5⃣📌کدام شأن امام معصوم است که به جانشین او منتقل نمیشود؟
✍پاسخ
امام معصوم به عنوان حجت خدا روی زمین، دست کم دارای سه شأن مهم است:
یک. شأن مرجعیت دینی: بر اساس این شأن، مردم باید برای آشنایی با دین حقیقی به امام معصوم علیهالسلام مراجعه کنند. اگر امام غایب باشد، این شأن به جانشینان او یعنی مجتهدان دینی منتقل میشود.
دو. شأن حکومت سیاسی: اگر امام غایب باشد، مجتهدی که دارای عدالت و قوه تدبیر است، جانشین امام معصوم خواهد بود.
سه. شأن وساطت فیض: بر اساس این شأن، وجود و بقای جهان و نظام هستی به وجود امام وابسته خواهد بود و مهم نیست که او ظاهر باشد یا غایب.
این شأن از مختصات امام معصوم که حجت خداست، میباشد و به فرد دیگری منتقل و واگذار نمیشود.
#مهدویت
https://eitaa.com/Faryab110
۱۴ مهر ۱۴۰۲
6⃣📌در حرمها باید به چه چیزی تبرک جست؟
✍پاسخ
یکی از آموزههای مهم شیعه و بسیاری از فرقههای اهل سنت، تبرک به آثار بزرگان است.
تبرک به آثار پیامبر، امامان معصوم علیهم السلام و اولیای الهی، قلمرو فراوانی از اشیا را در بر میگیرد و تفاوتی نیز میان آنها نیست، مگر آنکه ثابت شود، پیامبر، امام معصوم یا ولی خدا خود روی برخی اشیای منسوب به خود، تاکید بیشتری داشته است.
در دوران کنونی، تمام اشیای موجود در حرم های بزرگان دین، از آن جهت که منسوب به ایشان هستند، قابل تبرک میباشند، و از آنجا که به یک اندازه، به آن بزرگان منسوبند، تفاوتی هم میان آنها نیست.
بنابراین تفاوتی میان تبرک جستن به فرش زیر پا با ضریح نیست. تفاوتی میان آب در آبسردکن حرم با غذای آشپزخانه حرم نیست. حتی تفاوتی میان آبی که در هیأت های عزاداری به عزاداران داده میشود با غذای آشپزخانه مخصوص حرم مطهر نیست. چون به یک اندازه به آن امام منسوب است.
بنابراین، اگر قصد تبرک به امور و اشیای منسوب به امام علیهالسلام را داریم، لازم نیست حتما ضریح مطهر را برای این منظور انتخاب کنیم.
#تبرک
https://eitaa.com/Faryab110
۱۵ مهر ۱۴۰۲
۱۵ مهر ۱۴۰۲
7⃣📌آیا فرزندآوری مانند نماز واجب است؟
✍پاسخ
یک. اگر خداوند متعال، خواسته که دین در جامعه اجرا و پیاده شود.
دو. اگر اجرای دین در جامعه به وجود و پایداری حکومت دینی است.
سه. اگر پایداری حکومت دینی به وجود افراد دیندار بیشتر است.
چهار. اگر بیشتر شدن دینداران، وابسته به فرزندآوری است، پس فرزندآوری واجب است.
در حقیقت، اگر بقای دین و آموزههای آن وابسته به بقای حکومت دینی است، و بقای حکومت دینی به افزایش فرزندآوری است، پس فرزندآوری واجب است.
اینجا میدان جهاد است.
#فرزندآوری
https://eitaa.com/Faryab110
۱۶ مهر ۱۴۰۲
یادداشتهای اعتقادی _ فاریاب
7⃣📌آیا فرزندآوری مانند نماز واجب است؟ ✍پاسخ یک. اگر خداوند متعال، خواسته که دین در جامعه اجرا و پ
فرزندآوری در چنین شرایطی بسیار دشوار است و موجب کوچک شدن سفره خانواده خواهد شد.
آری، شهدا از جان گذشتند تا سخن جانشین امام زمان علیه السلام روی زمین نماند، تا حکومت دینی و در نتیجه، دین حفظ شود؛ آیا من و تو حاضریم برای حفظ حکومت دینی که حفظش از نماز واجب تر است، اندکی از مال خود بگذریم و به خود سختی دهیم؟
آیا جانشین امام زمان علیه السلام که دعوت به فرزندآوری میکند از وضعیت معیشتی مردم خبر ندارد؟ قطعا خبر دارد، ولی ضرورت کار چنان بالاست که انتظار دارد، مومنین این فرمان را اجابت کنند، هرچند ممکن است به کوچک شدن سفره آنها بینجامد.
میدان جهاد اینجاست.
#فرزندآوری
https://eitaa.com/Faryab110
۱۷ مهر ۱۴۰۲
8⃣📌تفاوت زندگی موحدانه و مشرکانه در چیست؟
🔹اعتقاد شرک آلود آنگاه شکل میگیرد که انسان به غیر خدا، نگاه خدایی و استقلالی داشته باشد و آنها را مستقل از خدا موثر در عالم بداند.
🔹آتش میسوزاند، آب خیس میکند، تیغ میبرد، قلب میتپد، چرخاندن کلید موجب بازشدن در میشود و ... اما تمام اینها بدون اذن خدا اثربخش نیستند.
نگاه شما به پزشک چیست؟ نگاه استقلالی یا ابزاری؟🤔
یکی از نشانههای اینکه ثابت میکند ما به اشیای دنیا و انسانها نگاه ابزاری داریم یا استقلالی، این است که وقتی از امکانات دنیا استفاده میکنیم خدا را هم یاد میکنیم یا خیر.
☑️برای نمونه، وقتی رانندگی میکنیم احتمالا هرگز یاد خدا نمیکنیم، ولی وقتی ماشین نصف شب در بیابان خراب میشود، آنجاست که یاد خدا میکنیم، گویی تا قبل از آن، نیازی به خدا احساس نمیکنیم و این همان شرک است.
تا وقتی بدنمان سالم است، یاد خدا نمیکنیم، وقتی بیماری سادهای سراغمان میآید، بیش از آنکه به خدا احساس نیاز کنیم، احساس نیاز به پزشک در ما بیدار میشود. بله وقتی کاری از دست پزشک بر نیاید، آنجاست که واقعا احساس میکنیم به خدا نیازمندیم.
از این رو است که زندگی ما انسانها گاه یک زندگی شرک آلود است.👌🏻
#شرک
https://eitaa.com/Faryab110
۱۸ مهر ۱۴۰۲
9⃣📌تفاوت توسل با استغاثه در چیست؟
در توسل، ما برای رسیدن به حاجت خود، کسی را نزد خداوند به عنوان وسیله و واسطه قرار میدهیم. برای نمونه میگوییم: خداوندا به حق امام رضا علیه السلام فلان حاجتم را بده.
در اینجا، کسی که حاجت میدهد، خداوند متعال است نه امام رضا علیه السلام.
در استغاثه، انسان خود امام رضا علیه السلام را مخاطب قرار داده و حاجتش را از او میخواهد و میگوید: ای امام رضا، فلان حاجتم را بده.
در اینجا کسی که حاجت میدهد، خود امام رضا علیه السلام است.
البته همانطور که ما انسانها در انجام کارهای معمولی خود، از خدا بی نیاز نیستیم و تمام کارهای ما با اذن خداوند متعال است، امام رضا علیه السلام نیز در دادن حاجت، از خدا بی نیاز نیست، در عین حال، همانطور که فاعل کارهای ما خود ما هستیم، امام رضا علیه السلام نیز فاعل کارهای خود از جمله حاجت دهی به دیگران است.
تفاوت ما با امام رضا علیه السلام به تفاوت در میزان قدرت برمیگردد. ما فقط بر انجام کارهای معمولی قدرت داریم، ولی ایشان بر انجام کارهای خارقالعاده نیز قدرت دارد، با این وجود، هم ما و هم ایشان در بهکارگیری قدرتمان، به اراده و اذن خداوند نیازمندیم.
ادامه دارد ...
#توسل_و_استغاثه
#وهابیت
#شرک
https://eitaa.com/Faryab110
۱۹ مهر ۱۴۰۲
0⃣1⃣📌 دیدگاه وهابیان درباره توسل و استغاثه چیست؟
بعد از شناخت تفاوت میان توسل و استغاثه، اینک به بیان دیدگاه وهابیان میپردازیم.
وهابیان توسل را قبول دارند، ولی توسل به افراد _ مانند پیامبر و اولیای الهی _ را نمیپذیرند، بلکه معتقدند که اموری مانند ایمان و عمل صالح باید به عنوان وسیله نزد پیشگاه خداوند مطرح شود.
و اما درباره استغاثه به غیر خدا، وهابیان بحث را در چهار مورد مطرح میکنند:
یک. استغاثه به فرد زنده در امور عادی.
دو. استغاثه به فرد زنده در کاری که فقط خدا بر آن تواناست. یعنی امور خارق العاده.
سه. استغاثه به فرد مرده در امور عادی.
چهار. استغاثه به فرد مرده در کاری که فقط خدا بر آن تواناست.
وهابیان استغاثه را در سه مورد اخیر، مصداق شرک میدانند، این در حالی است که شیعه، هم توسل به افراد صالح و استغاثه به آنها در تمام مورد انکار وهابیان را میپذیرد.
#توسل_و_استغاثه
#وهابیت
#شرک
https://eitaa.com/Faryab110
۱۹ مهر ۱۴۰۲
1⃣1⃣📌چرا استغاثه و کمک خواستن از امامان و اولیای الهی در زمان حیات و بعد از وفاتشان، صحیح است؟
یک. جواز استغاثه در امور خارق العاده به فرد زنده:
بنا بر آیات قرآنی، حضرت سلیمان علیهالسلام درخواست یک کار خارقالعاده _ حاضر ساختن تاج و تخت بلقیس نزد خود _ از بزرگان قوم خود کرد که آصف بن برخیا گفت این کار را در کمتر از چشم به هم زدنی انجام میدهد و سپس انجام داد. (نمل، ۴۰)
اگر چنین استغاثه و درخواستی، شرک بود، پیامبری مانند سلیمان نباید آن را انجام میداد. ضمن آنکه ثابت میشود برخی انسانها بر انجام کارهای خارقالعاده توانا هستند.
دو. جواز استغاثه به فرد مرده:
اولا حقیقت انسان همان روح اوست و مرگ به معنای جدایی روح از بدن است و روح انسان در عالم برزخ به زندگی خود ادامه میدهد. وهابیان این مطلب را میپذیرند.
ثانیاً ثابت شد که برخی انسانها بر انجام کارهای خارقالعاده توانا هستند.
ثالثا کارهای خارقالعاده با توجه به قوت روح آنها انجام میشود نه قوای بدنی آنها.
رابعاً روح انسان پس از مرگ، میتواند از این عالم دنیا آگاه شود. به همین دلیل است که در تشهد نماز پیامبر را مخاطب قرار میدهیم و بر او درود و سلام میفرستیم. ضمن آنکه در روایات اهل سنت آمده که مرده، حتی صدای نعلین تشییع کنندگان خود را نیز میشنود (صحیح بخاری، ج۲، ص۹۲)
اگر روح آدمی پس از جدایی از بدن، زنده است و اگر کارهای خارقالعاده به وسیله روح و اراده ی آن صورت میپذیرد، پس همان روح پس از جدایی از بدن نیز میتواند کارهای خارقالعاده انجام دهد و مانعی در کار نیست.
بنابراین استغاثه به چنین افرادی پس از مرگشان نیز صحیح و جایز است.
#استغاثه
#وهابیت
#شرک
https://eitaa.com/Faryab110
۲۰ مهر ۱۴۰۲
2⃣1⃣📌آیا گزینش امامان معصوم به منصب امامت بر اساس وراثت است؟
یک. بر پایه مبانی شیعه، فقط خداوند حق انتخاب و نصب پیامبر و امام را دارد.
دو. خداوند عادل و حکیم است. گزینش افراد به نبوت یا امامت بر پایه وراثت، خلاف عدالت و حکمت است.
سه. قرآن کریم در آیاتی، به تفهیم و انتقال این پیام الهی اهتمام ورزیده که آقازاده بودن و پیامبرزادگی یا امامزاده بودن، هیچ فضیلتی برای شخص به شمار نمیرود و ملاکی برای رسیدن به مقام نبوت و امامت نیست. نمونه ی آن، فرزند حضرت نوح علیهالسلام است. همچنین خداوند متعال در پاسخ حضرت ابراهیم علیه السلام مبنی بر نصب فرزندانش به مقام امامت، با رد این درخواست فرمود: انه لاینال عهدی الظالمین. عهد امامت من به ظالمان (غیر معصومان) نمیرسد.
چهار. بنابراین، وراثت و امامزاده بودن، هیچ تاثیری در امام شدن امامان علیهم السلام ندارد، بلکه خداوندی که علم مطلق به همه چیز دارد و شایستگان این منصب را میشناسد، بر پایه ی شایستگی ایشان، آنها را به امامت منصوب کرده است.
#امامت
#عدل_الهی
https://eitaa.com/Faryab110
۲۱ مهر ۱۴۰۲
3⃣1⃣📌معجزه چیست؟
معجزه، دست کم دارای سه ویژگی است:
الف. خارق العاده
ب. همراه با ادعای نبوت
ج.غیر قابل تعلیم و تعلم(غیر بشری)
توضیح ویژگی اول:
کارها یا با اسباب ظاهری و عادی انجام میشوند یا با اسباب غیرعادی. نوع دوم را خارق العاده گویند. مثلاً اینکه صرفاً با دست کشیدن روی چشم، فرد نابینا، بینا شود، کاری خارقالعاده است. ولی اینکه آسیب های چشم با ابزار عادی پزشکی برداشته و درمان شود، کاری عادی است.
همچنین باید دانست که اموری مانند سحر و جادو را نمیتوان خارق العاده نامید، چون اصلا حقیقتی ورای آنها وجود ندارد.
توضیح ویژگی دوم:
مرتاضان و اولیای الهی نیز میتوانند کارهای خارقالعاده انجام دهند، ولی در کارهای آنها ادعای نبوت نیست.
توضیح ویژگی سوم:
تمام کارهای خارقالعاده غیر از معجزه، همگی بشری هستند، اثر عینی و وضعی ریاضت های مشروع یا نامشروع بشر هستند و با قدرت و اراده بشر _ البته در طول اراده خدا _ انجام میشوند.
ولی معجزه با اذن و اراده ی خاص خدا انجام میشود و پیامبر بدون اذن خاص خدا نمیتواند آن را انجام دهد. حضرت موسی علیه السلام عصا را می اندازد ولی آنکه عصا را به اژدها تبدیل میکند، خداوند است. به همین دلیل، معجزه کاری الهی است.
#معجزه
https://eitaa.com/Faryab110
۲۲ مهر ۱۴۰۲
4⃣1⃣📌 معجزه چگونه میتواند پیامبری پیامبر را ثابت کند؟
یک. ادعای پیامبر آن است که نماینده ی خاص خداوند برای رساندن پیام های مربوط به سعادت بشر است.
دو. این ادعا نیازمند دلیل است. به دیگر سخن، خداوند حکیم باید نماینده ی خاص خود را مسلح به دلیلی کند که با ادعای نمایندگی تناسب داشته باشد.
سه. دانستیم که معجزه کاری است همراه با ادعای نبوت و اذن خاص خداوند بلکه کار خود خداوند است.
بنابراین، معجزه متناسب با همان ادعای پیامبری است و به روشنی میتواند ادعای پیامبری پیامبر را ثابت کند و اگر کسی توانست معجزه اقامه کند، پیامبربودن او ثابت میشود.
#معجزه
https://eitaa.com/Faryab110
۲۲ مهر ۱۴۰۲