📊نظرسنجی برنامه تلویزیونی محفل
📈با توجه به استقبال شما مردم عزیز از برنامه تلویزیونی محفل در ایام ماه مبارک رمضان، سازمان دارالقرآن الکریم در نظر گرفت برای امتداد و ارتقای هر چه بیشتر برنامه، از نظر شما مردم عزیز توسط این نظرسنجی بهرهمند شود.
📆مهلت شرکت در نظرسنجی: تا یکشنبه، سوم اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۲۴
🔰شرکت در نظرسنجی
https://survey.porsline.ir/s/Iheu3fk
---------------------------------
💠کانال رسمی سازمان دارالقرآن الکریم
@telaavat
یک فرم از زن، زندگی، آزادی، درسی که زنان مومن در مکتب اسلام می آموزند، ایستادگی در برابر ظلم است،نه برهنه پوشی!😊
#زن_زندگی_شهادت
@Ghalamzaniii
«دوران شکوفایی عقول»
در شگفتی برخی از توصیفات دوران ظهور امام زمان عج الله تعالی فرجه، امثال روایت «کامل شدن عقول» بسیار خواندنی ست؛ این روایت که از امام باقر (علیه السلام) نقل شده (1)
و تعابیر و برداشت های گوناگونی از مفهوم این روایت، توسط اندیشمندان یاد شده است، در کل حکایت از روزگاری دارد که عقول و افكار مردم شكوفا و اخلاق آنان كامل مى شود.
به بیان ساده دورانی حاصل می گردد که آدمی به دلیل گستره ی ایمان به حقایقی دست می یابد که دگر علتی برای برگشت از مسیر تکامل و عبودیت نمی یابد، درست مثل دوران زندگی انسانها که چون از کودکی گذر کنند و تجربه زندگی عاقلانه را بهره ببرند، دلیلی برای بازگشت به دوران کودکی خویش و طی مسیر کنونی عمر خویش نمی یابند.
گذشته از اینکه چگونه این دوران حاصل می شود، آرزوی لذت تجربه چنین روزگاری نیز به ایمان الهی نیازمند است، به بیانی اصحاب شیطان هرگز از دنیای بدون دورغ, ریا, ظلم و غیره لذتی نخواهند برد که در جهت احیای عصر ظهور تلاشی کنند.
بنابراین تصور چنین دورانی برای انسان شرافتمند کافی ست که خود با ترک محرمات، مقدمه ساز
شکل گیری دوران ظهور بشود.
به امید آنروز
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر
(۱) «اذا قام قائمنا وضع يده على رؤوس العباد فجمع به عقولهم و اكمل به اخلاقهم» رک؛ الخرائج و الجرائح، ج 2، ص 841، ح 71 ؛ بحارالانوار، ج 52، ص 336، ح 71
✍️فاطمه شکیب رخ
@Ghlamzaniii
#مهدویت
#جهاد_تبیین
«پروپاگاندای مجلسی»
اینکه چرا نمایندگان مجلس، طرح استیضاح وزیر صمت را بعد از گذشت ۴ ماه دوباره در دستور کار قرار دادند، می تواند اذهان عموم را به سوی همدلی نمایندگان با مردم در گرانی اخیر خودرو سوق دهد ولی آیا به راستی چنین است؟! و آیا این اقدام صرف ملزومات اهداف انسانی نمایندگان بوده و پذیرش گرانی های اخیر توسط وزارت صمت، راهکاری غیر منصفانه است که انگشت اتهام را متوجه ی بی کفایتی وزیر آن خواهد نمود؟!
جا دارد که پیش از اظهار پیش داوری، به چند مسئله در گرانی های خودرو توجه داشته باشیم!
صنعت خودرو ایران سال هاست به بیماری زمینه ای ابتلا گشته که با برخورد هر نوع ویروسی در جامعه دچار عود بیماری می شود، بیماری هایی از قبیل ساختار مالکیت این شرکت ها و یا ناپایداری تولید و غیره.
برای شرح صرف یکی از این موارد، یعنی ناپایداری تولید باید اشارتی به مقدار تولید خودرو در این سال ها داشت؛ در سال ۹۶ در کشور حدود یک میلیون و چهارصد خودرو تولید شد، در حالی که در سال بعد با تحریم صنعت خودرو توسط آمریکا، تولید به هشتصد هزار خودرو در سال نزول پیدا کرد، مضاف بر آن در سال ۹۹ واردات خودرو نیز ممنوع گردید، در نتیجه بازار با تقاضای بیشتری از عرضه روبرو شد، طبیعتا در این میان تورم ارز و نزول ارزش سرمایه های مردمی، عموم را متوجه بازار خودرو به منظور حفظ ارزش سرمایه نمود که همین امر نیز به تقاضای کاذب و رشد بازار دلالان انجامید. موارد بیان شده در حالی ست که تولید خودرو در دولت فعلی و با وجود شرایط پیشین یعنی تحریم صنعت خودرویی، نسبت به دولت قبل ۳۹ ٪ رشد داشته است!
از طرف دیگر فشار ناشی از تورم ارز تنها متوجه متقاضیان نشد و خودرو سازان را نیز مبتلا نمود
بسیاری از این شرکت ها علاوه بر بدهی به قطعه سازان، برای ادامه حیات گزینه ای جز وامهای کلان بانکی را نیافتند و در نتیجه آن، خودروسازان در مجموع با بدهی انباشته ۱۸۰ هزار میلیارد تومان مواجه شدند.
در واقع در صنعت خودرو، پتانسیلی مخفی وجود داشت که برای جلوگیری از فلج شدن آن، اجازه افزایش قیمت داده شد، حال آنکه وزیر کنونی می توانست به جای پذیرش واقعیت مسائل صنعت خودرو، برای کسب کرسی خویش با هر افزایش قیمتی مقابله کند!
جا دارد که نمایندگان مدافع استیضاح، در ابتدا به مردمی که خادمی آنان را به افتخار پذیرفته اند، پاسخ دهند که برای جلوگیری از شیوع یک بیماری آیا بهترین راهکار تعویض رییس یک بیمارستان است، یا تشخیص علل فراگیر شدن آن بیماری در جامعه را باید مد نظر قرار بگیرد؟!
ضمن آنکه با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، مبنی بر همکاری بین قوا در حل مسائل کشور، لازم است که نمایندگان مجلس، همراه با انتقادهای مطرح راهکارهای علمی و منطقی را با توجه به شرایط کشور برای حل مشکل صنعت خودرو بفرمایند، تا بلکه این اتهام از جمیع مدافعان استیضاح بر داشته شود که آیا در مجلس فعلی جمعی صرفا به دنبال چوب لای چرخ نهادن هستند و یا اندیشه ی دلسوزانه ای هم از پس اینانتقادات بر می خیزد؟!!
✍️ فاطمه شکیب رخ
#استیضاح
@Ghalamzaniii
انتشار یادداشت «پروپاگاندای مجلسی» در روزنامه صبح امروز سراج
🌹الحمدالله علی کل نعمت🌹
@Ghalamzaniiii
«از نسل سرآمد محور تا نسل گوشی محور»
دوران ابتدایی دانش آموزی همیشه یکی از اساسی ترین موضوع های انشاء، انتخاب شغل آینده بود، بیشتر بچه ها قرار بود معلم یا دکتر با تخصص های گوناگون بشوند! وقتی کارمون به انتخاب رشته رسید، بالاترین شغل هر رشته گزینش مهم اکثر بچه ها بود، وقتی کار به انتخاب در دانشگاه رسید؛ هر چی قبول شدی مهم بود.
اینهمه چرخش از علایق تصوری، که در برخی موارد از باید های اجتماعی برای برتر بودن نشات گرفته بود، برآمده از عدم خود شناسی دانش آموزانی بود که فقط سرآمد بودن را آموخته بودند، نه از استعدادها و توانایی های خویش و نه از نیازهای جامعه برای مثمر بودن اطلاعی داشتند، به بیان دیگر اصلا چنین احساسی در فکر هم نمی گنجید که باید به نیاز اجتماع هم توجه شود.
با همه اینتوصیفات، اما نسل ما یک فرق مهم با نسل امروز داشت و آن حضور مستمر در مساجد به عنوان پایگاه دوم آموزش بود که به تبع آن «پای منبر» نشستن را واجب می نمود!
این تفاوت آنقدر برجسته بود که آغاز بسیاری از تلنگرها در زندگی ما بشود و تعدیل کننده ی بسیاری از خود محوری های تربیتی ما باشد! تربیت مسجد محور، همان نقطه ی وصلی بود که امروز بین نسل نوجوان و جوان ما رو به رکود است، چرا که فضای مجازی اوقات فراغت آنان را پر کرده و دیگر احساس نیاز کمتری به حضور در مساجد می کنند! حتی در هنگام حضور کودکان و نوجوانان در مساجد، عموما آن ها پای منبر یافت نمی شوند، بلکه با همان ساحر روح و روان خویش مشغول بازی و یا وب گردی هستند!
گاهی از خود سوال می کنم که آیا این نسل در پی همان شغل و رشته انتخابی نسنجیده نسل ما خواهند بود؟!
به راستی برای نجات نوجوانان و کودکانی که گوشی همراه، آرامش اولیه زندگانی آنان شده، راهکاری فراگیر و قابل اجرا می توان یافت؟! و آیا برنامه ی مدونی برای برچیده شدن این تربیت ولنگار در اذهان مسئولان فرهنگی احساس خواهد شد؟!
و در آخر اگر چه عزم جدی برای این بلای خانه مان سوز از جانب دست اندرکاران احساس نمی شود اما لازم است خانواده ها اندکی بیشتر در حوادث ناشی از گوشی محوری فرزندان، تامل داشته باشند و ایکاش متوجه عاقبت مسیر پیش روی این نسل باشند…
فاطمه شکیب رخ
@Ghalamzaniii
حضرت عشق عجب کرب و بلایی دارد
شب جمعه حرمش حال و هوایی دارد
به تو از دورسلام♥️
صلی الله علیک یا اباعبدالله
#شب_زیارتی
در جریان تخریب #بقیع در ۸شوال سال۱۳۴۴ق، جهان اسلام و برخی علمای سرشناس ترجیح دادند به جای اتحاد و مقابله با آل سعود در اقدام به تخریب مقبره قبور مطهر، به مذاکره با آنان بنشینند، مذاکرات که به جایی نرسید! جسارت ها نیز بر شیعیان بیشتر شد و سرانجام دیدگاه های افراطی آل سعود، به گسترش تکفیری ها و داعشی ها در جهان اسلام انجامید!
پ.ن: مذاکره کردند قبور مطهر امامان شیعه تخریب شد، تکفیر موجه شد!
مذاکره کردند راه ارتباطی شیعیان عربستان به ایران مهیا شد!
بله فرق می کنه کی مذاکره کنه!!
@Ghalamzaniii
#هشتم_شوال
#سالروز_تخریب_قبرستان_بقیع
فرمود مسئولان باید برای جوانان تحصیلکرده بیکار و جوانانی که نه جویای کار هستند و نه تحصیل فکری بکنند. (۱۴۰۲/۰۲/۰۹)
پ.ن: برخلاف تصور عده ای که حق زندگی برتر را از آن جوانان تلاشگر و به قول معروف با عرضه می دانند پدر مهربان امت، به همان اندازه که دغدغه ی فرزندان تلاشگر خود را دارد، نگران حال فرزندان کم کار خود نیز هست.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#دیدار_کارگران
@Ghalamzaniii
روزی که اشرافیت در کسوت روحانیت دیده شد و فریاد آقایان پر ادعا، بلند نشد!
روزی که گرگ در لباس میش درآمد و آزادانه چرخید و محاکمه نشد!
روزی که هتک حرمت و تعرض به روحانیت مد ناخلفان گردید و کسی رسانه ی دفاع از این قشر جهادگر نشد!
این روزهای تلخ رقم خورد و جرم نابکاری نامردان تو را زمین گیر کرد...
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#محمدسجاد_جهانگیری
@Ghalamzaniii
ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ....سپس در آن روز(قیامت) از نعمت ها پرسش می شوید.
👈خداوند روز قیامت از محبت امیرالمومنین(ع)و خاندانش سوال می کند که چگونه سپاس نعمت ولایت اهل بیت علیهما السلام را که به شما بخشید بجا آوردید؟*
پ.ن: ولایت را به معنای سپردن تمام امور دنیوی و اخروی به دست ولی زمان تعریف کرده اند و این به آن معناست که آدمی در زندگی دنیوی نه تنها به زبان بلکه با اعمال و رفتار در تمام زوایای زندگی، به سیره اهل بیت سلام الله پایبند باشد…
اللهم الرزقنا
*ر.ک: وسائل الشيعة، جلد 25، صفحه 24.
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
@Ghalamzaniii
«مردان خدا»
وقتی نان حلال بر سفره ی خانه باشد، وقتی حرمت و حیا، اصلی مقدس در خانواده قرار گیرد، وقتی تربیت بر مدار انسانیت بچرخد، وقتی نجابت و غیرت انعکاسی از دریافت های معنوی آدمی گردد، عشق وسیله ی رهایی از پوسته ی سنگین جسم را فرا می سازد و شهادت ابزار آغاز جاودانگی بشر می شود...
آری عمریست که به شنیدن روایت غیرت مردان با خدا آشنائیم و اعجابمان از غافلانی ست که در عصر مدعای تمدن و رشد عقول با انواع تبرج*، امواج شیاطین را به سوی شهر مومنان کشانده و نا بخردان را از تبرجات خویش مست می کنند، و آنجا که عاشق الی الله نظاره گر صحنه بازی شیاطین باشد، اتمام زندگانی این دنیا را بر حیات جاودان بر می گزیند.
در بهشت قدسیان، حوریان پی یارند
تو بهشت خود دریاب نه تبرجات، ای یار
با حیای خود بگریز از جهنمی دل ریز
گرمی حجاب راهی ست بر سعادتی مهر ریز
آنچه باعث غم هست بی ثباتی دل هست
ورنه گلشن ایمان، راه عصمت است ای یار
* وَ قَرْنَ في بُيُوتِكُنَّ وَ لا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجاهِلِيَّةِ الْأُولى (احزاب،۳۳) ای همسران پیامبر در خانه های خود بمانید و در میان جمعیت به صورتی که زنان در زمان جاهلیت آشکار می شدند ظاهر و آشکار نشوید.
✍🏻فاطمه شکیب رخ
#حجاب_من_حیای_من_است
#شهید_حمیدرضا_الداغی
#جهاد_روایت
#جهاد_تبیین
@Ghalamzaniii
«قلمی که به صبر استاد به بار نشست»
وقتی پس از چندین ماه تلاش روزانه توانستم چندین مقاله را با ساختار تقریبا صحیح و محتوای کپی پیست ماهرانه جمع آوری کنم، احساس کردم که وقت آن رسیده که در مقاله بعدی از منابع اصلی بهره ببرم و نظر خود را نیز دخیل سازم، مقاله آخر را که تکلیف کلاسی بود، نزد استاد مربوطه بردم و بر خلاف آنچه می پنداشتم، استاد تحلیل های مرا غیر منطقی و محتوای مقاله را ضعیف خواند، این اظهار نظر در حال روز و علمی من اثری عمیق نهاد؛ قلم نو پای مرا خشکاند و تمام انگیزه های علمی مرا به سردی کشاند، تاجایی که حتی توانی برای اتمام دوران تحصیل نیافتم و پایان نامه ی نا نوشته ام را رها ساختم، چند سالی گذشت و من تنها زمین خورده ی ورودی های سال ۹۴ بودم که یکی از اساتید ارزشمند جویای حالم شد و از اینکه هنوز شاگرد قدیمی اش نتوانسته فارغ التحصیل شود افسوس خورد, با بزرگواری تمام در انتخاب موضوع و استاد راهنما یاری ام کرد و بی منت و فارغ از هر توقع، قلم افتاده ام را به دستم داد، خوشبختی های من ادامه یافت و استاد فرزانه ی راهنمایم نیز در طول نگارش پایان نامه آنقدر با قدم های کند من، صبوری کرد و واژه واژه نوشتارم را روح و روان بخشید که گاه اعجاب مرا از اینهمه تحمل بر می انگیخت, تشویق ها و حمایت های خالصانه ایشان، قلم مرا به جوانه نشاند و من در تمام ناباوری محصول زحمات استاد را برداشت کردم.
به سپاس از مقام تمام اساتید بزرگوارم که در این سال ها دست افتاده ی شاگرد خویش را گرفتند و چراغ روشن علم آموزی ام گشتند، تا حیاتی باقی ست آنچه از ثواب نگارش قلم حقیر می تراوشد، آنان را سهیم می دانم...
گرامی داشت مقام استاد بر تمام اساتید گرانقدرم تبریک و تهنیت باد.
✍️فاطمه شکیب رخ
#روز_استاد
#روز_معلم
@Ghalamzaniii
امام علی علیه السّلام فرمودند:
زبانِ(تربیت نشده) حیوان درنده ای است که اگر رها شود می گزد.
این حدیث یعنی…
نه پول ما …
نه مدرک ما…
نه اصل و نسب ما …
هیچ کدوم نمی تونه برامون آرامش بیاره…
اما نگهداشتن زبانمون می تونه مثل کارخانه محصول آرامش برامون تولید کنه…
#Ghalamzaniii
«لقمه اثر دارد حتی اگر شیخ فضل الله، فدایی اسلام، مراقب آن نشود!»
وقتی که به حیات سیاسی شیخ فضل الله نوری می اندیشم، او را مردی صاحب بینش عمیق و ژرف می یابم که انتهای آنچه را که علمای هم عصر او توان درک نداشتند شیخ می دانست و برای اجرای آن ایستادگی می کرد.
فریاد می کشید؛ مشروطه باید مشروعه شود، با آنکه برخی علمای هم عصر شیخ، حتی علت اصرار وی را به درستی نمی دانستند اما شیخ فضل الله می فهمید که اگر قید مشروعه بر سر مشروطه سروری نکند فردا روزی هر کدام از مدعیان، مشروطه را به زعم خویش مصادره خواهند کرد به خصوص آنان که تجدد غرب، چشم سر و دل شان را بسته و عقل شان را ربوده بود! اما همین عالم با بصیرت و جلوتر از فهم زمان خویش، فرزندی داشت که پای چوب دار پدر، کف می زد و می رقصید! پیشتر علت نا اهلی پسر را از وی پرسیده بودند… گفته بود زنی که او را در دوران طفولیت شیر می داد، ناصبی بود و ما نمی دانستیم!
آری خط به خط تاریخ درس می شود وقتی که ذهن ما در جستجوی عوامل تاریخی با ژرف اندیشی همراه باشد، شیخی که علمدار صف اسلام خواهان عصر مشروطه بود با غفلتی ناخواسته به فرزندی نااهل دچار شده بود! چقدر این قصه در دوران کنونی ما آشناست، خانواده هایی مومن و انقلابی که فرزندانی جدا از مسیر خویش دارند، کجای مسیر را اشتباه رفته ایم که مادر محجبه دختری کم حجاب دارد؟ و گاهی بی آنکه از حال او خبر داشته باشد تا نیمه شب باید منتظر فرزند خویش بماند.
حادثه تکان دهنده ی شهادت #شهید_الداغی ماجرایی نیست که به آسانی فراموش شود این مسئله بی خبری خانواده ها از حال و روز فرزندان نوجوان خویش سال هاست که دیده می شود، غیرت پدرها چرا و چگونه به کم سویی گذارده که دختری در ابتدای شب هنوز به کانون خانواده برنگشته باشد؟
لقمه ایمان را مراقب باشیم نکند این بلای بی غیرتی حاصل نان شبه ناک باشد، نکند این بی حجابی و دین گریزی پیش آمده، مشمول رباهای پنهانی اموال ما باشد، نکند نتیجه کم کاری های اداری ما در ساعات اداری باشد، نکند حاصل اختلاط محصولات تراریخته در سبد غذایی ما
باشد... لقمه ها را مراقب باشیم!
فاطمه شکیب رخ
#جهاد_روایت
#جهاد_تبیین
#لقمه_حلال
@Ghalamzaniii
https://virasty.com/Shakiba_ir/1683052817134581243
به ویراستی بپیوندید؛ مکانی سالم برای گفتمان ایرانیان با طعم تولید ملی😊
@Ghalamzaniii
صَلَّیاللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَاعَبْدِاللَّهِ الحُسَین(ع)💔
دستگیری زِ گدا گردنِ هر ارباب است
کارِما دستِ تو آقاست اباعبدالله...
حاج اسماعیل دولابی ره؛ به تربت امام حسین علیه السلام زیاد سجده کردن, اخلاق را عوض می کند.
مصباح الهدی،ص 273
#شب_جمعه
#شب_زیارتی
@Ghalamzaniii
014-Dua-Kumayl-www.Ziaossalehin.ir-Farahmand-Musawi-Fani.mp3
28.24M
دعای روحبخش کمیل با صدای علی فانی
التماس دعا
@Ghalamzanii
فرمود جوانان را به ولایت ما دعوت کنید چراکه سرعت آنان در پیمودن راه خیر بیشتر است، سپس تاکید نمود که آیه مودت فی القربی، درباره ما اهل بیت سلام الله نازل گشته و هر آنچه غیر او گفته شده دورغ است(۱)
آری همان مودتی که سال هاست در بین ما شیعیان و امام حاضر جاری است، در حالی که نه به سردی گرائیده و نه حجاب غیبت یار، مانعی برای فراموشی این محبت واقع شده، همان ریسمان نا دیده ای که از پس ندیدن ها، اینچنین دل ها را ربائیده و اشکها را از سوز جان جاری ساخته، وای بر آن لحظه ای که پرده از رخ برگیرد، حال دلبستگان را به چه حالی خواهد کشاند، خدا می داند…
آن پیر فرزانه می گفت بر اعمال خویش مراقبت کنید، مبادا زمانی عملی از ما صادر بشود که موجب افسردگی امام زمان (عج) باشد(۲)، او که از حال معشوق خبر داشت چنین خبرمان داد…
وای بر منی که حال پدر را به گناهی ناخوش کنم، الهی العفو
برگرفته از؛
(۱) تفسیربرهان، ج۴، ص۸۱۵
(۲) صحیفه امام؛ ج 8، ص391
✍🏻 فاطمه شکیب رخ
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#روز_جمعه
@Ghalamzaniii
هدایت شده از دانشکده تاریخ
✍در باب مطالعه تاریخ...
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
در قرآن کریم، در حدود ۱۳ بار، امر به سیر در زمین و بررسی اوضاع واحوال ملت ها و اقوام می کند، نشانگر اهمیت موضوع تاریخ است. درقرآن کریم درسوره هایی چون فاطر ، نحل و... به صراحت به مطالعه تاریخ تاکید شده است. هدف قرآن آن است که انسان به قوانین و سنن حاکم بر تاریخ آشنا شود و از آنچه اتفاق افتاده عبرت گرفته و جامعه خود را بر پایه اصول صحیح بنا کند.»
سخنان بزرگان در اهمیت مطالعه تاریخ
«تاريخ مجموعه تجارب همه انسانها را در تمام قرون و اعصار پيش روى مطالعه كنندگان مى گذارد. تاريخ پيوسته تكرار مى شود.
امام علي(ع) مي فرمايد: «اى بندگان خدا! روزگار در مورد بازماندگان همان گونه جريان پيدا مى كند كه درباره گذشتگان جريان داشت!».
لذا مي توان عوامل شكست و ناكامى ها، پيروزى و كاميابى ها، شكوفايى تمدّن ها، سقوط و انقراض را در آیینه تاریخ مشاهده کرد.»
“ملتی که تاریخ میخواند، کودکانش همانند بزرگانش میاندیشند و برعکس، ملتی که اهل تاریخ نیست، بزرگانش همانند کودکان هستند”.
« بدبخت ملتی که تاریخ خود را نداند، تیره بخت تر از آن ملتی که علاقه مند به دانستن تاریخ خود نباشد، شوربخت تر از همه ملتی است که تاریخ خود را به ریشخند بگیرد.»
«اگر بتوانيم تجربيات همه انسان ها را كه در يك عصر زندگى مى كنند يك جا جمع كنيم، و از آن بالاتر تجارب همه انسان ها را در تمام قرون و اعصار، راستى چه حجم زيادى را تشكيل مى دهد؟»
«اهميّت تاريخ از اين نظر روشن تر مى شود كه بدانيم كمتر حادثهای در زندگى امروز مى توان يافت كه نمونه، يا نمونه هايى از آن در گذشته واقع نشده باشد؛ و اين كه مى گويند: تاريخ پيوسته تكرار مى شود يك واقعيت است.»
«شما آدمی را منزوی در داخل یک حجره و یک پستو فرض کنید؛ آیا این فرد میتواند با آن آدمی که در سرتاسر دنیا سفر میکند، یکی باشد؟ آیا اصلاً امکان دارد که این دو نفر نسبت به دنیا و مسائل زندگی، یک بینش داشته باشند؟ همین فرق وجود دارد بین آن کسی که در زمان حال محصور است، و آن کسی که گسترهی تاریخ جلوی چشم اوست.»
🆔 @facultyofhistort | دانشکده تاریخ
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄