eitaa logo
دورهمی آسمانی
82 دنبال‌کننده
644 عکس
237 ویدیو
20 فایل
دور همی آسمانی
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از کانال حسین دارابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انداختن معلم تبریزی در قفس شیر توسط شاه پهلوی منبع این مطلب کتاب witness میدونید چرا بعضیا میگن رضا شاه، روحت شاد؟ چون ما تبیین نکردیم دوران پهلوی رو بشنوید یک دقیقه از دوران پهلوی... بخشی از همایش یک صندوق شبهه فایل صوتی کامل همایش | عضوشوید 👇 http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
مطلب شماره یک (چرا در انتخابات باید شرکت کرد؟) 🔶 سوره نساء 141: و لن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیلا. جامعه ایمانی نباید توسری خور و منفعل و منظلم باشد. طبق این آیه شریفه که مطلق است و زمان غیبت را هم قطعا در برمیگیرد، بلاد اسلامی باید سربلند و مفتخر و با صلابت باشد نه زیر دست کافران که سرنوشت و سیاسات و ذخایر ملی خود را به دست اجانب بسپارد. 🔷 انفال 60: و اعدوا لهم ما استطعتم من قوه و من رباط الخیل ترهبون به عدو الله و عدوکم و آخرین من دونهم لا تعلمونهم الله یعلمهم. برای تحقق آیه 141 نساء باید به 60 انفال عمل کرد. هر چه در اختیار دارید از ابزارهایی که دشمن را میترساند و آن را از طمع ورزیدن به بلاد اسلامی و اموال و نفوس مسلمانان بازمیدارد به کار بگیرید. توجه کنید که این آیه، با لفظ امر است که دلالت بر وجوب میکند. 🟢 پس بر همه ما واجب است با همکاری و هم افزایی به تقابل با دشمنان اسلام بپردازیم. 🤝 آیا چنین نیست که مشارکت در انتخابات، دشمنان اسلام را عقب خواهد راند و خطر آنها را از ایران اسلامی خواهد کاست؟ آیا مشارکت در انتخابات مصداق دو آیه فوق نیست؟
مطلب شماره 2 (انتخابات به منزله یک مسئولیت) 🔶 عن امیر المومنین عليه السلام : اِتَّقُوا اللّه َ في عِبادِهِ و بِلادِهِ فإنّكُم مَسؤولُونَ حتّى عنِ البِقاعِ و البَهائمِ، أطِيعُوا اللّه َ و لا تَعصُوهُ [نهج البلاغه : خطبة 167]▪️ از خدا بترسيد درباره بندگان او و سرزمينهايش ؛ زيرا شما حتى نسبت به قطعه زمينها و چارپايان نيز بايد پاسخگو باشيد . از خدا اطاعت كنيد و نافرمانى او نكنيد. 🟣 مسئولیت یک چارچوب اخلاقی برای عمل است. من در قبال آن فوائد حیاتی بسیاری که از جامعه دریافت میکنم باید خود را موظف و مسئول بدانم. نظم، اعتماد و همکاری، این سه، پایه های یک جامعه را شکل میدهند و این سه با مسئولیت شناسی حاصل میشوند. 🟠 در نگاه اسلامی، این فقط فوائدی که عائد من میشود نیست که مسئولیت بر دوش من می گذارد بلکه اساسا مسئولیت را خداوند بر عهده من گذاشته است. روایت حضرت امیر با «اتقوا الله» که پیش از بیان مسئولیت بیان فرمودند و «اطیعوا الله» که پس از آن فرمودند، اشارت بدین معنا دارند. خداوند مرا مسئول میشناسد، مسئول در قبال مردمان، کشور، زمین و حیوانات 🟢 مشارکت در انتخابات، یک مسئولیت است. رای من، موجب تقویت نظم، عقلانیت، روحیه همکاری جمعی و جمهوریت است. رای من از طریق نمایندگانی که به مجلس راه می یابند بر نحوه اداره کشور در حوزه های فرهنگ، اقتصاد، سیاست، منابع طبیعی و انرژی و حتی آب و خاک و محیط زیست موثر است. 🟤 پس من مسئولم و اگر این مسئولیت بزرگ را به انجام نرسانم به تعبیر حضرت امیر، معصیت کرده ام: «اطیعوا الله و لا تعصوه»
مطلب شماره 3(انتخابات و جمهوریت) 🔶جمهوریت، یکی از دو جزء اساسی نظام ما است: «جمهوری اسلامی». فرموده جاودان حضرت امیر مومنان علیه السلام در خطبه شقشقیه (لولا حضور الحاضر ... لالقیت حبلها علی غاربها) دلالت میکند بر توجه به نظر مردم. این کلام شریف را باید با سخنی دیگر از آن حضرت تفسیر کرد. در کشف المحجه سید بن طاوس آمده است که امیر مومنان علیه السلام بعد از بازگشت از نهروان، نامه ای عمومی نگاشت و دستور داد بر مردم خوانده شود. در یک عبارت آن نامه چنین آمده است: «قَدْ كَانَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ عَهِدَ إِلَيَّ عَهْداً فَقَالَ يَا اِبْنَ أَبِي طَالِبٍ لَكَ (وِلاَءُ أُمَّتِي) فَإِنْ وَلَّوْكَ فِي عَافِيَةٍ وَ أَجْمَعُوا عَلَيْكَ بِالرِّضَا فَقُمْ بِأَمْرِهِمْ وَ إِنِ اِخْتَلَفُوا عَلَيْكَ فَدَعْهُمْ وَ مَا هُمْ فِيهِ». یعنی رسول خدا صلی الله علیه و آله با من عهد کرده، فرمود یا ابن ابی طالب، تو بر امت من ولایت داری. اگر تو را با آرامش پذیرفتند و با رضایت بر تو مجتمع شدند پس به زمامداریشان بپرداز و اگر درباره تو اختلاف کردند، آنها را به حالشان واگذار (به نقل از مستدرک الوسائل، تتمه کتاب الجهاد، باب سقوط جهاد البغاه ...). 🟣 جمهوریت یعنی مشارکت سیاسی مردم در: 1-تأسیس حکومت، 2- حفظ و تقویت حکومت و 3- نظارت بر حکومت. از شگفتیهای بسیار بزرگ دوران ما، آمیختن لطیف و سازگار جمهوریت با اسلامیت و نظام ولایت فقیه بود که از اندیشه رادمردی همچون امام راحل برمی آمد. عنوان شگرف «جمهوری اسلامی»، نه کاستیهای جمهوری دموکراتیک را دارد و نه کژیهای دموکراسی توده ای، جمهوری توتالیتر و انواع دیگری از این دست را. ساختار این جمهوریت، به گونه ای است که مانع استبداد پنهان، سرکوب اقلیت توسط اکثریت، تمامیت خواهی فراگیر، مصادره سیاستگذاری (پالیسی) کلان کشور توسط اشراف، بازفئودالیته شدن حوزه عمومی و ... میشود. 🟢مشارکت در انتخابات، حفظ چنین «جمهوریت» والا و ارجمندی است. فارغ از نحوه عملکرد منتخبان دوره های پیشین در مجلس شورا و مجلس خبرگان، این اصل «جمهوریت» است که با رای دادن ما، تایید و تاکید میشود. این گوهر درخشان و درَ نایاب «جمهوریت» را پاس بداریم.
مطلب شماره 4 (انتخابات و واجبات جمعی): 🔶«وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» (آل عمران 103). بسیاری از واجبات دینی، بر عهده یکایک افراد نهاده شده است. اما برخی واجبات بر دوش جمعی خاص یا عموم مسلمانان است. در مورد محرمات نیز چنین تقسیمی میتوان داشت. یک نمونه روشن برای واجبات جمعی، دفاع در برابر دشمن است. مسلمانان، به صورت منفرد و بدون همکاری و نظم نمیتوانند بر دشمن پیروز شوند. اسراف و تباه کردن ذخایر ملی، یک گناه جمعی است که نمیتوان بدون برنامه ریزی و مدیریت، از آن پرهیز کرد. 🟠در آیه مورد اشاره، میتوان اشاره به واجبات جمعی را دید چون میفرماید همگی (جمیعا) به حبل الهی چنگ زنید و از تفرقه و پراکندگی پرهیز میدهد. در ادامه آیه هم مبنای این گردهم آیی و اجتماع بر امر الهی را یک امر عاطفی و قلبی میشمارد: «وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا». این خداوند است که الفت میان دلهای شما ایجاد کرده و برادر یکدیگر شده اید. این رابطه عمیق فراسازمانی، پایه استواری است که میتوان ترابط سازمانی را بر آن بنا کرد. 🔴شاید بسیاری از واجبات و محرمات جمعی باشند که از آنها غافل هستیم. چند سال پیش، محسن طباطبایی مزدآبادی، دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران اعلام کرد که سالانه ۳۵‌میلیون تن محصولات کشاورزی در قالب غذا دور ریخته می‌شود که 30 درصد آن مربوط به گندم و نان است. این میزان، غذای 18 میلیون نفر است. هریک ازما چه سهمی از این اسراف عظیم دارد؟ هم بخاطر دور ریزهایمان و هم بخاطر عدم برنامه ریزی در خانه، محل کار، منطقه و شهرمان. عقاب این گناه عظیم، تنها عبارت نیست از سهمهای کوچکی از عقوبت که به تعداد اسراف کاران توزیع میشود، بلکه چه بسا، علاوه بر آن، عقوبتهایی جمعی به بار می آورد مانند گرانی، خشکسالی، پاندمی و مانند آن. 🟤در محرمات جمعی، مرتکبان گناه، تنها عبارت از دست اندرکاران مستقیم نیستند بلکه ساکتان و بی تفاوتها هم دخیلند. قتل نوه پیامبر گرامی اسلام حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام، گناهی نبود که تنها از 20 یا 30 هزار نفر لشکر یزید برآمده باشد بلکه گناهی برآمده از یک امت بود. حتی آنها که پیش از سال 61 قمری از دنیا رفتند اما با رضایت یا سکوت خود، مایه تحکیم پایه های حکومت جور شدند و همه آحاد آن زمان (بجز عاجزان و مستضعفان فکری) در ایجاد این فاجعه عظیم تاریخ دخالت داشتند (فلعن الله امه اسست اساس الظلم و الجور علیکم اهل البیت). همه این آحاد، علاوه بر میزان سهمی که از این گناه داشتند، دچار بلایا و عقوبتهای جمعی نیز شدند، همچون ابتلا به حاکمان ظالم، رشد فسق و فجور علنی در جامعه اسلامی و مانند آن . 🔵کاهش آرا و مشارکت انتخاباتی که آثار آشکاری همچون خیزبرداشتن دشمنان برای لطمه زدن به ایران و نظام اسلامی را در پی دارد، یک گناه جمعی است. مبادا در این گناه جمعی سهیم باشیم.
مطلب شماره 5 (انتخابات و قدرت) 🔶 قدرت (power) و اقتدار (authority) به عنوان دو اصطلاح مهم در علوم اجتماعی و علوم سیاسی، به منابع و آبشخورهایی وابسته هستند. در این دو کلان رشته، نظریات گوناگونی راجع به این منابع شکل گرفته است. قانون، پاداش، اجبار و زور، تخصص، شایستگی و لیاقت، اشراف اطلاعاتی و اموری از این دست، غالبا منشا «قدرت» در نظر گرفته میشود. «اقتدار» گاه یک نوع موهبت آسمانی است که رهبر یا رئیس یک جمع از آن به صورت جبلی و سرشتی برخوردار شده است که به آن، «فرهمندی» و «کاریزما» گفته میشود. 🟢در خطبه 27 نهج البلاغه آمده است که امیر مومنان علیه السلام خوارج را بدترین مردم (شرار الناس) خواندند و در ادامه، به دو دسته محب افراطی و مبغض افراطی اشاره فرمودند. در این میان، به بیان آن حضرت، تنها کسانی که راه میانه (النمط الاوسط) را برگزیده باشند بهترین مردم محسوب میشوند. سپس فرمودند که با توده مردم باشید (و الزموا السواد الاعظم) زیرا «دست خدا با جماعت است» (فان ید الله مع الجماعه) و متفرق نشوید (و ایاکم و الفرقه). آن حضرت به گوسفندی مثال زدند که از گله دور مانده است لذا طعمه گرگ میشود. به همین سان، کسی که از جماعت دوری میگزیند، طعمه شیطان خواهد شد. 🔵میدانیم که در اندیشه علوی، جمعیت و کثرت، دلیل بر حقانیت نیست و در جلد اول مجمع البیان از حضرت امیر علیه آلاف التحیات نقل شده است که «اعرف الحق تعرف اهله» یعنی حق را بشناس تا اهلش را بشناسی. بنابر این، تعبیر «ید الله مع الجماعه»، در پی بیان ملاک حقانیت نیست بلکه معنای دیگری در کار است. به نظر میرسد که باید آن را اشاره به «قدرت و اقتدار»ی گرفت که در همراهی و اجتماع مردم نهفته است. «ید» که کنایه از قدرت است از سوی خداوند که منشا همه قدرتها است به جماعت و گردهمایی توده های مردم داده شده است. 🟤کسی که با شناختن حق، اهل آن را یافته و به جماعت آنان پیوسته است، قدرت تاثیر سترگی بر ملل، اقوام و جماعتهای دیگر دارد، از هرگونه مصونیتی برخوردار است، ایمن از مکر دشمنان است و در شبهات، طعمه شیطان نمیشود. ⚫️رای دادن، امروزه یک مصداق مهم برای با جماعت بودن است، جماعتی که عموما مومن و معتقدند، طرفدار نظام اسلامی یا دست کم دوستدار میهن اند، خواهان عدالت و اخلاقند و از عقلانیت و بلوغ سیاسی برخوردارند چرا که قدر «جمهوریت» را میدانند. از بدنه عظیم چنین جماعتی نباید جدا شد بلکه باید بر قدرت و اقتدار آن افزود تا امنیت و پیشرفت، بماند.
مطلب شماره شش (انتخابات و صراط مستقیم) 🔶 هر روز ده بار در نمازهای یومیه از خداوند کریم صراط مستقیم را طلب میکنیم. این نشان می‌دهد چقدر در صراط مستقیم بودن، مهم و ارزشمند است. خصوصا باید توجه کرد به ثواب و آثار عجیبی که برای سوره حمد در روایات آمده و اینکه معادل بقیه قرآن بلکه مهمتر و سنگین‌تر از مابقی قرآن دانسته شده است و یکی از مضامین اصلی این سوره، صراط مستقیم است. 🔵 در جاده بودن و مسیر درست را طی کردن، مهمتر از نحوه طی طریق است. افت و خیزها، تند و کند رفتنها، گاهی ایست و سکونها، در سفر رخ می‌دهد اما اگر در صراط نباشی، سرعت سیر، چیزی جز دوری از مقصد به بار نمی‌آورد.🔴 بخاطر کاستیها در حکمرانی از قبیل فساد اداری، رانت، برخی ندانم کاریهای مسئولین یا سستیها و تنبلیها که سر از تورم و بیعدالتی و شکاف طبقاتی و مانند ان درمیاورد، برخی از رای دادن منصرف می‌شوند، اما باید نگاهی کل نگرانه داشت. عدالت، محصول تلاشی یک شبه نیست، برای رسیدن به ان، عزمی ملی با آزمون و خطا، پای کار آمدن همه صاحب نظران و اندیشمندان و فعالان مدنی و البته سالیانی دراز، لازم است. مگر غربی‌ها در تمرین دویست ساله دموکراسی، به کمال مطلوب مردم سالاری رسیده اند؟ هرچند باید به بی‌عدالتی‌ها اعتراض کرد اما نباید از کل نگری و توجه به اصالت راه غافل بود، همانگونه که افت و خیزها، نباید باعث شود مسافر، مسیر مستقیم را رها کند و راهی دیگر در پیش گیرد.🟠 مشارکت در انتخابات، یعنی در صراط مستقیم ماندن نه تایید کاستیها و نواقص.
مطلب شماره هفت (انتخابات و اهتمام به امور مسلمین) 🔶 ۲۴ اسفند سال 13۵۸ انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی برقرار شد و در آن حدود ۵۲٪ واجدین شرایط رای دادن مشارکت کردند. شش مجلس از ۱۱ مجلس که تا کنون داشته ایم، حدود ۵۰٪ مشارکت را به خود دیده اند. ۴ مجلس با مشارکت حدود ۶۰ درصدی تشکیل شده اند و مجلس یازدهم برای اولین بار، مشارکتی زیر ۵۰٪را تجربه کرد (حدود ۴۲٪). میانگین مشارکت در مجموع این یازده دوره انتخابات مجلس، 54.81 درصد بوده است. میزان مشارکت انتخاباتی (voter turnout) در انتخابات پارلمانهای اروپا (مجموع کشورهای اروپا) از سال 1979 تا 2014 دائما کاهشی بوده است (کاهشی در حدود 20% یعنی از 62 درصد به 42 درصد) (نگاه کنید به سایت «استاتیستا» statista.com). این روند کاهشی نه تنها در اروپا بلکه یک مساله جهانی است (مرکز داده های بین المللی «آیدیا» در استکهلم idea.int). از آنجا که تعداد آرا، یک شاخص قطعی برای میزان علاقه شهروندان و مشارکت آنان در فرایندهای سیاسی است، می توان کاهش این علاقه و مشارکت در حوزه امور سیاسی را یک فاکت جهانی و عام البلوی شمرد. این دلایل متعددی میتواند داشته باشد که همچنان به عنوان بحثی مفتوح میان صاحبنظران مطرح است اما اصولا بی رغبتی به مسائل عمومی از ویژگیهای دوران پست مدرن است. وضعیت پست مدرنیته، آکنده از نگرشهای نسبی گرایانه، رویکرد بدبینانه و شکاکانه به حوزه قدرت و حکومت است که افراد را از کنش سیاسی دور نگاه میدارد. فرهنگ و اندیشه که پست مدرن شد، به قول گیبینز و ریمر، آنقدر فاقد انسجام و جامعیت میشود که نمیتواند به پیشبرد یک پروژه سیاسی بیانجامد (کتاب سیاست پست مدرنیته، نشر گام نو، 1381 ص.3). آنچه از گسترش پست مدرنیته برمی آید، نوعی کلبی گری سیاسی، محافظه کاری و فردگرایی است و این، چیزی است که شیوعش در جهان را شاهدیم. اما اسلام ما را به اهتمام به امور جمعی و اجتماعی راهنمایی میکند. از طریق امام صادق علیه السلام نقل شده است که رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله کسی را که به امور مسلمین توجه و اعتنا ندارد، خارج از دایره اسلام برشمرده اند: «مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَهْتَمُّ بِأُمُورِ اَلْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ». همه آنها که به ناگزیر در حال و هوای پست مدرن تنفس کرده و میکنند، اما در عین حال «مسلمان» اند، باید توجه داشته باشند که به اقتضای مسلمانیشان، باید در انتخابات شرکت کنند چون بی گمان، رای دادن، یک مصداق «اهتمام به امور مسلمانان» است.
مطلب شماره هشت (انتخابات و حسن ظن) 🔶 فضای فکری و فرهنگی امروز که برخی آنرا فراتجدد یا پست‌مدرنیسم میخوانند، در سراسر جهان، نگرشی بسیار بدگمان به سیاست و مفاهیم سیاسی ای است که پیش از این، زیبا و دلربا بودند، مثلا عدالت، ازادی، نظم دموکراتیک، مصلحت همگانی و خرد جمعی ... . کسانی که چنین ادعاهایی دارند، چیزی جز قدرت طلبان سرکوبگری نیستند که در پی فریبکاری و ریاکاری با واژگان اخلاقی اند. این نیست مگر بخاطر آنکه مناسبات قدرت مدار و استراتژی‌های سلطه گرا زیاد و فراگیر شده است. این روابط، همه چیز از هنر گرفته تا دانش، تکنولوژی، حوزه سلامت و اقتصاد را تحت تاثیر خودش گرفته است (از جمله، رجوع شود به نظریه قدرت میشل فوکو). همه جا قدرت ، گفتمان غالب را دارد و می‌خواهد انسان‌هایی یکدست بسازد که همه مطیع و رام و دارای روحیه و علایقی همراستا با صاحبان قدرت باشند. ادمهای پست مدرن با این پیشفرض، کنش سیاسی را بی وجه و بازی در زمین قدرت طلبان می انگارند. این فکر، طبعا جلوی مشارکت در هر امر سیاسی از جمله انتخابات را می‌گیرد. 🔴 در فقه و اخلاق اسلام، قاعده حسن ظن و "وجوب حمل فعل مسلم بر وجه درست" داریم. در کافی به نقل از امام صادق علیه السلام آمده است که امیرمؤمنان علیه افضل التحیات فرمودند: ضَعْ أَمْرَ أَخِيكَ عَلَى أَحْسَنِهِ حَتَّى يَأْتِيَكَ مَا يَغْلِبُكَ مِنْهُ وَ لَا تَظُنَّنَّ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَخِيكَ سُوءاً وَ أَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِي الْخَيْرِ مَحْمِلا. یعنی کار برادرت را به بهترین وجه توجیه کن تا اینکه قرینه و دلیلی به دست‌تو برسد که بر این توجیه، غلبه کند و به سخنی که از دهان برادرت خارج میشود سوء ظن نداشته باش در حالیکه میتوانی توجیه خوبی از آن به ذهن بیاوری. 🔵 البته در امور مهم و خطیر و بویژه در امور سیاسی کلان، ممکن است اعتماد و حسن ظن، آثار نامطلوب و جبران ناپذیری داشته باشد. ممکن است دست شیادان و منافقان را باز کند و منشا نفوذ اخلال گران شود. ⚫️ در عین حال، از قوت و اطلاقی که در ادله حسن ظن وجود دارد، می‌توان نتیجه گرفت که اسلام با فضای بدگمانی و بی اعتمادی پست مدرنیستی همراهی ندارد. باید اتقان کنش سیاسی را در میانه دو اصل کیاست و دقت از یکسو و اعتماد و حسن ظن از سوی دیگر جست.🟠 چهره های شاخص و پیشرو در میان اصولگرایی، بیشترشان این روزها به اموری متهم شده و می‌شوند. باید با دقت، منابع خبر را پیگیری کرد. حامیان گفتمان اصولگرایی نباید به سرعت و سهولت، اعتماد خود به سران این جریان را از دست بدهند. مطمئن باشید که بی اعتمادی، آنچنان قابل گسترش است که هیچ گاه و تحت هیچ شرایط واقعی، فرد یا افراد قابل اعتمادی نخواهیم یافت و اصولگرایی، تنها یک مفهوم موجود در اذهان من و شما خواهد شد.🟢 در انتخابات شرکت کنیم، اعتماد کنیم، رای بدهیم و منتظر آینده ای باشیم که حاملان والاتر و کارآتری، برای اندیشه اصولگرایی پیدا شود. با انفعال و سرخوردگی و کنار کشیدن، گامی به نفع اصولگرایی برنداشته ایم
هدایت شده از محمدتقی وکیل پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 به این میگن کار رسانه ای تمیز✌🏻 دمشون گرم هر کسی که این کلیپ رو تهیه کرد.👌🏻 من مالک کوروش کمپانی ام ؛شما که بیحجابی مگه شما قانونو رعایت کردی که از من میخوای قانونو رعایت کنم @Vakilpour_ir
مطلب شماره نه (انتخابات و رجوع به وجدان) 🔶 خیر و شر، حق و باطل، حسن و قبیح و درست و نادرست، در برخی موقعیتها، خلط می‌شوند زیرا معیارهای تشخیص، متعدد است یا تشخیص مصداق سخت است. از این جهت و با این محک و معیار که می سنجی، حق با الف است اما با معیاری دیگر و از جهتی دیگر، ب برحق است. در موارد زیادی هم، الف و ب، هیچ کدام حق و باطل مطلق نیستند بلکه هر یک به نوبه خود، معجونی از حقها و باطلهاست و این، گزینش و ترجیح را دشوار میکند. 🟠در بسیاری از این دوگانه ها نگاه کل نگر و رجوع به وجدان و فطرت، جواب می‌دهد. مثلا آیاتی در قرآن کریم هست که در تحیر میان اینکه واقعا خدایی هست یا نه و آیا یک خدا هست یا خدایان متعدد، با یک پرسش، وجدان کافران و مشرکان را بیدار میکند: «و لئن سئلتهم من خلق السموات و الارض لیقولن خلقهن العزیز العلیم» (زخرف 9 و نیز آیات مشابه: عنکبوت 61، زمر 38 و مومنون 85 ...). یک نمونه دیگر، در روایتی درباره غنا (آوازه خوانی) است که امام علیه السلام، به مخاطب نشان میدهد که خودش بالوجدان، بدی و حرمت آن را درک میکند. در وسائل الشیعه، باب ۹۹ از کتاب متاجر، حدیث ۱۳ آمده است که مردی خدمت امام باقر علیه السلام می‌رسد و درباره حکم «غناء» می‌پرسد. آن حضرت، به جای پاسخ، از مخاطب می پرسد: «يا فلان إذا ميز الله بين الحق و الباطل فأين يكون الغناء» (وقتی خداوند بین حق و باطل را جدا کند غناء کدام طرف قرار میگیرد؟). فرد سوال کننده جواب میدهد: «در طرف باطل» و آن حضرت میفرماید: «حکیمانه گفتی». 🟡در انتخاب لیستهای حزبی یا افراد، دشواریهای زیادی وجود دارد مثلا ممکن است اطلاعات کاملی از شخصیت، پاکدستی، دانش، مدیر و مدبر بودن و گرایشات آنها نداشته باشیم. شاید حرفهای ضد و نقیض و اخبار متعارضی درباره آنها شنیده باشیم. اینها ما را نسبت به اصل رای دادن یا اینکه به چه کسی رای بدهیم، مردد میکند. 🟣البته که باید در حد توان تحقیق و جستجو کرد و قرائنی برای ترجیح این بر آن پیدا کرد. اما یک نگاه از بالا هم باید داشت. در این زاویه نگاه، به جزئیات کمتر توجه میشود مانند مسائل جاری، بگومگوها، احیانا اتهامهایی که افراد بر هم وارد میکنند یا نقاط سیاه در پیشینه افراد و احزاب. در کل نگری، به مجموع شاکله یک حزب یا مجموع شخصیت یک فرد در صحنه سیاسی کشور، بلکه جهان و تاریخ نظر میشود. در این نظرگاه، هرکس به وجدان و فطرت حق طلب، اخلاقی، دیندار و خداجو مراجعه میکند. فرد از خودش میپرسد مرام و بنیاد فکری این حزب یا نامزد انتخاباتی، در کدام اردوگاه قرار میگیرد، اردوگاه حق، اخلاق، دین و عدالت یا اردوگاه مقابل. از خود میپرسد معنای انتخاب این حزب یا فرد، در روند تاریخ این کشور بلکه جهان چیست. میپرسد آیا رای من با رای رهبر تیزبین و هوشیار انقلاب، همنوا و همراستا است یا خیر. میپرسد اگر رای دهنده، انسان کامل و حق مطلق عجل ... تعالی فرجه الشریف بود، آیا به چنین نامزدی رای میداد و از همه بالاتر، آیا انتخاب کدام فرد و حزب، به رضایت پروردگار نزدیکتر است. 🟢قرآن کریم و اولیای معصومین علیهم السلام، چنین نگاهی را به ما آموخته اند، پس از آن بهره بگیریم، مشروط بر این که ندای فطرت و وجدان را با تعصبات و ملکات فاسده، خاموش نکرده باشیم.
✅دو شاخص کلیدی برای انتخاب اصلح 🔻شاخص برای انتخاب اصلح زیاد است. اما در این متن دو شاخص کاربردی را مطرح می کنم تا از کلی گوئی عبور کنیم. بسیاری از شاخص ها قابل محاسبه نیست. مثل اینکه کاندیدا باید مردم دار باشد. یا کارآمد و متخصص و انقلابی و غیره باشد. اصراری ندارم ایندو شاخص کافیست اما پیشنهاد می کنم مورد توجه قرار دهید. 🔻ایندو شاخص چیست؟ 1️⃣ اول قابل پیشبینی بودن 2️⃣و دوم قابل پیشگیری بودن. 🔻اما ایندو چیست و چه کارکردی دارد؟ 🔸قابل پیشبینی بودن یعنی چی؟ یعنی فردی را انتخاب کنید که بتوانید مواضعش را در مواقع حساس از قبل پیشبینی کنید. 🔸قابل پیشگیری یعنی چی؟ یعنی فردی که تشکیلات وکار جمعی را بپذیرد و ساختارشکن و خودرای و متعصب نباشد. 🔻اما ایندو چطور ایجاد می شود و چه اهمیتی دارد؟ 1️⃣آدم قابل پیشبینی کسی است که دارای نظام فکری و ذهنی است. این آدم را می توان متناسب با نظام اندیشه ای و سیاسی اش پیش بینی کرد. هم علم دارد و هم نظام اندیشه. ایندو یکی نیستند. علم او جزئی از نظام اندیشه ای اوست. 2️⃣اما فقط همین هم نیست. آدم قابل پیشبینی ادمی است که دارای تجربه است. تجربه یعنی تکرار. تکرار می تواند ابزار محاسبه ذهنی و رفتاری به فرد بدهد. 3️⃣باز هم همین نیست. آدم قابل پیشبینی آدم اخلاقی است. آدم های اخلاقی را می توان پیشبینی کرد که در بزنگاه ها رفتار غیراخلاقی نخواهند داشت. تا اینجا شد انتخاب نامزدی که قابل پیش بینی است. پس خلاصه علمی بودن و تجربه و نظام اندیشه و اخلاقی بودن را در قابل پیش بینی بودن خلاصه کردیم. یعنی خلاصه همه آن خصائص باید در عمل، خودش را در این ویژگی مشخص نشان دهد. ببینید چه کسی را می توانید در بزنگاه های سیاسی پیشبینی کنید. طبیعتا اینجا آدمی با تجربه و سابقه یک امتیاز پرقدرت محسوب می شود. 🔻و اما گزاره دوم یعنی قابل پیشگیری. آدم قابل پیشگیری آدمی است که اهل گفت وگو و تعامل است. اهل تنازل از دیدگاه خودش است. اهل کار جمعی و مشارکت است. این اصلا به معنی لابی گری و محافظه کاری و عافیت اندیشی نیست. اتفاقا عین عقلانیت است. یعنی افرادی که حاضرند رفتار جمعی و تشکیلاتی و ساختاری داشته باشند. به عنوان مثال کسی که اهل وحدت است و برای ائتلاف مدارا می کند این ادم حضورش در مجلس موضوعیت دارد. دقت کنیم که ائتلاف و وحدت به معنی عبور از دیدگاه ها نیست بلکه مدارا برای پیشبرد کارهاست. ضمن اینکه چنین فردی توانائی ایجاد همدلی و وفاق بین مردم را داراست که ابرشاخص کلیدی است. ✅اما ایندو چرا اهمیت دارند؟ 1️⃣ما در مجلس به نماینده ای نیاز داریم که شفافیت خودجوش داشته باشد نه فقط با قانون شفافیت شفاف شود. این شفافیت کمک می کند تکلیف با او روشن شود. هم در اراده و هم نظام محاسباتش و هم نظارت بر او. تا اینجا می شود قابل پیشبینی. 2️⃣دوم اینکه نماینده مجلس باید اهل مدارا با نظام حاکمیت و مردم باشد. اهل اجماع نخبگانی و اقبال ملی باشد. چنین نماینده ای باید اهل تعامل باشد. خودرای و متعصب و غیرقابل کنترل نباشد. اهل کار تشکیلاتی و کار مردمی باشد. یعنی با حفظ دیدگاه هایش مدارا کند تا کار جمعی و تشکیلاتی و کار مردمی پیش رود. جمع ایندو می شود قابل پیشبینی و قابل پیشگیری. ❇️در نهایت اینکه اگر می شناسیم انتخاب کنیم؛ اگر نمی شناسیم به لیست ها و سرلیست ها توجه کنیم. دقت کنیم رجوع به لیست و سرلیست یک امر عقلایی و رجوع به کارشناس این حوزه است. همشهری @mahdian_mohsen
🔴 نماز شب بیست و دوم ماه شعبان برای محشور شدن در زمره رسولان الهی 🔵 پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: 🟡 هركس در شب بيست و دوم ماه شعبان دو رکعت نماز بخواند در هر رکعت حمد یک بار و سوره­ « قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ» یک بار و سوره­ « قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ » را پانزده مرتبه بخواند، خداوند متعال نام او را جزو نام صدیقان می نویسد و در روز قیامت در زمره رسولان و در زیر پوشش الهی، محشور می­ گردد. 📚 وسائل الشیعه ج ۵ ص ۲۳۶ 💠 @shefavahajat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ با اختلاف، سمّی‌ترین کلیپ‌های 📌چه کرده‌اند با جامعه‌ی ما؛ و چگونه مرموزانه دستکاری کردند ذهن جوانان‌مان را، که اینگونه دچار شده‌اند... 🧠⚔علوم و جنگ شناختی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️سلیطه! ! سلیطه ها در برابر خدیجه ای که سرمایه گذار بزرگترین جریان تاریخ بود و بزرگترین سرمایه داران تاریخ نتوانستند علیه اقدام موثر او، موثر باشند. ⁉️زنان سرمایه گذار ما کجا و زنان سرمایه گذار آنها کجا....؟ 👇کانال محتوایی نهضت پیشرفت بانوان: @nehzatepishraft
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙 ذکری که خواندنش هنگام خواب ثواب هزار رکعت نماز دارد 🔹در روایت آمده که هرکس ۳ مرتبه ذکر «یَفْعَلُ اللّٰهُ مَا یَشاءُ بِقُدْرَتِهِ وَ یَحْکُمُ مَا یُرِیدُ بِعِزَّتِهِ؛ انجام دهد خدا هرچه را خواهد به قدرتش و حکم کند هرچه خواهد به عزتش» را بخواند مانند این است که هزار رکعت نماز به‌جا آورده باشد. @Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌دستورالعمل استاد فاطمی‌نیا ره برای شب قدر 👈مستند سخن ایشان این حدیث است: 🟢قالَ أَمِيرُاَلْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ ابي طَالِبٍ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهما مَن قَرَأَ مِأةَ آیةٍ مِنَ‌القُرآنِ مِن أَی القُرآنِ شاءَ ثُمَّ قالَ «یا اللهُ» سَبْعَ مرّاتٍ فَلَو دَعا عَلی صَخرَةٍ لَقَلَعَها إن‌شاءالله. 🌱 امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب صلوات الله علیهما می فرمایند : هرکس صد آیه از هر جای قرآن بخواند سپس هفت مرتبه بگوید «یا الله» (و حاجت خود را بخواهد) ‌(اثر اجابت) آن چنان است که اگر دعا بر صخره سخت بخواند به یاری خدا آن را از جای برمی‌کند. منابع : 🔶وسائل الشیعة، ج ۴، ص ١١١۴ 🔶ثواب الأعمال و عقاب الأعمال , جلد۱ , صفحه۱۰۳ 🔺حضرت فرمودند ۱۰۰ آیه از هر جای قرآن که دوست دارید. آیات پیشنهادی ایشان👇 1️⃣یک سوره واقعه ۹۶ آیه 2️⃣ یک سوره توحید ۴ آیه و آنگاه: 3️⃣هفت مرتبه یا الله در رأس حاجات، فرج امام زمان و اجابت دعاهای حضرت باشد انشالله https://eitaa.com/joinchat/816709825C272c588a20
در حد توان این عکس را به حرمت امیرالمومنین نشر دهید❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای فتوای درمورد جمهوری اسلامی 🔻 شهیدصدر: در خمینی ذوب شوید چون او در اسلام ذوب شده است... 🔰 برشی از سخنرانی به مناسبت ۱۹ فروردین‌ماه، سالروز شهادت آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر و خواهرشان بنت‌‌الهدی صدر درسال ۱۳۵۹ 💠 اندیشکده راهبردی 🆔 @soada_ir کانون فرهنگی مسجد جامع اشتران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
متذکر شدن امام زمان(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه) به آیت‌الله حق‌شناس به خاطر تبری نکردن در جلسه مخالفین حضرت امام خمینی (رحمت‌الله علیهما) ┏━━ °•🖌•°━━┓ @jahad_tabein ┗━━ °•🖌•°━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این خانم مجری میگه این نظام باید سرنگون بشه، چون هر روز که از خواب پا میشیم میبینیم دلار بالا رفته و قیمتها گران شده😳 حالا ببینید مهمان برنامه که خودش هم از منتقدان نظام هست چقدر قشنگ و زیبا و کامل جوابش را میده که اگر با لودر از روش رد میشد اینطور له نمیشد👌👌👌 حتما این کلیپ را اونقدر نشر بدین تا به دست تک تک خواهان برعندازی برسه، بلکه سر عقل بیان........
پمپ بنزین بودم...صحبت از حمله به رژیم غاصب شد...طرف میگه اینا حمله میکنن دودش تو چشم ما میره... مثل اینکه طرف می‌گفت این تله تنشه... خب این خوده تنشه... طرف زده دانشمند هسته‌ای تو رو کشته نخبه‌های مملکت تو رو رو ترور کرده سرداران نظامی تو رو شهید کرده به کنسولگری (خاک کشور) تو حمله کرده با واسطه مردمت رو به خاک و خون کشیده از جهت روانی و رسانه‌ای از جهت اقتصادی همه جوره به مردمت داره فشار میاره اگه نزنی میگه ببین عرضه نداری...ببین الکی گنده‌بازی درمیاری... اگه بزنی میگه هزینه داره...دودش میره تو چشم ما...تنش درست نکنید... واقعاً نمیفهی یا خودتو زدی به نفهمی...چقدر آدم می‌تونه ذلیل و و حقیر و بزدل و احمق و بی‌انصاف و کج‌فهم باشه؟ حاجی دود رو کس دیگه راه انداخته...تنشو کس دیگه درست کرده... ما وایسیم بزنه نگاش کنیم؟ بگذریم از اینکه غالباً هزینه مقاومت کمتر از سازشه...به تجربه تاریخی... هی میگه کسی که زور داره باید باهاش کنار بیای...اولا چرا سعی نکنیم قدرتمند بشیم تا باهامون راه بیان...ثانیا الان که جمهوری اسلامی قدرتمند شده چرا باهاش راه نمیای؟...ثالثا کی گفته حتی اگه ذلیل بشیم باید با اونی که زور داره کنار بیاییم...وقتی طرفت سیرمونی نداره...وقتی حد نگه نمی‌داره...وقتی چیزی نمی‌خواد ازت باقی بمونه...همینجور پیش بری یا باید بردگیشو کنی یا نابودت می‌کنه... بعدم که میزنی...میگه جرئت نکردی خودشو بزنی...وقتی خودشو میزنی...میگه کی گفته خورده...وقتی فیلمشو نشون میدی...میگه فقط تو بیابون خورده تلفات نداشتن...وقتی خودشونم میگن تلفات داشتیم...میگه به جای اینا اقتصادو درست کن... اذیت نمیشی اینقدر حال بهم زنی؟ بعضیا برا خود تحقیری چند متر زبون دارن...ولی برا خوبی‌ها و نقاط قوّت کر و کور و لال و توجیه‌گر.‌.. هی میگن تبیین کن...حاجی عالم فهمیدن...تو کشورهای مختلف...بی‌دینا متوجّه شدن...بعد بعضیا تو ایران نمی‌خوان بفهمن... چرا باید معطل اینا بشیم؟ درددل بود...همین. 🌐https://eitaa.com/Arshiv_Gholam