🟢 #نشست_علمی
✍ موضوع نشست هفته پژوهش در دانشگاه مجازی المصطفی ص:
🔻 "The Dual Lens: Contributions and Challenges of Western Islamic Studies"
🔹پژوهش های اسلامی متفکرین غربی: مشارکت ها و چالش ها (ضعف ها و قوت ها)
⏰ چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
✅ لینک شرکت در نشست👇👇
Live.mou.ir/research
🏢 دانشگاه مجازی جامعة المصطفی
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🎥 سلسله برنامههای تلویزیونی "هشتگ پاسخ" با موضوع آخرین تحولات منطقه و بازتاب رسانههای بین المللی آن
🔹پخش شده از شبکه قرآن سیما
🔸با حضور حجت الاسلام دکتر چگینی (مدیر موسسه بینالمللی فطرت)
🔗لینک برنامههای هشتگ پاسخ از تلوبیون:
▪️ تاریخ پخش ۱ آذر
▪️تاریخ پخش ۲۷ آبان
▪️تاریخ پخش ۲۰ آبان
▪️تاریخ پخش ۱۹ آبان
▪️تاریخ پخش ۱۳ آبان
▪️تاریخ پخش ۲۲ مهر
▪️تاریخ پخش ۲۰ مهر
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🟢 معرفی چند ابزار پژوهشی
🔻 نوشتن پایان نامه، مقاله با هوش مصنوعی
🔹ترجمه و تولید متن:
Reverso.net
Quillbot.com
jenni.ai
ChatGPT
🔸خلاصه کردن مقاله:
Askyourpdf.com
Humata.ai
👌 پیدا کردن مقالات مرتبط:
Connectedpapers.com
Researchrabbit.ai
✍ نوشتن پیشینه پژوهش:
Typeset.io
Perpelexity.ai
@studiesofshia
#ابزار_پژوهش #هوش_مصنوعی
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 برنامهریزی هوش مصنوعی برای گمراهی بشر
#هوش_مصنوعی #شیطان #دین
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🟢 #شیعه_پژوهی_در_غرب
📌 آشنایی با #دانشگاه_ها و #مراکز_علمی_غربی در حوزه #شیعه_شناسی
🔹 برخی از مهم ترین دانشگاه ها و مراکز علمی جهان غرب که دارای کرسی تخصصی شیعه شناسی هستند و یا دروس مربوط به تشیع، از جایگاه و اهمیت خاصی در آنها برخوردارند، عبارتند از:
1. #دانشگاه_عبری_اورشلیم (بیت المقدس/ رژیم اشغالگر قدس)
www.ol.huji.ac.ir
🔸دانشگاه عبری اورشلیم دارای کرسی تخصصی شیعه شناسی است. «تشیع(ساختار سنتی دنیای اسلام)» و «اندیشمند مسلمان مؤثر سده های میانه: ابن طاووس و کتابخانه اش» و «کلام و فقه در شیعه امامیه» به قلم «اتان کولبرگ» و «کتاب مقدس و تفاسیر آن در شیعه امامیه اولیه» به قلم براشر، از جمله آثار منتشر شده توسط انتشارات این دانشگاه است.
2. #دانشگاه_حیفا (رژیم اشغالگر قدس)
www.haifa.ac.il
🔹توجه این دانشگاه بیشتر بر زبان و ادبیات عرب است و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. یکی از دروس آن «ابوالفرج اصفهانی»(صاحب الاغانی) است.
🔻جهت گیری مقالات و اخبار این دانشگاه به سمت ایران، عراق، لبنان و شیعیان این مناطق است که عناوین بعضی از آنها عبارتند از: حزب الله کیست؟، قبایل عراقی و نظام پس از صدام.
3. #دانشگاه_بارایلان (رژیم اشغالگر قدس)
www.biu.ac.il
✍️ تمرکز تحقیقات بخش مطالعات عربی ـ اسلامی این دانشگاه و دانشکده زبان عربی، بر مسائل مربوط به ایران به عنوان مدل عینی حکومت شیعه است. در این دانشگاه مجله «مریا» در حوزه مذهب، فلسفه، کلام و عرفان منتشر می شود. از جمله طرح های مطالعاتی این دانشگاه عبارتند از: انتخابات سال 2000م (2 خرداد 1376) ایران؛ انتقال نظام سیاسی ایران به سمت مدلی جدید؛ تلاش برای ایجاد دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران؛ ارزیابی نیروهای مسلح و نظامی جمهوری اسلامی ایران؛ مطالعه بر عکس العمل ایران نسبت به تحریم اقتصادی؛ ایران حل معما(نیکی کدی).
4. #دانشگاه_هاروارد (آمریکا)
www.harvard.edu
📌 تمرکز این دانشگاه بر حقوق اسلامی در عصر معاصر است که با افتتاح برنامه «مطالعات حقوق اسلامی» در دانشکده حقوق این دانشگاه از سال 1991م به صورت جدی پیگیری می شود. دروس این دانشگاه نیز عمدتاً درباره نظام قضایی و حقوقی اسلام بوده و سمینارهای آن نیز اکثراً حول موضوعات حقوق اسلامی است؛ ولی به تأثیر از وقایع 11سپتامبر همایش هایی مرتبط با آن برگزار کرده اند. در این دانشگاه در باره «مفهوم سلطان عادل در جامعه چند حزبی دینی» مناظراتی میان دکتر عبدالکریم سروش و دکتر محسن کدیور در سال 2001م برگزار شد.
5. #دانشگاه_پرینستون (آمریکا)
www.princeton.edu
🔸هدف بخش مطالعات اسلامی این دانشگاه توسعه و پیشرفت مطالعات در حوزه عقاید و آداب اسلامی با تأکید بر تاریخ و فرهنگ خاورمیانه است. برخی از مواد درسی این دانشگاه عبارتند از: شیعه در دوران میانه، درآمدی بر اسلام، زیارت و سفر به اماکن مقدس اسلام،. ...
از کتاب های الکترونیکی درباره خاورمیانه و اسلام این دانشگاه می توان به «دشمن در آینه بنیادگرایی اسلامی و محدوده های عقل گرایی مدرن» نوشته «ایبان» اشاره کرد.
6. #دانشگاه_کالیفرنیا (UCLA آمریکا)
www.ucla.edu
🔻«مرکز مطالعات خاور نزدیک گوستاو وون گرانبوم» این دانشگاه به مطالعات اسلامی و بررسی مسائل مختلف فرهنگی ـ اجتماعی خاورمیانه مشغول است. اولین پایگاه اطلاعاتی خاورمیانه در این دانشگاه با عنوان MEORO جهت دستیابی به منابع و اطلاعات در رابطه با خاورمیانه فعال است.
🔹عناوین بعضی از دروس کارشناسی ارشد و دکتری عبارتند از: متون اسلامی، مشکلات موجود در هنر اسلامی، بررسی خاورمیانه، نهادهای نخستین اسلامی، مردم و حکومت در خاورمیانه، و مقدمه ای بر اسلام.
🔸 از پژوهش های انجام شده در این مرکز می توان به این موارد اشاره کرد: «مطالعات اسلامی و آینده اسلام» (فضل الرحمن) و «تصوف و شهادت» (آنه ماری شیمل).
7. #دانشگاه_ییل (آمریکا)
www.yale.edu
📌 این دانشگاه در زمینه مطالعات اسلامی در مقطع دکتری پذیرش دارد. برخی از مواد درسی آن عبارتند از: شیعیان کلاسیک، توسعه افکار شیعی، جهاد و بنیادگرایی اسلامی (با تمرکز بر ایران، لبنان و مصر)، ساختار ایران مدرن.
🔹از موضوعات و پروژه های تحقیقی مرتبط با تشیع در این دانشگاه می توان به این موارد اشاره کرد: درآمدی بر تشیع (تاریخ و دکترین شیعیان دوازده امامی)، ریشه های انقلاب (تاریخ تشریحی ایران مدرن)، اسلام تندرو، اسلام و انقلاب در خاور میانه. در سایت دانشگاه مقالات متعددی در مورد شیعه موجود است.
مجله معارف، مهر و آبانماه سال 1391 ، شماره 94
@studiesofshia
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
📣 #فراخوان_مقاله
🟢 کمبریج مسلم کالج برگزار می کند:
✍️ کنفرانس آنلاین براهین وجود خداوند در اندیشه اسلامی
📌موضوعات اصلی:
🔹 تحلیل تاریخی و فلسفی براهین سنتی اثبات وجود خدا در مطالعات اسلامی.
🔸 مطالعات تطبیقی در مورد تعریف، شناختپذیری و اثبات وجود خدا در اسلام و سایر سنتهای دینی یا فلسفی.
🔻 تأثیر تحولات فلسفی مدرن و همچنین دستاوردهای علم و کیهانشناسی بر براهین سنتی اسلامی اثبات وجود خدا.
🔹 بررسیهای انتقادی چالشهای معاصر الحادی در پرتو پاسخهای الهیاتی و فلسفی اسلامی.
⏰ مهلت ارسال چکیده: 10 دی 1403
📣 اعلان نتیجه بررسی مقاله: 11 بهمن 1403
🔹 ارسال مقاله کامل: 11 فروردین 1404
📌 تاریخ کنفرانس: 24-25 فروردین 1404
🔖 اطلاعات بیشتر و لینک ارسال چکیده:
https://www.cambridgemuslimcollege.ac.uk/research/existence/
@hararememoirs
#کنفرانس #اسلام #اثبات_خدا
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
مؤسسه بینالمللی فطرت
🟢 #شیعه_پژوهی_در_غرب 📌 آشنایی با #دانشگاه_ها و #مراکز_علمی_غربی در حوزه #شیعه_شناسی 🔹 برخی از مهم
🟢 #بخش_دوم: آشنایی با #دانشگاه_ها و #مراکز_علمی_غربی در حوزه #شیعه_شناسی
📌 برخی از مهم ترین دانشگاه ها و مراکز علمی جهان غرب که دارای کرسی تخصصی شیعه شناسی هستند و یا دروس مربوط به تشیع، از جایگاه و اهمیت خاصی در آنها برخوردارند، عبارتند از:
1. #مرکز_مطالعات_شرقی (دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا)
http://mec.sas.upen.edu/studies.html
این مرکز بیشتر مطالعات خود را معطوف به جهان عرب نموده و در کنار آن، زبان های شرقی مانند: عربی، فارسی، ترکی، پشتو، ازبکی و ترکمنی نیز مطالعه و تدریس می شود. در موزه انسان شناسی و باستان شناسی این دانشگاه آثار و مطالبی درباره تشیع و تسنن وجود دارد. از تحقیقات و مقالات این دانشگاه می توان به این موارد اشاره کرد: «تسنن در برابر سفاهت تشیع(!!)»، «معماری قدرت در آیین تشیع: میان تعبد و تعقل»، «محرم و مناسک آن: آیین مذهبی برای روایت تاریخ مقدس در میان شیعیان آمریکا».
2. #دانشگاه_آریزونا (آمریکا)
www.asu.edu
تحقیقات این دانشگاه بیشتر در جهت مقایسه میان ادیان است که این قانون درباره دین اسلام نیز صدق می کند. عناوین برخی از دروس این دانشگاه عبارتند از: درآمدی بر اسلام؛ مذاهب جهان؛ بررسی دین اسلام؛ اسلام و دنیای مدرن؛ تمدن اسلامی؛ زن در اسلام؛ مذهب و حکومت در ایران.
عناوین برخی از کنفرانس های این دانشگاه عبارتند از: نقش اسلام در کشورهای مختلف؛ آیا آمریکا می تواند از اسلام بیاموزد؟؛ آیا مسیح مسلمان بود؟؛ از تراژدی تا استنباط، گفتمان علمی در ارتباط با جهان اسلام.
مقالات و تحقیقات قابل توجهی در این دانشگاه انجام شده که اکثراً به بحث شیعه و سنی در پاکستان پرداخته اند.
3. #مؤسسه_مطالعات_اسماعیلی_لندن (انگلستان)
WWW.iis.ac.uk
این مؤسسه به دنبال توسعه تحقیقات و آموزش درباره اسلام، با تأکید بر شیعه و به خصوص فرقه اسماعیلیه، متمرکز شده است. برنامه های مؤسسه مطالعات اسماعیلی، توجه خاصی به موضوعات تجددگرایی و مدرنیسم مبذول می دارد. ترجمه «دایرة المعارف بزرگ اسلامی» به زبان انگلیسی از کارهای مهم این مؤسسه است.
4. #دانشگاه_بریستول (انگلستان)
www.bristol.ac.uk
بخش اسلام شناسی این دانشگاه زیر نظر رابرت گلیو متخصص تشیع اداره می شود که هر سه پایان نامه خود را در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری درباره تشیع نگاشته است. دروس اصلی و مهم مرتبط با تشیع در این دانشگاه عبارتند از: اندیشه کلاسیک اسلامی، مذهب و آیین اسلام، جنبش های مذهبی مدرن در ایران، فلسفه اسلامی، شیعه (که در این درس فرق شیعی به ویژه اثنی عشریه، اسماعیله و زیدیه، مورد مطالعه عمیق قرار گرفته و دکترین رفتار افراطیون شیعه بازنگری می شود).
5. #مرکز_مطالعات_اسلامی_دانشگاه_کمبریج (انگلستان)
www.cam.ac.uk
این دانشگاه دارای «کرسی تخصصی شیعه شناسی جان (یحیی) کوپر» است. کنفرانس های این دانشگاه بیشتر درباره مسائل جهان عرب و حوزه ادبیات است که برای نمونه می توان به کنفرانس هایی در مورد «نظامی گنجوی» و «شاهنامه فردوسی» اشاره کرد.
از مهم ترین مقالات ارائه شده در این دانشگاه عبارتند از: «بررسی تشیع دوازده امامی در دوره جدید: فرهنگ دینی و تاریخ سیاسی»، «عوامل مؤثر بر سیاسی شدن تشیع لبنان و ظهور حزب الله»، «شیعیان اثنی عشری به عنوان یک اقلیت مسلمان در هند»، «خطابه اشک».
6. #مرکز_مطالعات_اسلامی_دانشگاه_شفیلد (انگلستان)
www.sheffield.ac.uk
موضوع اصلی مرکز مطالعات اسلامی این دانشگاه «فقه اسلامی» است که البته هم در ضمن تحقیقات فقهی و هم غیر آن به تشیع نظر دارند؛ از این جمله می توان به پژوهش کاملی که درباره تشیع در این دانشگاه و توسط مرکز مطالعات دینی انجام شد، اشاره کرد.
7. #مدرسه_مطالعات_آسیایی_و_آفریقایی_سوآس (دانشگاه لندن)
www.soas.ac.uk
مرکز مطالعات اسلامی این دانشگاه به مدیریت پروفسور عبدالحکیم از سال 1995م شروع به کار نمود. در زمینه قرآن پژوهی، این مدرسه نشریه ای را با عنوان «مجله مطالعات قرآنی» منتشر می کند. بعضی از دروس این مرکز نظیر درس «عصر فاطمیان در قرون 10 تا 12میلادی» با تشیع مرتبط است.
«مباحث مذهبی در تشیع معاصر» و «عناصر شیعی در معماری پاکستان» از طرح های تحقیقاتی این مدرسه مطالعاتی است.
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
11.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 معرفی شیعه در دنیا با زبان غیر شیعی
📌 وضعیت اساتید شیعه شناسی در آمریکای شمالی و سراسر دنیا از زبان دکتر شفیق
🧐 به نظرتان تأسف بار است یا مایه مباهات؟ کم کاری از کیست، ما یا متولیان وضع موجود یا هر دو؟ راه حل جبران مافات چیست؟!
@studiesofshia
#شیعه_پژوهی #پژوهشگران
#حتما_ببینید #قدری_بیاندیشیم
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
🟢 خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) - ابنا برگزار میکند:
✍️ دورۀ آموزشی ژورنالیسم بینالملل
با موضوع: «کنشگری رسانهای در عرصۀ بینالملل»
🔸 International Media Activism
📌 با حضور و ارائه:
✔️ دکتر سهیل اسعد
✔️ دکتر الهام عابدینی
✔️ حسن شمشادی
✔️ مرتضی غرقی
✔️ مرضیه هاشمی
✔️ محمد قادری
✔️ دکتر محمدعلی میرزایی
✔️ الهام شاکری
✔️ شیخ محمد مویگا
✔️ حسن صدرایی عارف
⏰ زمان برگزاری دوره: روز جمعه ۳۰ آذرماه و ۷ دیماه ۱۴۰۳ از صبح تا غروب
🔖 مهلت ثبتنام: تا ۲۹ آذرماه ۱۴۰۳
✍️ برای ثبت نام:
به آیدی @abna_academy در ایتا و تلگرام مراجعه فرمایید.
#ژورنالیسم #بینالملل
#مجمع_جهانی_اهل_بیت
#موسسه_بین_المللی_فطرت
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
هدایت شده از ماهد| آموزشگاه زبان 🌍
📌روابط عمومی مرکز زبان حوزه علمیه حضرت ولیعصر عج بناب در نظر دارد در آستانۀ فرارسیدن شب یلدا مسابقۀ ویدئویی «یلدای شهر ما» را برای طلاب و مومنین زبان آموز در سراسر کشور برگزار نماید.
🔖علاقهمندان به شرکت در این مسابقه لازم است در ویدئویی به معرفی یکی از آداب و رسوم شب یلدا در شهر خود به زبانی که در حال یادگیری آن هستند (انگلیسی، عربی، اسپانیایی، روسی، ترکی استانبولی و آذری) بپردازند.
🔻شرایط شرکت در مسابقه:
- حداکثر مدت زمان هر ویدئو ۲ دقیقه باشد.
- هنگام ضبط ویدئو موبایل خود را به صورت عمودی بگیرید.
- ویدئوها باید به صورت فایل به آیدی @mohetalhadi در ایتا ارسال شود.
- آثار ارسالی از لحاظ محتوا، خلاقیت و ایدهپردازی نیز داوری خواهند شد.
- مهلت ارسال آثار تا ۵ دی ماه خواهد بود.
🎁 به همراه جوایز ارزنده و نفیس به سه ویدیوی منتخب
📩 برای طلاب و زبان آموزان علاقهمند ارسال بفرمایید.
#مسابقه
#شب_یلدا
|مرکز زبان حوزه علمیه بناب|
🇵🇸 @kanoonzabanhozeh
al_bayan_khui_prolegomena.pdf
1.56M
📚#معرفی_کتاب
❇️ مقدمه ای بر قرآن
📍 Prolegomena to the Qur'an
🔹نویسنده: آیت الله خوئی (ره)
🔸مترجم: عبدالعزیز ساشادینا
🗓سال 1998
🏫آکسفورد
📕 برگردان کتاب گرانقدر آیت الله خوئی به انگلیسی توسط دکتر عبدالعزیز ساشادینا به همراه مقدمه اختصاصی از مترجم، انجام گرفته است.
@studiesofshia
#معرفی_کتاب #تاریخ_قرآن
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute
7.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 #خاطرات_تبلیغی
📌در طوفان حوادث، دل به آن لحظهای خوش دارم که کلامم چراغ هدایت شد و زمزمهٔ شهادتین از دلهای بیدارشده برخاست.
🤲 اللهم تقبل منا
🕌 مسجد قبا کشور نامیبیا
@zamzam_ir2
#اسلام #شهادتین #آفریقا
🌍 موسسه بین المللی فطرت
🆔 @Fitra_Institute