کتابشناخت نهضت ابی عبدالله از منظر حقوق بشر
تنها اثری که در سال 2016 نسبت به بررسی ابعاد حقوق بشری نهضت حسینی به زبان انگلیسی نوشته شده است، عبارت است از : امام حسین و تعمیق حقوق بشر
این کتاب که به محض انتشار، در فضای علمی و نخبگانی طبع و نشر گسترده ای یافته، اثر حجت الاسلام شیخ عبدالله یوسف از روحانیان شیعه عربستان به زبان انگلیسی است.
کتاب، با محور قراردادن کرامت انسانی و آزادی های ذاتی او به بررسی ریشه های حقوق انسان در کلمات امام حسین(ع) می پردازد.
در این اثر آمده است: اسلام برای حمایت از حقوق انسان مجموعه زیادی از قوانین را تشریع کرده است و اعطای تمامی حقوق مشروع را واجب و هرگونه تعدی و تجاوز به حقوق انسان را حرام شمرده است.
این کتاب چندی است که به زبان عربی در بیروت و از طریق انتشارات دار العلوم للتحقيق والطباعة والنشر منتشر شده است.
#معرفی_کتاب
#ابعاد_حقوق_بشری_نهضت_حسینی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استئثار (یا مقدم دانستن خود و خویشان در برخورداری از امکانات و اموال عمومی و...) در نقطه مقابل حسن الولایه یا حکمرانی مطلوب قرار دارد و منشأ بسیاری از فسادهای مالی و سیاسی و... است.
اربعین نقطه جدی تقابل با رویکرد استئثارگونه و زمینه ساز شکل گیری آن الگوی مطلوب حکمرانی و نفی خودخواهی و تمامیت خواهی و اصالت خود در حقوق بشر غربی است.
#استئثار
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
تیتر سایت خبری france24:
ده ها دختر دانش آموز به دلیل نادیده گرفتن ممنوعیت جدید فرانسه در مورد پوشش زنانه مسلمانان به خانه فرستاده شدند
لینک خبر:
https://www.france24.com/en/france/20230905-french-schools-send-home-dozens-of-girls-for-refusing-to-remove-their-abayas
این در حالی است که این تصمیم ناقض
(۱)حق آزادی انتخاب پوشش مسلمانان و
(۲)حقوق اقلیتهای دینی و
(۳)حق تحصیل اقلیتهای دینی در مدارس این کشور
(۴)اصل لزوم شرکت اقلیتها به عنوان ذینفعان در تصمیم گیریهای مربوط به خود خواهد بود.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
حق بر تابعیت یا حق بر داشتن حق
🗒 امنیت در بقای بر تابعیت موجود و نداشتن نگرانی از سلب تابعیت به هر دلیل، از جمله ملاکهای مورد اهمیت در حق بر تابعیت است.
جدول ارائه شده، نشان میدهد که لیتوانی دارای کمترین درجه امنیت در مقوله تابعیت است و با حدود دوازده دلیل، سلب تابعیت انجام میدهد و کشورهای چک و لهستان دارای کمترین امکان سلب تابعیت هستند (دو دلیل). آلمان نیز با ده دلیل و فرانسه 8 دلیل به صورت یکجانبه به سلب تابعیت شهروندان اقدام میکنند.
در همین رابطه میتوان به تصويب لايحه سلب تابعیت از تروريستها در مجلس فرانسه و به دنبال وقوع حوادث دهشتناک تروريستی 19 نوامبر پاريس به دست داعش، اشاره کرد.
کشورهايی که انجام اقدامات مخاطره آمیز برای امنیت و منافع کشور، همچون خیانت (معاندان سیاسی) و فرار از خدمت نظامی را در قوانین تابعیت خود، دلیلی برای سلب تابعیت قلمداد کرده اند عبارتند از:
يمن، امارات متحده عربی، تونس، لوکزامبورگ، ماداگاسکار، مالاوی، جزاير مارشال، جزاير پالائو، سنگال، سوئیس، لیبی، جمهوری آفريقای مرکزی، کلمبیا، جیبوتی، غنا، يونان، هندوستان، جامائیکا، لبنان، بولیوی، افغانستان، بلغارستان، الجزاير، بورکینافاسو، آنگوال، باربادوس، بنین.
در آمریکا در پرونده پرز علیه براونل، به دلیل آنکه پرز در انتخابات سیاسی مکزيک رأی داده بود. در بازگشت به امريکا، اداره مهاجرت امريکا او را دستگیر کرد و ديوان عالی امريکا نیز به دلیل مشارکت او در امور سیاسی مکزيک و بر اساس ماده 34 قانون اصلاحی مهاجرت و تابعیت امریکا مصوب 1952 از وی سلب تابعیت کرد. پرونده آفرويم علیه راش در امریکا نیز حکمی نظیر پرونده قبل داشت.
برای دیدن متن دو رای اخیر نک به:
https://supreme.justia.com/cases/federal/us/356/44/
https://supreme.justia.com/cases/federal/us/387/253/
اما در ایران، در سکوت قانون، دولت جمهوری اسلامی ایران این الگو را در رویه اجرایی قرار داده که باوجود داشتن اختیار نسبت به سلب تابعیت معاندین، نهتنها نسبت به آن اقدام ننموده، بلکه امکان عفو را نیز در نظر گرفته است.
در این خصوص برای دیدن اظهارات رئیس محترم کمیسیون شوراهای اسلامی مجلس در خصوص لزوم امکان سلب تابعیت از مرتکبان اقدامات تروریستی و ایجاد ناامنی در کشور؛ نک به: https://www.farsnews.ir/news/14010811000573/
و برای دیدن اظهارات وزیر محترم امور خارجه در خصوص مخالفت با سلب تابعیت از معاندان نک به فیلم زیر👇👇👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم اظهارات وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص عدم سلب تابعیت از معاندان
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
آزادی آکادمیک در محاق
تیتر خبری سایت دیلی میل:
اخراج استاد مسلم زیست شناسی دانشگاه تگزاس به دلیل تدریس این واقعیت علمی که جنسیت با کروموزوم های X و Y تعیین می شود.
جانسون وارکی که به مدت 20 سال در کالج سنت فیلیپ در سن آنتونیو تدریس کرده است، به دلیل بیان یک واقعیت بدیهی و پذیرفته شده در مورد سیستم تولید مثل انسان که با نتایج تحقیقات علمی زیست شناسی مطابقت داشت، اخراج شد.
با این که دکتر وارکی مسیحی است اما تا پیش از این، وی هیچگاه به بیان دیدگاه شخصی-مذهبی یا غیرمذهبی خود- در مورد جنسیت انسان صحبت نکرده و مشمول قوانین انضباطی نشده بود و این نخستین باری است که به محض بیان این اظهار نظر، حکم اخراج وی صادر شد.
در نامه کالج همچنین گفته شده است که تدریس وارکی "با نظرات شخصی [او] که برای بسیاری از افراد در کلاس توهین آمیز بود، از مرزهای آزادی آکادمیک فراتر رفته است".
به عبارت دیگر، او به دلیل آموزش مفاهیم واقعی و مورد قبول عموم اخراج شد! مدافعان این استاد، استدلال میکنند: اظهاراتی که وی بیان کرده است توسط تحقیقات پشتیبانی می شود و با تجربه و تحصیلات حرفه ای او مطابقت دارد.
#محاق_آزادی_آکادمیک
برای دیدن متن خبر، نک به:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-12237057/Veteran-biology-professor-teaching-sex-determined-chromosomes-X-Y-fired.html
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هیاهوهای رسانه ها علیه ممنوعیت شیفت شبانه زنان
مقاوله نامۀ شمارۀ 4 سازمان بین المللی کار مقرّر میدارد که زنان صرف نظر از سن آنها نباید در مؤسسات صنعتی اعم از عمومی یا خصوصی در ساعات شب کار گمارده شوند.
این مقاوله نامه واژه «شب» را اینگونه تعریف کرده است:
«دوره ای که دستکم یازده ساعت متوالی میشود و در فاصله میان 12 شب و 5 صبح قرار گیرد».
مواردی که به طور استثنایی مجاز می باشد مربوط به کارهای خانوادگی، مواد فورس ماژور و فعالیّتهای ضروری است که بر روی مواد حسّاس یا موادّی که سریعاً فاسد می شوند، باید انجام گیرند. همچنین است مواردی که تحت تأثیر فصول یا اوضاع و احوال استثنایی، فعالیّت شبانه زنان ضرورت پیدا میکند و نیز در مناطقی که به دلایل جوّی کار روزانه زیان آور است.
بر این اساس تصمیم اخیر معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری نه تنها امری موافق با صیانت از خانواده بوده که امری در راستای اولین مقاوله نامه های سازمان بین المللی کار (ILO) قلمداد میشود (برخلاف جنجال های رسانه ای)
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
47.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⬅️کودکان کار اجباری؛ این بار در نقاب مانکن ها و در دام بلاگرها➡️
یکی از موارد فاحش نقض حقوق کودک، نشر و بازنشر تصاویر کودکان با اهداف مختلف نظیر نمایش زیبایی و استعداد کودکان، بر انگیختن حس ترحم مخاطبان، تبلیغ کالا در فضای مجازی و رسانه ملی و صفحات شخصی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی حتی والدین است که این اقدام علاوه بر نقض حریم خصوصی کودکان، نادیده انگاشتن مصالح عالیه آنان تلقی می شود و به صورت بالقوه می تواند کودکان را در معرض مخاطرات جسمانی و روانی در آینده قرار دهد.
همچنین، با عنایت به ماندگاری این تصاویر بهویژه در فضای مجازی، تصمیم امروز دائر بر نشر تصویر کودک به هر عنوان که ممکن است در آینده کودک از انتشار آن متضرر یا ناراضی تلقی شود، مغایر حق کودک بر کرامت انسانی، منع خشونت علیه کودکان، حق بر تعیین سرنوشت آنان و نیز مغایر مصالح کودکان است. از این رو، هرگونه انتشار تصویر کودکان ممنوع و انجام آن نقض صریح حقوق آنان به شمار می رود.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
حقوق اقلیتها در سیره امام رضا علیه السلام
⬅️⬅️اعتبار حقوقی اراده اقلیتهای دینی و تکلیف حکومت به جبران آثار ناشی از نقض این اراده:
یاسـرالخادم نقـل میکنـد: نامـه ای از نیشـابور به مأمون رسـید کـه مردی مجوسی (زرتشـتی) هنـگام مـرگ وصیـت کـرده اسـت مـال زیـادی را از امـوال او میـان بینوایـان تقسـیم کننـد.
قاضــی نیشــابور، آن امــوال را میــان فقــرای مســلمان تقســیم کــرده اســت. مأمــون نظــر امام رضا (علیه السـلام) را پرسـید. حضـرت فرمودنـد: «مجوسـیان بـه بینوایـان مسـلمان چیزی نمیدهنـد. نامـه ای بـه قاضـی نیشـابور بنویـس تـا همـان مقـدار از مالیاتهـای مسـلمانان بردارد و بـه بینوایـان زرتشـتی بدهد» (ابن بابویه، عیون اخبار الرضا، ج2، ص 95)
⬅️⬅️برابری ذاتی اقلیتهای نژادی و رنگی با سایرین: «ابراهیم بن عبــاس صولــی نقــل میکنــد کــه در جلســه ای بــا امام رضا (علیه الســلام) بودیــم.
در پایـان فرمودنـد: «سـوگند بـه قرابتـم بـا پیامبـر خدا اگـر کسـی فکـر کنـد مـن بهتـر از این غلام سیاه پوست خود هسـتم، صحیـح نیسـت، مگــر مــن عمــل شایســته ای داشــته باشــم تــا بهتــر از او باشــم» (ابن بابویه، عیون اخبار الرضا، ج2، ص 237).
#حقوق_اقلیتها
#سیره_امام_رضا
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
هدایت شده از حقوق بین الملل
✍نامه حقوق بشری معاون رییس جمهور
🔹معاون زنان رییس جمهور در نامه ای خطاب به برخی مقامات #سازمان های بین المللی از مفاهیم حقوق بشری استفاده کرد.
🔸خزعلی در نامه به دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس #شورای_حقوق_بشر و رئیس کمیسیون مقام زن، تصویب و اجرای قانون ممنوعیت پوشیدن لباس اسلامی برای دختران در مدارس دولتی فرانسه را نقض #آزادی های فردی و مذهبی و نقض #حقوق_اقلیتها ی دینی دانست.
🔹وی تاکید کرده است که آموزش یکی از حقوق مصرح در اسناد بینالمللی از جمله #اعلامیه جهانی حقوق بشر و سایر اسناد مورد تاکید سازمان ملل همچون #میثاق، #کنوانسیون #حقوق_کودک، کنوانسیون رفع #تبعیض علیه زنان و اهداف توسعه پایدار میباشد (#حق_بر_آموزش).
🔸خزعلی در ادامه آورده است: پوشش حجاب برای دختران نوعی ایمنی در برابر آزار و #خشونت جنسی را به ارمغان میآورد. از منظر اسلام حجاب سازوکاری ایمن برای تسهیل حضور سالم زنان و دختران در همه عرصههای اجتماعی است.
🔹🔸نامه دکتر خزعلی و عملکرد #ستاد_حقوق_بشر در راستای تحول «رویکرد سنتی حقوق بشری ایران» از حالت دفاعی به ر«ویکرد مطالبهگری» شناخته میشود. رویکرد سابق ایران مبتنی بر #اصل منع مداخله در امور داخلی دیگر دولتها بود که به دلیل عدم رعایت متقابل، ایران به سمت رویکرد نوین سوق پیدا کرد.
👈برای مشاهده فیلم رویکرد مطالبهگری حقوق بشری ستاد:
https://eitaa.com/intllaw/629
کانال حقوق بین الملل
@intllaw
📸#اینفوگرافیک
سیر اقدامات دولت فرانسه در راستای منع اجباری پوشش مسلمانان در دانشگاه ها و مدارس
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
⚖️ حق بر حریم خصوصی
این حق را می توان در چند ویژگی مختصر کرد: «پنهان بودن از دید ظاهری و مستقیم اشخاص»، «ضرورت جواز شخصی و شرعی برای اطلاع یافتن بر آن». در عین حال نمی توان تأثیر عوامل فرهنگی، تربیتی، اوضاع و احوال و مقطع تاریخی را بر محدوده مفهومی «حریم خصوصی» انکار کرد.
از این روست که نمی توان در همه موارد و به صورت قاعده ای کلی، اعراض فرد از حق خود بر حریم خصوصی اش و انتشار عکس یا در معرض نمایش گذاشتن برخی عناصر حریم خصوصی مانند بدن، را مجاز دانست.
برای مطالعه امکان و چگونگی تاثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی جامعه در تعریف محدوده حریم خصوصی؛ نک به:
Banisar, david, (2006), ARTICLE 19: Global Campaign for Free Expression, Human Rights in the Global Information Society, Jørgensen,ed., MIT Press, Available in:
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2069914
#حق_بر_حریم_خصوصی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم| پیشنهاد بین المللی رئیس جمهور برای محیط زیست و مقابله با پدیده ریزگردها
رئیسجمهور در اجلاس بینالمللی مقابله با توفانهای ماسه و گردوغبار گفت: اقدامات اجرایی در زمینه مخاطرات زیست محیطی به پشتیبانی مالی نیاز دارد. کشورها صندوقی را به عنوان «صندوق پشتیبانی کارهای اجرایی» تاسیس کنند تا حفاظت از محیط زیست به دلیل کمبود مالی دچار وقفه نشود.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ملاک تشخیص مغایرت یا عدم مغایرت تصمیمات حاکمیتی با کرامت انسانی، عرف جاری، سیال، مستمر و جمعی تمام شهروندان در هر زمان و مکان نیست.
یادداشت کانال عصر حقوق بشر
⬅️⬅️چند احتمال روشی برای بررسی انطباق تصمیمات و اقدامات حکومتها با حق بر کرامت شهروندان وجود دارد:
اولا: عرف خاص قانونگذار؛
ثانیا: عرف خاص جامعه نه همه جوامع؛
ثالثا: دقت عقلی
رابعا: تشخیص فردی شخص شهروند؛
خامسا: عرف عام بین المللی➡️➡️
✍️✍️در این میان باید توجه داشت که حقها و احکام به واقع موضوعات (نه مصداق مورد نظر عرف) تعلق گرفته است و نیز گرچه محاوره مقنن و نویسندگان اسناد حقوقی با یکایک مردم همسان است، اما این به معنای لزوم مراجعه به عرف در تطبیق مفهوم کرامت بر مصادیق (اقدامات حکومتی) نیست. از این رو، مرجعیت عرف در تطبیق مفاهیم عرفی بر مصادیق وموارد هیچ دلیلی ندارد. حق این است که برای رسیدن به واقع در این مسئله باید به رویّه و عرف عقلا که صاحب قانوناند مراجعه نمود و حتی رویه خود خردمندان حکایت از مرجعیت همیشگی و همه زمانی عرف در قضاوت، در همه موارد ندارد. بنابراین، مراجعه به عرف عام یا هر نهاد دیگری، غیر از عرف خود قانون گذار جامعه، در تشخیص وتبیین مفهوم کرامت یا تعیین فرد برای آن صحیح نیست.
نکته دیگر آن است: هر نهادی که عهدهدار تشخیص مصداق وتطبیق مفهوم بر موارد و افراد میگردد، نظرش طریقیت دارد نه موضوعیت و اصالت؛ به همین دلیل اگر غافل یا جاهل باشد و اشتباه نماید، اعتباری به نظر آن نیست. به همین دلیل اگر تمام نهادها و مراجع بین المللی به نقض کرامت در خصوص موضوعی اذعان نمایند ولی چنین نباشد، حکم نقض حقوق بشر و نقض کرامت جاری نمیشود، و اگر کسی عالم به این اشتباه باشد میتواند به این داوری ترتیب اثر ندهد.
نتیجه قهری این اصل این است که در شرایط طبیعی (چون نبود عسر و حرج و ضرر) هر نهادی که در امر تطبیق دقیق تر و مطمئنتر باشد مقدمتر است؛ مثلاً اگر در موردی عقل یا عرف خاص و کارشناس دقیقتر میتواند مصادیق یک مفهوم عرفی را پیدا نماید، نباید از داوری عرف عام سخن به میان آورد و از آن دفاع نمود؛ زیرا که موضوع کرامت، واقع آن است و نه موضوعی که مورد پندار عرف؛ آن هم عرف سیال و متفاوت از جامعه ای به جامعه دیگر.
بنابراین در مجموع، داوری و حق تقدم از آنِ نهادی است که طریقیتش به کشف واقع مطمئنتر است؛ چنانکه اگر موردی از تطبیق، خارج از حوزة داوری نهادی خاص باشد، مانند داوری عرف عام در موارد پیچیده و تخصصی، نباید تطبیق را در آن مورد از آن نهاد پذیرفت. چرا که بی دقتی و مسامحه و داوری غیردقیق در مسائل پیچیده و تخصصی مانند مقوله کرامت و نیز اختلاف¬پذیری آن، قرین دائم و لازم داوری عرف عام و سیال است (برخلاف موضوعات ساده و غیرپیچیده).
بنابراین خلطی که در برخی نوشته ها رخ داده را نباید علمی و دقیق دانست؛ چرا که یکبار ما از متفاهم مخاطبان و مردم در مورد یک مقوله مانند کرامت صحبت میکنیم که بر فرض امکان پذیری، صحیح و حجت است اما گاهی دیگر عرف به معنای مرجعیت در داوری و قضاوت در خصوص انطباق فلان اقدام با فلان مفهوم (مانند حق بر کرامت شهروندان) است؛ این در حالی است که نتیجه این داوری و قضاوت، سندیت و کارآیی ندارد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
19 شهریور (10 سپتامبر): روز جهانی پیشگیری از خودکشی
در ايران نيز «تكريم حيات و ممانعت از خودكشي» مورد اهتمام قانونگذار بوده و براي مرتكبان به خودكشي يا برخي صورتهاي معاونت در خودكشي به ترتيب، ضمانت اجراي مدني (بطلان وصيت تحت شرايط ماده 836 قانون مدني) و كيفري (به شرح مذكور در بند ب ماده 15 قانون جرايم رايانه اي) لحاظ شده است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
💢 #کاریکاتور جدید چاینادیلی با عنوان «آزادی بیان رسانه های آمریکا و محدویت بیان طرفداران چین»
چاینا دیلی (به انگلیسی: China Daily) روزنامهای به زبان انگلیسی است که در جمهوری خلق چین و به سردبیری ژو لینگ چاپ میشود.
این قبیل کاریکاتورها از قبیل جنگ حقوق بشری کشورها علیه یکدیگر در قالب ابزار هنر به شمار می رود.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ملاطفت های مرحوم آیت الله حائری شیرازی با حیوانات (ذیل حقوق محیط زیست)
🔸 غلط کرده! پشیمانه! او را به من ببخش! 🔸
🌸 اواخر دهه هشتاد بود. پدر به دعوت سپاه بندرعباس عازم این شهر بودند. تماس گرفتند و با لحن پدرانه گفتند: «در این سفر تنها هستم. راه به رفیق خوش است. با همسرت همراهم می آیی؟»
مشتاقانه پذیرفتم. بیش از ده ساعت در راه بودیم. وقتی رسیدیم ما را در مهمانسرایی خارج از شهر جای دادند. در طبقه سوم یک آپارتمان که آسانسور هم نداشت! یک واحد ما و پدر و واحد روبرو، محافظ و راننده.
آنچنان خسته و کوفته بودم که جلوی تلویزیون دراز افتادم و نای حرکت نداشتم که با جیغ و فریاد همسر چند گز پریدم هوا !!
🌸 بله؛ یک موش چند بند انگشتی سیاه و به غایت زبل که به ثانیه ای از این طرف اتاق به آن طرف می پرید، سر و کله اش پیدا شده بود. ما هم روی مبل ها در حال جیغ و فریاد و پدر هم، آرام مشغول خواندن نماز بود. به زحمت با میزبان تماس گرفتم و با حال مضطرب، تقاضای چسب موش کردم. خیلی طولی نکشید که یک سرباز، یک چسب موش و تعدادی کارتن آورد. کارتن ها را خوب با چسب ها آغشته کردم و جلوی ورودی های متعدد قرار دادم.
🌸 پدر که گویا این روش صید را نمی دانست، به دقت به اعمال من نگاه می کرد. در کمتر از ده دقیقه، موش در چسب افتاد و من با خوشحالی فریاد پیروزی سردادم. پدر متوجه شد، نگاهی به موش کرد که با آن جثه کوچک چگونه جیغ می زند و در تقلای بیرون آمدن از چسب هاست. یک آن دیدم حالشان متحول شد و با اضطراب فریاد زدند: «علی جان رحم کن! غلط کرده! پشیمانه! تنبیه شد. او را به من ببخش! گناه داره».
من حیرت زده شدم. خودشان کارتن چسب و موش را از من گرفتند و با پای برهنه سراسیمه سه طبقه را پایین رفتند و وارد محوطه اطراف شدند. با کاغذی سعی در جدا کردن موش از کارتن می کردند که البته کار ساده ای نبود.
🌸 در وقت برگشتن به ایشان گفتم چه شد؟ کمی با تندی گفتند: «او را زنده گرفتی. چگونه صدای جیغش را می شنیدی و بی تفاوت بودی؟! با اسیر اینگونه تا می کنند (رفتار می کنند) ؟
(خاطره ی دکتر علی حائری شیرازی از پدر)
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
در جدیدترین جنجالهایی که برای ستاره ایرانی در پرتغال رخ داد یکی از پیشکسوتان باشگاه اسپورتنیگ به نام کارلوس خاویر اظهاراتی توهین آمیز علیه مهدی طارمی مطرح کرد.
وی با خطاب قراردادن طارمی با لفظ «مسلمان» به قصد توهین باعث شد تا باشگاه پورتو با انتشار بیانیه ای تند، خواهان مجازات این فرد شد.
باشگاه پورتو در بیانیه خود نوشت: نهادهایی مثل SOS Racismo، عفو بینالملل و کمیسیون اروپا علیه صحبتهای بیگانهستیزانه، نژادپرستانه و نفرتپراکنی که در تلویزیون اسپورتینگ مطرح شد، چه فکر میکنند؟ اینها علیه همه موازین قانونی پرتغال نیست؟ دولت چرا ساکت است؟ کمیسیون برابری و مبارزه با تبعیض و نژادپرستی چرا ساکت است؟ این اقدام جدیتر از آن است که بدون مجازات بماند.
بعد از فشار زیادی که از سوی باشگاه پورتو و هواداران این تیم وارد شد، در نهایت خاویر مجبور به عذرخواهی از مهدی طارمی شد.
داکوستا رئیس باشگاه پورتو بعد از عذرخواهی این بازیکن سابق اسپورتینگ اعلام کرد این عذرخواهی کافی نیست باید دستگاه های مبارزه با نژادپرستی وارد عمل شوند و این فرد را مجازات کنند.
لازم به ذکر است که ماده 5 کنوانسیون منع کلیه اشکال تبعیض نژادی در بند «ه» قسمت 6 به حق بر مشارکت برابر در حقهای فرهنگی به عنوان حقهای مورد حمایت و نیز به «حق مشارکت در فعالیتهای فرهنگی با شرایط یکسان» اشاره دارد که ورزش نیز بر اساس نظریه عمومی شماره 21 کمیته میثاق حقوق اقتصادی جزو حقهای فرهنگی است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو دانشگاه شهید بهشتی و موزه صلح تهران به مناسبت روز جهانی صلح برگزار میکنند:
کارگاه تعاملی Peace Counts
تمرین روشهای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات
تسهیلگران:
منا بادامچیزاده
عضو هیات اجرایی شبکه بین المللی موزه های صلح
International Network of Museums for Peace (INMP)
سحر تفرشی
هماهنگ کننده سازمان شهرداران صلح در ایران
Mayors for Peace (MFP)-Iran
زمان: چهارشنبه ۲۲ شهریور ماه، ساعت ۱۰ تا ۱۴
مکان: موزه صلح تهران
ظرفیت کارگاه: ۲۰ نفر
با ارائه گواهی معتبر دو زبانه
همراه با اهدای کتاب
شرکت در این کارگاه برای تمامی علاقمندان در صورت ثبتنام امکان پذیر است.
برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت موزه صلح تهران
www.tehranpeacemuseum.org
مراجعه فرمایید.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عصر حقوق بشر
ملاطفت های مرحوم آیت الله حائری شیرازی با حیوانات (ذیل حقوق محیط زیست) 🔸 غلط کرده! پشیمانه! او را ب
علاقه مندان به مطالعه سیره علما در حوزه رعایت حقوق حیوانات میتوانید به اثر ارزشمند" پناه: حقوق حیوانات در سیره علمای شیعه از انتشارات مکث اندیشه" مراجعه فرمایید.
گفتنی است که پدیدآورندگان این اثر، دکتر علی مشهدی (متخصص حوزه حقوق محیط زیست) و حجت الاسلام مصطفی مشهدی هستند
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
به مناسبت روز سینما (21 شهریور): بازخوانی رویه قضایی کشورها در حوزه «نسبت امنیت ملی و مذهب با سینما»
دادگاه ترکیه اشعار شاعری را [در میانه یک اثر سینمایی] به دلیل افکار جدایی طلبانه و در معرض خطر قرار دادن امنیت ترکیه، مضر اعلام و شاعر را محکوم کرد. در حالی که شاعر تاکید داشت در اشعارش افکار خود، خشم، احساسات و شادی ها را از طریق بیانهای متنوعی که حاوی مقداری هذل بوده بیان کرده و بنابراین این اشعار، قبل از هر چیز یک اثر ادبی است .
See: Karatas v Turkey, 1999, para 177.
همچنین، در اوایل آوریل سال 2020، یک زن سینماگر در مراکش به دلیل انتشار یک ویدئوی 15 ثانیه ای پس از تقلید صدای شخصیت های امنیتی محلی مراکش، دستگیر و به دو ماه زندان محکوم شد. وی طبق ماده 382 قانون مجازات مراکش، به «پوشیدن لباس خاص زندانیان در ملاء عام» نیز متهم شد .
See: Stella Nyanzi arrested over arcade closure demo, https://observer.ug/news/headlines/65603-stellanyanzi-arrested-over-arcade-closur
سینمایی در یکی از نواحی اتریش که به شدت کاتولیک بود، فیلمی را به نمایش درآورد که نسخه جایگزین عهد جدید را به صورت بحث برانگیزی به تصویر می کشید. دادگاه های اتریش در همان شب اول، نمایش فیلم را ممنوع و فیلم اصلی را ضبط و دریافت کردند . از نظر مقامات اتریشی، این فیلم احتمالاً احساسات مذهبی را آزار می دهد، حتی اگر آن، فقط به صورت خصوصی و برای اعضای یک باشگاه فیلم که کاملاً از موضوع و محتوای آن مطلع شده بودند، نمایش داده شود
See: Boring v Buncombe County Board of Education, 136 F. 3d 364 (4th Cir. 1998)
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
۴ طرح قوه قضاییه برای گسترش آزادیهای مشروع
سخنگوی قوه قضاییه:
1. تبیین آزادیهای مشروع، اجماع سازی و توجیه جامعه هدف، افزودن سیاستهای این حوزه ذیل سیاستهای کلی قضایی، همراهسازی دستگاههای قوه قضاییه، تهیه پیشنویس و پیگیری مجدانه برای تصویب این لایحه در دستور کار قرار دارد.
2. تشکیل کمیته گسترش آزادیهای مشروع با هدف شناسایی خلأهای موجود، تدوین گزارشهای فصلی در این زمینه، تدوین و تصویب دستورالعمل این کمیته، برگزاری جلسات، پروژه اجرایی ساماندهی و گسترش آزادیهای مشروع و پیگیری گزارشهای آزادیهای مشروع.
3. طراحی سامانه اعلام نقض حقوق شهروندی و آزادیهای مشروع، ساماندهی، تعیین دیدهبان و پیگیری مجدانه در زمینه گزارشهای دریافتی همچنین اعلام نتایج پیگیریها به مطالبه گران از دیگر اقدامات قوه قضاییه است.
4. همچنین طراحی ساختار مناسب برای دبیرخانه حقوق شهروندی در هر استان هدفمند و جامع، اصلاح دستورالعمل حقوق شهروندی، اصلاح فرایند بازرسی، تشویق و تنبیه و تعیین شعب ویژه رسیدگی به پروندههای نقض حقوق شهروندی در استانها مورد تاکید است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عصر حقوق بشر
تبلیغات خصمانۀ ممنوع طبق حقوق بین الملل به سه دسته کلی تقسیم می شود: تبلیغات توهین آمیز/ تبلیغات تجاوزکارانه/ تبلیغات براندازانه.
مورد اخیر، درصدد براندازی نظام سیاسی و اغلب از رهگذر تحریک اقلیتهای مختلف قومی یا دینی یا جنسیتی یا جدایی طلب اتفاق می افتد.
این تبلیغات براساس حقوق بین الملل ممنوع هستند و منافاتی با آزای بیان فردی ندارند؛ طبق:
الف- براساس بند 3 ماده 19 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، از استثنائات آزادی بیان، امنیت ملی یا نظم عمومی است.
ب- ماده 13 کنوانسیون کارگران مهاجر نیز به کشورها اجازه محدودیتهای قانونی برای ازادی بیان در راستای پیشگیری از تبلیغات خصمانه را داده است.
ج- قطعنامه 110 مجمع عمومی سازمان ملل (سال 1947) و نیز قطعنامه 381 مجمع عمومی و نیز اعلامیه ارتقای آرمان صلح، احترام متقابل و تفاهیم بین مردم (1965) نیز صراحتا هرگونه تبلیغات به قصد تحریک، تشویق یا تهدید علیه صلح و عمل تجاوزکارانه را منع کرده است.
د- قطعنامه 127 مجمع عمومی سازمان ملل (1947) نیز کشورها را به مطالعات اقدامات ممکن برای برخورد با پخش گزارشهای نادرست یا تحریف شده ای که به روابط دوستانه کشورها اسیب بزند دعوت کرده است.
هـ- اعلامیه روابطه دوستانه سال 1970 نیز بر وظیفه دولتها در خودداری از انتشار تبلیغات خصمانه تاکید کرده است. همین محتوا در اعلامیه درباره آمادگی جوامع برای زندگی در صلح (1978)، اعلامیه همکاری بین المللی در خلع سلاح (مصوب 1979)، اعلامیه درباره غیرمجاز بودن مداخله در امور داخلی کشورها (1981) و اعلامیه درباره بالا بردن تاثیر اصل خودداری از تهدید یا استعمال زور در روابط بین الملل (مصوب 1987) مورد تاکید قرار گرفته است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld