فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ما_عزاداریم...
✍ نوف بکالی نقل میکند امیرالمومنین (ع) پس از شهادت یاران خویش در معرکه جنگ، خطبهای خواندند و در ضمن آن، در فراق اصحاب شهیدشان بسیار گریه کردند و چنین فرمودند:
🏷 أَيْنَ إِخْوَانِيَ الَّذِينَ رَكِبُوا الطَّرِيقَ وَ مَضَوْا عَلَى الْحَقِّ؟ أَيْنَ عَمَّارٌ وَ أَيْنَ ابْنُ التَّيِّهَانِ وَ أَيْنَ ذُو الشَّهَادَتَيْنِ وَ أَيْنَ نُظَرَاؤُهُمْ مِنْ إِخْوَانِهِمُ الَّذِينَ تَعَاقَدُوا عَلَى الْمَنِيَّةِ وَ أُبْرِدَ بِرُءُوسِهِمْ إِلَى الْفَجَرَةِ؟ قَالَ ثُمَّ ضَرَبَ بِيَدِهِ [إِلَى] عَلَى لِحْيَتِهِ الشَّرِيفَةِ الْكَرِيمَةِ فَأَطَالَ الْبُكَاءَ ثُمَّ قَالَ: [أَوْهِ] أَوِّهِ عَلَى إِخْوَانِيَ الَّذِينَ تَلَوُا الْقُرْآنَ فَأَحْكَمُوهُ وَ تَدَبَّرُوا الْفَرْضَ فَأَقَامُوهُ، أَحْيَوُا السُّنَّةَ وَ أَمَاتُوا الْبِدْعَةَ، دُعُوا لِلْجِهَادِ فَأَجَابُوا وَ وَثِقُوا بِالْقَائِدِ فَاتَّبَعُوهُ. ثُمَّ نَادَى بِأَعْلَى صَوْتِهِ: الْجِهَادَ الْجِهَادَ عِبَادَ اللَّهِ...
▪️كجا هستند برادران من كه بر راه حق رفتند و با حق در گذشتند؟ كجاست عمّار و كجاست ابن تيهان و كجاست ذو الشّهادتين و كجايند همانند آنان از برادرانشان كه پيمان جانبازى بستند و سرهايشان را براى ستمگران فرستادند؟ سپس حضرت (ع) دست به محاسن مبارک گرفت و زمانى طولانى گريست و فرمود: دريغا از برادرانم كه دعوت جهاد را پذيرفته و به رهبر خود اطمينان داشته و از او پيروى كردند. و آنگاه با بانگ بلند فرمود: جهاد جهاد بندگان خدا...
📘 نهج البلاغة، ج ۱، خطبه ۱۸۲
@Ebar_ir | عِبَر
📌 اگر با دشمن وارد جنگ نشویم چه میشود؟
📝 سَمِعْتُ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ قَبْلَ وَقْعَةِ صِفِّينَ: ...وَ لَوْ كُنَّا حِينَ كُنَّا مَعَ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ تُصِيبُنَا اَلشَّدَائِدُ [وَ اَلْأَذَى] وَ اَلْبَأْسُ فَعَلْنَا كَمَا تَفْعَلُونَ اَلْيَوْمَ لَمَا قَامَ لِلَّهِ دِينٌ وَ لاَ أَعَزَّ [اَللَّهُ] اَلْإِسْلاَمَ وَ اَيْمُ اَللَّهِ لَتَحْتَلِبُنَّهَا دَماً وَ نَدَماً وَ حَسْرَةً فَاحْفَظُوا مَا أَقُولُ لَكُمْ وَ اُذْكُرُوهُ فَلَيُسَلَّطَنَّ عَلَيْكُمْ شِرَارُكُمْ وَ اَلْأَدْعِيَاءُ مِنْكُمْ وَ اَلطُّلَقَاءُ وَ اَلطُّرَدَاءُ وَ اَلْمُنَافِقُونَ فَلَيَقْتُلُنَّكُمْ ثُمَّ لَتَدْعُنَّ اَللَّهَ فَلاَ يَسْتَجِيبُ لَكُمْ وَ لاَ يَرْفَعُ اَلْبَلاَءَ عَنْكُمْ حَتَّى تَتُوبُوا وَ تَرْجِعُوا...
🍃 اميرالمؤمنين عليهالسّلام قبل از جنگ صفین خطاب به لشکریان خود فرمود: اگر زمانى كه با پيامبر (ص) بوديم و شدائد و اذيّتها و آزارها به ما مىرسيد، ما هم مانند كار امروز شما را مىكرديم (برای جنگیدن بهانه میآوردیم) دين خدا بر پا نمىشد و خداوند اسلام را عزّت نمىداد. به خدا قسم از اين كارتان خون و ندامت و حسرت نتيجه خواهيد گرفت. آنچه به شما مىگويم حفظ كنيد و به ياد بسپاريد. (اگر نجنگید) شرورهاى شما و زنازادگان و آزادشدگان و طردشدگان و منافقان بر شما مسلّط مىشوند و شما را مىكشند. شما هم خدا را مىخوانيد ولى اجابت نخواهد كرد و بلا را از شما بر نمىدارد تا توبه كنيد و برگرديد.
📘 کتاب سُليم بن قيس الهلالی، ج ۲، ص ۶۹۶
@Ebar_ir | عِبَر
13.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در قبرم هستم،
خوابیده به پهلوی راست،
گوش چسباندهام به خاک منتظر شنیدن گامهایت،
فاتحه بهانه است!
منتظرم که بیایی، دستم را بگیری و آرام در گوشم نجوا کنی: أَنَا عَلِيُّ اَلَّذِي كُنْتَ تُحِبُّهُ؛ من همان علیام که یک عمر سنگش را به سینه میزدی...😭
@Ebar_ir | عِبَر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 "انسان مقاومت" اینگونه رنجها و نشکستن در موقعیتهای سخت را به رخ عالم میکشد...
📍جوان لبنانی روی خرابههای ضاحیه ایستاده و شیاطین عالم را تحقیر میکند. گویا کلمه به کلمه توصیه امیرالمومنین (ع) در جنگ جمل را نوشیده و تکرار میکند. آنجا که حضرت (ع) فرمود: تَزُولُ الْجِبَالُ وَ لَا تَزُلْ، عَضَّ عَلَى نَاجِذِكَ، أَعِرِ اللَّهَ جُمْجُمَتَكَ، تِدْ فِي الْأَرْضِ قَدَمَكَ، ارْمِ بِبَصَرِكَ أَقْصَى الْقَوْمِ وَ غُضَّ بَصَرَكَ، وَ اعْلَمْ أَنَّ النَّصْرَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ.
➕ اگر كوهها متزلزل شوند، تو پايدار بمان. دندانها را به هم بفشر و سرت را به عاريت به خداوند بسپار و پایها، چونان ميخ در زمين استوار كن و تا دورترين كرانههاى ميدان نبرد را زير نظر گير و صحنههاى وحشتخيز را ناديده بگير و بدان كه پيروزى وعده خداوند سبحان است.
📕 نهجالبلاغه، ج ۱، خطبه ۱۱
@Ebar_ir | عِبَر
⚠️ فرج ما تحقق نمیپذیرد، مگر اینکه شما غربال شوید
💠 [الغیبة] للشیخ الطوسی رُوِیَ عَنْ جَابِرٍ الْجُعْفِیِّ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام مَتَی یَکُونُ فَرَجُکُمْ فَقَالَ هَیْهَاتَ هَیْهَاتَ لَا یَکُونُ فَرَجُنَا حَتَّی تُغَرْبَلُوا ثُمَّ تُغَرْبَلُوا ثُمَّ تُغَرْبَلُوا یَقُولُهَا ثَلَاثاً حَتَّی یَذْهَبَ الْکَدِرُ وَ یَبْقَی الصَّفْوُ.
➖ جابر جعفی میگوید: به امام محمد باقر علیهالسلام عرض کردم: فرج شما کی خواهد بود؟ فرمود: هیهات هیهات فرج ما تحقق نمیپذیرد، مگر اینکه شما غربال شوید باز هم غربال شوید باز هم غربال شوید این را سه بارتکرار کرد و سپس فرمود: تا آنجا که آلودگی برطرف شود و پاکی بماند.
📗 بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۱۱۳
@Ebar_ir | عِبَر
👨🦳 کاش اینگونه پیر شویم...
➖ رَأَى أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ رَجُلاً مِنْ شِيعَتِهِ بَعْدَ عَهْدٍ طَوِيلٍ وَ قَدْ أَثَّرَ اَلسِّنُّ فِيهِ وَ كَانَ يَتَجَلَّدُ فِي مِشْيَتِهِ فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ كَبِرَ سِنُّكَ يَا رَجُلُ قَالَ فِي طَاعَتِكَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِنَّكَ لَتَتَجَلَّدُ قَالَ عَلَى أَعْدَائِكَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَجِدُ فِيكَ بَقِيَّةً قَالَ هِيَ لَكَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ.
🍂 اميرالمومنين عليهالسّلام یکی از شیعیان خود را پس از مدتها ملاقات نمود، در حالى كه سن و سالى سپرى كرده بود ولى چابک راه مىرفت. امام (ع) به او فرمود: پیر شدی، ای مرد! گفت: در فرمانبرى از تو پير شدم. على عليهالسّلام فرمود: اما چابک راه مىروى! گفت: قصد جهاد با دشمنان تو را دارم، اى امير مؤمنان. آنگاه حضرت (ع) فرمود: هنوز در تو نيرويى مانده است! پیرمرد گفت: آن هم پيشكش درگاه شماست اى امير مؤمنان.
📙 الأمالی (للصدوق)، ج ۱، ص ۱۷۷
@Ebar_ir | عِبَر
📬 این نامهای است برای من و تو..!
🛡 سالها پیش فرماندهای در بلاد مسلمانان، جریدهای سرگشاده به یکی از سربازانش در پهنهای از قلمرو حکومت مینویسد و بهصورت مستقیم او را مورد خطاب قرار داده و جملات مهمی را منتقل میکند. اهمیت این عریضه آنچنان بود که سرباز، مشحون از شوق و محبت حاکم شده و در پاسخ او مینویسد: این دومین باری است که سخنی چنین سودمند مییابم. - و مقصود او از مرتبه اول، سخنان پیامبر (ص) بود. - مضمون نامه را که میخوانی احساسی از درون ندا میدهد که انگار نگارنده همین امروز و حالا برای من و تو آن را نوشته است:
📜 به: عبدالله فرزند عباس
(و البته آیندگانی از نسل بشر)
🍃 ... همانا انسان گاه خوشحال مىشود به سبب رسيدن به چيزى که هرگز از دستش نمىرفت! و ناراحت مىشود به سبب از دست دادن چيزى که هرگز به او نمىرسيد. ابن عباس! خوشحالى تو از چيزى باشد كه در آخرت براى تو مفيد است، و اندوه تو براى از دست دادن چيزى از آخرت باشد. آنچه از دنيا به دست مىآورى تو را خوشنود نسازد، و آنچه در دنيا از دست مىدهى نیز زارىكنان تأسّف مخور، و همّت خويش را به دنيای پس از مرگ واگذار.
امضاء
علیبنابیطالب (ع)
@Ebar_ir | عِبَر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛 هشدار! | کار را به هنگام باید انجام داد...
توابین برای انتقام خون مطهّر امام حسین آمدند جنگیدند، کشته شدند، همهشان کشته شدند، اما در تاریخ اینها را مدح نمیکنند. چرا؟ چون دیرجنبیدند. شما که میخواستید خونتان را در راه امام حسین بدهید، چرا در اول محرّم، دوم محرّم نیامدید، یک کاری اقلاً صورت بدهید؟ آنجا میایستید تماشا میکنید، امام حسین به شهادت میرسد، بعد دلتان میسوزد، آن وقت میآیید در میدان. این کار را به هنگام انجام ندادن این جور است. کار را به هنگام باید انجام داد. نباید غفلت کنیم از وظیفهای که عقل و شرع به عهدهی ما گذاشته. باید بدون تأخیر وارد میدان بشویم. نباید تأخیر داشته باشیم. آن وقت به تناسب اهمیتی که آن کار دارد، خطرات را به جان بخریم.
🎙 رهبر انقلاب، دیدار مردم قم، ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
@Ebar_ir | عِبَر
عِبَر
📛 هشدار! | کار را به هنگام باید انجام داد... توابین برای انتقام خون مطهّر امام حسین آمدند جنگیدند،
📚 یکی از مهمترین نقاط قوت روایتگری تاریخ در اندیشه مقام معظم رهبری، تطبیق مبناهای ارزشمند بر گزارشهای تاریخی مختلف است. نگرش فوقالعاده ایشان به حوزه تاریخ اسلام و اهلبیت (ع) در برخی مؤلفهها با دیگر مورخان، اندیشمندان و پژوهشگران این حوزه تمایزها و تفاوتهای چشمگیری دارد.
📝 آقای مهدی رحمانی، گوشهای از این تفاوتها را مختصرا بیان کرده که خوانش آن خالی از لطف نیست:
https://eitaa.com/mahdi_rahmani110/104
@Ebar_ir | عِبَر
❤️ آیا امام زمان (عج) از دیدن ما خوشحال میشود!؟
🔸عبدالعظيم بن عبدالله حسنى میگويد: «خدمت سيّد و آقاى خودم امام هادی علیهالسلام شرفياب شدم؛ وقتى ایشان نگاهش به من افتاد، فرمود: مَرْحَباً بِكَ يَا أَبَا اَلْقَاسِمِ أَنْتَ وَلِيُّنَا حَقّاً؛ مرحبا به تو! خوش آمدى اى ابوالقاسم! تو از دوستان و شیعیان حقیقی ما هستی.»
📗 التوحيد، ج ۱، ص ۸۱
🌻 پ.ن: چهارم ربیعالثانی مشهور به ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) است. تاریخ ولادت و وفات ایشان به طور دقیق در منابع متقدم ذکر نشده، ليكن در كتاب شريف الكافى از عبدالعظیم از هشام بن حكم از امام صادق (ع) روايت نقل شده است. برخی چنین استنباط نمودهاند که چون تاريخ وفات هشام بن حكم، سال ۱۹۹ ق، يا پيش از آن است و مظنون اين است كه جناب عبدالعظيم (ع) نیز هنگام نقل روايت، كمتر از بيست سال نداشته، بنابراين، تولّد ايشان اجمالا میتواند در برهه سال ۱۸۰ ق، يا پيش از آن باشد. (ر.ک: مقاله «آشنايى با حضرت عبدالعظيم عليهالسلام و مصادر شرح حال او»، رضا استادى) به هر روی، قرائن یادشده نیازمند منبع معتبر است اما بزرگداشت ياد آن حضرت و تجليل از مقام معنوى ایشان در روزهاى ياد شده، نيكوست.
@Ebar_ir | عِبَر
عِبَر
❤️ آیا امام زمان (عج) از دیدن ما خوشحال میشود!؟ 🔸عبدالعظيم بن عبدالله حسنى میگويد: «خدمت سيّد و آ
"ای عبدالعظیم..."
«انگار میبینم سرگردانی شیعیانم را؛
در جستجوی قائم ما به این سو و آن سو میروند،
همچون گوسفندانی در جستجوی چراگاه!
به هر سمت و سویی رو میکنند،
اما او را نمییابند.
بدان!
در قیامت، در کنار خودم جایش میدهم،
هر شیعهای را که استوار بماند بر عقیدهاش،
و دلش قساوت نگیرد،
از طولانی شدن غیبت صاحبش.»
چنین روایت کرده،
سیدالکریم حضرت عبدالعظیم حسنی،
از مولایش امام جواد علیهالسلام،
او از پدران پاکش،
و آنها از امیر اهل ایمان!
📗 کمال الدين و تمام النعمة، ج ۱، ص ۳۰۳
@Ebar_ir | عِبَر
🥀 حزن شدید و گریه پیامبر (ص)!
▪️سید بن طاووس در کتاب طرف من الأنباء و المناقب نقل میکند: اهلبیت پیامبر (ص)، در شب شهادت ایشان، بر گرد بستر او جمع بودند، رسولخدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم نگاهی به آنان انداخت و با حزنی فراوان شروع به گریستن کرد. هنگامی که از علت آن جویا شدند، آن حضرت رو به امیرالمومنین صلواتاللهعلیه کرد و چنین فرمود:
➕ «وَ إِنَّما بُكائي وَغَمّي وَحُزني عَلَيكَ وَعَلىٰ هٰذِهِ أَن تُضَيَّعَ بَعدي، فَقَد أَجمَعَ القَومُ عَلىٰ ظُلمِكُم» گریه و اندوه من تنها برای بیتوجهی به #تو و #فاطمه سلاماللهعلیها پس از من است؛ چون به راستی اینان، برای ظلم و ستم کردن به شما همدست شدهاند!
📕 طرف من الأنباء و المناقب، ص ۱۹۰
@Ebar_ir | عِبَر
📍آیا امام حسن عسکری (ع) به گرگان سفر کرده بودند؟
▫️امروزه در شهر گرگان مسجد و قدمگاهی منسوب به امام حسن عسکری(ع) وجود دارد. مبنای این باور، خبری است که برخی علمای شیعه در سده ششم، از جمله ابن حمزه طوسی در الثاقب فی المناقب (ص ۲۱۴ - ۲۱۶) و قطبالدین راوندی در الخرائج والجرائح (ج ۱، ص ۴۲۴ - ۴۲۶) نقل کردهاند.
➖ مفاد این خبر به طور خلاصه آن است که شخصی به نام «جعفر بن شریف جرجانی» ـ از شیعیان جرجان ـ در سفر حج خود به سامرا نزد امام عسکری (ع) رفت و مبلغی را که شیعیان این شهر به امانت به وی سپرده بودند، به دست امام رسانید. امام نیز تاریخ بازگشت وی به جرجان را سوم ربیعالثانی همان سال پیشگویی کرد و به او وعده داد که خود ایشان نیز در همان روز به جرجان وارد خواهد شد. در تاریخ تعیین شده، امام به طیّالارض به جرجان رفت و نزد شیعیان خود حضور یافت.
🟤 پاسخ: صرف نظر از ضعیف و بیاعتبار بودن این خبر از منظر رجالی به علت مجهول و ناشناخته بودن راوی و عدم نقل آن در منابع کهن و دست اول شیعه، که اصل خبر را محل شک و تردید قرار میدهد، اما نکته دیگری که حضور امام را در گرگان با تردید جدّی موجه میسازد آن است که بر اساس خبر فوق، امام عسکری(ع) به شهر «جُرجان» وارد شد که منطبق بر شهر گنبدکاووس کنونی است؛ نه شهر گرگان امروزی که در گذشته به «استرآباد» شهرت داشته است.
➖ از اینرو به نظر میرسد مسجد و قدمگاه امام حسن عسکری(ع) صرفاً یادمانی است که در دورههای متأخر، پس از ویرانه و متروکه شدن جُرجان تاریخی(گنبد گاووس کنونی)، و با توّهم انطباق گرگان کنونی بر جرجان کهن به وجود آمده است، لذا نمیتوان برای آن اعتبار تاریخی قائل شد.
🏷 منبع: کانال تاریخ و سیره اهلبیت (ع)
@Ebar_ir | عِبَر
🔰 شرورترین زندانبانها، با نگاه امام حسن عسکری علیهالسلام، بدنشان به لرزه میافتاد...
📝 به نقل شیخ «کلینی» و شیخ «مفید»: عدهای از بنی عباس با گروهی از منحرفین و مخالفین امام حسن عسکری علیهالسلام، بر «صالح بن وصیف» زندانبان آن حضرت (زمانی که امام علیهالسلام در زندان او به سر میبرد) وارد شدند، و به او گفتند: بر حسن بن علی علیهماالسّلام سخت بگیر. مبادا او را راحت بگذاری! صالح بن وصیف گفت: از دست من چه کار بر میآید؟ دو نفر از شرورترین اشخاص را برای او تعیین کردهام، اما هر دو نفر چنان روی به عبادت و نماز آوردهاند که جای تعجب است!
➕ در این موقع دستور داد، نگهبانان بیایند. به آن دو گفت: چرا به این شخص سخت نمیگیرید؟ آن دو گفتند: چه میتوانیم بگوییم درباره شخصی که روزها روزه است و تمام شب را به عبادت میگذراند؟ حرف نمیزند و جز عبادت به کار دیگری مشغول نیست.
👈 فَإِذَا نَظَرَ إِلَیْنَا ارْتَعَدَتْ فَرَائِصُنَا وَ دَاخَلَنَا مَا لَا نَمْلِکُهُ مِنْ أَنْفُسِنَا؛ هر وقت به ما نگاه میکند، بدنمان به لرزه میافتد و حالتی به ما دست میدهد که دیگر نمیتوانیم خودمان را نگه داریم. بنی عباس این حرف را که شنیدند، مأیوس و خجالت زده خارج شدند.
📚 الکافی، ج ۱، ص ۵۱۲.
📚 الإرشاد، ج ۲، ص ۳۳۴.
@Ebar_ir | عِبَر
🔰 هر چه میخواهی، از ما بخواه!
▫️اباهاشم جعفری گوید: شَکَوْتُ إِلَی أَبِی مُحَمَّدٍ علیهالسلام ضِیقَ الْحَبْسِ وَ کَتَلَ الْقَیْدِ؛ به امام حسن #عسکری علیهالسّلام از سختی زندان و ناراحتی غل و زنجیر شکایت کردم!
📜 آن حضرت در جواب من نوشت: أَنْتَ تُصَلِّی الْیَوْمَ الظُّهْرَ فِی مَنْزِلِکَ؛ تو نماز ظهر را امروز در منزل خود خواهی خواند! موقع ظهر مرا از زندان خارج نمودند و نماز ظهر را در منزل خود خواندم. وضع مالی من خوب نبود و تصمیم داشتم در نامه ای که نوشته بودم تقاضای کمکی بکنم ولی خجالت کشیدم.
➖ وقتی به منزل رسیدم، امام علیه السّلام برایم صد دینار فرستاد و نوشته است: إِذَا کَانَتْ لَکَ حَاجَةٌ فَلَا تَسْتَحْیِ وَ لَا تَحْتَشِمْ وَ اطْلُبْهَا فَإِنَّکَ تَرَی مَا تُحِبُّ إِنْ شَاءَ اللَّهُ؛ هر گاه احتیاجی داشتی خجالت نکش و درخواست خود را از ما طلب کن! آنچه مایلی به تو داده خواهد شد انشاءالله.
📚 الکافی، ج ۱، ص ۵۰۸
📚 المناقب ابن شهر آشوب، ج ۴، ص ۴۳۲
@Ebar_ir | عِبَر
🤲 عبادت در حال بیماری!
▪️مرحوم مجلسی به نقل از تاریخ قم مینویسد: خَرَجَتْ فَاطِمَةُ أُخْتُهُ تَقْصِدُهُ فَلَمَّا وَصَلَتْ إِلَى سَاوَةَ مَرِضَتْ ...؛ هنگامی که فاطمه (س) خواهر امام رضا علیهالسلام به قصد دیدار برادر خارج شد، همین که به ساوه رسید مریض شد. و سپس درخواست کرد وی را به سمت قم ببرند.
▪️در ادامه میافزاید: الْمِحْرَابُ الَّذِي كَانَتْ فَاطِمَةُ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا تُصَلِّي فِيهِ مَوْجُودٌ إِلَى الْآنِ فِي دَارِ مُوسَى وَ يَزُورُهُ النَّاس؛ - فاطمه (س) درحالی که رنجور و مریض بود، وارد منزل موسى بن خزرج بن سعد اشعرى شد - و در آنجا محرابى متعلق به خود داشت که - در همان مدت کوتاه و با وجود بیماری - در آن محراب بسیار عبادت کرده و نماز میخواند که این عبادتگاه در خانه موسى هنوز موجود است و مردم آنجا را زيارت میکنند.
📓 بحارالانوار، ج ۴۸، ص ۲۹۰
@Ebar_ir | عِبَر
عِبَر
🤲 عبادت در حال بیماری! ▪️مرحوم مجلسی به نقل از تاریخ قم مینویسد: خَرَجَتْ فَاطِمَةُ أُخْتُهُ تَقْص
🔆 عَمّگی در فرهنگ تشیع
➕ یکی از روابط بسیار مهم و ارزشمند خانوادگی در فرهنگ تشیع، جایگاه عمه در خانواده است. عمه، یاور و معین خانواده است. صمیمانهترین و پاکترین عواطف را نسبت به فرزندان برادر دارد که میتواند مورد تحکیم روابط خانوادههای شیعه گردد. به عنوان نمونه؛ عمگی حضرت زینب (س) برای فرزندان برادرش و رابطه عمیق عاطفی حضرت با امام سجاد (ع) در فرهنگ ما بسیار مورد توجه بوده است. و دیگر از آن جمله عمگی حضرت #معصومه علیهاالسلام است که حتی در زیارتنامه ایشان نیز مورد توجه است و به ایشان با عبارت "عَمَّةَ وَلِيِّ اَللَّهِ" سلام داده شده است. [۱] حضرت حکیمه خاتون (س) نیز جزو عمههای مورد وثوق امام حسن عسکری (ع) بودهاند تا جایی که به خواست امام، ایشان شاهد عینی تولد آخرین امام و ذخیره الهی برای نجات بشریت بودهاند. همه اینها خبر از جایگاه تربیتی و هدایتی عمه میدهد.
⛔️ متاسفانه چندی است همین ظرفیت بزرگ تربیتی تبدیل به دستمايه تمسخر و طنز عدهای در فضای مجازی شده است. طوری درباره عمه یا شوهر عمه صحبت میکنند که گویا یک عضو ناکارآمد و نادان در خانواده است. واقعیت آن است که شاید در ظاهر شیرین بیفتد اما در باطن، ما با سرمایهی انسانی طرفیم که آن را هدر میدهیم.
📚 [۱] بحار الأنوار، ج ۹۹، ص ۲۶۵
✍️ #عالیه_سادات
@Ebar_ir | عِبَر
🤝 آیا بیعت با ابوبکر «فلتة» بود؟
📌 به نظر میرسد ادعای ابوبکر (و پس از او نیز عمر) مبنی بر اینکه طرح خلافت و بیعت با او ناگهانی و بدون برنامه قبلی بوده (فلتة) به نوعی پاک کردن صورت مسئله باشد؛ زیرا قرائن و شواهدی نشان میدهد که بزرگان قریش در اواخر عمر پیامبر اسلام (ص) خود را برای تصاحب خلافت آماده کرده بودند. اینکه در روز سقیفه اوسیان و خزرجیان زودتر از مهاجران به آنجا شتافتند، حکایتگر آن است که آنها از آرایش سیاسی و مقاصد قریش آگاه بودند و خواستند پیشدستی کنند که شکست خوردند.
➕ امیرمؤمنان (ع) ضمن بیانیه سیاسی مهمی که در عصر خلافتش - در برابر پرسشهای دیرهنگام و مکرر برخیها - صادر کرد، آورده است که در سقیفه وقتی سعد بن عباده دید مردم با ابوبکر بیعت میکنند، صدا کرد: مردم! سوگند به خدا! من وقتی درصدد تصدی خلافت برآمدم که دیدم آن را از علی باز میدارید؛ اینک تا علی بیعت نکند بیعت نمیکنم...! [۱]
➕ ابن ابی الحدید معتزلی میگوید: شیعه این سخن را که بیعت با ابوبکر «فلتة» بوده، نپذیرفتند. محمد بن هانی مغربی شاعر چنین سرود: و لكن أمراً كان أبرم بينهم، و ان قال قوم فلتة غير مبر؛ امر بیعت پیشتر در میانشان تصویب و استوار شده بود هر چند گروهی بگویند ناگهانی و بدون مقدمه بوده است. [۲]
📕 [۱] کشف المحجة لثمرة المهجة، ج ۱، ص ۲۳۵؛ سید بن طاووس این بیانیه را از کتاب رسائل کلینی از طریق علی بن ابراهیم قمی نقل کرده است.
📕 [۲] شرح نهجالبلاغه، ج ۲، ص ۳۷.
@Ebar_ir | عِبَر
✳️ دلالت واژه وصی بر امامت، از گذرگاه اثبات اعلمیت امیر مومنان (ع) در منابع اهلسنت
🔹برای اثبات دلالت واژه وصی بر امامت در گزارههای منابع اهلسنت، میتوان از نگاهی ایجابی که در آن معیار و ملاک برای انتخاب جانشین توسط پیامبر (ص) مطرح گردیده، بهرهجویی نمود. به عنوان نمونه، طبرانی در معجمالکبیر با اسناد خود گزارشی را ثبت کرده که در اثنای دلالت وصایت بر امامت امیر مومنان (ع)، اعلمیت ایشان در میان همگان پس از پیامبر (ص) را نیز آشکار میسازد؛ (هرچند او وصایت در خلافت و اعلمیت در میان همگان را نمیپذیرد!):
👈 ... ابو سعيد خدرى از سلمان نقل كرده است كه مىگويد: عرض كردم: يا رسول اللّٰه! هر پيامبرى جانشينى دارد، جانشين شما كيست؟ پيامبر (ص) سكوت كرد. پس چون بعدا مرا ديد گفت: اى سلمان! و من به سوى او شتاب كردم و لبّيک گفتم. گفت مىدانى جانشين موسى (ع) كيست؟ عرض كردم: آرى، يوشع بن نون. فرمود: چرا؟ عرض كردم: چون او در آن هنگام اعلمترین ايشان بود. سپس پيامبر (ص) فرمود: به همين علت وصىّ و راز نگهدار و بهترين كس من پس از من كه پيمانهاى مرا انجام خواهد داد و دين مرا ادا مىكند، همانا على بن ابى طالب (ع) مىباشد.
📘 طبرانی، المعجم الکبیر، ج ۶، ص ۲۲۱
@Ebar_ir | عِبَر
🕌 تارک زیارت امام حسین (ع)، ممکن است تا سی سال زودتر از اجل مقدّرش بمیرد!
👤 منصور بن حازم گويد: از امام صادق علیهالسلام شنيدم كه مىفرمودند: مَنْ أَتَى عَلَيْهِ حَوْلٌ لَمْ يَأْتِ قَبْرَ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ...
🔆 كسى كه سال بر او بگذرد و به زيارت قبر امام حسین عليهالسلام نرود، خدای تعالى يک سال از عمرش كم مىكند! و اگر بگويم بعضی از شما سى سال قبل از اجل و عمر مقدّرتان از دنيا مىروید، هر آينه راست گفتهام! چرا که زيارت حسين عليهالسلام را ترک مىكنيد؛ پس زيارت او را رها نكنيد تا خدا عمرتان را زياد نموده و رزق و روزىتان را وسیع فرمايد؛ و بدانيد اگر زيارت آن جناب را ترک كنيد، خداوند از عمر و روزیتان کم میکند؛ پس در زیارتش رقابت کنید و آن را وانگذارید، زيرا حسين علیهالسلام درباره توجّه به زیارتش، در پیشگاه خدا و رسولش و نزد فاطمه و اميرالمؤمنين عليهمالسلام شاهد و ناظر شماست.
📚 کامل الزیارات، ص ۱۵۱
🏷 معارف الشیعه
@Ebar_ir | عِبَر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی یحیی السنوار از امیرالمومنین (ع) میگفت...
▪️وَ قِيلَ لِأَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ لَمَّا أَرَادَ قِتَالَ اَلْخَوَارِجِ لَوِ اِحْتَرَزْتَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ - أَيَّ يَوْمَيَّ مِنَ اَلْمَوْتِ أَفِرُّ أَ يَوْمَ لَمْ يُقْدَرْ أَمْ يَوْمَ قُدِرَ يَوْمَ مَا قُدِّرَ لاَ أَخْشَى اَلرَّدَى وَ إِذَا قُدِّرَ لَمْ يُغْنِ اَلْحَذَرُ.
▪️هنگامی که امیر المؤمنين (ع) قتال با خوارج نهروان را اراده كرده بود، عدهای به ایشان گفتند: يا امير المؤمنين (ع) كاش پرهيز میكردى! پس آن حضرت عليهالسّلام فرمود: "کدامین دو روز از مرگ بگریزم؟ روزی که مرگ تقدیر شده یا روزی که تقدیر نشده؟ آن روزی که مرگ در آن تقدیر نشده [از آشوب جنگ] هراسی ندارم، و آن روز که مقدر شده گریختن سود نبخشد."[۱] و این نوشته بر روی زره ایشان نقش بسته بود. [۲]
📚 [۱] التوحید، ص ۳۷۵؛ فضائل امیرالمؤمنین علیهالسلام (لإبن عقده)، ص ۸۹.
📚 [۲] المناقب ابنشهرآشوب، ج ۳، ص ۲۹۸.
@Ebar_ir | عِبَر
عِبَر
🎥 وقتی یحیی السنوار از امیرالمومنین (ع) میگفت... ▪️وَ قِيلَ لِأَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ الس
🔆 مقاومت زنده است...
▫️در میانه جنگ احد و آستانه پیروزی مسلمانان خبر کشته شدن پیامبر (ص) در میان مسلمانان شایع شد، این شایعه گروهی از مسلمانان را بر آن داشت تا دست از جنگ کشیده و پراکنده شوند. ابن هشام شرح این واقعه را چنین نگاشته است: انس بن نضر، عموی انس بن مالک، عمر بن خطاب و طلحة بن عبیدالله را دید که با گروهی از مهاجر و انصار نشسته و دست روی دست نهاده بودند. به آنها گفت: "چرا نشستهاید؟" گفتند: پیامبر خدا (ص) کشته شد. انس گفت: "پس از وی با زندگی چه میکنید؟! برخیزید و مانند پیامبر خدا (ص) بمیرید."[۱]
🔺طبری افزوده است: چون شایع شد که پیامبر خدا (ص) کشته شده بعضی از آنها که روی صخره بودند گفتند: ای کاش! یکی را پیش عبدالله بن ابی میفرستادیم که برای ما از ابوسفیان امان بگیرد. در این هنگام انس بن نضر گفت: "ای قوم! اگر محمد کشته شده باشد خدای او که کشته نشده، در راه دینی که محمد جنگ میکرد بجنگید." آنگاه با شمشیر به دشمن حمله کرد و جنگید تا کشته شد.[۲]
📙 [۱] السیرة النبویه، ج ۲، ص ۸۳
📙 [۲] تاریخ الامم و الملوک، ج ۲، ص ۵۲۰
@Ebar_ir | عِبَر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 او خواهد آمد...
🔊 صوت محزون اما پرصلابت اعلام شهادت مجاهدان راه حق را شنیدیم. مظلومان و ستمدیدگان عالَم اما چشمانتظار آن نداییاند که زودتر از آنچه آل صهیون گمان میکند بر سراسر جهان طنینانداز خواهد شد. آن روز، روز رسوایی و وحشت جباران، تحقق عدالت و استیلای وارثان حقیقی زمین بر پهنههای غصبشده دنیا است.
🌟 پیشوای پنجم ما علیهالسلام در وصف آن روز موعود فرمود: یُنَادِی مُنَادٍ مِنَ السَّمَاءِ بِاسْمِ الْقَائِمِ علیهالسلام فَیسْمَعُ مَنْ بِالْمَشْرِقِ وَ مَنْ بِالْمَغْرِبِ لاَ يَبْقَى رَاقِدٌ إِلاَّ اِسْتَيْقَظَ وَ لاَ قَائِمٌ إِلاَّ قَعَدَ وَ لاَ قَاعِدٌ إِلاَّ قَامَ عَلَى رِجْلَيْهِ فَزِعاً مِنْ ذَلِكَ اَلصَّوْتِ؛ ندادهندهای از آسمان به نام قائم (عجلالله تعالی فرجهالشریف) ندا میدهد و هرکس در شرق و غرب است، آن را میشنود. هيچ خفتهاى نمىماند مگر اينكه بيدار مىگردد، و هيچ ايستادهاى نمىماند مگر اينكه مىنشيند، و هيچ نشستهاى نمىماند مگر اينكه از وحشت آن صدا بر دو پاى خويش برمىخيزد.
📗 الغيبة (للنعمانی)، ج ۱، ص ۲۵۳
@Ebar_ir | عِبَر
عِبَر
🔆 مقاومت زنده است... ▫️در میانه جنگ احد و آستانه پیروزی مسلمانان خبر کشته شدن پیامبر (ص) در میان مس
🩸سرنوشت مقاومت، پیروزی است؛ اگر...
📝 بدون شک پیروزی و نصرت نهایی با رزمندگان صبور و پرافتخار اسلام خواهد بود. این را نه از سر تعارف، بلکه از اعتقاد به صدق وعده کلام خدا و حقیقتی در ژرفای تاریخ میگوییم؛ آن حقیقت، رویدادی است که صدر اسلام آن را در خود جای داده و موقعیت کنونی ما بیشباهت به آن نیست.
🔹مورخان در توصیف آن واقعه از زبان مالک بن دخشم نوشتهاند: "در میانه جنگ احد، وقتی از کنار مجروحان جنگی عبور میکردم، میدیدم هرکدام دوازده یا سیزده زخم برداشتهاند که هرکدام به تنهایی برای از بین بردن آنان کافی بود! به آنان گفتم: آیا میدانید که محمد (ص) کشته شده؟ گفتند: اگر محمد (ص) كشته شده باشد؛ خداى او كه زنده است و نمىميرد، محمد (ص) رسالت پروردگار خود را به انجام رساند. حالا نوبت توست که تو هم بايد در راه دين خودت جهاد كنى!" [۲]
🔹اعتقاد به اینکه "هر مسلمانی مأموریتی دارد و بدون واهمه باید آن را به سرانجام برساند،" ما را سرانجام پیروز این تقابل خواهد نمود. آن روز همین اتفاق نیز افتاد و پس از جنگ احد، وقتی مشرکان باز به دسیسه حمله مجدد روی آوردند، این سازماندهی دوباره لشکر رزمندگان و مجروحان احد بود که مشرکان را از درگیری منصرف ساخت و آنان (مسلمانان) را پیروز غزوه حمراءالاسد ساخت. این فقط یک پیشامد نبود؛ جورچین قطعی ساخت الهی در تقابل ایمان و شرک بود، آنجا که خود فرمود: آنها که دعوت خدا و پیامبر (ص) را، پس از آن همه جراحاتى که به ایشان رسید اجابت کردند، براى کسانى از آنها که نیکى کردند و تقوا پیش گرفتند، پاداش بزرگى است. [۲]
📕 [۱] المغازی (واقدی)، ج ۱، ص ۲۸۰.
📕 [۲] آل عمران، ۱۷۲.
@Ebar_ir | عِبَر
⚔ کشتۀ غیر شهید جنگ احد در رکاب پیامبر (ص)!
📜 ابن اسحاق از عاصم بن عمر بن قتادة نقل میکند: هرگاه در خدمت پیامبر(ص) سخنی از مردی به نام «قُزمان» از قبیله «بنیظفر» به میان میآمد، حضرت میفرمود: «اِنَّه لَمِنْ اَهْلِ النَّارِ؛ او از اهل آتش است.» آنگاه میافزاید: همین مرد در جنگ اُحد شرکت کرد و هفت یا هشت نفر از مشرکان را کشت، وقتی که در اثر شدت جراحات به زمین افتاد، یکی از مسلمانان به او بشارت داد، او گفت: چه بشارتی!؟ به خدا سوگند من جز برای حفظ موقعیت قبیلهام نجنگیدهام! و سپس در آخرین لحظات، وقتی دید زخمهایش زیاد اذیت میکند، خودکشی کرد! [۱]
📝 پ.ن: باید دانست، معیار ارزش عمل، تنها حُسن ذاتی و نوع عمل نیست؛ بلکه حُسن نیت و اخلاص فاعل نیز لازم است؛ زیرا اگر چه کشتن دشمن و کشته شدن در راه دین عملی خوب بوده و حسن ذاتی دارد؛ ولی در صورتی که همین عمل خالص برای رضای خدا نباشد، ارزشی ندارد. البته این مطلب به جهاد اختصاص ندارد؛ بلکه تمام اعمال صالح مثل نماز، روزه، انفاق و... نیز چنین است. پس در تمام اعمال باید نیت ما برای رضای خدا و خالص برای او باشد.
📕 [۱] السیرةالنبویه، ج ۲، ص ۸۸.
@Ebar_ir | عِبَر
❌ یک بام و دو هوای «نویسندگان صحیحین» در باب صلوات!
🔼 یکی از عجایب موجود در دو کتاب صحیح بخاری و مسلم، القای استاندارد دوگانه یا یک بام و دو هوای این نویسندگان درباره نحوه فرستادن صلوات بر پیامبر (ص) و اهلبیت معصومین علیهمالسلام است. طبق نقلهایی که در این دو کتاب و البته بسیاری از مسانید و تفاسیر دیگر اهلسنت آمده، پیامبر (ص) صراحتا به مسلمانان دستور داده که در صلوات و درود فرستادن بر آن حضرت، خاندان و فرزندان او را نیز قرین و همدوش با خود ایشان ذکر کنند و در مقام تکریم از مقام شامخ نبوت، از خاندان پیامبر (ص) نیز تجلیل نموده و در میان ایشان و فرزندانشان فاصله و جدایی نیندازند؛ نمونهای از این نقلها را بخاری از «حکم» و «ابی سعید خدری» و نیز مسلم از «ابومسعود انصاری» آوردهاند. [۱]
‼️ حال جای تعجب اینجاست؛ باوجود این گزارشهای صریح، صحیح و مورد اعتماد میان اهلسنت، نویسندگان صحیحین از این دستور پیامبر (ص) تمرد نموده و همگام با سیاست دوگانه و متعصبانه خود در قبال اهلبیت پیامبر (ع) به وسیله مستور ساختن فضائل ایشان، عنوان باب را الصَّلَاةِ عَلَى النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ اختیار کردهاند! که یقینا اینگونه صلوات «بتری» - که امروز نیز قابل مشاهده است -، نوعی دهنکجی به فرمایش رسولالله (ص) تلقی میگردد.
📚 ر.ک: صحیح البخاری، ج ۱۰، ص ۱۰۳؛ صحیح مسلم، ج ۱، ص ۳۰۵.
@Ebar_ir | عِبَر