🔹شرح سیوطی یا سیوطی؟
📚 تدریس و مطالعه « #شرح_سیوطی » بر الفیه ابن مالک در مدارس دینی بسیار متداول و رایج بوده است تا آنجا که به علت کثرت استعمال نام آن، گاهی مضاف را می اندازند و به آن « #سیوطی » اطلاق می کنند چنانکه گاهی از «کتابُ من لا یحضره الفقیه» کلمه کتاب (مضاف ) را که جزئی از نام این اثرگرانقیمت است میاندازند و «من لا یحضره الفقیه» اطلاق می کنند یا حتی گاهی «الفقیه» میگویند همانطور که حذف و اسقاط مضاف الیه نیز گاهی رخ میدهد مثلاً «مدینه الرسول» به «مدینه» تعبیر می شود...
_ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
بخشی از مقدمه کتاب #بازنویسی_فارسی_سیوطی اثر رضا حیدری، چاپ ۱۳۹۴، تهران .
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🎙۱۶ آذر، #روز_دانشجو، یادآور مقابله دانشجویان مسلمان ایرانی با استکبار است اما از دهه هفتاد به بعد عده ای تلاش کردند دانشجویان ما را در این روز در مقابل منافع ملی و ارزشهای ایران اسلامی قرار دهند.
این روز، درتاریخ ما یادآور به خون غلطیدن سه دانشجو ( مصطفی بزرگنیا و احمد قندچی و آذر شریعترضوی) است که در دانشگاه تهران، به سفر نیکسون معاون رئیسجمهور وقت آمریکا و از سرگیری روابط رژیم طاغوتی ایران با بریتانیا( که این دو حدود چهار ماه پیش با کمک هم کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ را بر ضد منافع ملت مظلوم ایران رقم زده بودند) اعتراض کردند، تظاهرات کردند و فریاد کشیدند.
لذا ۱۶ آذر یعنی روز فریاد دانشجو بر ضد امریکا و سلطه. روز "نه گفتن" به استکبار و کودتا. اما کم کاری ما اساتید و دانشجوهای انقلابی و طلبه های مبلغ و رسانه ها و سایر فعالان فرهنگی، زمینه را فراهم کرد تا دشمن، ماهیت این روز را #تحریف و قلب کند و لذا از دهه هفتاد به بعد، این روز، ظرفی شد برای فریادهای برخی دانشجویان بر ضد مفاهیمی که خار چشم دشمنان اند... جای ظالم و مظلوم، را عوض کردند و کاری کردند که جوان دانشجو بجای اینکه در راستای منافع کشورش و به پشتیبانی از حکومتش بر ضد سلطه گران ظالم فریاد بزند، در راستای منافع ظالمان سلطه گر بر ضد حکومت و منافع ملی خودشان فریاد بکشد...
شما دانشجویان انقلابی و حزب اللهی باید با #تبیین و روشنگری، این روز را به جایگاه اصلی اش برگردانید یعنی روز ضد سلطه و ضد امریکا.
🔺سخنان حجت الاسلام رضا حیدری بمناسبت روزدانشجو. آذر ۹۹
http://eitaa.com/Heydari_org
🎙شانه های شما برای پذیرش مسئولیتهای بزرگ آماده نمیشود مگر با پذیرش مسئولیتهای کوچک ... روحیه #مسئولیت_پذیری را در خودتان پرورش دهید. تنها، مطالعه کردن و دانش افزایی یا مراقبت کردن و خودسازی کافی نیست، التزام عملی و قبول مسئولیت هم شرط رشد است ... جوانی که ملتزم باشد که صبحها چای دم کند برای اهل خانه، کسی که مقید شود به نماز اول وقت، آنکه خود را ملزم کند بر فلان کار در زمان یا مکان مشخص، او رشد میکند ساخته میشود ... شما باید بروید نزد فرمانده پایگاه تان و بخواهید که کار مشخصی را بر عهده شما بگذارد. نزد مسئول فرهنگی دانشگاه یا امام جماعت مسجدتان بروید و یک مسئولیت هرچند کوچک بپذیرید و مداومت کنید بر آن. کار کم اما مستمر و مسئولیت پذیرانه شما را #رشد میدهد، بزرگ میکند و آماده میکند برای پذیرش مسئولیتهای بزرگتر ... تا کار نکنید مثل ماشین ایستاده هستید که عیبهای تان برای خودتان هم معلوم نیست اما تا شروع کردید اشکالات و نقاط ضعف تان بروز میکند و زیر نظر یک مربی برطرف میشوند و استعدادها ونقاط مثبت تان تقویت میشود ساخته میشوید ... اگر امروز بگویی درس دارم دانشگاه دارم و فعلا نمیتوانم کاری انجام بدهم مطمئن باشید سالهای دیگر هم سربازی میروید، شاغل میشوید و بعد ازدواج میکنید و بچه ها و گرفتاریهای زندگی ... پس چه وقت میخواهید کار کنید؟ #زم که امروز اعدام شد گفته بود روزی ۱۸ساعت برضد جمهوری اسلامی کار میکردم اگر هر یک از ما مسجدیها و بسیجیها روزی ۱۸دقیقه برای پیشرفت انقلاب کار میکردیم الآن معارف و ارزشها را در دنیا نشر داده بودیم و دنیا را فتح کرده بودیم.
🔺سخنان حجت الاسلام رضا حیدری در جمع دانشجویان بسیجی. ۲۲ آذر ۹۹
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹اختلافات اخباری ها با اصولی ها3⃣
📚... اختلاف دوم: به اخباریین نسبت داده شده که در استنباط احکام شرعیه، علم و قطع و یقین را لازم می دانند و در صورت عدم حصول قطع، قائل به توقف هستند و عمل به ظن را مطلقا حرام می دانند. پس اگر علم به حرمت یا وجوب چیزی پیدا نشد نمی توان فتوا داد و باید توقف کرد [الفوائد المدنیه ص ۴۷ و الفوائد الطوسیه ص ۳۲۴و ۳۲۵]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
بخشی از صفحه ۹۵ کتاب تقریر و تحقیق اثر رضا حیدری، نشر باقیات، قم، ۱۳۹۲.
آنچه در [ ] قرار داده شده ارجاعات مذکور در پاورقی کتاب است.
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🔹اختلافات اخباری ها با اصولی ها4⃣
📚...اختلاف سوم: علما و فقهای شیعه درباره حجیت ظواهر آیات قرآن اختلاف نظر دارند که آیا بدون اینکه تاییدی از اهل بیت علیهم السلام رسیده باشد می توان تنها برمبنای استدلال به ظواهر آیات، عمل کرد؟
برخی اخباری ها منکر حجیت و اعتبار همه آیات هستند و عمل به هریک از آیات را مشروط به تایید اهل بیت ع می دانند. ایشان اعتقاد دارند که عمل به هیچ آیه ای از قرآن - خواه نص باشد یا ظاهر، درباره احکام نظری باشد یا نباشد - جایز نیست مگر آنکه حدیثی درباره آن وارد شده باشد. بر این اساس؛ منبع احکام، فقط اخبار است و آیات قرآن ظهوری برای ما ندارد...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
بخشی از صفحه ۹۹و ۱۰۰ کتاب تقریر و تحقیق اثر رضا حیدری، نشر باقیات، قم،۱۳۹۲.
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🔴پژوهش را بی سر، فربه میخواهند
🔹امشب در حاشیه درس قواعد الفقهیه، یکی از طلبه ها گفت: مراکز و مدارس علمیه اهواز، فعالیتهای هفته پژوهش را به برگزاری مسابقه کتابخوانی و چند نظرسنجی کلیشه ای تنزل داده اند.
دیگری گفت: برای رونق پژوهش باید به طلبه ها یاد بدهند که چرا بنویسند؟ چگونه بنویسند؟ درباره چه بنویسند؟ و....
سومی گفت: این کارها بی فایده است. تنها راه تقویت پژوهش این است که راه مدرس شدن، امام جماعت شدن، رئیس فلان اداره شدن از پژوهش بگذرد.
چهارمی گفت: تا استادها پژوهشگر نباشند و هنگام تدریس، خون تحقیق را در رگها نجوشانند طلاب پژوهشگر نمیشوند.
دومی دوباره گفت: احاله به معدوم میدهی! بعضی از کسانی که کرسی استادی را اشغال کرده اند با ترجمه مسعود عباسی، رسائل را درس میدهند و با ترجمه علی شیروانی، شرح لمعه را. پژوهش پیشکش شان، عبارت کتاب را نمیتوانند معنا کنند.
سومی دوباره گفت: بعضی مدارس از ۵۲ هفته سال، ۵۱ هفته در تلاش برای انزوای پژوهشگرانند و یک هفته میخواهند نعل وارونه بزنند لذا دست به دامن کارت هدیه و لوح و عکس و دوربین و امام جمعه و چند طلبه مبتدی میشوند.
استاد حیدری با لبخندی تلخ گفت: شب جمعه است صلوات بفرستید و فاتحه ای بخوانید هم برای اموات تان و هم برای مرحوم پژوهش، سالهاست پژوهش را سر بریده اند! و عده ای، پیکر بی جانش را فربه میخواهند.
به قلم ادمین ۲۷ آذر ۹۹
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
ولادت زینب س.amr
726.1K
🎙سخنرانی مجازی
🔻موضوع: سالروز #میلاد_حضرت_زینب س
⏳مدت: ۷ دقیقه 📝محورها:
۱-ولادت و نامگذاری ۲-زینب دختر پیامبر ص در صلب علی ع
۳-اثر مثلث؛ وراثت، تربیت و محیط در شکل گیری شخصیت زینب کبری س
۴-گرامیداشت #روز_پرستار
🔸تاریخ ضبط و بارگذاری در کانال مسجد امام حسین ع : ۹۹/۹/۳۰
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
💠 فی هامش المغنی
#آرشیو
🔻مصاحبه درباره انتشار کتاب در هفته پژوهش سال ۹۸
حجتالاسلام رضا حیدری، مدرس حوزه علمیه اهواز درباره کتاب "مغنی اللبیب عن کتب الاعاریب" گفت: با وجود همه توانمندیهای علمی ابنهشام و نیکوییهای اثر ماندگارش، برخی اشکالات و نقائص مانند استشهاد به برخی اشعار دوره جاهلی که مناسب فضای عفت و اخلاق محیطهای علمی نیست و برخی تفصیلات ملالآور و وقتگیر باعث شد که گروهی از مدرسین و محققین در حوزه علمیه قم آن را بازبینی و ضمن تلخیص آن تغییراتی ایجاد کنند و کتاب جدید را « #مغنی_الادیب » بنامند.
🔹وی درباره کتاب پژوهشی « #فی_هامش_المغنی» و موضوع آن گفت: از جمله نکات ظریف درکتاب مغنی آن است که ابنهشام به سبب مبانی اعتقادی، فقهی و تفسیری خود مثالهایی را ذکر کرده که با مذهب اهلبیت(ع) سازگاری ندارد و ممکن است طلبه مبتدی در ضمن فراگیری علم نحو، آن مبانی و آراء فقهی عقیدتی و تفسیری را حق، تصور کند. لذا باید به این موارد در پاورقی تذکر داده شود و ما این موارد را در این پژوهش به تفصیل ذکر کردهایم تا عملاً «مغنیالادیب» را هامشنویسی کرده باشیم و لذا نام آن را «فی هامش المغنی» نهادیم.
🔍از اینجا بیشتر بخوانید؛
🔸خبرگزاری قرآنی(ایکنا خوزستان)
https://khouzestan.iqna.ir/fa/news/3865264/AF
🔸خبرگزاری رسا
https://rasanews.ir/fa/news/631761/AA
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
🔸چرا #فی_هامش_المغنی نوشته شد؟
«مغنی اللبيب عن كتب الأعاريب» لمؤلّفه ابن هاشم الأنصارى صار منذ زمن تأليفه ( القرن الثامن ) و لم يزل من الكتب الدراسية لعلم النحو فى الحوزات و الجوامع العلمية و هو و إن كان مفيداً جداً لكن فيه نواقص و اشكالات. فقد قام جمعٌ من المدرسين لحذف بعض الأمثلة و الأشعار التى لا تلائم الأخلاق و إضافة الروايات المفيدة و الأشعار العالية مضامينها و سمّوا المغنى فى ثوبه الجديد « مغنى الأديب » لكن بقى فيه بعض الشواهد و الأمثلة المبتنية على ما يعتقد به المصنف، المخالفة لمذهب اهل البيت اعتقاديةً (كلاميةً) او فقهيةً او تفسيريةً.... فيجب على المدرسين التنبيه على هذه الموارد فى هامش الكتاب لكى لا يوجب إغراء الطلبة المبتدئة بالجهل بل يحصل لهم التنبّه بها.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
پی نوشت:
بخشی از ص ۶ و ۷ کتاب "فی هامش المغنی" اثر رضا حیدری، به زبان عربی که در سال ۱۳۹۸ در ۷۲صفحه رقعی منتشر شد .
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
9.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 فرجام جهان، نیک خواهد شد
🔸 درسهایی از آیه ۱۵۰سوره انبیاء در بیان استاد حجت الاسلام رضا حیدری.
مدت: کمتر از ۵ دقیقه 📺 پخش از شبکه خوزستان: ۲۱ آذر ۹۹ دربرنامه " حدیث آسمانی "
http://eitaa.com/Heydari_org
فاطميه 1.mp3
2.98M
🎧 سخنرانی
🔻موضوع: #شهادت_حضرت_زهرا س
⏳مدت: ۶ دقیقه
📝محورها:
۱-درباره مقام حضرت زهرا هیچ کس جز معصوم و کسی که عالم به علومی باشد نمیتواند سخن بگوید
۲- کلاه از سر عقل می افتد اگر بخواهد به بلندای قامت فضیلت و شانیت و مقام و منزلت زهرای اطهر س نظر بیفکند.
۳-او صاحب مقام ولایت است هرچند نبی و امام نیست.
🔺بخشی از سخنرانی در ناحیه مقاومت امام علی ع اهواز. فاطمیه ۹۸
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org
#فاطمیه
🎙درباره زهرای اطهر سلام الله علیها اگر بخواهیم سخن بگوییم باید بدانیم که میخواهیم راجع به یک کسی سخن بگوییم که هم وجودی آسمانی دارد و هم وجودی زمینی.
زهرای اطهر ولی ای است از اولیای خدا و مقامی نزد پروردگار و در آسمان و نزد قدسیان دارد که آن مقام را جز در میان انبیاء و امامان و اولیای بزرگ خدا نمی توانیم جستجو کنیم.
درباب تحلیل شخصیت زهرای اطهر س هیچکس جز معصوم و کسانی که عالم به علومی هستند که پروردگار آن علوم را مستقیما داده باشد، نمیتواند سخن بگوید و ما هرچه میگوییم باید از کلمات آنها بگوییم و از زاویه نگاه آنها نگاه کنیم.
کلاه از سر عقل می افتد اگر بخواهد به بلندای قامت فضیلت و شانیت و مقام و منزلت زهرای اطهر س نظر بیفکند.
بانویی که نزد پروردگار مقام ولایت، عصمت و علم داشته باشد، در شمار "راسخین فی العلم" باشد مقام کسی که در شمار محدَّث ها باشد - کسانی که فرشتگان با آنها حدیث میگویند و از سوی پروردگار برای آنها پیغام می آورند - این مقام، مقام اولیاء است... وقتی میگوییم ولی، یعنی کسی که صاحب مقام ولایت است، این مقام گاهی ملازم است با مقام نبوت و امامت و گاهی نیست. اینطور نیست که هر که ولی است حتما باید نبی یا امام باشد. مفهوم ولایت به گونه ای است که کسی که نبی یا امام است لزوما ولی هم هست و باید قبل از آن به مقام ولایت رسیده باشد اما ممکن است کسانی به مقام ولایت رسیده باشند اما نبی و امام نشده باشند.
🔺بخشی از سخنرانی در ناحیه مقاومت امام علی ع اهواز. فاطمیه ۹۸
📌کانال استاد شیخ رضا حیدری
http://eitaa.com/Heydari_org