وحشت از حملات گسترده ایران به ایجاد موانع مختلف در مقابل مواضع خود می‌پردازد. در این منطقه نیز با اطلاع از موقعیت عملیات، نزدیک یک سال روی مستحکم کردن منطقه کار میکند. در مقابل مواضع دفاعی خود ایجاد موانع میکند و آن را به دژی نفوذ ناپذیر تبدیل میسازد. از جمله میتوان به موانع زیر در منطقه مورد نظر اشاره کرد. 🔹 دشمن در پشت منطقه رمل و میدانهای مین قدیمی دست به ایجاد میدان مین جدید به عمق یک کیلومتر میزند و پس از آن با کار گذاشتن سیمهای خاردار حلقوی میدان مین دیگری به عمق ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر ایجاد میکند. در پشت این میدان سنگرهای کمین اجتماعی ۶۰ تا ۷۰ نفره احداث کرده و پس از آن کانالی پر از آب به عمق ۴ متر و به عرض ۶ متر به وجود می‌آورد. 🔹 مجدداً با کارگذاشتن سیم خاردار ۳ ردیف میدان مین به عمق ۴۰۰ تا ۵۰۰ متر تعبیه میکند و پس از آن هم کانالی مشابه کانال اول احداث و در پشت کانال دوم نیز سیم خاردارهای چادری کار میگذارد و در پشت آن چند نوار مین والمر و چند خودرو به شکل زیگزاگ قرار میدهد. در پشت تمامی این دژ دفاعی کالیبرهای تیربار سنگین دوشکا به کار گرفته میشود تا نیروهای درگیر در میدان مین و دیگر موانع را با آتش بسیار قتل عام کنند. 🔹 با این موانع دشمن تلاش میکند نفوذ نیروهای اسلام را به مواضع خود سد کند و یا در صورت حمله آنها را قتل عام نماید. 🔹 حمله از ۳ محور به دژهای دفاعی دشمن آغاز میشود و رزمندگان تمامی تلاش خود را به کار میگیرند تا موانع را از سر راه بردارند. در این میان آتشبارهای عراق، گلوله باران بسیار سنگین خود را آغاز میکنند و تیربارها از هر طرف آتش پرحجم خود را به سوی نیروهای ایرانی میگشایند. 🔹 به رغم گلوله باران سنگین و موانع بسیار مستحکم خطوط مقدم دشمن در معرض سقوط قرار میگیرد و لشکر علی بن ابیطالب (ع) دژ دفاعی عراق را شکسته و به سمت جاده بصره - العماره یورش میبرد. در منطقه طاووسیه و رشیدیه یک تیپ کامل از مزدوران سودانی، مصری، یمنی و اردنی مورد حمله قرار میگیرند. آنها وقتی میبینند نیروهای اسلام از مواقع متعدد گذشته و به سوی آنها یورش آورده‌اند اسلحه‌های خود را زمین میگذارند و پس از دادن تعدادی اسیر کشته و مجروح راه فرار را در پیش میگیرند. 🔹 نبرد شدت گرفته و نیروهای در زیر گلوله باران دشمن به حمایت رزمندگان برخاسته و سوار بر وسایل نقلیه سنگین اقدام به پیشروی میکنند. نیروهای جهاد سازماندهی شده و در قالب نیروهای خط شکن مانند دیگر نیروها خود را به دژهای دفاعی بعثیان میزنند. خراسان و ... در میان آتش سنگین خطوط دشمن را تصرف میکنند. 🔹 نیروهای تخریب به دلیل آتش گسترده طرفین نمیتوانند معبری باز کنند. از طرفی آرایش نیروهای عمل کننده برهم ریخته و راه نفوذ به هدف با بن بست مواجه میشود. میدانهای مین این بار بر خلاف چند عملیات گذشته به خاطر گستردگی مانع نفوذ رزمندگان میشود و همه را زمینگیر میکند. در محور گردان حمزه تعدادی از رزمندگان بسیجی خود را به فرماندهان گردان میرسانند و از فرمانده، با اخلاص تمام تقاضا میکنند که اجازه دهد روی مین بروند و راه را برای نیروهای عمل کننده باز کنند. 🔹 فرمانده گردان حمزه که تا این لحظات با ایثارگری و جانبازی مشکلات فراوان یگان را برطرف و تا چند قدمی شهادت گام میگذارد در مقابل اخلاص و ایمان بسیجیهای عاشق سر تعظیم فرود می‌آورد. لحظات بسختی میگذرد و مسئولان تمامی سعی خود را به کار میگیرند تا آرایش مورد نظر به دست آید. 🔹 خط اول دشمن شکسته میشود و رزمندگان به انهدام مواضع برای دسترسی به نقاط عمقی میپردازند با روشن شدن هوا، عملیات دچار اختلال میشود. از آنجا که بعضی از نیروها نمیتوانند یکدیگر را بازیابند و جناحین خود را پرکنند، دستور توقف عملیات صادر میشود. ⬆️ ادامه در فِرسته‌ی بعد: ⬇️ .
. ⬆️ ادامه از فِرسته‌ی قبل: ⬇️ 🔹 برای تثبیت موقعیت، نیروهای جهاد به همراه تعدادی از رزمندگان در مقابل آتش شدید توپخانه و حملات هوایی جانفشانی میکنند و به احداث پناهگاه و خاکریز می‌پردازند. در یک محور یک افسر و سرباز دشمن به خیال حضور نیروهای خودی وارد منطقه نیروهای جهاد میشوند و به اسارت در می‌آیند. 🔹 به رغم دژهای دفاعی بسیار سنگین رزمندگان اسلام موفق میشوند تعداد زیادی از جنگ افزارهای بعثیان را منهدم و چند پاسگاه عراقی و ایرانی را آزاد سازند. 🔹 این عملیات نشان میدهد که دشمن از عملیات گذشته رزمندگان تجربه‌ها کسب کرده و به تحکیم مواضع خود از راه ایجاد موانع مختلف پرداخته و آرایش جدیدی گرفته است. در نفوذ ناپذیری میادین مین و تله‌های انفجاری و دژهای دفاعی منطقه همین بس که اسرای عملیات اظهار میدارند که خود آنها در حالت عادی جرأت نزدیک شدن به این منطقه را نداشته‌اند. 🏅 نتایج عمليات 🔘 مناطق آزاد شده: ● پاسگاه‌های ایرانی سوبله، صفریه، رشیدیه، طاووسیه ● پاسگاه‌های عراقی وهب، كرامه و صفریه 🔘 تجهیزات منهدم شده دشمن: ● ۵ فروند هواپیما ● بیش از ۸۰ دستگاه تانک و نفربر ● بیش از ۱۲۰ دستگاه خودرو نظامی ● تعداد زیادی سلاح سبک و نیمه سنگین 🔘 تعداد کشته و زخمی دشمن: ● بیش از ۴۵۰۰ نفر 🔘 تعداد اسرا: ● ۱۲۰ نفر 📚 منبع: کتاب کارنامه توصیفی عملیات‌های ۸ سال دفاع مقدس از ص ۱۲۳ ؛ علی سمیعی | نمایندگی ولی فقیه در نیروی زمینی سپاه ۱۳۷۶. 📷 تصویر نقشه عملیات: ● https://eitaa.com/Doc_d_moghadas/1399 📱 @Doc_d_moghadas .
21.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. 🎥 موشن گرافیک؛ «ارتش و انقلاب» 🇮🇷 تو یار ما باش! 🔹 نقش «ارتش» در پیروزی انقلاب اسلامی و تصمیم به موقعی که در اتاق فکر «ارتش» گرفته شد. ● فرار از پادگان‌ها ● پیوستن به مردم ● دیدار همافران با امام (ره) 📆 ۱۹ بهمن‌ روز نیروی هوایی و سالروز اعلام همبستگی همافران و کارکنان نیروی هوایی با امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۷ 📱 @Doc_d_moghadas .