۱۳ دی ۱۴۰۲
0⃣8⃣📌آیا در دوران حکومت مهدوی، عدالت واقعی اجرا میشود؟
👈 پاسخ
1⃣ عدالت به معنای قراردادن هر چیزی سر جای خود یا دادن حق به صاحب حق است.
2⃣ بنا بر این دو تعریف، بر پایی عدالت دست کم در سه حوزه قابل بررسی است:
الف. تعیین مسوولان در مناصب اجرایی مانند استانداری، فرمانداری، بخشداری، امور مالی، امور خدماتی، امور قضایی و ...
ب. تصمیم گیری درباره قوانین و اجرای صحیح آنها.
ج. برخورد مناسب با خاطیان و مجرمان.
3⃣ وقتی میتوان از عدالت در این سه عرصه، سخن به میان آورد که یا گفته شود امام زمان علیه السلام خود با علم خدادادی اش، تمام مسوولان را از بالا تا پایین تعیین میکند و تصمیم گیری ها، همه با خود اوست و اجرای آنها نیز با خودش است. خاطیان را نیز او شناسایی و تعیین تکلیف کرده و با آنها برخورد میکند. یا آنکه بگوییم این امور به ویژه جزییات امور به عهده مدیران و منصوبان آنهاست ولی آنها، در این کار معصوم هستند؛ نه خطا میکنند و نه ناحقی به خرج میدهند.
4⃣فرض اول که امام علیهالسلام خودش بخواهد تمام مسوولان را تعیین کند و تصمیمات را خودش اتخاذ و اجرا کند، فرضی بعید است؛ چراکه حکومت مهدوی، یک حکومت جهانی است و صدها هزار مسوول ریز و درشت برای هزاران اداره در نقاط مختلف جهان باید داشته باشد و بناست که هم شکل گیری و هم اداره آن با همکاری مردم و از طرق عادی انجام شود.
5⃣فرض دوم هم که بگوییم تمام افراد تصمیم گیرنده و اجراکننده در تعیین کارمندان و ... همگی معصوم هستند، منتفی است.
6⃣بنابراین، انتظار اینکه، همه چیز، دقیقاً همه چیز، سر جای خودش باشد، انتظار نامعقولی است، بله، با توجه به وعدههای داده شده در روایات، بیشترین عدالت در آن دوران در این حوزه، محقق میشود و وقتی زمینه برای فساد نباشد، ازاین رو، انتظار بیشترین عدالت، انتظاری معقول است نه آنکه هیچ خطایی رخ ندهد.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید.
#مهدویت
#حکومت_مهدوی
https://eitaa.com/Faryab110
۱۳ دی ۱۴۰۲
🔳 إنَّـا لِـلَّـهِ وَ إِنَّـا إِلَـیْـهِ رَاجِـعُـونَ
شهادت مظلومانه تعدادی از هموطنان عزیزمان در حادثه تروریستی زائران گلزار شهدای کرمان تسلیت عـــــرض مینماییم🏴
#کرمان_تسلیت #کرمان
#حادثه_تروریستی
۱۳ دی ۱۴۰۲
۱۵ دی ۱۴۰۲
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
سخنرانی کوتاه دکتر فاریاب به مناسبت سالگرد شهادت شهید سلیمانی
۱۵ دی ۱۴۰۲
۱۵ دی ۱۴۰۲
1⃣8⃣📌آیا می توان هرکشته شده ای را شهید به شمار آورد؟
✅توضیح سوال:
امروز طلابی یا برخی نظامیانی که ترور می شوند، یا کسانی که در مسیر زیارت مزار حاج قاسم، کشته می شوند، کسانی که در حین تماشای رزمایش در اهواز، کشته می شوند و ... شهید نامیده می شوند.
👈پاسخ
1️⃣شهیددانسته شدن یک معیار عام دارد و یک معیار خاص و یک معیار بین این دو. بر اساس روایات، اگر کسی در راه محبت اهل بیت پیامبر علیهم السلام بمیرد نیز شهید است، طبق این معیار تمام دوستداران ایشان، شهید به شمار می روند. (جامع الاخبار، ص166)
2️⃣شهید در معیار خاص خود، کسی است که در میدان نبرد علیه کسانی که در پی نابودی دین خدا هستند، کشته می شود. طبق این معیار حتی از میان امامان شیعه، تنها و تنها امام حسین علیه السلام شهید به حساب می آید و حتی حضرت زهرا سلام الله علیها نیز شهید به شمار نمی روند.
3️⃣از سوی دیگر، حضرت زهرا و دیگر امامان علیهم السلام در روایات فراوانی، شهید دانسته شده اند. (الکافی، ج1، ص458) حال آنکه در میدان جنگ نبوده اند. پس باید دید طبق کدام معیار بوده است.
4️⃣معیاری که می توان آن را معیار شهیددانستن به شمار آورد، آن است که اگر کسی در راه دین خدا کشته شود، او نیز شهید است، هرچند در میدان جنگ نباشد. امامان علیهم السلام در راه بیان دین حق، مسموم شده و از دنیا رفتند؛ ازاین رو شهید به شمار می روند. حضرت زهرا سلام الله علیها نیز در همین مسیر، مجروح و از دنیا رفتند، پس شهید هستند.
5️⃣بر پایۀ معیار پیش گفته، اگر طلبه یا امام جمعه ای به دلایل شخصی ترور شوند، شهید به شمار نمی روند؛ ولی اگر به دلیل آنکه در راه دفاع از دین یا نظام اسلامی که داعیه دفاع از دین دارد، ترور شود، شهید به شمار می رود.
6️⃣حتی اگر افرادی در صف انتخابات برای تحکیم پایه های نظام اسلامی حاضر باشند، و دشمنان آنها را ترور کند، شهید به شمار می روند. نیز زائران مزار سردار سلیمانی به دلیل آنکه در مسیر پاسداشت سرداری کشته شدند که برای دفاع از اسلام می کوشید، و پاسداشت این سردار، پاسداشت و دفاع از اسلام به شمار می رود، شهید به شمار می روند.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید.
#شهید
https://eitaa.com/Faryab110
۱۵ دی ۱۴۰۲
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
1⃣8⃣📌آیا می توان هرکشته شده ای را شهید به شمار آورد؟ ✅توضیح سوال: امروز طلابی یا برخی نظامیانی که
همراهان گرامی سلام.
لطفاً مطالب را در گروههایی که عضو هستید منتشر فرمایید.
۱۵ دی ۱۴۰۲
۱۶ دی ۱۴۰۲
📌سوال امشب
دلیل اینکه شما سردار سلیمانی را دوست دارید، چیست؟
👈این یک پرسش بسیار مهم اعتقادی است نه صرفاً یک سوال احساسی و عاطفی.
خودتان درباره این پرسش بیندیشید و فرداشب منتظر پاسخ اعتقادی به این پرسش باشید.
شادی روح سردار سلیمانی و شهدای کرمان، صلوات.
🌹🌹🌹
۱۶ دی ۱۴۰۲
۱۷ دی ۱۴۰۲
2⃣8⃣📌چرا باید سردار سلیمانی را دوست داشته باشیم؟
👈مروری بر برخی پاسخها.
یک. سردار برای امنیت «من»، خیلی زحمت کشیده است.
این پاسخ، به نوعی نشان از خودخواهی انسان دارد و ارزشمند نیست.
دو. سردار برای امنیت کشور ایران خیلی تلاش کرده است.
این پاسخ نوعی نشان از وطن خواهی (دارای مرز جغرافیایی خاص) دارد، حال آنکه وطن بر اساس معیارهای ارزشی، دو قسم بیشتر نیست: اسلام و کفر. وطن مسلمان هر جایی است که اسلام آنجاست و تمام مسلمانان هم وطن او هستند.
👈پاسخ صحیح:
1⃣ رابطه میان محب و محبوب، بر پایه وابستگی یا نیازمندی میان این دو شکل میگیرد یا آنکه، محب عاشق کمالات حقیقی محبوب میشود.
2⃣ تمام هستی انسان و هر آنچه انسان به آن وابسته و نیازمند است، از خداست.
3⃣خداوند دارای کمالات حقیقی و اساسا کمال مطلق است.
4⃣پس محبوب واقعی و اصیل انسان باید خداوند متعال باشد. این همان توحید در محبت است.
5⃣بر این اساس، هر چیزی که انسان، غیر از خدا دوست دارد، آنگاه ارزشمند است که در راستای محبت به خدا آن را دوست داشته باشد.
6⃣ دوست داشتن سردار سلیمانی، نیز به این دلیل، باید باشد که او مرد میدان دین خدا بود و برای اعتلای اسلام عزیز در دنیای اسلام سر از پا نمیشناخت. دفاع او از سوریه، یمن و فلسطین دفاع بر مبنای خاک جغرافیایی نبود، بلکه دفاع بر مبنای ایمان به خدا بود.
7⃣به دیگر سخن، آنچه میتواند مورد محبت انسان موحد باشد، شخص سردار سلیمانی نیست، بلکه تفکر، مکتب و روحیه ی سردار است. مکتب سردار، همان مقاومت، ولایت مداری و تلاش برای تثبیت اسلام و نظام اسلامی است. نیز، بی معناست عاشق سردار باشیم ولی تفکر و مکتب او را قبول نداشته باشیم.
کعبه آن سنگ نشانی است که ره گم نشود.
حاجی احرام دگر بند ببین یار کجاست.
✅برای پیوستن به کانال یادداشتهای اعتقادی از لینک زیر وارد شوید.
#سردار_سلیمانی
https://eitaa.com/Faryab110
۱۷ دی ۱۴۰۲