🖤 هیهات که چون خدیجه (س) پیدا بشود...
📜 امّ سلمه (س) میگوید: روزی به مناسبتی نام خدیجه کبری علیهاالسلام را در محضر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله بردیم. آن حضرت گریان شد و فرمود: «خدیجه!؟ دیگر کجا مثل خدیجه پیدا میشود!؟ خداوند همسری بهتر از خدیجه نصیب من نکرده است؛ وقتی که همه کافر بودند، او به من ایمان آورد. وقتی که مردم من را تکذیب میکردند، او من را تصدیق کرد. وقتی که دیگران من را محروم ساختند، او دارایی خود را برای من خرج کرد.»
🏷 خَدِیجَةُ؟! وَ أَیْنَ مِثْلُ خَدِیجَةَ؟
📚 المناقب (الخوارزمي)، ص ۳۵۰؛ کشف الغمة في معرفة الأئمة، ج ۱، ص ۳۶۰ و با تفاوتی اندک: المعجم الکبیر، ج ۲۳، ص ۱۳ و الإستیعاب، ج ۴، ص ۱۸۲۴
@Ebar_ir | عِبَر
بررسی-و-تحلیل-سن-حضرت-خدیجه-در-ازدواج-با-پیامبر-صلی-الله-علیه-وآله-و-سلم (2).pdf
224K
📝 معرفی مقاله | بررسی و تحلیل سن حضرت خدیجه (سلامالله علیها) در ازدواج با پیامبر (صلواتالله علیه) با تأکید بر منابع متقدم تاریخی
✍🏻 نویسندگان:
دکتر نعمت الله صفری فروشانی
داوود کاظم پور
📌 چکیده مقاله:
پژوهشگران و شرق شناسان درباره سن حضرت خدیجه حین ازدواج با پیامبر از گذشته تاکنون اظهار نظر کردهاند. مشهور این است که ایشان موقع ازدواج با پیامبر چهل سال داشتهاند. واکاویهای متعددی درباره این شهرت صورت گرفته و از زاویههای مختلفی درباره آن نقد شده است. نوشتار حاضر با رویکرد تاریخی و با استناد به منابع کهن تاریخی به نقد دیدگاه مشهور پرداخته و آن را رد کرده است.
@Ebar_ir | عِبَر
💊 دارویی آسمانی برای دردهای روحی و جسمی
📜 حضرت صادق عليهالسّلام از پدرانش عليهمالسلام حديث كند كه مردى از درد سينه به پيغمبر صلّىاللهعليهوآله شكايت كرد، حضرت صلّىاللهعليهوآله به وی فرمود: بهوسيلۀ قرآن شفا بجوى؛ زيرا خداى عز و جل میفرمايد: «وَ شِفٰاءٌ لِمٰا فِي اَلصُّدُورِ؛ (و اين قرآن) شفاء است براى آنچه در سينهها است.» (سورۀ يونس آيه ۵۷)
📓 الکافي، ج ۲، ص ۶۰۰
@Ebar_ir | عِبَر
‼️ بزرگترین فضیلت معاویه!
📜 یکی گزارشهای معروفی که منابع فراوانی به نقل آن پرداختهاند، ماجرای تخلف معاویه از دستور پیامبر (ص) و به دنبال آن، نفرین حضرتشان است که میتوان چنین ادعا نمود که یکی از بزرگترین فضائل وی، نفرین شدن توسط رسول خدا (ص) است!
👈 گزارش چنین است: «پیامبر (ص) به معاویه پیام داد [تا مطلبی را برایش بنویسد]. گفتند: او مشغول غذا خوردن است. لحظاتی گذشت و پیامبر دوباره پیام خود را تکرار کرد. باز هم گفتند: او مشغول صرف غذا است! پیامبر (ص) دقایقی صبر کرد و برای بار سوم برایش پیام فرستاد و برای بار سوم نیز گزارش دادند که او هنوز دارد غذا میخورد! اینجا بود که پیامبر(ص) فرمودند: «لا أشبع الله بطنه؛ خدا هیچگاه شکمش را سیر نکند».
🔺این روایت، در بسیاری از منابع روایی [۱] و تاریخی [۲] اهلسنت و نیز با اندک تفاوتهایی در منابع شیعی [۳] نقل شده است. در نتیجه میتوان ادعا کرد که این گزارش در میان تمام فرقههای اسلامی از شهرت برخوردار است.
📚 [۱]. صحیح مسلم، ج ۴، ص ۲۰۱۰؛ مسند أبیداود طیالسی، ج ۴، ص ۴۶۴
📚 [۲]. تاریخ الامم و الملوک، ج ۱۰، ص ۵۸؛ دلائل النبوة، ج ۶، ص ۲۴۳
📚 [۳] وقعة صفین، ص ۲۲۰؛ مناقب آل أبیطالب (ع)، ج ۱، ص ۱۶۲؛ شرح الاخبار فی فضائل الأئمة الأطهار (ع)، ج ۲، ص ۱۶۶
@Ebar_ir | عِبَر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥺 وداع عاشقانه امام سجاد (ع) با ماه رمضان
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ مِنْ أَلِيفٍ آنَسَ مُقْبِلاً فَسَرَّ، وَ أَوْحَشَ مُنْقَضِياً فَمَضَّ
خداحافظ! انیس و مونسی که دلم خوش بود به بودنت، و حالا رفتنت مرا به وحشت انداخته که بدون تو چه کنم...
📓 الصحیفة السجادیة، ص ۱۹۲، باب وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ (ع) فِي وَدَاعِ شَهْرِ رَمَضَانَ
@Ebar_ir | عِبَر
عِبَر
🥺 وداع عاشقانه امام سجاد (ع) با ماه رمضان اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ مِنْ أَلِيفٍ آنَسَ مُقْبِلاً فَسَرَّ
😔 عباراتی قابل تأمل از مرحوم سید بن طاووس در فراق امام زمان عجّلاللهفرجه در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان
📜 مرحوم سید بن طاووس رضواناللهعلیه در بخش وداع ماه مبارک رمضان از کتاب اقبال، چنین مینویسد: «از #وظایف شیعیان امامیه، بلکه از وظایف امّت اسلام این است که در این روزهای پایانی ماه مبارک #رمضان، احساس تنهایی کنند و اینکه درک روزگار حکومتِ مهدی موعود را از دست دادهاند تأسف خورده و #اندوهگین باشند؛ چراکه مصیبتِ فراقِ او از مصیبت اتمام ماه رمضان #سنگینتر است...
🔺مگر نه این است که اگر مردم یک پدر مهربان، یا یک برادر پشتیبان و باوفا یا یک فرزند صالح را از دست دهند، #وحشت و #سرگردانی تمام وجودشان را فرا میگيرد!؟ آیا از درد دوریاش، دچار #غم و #غصه نمیشوند!؟ این فراق کجا و فراق #مهدی_فاطمه کجا!؟ همو که خلیفهی پیامبر خاتم، امام عیسی بن مریم، دافع بلایا و مصلح امور همگان است.»
🏷 فَالمُصيبَةُ بِفَقدِه عَلى أهل الأديانِ أعظَمُ مِن المُصيبَةِ بِفَقد شَهرِ رَمَضانَ
📗 إقبال الأعمال (دارالكتب الإسلامية)، ص ۲۶۰
@Ebar_ir | عِبَر