#خاطرات
#قسمت_دوم
🇮🇷حکم مسئولیت دفتر امام خمینی رحمة الله علیه در ترکمن صحرا
از سال 1347 تا 1358 در ذوب آهن بودم.
سال 58 حکم مسوولیت دفتر امام در ترکمن صحرا را به من دادند. براساس یک طرح ملی که به تصویب مجلس رسیده بود، در آمد یک روز نفت ایران اختصاص داده شده بود به مناطق محرومی که نه جاده، نه کلینیک، و نه بهداشت و حمام و خلاصه هیچی نداشت. مسولیت دفاتر امام در شهرستانها هم مدیریت این کارها بود.
در منطقه ترکمن صحرا رودخانهها طغیان میکرد و سیل زیادی میآمد و خسارت میزد.
ما با بودجه یک روز نفت جادهسازی کردیم، مدرسه ساختیم. در روستاهای ترکمن صحرا، حمام نبود، آب شیرین هم نبود چون ترکمنصحرا نزدیک دریای خزر بود، چند متر که زمین را میکندید، آب شور بالا میآمد. لذا از منطقه کردکوی که آب شیرینی داشت، پروژهای برای آبرسانی شروع کردیم و من یک سال ونیم آنجا بودم.
در این ایام بود که آقای مهندس موسویانی که از دوستانم در دانشگاه پلی تکنیک و ذوبآهن بود، وزیر معادن و فلزات شدند. آیت الله خامنهای رییس جمهوری و آقای موسوی نخست وزیر بودند.
مهندس موسویانی من را بهعنوان مشاور خودشان انتخاب کردند و گفتند: از مس سرچشمه بازدید کن و گزارش بده. ببین اشکالات چیست و گلوگاهها کجاست؟
فکر کنم مهر سال 60 بود.
به علت تجربهای که طی سالها فعالیت در ذوب آهن داشتم مامور بازدید و ارائه گزارش شدم.
با هواپیما رفتم کرمان و بعد با وسیلهٔ نقلیهای که از مس سرچشمه آمده بود دنبالم، به سمت سرچشمه حرکت کردیم.
از کرمان به رفسنجان رسیدیم و بعد یک خط بیابانی بود از رفسنجان تا سرچشمه. به کوهستان سرچشمه که رسیدیم با گذر از پیچ و خم کوهستان و مشاهده دو دود کش خاموش سرچشمه به من حالت خاصی دست داد.
با خودم گفتم: این صنعت باید راه بیفتد، امام فرمودهاند که ما میتوانیم.
🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹
#پدر_مس_ایران
#مهندس_هادی_اردبیلی
#جبهه_فرهنگی_فاطمیون_مازندران
@fatimioun
#خاطرات
#قسمت_سوم
🇮🇷شما بیایید کمک کنید صنایع عظیمی که در ایران نیمه کاره مانده است را تمام کنیم.
از نقاط مختلف مجتمع سرچشمه از معدن گرفته تا تغلیظ و… بازدید کردم. معدن و کارخانه تغلیظ آماده بود اما کارخانهٔ ذوب و تولید کنسانترهٔ مولیبدن هنوز آماده نبود. بعدها که سفری به اروپا داشتم، متوجه شدم که مس سرچشمه خیلی مدرنتر از صنعت مس اروپا است.
گزارش وضعیت را دادم و گفتم تیمی که در سرچشمه است؛ از مدیران، تکنسینها، مهندسین و… در آمریکا و آفریقای جنوبی دوره دیدهاند اما آنها مسلط به بهره برداری هستند و نه راه اندازی و اتمام پروژه.
آن موقع بود که مهندس موسویانی پیشنهاد کردند که در صنعت مس، مشغول شوم.
جلسهای گذاشتند و به من گفتند: جایگاه شما این نیست که در نقاط محروم خدمت کنید، افراد دیگری برای جاده سازی، لوله کشی آب، مدرسه سازی وجود دارد. شما بیایید کمک کنید صنایع عظیمی که در ایران نیمه کاره مانده است را تمام کنیم.
🇮🇷پذیرش مسئولیت
این شد که پذیرفتم و حکم مدیرعاملی و ریاست هیات مدیره صنایع مس ایران را برای ما زدند و در آذر سال1360، به همراه تعدادی از برادرهایی که از قابلیتهایشان شناخت داشتم مثل مرحوم مهدی حسنپور، رفتیم سرچشمه. مرحوم حسنپور و آقای فریدی نقش زیادی در راهاندازی مس سرچشمه داشتند.
شرکت مس آن زمان مجمع عمومی متشکل از پنج وزیر داشت. آقای موسویان وزیر معادن و فلزات رئیس مجمع، آقای سقفیزاده وزیر کار، آقای نمازی وزیر اقتصاد و دارایی، آقای بانکی رئیس سازمان برنامه بودجه و نفر پنجم مرحوم نوربخش رئیس کل بانک مرکزی اعضای مجمع بودند.
در کنار ما، مرحوم حاج آقای عالی نسب مشاور نخست وزیر نیز بودند که خیلی هم کمک کردند.
من که رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت صنایع مس ایران شدم، سی و خوردهای سن داشتم لذا حاج آقای عالی نسب هرجا احساس میکردند ممکن است اشتباهی کنم، تذکر میدادند. الحمدا… همهٔ پنج عضو مجمع به ما خیلی لطف داشتند و اختیار دادند.
🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹
#پدر_مس_ایران
#مهندس_هادی_اردبیلی
#جبهه_فرهنگی_فاطمیون_مازندران
@fatimioun
#خاطرات
#قسمت_چهارم
🇮🇷ویژگی خاص سرچشمه
سرچشمه خصوصیاتی دارد که در کمتر معدنی دیده میشود. مثلا عناصر کمیابی مانند رنیوم در این معدن وجود دارد.
رنیوم یک عنصر استراتژیک و مورد توجه ویژه آمریکاییها بود بهطوریکه در زمان شاه، با ایران قرارداد بستند که وقتی سرچشمه به بهرهبرداری رسید، تمامی کنسانتره مولیبدن که عنصر رنیوم در آن یافت میشود را دربست در اختیار بگیرند اما میدانید چرا آمریکاییها این شرط را گذاشته بودند؟ برای عنصر «رنیوم»!
رنیوم بهدلیل ویژگی خاصی که دارد در ساخت موشکهای ماهوارهبر، صنایع هوایی، خودرو و ماشین آلات کاربرد دارد. در صنایع هوا فضا، که استهلاک و حرارت زیاد است، فولاد بهتنهایی پاسخگو نیست.
آلیاژ مولیبدن هم که در ساخت بدنهٔ هواپیما استفاده میشود در کولاهک موشکهایی که از جو زمین خارج میشوند، یا اقماری که به فضا فرستاده میشود، جواب نمیدهد. تنها آلیاژ مقاوم، رنیوم است، برای همین، عنصری استراتژیک است.
شاید یکی دیگر از دلایل اینکه آمریکاییها بهسرعت آمدند تا صنعت مس در سرچشمه را راهاندازی کنند، دستیابی به رنیوم بود.
به همین دلیل طی قراردادی که در دورهٔ شاه بسته شده بود، آنها کنسانتره مولیبدن را دربست باید طبق قرار داد از ایران تحویل میگرفتند، چرا؟ چون میخواستند رنیوم آن را بازیابی کنند لذا بعد از پیروزی انقلاب هم، تا مدتی ایران را ترک نکردند.
تا یک سال پس از پیروزی انقلاب، تعدادی از کارشناسان آمریکایی هنوز در مس سرچشمه بودند. آنها حضور فیزیکی داشتند و در دولت موقت مهندس بازرگان، امیدوار بودند که بر میگردند.
🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹
#پدر_مس_ایران
#مهندس_هادی_اردبیلی
#جبهه_فرهنگی_فاطمیون_مازندران
@fatimioun
هدایت شده از مجمع ملی فعالان جمعیت
🏴انا لله و انا الیه راجعون
همسنگر گرامی سرکار خانم دکتر مریم اردبیلی
عضو محترم شورای راهبردی مجمع ملی فعالان جمعیت
ضایعه درگذشت پدرگرامیتان را از صمیم قلب به حضرتعالی تسلیت عرض میکنیم. خداوند متعال روح پاک ایشان را با سرورشان حضرت اباعبدالله علیه السلام محشور نماید و به بازماندگان صبر جزیل عنایت فرماید.
✅مجمع ملی فعالان جمعیت
#پیام_تسلیت
🌐 https://eitaa.com/joinchat/1692008458Ce01f99cefb
🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️🌹⚫️
🇮🇷مجاهد گمنام مهندس هادی اردبیلی
فرزند مازندران و پدر مس ایران را بهتر بشناسید.
🌹 قسمت اول خاطرات
⚫️قسمت دوم خاطرات
🌹قسمت سوم خاطرات
⚫️قسمت چهارم خاطرات
🇮🇷ستاد مردمی بزرگداشت مجاهد گمنام مرحوم مهندس هادی اردبیلی
@fatimioun
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ «شهرت جهانی»
👤 استاد #رائفی_پور
⁉️ چرا سلام یا مهدی و فلسطین وایرال شد؟!
🌍 برای جهانی شدن اسم امام زمان چکار کردیم؟
اون دنیا شیخ مفیدها جلومون رو میگیرن...
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#جبهه_فرهنگی_فاطمیون_مازندران
@fatimioun