📌 اگر با دشمن وارد جنگ نشویم چه میشود؟
📝 سَمِعْتُ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ قَبْلَ وَقْعَةِ صِفِّينَ: ...وَ لَوْ كُنَّا حِينَ كُنَّا مَعَ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ تُصِيبُنَا اَلشَّدَائِدُ [وَ اَلْأَذَى] وَ اَلْبَأْسُ فَعَلْنَا كَمَا تَفْعَلُونَ اَلْيَوْمَ لَمَا قَامَ لِلَّهِ دِينٌ وَ لاَ أَعَزَّ [اَللَّهُ] اَلْإِسْلاَمَ وَ اَيْمُ اَللَّهِ لَتَحْتَلِبُنَّهَا دَماً وَ نَدَماً وَ حَسْرَةً فَاحْفَظُوا مَا أَقُولُ لَكُمْ وَ اُذْكُرُوهُ فَلَيُسَلَّطَنَّ عَلَيْكُمْ شِرَارُكُمْ وَ اَلْأَدْعِيَاءُ مِنْكُمْ وَ اَلطُّلَقَاءُ وَ اَلطُّرَدَاءُ وَ اَلْمُنَافِقُونَ فَلَيَقْتُلُنَّكُمْ ثُمَّ لَتَدْعُنَّ اَللَّهَ فَلاَ يَسْتَجِيبُ لَكُمْ وَ لاَ يَرْفَعُ اَلْبَلاَءَ عَنْكُمْ حَتَّى تَتُوبُوا وَ تَرْجِعُوا...
🍃 اميرالمؤمنين عليهالسّلام قبل از جنگ صفین خطاب به لشکریان خود فرمود: اگر زمانى كه با پيامبر (ص) بوديم و شدائد و اذيّتها و آزارها به ما مىرسيد، ما هم مانند كار امروز شما را مىكرديم (برای جنگیدن بهانه میآوردیم) دين خدا بر پا نمىشد و خداوند اسلام را عزّت نمىداد. به خدا قسم از اين كارتان خون و ندامت و حسرت نتيجه خواهيد گرفت. آنچه به شما مىگويم حفظ كنيد و به ياد بسپاريد. (اگر نجنگید) شرورهاى شما و زنازادگان و آزادشدگان و طردشدگان و منافقان بر شما مسلّط مىشوند و شما را مىكشند. شما هم خدا را مىخوانيد ولى اجابت نخواهد كرد و بلا را از شما بر نمىدارد تا توبه كنيد و برگرديد.
📘 کتاب سُليم بن قيس الهلالی، ج ۲، ص ۶۹۶
@Ebar_ir | عِبَر
13.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در قبرم هستم،
خوابیده به پهلوی راست،
گوش چسباندهام به خاک منتظر شنیدن گامهایت،
فاتحه بهانه است!
منتظرم که بیایی، دستم را بگیری و آرام در گوشم نجوا کنی: أَنَا عَلِيُّ اَلَّذِي كُنْتَ تُحِبُّهُ؛ من همان علیام که یک عمر سنگش را به سینه میزدی...😭
@Ebar_ir | عِبَر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 "انسان مقاومت" اینگونه رنجها و نشکستن در موقعیتهای سخت را به رخ عالم میکشد...
📍جوان لبنانی روی خرابههای ضاحیه ایستاده و شیاطین عالم را تحقیر میکند. گویا کلمه به کلمه توصیه امیرالمومنین (ع) در جنگ جمل را نوشیده و تکرار میکند. آنجا که حضرت (ع) فرمود: تَزُولُ الْجِبَالُ وَ لَا تَزُلْ، عَضَّ عَلَى نَاجِذِكَ، أَعِرِ اللَّهَ جُمْجُمَتَكَ، تِدْ فِي الْأَرْضِ قَدَمَكَ، ارْمِ بِبَصَرِكَ أَقْصَى الْقَوْمِ وَ غُضَّ بَصَرَكَ، وَ اعْلَمْ أَنَّ النَّصْرَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ.
➕ اگر كوهها متزلزل شوند، تو پايدار بمان. دندانها را به هم بفشر و سرت را به عاريت به خداوند بسپار و پایها، چونان ميخ در زمين استوار كن و تا دورترين كرانههاى ميدان نبرد را زير نظر گير و صحنههاى وحشتخيز را ناديده بگير و بدان كه پيروزى وعده خداوند سبحان است.
📕 نهجالبلاغه، ج ۱، خطبه ۱۱
@Ebar_ir | عِبَر
⚠️ فرج ما تحقق نمیپذیرد، مگر اینکه شما غربال شوید
💠 [الغیبة] للشیخ الطوسی رُوِیَ عَنْ جَابِرٍ الْجُعْفِیِّ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام مَتَی یَکُونُ فَرَجُکُمْ فَقَالَ هَیْهَاتَ هَیْهَاتَ لَا یَکُونُ فَرَجُنَا حَتَّی تُغَرْبَلُوا ثُمَّ تُغَرْبَلُوا ثُمَّ تُغَرْبَلُوا یَقُولُهَا ثَلَاثاً حَتَّی یَذْهَبَ الْکَدِرُ وَ یَبْقَی الصَّفْوُ.
➖ جابر جعفی میگوید: به امام محمد باقر علیهالسلام عرض کردم: فرج شما کی خواهد بود؟ فرمود: هیهات هیهات فرج ما تحقق نمیپذیرد، مگر اینکه شما غربال شوید باز هم غربال شوید باز هم غربال شوید این را سه بارتکرار کرد و سپس فرمود: تا آنجا که آلودگی برطرف شود و پاکی بماند.
📗 بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۱۱۳
@Ebar_ir | عِبَر
👨🦳 کاش اینگونه پیر شویم...
➖ رَأَى أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ رَجُلاً مِنْ شِيعَتِهِ بَعْدَ عَهْدٍ طَوِيلٍ وَ قَدْ أَثَّرَ اَلسِّنُّ فِيهِ وَ كَانَ يَتَجَلَّدُ فِي مِشْيَتِهِ فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ كَبِرَ سِنُّكَ يَا رَجُلُ قَالَ فِي طَاعَتِكَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِنَّكَ لَتَتَجَلَّدُ قَالَ عَلَى أَعْدَائِكَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَجِدُ فِيكَ بَقِيَّةً قَالَ هِيَ لَكَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ.
🍂 اميرالمومنين عليهالسّلام یکی از شیعیان خود را پس از مدتها ملاقات نمود، در حالى كه سن و سالى سپرى كرده بود ولى چابک راه مىرفت. امام (ع) به او فرمود: پیر شدی، ای مرد! گفت: در فرمانبرى از تو پير شدم. على عليهالسّلام فرمود: اما چابک راه مىروى! گفت: قصد جهاد با دشمنان تو را دارم، اى امير مؤمنان. آنگاه حضرت (ع) فرمود: هنوز در تو نيرويى مانده است! پیرمرد گفت: آن هم پيشكش درگاه شماست اى امير مؤمنان.
📙 الأمالی (للصدوق)، ج ۱، ص ۱۷۷
@Ebar_ir | عِبَر
📬 این نامهای است برای من و تو..!
🛡 سالها پیش فرماندهای در بلاد مسلمانان، جریدهای سرگشاده به یکی از سربازانش در پهنهای از قلمرو حکومت مینویسد و بهصورت مستقیم او را مورد خطاب قرار داده و جملات مهمی را منتقل میکند. اهمیت این عریضه آنچنان بود که سرباز، مشحون از شوق و محبت حاکم شده و در پاسخ او مینویسد: این دومین باری است که سخنی چنین سودمند مییابم. - و مقصود او از مرتبه اول، سخنان پیامبر (ص) بود. - مضمون نامه را که میخوانی احساسی از درون ندا میدهد که انگار نگارنده همین امروز و حالا برای من و تو آن را نوشته است:
📜 به: عبدالله فرزند عباس
(و البته آیندگانی از نسل بشر)
🍃 ... همانا انسان گاه خوشحال مىشود به سبب رسيدن به چيزى که هرگز از دستش نمىرفت! و ناراحت مىشود به سبب از دست دادن چيزى که هرگز به او نمىرسيد. ابن عباس! خوشحالى تو از چيزى باشد كه در آخرت براى تو مفيد است، و اندوه تو براى از دست دادن چيزى از آخرت باشد. آنچه از دنيا به دست مىآورى تو را خوشنود نسازد، و آنچه در دنيا از دست مىدهى نیز زارىكنان تأسّف مخور، و همّت خويش را به دنيای پس از مرگ واگذار.
امضاء
علیبنابیطالب (ع)
@Ebar_ir | عِبَر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛 هشدار! | کار را به هنگام باید انجام داد...
توابین برای انتقام خون مطهّر امام حسین آمدند جنگیدند، کشته شدند، همهشان کشته شدند، اما در تاریخ اینها را مدح نمیکنند. چرا؟ چون دیرجنبیدند. شما که میخواستید خونتان را در راه امام حسین بدهید، چرا در اول محرّم، دوم محرّم نیامدید، یک کاری اقلاً صورت بدهید؟ آنجا میایستید تماشا میکنید، امام حسین به شهادت میرسد، بعد دلتان میسوزد، آن وقت میآیید در میدان. این کار را به هنگام انجام ندادن این جور است. کار را به هنگام باید انجام داد. نباید غفلت کنیم از وظیفهای که عقل و شرع به عهدهی ما گذاشته. باید بدون تأخیر وارد میدان بشویم. نباید تأخیر داشته باشیم. آن وقت به تناسب اهمیتی که آن کار دارد، خطرات را به جان بخریم.
🎙 رهبر انقلاب، دیدار مردم قم، ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
@Ebar_ir | عِبَر
عِبَر
📛 هشدار! | کار را به هنگام باید انجام داد... توابین برای انتقام خون مطهّر امام حسین آمدند جنگیدند،
📚 یکی از مهمترین نقاط قوت روایتگری تاریخ در اندیشه مقام معظم رهبری، تطبیق مبناهای ارزشمند بر گزارشهای تاریخی مختلف است. نگرش فوقالعاده ایشان به حوزه تاریخ اسلام و اهلبیت (ع) در برخی مؤلفهها با دیگر مورخان، اندیشمندان و پژوهشگران این حوزه تمایزها و تفاوتهای چشمگیری دارد.
📝 آقای مهدی رحمانی، گوشهای از این تفاوتها را مختصرا بیان کرده که خوانش آن خالی از لطف نیست:
https://eitaa.com/mahdi_rahmani110/104
@Ebar_ir | عِبَر
❤️ آیا امام زمان (عج) از دیدن ما خوشحال میشود!؟
🔸عبدالعظيم بن عبدالله حسنى میگويد: «خدمت سيّد و آقاى خودم امام هادی علیهالسلام شرفياب شدم؛ وقتى ایشان نگاهش به من افتاد، فرمود: مَرْحَباً بِكَ يَا أَبَا اَلْقَاسِمِ أَنْتَ وَلِيُّنَا حَقّاً؛ مرحبا به تو! خوش آمدى اى ابوالقاسم! تو از دوستان و شیعیان حقیقی ما هستی.»
📗 التوحيد، ج ۱، ص ۸۱
🌻 پ.ن: چهارم ربیعالثانی مشهور به ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) است. تاریخ ولادت و وفات ایشان به طور دقیق در منابع متقدم ذکر نشده، ليكن در كتاب شريف الكافى از عبدالعظیم از هشام بن حكم از امام صادق (ع) روايت نقل شده است. برخی چنین استنباط نمودهاند که چون تاريخ وفات هشام بن حكم، سال ۱۹۹ ق، يا پيش از آن است و مظنون اين است كه جناب عبدالعظيم (ع) نیز هنگام نقل روايت، كمتر از بيست سال نداشته، بنابراين، تولّد ايشان اجمالا میتواند در برهه سال ۱۸۰ ق، يا پيش از آن باشد. (ر.ک: مقاله «آشنايى با حضرت عبدالعظيم عليهالسلام و مصادر شرح حال او»، رضا استادى) به هر روی، قرائن یادشده نیازمند منبع معتبر است اما بزرگداشت ياد آن حضرت و تجليل از مقام معنوى ایشان در روزهاى ياد شده، نيكوست.
@Ebar_ir | عِبَر
عِبَر
❤️ آیا امام زمان (عج) از دیدن ما خوشحال میشود!؟ 🔸عبدالعظيم بن عبدالله حسنى میگويد: «خدمت سيّد و آ
"ای عبدالعظیم..."
«انگار میبینم سرگردانی شیعیانم را؛
در جستجوی قائم ما به این سو و آن سو میروند،
همچون گوسفندانی در جستجوی چراگاه!
به هر سمت و سویی رو میکنند،
اما او را نمییابند.
بدان!
در قیامت، در کنار خودم جایش میدهم،
هر شیعهای را که استوار بماند بر عقیدهاش،
و دلش قساوت نگیرد،
از طولانی شدن غیبت صاحبش.»
چنین روایت کرده،
سیدالکریم حضرت عبدالعظیم حسنی،
از مولایش امام جواد علیهالسلام،
او از پدران پاکش،
و آنها از امیر اهل ایمان!
📗 کمال الدين و تمام النعمة، ج ۱، ص ۳۰۳
@Ebar_ir | عِبَر
🥀 حزن شدید و گریه پیامبر (ص)!
▪️سید بن طاووس در کتاب طرف من الأنباء و المناقب نقل میکند: اهلبیت پیامبر (ص)، در شب شهادت ایشان، بر گرد بستر او جمع بودند، رسولخدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم نگاهی به آنان انداخت و با حزنی فراوان شروع به گریستن کرد. هنگامی که از علت آن جویا شدند، آن حضرت رو به امیرالمومنین صلواتاللهعلیه کرد و چنین فرمود:
➕ «وَ إِنَّما بُكائي وَغَمّي وَحُزني عَلَيكَ وَعَلىٰ هٰذِهِ أَن تُضَيَّعَ بَعدي، فَقَد أَجمَعَ القَومُ عَلىٰ ظُلمِكُم» گریه و اندوه من تنها برای بیتوجهی به #تو و #فاطمه سلاماللهعلیها پس از من است؛ چون به راستی اینان، برای ظلم و ستم کردن به شما همدست شدهاند!
📕 طرف من الأنباء و المناقب، ص ۱۹۰
@Ebar_ir | عِبَر