9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید ویژه ولادت امیرالمومنین
💢 مولای ما نمونه دیگر نداشته است
🎤 سیدحمیدرضا برقعی
📎 #روز_پدر
📎 #میلاد_امام_علی
نگاهی به پیشینه اعتکاف 👇
🔸درباره پیشینه اعتکاف و چگونگى آن از نگاه تاریخى، اطلاعات روشنی در دست نیست، ولى برپایه روایات (قمى، تفسیر: ج1، ص44) مىتوان گفت «پیش از ابراهیم (ع) اعتکافهایى انجام مىشد، و نخستین معتکف، حضرت آدم (ع) بوده که اعتکاف توبه و ماتم هابیل داشت و پاداش آن، ولادت وصىّ او، جناب شِیث (هبة الله) بود. (مجلسی، بحارالأنوار، ج11، ص220).
🌷اما قرآن که کتابى آسمانى و فراتر از تاریخ بشرى است، از اعتکاف در دوران حضرت ابراهیم (ع)؛ بلکه پیش از آن، گزارش مىدهد و برپایه آیه ﴿وعَهِدنا اِلى اِبرهيمَ واِسمـعیلَ اَن طَهِّرا بَيتِى لِلطّائِفينَ والعـكِفينَ والرّكَّعِ السُّجود﴾ (بقره، 125) خدا به حضرت ابراهیم و پسرش اسماعیل (ع) فرمان داد كه کعبه را براى طواف کنندگان و معتکفان و نمازگزاران، پاکیزه و آماده کنند.
🔸از این فرمان الهی دو مطلب بر مىآید:
1️⃣. اعتکاف، همانند نماز و طواف، در میان امتهای پیشین نیز، ریشه فرهنگى دارد؛ هرچند شاید در دورههاى گوناگون، شیوه انجام¬دادن و احکام آنها متفاوت باشد.
2️⃣. گروهى به این سنّت تعهّد داشتند و از راههاى دور کوچ مىكردند و به مکّه و كعبه مىرفتند و همسان ساكنان حرم، به اعمال ویژه اعتکاف مىپرداختند.
✳️حضرت سلیمان (ع) نیز، در مسجد بیتالمقدس، به صورت سالانه، ماهانه یا بیشتر و کمتر معتکف مىشد و در آخرین اعتکافش به موت خود آگاه شد.(مجلسی، بحارالأنوار، ج14، ص141: «إنّ سلیمان كان یعتكف فى مسجد بیت المقدس)
✅اعتکاف موساى كلیم همان میقات وی در پیشگاه خداى سبحان بود که تا چهل شب ادامه یافت. (اعراف، 142 ﴿و وعَدنا موسى ثَلـثينَ لَيلَةً واَتمَمنـها بِعَشرٍ فَتَمَّ ميقـتُ رَبِّهِ اَربَعينَ لَيلَةً﴾.
❇️اعتكاف مریم عَذرا نیز در بخش شرقى بیت المقدس بود (آل عمران، 45ـ47 و مریم، 16ـ17) که به آن مقامات عالى رسید و حضرت زکریا( ع) نیز اعتکاف او را مدیرت می¬کرد. (آل عمران، 37. وكَفَّلَها زَكَرِيّا).
♻️این اعتکاف که پيش از بعثت پيامبر اکرم (ص) در میان شریعتهاى پیشین رایج بوده به زندگی پيامبر (ص) نیز راه یافت و آن حضرت، سالى چند روز، از جامعه دور مىشد و در غار حرا در «جبل النّور» ـ که از بلندترین كوههاى اطراف مكّه قدیم، و جزء حرم الهى است و بر کعبه اشراف دارد ـ جاى دارد، به عبادت مىپرداخت» ( نهج البلاغة، خطبه 192، بند 119) و رهاوردهاى مهمى داشت و از جمله آنها شایستگى دریافت كتاب و آیات الهى بود که بر او نازل شده است. (مجلسی، بحارالأنوار، ج15، ص363).
پس از بعثت آنحضرت نیز، اعتکاف های دهه آخر ماه مبارک رمضان ایشان در کتاب الصوم، بخش اعتکاف آن، مورد استناد فقهاست. روایات باب هم در وسائل الشیعه در کتاب الصوم آمده است.
یدالله مقدسی. رجب ۱۴۴۵
#احکام_اعتکاف
#اعتکاف
👈🏼 بدعت در نماز عید بخاطر سب #امیرالمومنین علیهالسلام
#مروان خطبه نماز عید (#فطر یا #قربان) را بر نماز مقدم کرد، چون او در نماز علی علیه السلام را سب کرده و فحش میداد! مردم و صحابه برای نشنیدن این مطلب بعد از نماز از مسجد خارج میشدند لذا مروان برای اینکه مردم این مطلب را بشنوند خطبه را بر نماز مقدم کرد!!!
📚 منارالقاری (شرح مختصر صحیح البخاری) ج2 ص273
در پاورقی آمده است: #معاویه به او این دستور را داد!
📌 پنجشنبه
☀️ ۵ بهمن ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۱۳ رجب ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 25 ژانویه 2024 میلادی
📎 #تقویم
etekaf1.pdf
1.03M
🔰احکام اعتکاف طبق نظر رهبری
🔶این جزوه توسط پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR منتشر شده است.
#احکام_اعتکاف
#اعتکاف
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
@Hadi8243
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
💢 اعتکاف به نیت امام زمان عجل الله تعالی فرجه
⁉️ سؤال:
آیا می توان اعتکاف را به نیابت از امام زمان عجل الله تعالی فرجه انجام داد؟ و اگر صحیح است روزه گرفتن به نیابت از شخص زنده جایز است یا خیر؟
✍️ پاسخ:
🔹 اعتکاف و روزه مستحبی به نیابت از آن حضرت مانع ندارد.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای
#احکام_اعتکاف
#اعتکاف
📎 #ماه_رجب
💢 استفاده از خمیردندان و صابون در حال اعتکاف
⁉️ سؤال:
استفاده از خمیردندان، صابون یا شامپو که دارای بو است، آیا برای معتکف حرام و سبب بطلان اعتکاف می شود؟
✍️ پاسخ:
🔹 صرف استفاده از آنها اشکال ندارد؛ ولی بوییدن مواد معطر برای لذت بردن حرام است.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای
#احکام_اعتکاف
#اعتکاف
📎 #ماه_رجب