❓رفتار پدر و مادر و پزشک باید چگونه باشد تا کودک از پزشک نترسد و معاینه او با آرامش انجام شود؟
✅ هرگز به خاطر گریه کردن کودکتان را سرزنش نکنید.
✅ پیشنهاد می کنیم اگر ترس کودکتان به خاطر رفتار دکترش است، سعی کنید دکترش را عوض کنید.
✅ فرآیند ملاقات با پزشک را برای کودک شرح دهید. در مورد چیزی که کودک با آن مواجه خواهد شد صادق باشید و توضیح دهید که چه اتفاقی قرار است بیفتد و از دکتر هم بخواهید در طول معاینه و گرفتن آزمایش، تمام مراحل را توضیح دهد.
در بسیاری موارد ناآگاهی از آنچه قرار است اتفاق بیفتد، ریشهی ترس است. شما والدین میتوانید معاینات پزشکی را به طور نمادین در منزل روی کودکتان انجام دهید تا کودک با این فرآیند آشنا شود. داستانهایی جذاب درباره پزشکان برایش بخوانید و سعی کنید او را با محیط عمومی بیمارستان آشنا کنید.
✅ در عین حال بهتر است مراقب رفتارهای خودتان باشید. بچهها معمولا خیلی به رفتارهای غیرکلامی حساس هستند و کاملا آنها را درک میکنند. در این مواقع بهتر است تا جایی که میتوانید آرامش خود را حفظ کنید. بیقرار و مضطرب نباشید و پای خود را مدام به زمین نزنید. بسیاری از کودکان ترس را از رفتارهای دیگران و تماشای اضطراب در آنها میآموزند. بنابراین اضطراب شما تاثیر بسزایی در ترس کودکتان از پزشک میگذارد.
✅ قبل از رفتن به مطب مطمئن شوید وقت ملاقات تنظیم شده و مجبور نیستید مدت زیادی را منتظر بمانید. کتاب، عروسک و اسباببازی مورد علاقه کودکتان را همراه داشته باشید تا در زمان انتظار سرگرم شود.
✅ با کودکتان همدردی کنید. اگر قرار است از او آزمایشی گرفته شود، همراه او در اتاق بمانید، او را در آغوش بگیرید و بگذارید حضور شما را احساس کند.
✅ پزشک را در نظر کودک فردی مهربان و دوستداشتنی جلوه دهید.
✅ از دروغ گفتن به کودک بپرهیزید. وقتی میدانید آمپول درد دارد به او نگویید که دردی ندارد.نکته دیگر اینکه هیچ وقت و در هیچ شرایطی از نام پزشک به عنوان تنبیه و برای ترساندن کودکان استفاده نکنید.
✅ زمانی که کودکتان حاضر شد پیش دکتر برود چیزی را برای تشویق او در نظر بگیرید. او را به محلهای تفریحی مورد علاقهاش ببرید و به خاطر رفتار خوبش تشویقش کنید.
#تربیت_فرزند
#ترس_کودک
#ترس_از_پزشک
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
دیده بگشوده به دنیا زینب کبری🌺
تهنیت گو بر علی و مادرش زهرا🌸
ای نور عین کوثر زهرا🌼
جان حسین زینب کبری🌹
خوش آمدی ای گل زهرا✨
🌺 سالروز میلاد باسعادت حضرت زینب کبری (سلاماللهعلیها) و روز سفیدپوشان سبزقامت گرامیباد... 🌸
#امام_رضا
#خادم_الرضا
#به_تو_از_دور_سلام
#حضرت_زینب
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❓سوال: دختر یک سالهای دارم و میخواهم بهترین رفتار تربیتی را با او داشته باشم تا از نظر رشد مغزی به حداکثر شکوفایی برسد. شنیدهام که اگر در سالهای اول عمر با کودک به طور صحیح رفتار شود، رشد مغزی و هوشی او به حداکثر میرسد. آیا این موضوع صحیح است و اگر صحیح است چه باید بکنم؟
✅ پاسخ: تحقیقاتی در دانشگاه هاروارد انجام گرفته و نشان داده است که پدر و مادر میتوانند درک و فهم و شعور کودک خود را افزایش دهند و به حداکثر برسانند. نتایجی که از این تحقیقات بهدست آمده بهطور خلاصه ذکر میشود:
1⃣ سن ۸ تا ۱۸ ماهگی دوران بسیار حساس و بحرانی رشد کودک است، زیرا تجربهها و آموزشهایی که کودک در این دوران بسیار کوتاه به دست میآورد، بیش از دوران قبل و بعد از آن در رشد مغزی آیندهی کودک اثر خواهد داشت.
2⃣ مادر تنها فرد مؤثر و مهم در محیط کودک است و کودک آموزش و تجربههای لازم را در جهت رشد مغزی خود، از مادر به دست میآورد.
3⃣ هر چه مدت زمانی که مادر به طور مستقیم با کودک حرف میزند (نه به صورت غیرمستقیم و یا از رادیو و تلویزیون بیشتر باشد، در رشد تکلم و درک و فهم او و همچنین در رشد اجتماعی او بیشتر اثر دارد.
4⃣ خانوادههایی که هستهی اصلی و ساختمان خانوادگی و رابطه بین اعضای خانواده مستحکم و بدون تزلزل داشتهاند، کودکان سالمتر و لایقتری دارند.
5⃣ کودکانی که آزادانه میتوانستهاند به همه قسمتهای منزل و محل زندگی خود دسترسی داشته باشند و فعالیت آنها محدود نبوده است، رشد مغزی بیشتری نسبت به آنهایی که در گوشهای نگهداری میشدهاند، داشتهاند.
6⃣ بهترین پدر و مادرها آنهایی بودهاند که: 👇
🔹 محیط کودکان خود را طبق اصول طرحریزی و ترتیب دادهاند و کودک خود را بدون برنامه رها نکردهاند.
🔹 به کودک خود اجازه دادهاند که هر موقع میخواهد (حتى ۳۰ ثانیه) با پدر و مادر خود صحبت کند و رابطه با پدر و مادر خود را محفوظ نگاه دارد.
🔹 ضمن آموزش دادن انضباط و دیسیپلین، محبت و علاقه حقیقی خود را نسبت به کودک ابراز داشتهاند.
#تربیت_فرزند
#رشد_مغزی
#افزایش_هوش
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✅ بنابراین برای رشد و شکوفایی مغزی کودک، پدر و مادر باید:
✨ رابطه صحیح و صمیمی بین خود و فامیل نزدیک خود داشته باشند و در جهت ثبات و استحکام خانواده خود کوشش کنند و از بحث و جدال و خدای ناکرده اختلاف بین خودشان (بین پدر و مادر) دوری جویند.
✨ مادر باید با کودک خود تماس دائم داشته باشد و زمان کافی برای پرستاری او صرف کند، مخصوصا در زمان حساس و بحرانی دوران کودکی.
✨ پدر و مادر باید با حرف زدن مستقیم با کودک و یا پاسخ دادن به سؤالات او، به رشد مغزی و اجتماعی کودک کمک کنند.
✨ چون در انتهای سال اول عمر، اندازه مغز کودک به دو سوم و در انتهای سال دوم به چهار پنجم اندازه مغز بزرگسالان میرسد، بنابراین در این دوران حساس که مغز دائما رشد میکند، پدر و مادر باید مواد غذایی کافی مخصوصا شیر مادر و غذای مکمل کافی در اختیار کودک قرار دهند تا کودک دچار کمبود غذایی نشود و تکامل مغز او متوقف نگردد.
#تربیت_فرزند
#رشد_مغزی
#افزایش_هوش
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❓سؤال: آیا در بغل گرفتن شیئی مانند عروسک در هنگام خوابیدن، به خواب کودک کمک میکند؟
✅ پاسخ: بعضی از کودکان با داشتن لباس یا اشیائی که بوی شیر مادر میدهد به خواب میروند. اگر کودک با در دست گرفتن یا در آغوش گرفتن لباس یا اشیائی آرامش مییابد، آن شیء یا لباس را به او بدهید تا در آغوش بگیرد و بخوابد. چون مرکز بویایی و وابستگی در مغز مجاور یکدیگر میباشند، چنین اثری وجود دارد. اگر شما کودک را هنگام خواباندن، چند دقیقه در بغل بگیرید و بدن او را کمی ماساژ دهید، کودک به راحتی به خواب میرود. در مورد کودکانی که در سنین قبل از مدرسه هستند، اگر هنگام خوابیدن، اسباببازی یا عروسکی به آنها بدهید تا آن را در آغوش بگیرند، بهتر به خواب میروند، زیرا در بغل گرفتن یک شیء موجب افزایش ترشح مواد شیمیایی آرامکننده مغز او میگردد.
👌 با کودک خود قرار بگذارید که اگر تمام شب را به آرامی بخوابد، صبح فردا جایزه (به طور مثال برچسب) می گیرد و اگر برچسب ها به عددی مثلا ده عدد برسد، او جایزه دلخواه خود را خواهد گرفت. مادر باید اتاق خواب کودک را با نصب عکس های مختلف به محیطی آرام و گرم تبدیل کند تا کودک اتاق را دوست داشته باشد و به راحتی در آن بخوابد. اگر کودک به حد کافی بزرگ شده است، با نظر و سلیقه خود او پوسترها و عکس های اتاقش را تزئین کنید.
#تربیت_فرزند
#خواب_کودک
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ چطور قوهی تخیل و خلاقیت کودک را فعال کنیم؟
✅ اگر بزرگسالانی خلاق و با قوه تخیل میخواهیم، باید از سالهای اولیه زندگی آنها برای این کار برنامهریزی کنیم.
خلاقیت یعنی برقراری ارتباط بین آن چیزهایی که قبلا ارتباطی به هم نداشت؛ این خصوصیت به نحوی معنادار در همه سنین و مراحل رشد دیده میشود.
🔷 برای ایجاد سؤالات تازه در ذهن کودکتان، او را راهنمایی کنید. آموزش به کودک باید طوری باشد که او را به طرف پرسشهای تازه هدایت کند. معلم باید هنگام جواب دادن به سؤالات کودک، او را به سمت مهارتهای جدید سوق دهد و از به کار بردن کلماتی مانند بله،خیر، هرگز و امثال آن دوری کند. این نوع جوابها نمیتواند ارتباط کاملی بین سؤالات کودک و معلومات قبلی او برقرار کند.
حس کنجکاوی در کودکان را پرورش دهید. برای این امر، هیچ چیز مثل پاسخهای صحیح و مناسب به پرسشهای او نيست.
🔹 والدین و مربیان، نه تنها باید درباره امور مربوط به کودک، بلکه درباره امور خانه و مدرسه نیز از او نظرخواهی کنند و عقاید او را مانند عقاید بزرگسالان در حضور خود، به بحث و گفتوگو بگذارند. به عقاید جدید و تازه کودکتان احترام بگذارید. تشویق کودکان به ابراز عقاید جدید، میتواند در رشد خلاقیت آنها مؤثر واقع شود.
🔹 از مراقبتها و دخالتهای بیش از حد در زندگی کودکان اجتناب کنید. یکی از ویژگیهای انسان خلاق این است که تواناییش را خودش به کار میاندازد. وظیفه والدین و مربیان این است که این قابلیت را در او زنده نگاه دارند و به کودکان اجازه دهند بعضی اوقات مطابق سلیقه خود اشیاء را کشف کنند. مراقبتها و دخالتهای زیاد از حد بزرگسالان در زندگی و رفتارهای کودکان، قابلیت یادگیری مبتکرانه آنها را تضعیف میکند.
#تربیت_فرزند
#خلاقیت
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ چطور قوهی تخیل و خلاقیت کودک را فعال کنیم؟
🔹 از کودکان بخواهید که اشیاء و امور نیمهتمام را تکمیل کنند؛ از کودکان تقاضا کنید تا جملات ناتمام و داستانهای ناکامل، تصاویر و نقاشیهای نیمهتمام و حتی اشیاء ناقص را کامل نمایند. برای اواسباببازیهایی بخرید که خودش بتواند آنها را به یکدیگر متصل کند و با آنها مدلهای مختلف خلق کند.
🔹 اجازه دهید اشیا را از نزدیک لمس کنند. علاوه بر مشاهده اشيا لازم است کودک آنها را لمس نماید، زیرا مشاهده شیء به تنهایی کنجکاوی کودک را ارضا نمیکند، کودکانی که از لمس کردن اشیا محروم میشوند توانایی لازم جهت کشف و اختراع را از دست میدهند. مشاهده همراه با لمس اشيا، آنها را در بازیهای خیالی، اختراعات و پاسخگویی به آزمونهای خلاقیت یاری میدهد. به کودکان اجازه دهید وسایل بیخطر خانه را لمس نمایند. خصوصا کودکان بیرون کشیدن وسایل آشپزخانه از داخل کابینتها و بازی با کاسه و قابلمه و بشقابها را بسیار دوست دارند.
🔹 برای کودکان همیشه یک مارک خاص آدامس، بستنی یا چیزهای مورد علاقه را نخرید. کودکان را تشویق کنید در خرید خوراکی و پوشاک، مدلهای مختلفی را امتحان کنند و از خرید کالاهای تکراری و یکسان اجتناب کنید. کودک را همیشه از یک مسیر خاص به خانه نبرید. زمانی که با او بیرون میروید، هنگام برگشتن به خانه به او توضیح دهید که میخواهید از یک راه جدید به خانه بروید. او از این طریق درمییابد برای رسیدن به یک هدف راههای مختلفی وجود دارد.
#تربیت_فرزند
#خلاقیت
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ چطور قوهی تخیل و خلاقیت کودک را فعال کنیم؟
🔹 در مورد کاربردهای مختلف یک وسیله خاص از کودکان سؤال کنید. کاربرد ابزارها و وسایل مختلفی را که در خانه دارید، برای کودک شرح دهید و از او بپرسید: به نظر تو این وسیله چه کاربردهای دیگری میتواند داشته باشد. به این طریق شما ذهن کودک را مستعد میکنید.
🔹 از مکانهای جدید دیدن کنید همراه با کودک به نمایشگاهها و موزههای مختلف و طبیعت زیبا بروید، اجازه دهید او از نزدیک مکانهای گوناگون را شناسایی کند.
🔹 به اتاق او کاغذهای سفید بچسبانید. حدود یک متر از اتاق کودکتان را از سطح زمین به طرف بالا به طور سراسری و افقی کاغذ سفید بچسبانید و به او بگویید هر طور که دوست دارد روی آنها نقاشی و طراحی کند.
🔹 در تزیین اتاق او از سلیقهاش استفاده نمایید. به او یاد دهید که هر چند روز یک بار محل وسایلش را در اتاق تغییر دهد تا به این وسیله زمینه خلاقیت در او پرورش یابد.
#تربیت_فرزند
#خلاقیت
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ تربیت اجتماعی: تفاوت اصول تربیتی مادربزرگها و پدربزرگها با والدن
مشخص است که بنابر مقتضیات زمان نحوه تربيت مادربزرگ و پدربزرگها با والدین کودکان متفاوت است و اصول تربیتی زمان آنها کاملا با اصول تربیتی این دوران متفاوت است. این اختلاف تربیتی وجود دارد و اصولاً مادربزرگ و پدربزرگها در رفتار با کودک بسیار عاطفی و در مواردی غيرمنطقی عمل میکنند که این رفتار به اصطلاح منجر به لوس شدن کودک میشود. این مسأله اختلاف تربیتی را به وجود میآورد و در واقع کودک متوجه نخواهد شد که نحوه درست رفتار کدام است، اصولی که والدین به کار میگیرند و یا اصولی که مادربزرگ و پدربزرگ ارائه میکنند.
در نتیجه دوگانگی برای او به وجود آمده و منجر به سوء استفاده شده و معمولاً به اهداف خود میرسد. به همین دلیل بهتر است اگر والدینی مجبور به سپردن کودک به والدین خود هستند آنها را با اصول تربیتی خود آشنا کرده و از آنها بخواهند این اصول را رعایت کنند حتی اگر به این اصول اعتقادی ندارند زیرا این اصول به نفع تربیت کودک است. هماهنگی در تربیت کودک مهمترین نکتهای است که باید نسبت به آن اهمیت داد و آگاه بود.
برای جلوگیری از این اتفاقها توصیه میشود:
🔹 نگذارید فرزندتان متوجه اختلاف نظر شما و مادربزرگ و پدربزرگ شود، چرا که اگر فرزندتان متوجه این تفاوت در عقیده شود، با انجام رفتارهایی که میداند واکنش دوگانهی اطرافيان را برمیانگیزد، از آب گلآلود ماهی خواهد گرفت.
🔹 به والدینتان اثر کارهایشان را توضیح دهید.
خیلی محترمانه به والدین تان توضیح دهید که آزاد گذاشتن بیش از حد کودک و برآورده کردن تمام خواستههایش بیشتر از اینکه به نفع او باشد، به ضرر اوست. خطوط قرمز را مشخص کنید و بر اهمیت اجرای این قوانین تأکید داشته باشید.
#تربیت_فرزند
#تربیت_اجتماعی
#تربیت_چندگانه
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ تربیت عاطفی (بخشش): عذرخواهی یک مهارت است
❓شاید برای شما هم این سوال مطرح شده باشد که چطور باید عذرخواهی کرد و چطور روش درست عذرخواهی را به بچهها آموزش داد؟
✅ برای پاسخ به این پرسشها قبل از هر چیز لازم است به این نکته توجه کنیم که عذرخواهی، یک مهارت است و بنابراین علاوهبر کسب آگاهی در این زمینه نیازمندیم با تمرین و تکرار این مهارت را در الگوی رفتاریمان درونی کنيم؛ زیرا سادهترین راه برای اینکه کودک عذرخواهی کردن را بیاموزد، یادگیری مشاهدهای است. به این ترتیب وقتی کودک شاهد عذرخواهی کردن ما و به رسمیت شناختن حقوقمان و دیگری به هنگام رنجش باشد، در واقع به طور غیرمستقیم اهمیت، ضرورت و روش صحیح عذرخواهی کردن را یاد میگیرد و در موقعیتهای مشابه تمرین میکند. آموزش به صورت غیرمستقیم را میتوان متناسب با سن بچهها از طریق گفتوگو یا در قالب بازی با عروسکها یا یک نمایش خانگی کوتاه انجام داد.
👌 البته لازم است این نکته را هم در نظر داشته باشید که عذرخواهی فقط در مواردی که در محدوده توان و درک رفتاری و شناختی کودک قرار دارد، پیگیری شود تا امکان اجرا و اثربخشی مطلوب به دست بیاید؛ به این معنا که وظایف یا قوانینی که برای کودک تعریف میکنیم به گونهای باشد که کودک مرتب شکست را تجربه نکند و مجبور به عذرخواهی نباشد.
#تربیت_فرزند
#تربیت_عاطفی
#بخشش
#عذرخواهی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
✅ برای یک عذرخواهی مؤثر لازم است ۶ گام را طی کنیم: 👇👇
🔸١. پیشنهاد «من را ببخش!»
🔸٢. پذیرفتن اشتباه
🔸٣. پشیمانی
🔸۴. توضیح و دلیل
🔸۵. تکرار نکردن
🔸۶. جبران کردن
1⃣ پیشنهاد «من را ببخش!»
به کودک بیاموزیم که وقتی کسی را میرنجانیم میتوانیم به او پیشنهاد بدهیم که ما را ببخشد، اما چون یک پیشنهاد است، باید آمادگی شنیدن پاسخ منفی را هم داشته باشیم.
2⃣ پذیرفتن اشتباه
در مرحله بعدی، مهم است که بپذیریم اشتباه کردهایم. پذیرش اشتباه در واقع زمینه درک مسؤوليتپذیری را فراهم میکند. بنابراین تا زمانی که کودک متوجه اشتباهش نشده است، او را وادار به عذرخواهی نکنید. برای درک بهتر این موضوع میتوانید در شرایط مشابهی که بین شما و کودک اتفاق میافتد به او بگویید: «من میدانم که از من رنجیدهای و میخواهم که مرا ببخشی، اما هنوز نمیدانم که چه کار اشتباهی انجام دادهام؟»
#تربیت_فرزند
#تربیت_عاطفی
#بخشش
#عذرخواهی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
3⃣ پشیمانی
شاید شما هم بچههایی را دیده باشید که بعد از انجام یک کار اشتباه بلافاصله عذرخواهی میکنند، اما هم شما و هم آنها میدانید که این صرفاً راهی برای فرار از تنبیه است. بنابراین برای اینکه عذرخواهی شکل واقعی و حقیقی پیدا کند، مهمترین شرط، پشیمانی است. اگر کودک از کار بدی که انجام داده است، پشیمان نیست به او توضیح بدهید و برایش زمانی تعیین کنید تا به اشتباهش فکر کند. همیشه روی این نکته تأیید کنید که تا زمانی که از کارش پشیمان نیست، لازم نیست عذرخواهی کند. اما برای کمک به درک بهتر کودک نسبت به رفتارش میتوانید تأثیر آن رفتار را روی دیگران با هم بررسی کنید. حتی میتوان از کودک خواست که خودش را به جای طرف مقابل بگذارد و احساساتش را بیان کند. این تمرین کمک میکند ارزش اخلاقی عذرخواهی به درستی برایش درونی شود.
4⃣ توضیح و دلیل
بسیاری از اوقات با وجودی که سه مرحله اول انجام شده است، اما رنجش همچنان باقی است. اگر برای کار اشتباهی که مرتکب شدهایم، دلایلی داشته باشیم و آنها را بیان کنیم و به دیگران هم فرصت توضیح و بیان دلایلشان را بدهیم، در واقع برای بخشیدن و بخشیده شدن انگیزه بیشتری فراهم کرده ایم.
#تربیت_فرزند
#تربیت_عاطفی
#بخشش
#عذرخواهی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
3⃣ پشیمانی
شاید شما هم بچههایی را دیده باشید که بعد از انجام یک کار اشتباه بلافاصله عذرخواهی میکنند، اما هم شما و هم آنها میدانید که این صرفاً راهی برای فرار از تنبیه است. بنابراین برای اینکه عذرخواهی شکل واقعی و حقیقی پیدا کند، مهمترین شرط، پشیمانی است. اگر کودک از کار بدی که انجام داده است، پشیمان نیست به او توضیح بدهید و برایش زمانی تعیین کنید تا به اشتباهش فکر کند. همیشه روی این نکته تأیید کنید که تا زمانی که از کارش پشیمان نیست، لازم نیست عذرخواهی کند. اما برای کمک به درک بهتر کودک نسبت به رفتارش میتوانید تأثیر آن رفتار را روی دیگران با هم بررسی کنید. حتی میتوان از کودک خواست که خودش را به جای طرف مقابل بگذارد و احساساتش را بیان کند. این تمرین کمک میکند ارزش اخلاقی عذرخواهی به درستی برایش درونی شود.
4⃣ توضیح و دلیل
بسیاری از اوقات با وجودی که سه مرحله اول انجام شده است، اما رنجش همچنان باقی است. اگر برای کار اشتباهی که مرتکب شدهایم، دلایلی داشته باشیم و آنها را بیان کنیم و به دیگران هم فرصت توضیح و بیان دلایلشان را بدهیم، در واقع برای بخشیدن و بخشیده شدن انگیزه بیشتری فراهم کرده ایم.
#تربیت_فرزند
#تربیت_عاطفی
#بخشش
#عذرخواهی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
5⃣ تکرار نکردن
یکی دیگر از مهمترین شرطهای یک عذرخواهی واقعی تصمیم جدی برای تکرار نکردن کار اشتباه است. گاهی بچهها کار اشتباهی انجام میدهند، اما به دفعات آن را تکرار میکنند. در نظر داشته باشید که اگر کودک یک عذرخواهی واقعی انجام داده و بعد ناخواسته دوباره همان کار را تکرار کرده، عذرخواهی او را بپذیرید و تأکید کنید که چون واقعاً قصد انجامش را نداشته، اشکالی ندارد. دقت کنید که خودتان هم وقتی از کودک عذرخواهی میکنید، دوباره آن کار را انجام ندهید؛ قوانین عذرخواهی برای شما و کودکتان یکسان است.
6⃣ جبران کردن
جبران کردن، مرحله تکمیلی یک عذرخواهی واقعی و کامل است. مانند سایر موارد اینجا هم لازم است خودمان پیشقدم باشیم و در موقعیتهای مناسب به کودک بگوییم که: «به خاطر اشتباهم متأسفم و میخواهم جبران کنم.» در آموزش مستقیم نیز به کودک توضیح بدهیم که «با جبران کردن نشان
میدهیم مسؤولیت کار اشتباهمان را پذیرفتهایم و احساس طرف مقابل را به خوبی درک کردهایم». این کار باعث میشود هم طرف مقابل را خوشحال کنیم و هم خودمان احساس بهتری داشته باشیم. البته لازم است حتماً روی این نکته تأکید کنیم که برای جبران اشتباهمان هرگز مجبور نیستیم کاری انجام دهیم که به ما آسیب بزند یا باعث شود احساس بدی نسبت به خودمان پیدا کنیم؛ زیرا گاهی کودک در رابطه با دیگران در شرایطی قرار میگیرد که برای جبران اشتباهش و بخشیده شدن تحت فشار قرار میگیرد و چه بسا مجبور به باجدهی شود یا مورد سوءاستفاده قرار بگیرد.
✨ با آگاهی از این ۶ گام و تمرین مستمر آنها در کنار بچهها میتوانیم امیدوار باشیم یک مهارت درست رفتاری را فراگرفتهایم و روابط سالمتری را تجربه کنیم.
#تربیت_فرزند
#تربیت_عاطفی
#بخشش
#عذرخواهی
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi
❇️ تربیت اخلاقی 👈 صلح یا مخالفت دائمی؟
وقتی با فرزندتان بر سر موضوعی دچار تنش میشوید کنترل کودک دشوار میشود. این مسئله باعث میشود شما هم از کوره در بروید. اگر بدانید چگونه باید خشمتان را کنترل کنید بدون شک میتوانید به فرزندتان کمک کنید تا از تنشها بکاهد. کمی نفس عمیق بکشید و سعی کنید طرز فکرتان را نسبت به مسئله تغییر بدهید. همیشه به خودتان یادآوری کنید که او یک کودک است و این شما هستید که باید راه کنترل احساسات و شرایط را بلد باشید. اگر فرزندتان احساس کند شما او را درک میکنید محدودیتهای شما را بهتر میفهمد. شما باید همدل باشید و طوری رفتار کنید و حرف بزنید که کودک احساس کند درک متقابلی از مسئله دارید.
🔺 اگر فرزندتان دائما با شما مخالفت میکند این نشان میدهد که رابطه والد-فرزندی شما نیاز به توجه دارد. به احتمال زیاد شما زمان کافی را با فرزندتان سپری نمیکنید و یا کیفیت رابطه خوب نیست.
👌 حفظ رابطه همیشه به این معنی نیست که با او کتاب بخوانید یا آشپزی کنید. کودک باید عشق و علاقه را از رابطه دریافت کند. این که کودک بفهمد شما او را دوست دارید باعث میشود شما را به عنوان حامی خود قبول کند و پذیرای حرفهای شما باشد.
🔹 اگر در یک بحث و درگیری با فرزندتان دست او را میکشید یا هلش میدهید احتمال این که کودک با شما همکاری کند کمتر میشود چون او شما را در کنار خود احساس نمیکند. همچنین او برای دفاع از خودش آماده میشود و فرصت شناخت دلایل منطقی محدودیتها را پیدا نمیکند. وقتی کودک همیشه با اجبار و زور باید و نبایدها را شناخته است در این صورت هر بار باید با زور و اجبار پیش بروید.
🔹 کودک نباید از قفسه کتابخانه بالا برود. اما شما میتوانید یک چهارپایه برای او بخرید. در بسیاری از موارد اگر فقط بهجای مخالفت کردن به دلایل اصلی نگرانیتان توجه کنید میتوانید یک راهحل برد-برد پیدا کنید. این کار باعث میشود شما قهرمان فرزندتان باشید. او شما را در کنار خود احساس خواهد کرد و از شما به عنوان کسی که برای خواستههایش تلاش میکند یاد خواهد کرد.
💥 در مواردی که راه حل برد-برد پیدا نمیکنید باید به او کمک کنید تا در تنشها با احساساتش کنار بیاید. محدودیتها باید واضح باشند و او باید آنها را بشناسد. اما شناخت محدودیتها نباید بیتوجه به احساسات عمیق کودک باشند. اگر همدل باشید و کودک شما را پناه خود بداند، محدودیتها قابل فهم خواهند بود.
گاهی احساس میکنید فرزندتان با محدودیتها طوری رفتار میکند که گویی دنیا به پایان رسیده و این مسئله باعث تنشهای بیشتری در رابطه میشود. یادتان باشد که او مثل شما به دنیا نگاه نمیکند. این مسئله را درک کنید و با او همدل باشید، حتی اگر کودک از خود شما عصبانی است.
🔹 مسئول بودن به معنای آن است که باید رهبر باشید نه یک دیکتاتور. یک رهبر به دیگران توجه میکند، نیازها را در نظر میگیرد و از همه محافظت میکند. شما مسئول زندگی روزمره کودک هستید اما مسئولیت بزرگتر تربیت کودکی سالم است پس به جای این که یک دیکتاتور باشید یک مربی و رهبر باشید.
#تربیت_فرزند
#تربیت_اخلاقی
#محدودیتها
#بایدها_نبایدها
[💕 فرزنــد رضوے 💞]
🦋🔎 @FarzandeRazavi