🎸 و تلک القضیه و تلک القضیه...
❗️چگونه میشود انگارههای #علم_اقتصاد را باور کرد در حالیکه برای ریاضیوارکردن پدیدههای واقعی، فروض بسیار سادهانگارانهای وضع میشود و با استنتاج در این وضع سادهسازی شده، نتایج و توصیههایی برای دنیای واقعی گرفته میشود!
❗️#نظریه_مقداری_پول که ستون فقرات ارتباط تورم با نقدینگی است و به اتکای آن دولتهای ما سالهاست به دنبال کنترل نقدینگی برای مهار تورم هستند در شرایطی میتواند درست باشد که بازار پول در تعادل مکانیکی باشد و امکان وجود پول مازاد در دست مردم نباشد، نظام بانکی وجود نداشته باشد، در دنیا فقط یک کشور وجود داشته باشد، تجارت خارجی و نرخ ارز نباشد، اطلاعات کاملا شفاف و در اختیار همه باشد، بازارها انحصاری نباشد، دولتی در کار نباشد، فناوری بزرگ مقیاس نباشد، استعمار و استثماری در کار نباشد، جامعه و تاریخ ناشی از نظم خودجوش هایکی باشد، ظلم و استکبار در جهان نباشد، آمریکا و انگلیس و اسراییل نباشد و خیلی چیزهای دیگر!
⛔️ اما این یک قضیه است و نقدینگی عامل تورم، قضیه دیگری است!
❗️چگونه میشود به لیبرالیسم اقتصادی باور داشت و مدام از خصوصیسازی گفت و از رقابت و نفی انحصار و رانت و فساد حرف زد و همزمان از لزوم جمعشدن فروشگاههای کوچک و نانواییها و کسبوکارهای محلی و گسترش فروشگاههای زنجیرهای و تولیدیهای بزرگ مقیاس انحصاری دفاع کرد؟
⛔️ اما این یک قضیه است و آن قضیه دیگری است!
❗️چطور میشود زمین و زمان را به هم بافت که دولت باید کوچک شود تا جلوی آزادیها و حقوق فردی را نگیرد و همزمان از انبوهسازی و مرتفعسازی مسکن دفاع کرد و حریم خصوصی افراد را نادیده گرفت؟!
⛔️ البته این یک قضیه است و آن قضیه دیگری است!
❗️چطور میشود که خود را اقتصاددان محض دانست عاری از ارزش و سیاست و در روز روشن پرچم اوکراین را بالا برد و درباره محاسبات هزینه و فایده اسراییل در طوفانالاقصی و حمله تروریستی در ایران اظهارنظر کرد؟!
⛔️ لازم به ذکر است که آن یک قضیه است و این قضیه دیگری است!
❗️چطوری باور کنیم که خلق پول به خاطر کسری بودجه دولت علت تورم است و همزمان، خلق پول بانکهای خصوصی تورمزا نیست؟ یا چطوری بپذیریم که افزایش قیمت ارز و خوراک پتروشیمیها تورمزا نیست اما افزایش حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان تورم ایجاد میکند؟
⛔️ عرض شد که آن یک قضیه است و این قضیه دیگری است!
🔆 اصلا علت ناآرامی ما و مشکلاتی که با #لیبرالیسم داریم این است که نمیتوانیم این قضایا را از هم تفکیک کنیم، وگرنه مسأله خیلی روشن است: هر نظریه و عملی که به نفع سرمایهداران و مستکبران عالم باشد علمی و منطقی و کاربردی است و هر جا به ضرر ایشان باشد ایدئولوژیک و کمونیستی و تخیلی و غیرکاربردی است، متوجه شدید؟!
📣 #فریب_بزرگ
🆔 @DrSaeedi
امروز ۱۶ دی در تقویم کشور به نام شهدای دانشجو به مناسبت سالگرد شهید مظلوم علمالهدی و همرزمان وی در هویزه است.
سال ۱۳۳۷ همزمان با سالروز شهادت امام موسى کاظم علیهالسلام متولد شد. او را حسين نام نهادند. همچنان كه راهش حسينى بود ايثار و شهادتش نيز حسين وار بود.
در ۱۱ سالگى به عنوان يک معلم قرآن در مسجد تدريس مىكرد. اولين مبارزه علنى حسين با رژيم فاسد شاه، آتشزدن سيرک رقاصههاى مصرى در اهواز بود.
از آن جايى كه بهترين مكان براى گسترش فعاليت عليه رژيم طاغوت دانشگاه بود، حسين تصميم گرفت وارد دانشگاه شود و چون علاقه شديدى به رشتههاى علوم انسانى داشت در رشته تاريخ دانشگاه فردوسى مشهد پذيرفته شد.
همزمان با آغاز جنگ تحميلى و در همان روزهاى اوليه جنگ، حسين به عنوان مسئول اعزام نيرو، روزانه صدها نفر را با نظم دقيق و مديريت كامل به سوى مناطق عملياتى اعزام مىكرد.
با اين مشغله زياد روزى يک ساعت به راديو اهواز رفته و درباره غزوات پيغمبر (ص) سخنرانی میکرد.
در حمله روز اربعين حسينى كه فرماندهى شصت تن از برادران پاسدار، جهاد، دانشجو و ... را به عهده داشت، به عنوان گروه پيشتاز و پياده ارتش به جنگ با كفار پرداخت كه نهایتا در محاصره حدود ۴۰ تانک دشمن قرار گرفت. پس از ساعاتى مبارزه با دشمن، وقتى مهمات آنها تمام شد در حال تشنگى و گرسنگى نيز به جنگ ادامه دادند تا اينكه يكى يكى به شهادت رسيدند و آخرين نفر، حسين بود كه با آرپىجى خود سه دستگاه تانك كفار را منفجر كرد و سپس با فرياد الله اكبر در حالى كه قرآن در دست داشت در روز ۱۶ دى ماه سال ۱۳۵۹ در كربلاى هويزه حسينوار به شهادت رسيد.
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
📚جمع خوانی کتب اقتصاد اسلامی- اقتصاد سیاسی
[با همکاری اندیشکده قصد و خانه تمدن]
✅با حضور: حجت الاسلام محمدامین رضایی
⚠️به صورت حضوری در شهر قم
🔖مخصوص طلاب و دانشجویان
🕰پنج شنبهها، بعد از نماز ظهر
جلسه اول، ۲۱دی ۱۴۰۲
📝جهت ثبت نام به آیدی @Abuzeinabirm در ایتا پیام دهید یا به شماره۰۹۰۵۶۸۷۳۴۷۷ تماس بگیرید
@m_amin_rezai
هدایت شده از مجمع همافزایی جوانان انقلابی
▫️نشست سوم
اقتصادی . مدیریتی . زیربنایی
نشستهای تخصصی انتخابات با رویکرد مشارکت حداکثری
در نشست سوم حجج اسلام و آقایان
جوان آراسته، رضی، سکوتی، شربتی، مقومی، نجفی و یوسفی در حضور مردم و جمعی از اعضای کانون ارزیابی مجمع، نظرات خود را بیان خواهند نمود.
سه شنبه ۱۹ دی ساعت ۱۸
بلوار غدیر . دانشگاه قم . تالار اندیشه
🆔 https://eitaa.com/hamafzaii
🔅 جمع میان حکومت و شریعت
#قطبالدین_شیرازی، قرن هفتم هجری
بدان که شیطان را در این باب وسوسه بسیار باشد از آن جمله که گوید که شاید که از جهت مصلحتِ مُلک مخالفت شرع بباید کرد بل که گوید که جمع، خود ممکن نیست!
و دفع این وسوسه آن است که مُلک سلیمان عظیمتر از ملک جمله ملوک جهان بود مع هذا هیچ کاری به غیر از شرعگزاردن او را ممکن نبودی زیرا که سلوک غیر طریق شرع منافی منصب نبوت باشد. پس معلوم شد که جمع [بین حکومت و شریعت] ممکن است بلکه واجب.
--------------------------------------------------
میگویم آنچه ما از #اقتصاد_اسلامی مراد میکنیم همانا جمع حکومت و شریعت است و ظاهر است که حکمرانی بر خلاف شرع و مبتنی بر ربا(۱) و قمار(۲) و فریب(۳) و اکل مال بباطل(۴) و تطفیف(۵) و غیر ذلک باعث نابودی حرث(۶) و نسل(۷) و گسترش ظلم(۸) است بدانگونه که در عصر و زمان ما به سبب غلبۀ افکار اهل کفر(۹) و فسق(۱۰) و عصیان(۱۱) دامنگیر بلاد اسلامی گشته و جامعه مسلمین را چه از لحاظ رسوخ این افکار اباطیل(۱۲) و چه از لحاظ عمل بدان توصیات خلاف شرع و عقل(۱۳) دچار بلایای عظما کرده است و امر مسلمین بسامان نگردد مگر با بازگشت به احکام دین و اقامۀ حدود و اتباع ولی امر تماماً و کمالاً
◀️ پینوشت:
۱. #بانکداری_ربوی
۲. #بورس
۳. #تبلیغات_بازرگانی
۴. #بیمه
۵. #تولید_انبوه
۶. #محیط_زیست
۷. #خانواده
۸. #شکاف_طبقاتی
۹. #صهیونیسم
۱۰. #لیبرالیسم
۱۱. #مدرنیته
۱۲. #علم_اقتصاد
۱۳. #صندوق_بینالمللی_پول و #بانک_جهانی و #فائو و #یونیسف و #سازمان_تجارت_جهانی و #سازمان_بهداشت_جهانی و #سازمان_ملل_متحد و #فیفا و امثال ذلک
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از دقیق ترین استدلال هایی که باید همه یاد بگیریم همین استدلال پرفسور درخشان است.
بسیاری از دوستان و کارشناسان و مسئولین را دیده ایم که وقتی به نظام سیاسی آمریکا می رسند با آن مخالفت می کنند! وقتی به نظام فرهنگی آمریکا می رسند با آن مخالفت می کنند اما به محض اینکه به نظام اقتصادی آمریکا می رسند آن را الگو قرار می دهند و ایران را با آن مقایسه می کنند، طوری که وضعیت مطلوب از نظر آنها وضعیت اقتصاد سرمایه داری آمریکاست.
واقعیت اما چیز دیگری است. نمی توان تفکر انقلابی داشت و به اسلام و نظام اسلامی اعتقاد داشت و سرمایه داری را پذیرفت. اگر چنین اتفاقی در ذهن کسی افتاده است قطعا آنچه به آن ایمان دارد به تعبیر امام خمینی چیزی جز "اسلام آمریکایی" یا "اسلام سرمایه داری" نخواهد بود.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
#بخش_اول: مفهوم شناسیِ #توسعه
🔰توسعه [Development] لُغتا به معنای فراخی و گشادگی است. اما این واژه معنای اصطلاحیِ خاصی دارد که با معنای لغویِ آن تفاوتی جدّی دارد. توسعه در #معنای_اصطلاحی؛ معادلِ صرفِ آبادانی و بهبودِ وضعِ زندگیِ معیشتی و رفاه زندگی نیست؛ زیرا تلاش برای آبادانی و بهبودِ وضع معاش همواره بصورت معقول و مشروع بوده است. آنچه در سال های پس از #جنگ_جهانی_دوم و دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی تحتِ عنوانِ #توسعه به طور جدّی مطرح گردید، در واقع به معنای #بسط_مدرنیزاسیون به جهانِ غیرغربی و در میانِ مللِ آسیایی و آفریقایی بود.
🔰بنابراین؛ هنگام بحث از توسعه، به جای توجه به معنای لغوی و ظاهری آن، باید به #مبادی و #غایاتی که این مفهوم از آن سخن می گوید توجه کرد و دریافت که "در باطنِ #مدل_های_توسعه_رایج_غربی، بسطِ چه صورتی از زندگی و کدام #مدل_اقتصادی_اجتماعی نهفته است؟"
🔰جوهر و جانِ آنچه "توسعه" نامیده می شود: #افزایش_سریع_تولید_ناخالص_داخلی و #تراکم_سرمایه است؛ یعنی توسعه در اساسِ خود با دو ویژگیِ #گسترش_تکنولوژی_مدرن و #انباشت_تراکم_سرمایه تعریف می شود، که هر دو از ویژگی های اصلیِ #نظام_سرمایه_سالاری است.
🔰 از اینرو باید گفت: برخلاف آنچه عده ای می پندارند؛ توسعه، عبارت از مجموعه ای از برنامه های مدون برای رفاه و آبادانی نیست. در هر #مدل_توسعه یک هسته ی مرکزی و #بینش_تئوریک وجود دارد. #توسعه_غربی؛ عبارت از ایجادِ دگرگونی های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی به منظورِ #تحکیم و یا #بسطِ پایه های مُدلِ زندگیِ مدرن و مبتنی بر اقتصاد بورژوایی است. این نوع توسعه؛ علاوه بر اینکه #عدالت_محور نیست، موجب #فقر، #تبعیض، #اختلاف_طبقاتی و #بحران خواهد شد. همانگونه که مشاهده می کنیم هم در کشورهای #متروپلِ مدرن و هم در جوامعِ دیگر چنین شده است.
توجه: پیرامونِ #مدل_های_توسعه نیز سخن خواهیم گفت.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماهیت #حکومت_اسلامی و #اقتصاد_اسلامی
👆این ویدئو را حتماً ببینید تا خیلی فشرده و نقطهزن با مبانی حکومت اسلامی و اقتصاد اسلامی آشنا شوید.
🔸بعضی وقتها تکرار بدون خلاقیت و بدون ملاحظه مخاطب منجر میشود ارزشهای اصیل الهی به کلیشههایی بیروح و بیاثر تبدیل شوند حال آنکه تدقیق و تأمل در معنای این ارزشها روشنگر مسیر آینده است. یکی از مصادیق این ارزشها حکومت اسلامی است که متاسفانه بعضاً میبینم مسئولان و نخبگان و خواص جامعه طوری نظریه حکمرانی میدهند که انگار نه انگار دارند درباره حکومت اسلامی و در چارچوب آن حرف میزنند و جالبتر آنکه برخی هنوز در اصل اینکه اسلام حکومت دارد یا نه خود را به نادانی میزنند و واقعیت تحققیافته جلوی چشمشان را نمیبیند!
🔸حکومت اسلامی بدنبال ترویج ارزشها و احکام الهی است و به تعبیر امام خمینی رحمت الله علیه اسلام همان حکومت است با جمیع شئون آن و احکام، قوانین اسلام هستند برای اجرای عدالت. یکی از شئون حکومت اقتصاد است و #اقتصاد_اسلامی به دنبال پیادهسازی احکام و ارزشهای اقتصادی اسلام در جامعه است. مسأله واضح است و کسی که هنوز در اصل حکومت اسلامی و اقتصاد اسلامی تردید دارد باید در اصل مسلمانی خود تردید کند چرا که اگر حکومت و اقتصاد، اسلامی نباشد پس یعنی باید «غیر اسلامی» باشد و چطور میشود مسلمانی به حکومت و اقتصاد غیراسلامی تن دهد؟!
🆔 @DrSaeedi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نسل جدیدی از تازه مسلمانان دارند پرچم مبارزه با کفر و استکبار را بر دوش میکشند و با شناخت دقیق صحنه و جبههبندی حق و باطل، طرح انبیا را به پیش میبرند. در صدر اسلام که ساکنان شبهجزیره عربستان در مقابل حق مقاومت میکردند و اسلام نمیآوردند آیهای نازل شد که «نزدیک است که خداوند قومی را بیاورد که دوستشان دارد و آنها نیز خدا را دوست دارند».
خداوند نور خود را کامل خواهد کرد چه کافران بخواهند و چه نخواهند. این قضای الهی به سرانجام خواهد رسید، حال اگر ما دیر بجنبیم خداوند با کسی عهد و میثاق نبسته است و ممکن است توفیق پیشبرد این طرح الهی را از دست بدهیم. البته احادیث آخرالزمانی از نقش مردم ایران در حوادث ظهور بسیار گفتهاند اما قطعا این طرح به دست مردانی چون سلیمانی و کاظمی و همت و بابایی و... رقم خواهد خورد نه به دست چون منی که کنج عافیت برگزیده است.
این ویدئو را با دقت ببینیم و به مسلمانبودن خود افتخار کنیم و به جای سرگرمشدن در فریبهای زندگی دنیا در طرح انبیای الهی نقشی برای خود دست و پا کنیم که خیلی زود دیر میشود!
اللهم ارزقنا توفیق الشهادة فی سبیلک...
🆔 @DrSaeedi
دکتر علی سعیدی
یکی از دقیق ترین استدلال هایی که باید همه یاد بگیریم همین استدلال پرفسور درخشان است. بسیاری از دوستا
عجیب است که عدهای صراحتاً دم از اقتصاد لیبرالیستی میزنند و با تزویر و نفاق تلاش میکنند خود را در چارچوب جمهوری اسلامی جا بزنند درحالیکه منطقاً و عملاً اقتصاد لیبرالیستی هرگز نتوانسته و نمیتواند با حکومت اسلامی جمع شود. شاید مناظره دکتر درخشان با دکتر غنی نژاد را باید دوباره دید تا اعترافات پدرخوانده لیبرالیسم در ایران علیه حکومت اسلامی آشکار شود و این حقیقت آن مناظره بود که متأسفانه عدهای از جهل و عدهای از غرض آن را ندیدند و نفهمیدند!
🆔 @DrSaeedi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 معلم تفکر
🪴 #تفکر گمشده ایران معاصر ماست، نه فقط تفکر، بلکه به قول استاد مجتهدی، نقد تفکر، تحلیل تفکر و بازنگری تفکر و این کاری است که نه تنها در فلسفه بلکه در تمامی علوم انسانی و حتی علوم فنی و مهندسی بسیار در آن غفلت کردهایم.
⛄️ غلبه امروز نگاههای #لیبرالیستی بر دانشکدههای اقتصاد ما ناشی از همین فقدان تفکر است. هر نظریهای که از غرب میآید بدون هیچ تحلیل و نقادی پذیرفته و عملیاتی میشود و وقتی مشکلات بدتر میشود خودتحقیری به عنوان مکانیسم توجیه، وارد عمل میشود و زمینه ایرانی و اسلامی متهم ماجرا میشود!
💥 نمونه بارز این روزهای آن، #نظریه_مقداری_پول است که در کتابهای درسی اقتصاد کلان و پول و بانک به عنوان اصل بنیادین پذیرفته شده و براساس همان، مدام دولتهای جمهوری اسلامی تحت فشار قرار میگیرند که اگر نقدینگی را کنترل نکنی تورم میشود!
❗️حال آنکه این نظریه در خود غرب و در دنیای سرمایهداری هم منتقدان جدیای مانند جان مینارد کینز بنیانگذار اقتصاد کلان دارد. علاوه بر این، حتی طرفدارن این نظریه هم آن را تحت شرایط خاصی صادق میدانند از جمله اشتغال کامل، تعادل در بازار پول و تراز پرداختها، نبود انتظارات، نبود بخش خارجی و نرخ ارز در اقتصاد (بسته بودن اقتصاد)، بیتاثیری عوامل طرف عرضه و فشار هزینه بر تورم، ثابت بودن سرعت گردش پول و اگر بخواهیم عمیقتر وارد شویم باید بگوییم در شرایط نهادی بسیار محدودی که در واقع یک حالت کاملا خاص و استثنایی است!
تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل...
🆔 @DrSaeedi
اندیشکده قصد با همکاری ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت اقتصاد و دارایی برگزار میکند:
🌙چهارمینرویدادملیهجرت🌙
🔻دورهپیشرفته
تربیتمدرس جهادِتبیینِاقتصادی
🔻۸الی۱۱بهمن۱۴۰۲
🔻دانشگاهقم
🔻ثبتنام: sahwa.ir
🔻مهلت:۳۰دی۱۴۰۲
🔻ارتباط: @Hejrat4Admin
🇮🇷 پــیــشرفتــــهایــــم 🇮🇷
🏆 @PISHRAFTEIM 🏆
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
انتقاد معنادار سازمان برنامه از مجلس
▪️سوخت را گران کنیم یا ارز؟
رئیس اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه:
🔹لایحه بودجه ۱۴۰۳ بر اساس واقعیتهای اقتصادی فعلی کشور تدوین شده و مجلس هم بایستی با همین نگاه به ارزیابی آن بپردازد.
🔹دولت همانند مجلس تمایل دارد که در صورت وجود منابع، خدماتش را گسترش دهد، اما شجاعانه اعلام کرده که بر اساس واقعیات تصمیم میگیرد.
🔹دولت جبران کسری بودجه تحمیل شده را چگونه پاسخ دهد؟ افزایش مالیات؟ افزایش قیمت سوخت؟ جهش ارز؟ ایجاد مخاطره اخلاقی در بازار سرمایه؟ کمیسیون تلفیق چه پیشنهاد میکند؟
tn.ai/3023937
@TasnimNews
💢 بیمزدومنت
#تازهای_نشر
🔻 مقام معظم رهبری:
وقتی همت بود، آدم حتی در زیرزمین خانهاش هم، همانطور که آقای اشکوری فرمودند... از یک زیرزمین یک مجموعۀ بزرگ را هدایت میکند.
در زمانی که اساتید ایرانی یگانه اریکهسواران درسوبحث حوزۀ علمیۀ نجف بودند، سید نورالدین اشکوری با نخستین دیدارِ سید محمدباقر صدر جوان، پی به نبوغ این استاد عربزبان برد. با اصرار و تلاش فراوان درس خارج سید محمدباقر را دایر کرد و تا زمانی که در عراق بود، طلاب با استعداد و تیزبین را به کلاس ایشان رهنمون شد.
آیتالله اشکوری پس از ورود به ایران و پیروزی انقلاب اسلامی نیز به توصیۀ استاد، در وجود و اندیشههای امام خمینی ذوب شد و تمام تلاش خود را در اعتلای پرچم انقلاب اسلامی به کار بست؛ چه آن زمان که مبارزات انقلابی شهر قزوین را سامان داد، چه آن زمان که در قامت حاکم شرع کرج ظاهر شد، چه در اعزام نیرو و شرکت در جبهۀ جنگ و چه مسئولیتهایی که در خارج مرزها به عهده گرفت.
او که اندیشههای شهید صدر را از عمیقترین پشتوانههای علمی و مبنایی انقلاب اسلامی میدانست، پس از شهادت استادش به تنطیم و حفظ آثار ایشان پرداخت و به تأسیس پژوهشگاه تخصصی شهید صدر همت گمارد و هیچ محدودیتی حتی نداشتن جایی برای استقرار پژوهشگران، او را از این تصمیم باز نداشت.
مرحوم اشکوری کار خود را از زیرزمین خانهاش آغاز کرد و تا سالها همان زیرزمین یگانه مرجع پژوهشهای علمی در آثار شهید صدر بود.
⭕️ بیمزدومنت به روایت این مجاهدتها پرداخته است.
🛒 برای خرید این کتاب اینجا را کلیک کنید
🆔@shahidsadr
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
این فهم از ولایت
این فهم از اقتصاد مقاومتی
این فهم از اقتصاد فرهنگی
این فهم از مسلمانی
این فهم از جبهه بودن
این فهم راهگشای همه مشکلات است...
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
پاستور حاضر نیست هزینههایش را کاهش دهد!
- هزینههای پاستور چیست؟
+ حقوق ۳.۵ میلیون کارمند
- چرا اینقدر حقوق زیاد است؟ همه بدبختی و تورم و فساد و کسری بودجه و خلق نقدینگی به خاطر همین حقوق کارمندان است!
+ اما حقوق کارمندان بین ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش مییابد درحالیکه تورم نزدیک ۳۹ درصد بوده! در واقع ارزش واقعی حقوق دارد کم میشود!
- اینقدر با آمار بازی نکن، هزینههای دولت را کم کن تا همه مشکلات اقتصادی حل شود.
+ پس کارمندان با این حقوق چطور زندگی کنند؟
- مگر قرار است همه زندگی کنند؟! حالا یه عدهای بروند کارهای دیگری بکنند، آخه زندگی هم شد کار؟!
+ جناب ببخشید شما نئولیبرال هستید؟
- نخیر، من کجام لیبراله؟ من دنبال منافع ملی هستم نادان!
+ آخه وقتی کسی زندگی نکند شما دنبال منافع چه کسانی هستید دقیقاً؟
- باز از این حرفهای پوپولیستی عوامفریبانه زدی ای کمونیست مسلمان سوسیالیست اسلامگرا؟! برو کمی #علم_اقتصاد بخوان تا بفهمی حق با من است!
-----------------------------------------------ر
پینوشت:
امام محرومان میفرمود من در میان شما باشم و یا نباشم به همه شما وصیت میکنم که نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد.
حال این نااهلان با رسانههای خود بستن سنگ و رهاگذاشتن سگ را تجویز میکنند. صحنه را خوب و شفاف ببینید.
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از اندیشکده علوم و فناوریهای نرم انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
📖 و إِنْ يُرِيدُوا أَنْ يَخْدَعُوكَ فَإِنَّ حَسْبَكَ اللَّهُ ۚ هُوَ الَّذِي أَيَّدَكَ بِنَصْرِهِ وَبِالْمُؤْمِنِينَ
و اگر بخواهند [در زمینه صلح و آشتی] تو را بفریبند، یقیناً خدا تو را بس است؛ اوست کسی که تو را با یاری خود و به وسیله مؤمنان نیرومند ساخت.
🔸آیه 62 سوره مبارکه انفال
⚠️ توضیحات بسیار خوب و ارزشمند تحلیلگران شبکه صهیونیستی «من و تو» در مورد تأثیر شرکت مردم ایران در انتخابات.
🔰 قال رسولالله(صلیاللهعلیهوآله):
اقبل الحقّ ممّن أتاک به من صغیر أو کبیر و إن کان بغیضا بعیدا و اردد الباطل على من جاءک به من صغیر أو کبیر و إن کان حبیبا قریبا.
🔰رسولالله(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند:
حق را از هرکس که برای تو آورد بپذیر، خواه کوچک باشد یا بزرگ، هرچند دشمنی بزرگ برای تو باشد و باطل را از هرکه بر تو عرضه کرد رد کن خواه کوچک باشد یا بزرگ، هرچند دوست نزدیک تو باشد.
📌 مشارکت قوی در انتخابات باعث میشود تا دشمنان از دشمنی منصرف شوند و این امر به ارتقای امنیت ملی و از بین رفتن تحریمها منجر خواهد شد.
#مشارکت_حداکثری
#من_رأی_میدهم
#برای_اقتدار_کشورم_رأی_میدهم
کانال اندیشکده علوم و فناوریهای نرم انقلاب اسلامی:
🌐 https://eitaa.com/jahaadetabin
تجربه زیسته زنان در مراکز خرید
🔸 پاساژ صرفاً مکان مصرف کالاهای متعارف نیست، بلکه فضایی زنانه شده برای نمایش سبک زندگی، مصرف نمایشی و بازتعریف هویت و حتی مصرف فضای خرید به مثابه حوزه عمومی برای زنان است. از این منظر، مصرف کالاها در بسیاری موارد یکی از رفتارهای حاشیهای و فرعی در فضای پاساژ است.
🔸 پاساژ صرفاً مکان خرید و مصرف کالا نیست بلکه جایگاه مصرف مکان و تولید فضاهای شخصی و محلی نیز هست. چنین فضاهائی به نحوی تاکتیکی درون مکانهای تجاری پدید میآیند تا زمینه فعالیت و شکلگیری تجارب روزمره زنان حاشیهای و پیرامونی فراهم شود.
پدیدآور: لوییز کاظمی شریعت پناهی، پایاننامه کارشناسی ارشد، ۱۳۹۲
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«فریب برای گرانسازی»!
رییس پژوهشگاه سیاستگذاری شریف میگوید برخلاف بیشتر کشورهای دنیا مثل چین، مصرف مردم ما افزایشی است!
اما طبق گزارش رسمی توانیر،علیرغم رشد تعداد مشترکین خانگی؛ امسال ۲۰۸میلیون کیلووات ساعت #کمتر از پارسال مصرف کردند!
او ادعا میکند رشد اقتصادی ۲درصد اما رشد مصرف انرژی ۷درصد است!
درحالیکه باز هم طبق آمار، رشد اقتصادی در تابستان اخیر به بیش از ۷درصد رسید اما رشد مصرف برق نسبت به پارسال ۳.۳درصد و نسبت به ۱۲سال قبل فقط ۵.۲درصد است!
تازه این رشد هم درحالی بوده است که جمعیت کشور، تعداد مشترکین برق و نیز تولید کشور قابل مقایسه با ۱۲سال پیش نیست.
درباره کشورهای خارجی نیز آمار اشتباه است.
در پایان اما پس از بیان این آمارهای #غلط میگوید این موضوع معلول قیمتهای ارزان انرژی در ایران است!
اما سوال ما این است که هدفتان از بیان این حرفهای از اساس نادرست چیست و دقیقا از جان مردم چه میخواهید؟!!
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
🔴 یک باور غلط ذهنی!!!
ارزانی های #دوران_پهلوی گران تر از امروز بود👇
🔰 علتاینکه بعضیها گمانمیکنند در دوران پهلوی ارزانی بوده اینست که عده ای نرخهای زمان شاه را برای جوانان نقل میکنند ولی از درآمدهای آن زمان صحبتی نمیکنند.
🔷 اما با یک مقایسه ی ساده و درست، متوجه خواهیم شد که چه زمانی قدرت خرید مردم بالاتر بوده 🔰
چند نمونه جهت اطلاع:
🔰 خرید خودرو:
🔷 سال ۱۳۴۹ که پیکان ۱۸ هزارتومان بود
🔷 حقوق یک کارمند رسمی در ماه ۲۰۰ تک تومانی یعنی دو هزار ریال بود.
⬅️ اگر میخواست پیکان بخرد باید حقوق ۹۰ ماه یعنی ۷/۵ سالش را پرداخت میکرد.
🔷 و یا یک مدیر دبیرستان که حقوقش ۵۰۰ تک تومانی و خیلی هم بالا و عالی بود باید حقوق ۳۶ ماهش را بابت خرید پیکانی که نه کولر داشت، نه هیدرولیک بود و نه ترمزش ضد قفل بود، پرداخت میکرد.
🔷 اهالی یک روستا با ۳۰ خانوار، با مشارکت هم توانسته بودند یک نیسان دست دوم! به قیمت ۱۵ هزار تومان آن هم قسطی بخرند،تا بتوانند با هم به شهر نزدیک خود بروند و شیر و لبنیات بفروشند و مایحتاج خود را خرید کنند.!!!
🔷 ولی امروز عمده روستائیان خود صاحب یک نیسان یا ماشین دیگر هستند.!!!!
🔷 در آن زمان سالانه، کلاً ۳ هزار پیکان در کشور تولید میشد که آنهم به سختی فروخته میشد چون مردم توان خرید نداشتند...
🔷 اما الان سالانه حدود ۱ میلیون (حدود ۳۵۰ برابر زمان شاه) انواع خودرو تولید میشود و برای خرید آنها به علت کمبود تولید و درخواست بالای خرید مردم، صف و نوبت است!!
🔰 قیمت دلار:
🔷 سال ۱۳۵۰، هر دلار آمریکا به قیمت آزاد ۱۰۵ ریال فروخته میشد.
🔷 کارمندی که حقوق ماهیانهاش ۲۰۰ تک تومانی بود میتوانست با حقوق ماهانهاش تقریباً ۲۰ دلار بخرد.
🔷 الآن یک کارگری که حداقل دستمزد را میگیرد می تواند با دستمزد یک ماهش حداقل۱۲۰ دلار بخرد.
🔷 ضمن اینکه قیمت دلار، تنها شاخص اقتصادی نیست و در کنار آن شاخص توسعه انسانی، کاهش فقر ، ارتقاء بهداشت و سلامت عمومی و... هم هست که همگی رشدچشمگیری داشته اند.
🔰 اقلام مصرفی:
🔷 زمان شاه یک حلب ۴/۵ کیلویی روغن نباتی ۲۹۰ ریال قیمت داشت
🔷 و کارگری که مزد روزانه اش ۵۰ ریال بود تقریباً مزد ۶ روزش را میبایست بابت ۱ حلب روغن ۴/۵ کیلویی پرداخت میکرد.
🔷 در حالی که امروز یک کارگر ساده با ۶ روز کارش می تواند بیش از ۳ حلب روغن ۴/۵ کیلویی ۳۵۰ هزار تومانی بخرد.
🔷 سال ۵۴ مرغ منجمد کیلویی ۱۰۵ ریال فروخته میشد و مزد کارگر در شهر فردوس ۶۰ تا ۷۰ ریال بود.
🔷 یعنی اگر یک کارگر تمام مزد روزش را میپرداخت نهایتاً ۶۷۰ گرم مرغ خریداری
می کرد.
🔷 در حالی که امروز با دستمزد روزانه ۲۰۰ هزارتومانیاش بیش از ۴ کیلو مرغ منجمد می تواند بخرد. (۶برابر)
🔷 سال ۵۴ قیمت یک موتور سیکلت یاماها ۱۰۰ خارجی ۵۶۰۰ تومان بود.
🔷 کارمندی که حقوقش عالی بود یعنی ماهانه ۵۰۰ تومان میگرفت اگر میخواست موتور بخرد میبایست تقریبا حقوق یکسالش را پرداخت میکرد.
🔷 و اگر یک کارگر با مزد روزانه ۶ تومانیاش میخواست موتور بخرد میبایست مزد ۹۳۴ روز کار یعنی ۲/۵ سالش را پرداخت میکرد.
🔷 در حالی که امروز می تواند با ۵ ماه کار یعنی مزد ۱۵۰ روز کار یک موتورسیکلت ۱۲۵ بخرد.
🔷 در زمان شاه نان سنگک ۵ ریال بود.
🔷 کارگری که در روز ۶۰ ریال مزد میگرفت
میتوانست ۱۲ عدد نان سنگک بخرد. همین بود که مردم حاشیه شهرها و حلبی آبادها نان خوردن نیز نداشتند.!!!!
🔷 ولی امروز کارگر با مزد یک روزش می تواند بیش از ۶۰ عدد نان سنگک ۵ هزارتومانی بخرد.
✅ اینچنین بود و عده ای تصور می کنند آن دوران ارزانی بوده... البته قطعا وقتی فقط به قیمت ها نگاه کنیم آن دوران اجناس ارزانتر بوده اما وقتی مقایسه درآمدها را هم ملاحظه کنیم متوجه میشویم علیرغم چهل و چهار سال تحریم و بیش از دو برابر شدن جمعیت و هشت سال جنگ پر هزینه، توان خرید مردم امروز چندین برابر شده.
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
الإمام الرضا عليه السلام ـ في صِفَةِ الإِمامِ ـ : الإِمامُ الأَنيسُ الرَّفيقُ وَالوالِدُ الشَّفيقُ وَالأَخُ الشَّقيقُ وَالاُمُّ البَرَّةُ بِالوَلَدِ الصَّغيرِ
امام رضا عليه السلام ـ در تعريف «امام» ـ : امام، همدم و رفيق است و پدر مهربان ...
نه تنها برای ما یتیمان که برای همه شیعیان پدری میکنی و ما فرزندان ناخلفی هستیم برای تو ای تنها باقیمانده خدا در زمین!
روزت مبارک ای پدر مهربان
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از اندیشکده قصد
📖 اقتصاد سیاسی کرونا
✍ اساساً نابرابریهای اقتصادی بزرگی که در طول تاریخ بشر ایجاد شده ریشه در عواملی همچون جنگ، استعمار و غارت، پاندمیها و اپیدمیها و... دارد
معتقدیم پاندمی کرونا بازی با ترس و وحشت برای بازتوزیع ثروت و تحول در مدل حکمرانی جهانی بود..محیط اقتصاد سیاسی جهانی بعد از کرونا دستخوش تغییرات جدیدی شد. کتاب "ترس حکم میراند" که به همت پژوهشگران اندیشکده اقتصادی قصد نوشته شده در پی تشریح این نگاه متفاوت به مسئله است.
#انتشار_دهه_فجر
@qasdna_ir
قطعا یکی از عوامل اصلی سلطهٔ غرب، غافلگیری شرقیها و دیگران و سادهاندیشی آنها درباره اوج شرارت و توحش اروپاییان مدرن بوده و هست تا جایی که با این همه مستندات تاریخی بیش از دو سده استعمار، هنوز بخش در خور توجهی از اساتید دانشگاههای ما بر این باورند که علوم مدرن به ویژه مجموعه علوم اجتماعی و انسانی آن، علم است و شرقی و غربی ندارد، شاخصهای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی طراحیشده توسط نهادهای زیر سلطه و نفوذ غرب واقع نما هستند و ما باید خود را در این شاخصها و از زاویهٔ این عینکهای اروپایی ارتقا بدهیم، هنوز هر وقت میخواهیم سیاستی یا راهکاری برای اصلاح امور کشور ارایه دهیم از کلیشههای «دنیا دارد همین کار را میکند» یا «در کشورهای اروپایی/ آمریکا اینگونه عمل میکنند» یا در دوگانهای ساختگی توسعهیافته و در حال توسعه گیر کردهایم.
🆔 @DrSaeedi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 حمایت جمهوری اسلامی از فلسطین مبنای فقهی دارد/ آزاد سازی سرزمین فلسطین، وظیفه شرعی همه مسلمانان است
✏️ رهبر انقلاب ساعتی پیش در دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس و هیأت همراه: امام خمینی(ره) از همان آغاز نهضت اسلامی بر مبنای ایمان و اعتقاد قلبی از فلسطین حمایت کردند و مبنای حمایت جمهوری اسلامی نیز ناشی از فقه و شریعت اسلامی است و نه حرکات تاکتیکی و یا دیپلماسی.
✏️ سرزمین فلسطین متعلق به همه مسلمانان است بنابراین بر همه مسلمانان واجب است برای آزاد سازی آن وارد میدان شوند و این، یک وظیفه شرعی است. ۱۴۰۲/۳/۳۱
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔴 ستاد همکاری حوزه علمیه و وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری نهادهای حوزوی و دانشگاهی برگزار میکند.
❄️ مدرسه زمستانه سیاستگذاری اقتصاد اسلامی: *ویژه طلاب*
📚 محورهای عمومی:
• آشنایی با روش گزارش نویسی (گزارش سیاستی، گزارش پژوهشی)
• آشنایی با روشهای جستجوی آماری
📚 محورهای تخصصی:
» بررسی چالشهای فقهی و اجرایی در:
• بانکداری و سیاستگذاری پولی و ارزی
• گمرک و تجارت خارجی • بیمه • بازار سرمایه • خصوصی سازی • مالیات
⏳ زمان برگزاری: ۲۴ بهمن الی۳ اسفند ماه
📍محل برگزاری: قم - موسسه عالی فقه و علوم اسلامی
⏳ مهلت ثبتنام: ۸ الی ۱۲ بهمن
🌐 ثبت نام در وبگاه www.sahwa.ir
🔸 پیوند مستقیم: ««« ثبتنام »»»
🟢 کانال ایتا
❇️https://eitaa.com/sahwa1
#اقتصاد_اسلامی
#مدرسه_زمستانه
#سیاستگذاری_اقتصاد_اسلامی