بسته 13جلدی فلسفه برای کودک (بخش معرفت شناسی)
🔺نویسنده: سیدمحمدمحسن میرمرشدی
فلسفه برای کودک از دغدغه های بسیار مهم و جدی اندیشمندان و خردورزان جامعه خصوصا رهبر معظم انقلاب بوده است که بارها بر آن تاکید کرده اند. مجموعه های مختلف مانند بنیاد صدرا، مجمع عالی حکمت، جامعه الزهرا و برخی نهادهای دانشگاهی، مقوله فابک ( فلسفه اسلامی برای کودک) را در سالیان اخیر دنبال کرده و کتابهایی هم منتشر کردهاند که البته بیشتر در جهت پیش نیازها و روش ها بوده است. اما اینک موسسه امام خمینی با محوریت سلسله درس های مبانی اندیشه اسلامی(طرح ولایت)، به این عرصه گام گذاشته و در گام اول مباحث معرفت شناسی برای کودکان را در قالب داستان رقم زده است. مباحث بعدی نیز ان شا الله در راه است.
🔹فهرست جلدها و مطالب👇👇
1-میهمانی خرگوش (اهمیت شناخت)
2-دارویی برای پدر (اهمیت معیار در معرفت)
3-ماجرای کرم کوچولو (خطاناپذیری علم حضوری)
4-شربت خوشمزه (اهمیت مشخص بودن معیار)
5-نقاشی خرس کوچولو (ارزش علم حضوری در حالات درونی)
6-موش کور و قاشق (ارزش معرفت)
7-پرسش کفشدوزک (خطا در معرفت حسی)
8-دایره چهار گوش (ارزش قضایای بدیهی)
9-صدای عجیب (ارجاع علوم نظری به بدیهی)
10-شیرینی گمشده (ارزش تجربه نسبت به علوم عقلی)
11-پرنده کم حافظه (نقل و ارزش معرفتی آن)
12-شکارچی و برکه آب (ارزش کارشناسی و مرجعیت)
13-نمک شیرین (تعارض معرفت ها و راه های ترجیح)
📌 لینک خرید آنلاین مجموعه
🗒️@HamQalam
🔺کار عمیق فرهنگی و غیر مستقیم برای هدايت زنان بیحجاب
بخشی از سخنرانی «ذوق و ابتکار در دعوت» امام موسی صدر که در سال ۱۳۴۰ در ایران ایراد شده است:
🔸️"بايد سطح فكرى و تربيتى خانمها را از لحاظ دينى و اخلاقى بالا برد تا خطر لغزش در آنها كمتر شود و آنها چون كاهى ملعبهٔ كوچكترين باد نشوند. اما چون خانمها در لبنان، برخلاف خانمها در ايران، بههيچوجه در مسجد و مجالس عزادارى شركت نمىكردند، تأمين اين منظور بسيار مشكل بود. بهعلاوه، چون شخصيت خانمها غالباً با زيبايى و تظاهر به تجمل و مد آميخته بود، ترس از دعوت به پوشيدگى و حجاب سبب شده بود كه از روحانى و دعوت دينى فاصله گيرند، و از اول الف را نگويند تا مجبور به اداى ساير حروف نگردند.
🔸️اين عوامل، كه دعوت خانمها به تعاليم دينى را بسيار مشكل مىساخت، بنده را مجبور كرد در حدود يك سال مطالعه كنم. نتيجهٔ مطالعات اين شد كه دعوت دينى را بهطور غيرمستقيم شروع كنيم. به اين صورت كه نخست جمعيتِ احسان و نیکوکاری اعلان كرد كه خانمها هم حق دارند در جمعيت عضويت داشته باشند ...
🔸براى تشديد و ازدياد علاقهٔ خانمها به اهداف و افكار جمعيت، توزيع شهريهٔ فقرا و رسيدگى به حال خانوادههاى فقير را دوبار در هر ماه بر عهدهٔ خانمها گذاشتيم. مشاهدهٔ مناظر فقرا و رضايت روحیای كه در اثر رسيدگى و ملاطفت با مستمندان در اين خانمها بهوجود آمد، شخصيت اصلى خانمها يعنى روح انسانى را در آنان زنده كرد و بهخوبى درك كردند كه بهجز زنانگى و مدپرستى و لباس خوب پوشيدن، شخصيتى ديگر هم مىتوان داشت، و اين شخصيت عظمت و ثبات و لطف بيشترى دارد.
🔸️خانمهاى عضوِ جمعيت رفتهرفته جلسات سخنرانى ماهانه، نماز جماعتِ روزهاى جمعه و مجالسى ويژهٔ اعياد و وفيات برپا كردند و، پس از يك سلسله بحث و گفتوگو، در لباس پوشيدن حد متوسطى انتخاب كردند. اميد به آيندهٔ اين خانمها بسيار زياد است. در حال حاضر سطح فكرى آنها بهتدريج بالا مىرود، آنها را از مسير «با هر بادى» و همكارى با پارهاى دستهجات سياسى و حتى جمعیتهای خيريهاى كه نيات و مقاصد ناصواب دارند، بازداشتهايم، و اشتياق و علاقهٔ فطرى آنها به تعاليم دينى رو به تزايد گذاشته. البته، در اين راه از مردها نيز كمك گرفته شده و میشود، همانطور كه خانمها نيز به نوبهٔ خود در مراقبت و تأثير بر مردهايشان نقش مهمى دارند." / لینک
🗒️@HamQalam
🔻نکاتی در مورد نحوه پوشش و آرایش زنان در جامعه(۱)
🔴اسلام از قرار دادن حریم محرم و نامحرم و احکام نگاه و پوشش و لمس و مراقبت از قوه خیال و امثال اینها دو هدف دارد؛
۱- رساندن خانواده به حداکثر استحکام و وفاداری و ایجاد محیطی امن برای سکونت و آرامش زوجین و تربیت فرزندان و ایجاد یک تشکیلات حمایتی سازنده و بالنده قوی از محارم و ارحام
۲- هدایت جامعه به حداکثر سلامت و پاکیزگی و بالندگی، ایجاد همبستگی و تسهیل همکاری و تعاون بر اساس نیکی و تقوا، به منظور ارتقاء همه جانبه علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... جامعه اسلامی و رسیدن به اجتماعی رشد یافته
🔴بدیهی است تحقق هدف دوم، ارتباط تنگاتنگی به اهمیت قائل شدن برای هدف اول یعنی خانواده دارد و جامعه اسلامی بر پایه خانواده های سالم و قوی به رشد و بالندگی میرسد.
خانواده هم متاثر از جامعه است و در محیط ناپاک، سالم نگه داشتن آن ساده نیست!
لذا این دو از هم جدا نیستند!
🔴قرآن کریم سکونت و آرامش را ثمره ازدواج می داند و رسیدن به این مهم را از اهداف تشکیل خانواده برمی شمرد و برای جامعه از ریشه واژگان اخوت و ولایت استفاده می کند که تداعی کننده همبستگی و تعاون است.
افرادی که نیازهای ردیف اول جسمی، عاطفی و روحیشان در کانون خانواده تامین شده باشد، به راحتی می توانند مراتب بالاتری از نیازهای انسانی را برای جامعه تامین کنند.
به همین دلیل آزادی های ظاهری در حریم خانواده منحصر و محدود شده است تا خانواده بتواند کارکرد اصلی خود را داشته باشد!
برای دیگران در تعاملات سالم اجتماعی، زحمت و ریاضت خیلی بیشتری مورد نیاز است.
🔴زیست اجتماعی انسان مسلمان، مربوط به حیات عقلانی وجود انسان است و نباید با جسمانیت یا مرتبه خیال خلط شود و مواظبت می خواهد! (منظور از عقل در اینجا ابزار محاسبه گر ذهن انسان نیست بلکه یک مرتبه وجودی انسان پس از جسم و خیال می باشد.)
📌دقیقا برای همین مواظبت است که اسلام استفاده از لطافت های زنانه از نرمش در لحن گفتار و آرایش و جلب توجه های ظاهری را برای زنان و نگاه تیز و آلوده و شوخی های نامناسب و بی غیرتی را برای مردان نهی می کند.
✨چرا که می خواهد جامعه را به سمت حیات معقول ببرد!
ادامه دارد...
✍#مهاجرالیالله
🗒️@HamQalam
📌یکی از مراحل تمدن اسلامی شدن؛ دولت اسلامی است که هنوز محقق نشده است.
🔺️در اسلایدها به موانع درونی تحقق دولت اسلامی در بیان رهبر انقلاب پرداخته شده است.
✍🏻#زینب_نجیب
🗒️@HamQalam
📌زیست نامه امام حسن مجتبی(ع)
نام پدر: علی بن ابیطالب.
نام مادر: فاطمه.
متولد: ۱۵رمضان سال سوم هجری.
روز هفتم تولد، سر او را تراشیده و هموزن آن را نقره صدقه دادند و رسول خدا(ص) به امر خدا نام او را حسن نام گذاشت و برای وی گوسفندی عقیقه کرد.
به سن ۶سالگی در مباهله حضور داشت.
كنيه آن حضرت ابومحمّد و شبيه ترين مردم به رسول الله(ص) بود.
▪️ذهبى(م748ق) در وصف آن حضرت نوشته است:
«اين امام، بزرگ منش، زيباروى، عاقل، متين، سخى، نيكوكار، متدين، متقى، با حشمت و از هر كس فاضل تر، پارساتر و فداكارتر بود.
▪️امام منتقد جدی خلفا بود و از پدر حمایت جدی کرد و مردم کوفه را برای کمک به پدرش در جنگ جمل بسیج کرد. در جهاد علیه معاویه و خوارج نیز حضور داشت.
بعد از شهادت پدر، عموم مردم با وی در کوفه بیعت کردند که خلیفه مسلمانان باشد.
▪️دربرابر تهاجم نظامی معاویه ایستاد، اما به دلیل سستی یاران و خدعه معاویه، برای حفظ اسلام و جان شیعیان، صلح اجباری را پذیرفت.بعد از صلح، به مدینه رفت و جهاد علمی را در تربیت شاگردان و احیای نام پیامبر(ص) و علی(ع) آغاز کرد.
📌قول صحیح و قوی در شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام همان ۲۸ صفر است.
آن حضرت با مکر معاویه و به دست همسرش جعده در ۲۸صفر سال۵۱ در سن۴۸ سالگی به شهادت رسید.
زنان بنى هاشم براى شهادت امام حسن(ع) يك ماه مجلس عزا برپا داشتند.
📚ابن اثير، أسد الغابة فى معرفة الصحابة، ج1، ص493.
📚ذهبی، سير اعلام النُبلاء، ج3، ص253.
📚ر.ک: ابن سعد، ترجمة الإمام الحسن من کتاب الطبقات.
🗒️@HamQalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️رحلت پیامبر اکرم (ص)
🎙رهبر معظم انقلاب؛
اگر ما قدر تعالیم اسلام را بدانیم و به عمق آن پی ببریم، خواهیم توانست یک دنیای نو منطبق بر خواست های حقیقی و فطری انسان به وجود بیاوریم.
🗒️@HamQalam
🔻تیغ نقد؛ برشی بر پیکر حقیقت
فاضل میبدی در یکی سخنرانی خود به مباحثی اشاره کردند که هرچند حاوی نکات صحیح و تأملبرانگیزی بود، اما برخی از مطالب ایشان نیز جای نقد و بررسی دارد.
✍🏻آزاده ابراهیمی فخاری| پژوهشگر
🔴ایشان به تحریف دین و قرآن اشاره میکنند و این مسئله را یکی از مشکلات اصلی جامعه میداند. هرچند ممکن است در این مورد حق با سخنران باشد؛ لکن در یک عرض قرار دادن تحریف قرآن با مسابقات قرآن و حفظ قرآن و... که مسلما می¬تواند مقدمه¬ی درک مفاهیم و عمل به آن در مراحل بعدی باشد، قابل پذیرش نیست. توصیه¬های پیشوایان دین به حفظ و استمرار در تلاوت قرآن کریم از همین باب است.
پیامبر اسلام در اینباره فرمودهاند: “مَنْ قَرَءَ الْقُرآنَ حَتّی یسْتَظْهِرَهُ وَ یحْفَظَهُ اَدْخَلَهُ اللهُ الْجَنَّةَ وَ شَفَعَّهُ فی عَشْرَةٍ مِنْ أَهْلِ بَیتِهِ کلِّهِمْ قَدْ وَجَبَبَتْ لَهُمُ النّارُ.” کسی که قرآن بخواند تا آن را حفظ نماید، خداوند او را به بهشت وارد میکند و شفاعت او را برای ده نفر از خانوادهاش میپذیرد، حتی اگر آتش جهنم برای آنان واجب شده باشد. (مجمع البيان، جلد اول، صفحه ۴۵)
🔴سخنران در بخش دیگری از سخنرانی، انتقادات تندی را به صداوسیما و نحوه ارائه برنامههای مذهبی مطرح میکند و می¬گوید: «اگر این تلویزیون ما میخواست بزرگترین خدمت را به اسلام بکند، کل برنامههای مذهبیاش را حذف میکرد، فقط یک اذان میگذاشت و شب جمعه هم کسی مثل مرحوم راشد را پیدا میکرد یک ساعت برای مردم حرف میزد.»! آیا این نحوه¬ی بیان، نادیده گرفتن تلاش عده¬ای از افراد خدوم و مخلص در این عرصه نیست؟
ادامه👇👇
این¬که آن¬طور که شایسته و بایسته است به ترویج مفاهیم دینی پرداخته نشده و همواره نیاز به کار و دقت بیشتر احساس می¬شود قابل انکار نیست؛ اما رد همه برنامه¬های ارائه شده در صدا و سیما به دور از انصاف است. این تلاشها، هرچند ممکن است به کمال مطلوب نرسیده باشد، اما نقش مهمی در تقویت باورهای دینی و ارتقای سطح آگاهی جامعه ایفا کرده است. باید به این نکته توجه کرد که پیشرفت در این حوزه نیازمند همافزایی و همکاری مستمر میان منتقدان و فعالان مذهبی است تا بتوان به شکل بهتری به ترویج مفاهیم دینی پرداخت و کاستیها را جبران کرد. به جای نادیدهگرفتن تمامی تلاشها، باید با نقد سازنده و پیشنهادات مؤثر در راستای بهبود برنامههای مذهبی گام برداشت.
🔴ایشان در پایان سخنان خود، جامعه را به دو دسته "حقمدار" و "باطلمدار" تقسیم میکند و معیار این تقسیمبندی را پاسخدهی به نیازهای مادی و مدنی جوانان میداند. باید از ایشان پرسید، آیا به نظر شما این دستهبندی به این سادگی قابل انجام است؟ جامعهای ممکن است در برخی زمینهها موفق و در برخی دیگر ناکام باشد. آیا میتوان جامعهای را که به برخی نیازهای جوانان پاسخ نداده، به طور کامل باطلمدار دانست؟ این جمله چنین الغاء می¬نماید که عدم پاسخ به نیازهای جوانان به طور مستقیم، به باطلمداری جامعه مربوط است. درحالی¬که قطعا عوامل اقتصادی، سیاسی، و حتی جهانی بر این مسئله تاثیرگذار است و مشکلات و کمبودها می¬تواند به دلایل پیچیدهای نظیر بحرانهای اقتصادی و عدم کار و تلاش و مسئولیت¬پذیری فردی و اجتماعی و یا فشارها و تحریم¬های خارجی باشد، و نه به دلیل باطلمداری ذاتی جامعه.
🗒️@HamQalam
🔻پرشکوهترین نرمش قهرمانانهی تاریخ
✍🏻آمنه عسکریمنفرد
▪️حادثهی صلح امام حسن (علیه السلام) با معاویه، حماسهای سرنوشتساز و بینظیر در کل روند انقلاب در صدر اسلام بود که حادثهای دیگری نظیر آن وجود نداشت. این حرکت امام حسن (علیه السلام) باعث حفظ اسلام به عنوان یک نهضت ارزشی گشت. اگر امام حسین (علیه السلام) هم بهجای ایشان بود، در جهت حفظ نهضت عظیم انقلابی که پیامبر اکرم به راه انداخت و امام علی (علیه السلام) از آن صیانت کرد، همین کار را میکرد.
▪️این حرکت امام مجتبی صددرصد بر استدلال منطقی غیرقابل تخلف انطباق داشت، زیرا در دوران ایشان جریان مخالف اسلام معاویه بهقدری رشد کرده بود که میتوانست بهعنوان یک مانع ظاهر شود و به دلیل ضعف نیروهای شیعیان حامی امام، بر اسلام غلبه مییافت. بنابراین «حتی اگر خود امیرالمؤمنین (علیهالسلام) هم بهجای امام مجتبی بود، در آن شرایط ممکن نبود کاری بکند، غیر از آن کاری که امام حسن کرد... امام حسین (علیه السلام) در این صلح با امام حسن شریک بودند، اگر امام حسن صلح نمیکرد تمام ارکان خاندان پیامبر را از بین میبردند و کسی را باقی نمیگذاشتند که حافظ نظام ارزشی اسلام باشد.» (بیانات رهبر انقلاب، ۲۳ فروردین ۶۹).لذا اگر این صلح تحمیلی از جانب امام مجتبی که خود یک مکر الهی بود «و مکروا مکر الله» (آل عمران/ ۵۴) قبول نمیشد، مکر معاویه قوت میگرفت و به شهادت خاندان پیامبر و اصحاب او منتهی میشد.- به احتمال قوی بهدست اصحاب امام که جاسوسان معاویه آنها را خریده بودند، کشته میشدند-و معاویه به بهانهی خونخواهی عزاداری کرده، تمام اصحاب امیرالمؤمنین را هم ازمیان برمیداشت و دیگر چیزی بهنام تشیع باقی نمیماند، تا عدهای بعد از ۲۰ سال امام حسین را در کوفه دعوت کنند. امام حسن (علیه السلام) شیعه را حفظ کرد تا بعد از ۲۰ الی ۲۵ سال حکومت به اهلبیت برگردد.» (بیانات رهبر انقلاب، ۱۳ خرداد ۷۹).
▪️بنا روایتی از امام صادق (علیه السلام) «و قطع هذا الأمر فی سبعین» (اصول کافی، جلد ۱، ص۳۶۸). تقدیرات الهی چنین بود که با فاصلهی سی سال از شهادت حضرت امیر و ده سال بعد از شهادت امام حسین امر حکومت به دست اهلبیت برگردد تا مردم مقدمات حکومت اسلام را با اراده و تصمیم خودشان فراهم کرده باشند. اما چون در قضیه امام حسین خواص -از جمله عبدالله جعفر و عبدالله عباس- وظیفه خود را بهخوبی انجام نداده بودند، حادثهی کربلا نیز آنچنان رقم خورد.
▪️ بر این اساس در ماجرای صلح و بعد از آن امام مجتبی به عنوان مرد جنگی، مرد سیاست و مرد تدبیر، با مباحثات و مجادلات بسیار قوی و قدرتمندانه با کلماتی قاطع و کوبندهتر از کلام مولا علی، برای دفاع از اسلام، استوار ایستاد و با تغییر روش و مانور در انتخاب روشها (قبول صلح ) کاری اساسی و لازم برای حفظ اسلام انجام داد.
🗒️@HamQalam
🔻مطلقگویی دام نقدهای سطحی
✍🏻زهرا ابراهیمی|کارشناس اخلاق و تربیت
🔴یکی از معضلاتی که در نقد مباحث دینی (مخصوصاً مباحثی که ابعاد فلسفی یا اجتماعی و سیاسی دارد) به چشم میخورد معضل مطلقگویی است.
منتقد منصف کسی است که در نقد خود از بهکارگیری واژگانی که شائبهٔ مطلقگویی را یدک میکشد اجتناب نماید.
نقدکردن نیازمند دقت و ظرفت است تا جایی که منتقد باید بهضرورت تفکیک میان بیان ایرادات و انکار خوبیها واقف باشد. برخی از منتقدان ممکن است کمتر به این مهم توجه کنند و باهدف تأکید بر یک موضوع، از قانون تعمیم استفاده نمایند؛ حالآنکه تأکید بر یک نکتهٔ خاص نباید مجوزی برای مطلقگویی شود.
برای نقد باید بسترهای تاریخی و فرهنگی و عرفی یک موضوع را مدنظر قرارداد و بیتوجهی به این بسترها نقد منصفانهای را رقم نخواهد زد.
در کنار تعمیمهای بیجا، استدلالهای ضعیف و توسل به احساسات را میتوان از دیگر آسیبهای نقد منطقی دانست.
🔴حجتالاسلاموالمسلمین عبدالرحیم اباذری پژوهشگر حوزوی در کانال تلگرامی خود مطلبی را با عنوان «قیام حسینی، رهائی از جهالت» منتشر نمودهاند. ایشان در متن خود به خطر غفلت اشاره کرده و با تبیین رفتارهای متعصبانه و افراطی مذهبیون و مقایسهٔ آن با نمونههای تاریخی بهنقد این رفتارها پرداختهاند. اباذری لزوم عقلانیت در دین را نیز از ضرورتهای مهم دینداری برشمرده است. اگرچه متن ایشان دارای نقاط قوتی است؛ اما درعینحال میتوان گفت که ایشان ناخواسته در دام مطلقگویی افتادهاند.
ادامه👇👇👇
🔴در بخشی از متن ایشان آمده است: «در تعلیموتربیت جوانان مذهبی بیشتر به همین ظواهر و پوسته متمرکز شدیم و ملاک و معیار فقط انقلابی بودن و حزباللهی شدن شد، خیال کردیم که شیعه راستین همین است که فقط نماز، روزه به جا بیاورد، در مراسم دعای ندبه، کمیل، زیارت عاشورا، راهپیمایی ۲۲ بهمن و روز قدس و اخیراً در پیادهروی اربعین حاضر شود کفایت میکند درحالیکه از نشر اخلاق نبوی، ترویج روح اسلامی و فرهنگ شیعی در جامعه غفلت کردیم» و در انتهای متن اینگونه نتیجه گرفتهاند: «(باید) اولاً: در کنار مناسک به اخلاق و معارف نیز توجه کنیم؛ ثانیاً: محافل افراطی و آدمهای تندرو را مهار و تعدیل نمائیم و ثالثاً: وفاق ملی، تفاهم دینی، سعهصدر را در میان جامعه عینیت بخشیم».
اباذری مطلب را بهشکلی بیان نموده گواینکه مصداق افراطیگری و تندروی همان مواردی است که در بالا ذکرکرده؛ یعنی شرکت در راهپیمایی 22 بهمن و شرکت در راهپیمایی اربعین و روز قدس و ... را از مصادیق افراطیگری دانسته و اینجا به نوعی دچار مطلقگویی شده است.
🔴نکته دیگر اینکه اگر بخواهیم موضوع مهمی چون توجه به پوستهٔ دین و بیتوجهی به باطن آن را نقد کنیم باید مطلب را به شکلی عنوان کنیم که پوسته و ظاهر زیر سؤال نرود. یعنی مخاطب با خواندن متن به این نتیجه نرسد که ظواهر مهم نیست و مهم این است که انسان دلش پاک باشد! توجه به باطن نباید عامل بیتوجهی و یا تنزلدادن ظواهر گردد.
🔴اباذری در متن خود رهایی از جهالت را فلسفهٔ قیام عاشور میداند؛ اما تعریفی از جهالت ارائه نمیدهد و تنها به مصداق جهالت یعنی تمسک صرف به مناسک اشاره میکند همین مسئله باعث میشود که در ذهن مخاطب انجام مناسک ظاهری با موضوع جهالت گره بخورد و مخاطب توان تفکیک آن را نداشته باشد.
ایمان به عمل ختم میگردد؛ بنابراین رفتار دینی و سیاسی چون شرکت در راهپیمایی اربعین میتواند برگرفته از ایمان باشد و نه لزوماً توجه به پوسته و ظاهر دین! این نکته نیز از نگاه نویسنده مغفول مانده است.
🗒️@HamQalam
⚫️ در آرامگاه "وادی السلام" نجف، سرداری از تبار شیرمردان لر، با نام رئیسعلی دلواری مأوی گرفته است که مرور تاریخ مبارزاتش علیه استعمارِ انگلیس در جنوب ایران اسلامی، زخمی را تازه نگهداشته که این سرزمین گهرخیز از چپاول و غارتگریِ اجانب بر پیکر دارد و بغض این ملت علیه استعمارگران را یادآوری مینماید.
☑️ اینک که به برکت انقلاب اسلامی و مجاهدت دلیران و شهیدان و رهبری امامین انقلاب، این نظام مقدس در اوج استقلال و عزت میدرخشد، شکر این نعمت و ادامه پرقدرتِ این مسیر تا صعود به قله بر ما واجب است و عذرِ کوتاهی و تقصیر از هیچ کداممان، در هر کسوتی که هستیم، پذیرفته نیست.
▫️به مناسبت شهادت بزرگمرد تنگستانی،رئیس علی دلواری
✍#مریم_اشرفیگودرزی
🗒️@HamQalam