با سلام خدمت دانشجویان #اقتصاد_نهادی
کلاس امروز به صورت #آفلاین در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
سلام علیکم
📢 چند نکته دربارۀ تنظیم و ارسال جزوههای درسی #کلیات_اقتصاد
🔸جزوات هر جلسه را حداکثر تا قبل از جلسۀ هفتۀ بعد بفرستید. جزوات هفتههای گذشته (از این به بعد😊) پذیرفته نیست.
🔸در تهیۀ جزوهها، نیازی نیست کلمه به کلمه مباحثی را که سر کلاس میگویم پیاده کنید😳 توقع این است که آنچه از کلاس درک میکنید را به صورت خلاصه و البته منظم و منسجم بنویسید✍.
🔸جملات گفتاری نباشد، مباحث حاشیهای را کنار بگذارید و اصل مطلب را به بیان خودتان بازنویسی کنید.
🔸از نمودار درختی 🌵استفاده کنید تا تصویری کلی از مباحث کلاس ارائه دهید.
🔸 تا حد امکان، جزوهها را تایپ کنید، از ذوق و سلیقه و هنر خودتان هم دریغ نکنید🌺! (به فکر چشمهای من هم باشید 🤓که باید این جزوات را مطالعه کنم!😭)
برای عکس گرفتن از جزوههای دستنوشته، حتما از نرم افزار cam scanner استفاده کنید
با سلام خدمت دانشجویان #اقتصاد_کلان۲
جلسۀ امروز به صورت آفلاین در صفحه درس سامانه آموزش مجازی قرار گرفت.
موفق باشید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحلیل شنیدنی و مستند در مخالفت با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به چالش کشاندن مدگرایی توسط استاد فیلسوف،غلامحسین ابراهیمی دینانی،چرا عده ای دوست دارند شلوار پاره بپوشند؟! لطفاً از این گفتگوی دلنشین بی بهره نمانید.
با سلام خدمت دانشجویان
حتما در ارسال تمرینها و فعالیتهای کلاسی «نام و نام خانوادگی» خود را در بالای هر برگه بنویسید و بعد تصویر آن را بفرستید. از این به بعد، درج نشدن نام روی هر برگه شما را از نمرۀ آن فعالیت محروم خواهد کرد.
با سلام خدمت دانشجویان #نقد_نظریه_های_سنتی_اقتصاد
جلسۀ امروز به صورت آفلاین در صفحۀ درس در سامانۀ مجازی دانشگاه قرار گرفت.
با سلام خدمت دانشجویان #نظام_اقتصادی_اسلام
جلسه فردا (۳۰ آبان) به صورت #آفلاین در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
ماهیت و روش اقتصاد اسلامی
سلسله جلسات ارائه تخصصی پرفسور درخشان در حوزه اقتصاد اسلامی با همکاری نهاد رهبری در دانشگاه علامه برگزار گردید. در طی این جلسات چارچوب اندیشهای پرفسور درخشان در زمینة اقتصاد اسلامی در قالب یک طرح جدید ارائه شده است.
به همه دانشجویان علاقمند به #اقتصاد_اسلامی توصیه میکنم این جلسات را از دست ندهید، فوق العاده است.
http://dr-derakhshan.ir/teachings/اقتصاد-اسلامی/post/45/سلسله-جلسات-رویکردی-نو-با-نگاه-اسلامی-در-مطالعات-اقتصادی
با سلام خدمت دانشجویان #اقتصاد_کلان۲
هر دو جلسه امروز به صورت آفلاین در اختیار شما قرار میگیرد.
موفق باشید.
جلسۀ یازدهم #اقتصاد_کلان۲ به صورت #آفلاین در سامانۀ آموزش مجازی بارگذاری شد.
آخرین مهلت تحویل تمرینات آخر فصل ششم تا پایان هفتۀ آینده میباشد.
🔴 بحرین به پرداخت ۲۰۰ میلیون یورو غرامت به بانک ملی و صادرات محکوم شد
🔸رییس مرکز امور حقوقی بین المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری، گفت: دیوان داوری بینالمللی ضمن رد دفاعیات بحرین، این کشور را ناقض معاهده دوجانبه قلمداد کرد و آن دولت را به پرداخت بیش از ۲۰۰ میلیون یورو غرامت به بانکهای ملی و صادرات محکوم کرد.
🔻توکل حبیب زاده افزود: بر اساس اعلام موسسه دورنس و غروی (وکیل بانکهای ملی و صادرات ایران) در یک داوری بینالمللی حکم محکومیت دولت بحرین به جهت مصادره سیاسی و غیرقانونی سهام بانکهای ملی و صادرات ایران صادر شد.
رییس مرکز امور حقوقی بین المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری افزود: در یک داوری بینالمللی تحت نظارت دیوان دائمی داوری لاهه، بانک صادرات ایران و بانک ملی ایران بر مبنای موافقتنامه دو جانبه تشویق و حمایت از سرمایهگذاری بین دولت ایران و دولت بحرین، دعوایی را علیه دولت بحرین مطرح کردند که پس از رسیدگیهای مفصل به محکومیت این دولت منجر شد.
حبیب زاده خاطرنشان کرد: جلسات استماع این داوری در شهر پاریس برگزار شد و سرانجام هیات داوران به اتفاق آرا، پس از قریب به پنج سال رسیدگی، به موجب رای صادره در تاریخ ۱۸ آبان ۱۴۰۰، بر مبنای غیرقانونی بودن مصادره غیرمستقیم وضعیت سهامداری بانکهای ملی و صادرات ایران در بانک فیوچر در بحرین، دولت بحرین را ناقض تعهدات خود به موجب حقوق بینالملل و معاهده دوجانبه سرمایهگذاری اعلام کرد.
وی تاکید کرد: فیوچر بانک بحرین در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد و با توجه به عملکرد مثبت خود توانست در سال ۲۰۱۴ عنوان بهترین بانک بحرینی و هفتمین بانک در منطقه خلیج فارس را کسب کند به رغم این موقعیت، دولت بحرین در آوریل ۲۰۱۵ بدون هیچ گونه اخطار و توجیه قبلی با انتصاب مدیر تصفیه، بانک مزبور را تحت کنترل کامل خود درآورد. این اقدام دولت بحرین، که مشابه آن در باره سرمایه گذاران ایرانی دیگری نیز انجام شده است، موجب شد تا بانکهای ملی و صادرات ایران دعوایی به خواسته مطالبه ارزش عادله بازار دارایی شان در بانک فیوچر علیه دولت بحرین مطرح کنند.
حبیب زاده تصریح کرد: دولت بحرین بر اساس آنچه در رسانههای خارجی منتشر شد در جریان داوری با تشدید اقدامات غیرقانونی خود و به منظور فراهم کردن پوشش ساختگی برای مصادره پیشین اموال طرفهای ایرانی، با طرح اتهامات ناروا علیه بانکهای ملی و صادرات و نمایندگان آنها و سایر نهادهای ایرانی از جمله بانک مرکزی، بدون رعایت اصول دادرسی عادلانه و اعطای حق دفاع، دادرسیهای کیفری متعددی را علیه طرف های ایرانی آغاز کرد و به این منظور اخبار مربوط به محکومیت طرفهای ایرانی را در سطح وسیع در رسانههای خارجی منتشر کرد.
رییس مرکز امور حقوقی بین المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری ادامه داد: دیوان داوری ضمن رد دفاعیات بحرین و اعلام اینکه توجیهات به عمل آمده بعد از مصادره اموال علت واقعی اقدامات دولت بحرین علیه خواهانهای ایرانی نبوده است، بحرین را ناقض معاهده دوجانبه قلمداد کرد و آن دولت را به پرداخت بیش از ۲۰۰ میلیون یورو غرامت به علاوه هزینههای دادرسی و بهره پیش و پس از صدور رای محکوم کرد.
با سلام خدمت دانشجویان #کلیات_اقتصاد
جلسه امروز به صورت آفلاین در سامانه بارگذاری شد.
پیرو جلسه امروز درباره انقلاب صنعتی، حتما این کلیپ از دکتر درخشان را ببینید
https://www.aparat.com/v/79k4a
🖊 میراث شهید دکتر محسن فخریزاده
برای بسیاری از مدیران و تصمیمگیران که نگاهشان به غرب است، آمریکا قلهی پیشرفت علم، تکنولوژی و صنعت بهشمار میآید، ولی کمتر دیده شده است که در اظهارات این افراد بیان شود که آمریکا ساختاری مشابه وزارت علوم ما ندارد و مدیریت علم و تکنولوژی در این کشور بهگونهای متفاوت انجام میشود.
هر چند در این نوشتار قصد نداریم نهادهای مدیریت علم و تکنولوژی در ایالات متحده را بهطور کامل احصا و تشریح کنیم، اما برای مخاطب ایرانی این میتواند بسیار جالب باشد که یک نهاد نظامی، پیشبرد علم، تکنولوژی و صنعت را در ایالات متحدهی آمریکا اداره میکند.
بخش قابل توجهی از دستاوردهای دارپا، بر اساس اعلام نیاز از سوی سازمانهای دفاعی یا فرماندهان نظامی نبوده است، بلکه ناشی از درک و پیشبینی نیازهای آیندهی صحنههای درگیری و نبرد بوده است که از آنها میتوان به هواپیماهای بدون خلبان (مانند Global Hawk)، هواپیماهای پنهان از دید رادار (مانند K-117 و B-2)، سامانهی تعیین موقعیت جهانی (GPS) و چندین محصول بزرگ و مهم دیگر اشاره کرد. بهطور ویژه، میتوان به «اینترنت» بهعنوان شبکهی اطلاعرسانی جهانی امروز اشاره کرد که در ابتدا با نامهای «آرپانت» و «دارپانت» شناخته میشده است و امروز در تمام شئون زندگی بشر نفوذ کرده است [1].
در اسناد استراتژیک این سازمان مانند [1] و [2] تعاریف ویژهای از مأموریت، فلسفهی اجرایی، اختیارات، دیدگاه و رویکرد دارپا مشاهده میکنیم که نشاندهندهی ساختار خاص این نهاد برای دستیابی به اهداف استراتژیک مشخص شده برای آن است. یکی از ارکان مهم دارپا، ساختار ویژهی آن برای انتقال تکنولوژی است: دارپا براي تقویت ارتباط خود با نیروهاي مسلح، افسراني در ستاد دارد که بهعنوان افسران رابط عملیاتي فعالیت مينمایند. این افسرانِ رابط، دارپا را در مورد آنچه نیروهاي مسلح ممكن است نیاز داشته باشند و نیروهاي مسلح را از آنچه دارپا در دست توسعه دارد، آگاه ميکنند.
اقدامات DARPA چیزی فراتر از برنامهریزی برای آینده و سازگاری ساختارها با آینده است. هدف DARPA در نسبت با نظام قدرت در ایالات متحده که یک نظام امنیت-محور بهشمار میآید، این است که پیشرفتهای فنی و تواناییهایی که آینده را تعیین میکند، با توجه به «امنیت ملی» به عنوان اولین و مهمترین هدف مشخص نماید [2]. از این جهت شعار «ایجاد تکنولوژیها و قابلیتهای گرهگشا برای امنیت ملی» در صفحهی اول وبسایت این مجموعه در سال ۲۰۲۰ دیده میشود [3].
دارپا با شیوهی مدیریت ویژهای که از طریق هدایت موضوعات پژوهشی، تعریف پروژه و اختصاص بودجههای تحقیقاتی به دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی و شرکتهای تکنولوژی اعمال میکند، عملاً نقش سیاستگذاری و مدیریت علم و تکنولوژی در آمریکا بلکه کل جهان را ایفا میکند. در ایالات متحده، ارتباط اساتید دانشگاه و شرکتها با دارپا نه تنها جنبهی منفی ندارد، بلکه بهعنوان یک برجستگی و امتیاز برای آنها شناخته میشود. بهعلاوه نتایج پروژهها و گزارشهای علمی تهیه شده توسط این نهاد بهعنوان اسناد علمی معتبر در کتابهای دانشگاهی متعدد مورد استفاده و ارجاع قرار میگیرد.
شهید دکتر محسن فخریزاده، دانشمند برجسته و مدیر گمنامی که در روز جمعه ۷ آذر ۱۳۹۹ توسط عوامل صهیونیستی در حومهی تهران ترور شد، پایهگذار و مدیر نهادی مابهازای دارپا در جمهوری اسلامی ایران با عنایت ویژه به شاخصهای پیشرفت علم و تکنولوژی در نگاه اسلامی – ایرانی بود. با توصیفی که از دارپا ارائه دادیم، اکنون راز پیشرفتهای بزرگ علمی و صنعتی کشور در حوزههایی چون انرژی و فناوریهای هستهای، صنایع موشکی، لیرز و بیوتکنولوژی مشخص میشود. دانشگاههای ما حتی قدیمیترین و باسابقهترین آنها بهتنهایی و بدون وجود چنین نهاد مهمی، در رساندن کشور به موقعیتهای برتر علمی و تکنولوژی در حوزههای ذکر شده نمیتوانستند توفیقی بهدست آورند. در واقع، علت تعجب و ناباوری بخشی از جامعهی دانشگاهی نسبت به پیشرفتهای خیرهکنندهی علمی و تکنولوژیکی جمهوری اسلامی در سالهای اخیر، بهدلیل عدم شناخت این ساختار و جایگاه استراتژیک آن است که در حقیقت میراث بیبدیل این شهید بزرگوار بهشمار میآید. اینجاست که خدمات بزرگ این شهید سعید که توسط شقیترین دشمنان جبههی حق به شهادت رسید، بیش از پیش مشخص میشود.
پانویسها:
[1] DARPA 2007 Strategic Plan, https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a468784.pdf
[2] DARPA 2019 Strategic Framework, https://www.darpa.mil/attachments/DARPA-2019-framework.pdf
[3] DARPA Official Website, "About us" page,
https://www.darpa.mil/about-us/about-darpa, accessed: 20-11-2020.
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
با سلام
کلاس #اقتصاد_کلان۲ امروز به صورت آفلاین در اختیار شما قرار میگیرد.