به مناسبت سالروز ۱۱ مهٔ ۱۹۷۰ میلادی (21 اردیبهشت 1349)
آغاز تاملی حقوقی بر «جدایی بحرین از ایران» از دو منظر ماهیت #حقوق_سرزمینی و #حق_بر_تابعیت:
۱)تابعیت ملی و تابعیت محلی امری پیمانی است و بر همین اساس، به پیوندی سیاسی و حقوقی میان شهروند و نظام سیاسی معنا میشود. بر همین اساس دارا بودن چنین تابعیتی در زمره حقهای شهروندی است که حتی در قالب #مجازات و جدایی بخشیدن به قسمتی از سرزمین (از جمله بحرین) نیز قابل سلب نیست؛ مگر آنکه خود فرد تابعیت محل دیگری را بپذیرد. بر این اساس #سلب_تابعیت از برخی شهروندان ایران و اجبار آنها به تابعیت درآمدن به کشور دیگری، بدون رضایت آنها مشروع نیست.
۲)نسبت «مردم» با «سرزمین» از قبیل یک #حق_جمعی و مشاعی برای همه متوطنان و شهروندان یک سرزمین است که #غصب یا واگذاری آن سرزمین نمیتواند با رضایت یک فرد و دو فرد صورت گیرد.
۳)همچنین این ادعا که «مردم آن منطقه به زبان عربی و غیرفارسی تکلم میکنند و یا از نظر اقتصادی صرفه نداشته» نمی تواند مبنایی برای واگذاری قسمتی از سرزمین باشد؛ چندانکه حقوقدانان معتقدند: «وحدت #زبان و لهجه یا #وحدت_نژاد و خون، نمیتواند عامل تعیین کننده وحدت [یا تقسیم] باشد؛ چنانکه وجود مرزهای طبیعی مانند کوهها و دریاها یا تفاوت زبان و لهجه با اختلاف در خون و رنگ پوست هم نمیتواند علت قطعی برای تعدد و تمایز ملتها باشد».
#حقوق_سرزمینی
#حق_تعیین_سرنوشت
#بحرین_استان_چهاردهم_ایران
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
👀👀👁بازدیدهای حقوق بشری از کشورها در ماهی که گذشت (آوریل ۲۰۲۴)
✅ گزارشگران ویژه حقوق بشر و کارگروههای تخصصی به عنوان بخشی از رویههای ویژه #شورای_حقوق_بشر_سازمان_ملل_متحد از طریق انجام ماموریتهای حقیقتیاب مستقل و راهکارهای نظارتی به بررسی وضعیتهای خاص حقوق بشر در سراسر جهان میپردازند.
✅ این کارشناسان که به صورت داوطلبانه کار میکنند، کارمندان سازمان ملل متحد نیستند و برای کارشان حقوق دریافت نمیکنند. آنها از هر دولت یا سازمان دیگری مستقل هستند و براساس تواناییهای فردی به انجام ماموریت خود میپردازند.
✅ براساس اطلاعات منتشر شده در سایت شورای حقوق بشر، در ماه گذشته کشورهای زیر مورد بازدید گزارشگران و کارشناسان کشوری و موضوعی قرار گرفتند. توضیحات تکمیلی این بازدیدها به شرح زیر است:
📕 کانادا
🕘 زمان: ۸ تا ۱۹ آوریل
🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر بر آب آشامیدنی سالم و بهداشت
✨ هدف: دیدار با نمایندگان دولتهای فدرال و استانی، سازمانهای جامعه مدنی، مردمان بومی، مشاغل، و همچنین دانشگاهیان و افراد در انتاریو، نوناووت، بریتیش کلمبیا و آلبرتا
🗞 ارائه گزارش در: شورای حقوق بشر سپتامبر ۲۰۲۴
📗 برزیل
🕜 زمان: ۸ تا ۱۹ آوریل
🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت مدافعان حقوق بشر
✨ هدف: ارزیابی محیط برای مدافعان حقوق بشر و امکان فعالیت آزادانه و بدون ترس
🗞 ارائه گزارش در: مارس ۲۰۲۵ به شورای حقوق بشر
📕 هندوراس
🕗 زمان: ۱۴ تا ۲۰
🔎 مقام بازدید کننده: کمیته فرعی سازمان ملل برای پیشگیری از شکنجه
✨ هدف: ارزیابی رفتار با افراد بازداشت شده در مراکز مختلف و اقدامات حفاظتی در برابر شکنجه و بدرفتاری
🗞 ارائه گزارش در: به صورت محرمانه به دولت مربوطه
📙 لسوتو
🕘 زمان: ۱۰ تا ۱۹ آوریل
🔎 مقام بازدید کننده: کارشناس مستقل سازمان ملل متحد در مورد برخورداری افراد مبتلا به آلبینیسم از حقوق بشر
✨ هدف: ارزیابی وضعیت حقوق بشر افراد مبتلا به آلبینیسم با تمرکز بر #دسترسی_به_بهداشت، #آموزش و #اشتغال
🗞 ارائه گزارش در: مارس ۲۰۲۵ به شورای حقوق بشر
📗 بوسنی و هرزگوین
🕜 زمان: ۱۴ تا ۲۴ آوریل
🔎 مقام بازدید کننده: گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد #حق_برگزاری_تجمعات_مسالمت_آمیز
✨ هدف: بررسی چارچوب قانونی اعمال #حقوق_آزادی_تجمعات و تشکل های مسالمت آمیز و اقدامات رویه ای و عملی برای آن
🗞 ارائه گزارش در: ژوئن ۲۰۲۵ به شورای حقوق بشر
📕 آلبانی
🕗 زمان: ۱۴ تا ۲۰ آوریل
🔎 مقام بازدید کننده: کمیته فرعی سازمان ملل برای پیشگیری از شکنجه
✨ هدف: ارزیابی رفتار با افراد محروم از آزادی و بررسی تدابیر امنیتی موجود برای محافظت از آن ها در برابر #شکنجه و بدرفتاری
🗞 ارائه گزارش در: مشاهدات اولیه محرمانه به دولت آلبانی
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
May 11
مصاحبه اختصاصی #سازمان_دفاع_از_قربانیان_خشونت با خانم شارلوت کیتس، فعال حقوق بشر کانادایی با موضوع #اعتراضات_دانشجویی در غرب (در حمایت از غزه)
در تاریخ ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ سازمان دفاع از قربانیان خشونت، در پی جریان اعتراضات گسترده دانشجویان در کشورهای غربی با خانم #شارلوت_کیتس، فعال حقوق بشر کانادایی مصاحبهای اختصاصی صورت داد. این فعال حقوق بشری، که مسئول هماهنگی خارجی سازمان غیردولتی سمیدون (از سمنهای بسیار فعال در حوزه دفاع از حقوق مردم فلسطین) میباشد، اخیرا پس از ایراد سخنانی در دفاع از مردم فلسطین، به اتهام ارتکاب جرایم مرتبط با #اشاعه_نفرت، دستگیر و متعاقبا از حضور در اعتراضات و اجتماعات تا اکتبر سال جاری منع شدهاست.
برخی از نکات محوری این مصاحبه به شرح زیر است:
❇️ آنچه که در غزه در جریان است، نسلکشی است و امریکا، کانادا، فرانسه و آلمان کاملا از آن حمایت کرده و در آن شریک هستند.
❇️ دولتهای غربی به #آزادی_بیان و #دموکراسی علاقهای ندارند، بلکه از این موضوعات برای ایراد صدمه به کشورهایی استفاده میکنند که حاضر نیستند منابع و سرمایههای خود را در خدمت به امپریالیسم قرار دهند.
❇️ این روزها این اعتراضات گسترده شده و حتی به کشورهایی مانند سوئد نیز رسیده است. اکنون هسته امپریالیسم این اعتراضات را مشاهده میکند.
❇️ آنچه که دانشجویان در دانشگاه شاهد آن هستند، حمایت مالی #نهادهای_نظامی_و_امنیتی و اسلحهسازی از دانشگاهها و سرمایهگذاری متقابل دانشگاهها در شرکتهای ساخت و ارسال اسلحه به اسرائیل میباشد، و اگر قرار باشد هر کس در جایگاه خود عملی در مخالفت با کشتار اسرائیل انجام دهد، مکانی بهتر از دانشگاه برای دانشجویان نیست.
🖋نسخه کامل متن فارسی مصاحبه:
B2n.ir/f12118
🖥نسخه کامل مصاحبه تصویری:
https://www.youtube.com/watch?v=k3GN8cJevNc
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نسبت #شهید_آیت_الله_رئیسی با مفاهیم #حقوق_بشری در متن تسلیت برخی مقامات بلندپایه کشورهای خارجی
1️⃣سهم سازنده زندهیاد را در رشد و توسعه همهجانبه #روابط_دوستانه و همکاریهای سودمند بین تاجیکستان و ایران و حل #مسائل_منطقهای_و_بینالمللی بسیار بلند ارزیابی مینماییم (رئیس جمهور تاجیکستان)
2️⃣رئيس جمهور ابراهیم رئیسی فرزند فدائی واقعی میهنش و دولتمرد و سیاستمدار مورد احترام بی حد ملت خود بود که تلاشهای بی نظیری را در راه #پیشرفت ایران و #رفاه مردم کشور و افزایش #اعتبار کشورش در عرصه بین المللی انجام میداد(رئیس جمهور ازبکستان)
3️⃣شخصاً شاهد تلاشهای ایشان برای #صلح مردم ایران و منطقه در دوران مسئولیت بودم(رئیس جمهور ترکیه)
4️⃣سید ابراهیم رئیسی سیاستمداری برجسته بود که تمام عمرش وقف خدمت به میهن بود. او به حق از احترام بالایی نزد هموطنان خود و اقتدار قابل توجهی در خارج از کشور برخوردار بود. وی به عنوان دوست واقعی روسیه، مشارکت شخصی ارزشمندی در توسعه روابط #حسن_همجواری بین کشورهایمان داشت و تلاش زیادی برای رساندن آنها به سطح #مشارکت_استراتژیک انجام داد(رئیس جمهور روسیه پوتین)
5️⃣ما همواره از این شخصیتهای برجسته سیاسی به عنوان میهنپرستان واقعی جمهوری اسلامی یاد خواهیم کرد که قاطعانه از #منافع_کشور خود دفاع کردند و جان خود را در راه خدمت فداکارانه به میهن نثار کردند(«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه)
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عزای عمومی: حمایت از #غم_و_اندوه به عنوان یک #حق_انسانی
😭😭😭در اسکاتلند از دوم تا هشتم دسامبر، هفته ملی آگاهی از غم و اندوه ( National Grief Awareness Week) است. این مهم، تحت نظارت #سازمان_غم_خوب (the Good Grief organisation) اداره می شود که خود نهادی است که 800 سازمان حمایت از سوگ را نمایندگی می کند. هدف این سازمان، عادی سازی غم و اندوه است تا تابو و ترس از مردن و چالش صحبت در خصوص مرگ شکسته شود و نیز حمایت از کسانی که مصیبت زده شده و با غم و اندوه زندگی می کنند آسان تر شود.
😥😥از جمله اقدامات این سازمان، ایجاد و ترویج منشور سوگ برای کودکان و بزرگسالان در اسکاتلند مبتنی بر حقوق بشر است.
⁉️❓❗️اما چرا حقوق بشر و غم: نحوه حمایت ما از کسانی که غمگین هستند به همان اندازه مهم است که ما از یک کودک و زندگی جدید در دنیای خود حمایت می کنیم. اگر به دنیا آمدن حقوق انسانی ما را تضمین می کند، پس مردن و سوگواری نیز چنین است.
🌑🌎کشورهایی مانند #بریتانیا با تفسیر موسع «#حق_بر_سلامت» در #میثاق_بینالمللی_حقوق_اقتصادی_اجتماعی_و_فرهنگی و ماده 8 #کنوانسیون_اروپایی_حقوق_بشر، #حق_مراقبت_اجتماعی و #حق_مراقبت_تسکینی در برابر سوگ و اندوه را ذیل #حق_بر_سلامت قابل حمایت دانسته اند. دلیل این استدلال این است که حق بر سلامتی صرفاً حقی بر سلامت روانی نیست، بلکه دارای ابعادی جامع از جمله #حق_برخورداری_از_یکپارچگی_روانی_عاطفی_و_روانی است.
🌸🥀همچنین باید ارائه حمایت از سوگواری از جمله اعلام #عزادارای_عمومی، اعلام همدردی در فجایع رخ داده کشورهای دیگر را به عنوان یک وظیفه بر عهده دولت در عرصه ملی و بین المللی بدانیم.
🖤🖤تقنین و اساسی سازی «#حق_بشر_بر_غم_و_اندوه»، مصداق یک #جامعه_مدرن و مترقی و نشانهای از #انسانیت_جامعه است. افزون بر اینکه عزای عمومی، مصداقی از #احترام_به_حافظه_عمومی ملت در ارتباط با شخصیت ها و وقایع تاثیرگذار در تاریخ ملی و جهان است.
کانال عصر حقوق بشر
Join ➡️https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
✍️آمار نگران کننده آوارگان داخلی و نقض #حقوق_مهاجران
📑 گزارش سازمان ملل نشان میدهد که ۷۵.۹ میلیون نفر آواره داخلی در سال ۲۰۲۳ ثبت شده است
🔷 بر اساس گزارش جدید #سازمان_بینالمللی_مهاجرت (IOM) منتشر شده در سایت سازمان ملل در ۱۴ مه، تعداد افرادی که در آوارگی داخلی زندگی میکنند به ۷۵.۹ میلیون نفر در سال گذشته افزایش یافت.
جهت دسترسی به متن اصلی گزارش:
https://publications.iom.int/system/files/pdf/pub2023-047-l-world-migration-report-2024_0.pdf
🔷 براساس این گزارش:
➖ شاهد نزدیک به ۴۷ میلیون آوارگی داخلی جدید بودهایم که نشاندهنده نیاز به اجرای #اصل_فوریت در تلاشهای حفاظتی و #پیشگیری است.
➖ در حالی که سیاره با #جنگ و #بلایای_طبیعی دست و پنجه نرم میکند، اعداد خیرهکننده ۴۷ میلیون آوارگی داخلی آمار وحشتناکی است.
➖ از #جنگ و #خشونت به عنوان عامل اصلی آوارگی یاد میشود که حدود ۲۰.۵ میلیون نفر را در سال ۲۰۲۳ از بین برده است.
➖ نزدیک به ۳۰٪ از این موارد در #سودان رخ داده است، در حالی که نوار غزه ۱۷٪ یا ۳.۴ میلیون نفر در سه ماه آخر سال را به خود اختصاص داده است.
➖ بلایای طبیعی نیز همچنان میلیونها نفر را از خانههای خود بیرون کردند.
➖ در سال ۲۰۲۳، بلایایی مانند طوفان در جنوب شرقی آفریقا، زلزله در ترکیه و سوریه و طوفان موکا در اقیانوس هند منجر به جابجایی ۲۶.۴ میلیون نفر شدهاند که ۵۶٪ از کل آوارگیهای داخلی جدید را تشکیل میدهد.
➖ افزایش جابجاییهای ناشی از بلایای طبیعی در کشورهای با درآمد بالا هم وجود داشته است. برای مثال آتش سوزی در کانادا باعث جابجایی داخلی ۱۸۵۰۰۰ نفر شد.
➖ با نگاهی به آینده، انتظار میرود که تعداد افرادی که در اثر بلایای طبیعی آواره شدهاند، افزایش یابد، زیرا خطرات طبیعی به دلیل تأثیرات #تغییرات_آب_و_هوایی مکرر، طولانیتر و شدیدتر میشوند.
➖ با وجود این چالشهای مهم، شکافهای علمی نیز وجود دارد.
عصر حقوق بشر
Join➡️https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
کرسی علمی ترویجی با عنوان پیوست نگاری تقنینی برای مصوبات مجلس با نگاه به ملاحظات حقوق بشری( پیوست تقنینی حقوق بشری)
ارائه دهنده: دکتر محمدصالح تسخیری
ناقدان: دکتر محمود حکمت نیا
و دکتر محیا صفاری نیا
زمان: چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۵
لینک جهت شرکت به صورت مجازی:
http://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/cmir
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ماجرای تعطیلی شنبه در ایران و تعطیلی عید غدیر در عراق
💢در برخی رویکرد ها، تصویب تعطیلی یک روز خاص، نوعی حمایت از حقوق فرهنگی اکثریت یا اقلیت یک کشور، به شمار میرود.
✔️دکتر علی قرهداغی، ریاست اتحادیه جهانی علمای مسلمان [تنها نهاد علمایی اسلام سیاسی جهان اسلام] در توئیتی، تصویب تعطیل رسمی شدن عید غدیر در عراق را باعث فرقه گرایی و افراط گری دانست!
🔹قره داغی [جانشین یوسف القرضاوی در این سازمان علمایی]نوشت: «در شرایط فعلی که عراق برای رسیدن ثبات، نیاز به اجتناب از فرقهگرایی دارد و نباید با این اقدامات فرقه گرایی را پررنگ کرد. تصویب این قانون در عراقی که ادیان و مذاهب در کنار همند، در راستای همبستگی و ثبات نیست و مشکل آفرین است و باعث نزاع بیشتر خواهد شد؛ درحالی که عراق محتاج عدالت بر طبق کلیات اسلام است.
این اظهار نظر که خلاف رویه اتحادیه جهانی علمای مسلمان بوده، یک سابقه تاریخی هزارساله که مبنای تصویب این قانون است و در حافظه تاریخی بین النهرین ثبت شده و با فرقه گرایی نسبتی ندارد، را نادیده گرفته است. این درست نیست که قوانینی که بر اساس روح حاکم بر فرهنگ یک ملت تصویب شده را با اتهامات غیرمتعهدانه و دین هراسی سرکوب کرد.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔶یک مناسبت جدید در حقوق بین الملل برای فوتبالدوستها🏃🏃🏃♂: روز بین المللی فوتبال در خدمت گسترش صلح و همبستگی انسانی
🧤مجمع عمومی ملل متحد چند روز قبل با تصویب قطعنامه ای ضمن استناد به قطعنامه های گذشته خود در خصوص نقش ورزش برای پیشبرد صلح و توسعه جوامع و با یادکرد اولین مسابقات جهانی فوتبال در یکصد سال قبل( المپیک تابستانی 1924)،روز 25 می / پنجم خرداد را به عنوان «#روز_بین_المللی_فوتبال» نامگذاری و مقرر نمود که هر ساله همه جوامع نسبت به ظرفیت های فوتبال برای تقویت ارزشهای انسانی چون مشارکت ، همبستگی بین انسانها ، گسترش صلح ، پیشبرد اهداف مختلف #توسعه_پایدار و حق_بر_شادابی و #حق_بر_سلامت افراد اهتمام لازم را معمول دارند.
جهت دسترسی به متن قطعنامه، نگاه کنید به:
https://shorturl.at/wZLtF
https://shorturl.at/R0bc0
⚽️⚽️یکی از روشها برای ترویج مفاهیم فرهنگی گوناگون، مناسبت های مختلف در تقویم ملی یا جهانی است. بر همین اساس دولتهای مختلف تلاش می کنند تا در #تقویم_بین_المللی_سازمان_ملل مناسبت های متنوعی را پیشنهاد کنند تا گرامیداشت هر موضوع موجب جلب توجهات بیشتر جهانی نسبت به ارزشهای فرهنگی و معیارهای حقوقی ذیربط شود.
این قطعنامه تلاشی است تا قبل از المپیک و #جام_جهانی_فوتبال آتی، جهت گیری های دولتها برای اهتمام به جنبه های فرهنگی و انسانی مرتبط با فوتبال توسعه داده شود. البته از گذشته، روز ششم آوریل هر سال به عنوان «#روز_بین_المللی_ورزش در خدمت توسعه و صلح» گرامی داشته می شود.
عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld