#معرفی_کتاب
🌱 به نام آموزگار هستی🌱
📚 Digital for Good: Raising Kids to Thrive in an Online World
📚 دیجیتال برای کامیابی ؛ تربیت کودکان برای شکوفایی در دنیای آنلاین
➖➖➖➖
📖 ریچارد کولاتا(richard culatta)، مدیر عامل انجمن بین المللی فناوری در آموزش(ISTE) و مدیر اسبق بخش فناوری آموزشی در وازت آموزش امریکا، در برجسته تربن کتاب خود، به بیان اصول اصلی تربیت فرزند کنشگر و اگاه در فصای دیجیتالی و نوآوری های سایبری می پردازد.
📖 از جلمه گزاره های کلیدی این کتاب این جمله است: «بچه ها لایق آینده دیجیتالی بهتری هستند. به آنها در ایجاد آن کمک کنید.»
📖 وقتی صحبت از تربیت فرزندان در دنیای دیجیتال به میان می آید، هر پدر و مادری احساس می کنند که آمادگی کافی ندارند و به نوعی خود را غرق شده و شکست خورده در این فضا میپندارد.
📖 ما دائما نگران هستیم که فرزندانمان به بازی های آنلاین معتاد هستند یا میشوند، قربانی آزار و اذیت سایبری می سوند یا در هچل رسانه های اجتماعی سردرگم می شوند.
📖 ما به آنها در مورد تمام کارهایی که نباید به صورت آنلاین انجام دهند هشدار می دهیم، اما به اندازه کافی برای آموزش مهارت هایی که رفاه و پویایی دیجیتالی را برای آنها به ارمغان می آورد، وقت نمی گذاریم.
📖در کتاب «Digital for Good» زمان شروع یک مکالمه جدید رسیده است.
ریچارد کولاتا، که یک خبره و کارشناس برجسته در زمینه EdTech(فناوری آموزشی) است، استدلال میکند که فناوری میتواند ابزار قدرتمندی برای یادگیری، حل سختترین مشکلات بشریت و نزدیکتر کردن ما به یکدیگر باشد.
📖 او یک چارچوب مثبت و تازه برای آماده کردن بچه ها با هدف موفقیت در دنیای دیجیتال ارائه می دهد - دنیایی که آنها را تشویق می کند تا از فناوری به طور پیشگیرانه و البته سازنده استفاده کنند.
📖 او پنج ویژگی که هر جوان باید برای تبدیل شدن به یک شهروند دیجیتالی شکوفا و مشارکت کننده لازم دارد را مطرح میکند :
1⃣ تعادل: درک کند که چه زمانی و چقدر استفاده از فناوری سالم و در راستای اهداف مثبت است.
2⃣ آگاهی: اطلاعات درست و نادرست را تشخیص دهد.
3⃣ رواداری : با دیگران در فضای تعاملات برخط، با احترام و مهربانی رفتار کند.
4⃣ بهره گیری هدفمند : از فناوری برای تقویت روابط خانوادگی و ارتباطات اجتماعی مثبت استفاده کند.
5⃣ هوشیاری : احتیاط کند و فضاهای دیجیتالی امن برای دیگران ایجاد کند.
📖 این راهنمای عملی به والدین و کودکان کمک میکند تا مسیر تبدیل شدن به شهروندان دیجیتالی مؤثر را کشف کنند و در عین حال دنیای آنلاین همه ما را به مکانی بهتر تبدیل سازند.
🔗 این کتاب توسط انتشارات Harvard Business Review Press در ۲۲۴ صفحه و در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است.
📌 مطالعه این کتاب را به معلمان و مربیان سواد رسانه ای و تمام کنشگران و مدیران آموزشی که مواجهه ای ناگزیر با فناوری های دیجیتالی و نوآوری های سایبری خواهند داشت، پیشنهاد می کنیم.
🌱 هُرمه| تنفسی عمیق در جهان آموزش
----------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
#مدرسه
#تکنولوژی_آموزشی
🇵🇸هرمه|Horme
#مقالات 🌱 به نام آموزگار هستی 🌱 ▫️ بررسی روند ها و رویکردهای رایج اموزشی در قرن جدید ❇️ قسمت سوم ⏺
#مقالات
🌱 به نام آموزگار هستی 🌱
▫️ بررسی روند ها و رویکردهای رایج آموزشی در قرن جدید
❇️ قسمت چهارم
⏺ آنچه در چند سال گذشته، خصوصا از دهه دوم قرن ۲۱ و رواج چشمگیر موک ها(MOOCs) از سال ۲۰۱۱ به بعد، شاهد بودهایم، تغییرات چشمگیر در مدل ها و الگوهای یادگیری و آموزش بوده است، مدل هایی که میتوان تفاوت و تمایزات آنها را، دستکم در ساحت ابزار ها و افزارهای مکمل و میزان عاملیت یادگیرنده، با روش های سنتی یا اصطلاحا گچ و تخته ای که سال ها بر نظام تدریس و آموزش حکمرانی میکرده اند، مشاهده کرد.
⏺ پیشران و تسهیل گر محوری، که جرم بحرانی بسیاری از این حرکت ها و تغییرات بوده است، فناوری های دیجیتال و به طور دقیق تر،فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) بوده است.
⏺ از خودآموزی(Self-Learning) گرفته تا رویکرد کلاس درس معکوس(flipped classroom) تماما نقش تأثیرگذاری در تغییر روند آموزش و پرورش سنتی و متصلب به یک رویکرد جمع گرا و دموکراتیک تر داشته اند، هر چند درلایه های عمیق تر، چنین تغییراتی اساسا نشانی از تحول و تغییر بنیادین در آموزش عمومی و همگانی نداشته اند.
⏺ در اینجا تلاش خواهیم کرد، تا ۲۰ روند روزآمد و گسترده آموزش در عصر دیجیتال را به صورت مختصر بررسی نماییم.
4⃣ یادگیری فعال(active learning)
➖➖➖➖
⏺ شاید یکی از نکات بدیهی و در عین حال چالش آفرین در کلاس درس، مشارکت دهی دانش آموزان در فرآیند یادگیری و به زبان ساده تر، فعال بودن کلاس درس و امر تدریس است.
⏺یادگیری فعال هر رویکردی برای آموزش و تدریس است که در آن از همه دانشآموزان خواسته میشود تا در فرآیند یادگیری - یاددهی شرکت کنند.
⏺ یادگیری فعال در تضاد با شیوههای آموزشی «سنتی» است، البته نه از نظر سنت علمی و ارزشی پداگوژی، بلکه از نظر شیوه اجرایی و آنچه در واقع در مدارس محقق می شود. شیوه ای که در آن دانشآموزان دریافتکنندگان منفعل دانش از یک متخصص هستند.
⏺ مترادف های زیادی برای یادگیری فعال ذکر شده که به نوعی زیر مجموعه و اقسام مختلف ان هستند. مانند یادگیری پروژه محور، یادگیری بازی وارسازی شده، یادگیری تجربی، یادگیری دانش آموز محور و قس علی هذا که به نظر آنچه در همه آنها مشترک است، یادگیرنده محوری به جای معلم محوری است.
⏺ اصطلاح روش های یادگیری فعال(methods of active learning) برای اولین بار در ادبیات علمی و آموزشی روسیه در دهه ۶۰ قرن بیستم استفاده شد. زمانی که محقق روسی یو. املیانوف(Yu. Emelyanov) از این اصطلاح برای توصیف گروه خاصی از روشهای مورد استفاده در سیستم آموزش اجتماعی و روانشناختی و همچنین برای تفسیر تأثیرات عمده روشهای مورد بحث (یعنی تأثیر گروهی، تأثیر مشارکت و غیره) بر یادگیرندگان استفاده کرد.
⏺ علاوه بر این، اگر روندهای فعلی مشاهده شده در سیستم آموزش مدرن را در نظر بگیریم، بهتر است بر یادگیری فعال به جای روش های یادگیری فعال تأکید شود.
⏺ این نشان می دهد که یادگیری دیگر به عنوان یک فرآیند تولید مثل در نظر گرفته نمی شود، بلکه به فعالیت درونی و داوطلبانه دانش آموزان تبدیل می شود که برای توسعه و اصلاح تجربه و مهارت های شخصی آنها طراحی شده است.
⏺ با کمال تعجب، استفاده آموزگاران از اصطلاح «یادگیری فعال» بیشتر بر درک شهودی تکیه کرده است تا تعریف رایج که در بالا ارائه کرده ایم. در نتیجه، بسیاری از دانشگاهها و مؤسسات ادعا میکنند که تمام یادگیریها ذاتاً فعال هستند و بنابراین دانشآموزان در هنگام گوش دادن به سخنرانیهای رسمی در کلاس درس، فعالانه درگیر میشوند.
⏺ با این حال، تجزیه و تحلیل ادبیات تحقیق ، نشان میدهد که دانشآموزان باید کاری بیشتر از گوش دادن انجام دهند:
♨️ آنها باید بخوانند، بنویسند، بحث کنند، یا درگیر حل مسائل باشند.
⏺ علاوه بر این، برای مشارکت فعال، دانشآموزان باید درگیر کارهای تفکری در مراتب مختلف شوند؛ مانند تجزیه و تحلیل، ترکیب و ارزشیابی.
⏺ در این زمینه، اعتقاد بر این است که راهبردهای ترویج یادگیری فعال باید به عنوان فعالیتهای آموزشی که دانشآموزان را در انجام کارها و تفکر در مورد آنچه انجام میدهند، تعریف شوند.
⬅️ ادامه دارد...
🌱 هُرمه| تنفسی عمیق در جهان آموزش
----------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
#مدرسه
#تکنولوژی_آموزشی
🌱به نام آموزگار هستی 🌱
✳️ سلام بر مخاطبین فرهیخته و ارزشمند هرمه
🙏 از شما ممنونیم که مجموعه ما رو برای ارتقای سطح کیفی مهارت و دانش خود در حوزه آموزش و یادگیری انتخاب کردید.
📌 شما هم میتوانید #ایدهها، #تجارب، #نظرات و #تحلیلهای خود را در حوزه های مختلف آموزش و پرورش برای ما ارسال فرمایید.
📌راه ارتباطی ⬇️⬇️
@modir_horme
----------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
#مدرسه
#تکنولوژی_آموزشی
#هرمه_نما
🌱 به نام آموزگار هستی🌱
📜عنوان گراف : ۵ نکته کلیدی ساده برای تدریس اثربخش (قسمت اول)
📖 منبع : the university of Tennessee Chattanooga
---------------------
🌻نکته ۱ : در صورت سخنرانی و ارائه کلاسی، طرح کلی کوتاهی از صحبت های خود تهیه کنید و به صورت عمومی برای دانش آموزان نمایش دهید.
🌻نکته ۲ : فهرستی از روش ها و الگوهای مثبت و منفی آموزشی معلمان خودتان تهیه کنید. اولی را سعی کنید در کلاس درس انجام دهید و از دومی اجتناب کنید.
🌻نکته ۳ : تا میتوانید از مکانیسم ترس استفاده نکنید. ترس میتواند دانش آموزان را وادار به کارهایی کند که دوست ندارند، اما به طور موقت. مکانیسم هشدار جایگزین بهتریست.
🌻نکته ۴ : اگر از دانش آموزان خود امتحان میگیرد، تصحیح اوراق را به تاخیر نیندازید.
کوتاهی شما باعث میشود تا اولا نتایج امتحانات برای دانش آموزان کم اهمیت شود دوم انکه بازخورد ها و نتایج آزمون تاثیری در بهبود عملکرد شما نداشته باشند.
🌻نکته ۵ : اگر دوست دارید دانش آموزان شما در انجام پروژه های درسی متعهد باشند، ارزش کار را برای آنها شرح دهید، نه آنکه پروژه را به آنها تحمیل کنید.
---------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#درباره_هرمه
🌱 به نام آموزگار هستی🌱
✅ ضمن عرض خوش آمد، خدمت فرهیختگان و فرهنگیان گرامی، ویدئو پیش رو می تواند توضیح نسبتا روشنی از کلیت فعالیت های مجموعه هرمه در اختیار شما گرامیان قرار دهد.
✅ از اینکه عضو کانال هرمه میشوید و ما را با دوستان و همکاران خود به اشتراک میگذارید، سپاس گذاریم🙏
----------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
#مدرسه
🌱به نام آموزگار هستی🌱
❇️ جریان فناوری های دیجیتال، مانند هوش مصنوعی، روز به روز استیلا و تفوق بیشتری بر روند ها و فعالیت های روزمره پیدا میکنند.
❇️ از تسلیحات نظامی گرفته تا فعالیت های حوزه بهداشت و درمان ، از حمل و نقل گرفته تا تولیدات و صنایع، سهمی عظیم در این تغییر ایفا کرده و هر کدام به اندازه خود برای قرن جدید و نسل چهارم انقلاب صنعتی آماده می شوند.
❇️ آموزش و پرورش، تدریس و یادگیری نیز از جمله بخش هایی هستند که در شرف تحولی عظیم و شگرف، دست کم در ساحت ابزاری و روشی، بوده و دیر یا زود از شکل سنتی و کنونی خود خارج می شوند.
❇️ اگر به عنوان کنشگران اصلی و میدانی حوزه تعلیم و تربیت ، قصد دارید از شکل آینده تدریس و یادگیری، به شیوه ای علمی و مستند با خبر و مطلع شوید و جریان های آموزشی آینده را پیش از غرق شدن در آن، درک و فهم کنید، مطالعه دو کتاب فوق را پیشنهاد میکنم.
❇️ فراموش نکنید که آگاهی و روزآمدی، شروط اصلی تأثیر گذاری و میدان داری در عصر جدید هستند و اگر معلمان به عنوان اصلی ترین عناصر آموزش و پرورش ، آگاهی کافی و روزآمدی در اطلاعات را نداشته باشند، نمی توان آینده ای روشن برای نسل های بعدی متصور بود.
♨️ برای سفارش کتاب ها به ایدی زیر پیام دهید
⬇️⬇️
@modir_horme
@modir_horme
⬆️⬆️
🍃 هُرمه| تنفسی عمیق در جهان آموزش
----------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
#مدرسه
#تکنولوژی_آموزشی
#هرمه_نما
🌱 به نام آموزگار هستی🌱
📜عنوان گراف : ۷ راهبرد ساده برای بازیوارسازی یادگیری در کلاس درس
📖 منبع : hurix digital
-----------------
🌸نکته۱. طراحی های بصری جذاب
طراحی های زیبا و استفاده از رنگ های جذاب و آرامش بخش مثل رنگ های روشن و سفید گرم می توانند روند یادگیری را بسیار جالب تر و سرگرم کننده تر و فضای یادگیری را صمیمی، دوستانه و گرم کنند. از گراف ها و اشکال نیز میتوانید برای جذاب تر شدن طراحی محتوا استفاده کنید.
🌸نکتهی۲. رقابتی سازی یادگیری
مسابقات، روشی شگفت انگیز و اثربخش برای تشویق رقابت سالم در بین یادگیرندگان هستند. اساسا یکی از عناصر اصلی بازی وارسازی یادگیری، ترکیب عناصر مسابقه با عناصر آموزشی هستند...حتما امتحان کنید.
🌸نکتهی۳. داستانی و روایی سازی یادگیری
ایجاد یک خط سیر داستانی و رواییِ قانع کننده یک راه مطمئن برای جلب توجه فراگیران به محتوا و درگیر نگه داشتن آنها است، به خصوص اگر دوست دارید دانش آموزان شما یادگیری همه جانبه را تجربه کنند. تخصیص آواتار های مختلف به دانش آموزان به عنوان نقش های اصلی داستان بسیار موثر است.
---------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
🌸نکتهی۴. چالشی سازی یادگیری
یکی از هیجان انگیزترین عناصر هر بازی، تلاش برای غلبه بر چالش ها در مراحل مختلف است.ارائه چالشهای خرد و تدریجی، به صورت مکرر با نسبتی از دشواری به فراگیران کمک میکند تا آنچه را که آموختهاند تمرین کنند و با پیشرفت دوره، خود را برای چالشهای بزرگتر آماده کنند.
🌸نکتهی۵. سیستم های امتیازدهی در یادگیری
درست مانند بازیهای واقعی، میتوانید از بازی وارسازی و سیستم امتیازدهی و پاداش برای ایجاد انگیزه در دانشآموزان با هدف بهبود سیر یادگیری آنها استفاده کنید.به فراگیران امتیازهای مشخصی برای تکمیل وظایف مختلف در یک محدوده زمانی مشخص اختصاص دهید.ازی نیست ؟
برای تهیه سخت نگیرید، میتوانید از یک تصویر پین شده با یک المان خاص یا تصویر خود دانش آموزان استفاده کنید. این یک راه ساده است که به فراگیران خود نشان دهید، سخت کوشی و تلاش آنها هیچوقت بی پاسخ نمیماند.
---------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
🌸نکتهی۶. مدال ها در یادگیری
نشانها جوایز ساده ای هستند که از افراد برای تلاشهایشان قدردانی میکنند و به آنها پاداش میدهند...پس چه کسی عاشق جمع اوری نشان ها و مدال ها در بازی نیست ؟
برای تهیه سخت نگیرید، میتوانید از یک تصویر پین شده با یک المان خاص یا تصویر خود دانش آموزان استفاده کنید. این یک راه ساده است که به فراگیران خود نشان دهید، سخت کوشی و تلاش آنها هیچوقت بی پاسخ نمیماند.
🌸نکتهی۷. تابلو های امتیازدهی
تابلوهای امتیازدهی تابلوهایی هستند که در بازی های واقعی، مخصوصا بازی های رقابتی و آنلاین استفاده می شوند. با این تابلوها می توان دانش آموزان را به ردیابی عملکرد و تقویت رقابت سالم سوق داد...دیده شدن برای آنها هیجان انگیز خواهد بود، از این رو تلاش میکنند تا نام خود را به بالاترین نقطهی لیست انتقال دهند
---------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
کتاب مفهوم مدارس کار.pdf
17.69M
🌱به نام آموزگار هستی 🌱
#معرفی_کتاب
🎉ضمن عرض خوش آمد به همراهان و اعضای جدید کانال هرمه 🎉
🎁 هدیه مجموعه هرمه به مخاطبین عزیز.
♨️ کتاب «مفهوم مدارس کار»، رایگان شد...
📌 برای توضیحات بیشتر و آشنایی با کتاب، عنوان کتاب رو لمس کنید
این کتاب کلاسیک و مبنایی در حوزه آموزش و پرورش رو با سایر دوستان و همکاران خودتون به اشتراک بگذارید.
🍃 هرمه | تنفسی عمیق در جهان آموزش
----------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
#مدرسه
#تکنولوژی_آموزشی
#مقالات
🌱 به نام آموزگار هستی🌱
📝عنوان مقاله: قطبیدگی سیاسی، کلاس درس را تحت تاثیر قرار میدهد؛ راه هایی که مربیان برای مهار آن دارند.
📖 منبع : Education week
----------------------
♟مدارس هیچگاه از کانون درگیری های سیاسی دور نبوده اند.
🌻 به نظرمی رسد که این معضل کیفیت آموزشی بسیاری از مدارس را در همه کشور های جهان تحت الشعاع خود قرار داده، مخصوصا در بازه های زمانی که کشور در انتظار حوادث و جریانات سیاسی خاصی مانند انتخابات باشد.
🌻انگار همه با بقیه سر و کله می زنند.
والدین، معلمان، مدیران مدارس، اتحادیه معلمان، اعضای جامعه، دانشآموزان، قانونگذاران کشوری و غیره بخشی از این درگیری ها وشاید محور اصلی انها باشند.
🌻تشدید اختلافات سیاسی معمول در محیط مدارس، نتیجه افزایش قطبیدگی در سراسر حوزه های اجتماعی و سیاسی یک کشور است.
🌻در قطبیدگی(Polarization) شرایط به گونه ای می شود که اتاقهای پژواک دیدگاههای منفرد را تقویت میکنند، نظرات مخالف را خنثی میکنند و شنیدن دلیل از دیدگاه مخالف را تقریباً غیرممکن میسازند.
📌 برای خرید اشتراک و مطالعه کامل مقاله در سایت هرمه، میتوانید از لینک زیر استفاده کنید :
⬇️⬇️
https://horme.ir/article/journal/65a04cacd621c24c5252974b
⬆️⬆️
----------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
#مدرسه
#تکنولوژی_آموزشی
🌱 به نام آموزگار هستی🌱
🌻 ضمن عرض خوش آمد به همراهان جدید هرمه؛
❇️ از شما دوستان فرهیخته و دغدغه مند دعوت می شود تا ایده ها و سرفصل های علمی _ کاربردی در حوزه آموزش و یادگیری را که دوست دارید بیشتر پیرامون آنها بخوانید، ببینید و بشونید، برای ما ارسال کنید.
⬇️⬇️
@modir_horme
@modir_horme
⬆️⬆️
♨️ تلاش میکنیم تا در اسرع وقت متناسب با درخواست ها و نیازمندی های شما، بهترین مطالب علمی و کاربردی را ترجمه، تدوین و عرضه نماییم.
🍃 هرمه | تنفسی عمیق در جهان آموزش
----------------------
🌐 سایت : horme.ir
🆔ایتا : @Horme_ir
📌 اینستاگرام: Horme_pedagogy
#هرمه
#یادگیری
#آموزش
#معلم_خلاق
#مدرسه
#تکنولوژی_آموزشی
#هرمه_نما
🌱 به نام آموزگار هستی🌱
📜عنوان گراف: پنج گرایش نوظهور و گسترده در آموزش مبتنی بر فناوری
📖 منبع : hurix digital
----------------------
1⃣ یادگیری موبایلی(mobile learning)
یادگیری موبایلی به دلیل سهولت دسترسی چه از نظر ابزار و چه از نظر محتوا، به طور فزاینده ای محبوب شده است.
📌هنگام ایجاد دورههای آموزشی، باید یادگیری موبایلی را در نظر داشت و محتوا را از نظر اختصار در ارائه مطالب و زیباسازی قالب، برای تلفن همراه مناسب سازی کرد.
2⃣ خُردآموزی(micro learning)
تقسیم محتوای یک دوره بزرگ به قطعات و پودمان های کوچک و خرد، یادگیری را برای فراگیران راحت تر می کند. همچنین فرآیند انتقال دانش را آسان تر و کارآمدتر می کند.
📌خواندن خلاصه درس ها یا تماشای فیلم های کوتاه ۲ تا ۷ دقیقه ای فشار را از ذهن یادگیرنده می کاهد و تمرکز را برای او آسان تر می کند.