🔸▫️🔸▫️🔸▫️🔸▫️🔸▫️🔸▫️
📌معرفیِ اجمالی اساتید دانشکدهی تاریخ دانشگاه ادیان و مذاهب:
۱) آیتالله محمدهادی یوسفی غروی
۲) دکتر نعمتالله صفریفروشانی
۳) استاد علی آقانوری
۴) دکتر سیدعلی موسوینژاد
۵) دکتر محمدحسن نادم
۶) دکتر حمیدرضا مطهری
۷) دکتر ستار عودی
۸) دکتر منصور داداشنژاد
۹) دکتر مهدی فرمانیان
۱٠) دکتر محمد جاودان
۱۱) دکتر محمد زرقانی
🔅در حال تکمیل ...
#معرفی_استاد
#دانشکدهی_تاریخ
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
💠@HistorySociety
🔹تمدید مهلت ارسال آثار به همایش ذوالجناحین
▫️مهلت ارسال چکیده مقالات برای شرکت در همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابی طالب (ذوالجناحین) تا پایان مهرماه تمدید شد.
🔰متن کامل خبر
https://news.miu.ac.ir/?p=13196
🌐کانال روابط عمومی/مرکز خبر المصطفی
👇👇👇
🆔http://eitaa.com/newsmiu
▫️دکتر سید محمد حسینی رئیس دانشکدهی تاریخ دانشگاه ادیان و مذاهب با صدور پیامی فرارسیدن چهل و سومین سالگرد بزرگداشت هفتهی دفاع مقدس را گرامی داشت.
▫️متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«یا أیّها الّذین آمنوا هلْ أدلّکمْ على تجارةٍ تنْجیکمْ منْ عذابٍ ألیمٍ* تؤْمنون باللّه ورسوله وتجاهدون فی سبیل اللّه بأمْوالکمْ وأنْفسکمْ ذلکمْ خیْرٌ لکمْ إنْ کنْتمْ تعْلمون»
در چهل و سومین سالگرد آغاز دفاع مقدس، گرامی میداریم یاد و نام مردان و زنان رشید و دلاور ایران عزیزمان را که با ایستادگی و پایداری خود باعث سربلندی و سرافرازی ایران عزیزمان شدند.
گرامیداشت یاد دلاوران دفاع مقدس آنچنان حائز اهمیت است که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود به لزوم مطالعه و تبیین این حادثهی عظیم که یادآور دلاورمردیهای آن عزیزان بود تأکید کردند و خطاب به جامعهی فرهیخته بیان کردند که باید از چهار جهت به تبیین دفاع مقدس پرداخته شود. اول اینکه فکر شود و مطالعه شود که دفاع از چه انجام میگرفت، دفاع در مقابل چه مسئلهای بود؛ دوم بررسی این موضوع که دفاع در مقابل چه کسی انجام میگرفت؛ سوم توجه با اینکه دفاع به وسیلهی چه کسانی انجام میگرفت و چهارم نتیجه و دستاوردهای این دفاع چه بود. باتوجه به این بیانات مقام معظم رهبری انتظار میرود دانشجویان و دانشگاهیان عزیز نسبت به تبیین تاریخ این دفاع مقدس نهایت تلاش خود را بهکار گیرند؛ بهویژه در این روزهای آغاز بهار دانش که همزمان شده است با نکوداشتِ پایمردی بیداردلانی که در طول جنگِ نابرابری که از سوی نااهلان بر این سرزمین تحمیل شد، ایستادگی کردند و بیرق آزادگی و ایثار را بر بلندای قلههای عزت و افتخار به اهتزاز درآوردند، توجه علمی به این مهم ضرورت بیشتری می یابد.
هر سال همزمانی هفته دفاع مقدس با آغاز سال تحصیلی جدید، عطری روحانی به فضای جامعه و دانشگاه میبخشد، که آن را گرامیداشته و ضمن بزرگداشت چهل و سومین سالگرد دفاع مقدس، یاد و خاطرهی امام راحل(ره) و شهیدان والامقام دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، آغاز هفتهی دفاع مقدس و تقارن آن با بهار علم و دانش را به تمامی اساتید، دانشجویان و همکاران گرانقدر خانوادهی دانشکدهی تاریخ دانشگاه ادیان و مذاهب تبریک میگویم و توفیق روز افزون مردم شریف ایران اسلامی در پیروی و پاسداری از مسیر و میراث پرافتخار شهیدان را از خداوند منان خواستارم.
#دفاع_مقدس
#دانشکدهی_تاریخ
💠@facultyofhistort
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
💠@HistorySociety
PE_Volume 15_Issue 60_Pages 107-130 (1).pdf
827.8K
🔹عنوان مقاله:
بررسی و نقد نگاه مستشرقان به مسئله جانشینی امام یازدهم شیعیان
✍🏻 نویسنده:
دکتر علیاکبر عالمیان
📌چکیدهی مقاله:
دیدگاه مستشرقان به مسئله جانشینی امام یازدهم شیعیان را میتوان به سه رویکرد تقسیم کرد. برخی از آنان معتقدند که امام حسن عسکری(ع) فرزندی نداشته است و به همین خاطر معتقدند که ایشان جانشینی ندارد. عمده تکیه این رویکرد بر مدار شبهه عقیم بودن امام یازدهم برمیگردد. رویکرد دوم به جانشینی جعفربن علی معروف به جعفر کذاب اشاره دارد. رویکرد سوم اما به بحثی پردامنه در اندیشه سیاسی شیعه میپردازد که بسیار مورد توجه خاورشناسان واقع شده است. این رویکرد به اصل مسئله مهدویت میپردازد و عمدتاً نگاهی انتقادی و نادرست به آن دارد. این رویکرد، مهدویت به عنوان اصل جانشینی امام یازدهم را دارای ریشه اسطورهای و سیاسی دانسته و منشعب از سایر ادیان میداند. از حیث روشی، روش پردازش دادهها در این پژوهش، توصیفیتحلیلی و نیز تحلیل محتوا است.
#امام_زمان_علیهالسلام
#معرفی_مقاله
#دانشکدهی_تاریخ
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
@HistorySociety
تعامل_امام_عسکری.pdf
254.1K
🔹عنوان نشست:
تعامل امام حسن عسکری(ع) با فرقهها و جریانهای شیعی
🎙دکتر نعمت الله صفری فروشانی
📌 بخشی از متن نشست:
آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که امام حسن عسکری علیه السلام نسبت به امامان قبل از خود مظلومیت خاصی دارند. به این معنا که اگر به افرادی پیشنهاد میدادیم موضوع پایان نامه یا مقاله خود را به این امام اختصاص دهند تنها جوابی که میشنیدیم این بود که منابع در این زمینه محدود است و نمیتوان مطلبی در حد یک پایان نامه تهیه کرد. بنابراین با درک ضرورت پرداختن به این موضوع، تصمیم گرفتیم یک جلسه از مجموعه جلسات سیره پژوهی را به این بزرگوار اختصاص دهیم. یک جنبه خاص از زندگی ایشان را انتخاب کردیم و امیدواریم که دیگران به جنبههای دیگر آن بپردازند. زمانی که این موضوع را انتخاب کردم تصور کردم در حد یک جلسه قابل ارائه نباشد اما در ادامه به این نتیجه رسیدم که یک جلسه گنجایش طرح همه جوانب این موضوع را ندارد.
#نشست
#امام_حسن_عسکری_علیهالسلام
#دکتر_صفری_فروشانی
#دانشکدهی_تاریخ
💠@facultyofhistort
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
💠@HistorySociety
✍🏻 یادداشت
🔹عسگری یا عسکری؟
▫️عسگری به معنای عقیم و بیدانه است؛ همانطور که انگور عسگری به جهت بیدانه بودنش به این نام مشهور شده لذا دشمنان از این شهرت برای اثبات عقیم بودن امام و عدم وجود امام زمان(عج) استفاده میکرده و میکنند.
▫️عسکر محلهای در شهر سامرا بود که لشکرگاه و محل توقف سپاه خلفای عباسی در آنجا قرار داشت خلفای عباسی برای زیر نظر داشتن فعالیتهای فرهنگی، علمی و سیاسی امام هادى(ع) آن حضرت را در سال ۲۳۶ق از مدینه به سامرا انتقال و در محلهی عسکر سکونت دادند؛ چون امام حسن عسکری(ع) و پدر بزرگوارشان امام هادی(ع) در محله عسکر قرارگاه سپاه در شهر سامرا زندگی میکردند به عسکری لقب یافتند و این لقب مشترک بین آن حضرت و پدرشان امام هادی(ع) است و آنها را عسکریین گفتهاند.
▫️اگر بنا بود این لفظ به گاف نوشته یا تلفظ شود، باید امام هادی(ع) نیز عقیم میبود و از نعمت فرزند محروم تلقی میشد از سوی دیگر عسکر لفظی عربی است و اصولا در زبان عربی حرف گاف وجود ندارد.
▫️پس آنچه صحیح است، عسکری با کاف است نه عسگری با گاف.
▫️در به وجود آمدن شایعهی عقیم بودن حضرت عوامل مختلفی چون خلفای عباسی، جعفر کذاب و فردی به نام زبیری تاثیر به سزایی داشتند.
#عسکری
#امام_حسن_عسکری_علیهالسلام
#دانشکدهی_تاریخ
💠@facultyofhistort
💠انجمنعلمیپژوهشیتاریخاسلاموتشیع
-----------❀❀✿❀❀---------
@HistorySociety