✅ #معرفی_کتاب
🔹کتاب «جامعهشناسی برای دانشجویان مسلمان (1)» (Sociology for Muslim Students: book I)، نوشتۀ حمید پارسانیا و ترجمۀ شجاع علی میرزا، نخستین بار در سال 2012 توسط مرکز پژوهشی و فرهنگی امین در مالزی انتشار یافته است.
🔹این کتاب، ترجمه و بازتدوینی است از کتاب «جهانهای اجتماعی» اثر حمید پارسانیا به زبان فارسی.
🔹کتاب فوق شامل سه بخش اصلی است: علوم اجتماعی (social sciences)، جهان اجتماعی (the social world) و شناخت اجتماعی (social knowledge).
🔹بخش نخست (علوم اجتماعی) شامل هفت درس است و عمدتاً دربارۀ ماهیت علوم اجتماعی، وجه تمایز آن از سایر علوم انسانی و علوم طبیعی و معرفی رویکردهای مهم در دانش اجتماعی است.
🔹بخش دوم (جهان اجتماعی) شامل پنج درس و ناظر به تفکیک جهان طبیعی (جمادات)، زیستی، انسانی و اجتماعی و بیان ویژگیهای هر یک از این جهانهاست.
🔹بخش سوم (شناخت اجتماعی) دربردارندۀ شش درس و در مورد انواع شناخت در دانش اجتماعی است. در این بخش، علاوه بر شناختهای تجربی معمول، شناخت عقلی، شهودی و قرآنی نیز به عنوان شناختهایی معتبر در جهت کشف جهان اجتماعی معرفی شدهاند.
#فلسفه_علوم_اجتماعی
#استاد_حمید_پارسانیا
#حمید_پارسانیا
@Fiqh_al_Ijtima
🔹بخشی از مقالۀ کریشان کومار، رئیس گروه جامعهشناسی دانشگاه ویرجینیا:
🔸انقلاب 1979 [1357ه.ش] ایران با خصلت دینیِ قوی خود، بسیاری از نظریات انقلاب را در دیگ ذوب انداخت... (ص، 395).
🔸هنگامی که انقلاب 1979 ایران رُخ داد، جامعهشناسان انقلاب برای یافتن راههایی جهت مواجهه با آنچه امری بدیع و غیرمنتظره مینمود به مشقّت و تکلّف افتادند (ص، 405).
🔸There was the Iranian revolution of 1979, which with its strongly religious character threw many theories into the melting pot… (p. 397).
🔸… when the Iranian revolution of 1979 occurred sociologists of revolution had to scramble to find ways of dealing with what seemed an unexpected novelty (p. 405).
🔺Kumar, Krishan (2009), Historical Sociology, in Blackwell Companion to Social Theory edited by Stephen Turner, Blackwell
#بریدۀ_کتاب
#انقلاب_اسلامی_ایران
#جامعه_شناسی_انقلاب
#جامعهشناسی_تاریخی
#Iranian_Revolution
#Historical_Sociology
@Fiqh_al_Ijtima
✅ #مصاحبه
⏮ مصاحبۀ روزنامۀ شهرآرا با آیتالله ملکزاده
🗓 سال ۱۳۹۵
🔶 منظور ما از اجتماع در بحث «فقهالاجتماع» جمعی است که در درون خود دارای نوعی از تعامل، اتصال و ارتباط انسانی و دارای یک جهت وحدت در راستای غرض و غایتی خاص باشد.
🔶 موضوع فقهالاجتماع هم دربردارنده اجتماعاتی کوچک با روابطی طبیعی، صمیمانه، شخصی، نزدیک و سنتی و با پیوندهایی مستحکم و با دوام میان اعضای آنهاست و هم مشتمل بر اجتماعی بزرگ از انسانها در قالبی نظیر جامعه مدرن با روابطی پیچیده و غیر احساسی میباشد.
🔶 درباره موضوع فقهالاجتماع دیدگاههای مختلفی وجود دارد ولی به عقیده ما، موضوع فقهالاجتماع افزون بر جمع، جامعه و اجتماع، فردِ دارای حیات اجتماعی نیز هست. فرد مقید به جامعه و اجتماع و فرد مقید به زندگی اجتماعی یعنی فردی که در جامعه بشری در کنار انسانهای دیگر زندگی میکند و در حال تعامل، دادوستد و کنش و واکنش با آنهاست.
#فقه_الاجتماع
#تفقه_جامع
#آیت_الله_ملک_زاده
#آيت_الله_محمد_حسين_ملک_زاده
@Fiqh_al_Ijtima