🗓#گزیده_کلاس
🔸هفته نهم
🔹🔹🔹دیوبندیه یکی دیگر از جریانهای سلفی اهلسنّت است، که بعضی آن را نسخه شبهقاره وهابیّت مینامند. اما در حقیقت با وهابیت تفاوتهایی دارد. اولین آثار در ردّ جریان وهابیت توسط علمای دیوبندیه نوشته شدهاست.
دیوبندیه در سال 1867 در شهر کوچک دیوبند در نزدیکی دهلی، بر اساس اندیشه "شاه ولیالله دهلوی" در یک مسجد کوچک با 12 شاگرد کار خود را آغاز کرد. اساس این حرکت قوی کردن مسلمانان از نظر اعتقادی برای مقابله با استعمار انگلیس بودهاست. در سال 1905 که شیخالهند"محمودالحسن" به ریاست مدرسه دیوبند میرسد، مبارزه آنها شکل دیگری به خود میگیرد. گرچه پس از مدتی شیخالهند تبعید میشود؛ اما در سال 1920، یعنی زمانی که هندوها نیز نافرمانیهای مدنی خود را در برابر استعمار انگلیس آغاز کردهبودند از تبعید بازمیگردد. شیخالهند به مسلمانان دستور میدهد برای مبارزه زیر پرچم هندوها جمع شوند. انگلیسها اطمینان داشتند که مسلمانان هیچگاه زیر پرچم کفار نمیروند ولی فتوی شیخالهند محاسبات آنها را برهم میزند و اتحاد هندوها با مسلمانان، منجر به استقلال هند میشود.
اساس شکلگیری جریان دیوبندیه مقابله با استعمار و استکبار است، به همین دلیل امروزه هم در جهاد پیشرو هستند. مبارزه آنها در درجه اول در مقابل انگلیس، در درجه دوم آمریکا است. گرچه دیوبند پاکستان بر سر مسئله کشمیر با هند هم در تقابل است.
🔹🔹در حال حاضر محمدتقی عثمانی مفتی اعظم دیوبندیه است که با همکاری بانک میزان نظام تامین مالی اسلامی را ایجاد نمود. در حال حاضر بانک میزان بیش از 30 درصد گردش مالی پاکستان را به خود اختصاص داده است. محمدتقی عثمانی را پدر بانکداری اسلامی میشناسند.
برای اطلاع بیشتر از مباحث کلاس اطلس رهبران در هفته نهم میتوانید به فایل گزارش کلاس که در ادامه آمده است مراجعه کنید.
#پنجشنبه_های_شریف
#کلاس_اطلس_رهبران
#استاد_سیفایی
خلاصه کلاس اطلس رهبران- هفته نهم.pdf
248.2K
📖بررسی جریان دیوبندیه در شبه قاره
💠هفته نهم کلاس اطلس رهبران
استاد سیفایی
🗓#گزیده_کلاس
🔸هفته دهم
🔹🔹🔹جریانهای جهادی یا سلفیه جهادی از جریانهای مهم جهان اسلام هستند که "القاعده" و "داعش" از گروههای بسیار اثرگذار آن هستند. جریان سلفیه جهادی از نظر تئوری بعضاً همان وهابیت تلقی میشود. به این معنی که اعضای داعش و القاعده همان وهّابی هستند که سلاح به دست گرفتهاند. اما شناخت چگونگی پیدایش این جریانها، قضاوت در خصوص آنها را اصلاح میکند.
🔹🔹این جریانها از تلفیق جریان "سلفیه البانی" و "تفکرات قرآنی سید قطب" پدید آمدهاند. بر اساس این دو، مسئله این جریانها در عبارت "حکومت اسلامی آخرالزمان" خلاصه میشود، که راه رسیدن به آن را جهاد نظامی میدانند. برای گروه داعش مسئله آخرالزمان پررنگتر است. جریانهای جهادی برای این تفکر خود دلایلی هم دارند: کارهای سیاسی انجام شده تاکنون راه به جایی نبردهاست و جبهه کفر، دشمنی نیست که کار سیاسی، بتواند او را شکست دهد.
این گروهها خود را تنها نسخه صالح سلفیت میدانند، چرا که همانند صحابه رسول خدا صلیاللهعلیهوآله به دنبال اقامه دین خدا در زمین هستند. آنها اگرچه رابطهای با فضاهای صوفیانه ندارند؛ اما خاصیت جهاد اینگونه است که چون انقطاع از دنیا به وجود میآید، معنویت، سادهزیستی و زهد افزایش پیدا میکند.
🔹برخلاف القاعده که در تکفیر مسلمانان بسیار با احتیاط عمل میکنند، داعش در مسئله تکفیر شدت عمل بالایی دارد. بر همین اساس اگر داعش حکومت تشکیل دادهبود، کل جهان اسلام به خطر میافتاد.
برای اطلاع بیشتر از مباحث کلاس اطلس رهبران در هفته دهم میتوانید به سند خلاصه کلاس که در ادامه آمدهاست مراجعه کنید.
#پنجشنبه_های_شریف
#کلاس_اطلس_رهبران
#استاد_سیفایی
خلاصه کلاس اطلس رهبران- هفته دهم.pdf
283.9K
📖جریانهای سلفیه جهادی- اهل سنت ایران
💠هفته دهم کلاس اطلس رهبران استاد سیفایی