📚📚📚📚📚📚📚📚📚
کتاب اسلام و مسئله ملیت
🖋 به قلم شهید مرتضی مطهری
بخش اول🌱🇮🇷
ایران و اسلام
مىخواهیم بدانیم مقیاس اینکه یک ملتى از نظر احساسات ملى، موضوع خاصى را از خود بداند و یا آن را بیگانه و اجنبى بشمارد چیست؟ ما باید این مقیاس را به دست آوریم تا بدانیم که آیا اسلام از نظر احساسات ملى و قومى، براى ما یک امر ملى است یا یک امر بیگانه و اجنبى. اما اجازه مىخواهم قبلا توضیح مختصرى راجع به مفهوم «ملت و ملیت» بدهم.
کوچکترین واحد اجتماعى «خانواده» است. زندگى مشترک انسانها تا وقتى که به زن و شوهر و فرزندان و فرزندزادگان آنها و احیاناً همسران فرزندان آنها محدود است زندگى خانوادگى نامیده مىشود.
واحد بزرگتر از خانواده «ایل و قبیله» است. زندگى قبیلهاى مجموع خانوادههایى را که در جدّ اعلا با هم مشترکند دربرمىگیرد.
واحد اجتماعى بزرگتر از ایل و قبیله «ملت» است. مجموع مردمى که حکومت و قانون واحدى آنها را به یکدیگر پیوند مىدهد و از نظر حقوقى و سیاسى با هم اشتراک دارند، داراى آرمانهاى مشترک مىباشند و زندگى مشترکى را طالبند ملت واحد به شمار مىروند.
کلمه «ملت» یک کلمه عربى است و به معنى راه و روش است، در قرآن کریم نیز به همین معنى استعمال شده است. ولى در عرف امروز فارسىزبانان، کلمه ملت و ملیت به همان معنى که در بالا یاد کردیم استعمال مىشوند. عربى زبانان امروز در این گونه موارد کلمه «قوم و قومیت» را به کار مىبرند.
واحد اجتماعى، خواه خانواده و خواه قبیله و خواه ملت، نوعى احساسات و تعصبات به وجود مىآورد، یعنى در انسان طبعاً یک نوع حس طرفدارى نسبت به اعضاى خانوادهاى که خود یک جزء آن است و نسبت به افراد قبیله یا ملت خودش پیدا مىشود، بلکه در میان افراد یک ملت که به شهرها و استانهاى متعدد تقسیم مىشوند، اهل هر شهر و هر استانى نسبت به همشهریها و هم استانىهاى خود داراى نوعى حس جانبدارى مىباشند، و احیاناً در واحدهاى بزرگتر از ملت یعنى قاره و منطقه نیز ممکن است این احساسات و تعصبات پیدا شود؛ آسیایى نسبت به آسیایى و اروپایى نسبت به اروپایى و آفریقایى نسبت به آفریقایى، سفیدپوست نسبت به سفیدپوست و سیاهپوست نسبت به سیاهپوست احساس جانبدارى مىکند.
#سیر_مطالعاتی
#لشکر_مجاهدون
#اسلام_و_مسئله_ملیت
@GORDAN313
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
کتاب اسلام و مسئله ملیت
🖋 به قلم شهید مرتضی مطهری
بخش دوم🌱🇮🇷
گرایش به جنبههاى قومى و ملى در زبانهاى اروپایى «ناسیونالیسم»
خوانده مىشود و بعضى از دانشمندان فارسى زبان، آن را ملتپرستى ترجمه کردهاند.
ناسیونالیسم مطابق بیان گذشته بر عواطف و احساسات متکى است نه بر عقل و منطق. ناسیونالیسم از خانواده «خودخواهى» است که از مقیاس فرد و خانواده و فامیل و قبیله تجاوز کرده شامل ملت شده است و همه عوارض خودخواهى را از خودبینى و خودپسندى و عجب و غلوّ و نادیدن معایب و بزرگتر دیدن محاسن داراست. در همه ملتها نوعى احساسات ناسیونالیستى و اعتقاد به تفوق و برترى و بالاخره نوعى تعصب وجود دارد.
نقطه مقابل ناسیونالیسم، انترناسیونالیسم است که به قضایا با مقیاس جهانى و انسانى مىنگرد و احساسات ناسیونالیستى را محکوم مىکند.
ما در این مقاله نمىخواهیم در اطراف ناسیونالیسم و انترناسیونالیسم بحث کنیم؛ بحث ما فعلا در این جهت است که با در نظر گرفتن احساسات ملى و ناسیونالیستى و محترم شمردن آنها، چه امورى را باید در قلمرو ملیت و چه امورى را بیگانه و اجنبى بشماریم.
#سیر_مطالعاتی
#لشکر_مجاهدون
#اسلام_و_مسئله_ملیت
@GORDAN313
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
کتاب اسلام و مسئله ملیت
🖋 به قلم شهید مرتضی مطهری
بخش سوم 🌱🇮🇷
مقیاس ملیت
در ابتدا چنین به نظر مىرسد که لازمه ناسیونالیسم و احساسات ملى این است که هرچیزى که محصول یک سرزمین معین یا نتیجه ابداع فکر افراد مردم آن سرزمین است، آن چیز از نظر آن مردم باید «ملى» به حساب آید و احساسات ملى و ناسیونالیستى آن را دربرگیرد، و هر چیزى که از مرز و بوم دیگرى آمده است و از میان مردم دیگرى برخاسته است باید
براى مردم آن سرزمین و افراد آن ملت، بیگانه و اجنبى به شمار آید. ولى این مقیاس، مقیاس درستى نیست، زیرا ملت از افراد زیادى تشکیل مىشود و ممکن است فردى از افراد ملت چیزى را ابداع کند و مورد قبول سایر افراد ملت واقع نشود، ذوق عموم و فکر عموم آن را طرد کند. چنین چیزى نمىتواند جنبه ملى به خود بگیرد.
مثلا ممکن است ملتى یک سیستم اجتماعى بخصوصى را در زندگى انتخاب کرده باشند و فرد یا افرادى از همان ملت یک سیستم مغایر با سیستم عمومى ابداع و پیشنهاد کنند و مورد قبول عموم واقع نشود. در این صورت آن سیستم مطرود و مردود را نمىتوان براى آن ملت یک سیستم ملى دانست. برعکس، ممکن است یک سیستم اجتماعى در خارج از مرزهاى یک کشور و به وسیله افراد بیگانهاى طرح شده باشد ولى افراد آن کشور با آغوش باز آن را بپذیرند و براى خود انتخاب کنند. در اینجا نمىتوانیم آن سیستم پذیرفته شده را به خاطر اینکه از جاى دیگر آمده است بیگانه و اجنبى بخوانیم. همچنان که سابقه تاریخى نیز ملاک نیست، یعنى ممکن است ملتى قرنها یک سیستم خاص اجتماعى را پذیرفته باشد و بعد تغییرنظر بدهد و سیستم نوینى به جاى آن انتخاب کند. پس از آنکه سیستم نوینى انتخاب کرد، سیستم ملى او همان سیستم نوین است.
مثلا ما مردم ایران در طول بیست و پنج قرن تاریخ ملى، رژیم سیاسى ما مانند همه کشورهاى دیگر رژیم استبدادى بود و اکنون کمى بیشتر از نیم قرن است که رژیم مشروطه را انتخاب کردهایم.
#سیر_مطالعاتی
#لشکر_مجاهدون
#اسلام_و_مسئله_ملیت
@GORDAN313
﴿ لشــــکـر مجاهدون✌🏻﴾
📚📚📚📚📚📚📚📚📚 کتاب اسلام و مسئله ملیت 🖋 به قلم شهید مرتضی مطهری بخش سوم 🌱🇮🇷 مقیاس ملیت در ابتدا چ
°'°عرض سلامـ و ادب🌱🤓
إنَّ المُجــٰاهِدونَ کِتابخونون.. 😂
(قالَ ٱللَّشکـَرِیون) !
اومدم بگـم، حتمـا استفاده کنین ازین کتاب!
بینـش دینی-سیاسـی تونو بالا میبره!
یه نکته دیگه هم اینکههه..
چـون مطالــب، مهـم و پرمغـز هستن،
تحلیل لازمن!
از حالا،
هرجـایی نقدی/تحلیلی از بخشی داشتین،
تو ناشـناس بیـان کنین!
با اسم خودتون (واقعی یا مستعار مهم نیس)
••مـاهم تحلیل هـارو میذاریم تا همه ببینن و
نظـرات مبادله بشــه!
اینم از ناشناس: https://6w9.ir/Harf_8605192
دمتون حیدری♥️
هدایت شده از ﴿ لشــــکـر مجاهدون✌🏻﴾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•|♥️🕊|•
عاشقانه های #شهید_مدافع_حرم
#شهید_محمدرضا_دهقان_امیری 🌹
به روایت #خواهر_شهید 🌱
#برادر_شهیدم 💔
#التماس_دعا 🤚
#شهیدانه
••♡↯
@GORDAN313
هدایت شده از KHAMENEI.IR
13.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا