#بصیرت
🎙 #تبیین_و_تحلیل | بیانیه گام دوم انقلاب
🔰 تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه اول | 1397/11/28
🔸ان شاءالله در طی جلساتی بعضی از فرازهای بیان بسیار مهم، عالمانه، دلسوزانه و فکر شده ی مقام معظم رهبری دام ظله العالی را متعرض می شویم، هم تذکاراً برای خودمان و اینکه مایه تدبر و تأمل بیشتر برای خودمان و گامی جهت انتشار، تبیین و پیاده سازی آن بیانیه برداریم.
🔸بعد از آن که ایشان حمد وثنای الهی را بجای می آورند و درود و سلام بر محمد و آل می فرستند در فراز اول سخنانشان میفرمایند : « از میان همهی ملّتهای زیر ستم، کمتر ملّتی به انقلاب همّت میگمارد؛ و در میان ملّتهایی که بهپا خاسته و انقلاب کردهاند، کمتر دیده شده که توانسته باشند کار را به نهایت رسانده و بهجز تغییر حکومتها، آرمانهای انقلابی را حفظ کرده باشند».
یعنی یا انقلاب شان به ثمر ننشسته یا اگر به ثمر نشسته است آرمان ها فراموش شد و راه منحرف شده است و به کج راهه رفته اند. اما به لطف خدای متعال این انقلاب این چنین نبوده است.
🔸« امّا انقلاب پُرشکوه ملّت ایران که بزرگترین و مردمیترین انقلاب عصر جدید است، تنها انقلابی است که یک چلّهی پُرافتخار را بدون خیانت به آرمانهایش پشت سر نهاده و در برابر همهی وسوسههایی که غیرقابل مقاومت بهنظر میرسیدند، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کرده و اینک وارد دومین مرحلهی خودسازی و جامعهپردازی و تمّدنسازی شده است. درودی از اعماق دل بر این ملّت؛ بر نسلی که آغاز کرد و ادامه داد و بر نسلی که اینک وارد فرایند بزرگ و جهانیِ چهل سال دوم میشود».
🔸اینها یک واقعیت هایی است که به آن توجه می دهند ((وأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ)) 1 ؛ این از آن نعمت هایی است که ما باید هم به یاد خودمان بیاوریم و هم در افراد دیگر به آن توجه بدهیم. این همان نعمت بزرگ خدای متعال بود که فرموده اند (( اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَيْكَ فِی دَوْلَةٍ كَرِيمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلَامَ وَ أَهْلَهُ وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ وَ تَجْعَلُنَا فِيهَا مِنَ الدُّعَاةِ إِلَى طَاعَتِكَ وَ الْقَادَةِ فِی سَبِيلِكَ وَ تَرْزُقُنَا بِهَا كَرَامَةَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ )) 2 .
🔸مفاد این کلام این نیست که آرمان ها حتماً پیاده شده یا محقق شده است، بحث در این است که از آن آرمان ها دست برداشته نشده است و نظام درصدد پیاده کردن آن ها بحمدالله تبارک و تعالی است. ممکن است که [ آن آرمان ها] پیاده نشده باشد یا کمرنگ پیاده شده باشد یا حتی در بعضی از امور خلاف آنچه که در نظر بوده است انجام شده باشد که مورد به مورد وجود دارد و همین موارد مورد گلایه مندی شدید است و کفران نعمت حساب می شود.
🔸در راس این هرم بحمدالله رهبری وجود دارند و مراجع بزرگوار و حوزه های علیمه و مردم متدین و خداجو هستند، راه راهی است که بنابراین جهت وجود دارد و این گفته ها برای این است که راه گم نشود، کم رنگ نشود و بی توجهی به آن نشود.
این خیلی لازم است که همه ما این وظیفه را داریم که ان شاءالله گام برداریم و متوجه باشیم.
▫️پاورقی:
1. سوره مبارکه الضحی، آیه 14
2.الکافی، ج2، ص422
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#بیانات
#تبیین_و_تحلیل
🌐 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
#راه_و_رسم_طلبگی
💢 سه مبنا برای افزایش تحرک و توسعه حوزه های علمیه
1⃣فقه جواهری
2⃣تزکیه اخلاقی
3⃣ آگاهی سیاسی
🔰رهبر معظم انقلاب
🔅🔅🔅🔅🔅
💠حوزه هاى علميه بايد بر سه مبنا تحرك خودشان را افزايش دهند و سازماندهى و نوآورى كنند:
✅مبناى اول
🔹فقه سنتى و جواهرى است، كه تعبير امام بزرگوارمان بود. صاحب جواهر، مظهر يك فقيه مقيد به مقررات فقاهت و قواعد اصولى و فقهى است. او يك ملاى اصولىِ مقيد و دقيق و منظم بود كه از موازين رايج فقهى بين اصوليين، هيچ تخطى نكرد و در بررسى هر مسئله، شهرت و اجماع و ظواهر ادله و اصول و هرچه را كه جزو ابزارهاى معمولى كار فقاهت شمرده مى شود، در اختيار گرفت و آنها را با همان دقتِ يك فقيه اصولى به كار مى بست.
🔹بنابراين، فقه جواهرى، يعنى همان فقه سنتى رايج با متد فقاهت. اين روش و متد، همان كيفيت رسيدگى يك مسئله در فقه است. روش رايج فقها، بدين ترتيب است: اولًا، استفاده از ظواهر و علاج مشكلات ظواهر و امارات؛ و هنگامى كه فقيه دستش از امارات كوتاه شد، مراجعه به اصول، و پيدا كردن اصلى كه اينجا مجراى آن است؛ و اگر معارضه يى ميان اصول وجود داشته باشد، علاج كردن آن معارضه و ديگر مشكلات باب اجراى اصول و بالاخره از آب در آوردن مسألهى فقهى.
🔹اين، فقه جواهرى است. ما دو فقه، يكى سنتى و ديگرى پويا نداريم. فقه پويا، همان فقه سنتى ماست. پوياست، يعنى علاج كننده مشكلات انسان و پاسخگوى حوادث واقعه است؛ و سنتى است، يعنى داراى شيوه و متدى است كه برطبق آن «اجتهاد» انجام مى گيرد، و اين شيوه قرنها معمول بوده و كارايى خود را نشان داده است.
🔹بايد فقاهت تقويت شود و درسها و حوزه هاى فقاهت مورد اهتمام قرار گيرند. اصولًا بى مايه فطير است و بدون درس خواندن و زحمت كشيدن و ملا شدن، نمى توان مفيد واقع شد.
✅مبناى دوم
🔹تزكيه اخلاقى است، كه اگر در افراد حوزوى نباشد، همان مسأله دزدى است كه با چراغ مى آيد و كار را مشكلتر مى كند. اين قسمت، مستغنى از بيان است.
✅مبناى سوم
🔹آگاهيهاى سياسى است. اگر شما اعلم علما هم باشيد، ولى زمانتان را نشناسيد، محال است بتوانيد براى جامعه اسلامىِ امروز مفيد واقع شويد. اگر ندانيم كه استكبار چه كار مى خواهد بكند و دشمنان ما چه كسانى هستند و از كجا نفوذ مى كنند، و اگر متوجه نباشيم كه در جامعه ما چه مى گذرد و چه مشكلاتى وجود دارد و علاجش چيست، و اگر اطلاع نداشته باشيم كه در جبهه بندى هاى امروز جهان چه جايگاهى داريم، نمى توانيم نقش واقعى خود را ايفا كنيم.
🔹هميشه كتك و توسرى را كسانى مى خورند كه بين دو جناحِ بازيگر قرار گيرند و ندانند چه اتفاقى مى خواهد بيفتد و چه عواملى صحنه بازى را به نفع خود تغيير مى دهند. بصيرت و علم به زمان و استفاده از موقعيتها براى هر عاملى- چه اعلم العلماء باشد، و چه كسى كه در يك محله احكام دين را به چند نفر تعليم مى دهد- ضرورى است؛ منتها هرچه مقام بالاتر باشد، آگاهيهاى بيشتر و وسيعترى مورد لزوم است.
🔹ما در طول تاريخ تشيع، به خاطر عدم آگاهى علما از حقايق جريانات دنيا، خيلى ضربه خورديم؛ بخصوص در دويست سال اخير كه دنيا شكل جديدى پيدا كرد و استعمار پديد آمد و سياستها عوض شد و دولتهاى اروپايى وارد ميدان سياست جهانى شدند و به كشورهاى اسلامى تعرض كردند.
🔹هرگاه ما عالِم دين و تقىّ و باهوش و زرنگ و دقيقى مثل ميرزاى شيرازى و شيخ انصارى داشتيم، از شر دشمن محفوظ مى مانديم و برنده بوديم؛ ولى آنجا كه قدرى غفلت و ناآگاهى در كار بوده است، ضرر مى كرديم، كه آن ضرر، به يك نفر و يك حوزه و يك مجموعه و يك شهر و يك سال و چند سال محدود نمى شد؛ بلكه در برخى موارد اثرش تا پنجاه سال تمام، جامعه اسلامى را تحت فشار قرار مى داد. ديگر نبايد تسليم ناآگاهيها شويم. بايد آگاهى و بصيرت را در خودمان تقويت كنيم.
💠بايد بر آن سه مبنا، حوزه ها را بازسازى كنيم و توسعه دهيم.
📚 بیانات 68.04.20
#کلام_ولی
#حوزه_علمیه
#حوزه_و_انقلاب
@almorsalat
@Hoseinmehrali
#بصیرت
🎙 #تبیین_و_تحلیل | بیانیه گام دوم انقلاب
🔰 تبیین و تحلیل بیانیه گام دوم انقلاب توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه دوم | 1397/11/29
🔸"آن روز که جهان میان شرق و غرب مادّی تقسیم شده بود و کسی گمان یک نهضت بزرگ دینی را نمیبُرد، انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه پا به میدان نهاد؛ چهارچوبها را شکست؛ کهنگی کلیشهها را بهرخ دنیا کشید؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و آغاز عصر جدیدی را اعلام نمود. طبیعی بود که سردمداران گمراهی و ستم واکنش نشان دهند، امّا این واکنش ناکام ماند. چپ و راستِ مدرنیته، از تظاهر به نشنیدن این صدای جدید و متفاوت، تا تلاش گسترده و گونهگون برای خفه کردن آن، هرچه کردند به اجل محتوم خود نزدیکتر شدند." چه آنهایی که بی تفاوت بودند و چه آنهایی که تلاش بر ضد کردند "اکنون با گذشت چهل جشن سالانهی انقلاب و چهل دههی فجر، یکی از آن دو کانون دشمنی نابود شده" که شوروی سابق بود "و دیگری با مشکلاتی که خبر از نزدیکی احتضار میدهند، دست و پنجه نرم میکند! و انقلاب اسلامی با حفظ و پایبندی به شعارهای خود همچنان بهپیش میرود."
🔸در حقیقت این چند سطر ترجمان آیه مبارکه « إِن تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ»1 و همچنین ترجمان این حدیث شریف « مَآ كَانَ لِلّهِ یَنْمُو » است، هر چه برای خدا انجام بشود نمو و رشد میکند، چون رهبر این انقلاب مرحوم امام امت رضوان الله علیه حقیقتاً اخلاص داشت و برای انجام وظیفه اقدام فرمود. بزرگان و مراجع معظمی که در گذشته همراه امام بودند و بعد هم همینطور و همچنین اخلاصهایی که در آحاد مردم در سراسر کشور میبینیم.
🔸من واقعا به حال بعضی از این افراد غبطه میخورم، ما لباس رسمی اسلام و معنویت را پوشیده ایم اما آنها گاهی یک حالاتی دارند که انسان نمیداند تا آخر به آن حالات دست پیدا میکند یا نمیکند.
یک پسر عمه ای داشتیم شانزده هفده ساله که به قم آمده بود، خیلی این جوان از جهات مختلف برازندگی داشت به ضرس قاطع به من گفت که من حتما باید به بهشت بروم، و طبق وظیفهاش رفت و شهید هم شد و یک نامه ای برای پدر ما نوشته بود.
آدم اینها را می بیند که تمام تجسم نیت خالص، پاکی، دلدادگی نسبت به معنویت شدهاند.
🔸اینها همه باعث شد که آنچه که رهبری معظم اینجا فرموده اند که خدای متعال در ناباوری همگان این انقلاب را بحمدلله پیروز فرمود، و هر چه دسیسههای دشمن زیادتر شد بر استحکام این انقلاب افزوده شد.
🔸تا مادامی که این نیت های خالص و ارتباط با اهل بیت علیهم السلام وجود دارد ان شاءلله این نظام واکسینه است و در امنیت خواهد بود. منتهی قهراً همانطور که دیروز عرض کردیم حجت بر همگان الان تمام است که هیچ حجتی بر این که انسان آن احکام الهی که الان قابل پیاده شدن است و قدرت بر پیاده شدنش را داریم پیاده نکنیم معاقب خواهیم بود معاذالله.
▫️پاورقی:
1. سوره مبارکه محمد، آیه 7
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#بیانات
#تبیین_و_تحلیل
🌐 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
@pand_saadat_971129.pdf
353.2K
#بصیرت
📕فایل PDF تبیین و تحلیل گام دوم انقلاب
🔰توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه دوم | 1397/11/29
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#تبیین_و_تحلیل
🌐 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
#بصیرت
📷 | #عکس_نوشت
🔰تبیین و تحلیل گام دوم انقلاب توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه دوم | 1397/11/29
⬇️دریافت پوستر(کیفیت بالا):
yon.ir/gham03
#پندهای_سعادت
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#تبیین_و_تحلیل
🌐 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
013_971130-shabzendedar-Akhlagh.mp3
12.08M
#تزکیه
🔈 | صوت درس اخلاق
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ: سه شنبه 97/11/30
#صوت
#درس_اخلاق
#صوت_درس_اخلاق
🔗 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
May 11
#راه_و_رسم_طلبگی
🌷زی طلبگی
🔷اجازه اجتهاد
آیتالله العظمی شبیری زنجانی:
🔸من درسال ۱۳۶۳ قمری به درس خارج آقای صدر (آیتالله العظمی سید صدرالدین صدر(م.۱۳۷۳ه.ق)) رفتم و در همان سن در درس خارج آقای صدر اشکال میکردم. در آن وقت هفده سال قمری من تازه تمام شده بود و از نظر شمسی شانزده سال و نیم داشتم.
🔹 یک وقت امام جمعه ابهر به منزل حاج آقای ما آمد. امام جمعه ابهر به من گفت: شنیدهام اجازه اجتهاد خوبی داری. گفتم: من تا حالا از کسی اجازه اجتهاد نگرفتهام. گفت: چرا عقب ماندهای؟ گفتم: سلیقه من این جور نیست.
🔸گفت: اگر کسی مدّعی طبابت باشد، آیا نباید مدرک و تصدیقی بر توانایی طبابت داشته باشد؟ حاج آقای ما فرمود: اگر ادّعا نداشته باشد، آیا باز هم لازم است تصدیق بگیرد؟ سپس مرحوم والد از من تمجیدی خاص کردند.
▪️جرعهای از دریا، ج۲، ص ۶۳۹
#زی_طلبگی
___
🌐کانال مرکز فقهی امام محمدباقر علیه السلام
👉@mfeqhi
@Hoseinmehrali
016_980203-shabzendedar-Akhlagh.mp3
18.23M
#تزکیه
🔈 | صوت درس اخلاق
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ: سه شنبه 98/02/03
#صوت
#درس_اخلاق
#صوت_درس_اخلاق
🔗 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
j002_98-03-01.mp3
13.66M
#راه_و_رسم_طلبگی
🔈 | #صوت
🔰 سلسله نشست های تخصصی « تبیین سنت های کارآمد حوزه علمیه »
🔸توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه دوم | 1398/03/01
🔻موضوع مباحث:
جایگاه استاد و ویژه گی استاد موفق
▫️منبع: کانال بسوی اجتهاد
#پندهای_سعادت
#سنت_های_کار_آمد_حوزه_علمیه
🔗 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
j005_98-03-09.mp3
15.71M
#راه_و_رسم_طلبگی
🔈 | #صوت
🔰 سلسله نشست های تخصصی « تبیین سنت های کارآمد حوزه علمیه »
🔸توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه پنجم | 1398/03/09
🔻موضوع مباحث:
سنت پرسش و نقد
پیش مطالعه، مباحثه و کتابت
▫️منبع: کانال بسوی اجتهاد
#پندهای_سعادت
#سنت_های_کار_آمد_حوزه_علمیه
🔗 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
j001_98-02-31.mp3
12.79M
#راه_و_رسم_طلبگی
🔈 | #صوت
🔰 سلسله نشست های تخصصی « تبیین سنت های کارآمد حوزه علمیه »
🔸توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه اول | 1398/02/31
🔻موضوع مباحث:
تعریف سنت های کارآمد
سنت تمحض و تمرکز
سنت استفاده مباشر از استاد
▫️منبع: کانال بسوی اجتهاد
#پندهای_سعادت
#سنت_های_کار_آمد_حوزه_علمیه
🔗 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
j004_98-03-09.mp3
17.43M
#راه_و_رسم_طلبگی
🔈 | #صوت
🔰 سلسله نشست های تخصصی « تبیین سنت های کارآمد حوزه علمیه »
🔸توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه چهارم | 1398/03/08
🔻موضوع مباحث:
سنت حفظ و استفاده از استعداد حافظه
وظیفه طلاب در نشر معارف به زبان جامعه
▫️منبع: کانال بسوی اجتهاد
#پندهای_سعادت
#سنت_های_کار_آمد_حوزه_علمیه
🔗 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
j003_98-03-02.mp3
12.9M
#راه_و_رسم_طلبگی
🔈 | #صوت
🔰 سلسله نشست های تخصصی « تبیین سنت های کارآمد حوزه علمیه »
🔸توسط حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆جلسه سوم | 1398/03/02
🔻موضوع مباحث:
استفاده از تمامی لحظات عمر
محدود بودن دروان تحصیلی
▫️منبع: کانال بسوی اجتهاد
#پندهای_سعادت
#سنت_های_کار_آمد_حوزه_علمیه
🔗 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
May 11
#راه_و_رسم_طلبگی
💠 «بکوب» و «بخور»
آیتاللهالعظمی آخوند ملاقربانعلی زنجانی (متوفای1328ق) از علمای بزرگ زنجان و در زمره فقهای درجه اول شیعه است که در قضایای مشروطه نقش تأثیرگذاری داشت. وی دارای حافظه عجیبی بود و نزدیک به پنجاه سال در زنجان و اطراف آن مرجع تقلید، و زاهد و بیاعتنا به مال دنیا و در این جهات از نوادر دوران بود.
❖ از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی درباره ایشان: 🔻
📝 مرحوم حاج آقا رضا زنجانی، درباره ایشان میگفت:
آخوند ملاقربانعلی هم «بکوب» بود و هم «بخور»، یعنی هم اهل مبارزه و قیام و اقدام بود و هم از اینکه آماج حملات سهمگین واقع شود، بیمی نداشت و هیچگاه عجز و ضعف از خود نشان نمیداد. آخوند اصولاً اهل اینکه در مشکلات و سختیها دست التجا به سوی این و آن دراز کند یا واسطهای برانگیزد، نبود. وی با قدرت و صلابت اقدام میکرد و با پایداری و استقامت نیز کار را به انجام میرساند.
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
سه ویژگی مهم در آخوند ملاقربانعلی بود:
یکی زهد (ویژگی مهمی که برای مردم قابل فهم است)، دیگری علمیت فوقالعاده، و سوم شجاعت کمنظیر (به گونهای که ترس برای وی مفهوم نداشت).
کسروی که حامی سرسخت مشروطه بود و پیوسته در کتابهایش مخالفین مشروطه بهویژه علما را میکوبید، درباره آخوند ملّاقربانعلی گفته است که وقتی مشروطهچیها غلبه کردند، آخوند ملّاقربانعلی که مخالف آنها بود به آنها گفت که شما چه کسی را تهدید میکنید؟ من که عمرم رو به تمام است. تمام مایَملک من هم همین عصا و لباس است و چیز دیگری هم ندارم که برای حفظ آن خائف باشم. من از چه چیزتان ترس دارم که شما مرا تهدید میکنید؟
📚 جرعهای از دریا، ج۳، ص۳۶۳
@shobeiryzanjani
@Hoseinmehrali
#درایه
💠تعداد راویان در خبر متواتر
✳️برای تحقق تواتر عدد معینی وجود ندارد. شرایط خبر، تعداد لازم راوی برای حصول یقین را تعیین میکند. اگر محتوای یک خبر با درک عادی مردم سازگار نیست، برای حصول علم، به مخبران بیشتری نیاز است و در مقابل اگر داعی و انگیزه کذب در خبر وجود نداشته باشد و یا کم باشد، با عدد کمتری علم حاصل میشود. در کتابهای درایی اعدادی چون ده، بیست، بیست و پنج، چهل، هفتاد و سیصد و سیزده برای تعداد راویان خبر متواتر در هر طبقه ذکر شده است که به هیچ وجه قابل قبول نیست.
✨به گفته شیخ طوسی عدد کمتر از پنج نفر هیچ گاه علم آور نیست(تدوین السنة الشریفة، ص 272). قابل ذکر است که از این کلام نمیتوان استفاده کرد که ایشان تعداد پنج راوی را برای ایجاد علم کافی میداند.
🔅تقریرات درس #درایه آیتالله شبیری زنجانی در سال ۱۳۵۴-۱۳۵۵
▪️پژوهشی در علم درایة الحدیث، سید علیرضا صدر حسینی، ص :۹
___
📣کانال مرکز فقهی امام محمدباقر علیه السلام
👉@mfeqhi
@Hoseinmehrali
#تزکیه
🔰 شما جوانید...
مسئلهی #تهذیب هم خیلی مهم است. شما جوانید؛ در جوانی تربیت نفس خیلی آسان است. در سنین ماها اگر نگوییم محال، یک چیزی نزدیک محال است. یعنی خیلی مشکل است، دشوار است؛ در سنین شما خیلی آسان است.
تهذیب نفس هم چیزی نیست که خیلی مغلق و پیچیده باشد؛ پرهیز از گناه، توجه ویژه به نماز، اول وقت خواندن، به جماعت خواندن، باحضور قلب خواندن؛ انجام اینها میشود تهذیب. ۱۳۹۵/۲/۲۵
☑️ @Khamenei_Hawzah
@Hoseinmehrali
#تزکیه
💠 امام صادق (ع) و امامان اهل سنت💠💠
🔷 به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، استاد احمد عابدی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در مراسم شب شهادت امام صادق (ع) که در مسجد النبی (ص) نارمک تهران برگزار شد ، به بررسی و تبیین نقش امام صادق (ع) در برابر امامان اهل سنت پرداخت و گفت: چهار امام اهل سنت یعنی شافعی، حنبل، مالک و ابوحنیفه تخصصشان در فقه است و فقیه هستند یعنی کسی که مسئله بلد است و مسئله می گوید و در بین این چهار نفر کسی که از همه فقیه تر است ابوحنیفه است.
🔹 وی ادامه داد: ابوحنیفه کتابی در باب مسائل هندی دارد که مردم هند از وی سوالاتی نمودند و وی جواب داده است و اکنون این کتاب هم موجود است.
💠 فتوای امام صادق (ع) در برابر فتوای ابوحنیفه
🔹 این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه به نقش امام صادق (ع) در برابر ابوحنیفه اشاره و بیان کرد: یکی از مسائل این است که شخصی به نام خلاد می گوید من کوفه بودم و از کسی طلبی داشتم و بدهکار در شهری دیگر به نام نیل بود. یک روز اسبی را کرایه کردم و از شهر کوفه به آن شهر رفتم تا طلبم را بگیرم،اما وقتی رسیدم گفتند بدهکارت از این شهر رفته به شهری دیگر ، و من هم با آن اسب به شهری دیگر رفتم که باز گفتند از این شهر به شهر بغداد رفته است. من هم با آن اسب به بغداد رفتم و طلبم را گرفتم و برگشتم. اما صاحب اسب گفت که اسب را دیر آورده ای و باید کرایه بیشتری به من بدهی. من هم اسب را برای رفتن به شهر نیل کرایه کرده بودم اما به شهر های دیگری رفتم. برای رفع این اختلاف با هم نزد ابوحنیفه رفتیم تا او فتوا بدهد.
ابوحنیفه هم فتوا داد و گفت چون اسب را سالم آورده ای دیگر صاحب اسب طلبی ندارد. اما صاحب اسب ناراحت شد و گفت این چه فتوایی است؟ باید برویم پیش امام صادق (ع).
🔹 وقتی که امام از این طرز فتوا دادن ابوحنیفه مطلع شد فرمودند این جور فتواها باعث می شود که دیگر باران نبارد و خشکسالی شود و برکت زمین از مردم گرفته شود. بعد امام فرمودند کرایه کننده اسب هم همان کرایه را ضامن است و هم این که به خاطر مقداری که تخلف کرده ضامن هست که باید هر دو را بدهد.
💠 استاد عابدی افزود: بنابراین فقه امام صادق (ع) می گوید کسی که مال مردم را غصب کرده هم ضامن عین مال است وهم ضامن منافع آن مال است. مثلا کسی که فرشی را غصب کرده وقتی که پلیس وی را گرفت هم باید فرش را پس بدهد و هم اینکه کرایه مدتی که فرش را غصب کرده را نیز باید بپردازد.
🔹 فرض کنید فردی منزلش را به کسی اجاره بدهد و مستاجر که در این خانه است اگر لامپی در آن منزل سوخت یا اینکه دیوار را کثیف کرد مستاجر ضامن نیست. اما اگر مالک پولی به عنوان خسارت از وی بگیرد حرام است، مستاجر فقط ضامن منافع آن خانه است نه عین خانه؛ این نظر امام صادق (ع) است{چون ید مستاجر، امانی است نه غصبی}. ولی ابوحنیفه بر عکس آن را می گوید امام میفرماید مستاجر فقط ضامن عین است نه منافع .از این جور مسائل هزاران مسائل دیگر است.
💠علم تفسیر قرآن امام صادق (ع)
این استاد حوزه و دانشگاه علم به تفسیر قرآن را دیگر تفاوت امام صادق (ع) با امامان اهل سنت دانست و گفت: تفاوت دیگر امام صادق (ع) با این چهار امام اهل سنت در تفسیر قرآن گفتن است. این چهار امام اهل سنت فقیه بودند اما مفسر نبودند. این چهار امام اهل سنت فقط بلد بودند مسئله بگویند اما دیگر تفسیر قرآن بلد نبودند و هیچ کدام تفسیر قرآن نگفته و ننوشته اند و اصلا در این زمینه تخصصی نداشتند.در صورتی که امام صادق (ع) ۴ تفسیر گفته اند که ۳ تا تفسیر از امام اکنون در ایران موجود است و یک تفسیر دیگر هم در هندوستان چاپ شده است. و تفسیر امام صادق (ع) با گرایش عرفانی بوده است.
🔹همچنین همه امامان ما از امام علی (ع) تا امام یازدهم همه تفسیر داشته اند و اکنون تفسیر امام علی (ع) نزد امام زمان (عج) است.
💠 علم اخلاق و تزکیه امام صادق (ع)
استاد عابدی تفاوت سوم امام صادق (ع) با امامان اهل سنت در عالم اخلاق بودن امام دانست و اظهار کرد: این چهار امام اهل سنت هیچ کدام عالم اخلاقی نبودند و اهل درس اخلاق ، تزکیه و نصیحت های اخلاقی نبودند، بلکه فقط مسئله می گفتند که پاکی و نجسی چیست؟ اما هیچ وقت نصیحت اخلاقی و سیر و سلوک و عرفان عملی نداشتند.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
💠 کانال رسمی استاد احمد عابدی زید عزّه
🆔 @Ahmad_aabedi
ادامه 👇👇👇👇👇👇👇
@Hoseinmehrali
#تزکیه
💠 مصباح الشریعه کتابی اخلاقی از امام صادق (ع)
🔹 استاد عابدی با معرفی یکی از کتب اخلاقی از امام صادق (ع) گفت: در زمینه اخلاق از امام صادق (ع) کتابی است که امام راحل نیز همیشه می فرمودند این کتاب از امام صادق (ع) واکنون در بازار نیز این کتاب با عنوان «مصباح الشریعه» در بازار موجود است. این کتاب صد باب در خصوص اخلاق، سیر و سلوک، مسائل اخلاقی و تهذیب نفس است که کتاب بسیار با ارزشی است. و علامه مجلسی این کتاب را به عنوان کتابی اخلاقی از امام صادق (ع) در بحار نقل کرده است.
🔹 در صفحات آخر همین کتاب آمده است که هیچ مقامی بالاتر از این نیست که انسان عبد خدا باشد. عبد یعنی بالاترین مقام و عبد از ۳ حرف است، حرف عین یعنی عزلت، حرف باء یعنی بیمونت و حرف دال یعنی دنو. کسی را می گویند عبد خدا که اینجور باشد. بنابراین این جور حرفها انحصارا مخصوص ائمه و امام صادق (ع) است.
💠 آیت الله عابدی تصریح کرد: تفاوت دیگر امام صادق (ع) با امامان اهل سنت تفاوت در مسئله عرفان و قرب به خدا است ، هیچ کدام از این چهار نفر کلمه عرفانی نگفته اند.
🔹 الان چیزی حدود ۱۰۰ فرقه در اسلام وجود دارد که همه ادعای عرفان می کنند و خود را منسوب به اهل بیت (ع) می دانند اما امکان ندارد یک فرقه درویش و صوفی در اهل سنت که ۷۲ فرقه هستند یک کلام از امامان اهل سنت در این خصوص نقل کرده باشند.
💠 دیگر تفاوت امام صادق (ع) با امامان اهل سنت این بود که آنها جایزه های خلیفه را دریافت می کردند اما امام صادق (ع) و دیگر ائمه (ع) هیچ کدام جوایز سلطان را نمی گرفتند. و امامان اهل سنت هر ۴ نفر با بنی امیه مخالف بودند اما با بنی عباس موافق بودند اما امامان ما همه با بنی امیه و بنی عباس مخالف بودند و هیچ گاه با ظلم موافقت نمی کردند. و نکته دیگر اینکه امامان اهل سنت هیچ کدام شهید نشدند در صورتی که امامان ما همه شهید شدند.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
💠 کانال رسمی استاد احمد عابدی زید عزّه
🔹ارسال به دوستان فراموش نشود.
🆔 @Ahmad_aabedi
@Hoseinmehrali
#تزکیه
#سیرهپیامبراکرم
📘بخش هایی از کتاب نقش عایشه در تاریخ اسلام
🔺صفات پیامبر در روایات اهل بیت(علیهم السلام)
شیخ صدوق در کتاب 《معانی الاخبار》؛
امام حسین(ع) فرمود:
💠 از پدرم پرسیدم رفتار رسول الله (ص) در درون منزل چگونه بود؟ فرمود: با اجازه وارد می شد، وقت خود را سه بخش می کرد: بخشی برای خدا و بخشی برای خانواده و بخشی برای خود،نیاز نیازمندان را بر طرف می کرد و به اصلاح امورشان می پرداخت،مردم برای طلب علم نزد او می آمدند و جز با کلامی شیرین و جانی هدایتگر خارج نمی شدند...
💠 پرسیدم،رفتار رسول خدا در بیرون از منزل چگونه بود؟
حضرت علی(ع) فرمود: رسول خدا زبان نمی گشود مگر به آنچه لازم بود،از اصحابش دلجویی می کرد و اخبار مردم را از مردم می گرفت،نیکی را تحسین و تقویت می نمود و زشتی را قبیح و پست می شمرد،راهش میانه بود و از اختلاف دوری می کرد،در نزدیکترین به مردم بهترین آنها بود...
💠پرسیدم در مجالس چگونه بود؟
نشست و برخاستش با یاد خدا بود و به هیج نقطه خاصی دل بسته نمی شد،هرگاه به مجلسی وارد می شد در انتهای صف می نشست و به این روش فرمان می داد،هرکه چیزی از او می خواست یا به خواسته اش می رسید و یا دلخوش باز می گشت، مجلسش جایگاه بردباری و حیا و صداقت و امانت بود و صداها در آن بلند و حرمتها شکسته نمی شد،کهنسالان را محترم و خردسالان را عزیز می شمرد...
💠پرسیدم روش پیامبر با همنشینانش چگونه بود؟
گشاده روی و نرم خوی و خوش برخورد بود، تند خوی، فحاش، نعره کش نبود،هیچ کس را عیبجوئی نمی نمود و لغزشها و پنهان کسی را دنبال نمی کرد، خودش را از سه چیز رهایی داده بود: جدال و پرگوئی،مراء و خود نمایی،پوچی و بیهودگی، سخن کسی را تا آنجا که از حد خود تجاوز نمی نمود قطع نمی کرد...
📕نقش عایشه در تاریخ اسلام ج ۴ ص ۲۷۹ الی۲۸۱
✅مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
@Hoseinmehrali
#روش_شناسی_اجتهاد
🎙 #تبیین_و_تحلیل | فقه تخصصی؛ پاسخ به مسائل جدید
🔍 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار رمضانی طلاب (۱۳۹۸/۲/۱۸) نسبت به وجود فقههای تخصصی در حوزه علمیه تأکید کردند.
👈 گفتوگو با حجتالاسلاموالمسلمین احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری
🔸«فقه تخصصی»، فقهی است که از فقه عام منشعب میشود و در آن سه تخصص لحاظ میشود؛ تخصص موضوعی، تخصص روشی و تخصص ساختاری. «تخصص موضوعی» یعنی شما باید ماهیتشناسی دقیقی نسبت به این موضوع داشته باشید و این مسأله به شکل علمی بدست خواهد آمد.
🔹تخصص دوم، «تخصص روشی» است. اصولاً، فقه از یک روش برخوردار است که در فقه عام به کار گرفته میشود و اتفاقاً یک بحث تخصصی هم هست، یک فرآیند پیچیده است که شما با ادلهی مختلف، با منابع مختلف، با تبصرههای مختلف، با قواعد مختلفی که باید به کار بگیرید و... سعی در یافتن حکم میکنید.
🔸تخصص سوم، «تخصص ساختاری» است. در علم، ساختار حرف میزند، بعضیها خیال میکنند ساختار هیچ نقشی ندارد، نه! نوع پرداختن و میزان پرداختن شما، همهی اینها براساس ساختار است، این ساختار است که مجال میدهد گزارههایی، مسائل و موضوعاتش بیاید و بررسی شود.
🔹هر چه زمانه جلوتر میرود مجموعهای شدن موضوعات و چند بُعدی شدن موضوعات بیشتر میشود، یعنی موضوعات چند بُعدی و چند لایهای میشوند، همانطور که در علوم امروزی نیاز به مطالعات میانرشتهای شده است، باید یک فرآیندی در حوزهها طی شود که طلاب ابعاد عمومی و فقه عام را به شکل دقیق مطالعه کنند، سپس به یک سمت و تخصصی بروند، این یک تدبیر است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
@Hoseinmehrali
#بصیرت
🔻آیت الله اراکی، موسس و عضو هیات امنای پژوهشگاه فقه نظام:
💠 مبنای حقوق بشر اسلامی با حقوق بشر غربی در تضاد جدی است
🔹در سازمان ملل متحد، شوراي امنيت ايجاد شده و پنج قدرت اول دنيا در اين شورا گردانندگان اصلی و دارای حق وتو هستند.
🔸فرض کنید که ما منشور حقوق بشر شورای امنیت را بپذیریم و بر اساس آن عمل کنیم، چه تضمینی وجود دارد که بگوییم آنها به آن عمل می کنند؟
🔹در مکتب ما خدایی وجود دارد که فرموده است “اوفوا بالعقود” ( به وعدههای خود وفا کنید) و ما در برابر فرمان خدا تسلیم و خاضعیم؛
🔶اما تنها تضمینی که برای پایبندی غرب به قراردادها وجود دارد، قدرت است و ما هم در برابر قدرت باید قدرت نشان دهیم، چون قدرت، مبنای وفای به عهد آنهاست.
🔹اگر تعداد حملههای نظامی آمریکا که در آن کشتارهای دسته جعی هولناکی اتفاق افتاده را شمارش کنیم، شاهد فصل گسترده ای از نقض حقوق بشر آمریکایی خواهیم بود؛ امروز سیستم سیاسی که به نام آمریکا عمل می کند، برای همه بشر خطرناک است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
@Hoseinmehrali
#تزکیه
🌷زی طلبگی
🔷 تقوای مرحوم آخوند خراسانی
آیتالله العظمی شبیری زنجانی:
🔸آسید جمال گلپایگانی که اهل سیر و سلوک بود میفرمود: «توحیدی که آخوند داشت، هیچکس نداشت.»
✨آقای شاه آبادی میگفت: «پدرم مرحوم آیةالله شاه آبادی خیلی به آخوند اعتقاد داشت و با اینکه به آمیرزا محمدتقی شیرازی ارادت داشت و ایشان آیتی در تقوا بود، آخوند را فوق ایشان میدانست.»
✅سید علی، پسر آسید جمال گلپایگانی میگفت: «پدرم فقط عکس مرحوم آخوند را در اتاق خود نصب کرده بود.»
▪️جرعهای از دریا، ج۱، ص ۵۲۰
#زی_طلبگی
__
🌐کانال مرکز فقهی امام محمدباقر علیه السلام
👉@mfeqhi
@Hoseinmehrali
#روش_شناسی_اجتهاد
💢 تمایزات #فقه_معاصر از #فقه_قدیم
♻️ گزارش اجمالی از سخنرانی استاد #رضا_اسلامی در مدرسه تابستانه منهاج
📝 از فقه معاصر به #مسائل_مستحدثه، #فقه_نظام، #فقه_مضاف و #فقه_حکومتی نیز یاد میشود.
📝 #فقه_نظام توسط شهید صدر مطرح شد و ایشان معتقد به توانایی اسلام در نظامسازی بودند.
📝 مفردات احکام در نظام، معنای کامل خود را مییابند. برای نمونه شهید مطهری مفردات احکام مربوط به زنان را در نظام حقوقی زن در اسلام به خوبی مطرح میکنند.
🔻 تمایزات فقه معاصر از فقه قدیم:
🔹موضوعشناسی تخصصی
🔹زمان و مکانشناسی
🔹شناخت ملاکات احکام
🔹مقاصد الشریعه
🔹خروج از فقه فردی به فقه اجتماعی
🔹توسعه منابع فقه
🔹قاعدهسازی در فقه
🔹نگاه نظاموار به فقه
🔹کارآمدی و توانمندسازی
🔹مقارنسازی برای توسعه فهم فقهی
🔹اصلاح و بهبود روشهای فقهی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
@Hoseinmehrali