فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 نطفه حرام رژیم غاصب صهیونیستی اینگونه بسته شد؛ تاریخچهای که هر مسلمانی باید بداند
🔹 بخشی از سخنرانی حماسی شهید آیتالله مطهری در حسینیه ارشاد، سال ۱۳۴۸
#راستین_قلم_یکتا
#مدرسه_اندیشه_ورزی_فارا
@fara_motahari
✍امام علی علیهالسلام:
فاشكننده زشتىها، همانند انجامدهنده آنها است.
📚 شرح غررالحكم، ج۶، ص۱۲۵
#راستین_قلم_یکتا
#مدرسه_اندیشه_ورزی_فارا
@fara_motahari
🟢 دو تفاوت میان عصر پیامبر(ص) و علی(ع)؛ مشکل منافقان و مشکل جاهلان متنسک
🔹 تفاوتهای میان وضع علی علیه السلام و وضع پیغمبر صلی الله علیه و آله یکی این بود که پیغمبر با مردم کافر، یعنی با کفر صریح، با کفر مکشوف و بیپرده روبرو بود، با کفری که میگفت من کفرم، ولی علی(ع) با کفر در زیر پرده یعنی با نفاق روبرو بود؛ با قومی روبرو بود که هدفشان همان هدف کفار بود اما در زیر پرده اسلام، در زیر پرده قدس و تقوا، در زیر لوای قرآن و ظاهر قرآن.
🔹 تفاوت دوم این بود که در دوره خلفا، مخصوصاً در دوره عثمان، آن مقداری که باید و شاید، دنبال تعلیم و تربیتی را که پیغمبر(ص) گرفته بود نگرفتند. فتوحات اسلامی زیادی صورت گرفت. فتوحات به تنهایی کاری نمیتواند بکند. پیغمبر سیزده سال در مکه ماند و اجازه نداد که مسلمین حتی از خودشان دفاع کنند، چون افراد هنوز لایق این دفاع و جهاد نبودند.
🔹 اگر دست به جهاد و فتوحات هم باید زد، به تناسب توسعه فرهنگ و ثقافت اسلامی است؛ یعنی همینطور که از یک طرف فتوحاتِ تازه میشود باید به موازات آن، فرهنگ و ثقافت اسلامی هم توسعه پیدا کند؛ مردمی که به اسلام میگروند و حتی آنها که مجذوب اسلام میشوند، اصول و حقایق و اهداف اسلام، پوسته و هسته اسلام، همه اینها را بفهمند و بشناسند.
........👇👇ادامه
.......
🔹 ولی در اثر این غفلتی که در زمان خلفا صورت گرفت، یکی از پدیدههای اجتماعی که در دنیای اسلامی رخ داد این بود که طبقهای در اجتماع اسلامی پیدا شد که به اسلام مؤمن و معتقد بود اما فقط ظاهر اسلام را میشناخت، با روح اسلام آشنا نبود؛ طبقهای که هرچه فشار میآورد فقط روی مثلاً نماز خواندن بود نه روی معرفت، نه روی شناسایی اهداف اسلامی.
🔹 یک طبقه مقدسمآب و متنسّک و زاهدمسلک در دنیای اسلام به وجود آمد که پیشانیهای اینها از کثرت سجود پینه بسته بود. یک طبقه متعبّد جاهل و خشکه مقدس در دنیای اسلام به وجود آمد که با تربیت اسلامی آشنا نیست و با روح اسلام آشنا نیست ولی به پوست اسلام چسبیده است، محکم هم چسبیده است.
🔹 علی علیه السلام در شرایطی خلافت را به دست میگیرد که چنین طبقهای هم در میان مسلمین وجود دارد و در همه جا هستند؛ در لشکریان خودش هم از این طبقه وجود دارند.
📗 شهید آیتالله مطهری، سیری در سیره ائمه اطهار ، ۳۱-۲۷ص (با تلخیص)
#راستین_قلم_یکتا
#مدرسه_اندیشه_ورزی_فارا
@fara_motahari
✍امام علی عليه السلام:
منفورترين بندگان نزد خداوند سبحان دانشمند مغرور و متكبّر است
📗غرر الحكم، ح 3164
#راستین_قلم_یکتا
#مدرسه_اندیشه_ورزی_فارا
@fara_motahari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تیزر مستند #مسئله_حجاب امشب همزمان با سالگرد شهادت استاد مرتضی مطهری روی آنتن میرود.
🔸 این مستند تلاش دارد ضمن بازخوانی دیدگاههای شهید مطهری نسبت به مقوله #حجاب، نسبت آن با چالشهای امروز جامعه ایرانی را نیز به تصویر بکشد.
🔹 «مسئله حجاب» روایتگر چالشهای مرتبط بــا نقش زنان در جامعه ایرانی طی دهههای گذشته است.
▫️تهیهکننده و کارگردان: محمدرضا آزادخاطر
🔰محصول مشترک موسسه اندیشه شهید آوینی و شبکه یک سیما
📺 پخش: امشب ۱۸:۴۵ | شبکه یک سیما
#راستین_قلم_یکتا
#مدرسه_اندیشه_ورزی_فارا
@Fara_Motahari
🔴 خبر شهادت آیتالله مطهری در روزنامه کیهان؛ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸
#راستین_قلم_یکتا
#مدرسه_اندیشه_ورزی_فارا
@fara_motahari
🟢 آثار و فواید کار کردن
🔹 کار، هم اثر مادی دارد و هم اثر معنوی؛ هم مایه معیشت آدمی است و هم تهذیبکننده اخلاق و هم معلم و آموزگار و هم زداینده غم و هم کانون لذت و سعادت و هم بخشنده سلامت و صحت...
بیکاری اندیشهها و احساسات را از نظم خارج و هرزه و ولگرد میکند.
📗 استاد شهید مطهری، حکمتها و اندرزها، ج۲، ص۱۸۲-۱۸۱
#راستین_قلم_یکتا
#مدرسه_اندیشه_ورزی_فارا
@fara_motahari
🟢 صلابت و نرمش پیامبر(ص)
🔹آیا اینکه پیغمبر(ص) نرم و ملایم بود مقصود چیست؟ آیا اگر کسی شرب خمر یا دزدی میکرد باز میفرمود مهم نیست، لازم نیست مجازات بشود؟! ابداً.
🔸پیغمبر(ص) در امور شخصی نرم بود ولی در مسؤولیتهای اجتماعی در نهایت درجه، صلابت داشت.
🔹شخصی در کوچه جلوی پیغمبر(ص) را میگیرد و میگوید من از تو طلبکارم، طلب مرا الآن باید بدهی. پیغمبر(ص) میگوید: اولاً تو از من طلبکار نیستی و ثانیاً الآن پول همراهم نیست. میگوید: یک قدم نمیگذارم بروی (پیغمبر(ص) هم میخواهد برای نماز برود).
🔸هر چه پیغمبر(ص) با او نرمش نشان میدهد او بیشتر خشونت میورزد تا آنجا که با حضرت گلاویز میشود و ردای پیغمبر را دور گردن ایشان میپیچد و میکشد که اثر قرمزیاش در گردن پیغمبر(ص) ظاهر میشود. مسلمین که میآیند میخواهند خشونت کنند، پیغمبر(ص) میگوید: کاری نداشته باشید، میدانم با رفیقم چه کنم.
🔹 آنقدر نرمش نشان میدهد که یهودی همانجا شهادتین میگوید و خطاب میکند: تو با چنین قدرتی که داری این همه تحمل نشان میدهی؟! این تحمل، تحمل یک فرد عادی نیست، پیغمبرانه است.
📗 سیره نبوی، ص۲۰۶ (با اندک تلخیص)
#راستین_قلم_یکتا
#مدرسه_اندیشه_ورزی_فارا
@fara_motahari