اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 پیشلرزه حوادث عراق پیشلرزهی زلزلههایی است که در ایران رخ میدهد. دیروز، آشوبهایی که از عراق
📰 نیویورکتایمز | از پیش طراحی شده و فرای تصور: ضربه به برنامه هستهای ایران.
برخی مقامات آمریکایی گفتند استراتژی مشترک آمریکایی-اسرائیلی، یک سری ضربات مخفی با هدف ترور سرداران عالی رتبه سپاه و عقب راندن برنامه هستهای ایران است.
nytimes.com/2020/07/10/world/middleeast/iran-nuclear-trump.html
@GhadiriNetwork
💰 فهرست مفاسد کلان اقتصادی
اخیرا دیدم سایت توقیف شده جهان نیوز لیست مبسوط و مستندی از مفاسد اصلاحات و کارگزاران منتشر کرده بود[۱] که اگر آن را به موارد زیر اضافه کنیم فهرست نسبتا کاملی از مفاسد کلان اقتصادی در معرض قضاوت عموم قرار خواهد گرفت.
نکته قابل توجه آنکه در این میان رد پای خانواده هاشمی کموبیش در تقریبا تمام این مفاسد مشهود است:
میرحسین موسوی اکنون در ویلایی ۱۰۱۱ متری زندگی میکند. وی این منزل را زمان نخست وزیری در اختیار داشت و پس از آن به درخواست او و با موافقت رئیس جمهور وقت (هاشمی) این خانه به یک هفتادم قیمت روز به وی واگذار میشود!
در موضوع موسوم به «دکل نفتی گم شده» نام فرزند یکی از وزرای دولت خاتمی در میان بود.
ماجرای فیشهای نجومی ۳۷۹ مدیر این دولت و توجیه روحانی در ابتدا و دفاع جهانگیری که گفته بود «بانکها مظلوم اند» و نوبخت که گفت «اینها ذخیرههای نظاماند» قابل توجه است.
جالب آنکه در فاصله سالهای ۸۹ تا ۹۳ اسحاق جهانگیری، معاون اول روحانی و مسئول برخورد با مفاسد اقتصادی و حقوقهای نجومی، به همراه دیگر اعضای هیئت مدیره شرکت سیمان تهران، جمعا ۸۶۵ میلیون تومان پاداش دریافت نمودهاند.
تاسیس صرافی بدون مجوز در زمان اوج نوسانات ارزی توسط حسین فریدون و شریکش (علی صدقی، رئیس نجومی خوار بانک رفاه) موضوع ناپیدایی نیست.
اختلاس ۸۰۰ میلیارد تومانی باند سرخه در دولت کنونی و ارتباطش به فریدون نیز جالب است.
وقف دانشگاه آزاد به ارزش ۲۵۰ هزار میلیارد تومان (با احتساب دلار هزار تومانی در سال ۸۸ معادل ۲۵۰ میلیارد دلار) توسط هیات امنای دانشگاه (هاشمی، میرحسین موسوی، حسن مصطفوی و جاسبی) درحالی صورت گرفت که در دولت قبل دست این افراد از این دانشگاه متعلق به بیت المال کوتاه شد و درنتیجه تصمیم گرفتند در وقفی نامشروع خود را متولی وقف قرار داده و سهمی به ظاهر قانونی را به عنوان متولی از این بابت از درآمدهای کلان دانشگاه برداشت نمایند که با مانعیت مقام معظم رهبری، این طرح شوم خنثی گردید.
در آخرین نمونه از اختلاسهای کلان دولت روحانی، ۸۰۰۰ میلیارد تومان از صندوق ذخیرهی فرهنگیان اختلاس شد که حدود نیمی از آن (۳۸۰۰ میلیارد تومان) تنها سهم شخص مدیر عامل بود.
در توضیح آنچه به دولت دهم منسوب میکنند باید گفت بابک زنجانی به اذعان خودش از رانندگی رئیس بانک مرکزی دولت هاشمی به مسئولیت خطیر توزیع ارز در کشور رسید و شد آنچه شد! جالب آنکه وی در انتخابات ۹۲ کمکی بلاعوض و ۵ میلیارد تومانی به ستاد روحانی نمود و دو نوبت مورد تقدیر اکبر هاشمی و حسن روحانی قرار گرفت. حال با توجه به امکانی که برای او در فروش نفت محیا بود، در دولت دهم فروش بخشی از نفت به کشورهای دیگر در زمان تحریم به وی واگذار شد که همین امر مستمسک نسبت دادن مفاسد وی به دولت دهم گشت.
فساد بانکی ۳۰۰۰ میلیارد تومانی که مربوط به شرکت امیر منصور آریا است، اختلاسی متعلق به بخش خصوصی بود که به برکت نظام اسلامی، عامل آن اعدام شد و ۵۰۰۰ میلیارد تومان از اموال وی (۲۰۰۰ میلیارد تومان بیش از آنچه برداشته بود) مصادره گردید. خاوری، رئیس وقت بانک ملی نیز که در این فساد مشارکت داشت، از مدیران بانکی بود که نسبت فکریاش با هاشمی و حمایت انتخاباتی از او در سال ۸۴ موضوع پنهانی نیست.
فساد رحیمی در پرونده بیمه مربوط به زمان قبل از معاون اولی وی بود، و البته وقتی احمدینژاد در اقدامی سهل انگارانه او را به عنوان معاون اول برگزید، اصولگریان بسیاری انتقاد کردند که چرا یک مهره هاشمی (استاندار کردستان در زمان هاشمی) که متهم به فساد اقتصادی است را در دولت خود آن هم در این سمت منصوب کرده است. جالب آنکه احمدینژاد تا روز آخر دولتش مانع برخورد قضایی با رحیمی شد و دست درازی به کابینه را خط قرمز خود نامید.
کمتر از ۷۰۰ میلیارد دلار (رقم دقیق ۶۲۳ میلیارد دلار) درآمد نفت ایران در ۸ سال احمدینژاد، که عدهای آن را با سوال «این پول ها کجا رفت؟» طوری وانمود میکنند که انگار دزدیه شده است، صرف هزاران پروژه ملی و استانی و بودجه جاری و عمرانی کشور شد که شرح هزینهکرد این مبالغ به صورت تفکیکی قابل مشاهده است.[۲] ۹۵/۷/۱۶
۱. jahannews.com/report/339206
۲. rajanews.com/news/250569
@GhadiriNetwork
🇮🇷 قلب مقاومت
ائتلاف عبری-عربی-غربی به اهدافی در ایران حمله میکنند و انصارالله یمن، عربستان را میزند؛ حزبالله لبنان و حماس و جهاد اسلامی فلسطین، اسرائیل را نشانه میروند؛ و حشدالشعبی عراق و دفاع الوطنی سوریه سربازان آمریکا را به خاک و خون میکشند.
این است علت کینه وطن فروشان از جبهه مقاومت.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🇮🇷 انسجام ملی سراسر کشور از جمله تأسیسات نظامی و هستهای با آتشافروزی و انفجار تحت تاخت و تاز دشم
🔰 رهبر انقلاب، امروز: سؤال و تفحص حق مجلس است اما توهین و دشنام جایز نیست
🔺️ آیت الله خامنهای، امروز: روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص به عنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبتها حرام شرعی است.
حضور وزرا در یک ماه اول آغاز به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور، کار بسیار خوبی بود اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود.
از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی پرهیز شود و بیان دیدگاه و نظر مخالف متین، خردمندانه، قوی و قابل توجیه باشد.
مردم از مجلس و دو قوه دیگر انتظار بیان حق و پیگیری آن رادارند و به شدت با مجادله و گریبان گیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاهها برای افکار عمومی زیان بخش و ناراحت کننده است. ۹۹/۴/۲۲
@Khamenei_ir
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔵 توسعه رزمایش کاش #رزمایش_همدلی محدود به کمکهای نقدی و سبد غذایی نشود. لازم است در راستای کاهش
🔰 خدمت مؤمنانهای را که در آستانهِی ماه رمضان شروع شد باید رشد پیدا کند
سعی بشود نیازمندی از قلم نیفتد
🔻 رهبر انقلاب، امروز: در این قضایای کرونا به طبقاتی از لحاظ زندگی و معیشت واقعاً ضربه خورد. طبقات ضعیف بلکه طبقات متوسّط؛ آن کاری که در آستانهِی ماه رمضان شروع شد، آن خدمت مؤمنانهای که همه در او شرکت کردند، خیلی کار باارزشی بود، توانست غمهای خانوادههایی را کم کند.
🔹️ امروز هم معتقدم که این نهضت تعاون و احسان را مجدّداً مردم عزیز ما شروع کنند؛ البتّه قطع نشده لکن خب لازم است یک مقداری رشد پیدا کند، یک مقداری توسعه پیدا کند و بار دیگر فضای کشور را طراوت بدهید، کودکانی را شاد کنید، خانوادههایی را برخوردار کنید، پدر مادرهایی را از دغدغهی معاش فرزندانشان نجات بدهید؛ این کاری است که مردم میتوانند بکنند.
🔺️ حالا کیفیّتش چگونه باشد، چه جوری مدیریّت بشود، اینها قابل مدیریّت متمرکز نیست؛ هر کسی هر مقداری که میتواند، هر جوری که میتواند به این کار کمک کند. این هم نگویند که حالا مثلاً به فلان خانواده از دو طریق، سه طریق یک چیزی رسید، خب برسد، بهتر؛ اگر چنانچه بتوانند با نظم و ترتیبی انجام بدهند که منظّم و مرتّب باشد، خب البتّه بهتر است، اگر هم نشد، اشکالی ندارد؛ فقط سعی بشود کسی از قلم نیفتد، فقط همین. ۹۹/۴/۲۲
@Khamenei_ir
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 غرامت برای رأی مثبت آمریکا همزمان با تنظیم قطعنامه تسلیحاتی ایران، اتهام پنهانکاری کرونا را متوج
⚡️ سیلی اول
ابراز نگرانیهای آمریکا از توافق راهبردی ایران و چین، صرفا بعد عملیات روانی موضوع است.
آتشافروزیهای اخیر در چین، پیوست عملیات ایذایی آمریکا است که هدفی ندارد جز منصرف کردن چین از سرمایهگذاری در ایران.
دوران بزنودررو البته تمام شده است؛ انفجار در ناو آمریکا تنها سیلی اول بود.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
📄 فایل PDF مقاله «عدالت جبرانی حقوق زن و مرد در حوزهی خانواده، جامعه و مجازات» @GhadiriNetwork
🔶 آنچه از «برتریهای حقوق زن در اسلام» نمیدانید
🔸 بخش #یک از دو
مردان و زنان، مذهبیها و غیر مذهبیها، به اتفاق گمان میکنند، در اسلام حقوق «مرد» بیش از «زن» است و مباحثی چون دیه و ارث مضاعف مرد را نیز شاهد مثال میآورند.
فارغ از نکات مغفولی که در این دست تفاوتها وجود دارد و بیان نمیگردد، احکام متعددی نیز از حیث حقوق بیشتر و مجازات کمتر، به سود مسلم زنان است که کمتر بدانها پرداخته شده و وقتی برای مخاطب بازگو میگردد، اگر به این نتیجه نرسد که در برآیندی کلی، حقوق زن در اسلام بیش از مرد است، قطعا آن را کمتر از مرد نیز نخواهد یافت.
از این رو در این نگاشته خلاصهای از حقوق مضاعف زنان در اسلام و قوانین موضوعه کشور، ذکر میگردد که برگرفته از آخرین تألیف اینجانب «چالشهای حقوق بشری در اسلام» است.
🔷 مطلقا به نفع زنان:
🔹 مهریه: اگرچه ازدواج، وصلت زوجین با هم و تمتع آنان از یکدیگر است اما مهریه که وجود آن امری و ضروری و میزانش توافقی است برعهدهی زوج گذارده شده که اگر بر آن توافقی نیز نشده باشد بنا به مورد، مهرالمثل یا مهرالمتعه برقرار خواهد بود.
🔹 نفقه: یکی از جلوههای اساسی قائل شدن امتیاز مالی برای زن، نفقه است به طوری که حتی اگر مرد استطاعت مالی نداشته باشد و در عین حال همسرش متمکن و بینیاز از دریافت نفقه باشد، باز هم مرد موظف به پرداخت نفقه، آن هم مطابق با شئونات زوجه میباشد. شمول نفقه نیز عبارت است از همهی نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج، به واسطهی نقصان یا مرض.
نفقه تنها معطوف به زمان ازدواج نیست؛ چنانچه نفقهی مطلقهی رجعیه نیز در زمان عده بر عهده شوهر است مگر اینکه طلاق در حال نشوز واقع شده باشد. همچنین اگر عده از جهت فسخ نکاح یا طلاق بائن باشد، زن در صورت حمل از شوهر خود تا زمان وضع حمل حق نفقه خواهد داشت. همچنانکه در ایام عدهی وفات، مخارج زندگی زوجه عندالمطالبه از اموال اقاربی که پرداخت نفقه به عهدهی آنان است (در صورت عدم پرداخت) تامین میگردد.
جالب آنکه طلب زن بابت نفقه، در تمام موارد مذکور طلب ممتاز بوده و لذا زن همواره بر دیگر طلبکاران ترجیح دارد.
🔹 دیهی عاقله: دیهی عاقله تنها بر مرد بار میشود و زن در هیچ صورتی مکلف به آن نمیگردد. تحقق این دیه در صورتی است که مرتکب مجنون و یا طفل صغیر باشد که در این صورت پرداخت دیه با عاقله میباشد. عاقله عبارت است از «پدر، پسر و بستگانِ» ذکور نسبی پدری و مادری یا پدری به ترتیب طبقات ارث که عملا مصداقش عموی مرتکب میشود.
🔹 جهاد و خدمت وظیفهی عمومی: در جهاد ابتدایی زنان به کلی معاف از آناند و در جهاد دفاعی در صورت ضرورت (عدم کفایت مردان)، جهاد بر آنان نیز واجب میشود.
خدمت وظیفهی عمومی نیز تنها بر مردان مقرر شده است.
🔹 حد لواط و مساحقه: مجازات لواط در همان مرتبهی اوّل برای مفعول اعدام است ولی مساحقه صد ضربه تازیانه را در بر دارد و اعدام، مرتبهی چهارم مکافات عمل است.
🔹 حد زنا: از چند حیث مجازات کمتری در زنا برای زنان مقرر گشته.
اول. حد جلد مرد زانی باید ایستاده و در حالی اجرا گردد که پوشاکی جز ساتر عورت نداشته باشد. اما تازیانه را به زن زانی در حالی میزنند که زن نشسته و لباسهای او به بدنش بسته باشد.
دوم. در زنا با محارم نسبی و زنای محصنه، چنانچه زانیه بالغ و زانی نابالغ باشد مجازات زانیه فقط صد ضربه شلاق است. درحالیکه مرد اگر محصن باشد و با دختر نابالغ زنا کند سنگسار میشود و اگر با نابالغ نسبی زنا نماید اعدام میگردد.
سوم. مردی که همسر دائم دارد، هرگاه قبل از دخول، مرتکب زنا شود حد وی صد ضربه شلاق، تراشیدن موی سر و تبعید به مدت یک سال قمری است. این در حالی است که زن نه سرش تراشیده میشود و نه تبعید میگردد.
🔹 قوادی: قوادی عبارت از به هم رساندن دو یا چند نفر برای زنا یا لواط است و حد آن برای مرد ۷۵ ضربه شلاق است و برای بار دوم علاوه بر ۷۵ ضربه شلاق به عنوان حد، به تبعید تا یک سال نیز محکوم میشود که مدت آن را قاضی مشخص میکند و برای زن فقط ۷۵ ضربه شلاق است.
🔹 ارتداد: اگر مرد، مرتد فطری باشد کشته میشود و توبهاش پذیرفته نمیشود. اگر مرد، مرتد ملی باشد، توبه داده میشود، پس اگر توبه کند چیزی بر او نیست، و اگر توبه نکند کشته میشود اما زن، اگر چه مرتد فطری باشد، کشته نمیشود، بلکه همواره در حبس نگاه داشته میشود.
🔹 زمان اجرای مجازات: نسبت به زن در موارد متعددی همراه با تاخیر است از جمله در دوران بارداری، پس از زایمان حداکثر تا شش ماه، دوران شیردهی حداکثر تا رسیدن طفل به سن دو سالگی، و نیز در اجرای مجازات شلاق در ایام حیض یا استحاضه.
بخش دوم:
eitaa.com/ghadirinetwork/2572
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔶 آنچه از «برتریهای حقوق زن در اسلام» نمیدانید 🔸 بخش #یک از دو مردان و زنان، مذهبیها و غیر مذهب
🔶 آنچه از «برتریهای حقوق زن در اسلام» نمیدانید
🔸 بخش #دو از دو
مردان و زنان، مذهبیها و غیر مذهبیها، به اتفاق گمان میکنند، در اسلام حقوق «مرد» بیش از «زن» است و مباحثی چون دیه و ارث مضاعف مرد را نیز شاهد مثال میآورند.
فارغ از نکات مغفولی که در این دست تفاوتها وجود دارد و بیان نمیگردد، احکام متعددی نیز از حیث حقوق بیشتر و مجازات کمتر، به سود مسلم زنان است که کمتر بدانها پرداخته شده و وقتی برای مخاطب بازگو میگردد، اگر به این نتیجه نرسد که در برآیندی کلی، حقوق زن در اسلام بیش از مرد است، قطعا آن را کمتر از مرد نیز نخواهد یافت.
از این رو در این نگاشته خلاصهای از حقوق مضاعف زنان در اسلام و قوانین موضوعه کشور، ذکر میگردد که برگرفته از آخرین تألیف اینجانب «چالشهای حقوق بشری در اسلام» است.
🔷 ترکیبی از حقوق و تکالیف زنان و مردان:
🔹 ارث: اگرچه ارث بریِ فرد مذکر اصولا بیش از فرد مونث است اما در حالاتی برابر با وی است. در وضعیت خاصی نیز میتواند ارث مونث بیش از مذکر باشد.
نکته دیگر آنکه اگر شوهر در حال مرض زن خود را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض بمیرد زوجه از او ارث میبرد اگرچه طلاق بائن باشد مشروط بر این که زن شوهر نکرده باشد. این درحالی است که ارث بری مرد از زن در حالت معکوس ممکن نیست؛ یعنی اگر زوجه در حال مرض مطلقه شود و بعد از آن بمیرد، زوج در هیچ صورتی از او ارث نمیبرد، حال چه طلاق بائن باشد یا رجعی، و چه زوج ازدواج کند یا نکند.
همچنین با وجود آنکه برقراری رابطه زناشویی شرط ارث بری متقابل زن و شوهر از یکدیگر است اما اگر مردی در حال مرض زنی را عقد کند و بعد از صحت یافتن از آن مرض بمیرد، زن از او ولو آنکه دخول صورت نگرفته باشد، ارث میبرد.
🔹 ولایت در ازدواج: ولایت پدر و جد پدری در ازدواج دختر، تنها ناظر به دختر باکرهی غیر رشیده معتبر است. هر چند این ولایت ممکن است برای دختران خوشایند نباشد، اما دلیل آن حمایت از دختر و مصلحت ازدواج او است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط شده و در این صورت دختر میتواند با معرفی کامل مردی که میخواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.
🔹 حضانت: مطابق فقه، مادر تا دو سالگی نسبت به فرزند پسر و تا هفت سالگی نسبت به فرزند دختر برای حضانت اولویت دارد. طبق قانون سن هفت سالگی نسبت به هر دو اعمال میشود.
لازم به ذکر آنکه سقف طفولیت برای دختر و پسر ۹ و ۱۵ سالگی است و پس از آن انتخاب یکی از والدین یا زندگی مستقل با فرزند است.
در اینجا باید توجه داشت که در مواردی چون طلاق، حضانت، خروج از کشور و بسیاری موارد دیگر، طبق شرع و قانون زن میتوان به عنوان شرط ضمن عقد، مجموعه حقوق مضاعفی را برای خود ملحوظ دارد.
🔹 حجاب: در این مورد به این نکته اکتفا میشود که حجاب به معنای عام آن بر مرد هم واجب است منتها در مقدار و نحوهی پوشش با زن تفاوت دارد.
چنانکه حکم عمومی پوششهای زننده و منافی عفت یا عدم پوشش بدین قرار است که هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمیباشد ولی عفت عمومی را جریحهدار نماید به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
🔹 شهادت: شهادت زنان بر امور مدنی و کیفری از سه حالت خارج نیست. یا شهادت زن مستقلا و بدون ترکیب با مرد قابل قبول است، یا شهادت زنان تنها در ترکیب با شهادت مردان قابل قبول است، و یا شهادت زن اساسا در آن امر پذیرفته نیست.
نکته آنکه هر چقدر بتوانیم از دید فمنیستی محرومیت زن از قضاوت را محرومیت از یک شغل تحلیل کنیم، ممنوعیت از شهادت در برخی امور، بی تردید چیزی جز رفع تکلیف از زن در ادای شهادت و از بین بردن زحمات رفت و آمد به دادگاه و خطرات انتقام جویی محکومعلیه نیست.
🔹 دیه و قصاص: در مورد نفس، اگرچه دیهی مرد دو برابر زن است اما در دیهی اعضاء تا میزان یک سومِ دیهی نفس، دیه برای زن و مرد برابر و نسبت به بیش از یک سوم، دیهی زن نصف مرد است.
از آنجایی که لطمهی شدید جسمی (بیش از یک سوم دیهی نفس) به مرد، آسیب بیشتری به اقتصاد کل خانواده میزند، فزونی جزای مالی در این خصوص (دیهی مرد)، با توجه به مسئلهی معیشت خانواده بوده و مال مضاعفی از بابت دیه قتل مرد به همسرش میرسد.
بخش اول:
eitaa.com/ghadirinetwork/2571
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 پیشلرزه حوادث عراق پیشلرزهی زلزلههایی است که در ایران رخ میدهد. دیروز، آشوبهایی که از عراق
🔴 تست توطئه
لبنان آزمایشگاه توطئه علیه ایران است.
این فرمول را به خاطر بسپارید:
-ایجاد شوک معیشتی با خرابکاری داخلی
-معطوف کردن انفجار به موشکهای حزبالله
-وعده کمک خارجی به شرط تغییر نظام سیاسی
-آشوب غربگرایان
-استعفای دولت و خلاء قدرت
-مسبب مشکلات نامیدن نصرالله توسط دبیرکل اسبق حزبالله
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 تست توطئه لبنان آزمایشگاه توطئه علیه ایران است. این فرمول را به خاطر بسپارید: -ایجاد شوک معیشتی
🔴 دکترین سگ وحشی
انفجار بیروت معطوف به «حادثه طبیعی» یا «حمله موشکی» شده تا با رد گزینه دوم، حادثه جلوه کند.
مهمترین احتمال اما خرابکاری داخلی است؛ نظیر آنچه در پارچین و نطنز اتفاق افتاد.
دکترین «سگ وحشی» موشه دایان بار دیگر رخ نمود تا درخصوص حوادث آمریکا پاسخی به حزبالله و هشداری به ایران باشد.
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 دکترین سگ وحشی انفجار بیروت معطوف به «حادثه طبیعی» یا «حمله موشکی» شده تا با رد گزینه دوم، حادثه
🔴 فتنه
فتنه یعنی
جریان تابع یک آقازاده فاسد عیاش چند تابعیتی به نام حریری که پنج سال نخست وزیری و اداره لبنان را برعهده داشت، مجاهد نستوهی به نام نصرالله را که عمر خود و خون فرزندش را وقف بیرون راندن اسرائیل از خاک لبنان و دفاع از مرزهای آن کرده، بابت چیزی که مسؤلش نیست، بازخواست نماید.
@GhadiriNetwork
🔷 درباره وتوی مضاعف در شورای امنیت و مکانیزم ماشه
🔹دکتر محمد حبیبی مجنده
موضوعات مطرح در شورای امنیت دو دسته است: شکلی و غیرشکلی. در موضوعات شکلی، شورا با اکثریت تصمیم میگیرد (۹ رای موافق). در موضوعات غیرشکلی (ماهوی) تصمیم شورا با اکثریت ۹ رای که همه اعضای دایم هم موافق باشند است (وتو). رای ممتنع عضو دایم، رای موافق شمرده میشود.
چه موضوعاتی شکلی یا غیرشکلی است؟ در ماده ۲۷ منشور ملل متحد، تعریفی ذکر نشده است. بعد از ثبت شکایت آمریکا از ایران مبنی بر نقض برجام این موضوع مطرح میشود که آیا آمریکا حق شکایت از ایران را دارد یا خیر. یعنی آیا باید فرایند پیشبینی شده در قطعنامه ۲۲۳۱ در مورد شکایت آمریکا به جریان افتد یا خیر.
در حال حاضر در این باره در شورا اختلاف وجود دارد و اکثر اعضا معتقدند آمریکا با خروج از برجام، عنوان «مشارکتکننده» در برجام را از دست داده و نمیتواند از حق شکایت به شورا استفاده کند. اما خود آمریکا مدعی است چون نام این کشور در بند ۱۰ قطعنامه در زمره مشارکتکنندگان ذکر شده پس چنین حقی دارد.
مرجعی غیر از خود شورا برای حل این اختلاف وجود ندارد. پس شورا باید در این زمینه تصمیم بگیرد. آیا
همین تصمیم شورا، شکلی است یا ماهوی؟ رویه شورا بر این است که تصمیمگیری در مورد شکلی یا ماهوی بودن یک موضوع، خود امری ماهوی است و تابع حق وتو. پس آمریکا میتواند تصمیم به شکلی بودن موضوع را وتو کند (وتوی اول).
وقتی شکلی بودن موضوع با وتو منتفی شود، خود موضوع که ماهوی باشد به رای گذاشته میشود و اینجا هم آمریکا میتواند تصمیم به رد شکایت این کشور را وتو کند (وتوی دوم). به این ترتیب، شکایت آمریکا از ایران به جریان میافتد.
آنگاه نوبت اجرای بندهای ۱۱ و ۱۲ قطعنامه میرسد. در مجموع، از تاریخ ثبت شکایت، شورا باید ظرف ۳۰ روز در مورد پیشنویس قطعنامه ادامه لغو تحریمهای موضوع قطعنامههای قبلی تصمیم بگیرد. هر عضو شورا از جمله آمریکا میتواند چنین قطعنامهای پیشنهاد دهد. این پیشنهاد باید ظرف ۱۰ روز ارائه شود وگرنه رئیس شورا قطعنامه را پیشنهاد میدهد.
اگر قطعنامه پیشنهادی در شورا رد شود، چه با کسب نکردن رای اکثریت یا با وتو، ۳۰ روز پس از تاریخ ارائه شکایت، قطعنامههای تحریمی قبلی خودبخود احیا میشود. این طرحی است که آمریکا تهدید به اجرای آن کرده و به نظر آنها نقصی ندارد. مقررات قطعنامه ۲۲۳۱ در بندهای ۱۱ و ۱۲، جنبه الزامی دارد.
اما چگونگی سد کردن این مسیر که ناگزیر به بازگشت تحریمهای شورای امنیت منتهی میشود و چالشهای مربوط به آن موضوعی است که باید جداگانه بدان پرداخت.
@GhadiriNetwork
هدایت شده از KHAMENEI.IR
خلاصه_کتاب_طرح_اندیشه_اسلامی_در_قرآن.pdf
2.05M
🔸خلاصه کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» | پایههای فکری نظام اسلامی
📝 حضرت آیتالله خامنهای در ماه مبارک رمضان سال ۱۳۵۳ در مسجد امام حسن علیهالسلام مشهد جلساتی با عنوان «طرح کلی اندیشهی اسلامی در قرآن» داشتهاند. ایشان با اشاره به اهمیت این مباحث گفتهاند: «این جلسات، پایههای فکری برای ایجاد یک نظام اسلامی است.» ۱۳۸۱/۰۴/۰۴
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR خلاصه جلسات «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» که حضرت آیتالله خامنهای از آن تحت عنوان «پایههای فکری نظام اسلامی» یاد کردهاند را در قالب یک کتابچه تولید کرده است. ساختار این محصول در هر جلسه شامل مواردی چون: «مقدمهی توضیحی»، «نشانی و ترجمهی آیات»، «واژگان کلیدی»، «نکات کلیدی» و «بُرشی کوتاه از متن» است.
➕ این محصول با «دستهبندی و خلاصهسازی» محتوای کتاب میتواند خوانندگان را در «مطالعهی سریع» و «فهمِ نکات اصلی و رئوس مباحث حضرت آیتالله خامنهای» یاری دهد.
اندیشه و قلم | احمد قدیری
⚛ هوشیاری هستهای بهترین واکنش به ممانعت از لغو تحریم تسلیحاتی ایران در موعد مقرر، خروج از NPT، و
🔴 خطای راهبردی
«طرح تصویب پایان روز در صورت غروب خورشید»!
اعمال مکانیسم ماشه معنایی جز پایان رسمی برجام ندارد.
طرح و دو فوریت را برای خروج از NPT خرج کنید تا اولا بازدارندگی از اسنپبک داشته باشد و ثانیا اگر تحریمها اعمال شد، دست کشور در استفاده از اهرم غنیسازی، از جانب منتخبین ملت باز باشد.
بهانه دولت برای ادامه برجام پس از خروج آمریکا این بود که هنوز قطعنامهها شورای امنیت تعلیق است.
پس از اعمال ماشه همین تک دستآورد هم زایل، و نعش برجام رسما دفن میشود.
از این رو طرح مجلس جازدن نتیجه قهری یک واقعه به عنوان مقابله به مثل است.
مطلقا جنبه بازدارندگی یا تنبیهی ندارد.
@GhadiriNetwork
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 پایههای فکریِ نظام اسلامی
🔺️ نگاهی به یک دورهی آموزشی پیرامون کتابِ «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»
💻 @Khamenei_ir
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🚨 مأموریت علیه وطن پس از ظریف، ربیعی نیز ترامپ را به برجام و مذاکرهای دیگر دعوت کرده تا تهدید آمر
🔴 و اینک شلیک
ماشهای که ترامپ امروز چکاند، اوباما و کری ساختند؛ روحانی و ظریف -خوانده یا ناخوانده- امضاء کردند؛ و لاریجانی بیست دقیقهای تصویب نمود.
جالب آنکه دولت با دعوت مکرر از آمریکا برای بازگشت به برجام و مذاکره، به صورت ضمنی آمریکای خارج شده از توافق را محق به اعمال ماشه قلمداد کرده!
@GhadiriNetwork
🔵 شیخ حسن روحانی و شیخ نشین امارات
فاز یک نیروگاه اتمی براکه امارات دیروز وارد شبکه برقی این کشور ۹ میلیون نفره شد.
نیروگاه اتمی براکه دارای ۴ رآکتور با ظرفیت اسمی هر کدام ۱۴۰۰ مگاوات است که در مجموع قرار است تا سال ۲۰۲۲ با ظرفیت ۵۶۰۰ مگاواتی،۲۵ درصد برق مصرفی این کشور را تامین کنند.
مقایسه کنید با نیروگاه بوشهر در کشوری ۸۰ میلیونی و تنها با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات.
وقتی آن سالها مساله هسته ای ایران سر زبانها افتاد، رسانه ها و فضای مجازی هم صدا با تحریم کنندگان به راه افتادند که ایران با انرژی سرشار نفتی چه نیازی به انرژی هسته ای دارد.
حالا باید از آن ساده لوحان پرسید، کشور امارات با یک دهم جمعیت ایران و حجم عظیم منابع نفتی و با صنعت بسیار کوچکتر از ایران چه نیازی به انرژی هسته ای داشت؟
#مکتوبات
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 و اینک شلیک ماشهای که ترامپ امروز چکاند، اوباما و کری ساختند؛ روحانی و ظریف -خوانده یا ناخوانده
🔴 خیانت ماشه
مضحکترین سناریوی وضعیت کنونی این است که با بطلان ادعای ترامپ، برجام سندی محکم و ظریف قهرمان دیپلماسی لقب بگیرد!
آمریکای خارج شده از برجام را از اعمال مکانیسم ماشه منع کردید، با انگلیس و فرانسه داخل برجام چه میکنید؟!
نفس طراحی و پذیرش چنین فرایند بیسابقه و یکطرفهای خیانت است.
@GhadiriNetwork
هدایت شده از علیرضا پناهیان
🔸مهمترین عامل سقوط انسان و از بینرفتن ایمان چیست؟
🔸تکبر و حسادت در همه هست، اما چرا همه را زمین نمیزند؟
🔸کدام خوبی، نجاتدهنده است؟
◾️ مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۱)
🔻 در این جلسات میخواهیم دربارۀ مهمترین عامل سقوط انسان و از بینرفتن ایمان صحبت کنیم. این عامل، نیاز اول جامعۀ امروز ما هم هست؛ نبرد بین حق و باطل در جامعۀ دینی پُرتلاطم و رو به پیشرفت ما، سر این موضوع است.
🔻 مهمترین عامل سقوط انسان، جهل نیست؛ چرا که خیلی از دانایان ساقط شدهاند. بسیاری از خوبیهای اخلاقی هم قدرت نگهدارندگی انسان را از سقوط ندارند. خیلی از خوبها ساقط شدهاند.
🔻 داشتن خیلی از خوبیها هنر نیست، بسیاری از خوبیها نجاتدهندۀ انسان نیستند و بسیاری از بدیها نابودکنندۀ انسان نیستند. ما باید امتحان بشویم تا معلوم بشود آن خوبیِ نجاتدهنده در ما هست یا نه؟ ما سرِ کدام بدی اگر امتحان بشویم، زمین میخوریم؟
🔻 شاید تصور کنید که آن بدی، تکبّر یا حسادت است؛ همان که ابلیس را زمین زد. درحالیکه این بدیها در همه هست، اما همه را زمین نمیزند! آدم چه چیزی داشته باشد، با اینها زمین نمیخورد؟
🔻 چرا بعضیها ولایتمدار نمیشوند؟ مشکل اصلی آنها چیست؟ آن کسانی که پس از ظهور، با همۀ ادّعای شیعهگری، ریاست امامزمان(ع) را نمیپذیرند، چه مشکلی دارند؟ یک چیزی هست که باعث میشود تکبّر آنها، بروز پیدا کند و زمین بخورند.
🔻 چه موضوعی است که ایمانمان را در آن موضوع باید امتحان کنیم؟ چه موضوعی است که عامل اصلی پذیرفتن ولایت ولیّ خدا یا رد کردن ولایت ولیّ خداست؟ دربارۀ این سؤالها کمی فکر کنید، در جلسات بعد، به پاسخ اینها میپردازیم.
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت میثاق با شهدا - ۹۹.۵.۳۰
👈🏻 متن کامل + صوت و فیلم
📎 Panahian.ir/post/6368
@Panahian_ir
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔴 خیانت ماشه مضحکترین سناریوی وضعیت کنونی این است که با بطلان ادعای ترامپ، برجام سندی محکم و ظریف
⚽️ آنچه گذشت
تیم ایران با تضمین کاپیتان حریف، دروازه را خالی و داور را آمریکایی گذاشته و چند گل خورده!
در نیمه دوم اما کاپیتان جدید به علت تکروی و بیاطلاعی از آفساید، توپ را به تیر دروازه زده.
اینجاست که بوقچیهای متعصب تیم خودی و زردهای ورزشی از فتحالفتوح ایران و هوشمندی کاپیتان میگویند!
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🔵 مشاورت عضو حقیقی شدن لاریجانی و استفاده از تجارب گوناگون رجال در مجمع نیاز به توضیح ندارد. اما م
🔵 روایت درایت
آیا استفاده رهبری از مشاورانی با سلایق سیاسی مختلف پسندیده است؟
«فبشر عباد(۱۷) الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه اولئک الذین هداهم اللّه و اولئک هم اولو الالباب(۱۸)»
سوره زمر: «بشارت ده به بندگانی که به سخن گوش میدهند و از بهترین آن پیروی میکنند. اینان را خدا هدایت کرده و صاحبان خرد ناب هستند»
آیا ضعف در عمل یا اندیشه برخی مشاوران، در تفکر یا تصمیم رهبری اثر سوء داشته؟
تضاد آراء برخی مشاوران رهبر انقلاب با ایشان در حوزههای مختلف، از جمله پرونده هستهای، بزرگترین گواه بر بطلان ادعای مذکور است.
نقص در عملکرد افراد، ناقض علمشان نیست و جویایی نظرات، غیر از تبعیت است.
نزدیک خود نگه داشتن و مسؤلیت سپردن به برخی نخبگان سیاسی مستعد غلطیدن به طرف مقابل، و بهرهبرداری از ظرفیت آنان در بزنگاهها رویه رهبری است.
یادمان نرفته در شرایطی که کام ما از مواضع هاشمی پسند ولایتی در انتخابات ۹۲ تلخ بود، چگونه او دانشگاه آزاد را از خاندان هاشمی پاکسازی نمود.
@GhadiriNetwork
🔴 پاسخی به عوامیت
زیباکلام: اسرائیل را به رسمیت میشناسم چون سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته.
مایلیکهن: اگر سازمان ملل را قبول داریم پس باید اعضای آن را نیز قبول داشته باشیم.
حقوق بینالملل: کشورها در شناسایی دولتهای دیگر، اعم از آنکه عضو سازمان ملل باشند یا نباشند، مختارند.
زیاده عرضی نیست!
@GhadiriNetwork
اندیشه و قلم | احمد قدیری
🚨 سخنرانی روشنگرانه احمد قدیری پیرامون فتنه ۹۸ علت وقوع آشوبها جغرافیای فتنه تاریخ فتنه طیف شناسی
🔴 جنگ ارادهها
طرح ترامپ چه بود؟
نگه داشتن ایران در بند برجام، در عین خروج یکجانبه آمریکا و اعمال تحریم حداکثری و به نقطه جوش رساندن مردم ایران به کمک جریان نفوذ.
آبان ۹۸ آغاز فصل برداشت طرح آمریکا بود که به فضل الهی با تدابیر رهبری، دستگیری زم، اقدامات رئیسی و رزمایش همدلی #تاکنون ناکام مانده.
@GhadiriNetwork
🏴 ملت امام حسین(ع)
به هر میزان که چندپارگی جامعه، امنیتزدا و درهمشکننده اتحاد ملت است، یکپارچگی جامعه، امنیتزا و ایجادکننده وحدت ملی است.
اما این وحدت هنگامی رخ میدهد که علقههای مشترک میان جمعیت انسانی پدیدار و حفظ گردد؛ و اینگونه است که عموما زبان، نژاد، مذهب و فرهنگ مشترک، از مؤلفههای اساسی ملتسازی در طول تاریخ و گستره جغرافیا بوده است.
در این میان و برای ملت ایران اما آنچه بیش از همه، مردم را به هم نزدیک و شکافهای مادی و معنوی را ترمیم کرده، بیتردید «محرم» و ماتم جانکاه سیدالشهداء، حضرت اباعبدالله(ع) است؛ آنچنان که فقیر و غنی و بیقید و مقید را در ازمنه و امکنهای واحد گردهم آورده و از همه مهمتر، به تعاملی بیبدیل و مشفقانه با یکدیگر واداشته است.
کدام رسم ملی یا مذهبی را سراغ دارید که ایرانیان یا جهانیان اینچنین یکرنگ و یکپارچه به استقبال آن روند؟
البته دایره مستقبلین از نوروز نیز به میزان محرم، در جامعه ایرانی وسیع است؛ اما نوروز فاقد ویژگی تعاملی، یکدستسازی و درهمشکنندگی شکافهای اجتماعی و گاه فزاینده آن است.
در نوروز تعامل محدود به دیدوبازدید با خویشان بوده و گامی فراتر نمیرود و شکافهای عمیق و آزاردهنده فراوانی نیز در آن نمایان است؛ چنانچه مسافرت برخی درون شهری و بعضی برون کشوری است و سفره یکی عالی و دیگری خالی است.
اینجاست که به واسطه «وحدت»، «امنیت» و «هویت» ملی ایجاد شده به واسطه اثر بیبدیل محرم، میتوان معنای «ما ملت امام حسینیم» را معنا کرد و عجیب آنکه این ویژگی ملتسازی در عین ایجاد «اتحاد ملی» فاقد وجه سلبی و نفی اغیار است و به «انسجام اسلامی» در مقیاس منطقهای و جهانی نیز منجر شده که این خصیصه را نیز باید به «خصایص الحسین(ع)» اضافه نمود.
@GhadiriNetwork