فایده تحصیل علوم دینی در عصر غیبت
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«ائمه اطهار (علیهم السلام) عموماً و وجود مبارک ولیّ عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خصوصاً اینها «خلیفه الله» هستند، این اصل مطلب و ذات اقدس الهی که «مستخلف عنه» هست «محیط بکلّ شیء»است و «مَعَ کلّ شَیءٍ» است با همه ما هست ﴿أَقْرَبُ إِلَیْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَریدِ﴾ است، اصل دوم. پس اگر مشکلی هست در غیبت ماست نه در غیبت ولیّ ما؛ ما اگر از غیبت به حضور بیاییم، اگر از جهل به علم بیاییم مبدأ خود را میشناسیم و او را میپرستیم، خلیفه مبدأ خود را میشناسیم، ولایت او را میپذیریم و در روح و ریحانیم، وگرنه آن حضور فیزیکی برای بسیاری از افرادی که در صدر اسلام بودند و نمازهای پنجگانه را پشت سر بهترین امام جماعت دنیا وجود مبارک پیغمبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) میخواندند، در مسجدالنبی هم اقامه میکردند که بعد از مسجدالحرام بهترین مسجدهای روی زمین است با این وجود طرْفی نبستند. پس ما اگر از غیبت به در بیاییم، بسیاری از مسائل برای ما حل است و این علوم دینی زمینه است برای اینکه انسان به اینها عمل کند و از غیبت در بیاید و مشمول لطف حضرت بشود.»
درس تفسیر ۹۳/۱۲/۲۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
پرسش ها و پاسخ ها از آیت الله العظمی جوادی آملی:
#سؤال:چگونه می توان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را شناخت؟
#پاسخ:شناخت بر دو قسم است: «شناخت تاريخی» و «شناخت واقعی» كه از قسم نخست مهم تر است.
مسئله مهم اين است كه ما آن حضرت را به حقيقت بشناسيم و ايشان نيز ما را ببيند؛ نه اينكه ما حضرت را ببينيم.
در زمان پيامبر(صلی الله عليه و آله و سلم) (كه مقامش از همه امامان بالاتر است) عده زيادی آن وجود مبارك را می ديدند، اما خدای سبحان درباره آنها فرمود: (و تراهم ينظُرُون اِليك و هُم لايُبصرون)؛ آنها را می بينی كه به تو می نگرند؛ ولی تو را نمی بينند. اهل نظر هستند، اما اهل بصيرت نيستند. #هنر اين است كه به گونه ای باشيم كه وجود مبارك امام زمان(عليه السلام) ما را ببينند.
در قرآن كريم آمده است: خدا كه بر همه چيز بصير است، در روز قيامت به عده ای نگاه نمی كند: (ولايُكلّمهم اللّه و لاينظرُ اِليهم يومَ القيامةِ و لايزكّيهم) و نگاه تشريفی خود را نسبت به عده ای اعمال نمی كند.
اگر ما در مسير صحيح حركت كنيم، آن حضرت ما را می بيند.
ديدن و نظر تشريفی ايشان برای ما شرف است، در غير اين صورت نگاه فيزيكی كارساز نيست، چنان كه بسياری پيامبر اكرم( صلی الله عليه و آله و سلم)، اميرمؤمنان(سلام الله علیه) و حضرت زهرا (سلام الله علیها) را می ديدند؛ ولی بصيرت نداشتند. نگاه های تشريفی مهم است، نه نگاه صوری. البته گاهی همان نگاه صوری هم موجب می شود كه انسان وجود حضرت را از نزديک زيارت می كند و فيض می برد يا خداوند مشكلات او را به بركت آن حضرت حل می كند؛ اما مهم همان ديدن از روی بصيرت است.
نسیم اندیشه دفتر یکم ص ١٠۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
12.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«حضرت (سلام الله علیه) که ظهور کرد _ که ما انتظارش را می کشیم _ به ما گفت این قرآن را ببر در فلان منطقه غرب یا فلان منطقه شرق، خب ما هم باید قرآن را خوب بدانیم هم حرف کانت و دکارت و هایدگر و اینها را بدانیم...
🔹 حضرت آمد ما چه انتظاری داریم؟ انتظار داریم به ما بگوید در همین قم باش و #درس_و_بحث را اداره کن یا دستور می فرمایند که برویم جایی #تبلیغ کنیم؟ حالا برای تبلیغ رفتیم به غرب، گفتیم ما حرف های کانت را نمی فهمیم، مکتب دکارت را نمی فهمیم، حرف های هایدگر را نمی فهمیم، خب برای چه چیزی به آنجا برویم؟!...»
درس تفسیر ٩٨/٩/٢٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امير مؤمنان(سلام الله علیه) می فرمايد:
چيزی را كه نمی دانی نگو و خود را برای گفتن چيزی كه از تو نپرسيده اند و تو به آن مأمور نمی شوی، به زحمت نينداز؛ «و دَعِ القول فيما لا تَعْرف والخطابَ فيما لم تُكَلّف».
قرآن كريم نيز مي فرمايد: (وَلا تَقْفُ مالَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ)[اسراء آیه ۳۶]؛ چيزی را كه بدان علم نداری دنبال مكن، زيرا انسان و همه اعضا و جوارح او مسئول است.
انسان موظف است تا چيزی را با برهان حل نكرده، تصديق نكند و نپذيرد و تا چيزی را با دليل نفی نكرده، تكذيب نكند؛ هم تكذيب او بايد مستدل باشد و هم تصديق او بايد مُبَرهن گردد.
قرآن هم اين دو اصل را به عنوان دو قاعده مهم اسلامی بيان كرده، می فرمايد: اگر خواستی چيزی را تصديق يا تكذيب كنی، بايد پس از شناسايی علمی به آن باشد.
شمیم ولایت ص۶۲۵
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
23.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«...ياد مرگ و ياد قيامت، مهمترين عامل برای پويايی و حركت است، اينها كه مرگ را پوسيدن می دانستند، خيال میکردند كه اگر نام مرگ شود يا جلسه ترحيم شود، سكوت و سكون و رَخوَت میآورد؛ در حالی كه نام مرگ و ياد مرگ پويايی میآورد، انسان وقتی مُرد، قدم به قدم برنمی دارد، مگر اين كه از او سؤال میکنند، عمرت را در چه راه صرف كردی؟اين بايد جواب #نقد داشته باشد.»
درس اخلاق ۹۳/٧/١٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
اساس كار بر اين است كه آينده را نيروی جوان میسازد، از هماكنون بايد شما يك عده جوان های متدين ماهر دلباخته به نظام و امام تربيت كنيد،تا چشمانداز عمل بشود.
همه مسئولان موظفاند آن لبه تيز تلاش سياسی شان،متوجه به تربيت نيرو باشد. وقتی نيرو داشتيد و ازدواج را حل كرديد[مشكلات هم حل میشود.]
ما بايد به سمتی حركت كنيم كه اين ازدواجها سالم باشد، اينها اصول ارزشی ماست.مهريه را كمتر بكنيم، جهيزيه را كمتر بكنيم.
به خدا قسم اين حرفها راست است! اين حرفها را اهل بيت علیهم السلام گفتند؛
فرمودند:آن زنی آن نكاحی آن ازدواجی پربركت است كه مهريهاش كمتر باشد و همين وجود مبارك پيغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) وقتی جهيزيه فاطمه(سلام الله عليها) را ديد فرمود: «اللهم بارك لقوم جل آنيتهم الخزف»[۱]؛ اين حرفها راست است!
در فضای دیانت به این سمت حرکت کنیم تا ازدواج ها يك مقدار تكثير بشود،طلاق آمارش كم بشود، سن ازدواجها بالا نرود، طلاق اصولاً راه پيدا نكند.
[۱]بحار الانوار ج۴۳ ص۱۳۰
خطبه های نماز جمعه ۸۲/٨/٢۳
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«امیر مؤمنان سلام الله علیه :هیچ امتی از اختلاف خیر نمیبیند...»
درس فقه ٩۶/٩/۶
#هفته_وحدت
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 روز دهم ماه #ربیع_الاول 1446
24 ماه #شهریور
🔹
غمگسار رسالت#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠
غمگسار رسالت🔹 وجود مبارك امام صادق فرمود: «إِنَّ خَدِيجَةَ لَمَّا تَزَوَّجَ بِهَا رَسُولُ اَللَّهِ هَجَرَتْهَا نِسْوَةُ مَكَّة»؛ وقتی خدیجه (سلام الله علیها) به همسری پیغمبر (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) در آمد، زن های مكه او را ترك كردند. 🔹 «هَجَرَتْهَا نِسْوَةُ مَكَّةَ فَكُنَّ لاَ يَدْخُلْنَ عَلَيْهَا وَ لاَ يُسَلِّمْنَ عَلَيْهَا وَ لاَ يَتْرُكْنَ اِمْرَأَةً تَدْخُلُ عَلَيْهَا»؛ اینها خودشان كه به منزل #حضرت_خدیجه_سلام_الله_علیها نمی رفتند و در برخوردها به او سلام هم نمی كردند، در خیابان در كوچه و برزن اگر او را می دیدند احترام نمی كردند و نمی گذاشتند كسی از زن ها هم خدمت خدیجه (سلام الله علیها) برود. 🔹 «فَلَمَّا حَمَلَتْ بِفَاطِمَة» وقتی خدیجه (سلام الله علیها) این حمل یعنی فاطمه (سلام الله علیها) را در رحم داشت «وَ كَانَتْ خَدِيجَةُ تَغْتَمُّ وَ تَحْزَنُ إِذَا خَرَجَ رَسُولُ اَللَّه»؛ وقتی پیغمبر از منزل بیرون می رفت، حضرت خدیجه غمگین می شد برای اینكه می دانست كه مشركین مكه بی ادب اند و #برای_پیغمبر_غمگین_می_شد. 🔹 «فَكَانَتْ فَاطِمَةُ تُحَدِّثُهَا مِنْ بَطْنِهَا، وَ تُصَبِّرُهَا»؛ این كودكی كه در رحم او بود، با او سخن می گفت و او را دلداری می داد تسلی می داد و او را به #صبر دستور می داد. «وَ كَانَ حُزْنُ خَدِيجَةَ وَ حَذَرُهَا عَلَى رَسُولِ اَللَّه»؛ #غم_خدیجه برای پیغمبر بود و این كودك در رحم، او را دلداری می داد و دستور به صبر می داد. 🔹 خدیجه (سلام الله علیها) این حرف ها را به كسی نمی گفت که این بچه كه در رحم من است با من سخن می گوید و دلداری می دهد: «وَ كَانَتْ خَدِيجَةُ تَكْتُمُ ذَلِكَ عَنْ رَسُولِ اَللَّه»؛ خیال می كرد پیغمبر نمی داند. «فَدَخَلَ يَوْماً فَسَمِعَ خَدِيجَةَ تُحَدِّثُ فَاطِمَة»؛ روزی پیغمبر (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) دید كه خدیجه دارد حرف می زند در حالی که در خانه هم كسی نیست «فَقَالَ لَهَا: يَا خَدِيجَةُ مَنْ يُحَدِّثُكَ؟!»؛ گفت خدیجه! با چه كسی حرف می زدی و چه كسی با تو سخن می گفت؟ «قَالَتْ: اَلْجَنِينُ اَلَّذِي فِي بَطْنِي يُحَدِّثُنِي وَ يُؤْنِسُنِي»؛ این بچه ای كه در رحم من است با من حرف می زند و #انیس_من است. #سالروز_ازدواج_رسول_خدا_ص_با_خدیجه_کبری_س #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سخنرانی عمومی تاریخ: 1382 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
پرهیز از همنشینی با اهل هوا و هوس
حواریــان از حضرت عیسی سلام الله علیه پرسیدند: با چه کسانی همنشین شویم؟ آن حضرت سلام الله علیه فرمود: با کسانی که دیدارشان شما را به یاد خدا اندازد و سخنشان بر علم شما بیفزاید و عملشان شما را به آخرت ترغیب کند:
قَالَتِ الْحَوَارِيُّونَ لِعِيسَى علیه السلام: يَا رُوحَ اللَّهِ! مَنْ نُجَالِسُ؟ قَالَ: مَنْ يُذَكِّرُكُمُ اللهَ رُؤْيَتُهُ وَيَزِيدُ فِي عِلْمِكُمْ مَنْطِقُهُ وَيُرَغّبُكُمْ فِى الْآخِرَةِ عَمَلُهُ»[۱]
بنابراین کسی که در مجلسی بنشیند و در آن دانشی را فرا نگیرد، حق آن مجلس را ادا نکرده بلکه به همان نسبت از خدا دور شده است.
به فرموده حضرت امام علی سلام الله علیه بر انسان مؤمن لازم است وقتی وارد مجلسی می شود بکوشد که اهل مجلس را با تیر اسلام - که همان سلام است - شکار کند، پس اگر توانست آنان را به ذکر خدا مشغول سازد در انجمنشان بماند وگرنه رهایشان کند:
إِذَا أَتَيْتَ مَجْلِسَ قَوْمِ فارمِهِم بِسَهْمِ الْإِسْلَامِ ثُمَّ اجْلِسْ (يَعْنِي السَّلامَ)فَإِنْ أَفَاضُوا فِي ذِكْرِ اللَّهِ فَأَجَلْ سَهْمَكَ مَعَ سِهَامِهِمْ وَإِنْ أَفَاضُوا فِي غَيْرِهِ فَخَلّهِمْ وَانْهَض»[۲]
[۱]تحف العقول ص۴۴
[۲]شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید ج۲۰ ص۳۲۵؛ تنبیه الخواطر ج۱ ص۳۱، با اندک تفاوت، نیز برای مطالعه بیشتر :ادب فنای مقربان ج۵ ص۳۴۵،۳۴۶
سلونی قبل ان تفقدونی (تحریر نهج البلاغه) ج۵ ص۴۳۶
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
پذیرش رشته تخصصی کلام اسلامی با گرایش کلام امامیه سطح (۳)
🔻
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مؤسسه آموزش عالی حوزوی اسراء تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دامت برکاته در رشته تخصصی کلام اسلامی با گرایش کلام امامیه سطح (۳) در سال تحصیلی ۱۴۰۴ – ۱۴۰۳ از بین دانش پژوهان واجد شرایط پذیرش می نماید. ↙️ علاقمندان جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت معاونت آموزش حوزه های علمیه مراجعه نمایند: www.paziresh.ismc.ir 🏢 ۷۵ متری عمار یاسر نبش خیابان شهید قدوسی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا شماره تلفن: ۰۲۵۳۷۱۸۹۳۱۴ شماره همراه ۰۹۳۳۰۲۲۲۹۸۴ 🌐 لینک خبر: https://news.esra.ir/fa/w/4663312 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره1159
#بخش_سوم
#تعامل_مردم_و_نظام_اسلامی
#فصل_دوم
#نظام_اجتماعی
22. امر به معروف و نهی از منكر
🔹 پیامدهای ترك این دو فریضه
زوال بركات:رسول خدا (ص) فرمود: مردم تا هنگامی كه امر به معروف و نهی از منكر می كنند و همدیگر را در احسان، نیكوكاری و تقوا یاری می كنند پیوسته در خیر و خوبی اند، پس هرگاه چنین نباشند، خیر و بركت از آنها برداشته می شود. [1] [1]. لا یزَالُ النَّاسُ بِخَیرٍ مَا أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ تَعَاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَ التَّقْوی، فَإِذَا لَمْ یفْعَلُوا ذَلِكَ نُزِعَتْ مِنْهُمُ الْبَرَكَات (تهذیب الاحكام، ج6، ص181). #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #هر_روز_با_مفاتیح_الحیات 📚 مفاتیح الحیات ص 514 🏢 مرکز بین المللی نشر اسراء 🌐 https://nashresra.ir 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra