به آیات سوره رعد آیات 8تا9 که براساس درجات جنس عجم تلاوت شده است گوش دهید و سپس بخوانید
( #فایل_صوتی_99 ) 🔊
✅مفاهیمی از آیات
👈در آیه 8 ابتدا از علم خداوند نسبت به حمل هر مادهای، (چه دارای رَحم باشد مثل انسان و حیوان و چه دارای رَحم نباشد مثل نبات و جماد) سخن به میان آمده و سپس به موجودات دارای رحم اشاره شده است.
👈"غيض" به معنای فرو بردن (نطفه) است. یعنی خداوند، به آن آبی که رحم به خود جذب می کند و در آن تغییراتی میدهد و رو به رشد و زیادی می برد، آگاه است.
👈حدیثی در کافی از امام باقر(ع) یا امام صادق (ع)در تفسیر این آیه نقل شده: "الغیض کل حمل دون تسعه اشهر وما تزداد کل شیء یزداد علی تسعه اشهر"غیض هر حملی است که کمتر از 9ماه متولد شود"وماتزداد" هرچیزی است که از 9ماه افزون شود. در دنباله حدیث میفرماید: "وکلما رات المراه الدم الخالص فی حملها فانها تزداد و بعد الایام التی زاد فیها فی حملها من الدم"هر زمان زن، خون خالص در حال حمل ببیند به تعداد ایام آن، بر دوران حملش افزوده میگردد.
👈امام صادق (ع)در مورد"عالم الغیب والشهاده"فرمودند: "الغیب ما لم یکن والشهاده ما قد کان"،غیب یعنی چیزی که نبوده و شهادت یعنی چیزی که بوده است.
تمرین: فرازی از آیات قرآن کریم را با موضوع عظمت و قدرت پروردگار انتخاب نموده و براساس درجات جنس عجم بخوانید.
🔹
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
099.mp3
1.35M
درس پانزدهم✅
بخش اول✔️
جنس عجم🔸
(#فایل_صوتی_99)🔉 ✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
#درس_پانزدهم_صوت_و_لحن 📖✅ بخش دوم✔️ 🔸اجناس🔸
♦️جنس نهاوند♦️
به درجات و فواصل جنس نهاوند در شکل زیر توجه کنید:
🔹
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
به درجات جنس نهاوند سه مرتبه گوش دهید و سپس بخوانید.(#فایل_صوتی_100)🔊 ✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
100.mp3
188.4K
درس پانزدهم✅
بخش دوم✔️
جنس نهاوند🔸
(#فایل_صوتی_100)🔉 ✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
به سوره یس آیات 40تا38 که براساس درجات جنس نهاوند تلاوت شده است گوش دهید و سپس بخوانید:
( #فایل_صوتی_101 )🔊
✅مفاهیمی از آیات
👈آیه 38 به وضوح حرکت خورشید را به طور مستمر بیان می کند، اما در این که منظور از این حرکت چیست مفسران بحثهای فراوان دارند؛
آخرین و جدیدترین تفسیر برای آیه فوق همان است که اخیراً دانشمندان کشف کرده اند و آن حرکت خورشید با مجموعه منظومه شمسی در وسط کهکشان ما به سوی یک سمت معیّن و ستاره دوردستی که آن را ستاره وگا نامیده اند می باشد.
👈منظور از منازل همان منز لگاههای بیست و هشت گانه ای است که ماه قبل از محاق و تاریکی مطلق طی می کند، زیرا هنگامی که ماه، سی روز تمام باشد تا شب بیست و هشتم در آسمان قابل رؤیت است، ولی در این شب بیست و هشتم به صورت هلال بسیار باریک زرد رنگ و کم نور و فروغ درمی آید؛ و در دو شب باقی مانده قابل رؤیت نیست که آن را محاق می نامند. البته در ماه هایی که بیست و نه روز است تا شب بیست و هفتم معمولاً ماه در آسمان دیده می شود، و دو شب باقی مانده محاق است.
👈«عُرجون » به آن قسمت از خوشه خرما گفته مى شود كه به درخت وصل است و پس از گذشت زمان به شكل قوس در مى آید.
🔹
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
101.mp3
1.76M
درس پانزدهم✅
بخش دوم✔️
جنس نهاوند🔸
(#فایل_صوتی_101)🔉
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─
👈به سوره یونس آیه 5 که براساس درجات جنس نهاوند تلاوت شده است گوش دهید و سپس بخوانید:(#فایل_صوتی_102)🔊
✅مفاهیمی از آیات
☑️تفاوت ضياء و نور:
👈بعضى هر دو را مترادف و به یک معنى دانست ه اند، و بعضى گفت ه اند ضياء كه در مورد نور خورشيد در آيه102 فوق به كار رفته همان نور قوى است، اما كلمه نور كه درباره ماه به كار رفته نور ضعيفتر است. سومين نظر اين كه ضياء به معنى نور ذاتى است ولى نور مفهوم اعمى دارد، كه ذاتى و عرضى را هر دو شامل مي شود، بنابراين تفاوت تعبير در آيه فوق اشاره به اين نكته است كه خداوند خورشيد را منبع جوشش نور قرار داد در حالى كه نور ماه جنبه اكتسابى دارد و از خورشيد سرچشمه مى گيرد. اين تفاوت با توجه به پار ه اى از آيات قرآن صحيحتر به نظر مى رسد زيرا در آيه 16 سوره نوح میفرماید: «وَ جَعَلَ القَمَرَ فيهِنَّ نورًا وَ جَعَلَ الشَّمسَ سِراجًا » و در آيه 61 سور ه فرقان آمده: «وَ جَعَلَ فيها سِراجًا وَ قَمَرًا مُنيرًا » با توجه به اينكه سراج (چراغ) نور از خودش پخش می كند و منبع و سرچشمه نور است و خورشيددر دو آيه فوق تشبيه به سراج شده است روشن مى شود كه در آيات مورد بحث نيز اين تفاوت بسيار متناسب است.
👈خدای متعال ماه را دارای منز لها کرد تا در مسیر حرکتش در هر شب به منزلی از آن منازل برسد، غیر آن منزلی که شب قبلش در آنجا قرار داشت. نتیجه این که قرص قمر دائماً در حال دور شدن ازخورشید حرکت م یکند، تا از طرف دیگر باز به خورشید برسد، و یک دور تمام این حرکت قمر، یک ماه قمری را و دوازده ماه یک سال را تشکیل دهد، و خلق خدا در شمردن عدد سا لها و رسیدگی به حساب ها از این تقدیر الهی بهره مند شوند.
👈نقش عدد و حساب و تاريخ و سال و ماه در نظام زندگى بشر و پيوندهاى اجتماعى و كسب و كار بر همه كس روشن و آشكار است. اگر یک روز تاریخ(امتياز روزها، ما ه ها و سالها( از زندگى بشر برداشته شود و مثلاً نه روزهاى هفته روشن باشد و نه روزهاى ماه و نه شماره ما ه ها و سا لها، در اين موقع تمام مسائل تجارى، اقتصادى، سياسى و هرگونه قرارداد و برنامه زمانبندى شده به هم می ريزد، و هيچ كارى نظم و انضباط به خود نخواهد گرفت، حتى وضع كشاورزى، دامدارى و صنايع توليدى نيز دچار هرج و مرج می شود.
👈اکنون برای آشنایی بیشتر به نمونه هایی از جنس نهاوند در تلاوت قاریان مشهور جهان اسلام گوش دهید: مرحوم استاد محمود محمد رمضان سوره فاطر آیه 8(#فایل_صوتی_103)🔊
مرحوم استاد محمد صدیق منشاوی سوره روم آیه30 (#فایل_صوتی_104)🔊
مرحوم استاد عبدالعزیز حصان سوره یس آیه 59(#فایل_صوتی_105)🔊
تمرین: فرازی از آیات قرآن کریم را با موضوع دعوت به تفکّر و نظر در خلقت انتخاب نموده و براساس درجات جنس نهاوند بخوانید.
🔺
✅کانال حلیة النور
🆔https://eitaa.com/Helyatonnoor
─━━━⊱🍃🌺📖🌺🍃⊰━━━─