19 شهریور (10 سپتامبر): روز جهانی پیشگیری از خودکشی
در ايران نيز «تكريم حيات و ممانعت از خودكشي» مورد اهتمام قانونگذار بوده و براي مرتكبان به خودكشي يا برخي صورتهاي معاونت در خودكشي به ترتيب، ضمانت اجراي مدني (بطلان وصيت تحت شرايط ماده 836 قانون مدني) و كيفري (به شرح مذكور در بند ب ماده 15 قانون جرايم رايانه اي) لحاظ شده است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
💢 #کاریکاتور جدید چاینادیلی با عنوان «آزادی بیان رسانه های آمریکا و محدویت بیان طرفداران چین»
چاینا دیلی (به انگلیسی: China Daily) روزنامهای به زبان انگلیسی است که در جمهوری خلق چین و به سردبیری ژو لینگ چاپ میشود.
این قبیل کاریکاتورها از قبیل جنگ حقوق بشری کشورها علیه یکدیگر در قالب ابزار هنر به شمار می رود.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
ملاطفت های مرحوم آیت الله حائری شیرازی با حیوانات (ذیل حقوق محیط زیست)
🔸 غلط کرده! پشیمانه! او را به من ببخش! 🔸
🌸 اواخر دهه هشتاد بود. پدر به دعوت سپاه بندرعباس عازم این شهر بودند. تماس گرفتند و با لحن پدرانه گفتند: «در این سفر تنها هستم. راه به رفیق خوش است. با همسرت همراهم می آیی؟»
مشتاقانه پذیرفتم. بیش از ده ساعت در راه بودیم. وقتی رسیدیم ما را در مهمانسرایی خارج از شهر جای دادند. در طبقه سوم یک آپارتمان که آسانسور هم نداشت! یک واحد ما و پدر و واحد روبرو، محافظ و راننده.
آنچنان خسته و کوفته بودم که جلوی تلویزیون دراز افتادم و نای حرکت نداشتم که با جیغ و فریاد همسر چند گز پریدم هوا !!
🌸 بله؛ یک موش چند بند انگشتی سیاه و به غایت زبل که به ثانیه ای از این طرف اتاق به آن طرف می پرید، سر و کله اش پیدا شده بود. ما هم روی مبل ها در حال جیغ و فریاد و پدر هم، آرام مشغول خواندن نماز بود. به زحمت با میزبان تماس گرفتم و با حال مضطرب، تقاضای چسب موش کردم. خیلی طولی نکشید که یک سرباز، یک چسب موش و تعدادی کارتن آورد. کارتن ها را خوب با چسب ها آغشته کردم و جلوی ورودی های متعدد قرار دادم.
🌸 پدر که گویا این روش صید را نمی دانست، به دقت به اعمال من نگاه می کرد. در کمتر از ده دقیقه، موش در چسب افتاد و من با خوشحالی فریاد پیروزی سردادم. پدر متوجه شد، نگاهی به موش کرد که با آن جثه کوچک چگونه جیغ می زند و در تقلای بیرون آمدن از چسب هاست. یک آن دیدم حالشان متحول شد و با اضطراب فریاد زدند: «علی جان رحم کن! غلط کرده! پشیمانه! تنبیه شد. او را به من ببخش! گناه داره».
من حیرت زده شدم. خودشان کارتن چسب و موش را از من گرفتند و با پای برهنه سراسیمه سه طبقه را پایین رفتند و وارد محوطه اطراف شدند. با کاغذی سعی در جدا کردن موش از کارتن می کردند که البته کار ساده ای نبود.
🌸 در وقت برگشتن به ایشان گفتم چه شد؟ کمی با تندی گفتند: «او را زنده گرفتی. چگونه صدای جیغش را می شنیدی و بی تفاوت بودی؟! با اسیر اینگونه تا می کنند (رفتار می کنند) ؟
(خاطره ی دکتر علی حائری شیرازی از پدر)
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
در جدیدترین جنجالهایی که برای ستاره ایرانی در پرتغال رخ داد یکی از پیشکسوتان باشگاه اسپورتنیگ به نام کارلوس خاویر اظهاراتی توهین آمیز علیه مهدی طارمی مطرح کرد.
وی با خطاب قراردادن طارمی با لفظ «مسلمان» به قصد توهین باعث شد تا باشگاه پورتو با انتشار بیانیه ای تند، خواهان مجازات این فرد شد.
باشگاه پورتو در بیانیه خود نوشت: نهادهایی مثل SOS Racismo، عفو بینالملل و کمیسیون اروپا علیه صحبتهای بیگانهستیزانه، نژادپرستانه و نفرتپراکنی که در تلویزیون اسپورتینگ مطرح شد، چه فکر میکنند؟ اینها علیه همه موازین قانونی پرتغال نیست؟ دولت چرا ساکت است؟ کمیسیون برابری و مبارزه با تبعیض و نژادپرستی چرا ساکت است؟ این اقدام جدیتر از آن است که بدون مجازات بماند.
بعد از فشار زیادی که از سوی باشگاه پورتو و هواداران این تیم وارد شد، در نهایت خاویر مجبور به عذرخواهی از مهدی طارمی شد.
داکوستا رئیس باشگاه پورتو بعد از عذرخواهی این بازیکن سابق اسپورتینگ اعلام کرد این عذرخواهی کافی نیست باید دستگاه های مبارزه با نژادپرستی وارد عمل شوند و این فرد را مجازات کنند.
لازم به ذکر است که ماده 5 کنوانسیون منع کلیه اشکال تبعیض نژادی در بند «ه» قسمت 6 به حق بر مشارکت برابر در حقهای فرهنگی به عنوان حقهای مورد حمایت و نیز به «حق مشارکت در فعالیتهای فرهنگی با شرایط یکسان» اشاره دارد که ورزش نیز بر اساس نظریه عمومی شماره 21 کمیته میثاق حقوق اقتصادی جزو حقهای فرهنگی است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو دانشگاه شهید بهشتی و موزه صلح تهران به مناسبت روز جهانی صلح برگزار میکنند:
کارگاه تعاملی Peace Counts
تمرین روشهای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات
تسهیلگران:
منا بادامچیزاده
عضو هیات اجرایی شبکه بین المللی موزه های صلح
International Network of Museums for Peace (INMP)
سحر تفرشی
هماهنگ کننده سازمان شهرداران صلح در ایران
Mayors for Peace (MFP)-Iran
زمان: چهارشنبه ۲۲ شهریور ماه، ساعت ۱۰ تا ۱۴
مکان: موزه صلح تهران
ظرفیت کارگاه: ۲۰ نفر
با ارائه گواهی معتبر دو زبانه
همراه با اهدای کتاب
شرکت در این کارگاه برای تمامی علاقمندان در صورت ثبتنام امکان پذیر است.
برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به سایت موزه صلح تهران
www.tehranpeacemuseum.org
مراجعه فرمایید.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عصر حقوق بشر
ملاطفت های مرحوم آیت الله حائری شیرازی با حیوانات (ذیل حقوق محیط زیست) 🔸 غلط کرده! پشیمانه! او را ب
علاقه مندان به مطالعه سیره علما در حوزه رعایت حقوق حیوانات میتوانید به اثر ارزشمند" پناه: حقوق حیوانات در سیره علمای شیعه از انتشارات مکث اندیشه" مراجعه فرمایید.
گفتنی است که پدیدآورندگان این اثر، دکتر علی مشهدی (متخصص حوزه حقوق محیط زیست) و حجت الاسلام مصطفی مشهدی هستند
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
به مناسبت روز سینما (21 شهریور): بازخوانی رویه قضایی کشورها در حوزه «نسبت امنیت ملی و مذهب با سینما»
دادگاه ترکیه اشعار شاعری را [در میانه یک اثر سینمایی] به دلیل افکار جدایی طلبانه و در معرض خطر قرار دادن امنیت ترکیه، مضر اعلام و شاعر را محکوم کرد. در حالی که شاعر تاکید داشت در اشعارش افکار خود، خشم، احساسات و شادی ها را از طریق بیانهای متنوعی که حاوی مقداری هذل بوده بیان کرده و بنابراین این اشعار، قبل از هر چیز یک اثر ادبی است .
See: Karatas v Turkey, 1999, para 177.
همچنین، در اوایل آوریل سال 2020، یک زن سینماگر در مراکش به دلیل انتشار یک ویدئوی 15 ثانیه ای پس از تقلید صدای شخصیت های امنیتی محلی مراکش، دستگیر و به دو ماه زندان محکوم شد. وی طبق ماده 382 قانون مجازات مراکش، به «پوشیدن لباس خاص زندانیان در ملاء عام» نیز متهم شد .
See: Stella Nyanzi arrested over arcade closure demo, https://observer.ug/news/headlines/65603-stellanyanzi-arrested-over-arcade-closur
سینمایی در یکی از نواحی اتریش که به شدت کاتولیک بود، فیلمی را به نمایش درآورد که نسخه جایگزین عهد جدید را به صورت بحث برانگیزی به تصویر می کشید. دادگاه های اتریش در همان شب اول، نمایش فیلم را ممنوع و فیلم اصلی را ضبط و دریافت کردند . از نظر مقامات اتریشی، این فیلم احتمالاً احساسات مذهبی را آزار می دهد، حتی اگر آن، فقط به صورت خصوصی و برای اعضای یک باشگاه فیلم که کاملاً از موضوع و محتوای آن مطلع شده بودند، نمایش داده شود
See: Boring v Buncombe County Board of Education, 136 F. 3d 364 (4th Cir. 1998)
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
۴ طرح قوه قضاییه برای گسترش آزادیهای مشروع
سخنگوی قوه قضاییه:
1. تبیین آزادیهای مشروع، اجماع سازی و توجیه جامعه هدف، افزودن سیاستهای این حوزه ذیل سیاستهای کلی قضایی، همراهسازی دستگاههای قوه قضاییه، تهیه پیشنویس و پیگیری مجدانه برای تصویب این لایحه در دستور کار قرار دارد.
2. تشکیل کمیته گسترش آزادیهای مشروع با هدف شناسایی خلأهای موجود، تدوین گزارشهای فصلی در این زمینه، تدوین و تصویب دستورالعمل این کمیته، برگزاری جلسات، پروژه اجرایی ساماندهی و گسترش آزادیهای مشروع و پیگیری گزارشهای آزادیهای مشروع.
3. طراحی سامانه اعلام نقض حقوق شهروندی و آزادیهای مشروع، ساماندهی، تعیین دیدهبان و پیگیری مجدانه در زمینه گزارشهای دریافتی همچنین اعلام نتایج پیگیریها به مطالبه گران از دیگر اقدامات قوه قضاییه است.
4. همچنین طراحی ساختار مناسب برای دبیرخانه حقوق شهروندی در هر استان هدفمند و جامع، اصلاح دستورالعمل حقوق شهروندی، اصلاح فرایند بازرسی، تشویق و تنبیه و تعیین شعب ویژه رسیدگی به پروندههای نقض حقوق شهروندی در استانها مورد تاکید است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
عصر حقوق بشر
تبلیغات خصمانۀ ممنوع طبق حقوق بین الملل به سه دسته کلی تقسیم می شود: تبلیغات توهین آمیز/ تبلیغات تجاوزکارانه/ تبلیغات براندازانه.
مورد اخیر، درصدد براندازی نظام سیاسی و اغلب از رهگذر تحریک اقلیتهای مختلف قومی یا دینی یا جنسیتی یا جدایی طلب اتفاق می افتد.
این تبلیغات براساس حقوق بین الملل ممنوع هستند و منافاتی با آزای بیان فردی ندارند؛ طبق:
الف- براساس بند 3 ماده 19 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، از استثنائات آزادی بیان، امنیت ملی یا نظم عمومی است.
ب- ماده 13 کنوانسیون کارگران مهاجر نیز به کشورها اجازه محدودیتهای قانونی برای ازادی بیان در راستای پیشگیری از تبلیغات خصمانه را داده است.
ج- قطعنامه 110 مجمع عمومی سازمان ملل (سال 1947) و نیز قطعنامه 381 مجمع عمومی و نیز اعلامیه ارتقای آرمان صلح، احترام متقابل و تفاهیم بین مردم (1965) نیز صراحتا هرگونه تبلیغات به قصد تحریک، تشویق یا تهدید علیه صلح و عمل تجاوزکارانه را منع کرده است.
د- قطعنامه 127 مجمع عمومی سازمان ملل (1947) نیز کشورها را به مطالعات اقدامات ممکن برای برخورد با پخش گزارشهای نادرست یا تحریف شده ای که به روابط دوستانه کشورها اسیب بزند دعوت کرده است.
هـ- اعلامیه روابطه دوستانه سال 1970 نیز بر وظیفه دولتها در خودداری از انتشار تبلیغات خصمانه تاکید کرده است. همین محتوا در اعلامیه درباره آمادگی جوامع برای زندگی در صلح (1978)، اعلامیه همکاری بین المللی در خلع سلاح (مصوب 1979)، اعلامیه درباره غیرمجاز بودن مداخله در امور داخلی کشورها (1981) و اعلامیه درباره بالا بردن تاثیر اصل خودداری از تهدید یا استعمال زور در روابط بین الملل (مصوب 1987) مورد تاکید قرار گرفته است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
⚖️ تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا مبتنی بر مولفه های حقوق بشری
📎 دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (آقای کاظم غریب آبادی) گفت: متاسفانه برخی از اتباع ما به اتهام واهی دور زدن تحریمها به ویژه در امریکا زندانی و برخی تحت تعقیب هستند. وظیفه ما و دولت جمهوری اسلامی ایران این است که برای اتباعمان و آنهایی که بی گناه به زندان افتادند، تمام تلاشمان را انجام دهیم و از ظرفیتهایمان استفاده کنیم و اتباعمان را آزاد کنیم.
وزیر امور خارجه (جناب آقای امیر عبداللهیان) نیز در این خصوص اظهار داشت: هدف این تبادل کاملا انسانی است و هیچ پیش شرطی در این خصوص نداریم.
لازم به ذکر است که توافق بر سر تبادل زندانیان، از منظر حقوق بین الملل، یک موضوع بشردوستانه است و مشمول هیچ گونه امتیازات سیاسی یا مسائل دیگری نخواهد بود و بایستی چشم انداز، در این خصوص، بازپیوند مجدد خانواده های داغدار باشد.
از جمله اصول حاکم بر این توافق ها، لزوم رسیدگی فوری، و نیز انطباق با کنوانسیون ها، اصول و هنجارهای حقوق بشردوستانه بین المللی، حقوق بشر و قوانین مربوطه داخلی و قطعنامه های مربوطه سازمان ملل متحد است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نقش پیامبر مسلمانان در توسعه حقوق بشر
ازرا اوان (Azra Avan) استاد کالج لندن در یادداشتی نوشت:
محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)، پیامبر خاتم اسلام، اولین جامعه اسلامی را تأسیس کرد که مشکلات روحی و اجتماعی شایع در شبه جزیره عربستان را از بین برد. آزادی مذهب در مدینه برقرار شد. زنان به صورت یکسان مورد احترام قرار گرفتند. تبعیض نژادی عملاً از بین رفت. جنگ های قبیله ای با پیوندهای اتحاد و برادری جایگزین شد.
برای مشاهده متن کامل؛ نک به:
https://www.whyislam.org/human-rights-in-islam/
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نخست وزیر سابق ایتالیا:
«جنگندههای فرانسوی عامل سقوط و سرنگونی هواپیمای مسافربری در سال 1980 [43 سال قبل] هستند که در طی آن، 81 نفر کشته شدند».
آماتو (Giuliano Amato) میگوید: «موثقترین روایت، مسئولیت نیروی هوایی فرانسه در همدستی با آمریکاییها برای راه انداختن یک جنگ در آسمان شامگاه 27 ژوئن و کشته شدن 81 نفر غیرنظامی بیگناه است».
آماتو که 85 سال سن دارد، گفت که وقتی در سال 2000 نخست وزیر بود، به روسای جمهور وقت ایالات متحده و فرانسه، بیل کلینتون و ژاک شیراک، نامه نوشت تا آنها را تحت فشار قرار دهد تا آنچه را که اتفاق افتاده روشن و شفاف کنند اما این درخواستها به هیچ وجه پاسخ داده نشده است.
دفتر امانوئل ماکرون نیز اعلام کرده که فعلا برنامه ای برای پاسخ دادن به اظهارات آماتو ندارد.
لینکهای خبر:
https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/france-must-come-clean-1980-mystery-plane-crash-italian-ex-pm-2023-09-05/
https://www.dailymail.co.uk/news/article-12475595/Ex-Italian-premier-claims-France-accidentally-shot-jet.html
این اطاله زمانی در شفاف سازی حقیقت و تقصیر دولت فرانسه و آمریکا در بررسی و پاسخگویی نسبت به حادثه 43 سال قبل، مصداقی از نقض «حق بر دانستن حقیقت» و نیز «حقوق قربانیان و بازماندگان» به شمار می آید.
کانال عصر حقوق بشر
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده «تغییر تاریخ مناسبت روز وقف در تقویم رسمی کشور از ۲۷ صفر به ۱۶ ربیع الاول» را برای اجرا ابلاغ کرد.
وقف از جمله نهادهای اسلامی برای پایایی حقوق بشر و نیز توجه به حقوق نسلهای آینده و حق بر پیشرفت پایدار جوامع است.
افزون بر این «از جمله مواردی که واقفان اهتمام بسیاری به آن ورزیده اند، وقف اموال برای اهداف
آموزشی و پیگیری فرادولتی تحقق حق بر آموزش بشر بوده است. در تاریخ اسلام و ایران شاهد نقش ارزشمند اموال موقوفه برای توسعة اماکن آموزشی و علمی و تأمین بودجة آنها بوده ایم و بخش عظیمی از مدارس و دانشگاهها و مراکز آموزشی برجسته با پشتیبانی موقوفات اداره می شدند.
همچنین از نقش اوقاف در تامین حق بر آب، حق بر فعالیتهای ورزشی و مشارکت فرهنگی و... نیز نباید غافل شد.👇👇👇
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
👇👇👇👇
در ذیل به نمونه هایی تاریخی از نقش وقف در تضمین حق بر دسترسی به آب آشامیدنی و سالم و پایدار💧💧 اشاره می شود:
از أبو جعفر نقل شده است كه رسول خدا براى جنگ بيرون رفت و هنگام قيلوله (خواب ظهر) در حوالى «ينبع» بود، حرارت آفتاب بسيار شدت پيدا كرده بود به درخت سمره رسيده و اسلحهاش را به آن آويخت، بعد از آنكه خداوند تبارك و تعالى پيروزى نصيبشان گردانيد رسول خدا جاى سمره را (در ضمن تقسيم زمينهاى آنجا) به على عليه السلام داد سپس أمیر المومنین على (سلام الله علیه) زمينى در آن نزديكى خريد و به آن زمين ضميمه نمود و دو غلام خود را امر كرد كه چشمه بكنند، در اين اثنا آب مانند گردن شتر بيرون زد و مژدهدهندهاى به سوى آن حضرت شتافت و جريان را خبر داد، على عليه السلام با اطلاع از اين جريان آن را صدقه قرار داد .
همچنین حضرت أمیر المومنین، على (سلام الله علیه) در ينبع صد چشمه درآورد و براى حاجيان خانۀ خدا وقف نمود و چاههايى در راه مكه و كوفه حفر كرد . از سمهودی در کتاب شرح احقاق الحق نقل شده است که چشمههاى وقف حضرت أمیرالمومنین (سلام الله علیه) «عين البحير» و «عين ابى نيزر» و «عين نولا» و «بغيبغات» و «عين خيف الاراك» و «عين خيف ليلى» و «عين خيف بسطاس» بودند (نک به: السید المرعشی، شرح إحقاق الحق، ج 8، ص584).
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰به جنگ پایان میدهید یا جنگ به ما پایان میدهد❗️
🔹#بیانیه مشترک نمایندگان و رهبران ادیان و مذاهب مختلف در کنفرانس صلح برلین:
ما آگاه هستیم که یا میتوانیم به #جنگ ها پایان دهیم یا جنگ به بشریت پایان دهد. جهان خانه مشترک ماست، به ما سپرده شده و باید آن را به نسل آینده بسپاریم. بیایید آن را از کابوس #هسته_ای رها کنیم.
📎لینک خبر
https://www.aa.com.tr/en/europe/religious-leaders-issue-joint-call-for-peace-after-berlin-meeting/2990572
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
حق تعیین سرنوشت فردی و جمعی و نسبت آن با استقلال سرزمینی و تجزیه طلبی
اختصاص دادن سرزمينی به ملتى آنگونه كه در قرآن آمده، بيانگر اين حقيقت است كه چنين اختصاصى به رسميت شناخته شده است، ولو اينكه آنان به دين خدا نباشند و از احكام الهى و دعوت انبياء نيز پيروى ننمايند: «وَ أَوْرَثَكُمْ أَرْضَهُمْ وَ دِيارَهُمْ وَ أَمْوالَهُمْ وَ أَرْضاً لَمْ تَطَؤُها» (احزاب:27).
با توجه به اضافه شدن دیار به واژه هُم یعنی ایشان نه صرفاً یک نفر یا یک خانواده که مالکیت شخصی باشد، بلکه گویی قرآن مجید برای همه متوطنان و شهروندان یک سرزمین، حقی جمعی و مشاعی شناخته که غصب یا تجزیه آن سرزمین نمیتواند با رضایت یک فرد و دو فرد یا یک حزب و یک فرقه صورت گیرد.
بنابراین تجزیه یا فراغت ذمه سرزمین مغصوب، منوط به رضایت و طیب خاطر جمع (و حتی رعایت حقوق نسلهای آینده) است و اخراج از ارض و یا دیار به معنای سلطه بر منطقه یک ملت از روی قهر و غلبه است.
گفتنی است که این موضع قرآن کریم، امری عقلایی و مورد قبول روح و نظام حقوق بشر موضوعه نیز می باشد.
#حق_تعیین_سرنوشت_فردی
#استقلال_سرزمینی
#حقوق_بشر_موضوعه
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
اخبار جعلی (فیک) در مصاف با دو حق آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات صحیح
اطلاعات نادرست رابطه مستقیمی با امنیت روانی و تولید اغتشاشات و گم شدن حقیقت در زیر نقاب آزادی بیان رسانه ای دارد. کشورها قوانینی برای مقابله با فیکنیوزها وضع کرده اند؛ از جمله:
1. در استرالیا اگر محتوای خشونتآمیز «به سرعت» حذف نشود، شرکتهای شبکههای اجتماعی و میزبانی وب جریمه و مدیران آن زندانی میشوند. طبق قانون، شرکتها میتوانند با جریمهای تا ۱۰ درصد از گردش مالی سالانه جهانی خود مواجه شوند؛ در حالی که مدیران اجرایی در صورتی که فیلمها یا عکسهایی را که تروریسم، قتل، تجاوز جنسی یا موارد دیگر را نشان میدهد حذف نکنند، به سه سال زندان محکوم خواهند شد.
2. دولت روسیه جریمههای شدیدی را برای روسهایی وضع کرد که آنچه را که مقامها به عنوان اخبار جعلی میدانند یا افرادی که به صورت آنلاین «بیاحترامی آشکار» به دولت نشان میدهند، منتشر میکنند. افراد ممکن است به دلیل انتشار اطلاعات نادرست آنلاین که به «نقض گسترده نظم عمومی» منجر شود تا ۴۰۰ هزار روبل جریمه شوند.
3. آرژانتین: تولید و انتشار اخبار جعلی، مشمول اخطار، جریمه، رد اعتبار تا ۱۰ سال، از دست دادن مزایای مالیاتی خاص و تعلیق به مدت ۲ سال خواهد بود.
4. آلمان: شبکههای اجتماعی که محتوای آشکارا غیرقانونی را حذف نمیکنند ممکن است تا ۵۰ میلیون یورو جریمه شوند. انتشار اطلاعاتی که باعث بدبینی افکار عمومی به فرد شود، به حبس تا پنج سال یا جزای نقدی محکومیت به همراه خواهد داشت.
#حق_آزادی_بیان
#اخبار_جعلی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
سی تی اسکن و حقوق بشر
از جمله حقوقی که جامعه هدف و مخاطب پزشکان از آنها برخوردار است و منشورهای حقوق بیمار یا سوگندنامه های مختلف پزشکان در کشورهای مختلف بر آن تصریح دارد؛ رعایت اصول زیر از سوی پزشکان است:
1. اصل صداقت در ارائه اطلاعات در حوزه پزشکی و تشریح واقعی علت حادثه و خودداری از ارائه اطلاعات خلاف واقع
2. اصل بی طرفی و لزوم دخیل نکردن عقاید سیاسی در ارائه نظر کارشناسی
3. آشکارسازی تعارض منافع احتمالی در مرحله ارائه نظر و ...
4. پذیرش مسئولیت ناشی از خطا یا تقصیر در تشخیص: بدین معنا که باید در صورت بروز خطا یا تقصیر منجر به ایراد خسارت، مسئولیت عمل خود را پذیرفته و ضمن عذرخواهی و انجام اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه، اصل بروز خطا و جزییات مربوط بدان را برای جامعه مخاطب آشکارکنند.
#حق_بیمار
#حقوق_بشر
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
یادداشت کانال عصر حقوق بشر🌫
حق بر شادی😂 و نسبت آن با عزاداریهای مذهبی😭؛ تناقض و ضدیت، یا هم افزایی و تقویت
شادی در ادبیات روانشناسی و حقوق بشر دو معنای کاملا متفاوت دارد؛ یک معنا از آن برای توصیف «شادی» استفاده میشود که یک احساس ناشی از یک رویداد کوتاه مدت و نوعی هیجان ناپایدار است.
معنای دوم خوشبختی شامل احساس مثبت طولانی مدت ناشی از زندگی درد یک جامعه مطلوب است.
بعد از این تعریف به نظر میرسد تصور اینکه عزاداری های مذهبی، جامعه را افسرده کرده و رتبه شادی و حق بر بهزیستی درونی در جامعه را کاهش میدهد، تصور خطایی است بلکه عزاداریها از رهگذر مسائل زیر میتواند معنای حقیقی و درازمدت شادی را در جامعه محقق نماید:
1. مطابق نتایج دانش روانشناسی، احساس مثبت ناشی از حضور در مجالس عزاداری، ماندگارتر از هیجان های کوتاه مدت و ناپایدار است.
2. از آنجایی که تحقق معنای حقیقی شادی در گرو شکل گیری ساختار اجتماعی و اقتصادی مناسب است، جامعه عزادار و متدین در ایجاد چنین الگوی مطلوبی آماده تر، همبسته و منسجم تر بوده و تحقق آن را به دلیل توقع از دولت به تاخیر نخواهد انداخت.
3. برخلاف مجالس عزاداری، محیط ها و مجالس شادی کوتاه مدت، رسیدن به شادی را به صورت غیر همه جانبه و غیر کل نگر نگاه میکنند و از این رو ظرفیت مجالس عزاداری در شکل گیری یک زندگی کامل و خوشبختی همه جانبه را نخواهد داشت.
4. خوشبختی به عنوان یک حق، زمانی حاصل میشود که فرد نسبت به تمام جنبه های زندگی اش احساس رضایت و خشنودی داشته باشد و به عبارتی تمام حقها و آزادیهایی که افراد از طریق آن به شادی و خوشبختی و بهزیستی میرسند، محقق شود و در این میان، عزاداری، پتانسیل ایجاد این جامعه مطلوب را دارد، همچنانکه در کاهش جرم و نقض حقوق و آزادیها موثر است.
بر این اساس حق بر خوشبختی و شادی و بهزیستی درونی، نه تنها با عزاداری ها در تضاد نیست بلکه عزاداری میتواند حس طولانی مدت و پایدار شادی را فراهم نماید گرچه که هیجان کوتاه مدت(در قالب خنده) در آن نباشد.
#حق_بر_بهزیستی_درونی
#حق_بر_شادی
#حق_بر_خوشبختی
#عزاداری_های_مذهبی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
حق بر غذای دانشجویی!!🍗🍖🍞🧇
مرکز مستقل مطالعات و تجزیه و تحلیل بنیاد غذای انگلیس ( Food Foundation ) امروز حقی جدید را در صفحه رسانه ای خود مطرح کرد:
حق بر غذای دانشجویی (Right To Food University)
این حق در امتداد گزارشات مستقل این رسانه و مطالب مختلف منتشر شده در روزنامه گاردین در خصوص گرسنگی دانش آموزان مدارس در پی کاهش بودجه مدارس است.
در پژوهشهای مختلفی نیز حدود 50 درصد معلمان اذعان کرده اند که بسیاری از دانش آموزان خود را بیش از سه سال است که گرسنه می بینند. در خصوص سایران نیز کارشناسان هشدار دادهاند که دولت انگلیس با کاهش حجم و کیفیت وعدههای غذایی دانشآموزان به بهانه صرفهجویی در بودجه این مدارس، موجب به خطر افتادن سلامت این دانشآموزان میشود.
همچنین بر اساس برآوردهای بنیاد غذای انگلیس، ۸۰۰ هزار کودک در انگلیس حق دریافت غذای رایگان مدرسه را ندارند. برای به دست آوردن این حق، خانوادههایشان باید درآمد سالانه کمتر از ۷۴۰۰ پوند (۸۹۰۰ دلار) داشته باشند.
حال در ادامه ناامنی غذایی دانش آموزان، قسمت مالی و پولی دانشگاه کنت در سال 2023 گزارش می دهد که یک سوم دانشجویان مورد بررسی (34٪) به دلیل بحران هزینه زندگی، گرسنه مانده یا وعده های غذایی روزانه خود را کاهش داده اند.
حال دانشکده حقوق کنت، مفهوم حق بر غذای دانشجویی را ابداع کرده تا بتواند ابزاری سازمانی، مدنی و مشارکتی برای تامین غذای پایدار و مقرون به صرفه برای دانشجویان فراهم سازد.
برای دیدن متن اصلی خبر؛ نگاه کنید به:
https://foodfoundation.org.uk/initiatives/university-kent-right-food
مرجعیت شیعه و تعامل با اقشار آسیب پذیر موضوع حقوق بشر
🔺دیدار دیروز آیتالله سیستانی با یک جوان نخبه معلول عراقی
✔️مرجعیت نجف اشرف، «سیف الدین سعد» جوان نخبه معلول و یکی از نفرات برتر امتحانات نهایی سراسری عراق را به همراه پدر و برادرانش به حضور پذیرفت و موفقیت او را درس بزرگ و الگویی برای سایران خواند. ایشان ضمن تمجید از همت و اراده عالی و پشتکار ممتاز این دانشآموز عراقی و اینکه معلولیت جسمی مانع از کسب نمرات عالی در روند تحصیلات دانشگاهیاش نشد، گفت:
موفقیت چشمگیر شما درس مهمی برای همگان است که با داشتن اراده پولادین و خللناپذیر، هیچ چیز مانع از دستیابی به موفقیت نمیشود.
ایشان ضمن دعا برای پیشرفت وی در روند تحصیلاتش، از خانواده این شهروند عراقی به خاطر اهتمام به او و نقششان در این موفقیت تقدیر کرد.
متن اصلی خبر:
https://india.shafaqna.com/EN/a-strong-will-is-the-guarantee-of-your-success-hazrat-ayatollah-seyyed-ali-sistanis-meeting-with-a-disabled-iraqi-student/
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
در ادامه پست قبل، می توان رفتار مرحوم آیت الله صافی گلپایگانی و زدن بوسه بر دست یک طلبه سیاه پوست را در زمره رفتار مرجعیت شیعه با اقلیتهای حقوق بشری تحلیل کرد.
تصویر مربوط به سال 1392.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
کشتی و حقوق بشر
در جریان مسابقات گذشته فدراسیون جهانی کشتی، داور زن، دست کشتی گیر شیرمرد شیعهی ایرانی را بالا برد.
این رفتار، نقض اصل «احترام به آزادی باور به ادیان مختلف» از سوی فدراسیون جهانی کشتی تحلیل میشود خصوصا که داوران میتوانند در صورت امتناع فرد برنده، وی را به دلیل بروز رفتار غیر ورزشی و ناجوانمردانه، عدم تبعیّت از داور و بیاحترامی به داور و فدراسیون جهانی کشتی، دیسکالیفه کرده و کشتیگیر بازنده را برنده اعلام کنند.
#کشتی
#حق_بر_ورزش
#اصل_احترام_به_آزادی_باور
تمدن و زندگی روستایی و حمایت حقوق بشری از آن
شاید حدود 4 سال قبل، پرونده قضایی خروس موریس را شنیده باشید. این پرونده که در غرب فرانسه مطرح شده، نشان از لزوم توجه به اقتضائات فرهنگ روستا، خصوصا در مواردی که در تقابل با فرهنگ شهرنشینی باشد، دارد؛ از جمله اینکه صدای خروس در محیط روستا امری متناسب با طبیعت روستا به شمار می رود و نشانه ای از آلودگی صوتی محسوب نمیشود.
شاکیان که در همسایگی صاحبان این خروس در اولرون ویلا دارند و فقط در تعطیلات به آنجا میروند، به قاضی گفتند که موریس هر روز صبح حدود ساعت ۶ و نیم با صدایی که به گفته آنها بیش از حد بلند است، آنها را از خواب بیدار میکند در حالی که آنها در تعطیلات به سر میبرند و نمیخواهند صبح زود بیدار شوند.
گروهی از ساکنان اولرون به نشانه حمایت از خروس، به همراه خروسهای خود در برابر ساختمان دادگاه تجمع کردند.
خانم فسو به خبرنگاران گفت که خروس را در سال ۲۰۱۵ وقتی جوجه بوده به خانه آورده است. او همچنین گفت که دلیل این کارش توصیه بخشداری محل به سازگاری هر چه بیشتر اهالی با طبیعت به هدف کم کردن زباله بوده است.
در نهایت دادگاه در روچفورت رأی به نفع خروس داد و همسایگان باید ۱۰۰۰ یورو هم به عنوان خسارت به او و صاحبش بدهند.
این دادگاه جهانی شده و رسانهها آن را تبدیل به دعوای شهری-روستایی کردند. حتی برخی از مردم منطقه نسبت به صدای گاوها نیز اعتراض کرده بودند که با این رأی، همه چیز به نفع سیستم روستایی تمام شد و کسی حق اعتراض نخواهد داشت.
#حق_بر_تمدن
#زندگی_روستایی
#حقوق_روستایی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld