May 11
May 11
مقاله «فرآيند شکل گيري هويت جديد زن در ايران از دوران ناصري تا پايان پهلوي اول»
نویسنده: ابراهیم توفیق، فاطمه دعاگوئی
مطالعات علوم اجتماعی ایران، سال دهم، شماره سی و ششم، بهار 1392
اين مقاله حاصل يک مطالعه تاريخی است که به منظور بررسی فرآيند شکل گیری هویت جدید زن در ایران، از دوران ناصری تا پایان پهلوی اول، انجام شده است.
هويت مجموعه اي از ويژگی هاي فردي است که در طول زمان سيال، و متأثر از ساختار اجتماعی و ميزان کنش گری افراد، پیوسته در حال نو شدن است و عوامل متعدد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادي در اين فرآيند موثر هستند. سرعت این دگرگونی ها در هويت سنتی زنان اندک بود، لیکن از دوران ناصری و با ورود اولین طلیعه های مدرنیته و تغییرات تدریجی در منابع هویت ساز در دوره های مشروطه و سپس پهلوی اول، فرآیند شکل گیری هویت جدید زنان ایرانی ابعاد تازه ای یافته است.
1571742689-10226-96-111.pdf
768.9K
#مقاله
✅فرآیند شکل گیری هویت جدید زن در ایران از دوران ناصری تا پایان پهلوی اول
https://www.sid.ir/fileserver/jf/6015413923603.pdf
🔺ارتباط با ادمین
@nafisirad
🔸ارتباط با مشاور علمی
@kardavani1362
▫️@identity02
#مطالعات_زنان
#هویت_زنان
#هویت
از کما که در آمدم، زندگی ام زیباتر شد.
تصور میشود که هویتِ شخصی یا خودِ درونی بخشی از وجود همۀ انسانهاست. ظاهراً این هویتِ ثابت و جهانشمول همان عنصر مشترکی است که خاطرات و قصههای آدمها را میسازد و زندگی آنها را معنا میبخشد.
اما اگر حادثهای فاجعهبار هویت شخص را از بین ببرد چه؟ آیا او میتواند با این بیهویتیِ جدید کنار بیاید و آن را به عنوان وضع تازۀ خود بپذیرد؟
روایت حاضر که برگرفته از کتابِ آنچه ما را نکشد، میسازد است، نشان میدهد که شاید در پس این بیهویتی، فهم تازهای از دنیای اطراف نهفته باشد که پیشتر قادر به درک آن نبودهایم.
https://tarjomaan.com/%d8%a7%d8%b2%da%a9%d9%8f%d9%85%d8%a7-%da%a9%d9%87-%d8%af%d8%b1%d8%a2%d9%85%d8%af%d9%85-%d8%b2%d9%86%d8%af%da%af%db%8c%d8%a7%d9%85-%d8%b2%db%8c%d8%a8%d8%a7%d8%aa%d8%b1-%d8%b4%d8%af/
🔺ارتباط با ادمین
@nafisirad
🔸ارتباط با مشاور علمی
@kardavani1362
▫️@identity02
#مطالعات_زنان
#هویت_زنان
#هویت
تاریخ پنهان سیاست های هویتی
سیاستهای هویتی، به سادهترین تعبیر یعنی تکیه بر هویتهای گروهی، قومی یا ملی، بهجای محور قرار دادنِ اصول کلی و جهانشمول در سیاست.
سیاستهای هویتی تا قبل از جنگ جهانی دوم، عمدتاً نزد محافظهکاران و جناح راست سیاسی یافت میشدند، اما بعد از جنگ جهانی، رفتهرفته، به جناح چپ هجرت کردند و به طور روزافزونی گسترش یافتند. طوری که میتوان گفت امروزه کل میدان سیاست را تسخیر کردهاند. فرانک فوردی مراحل مختلف این چرخش سیاسی را شرح میدهد.
https://tarjomaan.com/%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae-%d9%be%d9%86%d9%87%d8%a7%d9%86-%d8%b3%db%8c%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%87%d9%88%db%8c%d8%aa%db%8c/
🔺ارتباط با ادمین
@nafisirad
🔸ارتباط با مشاور علمی
@kardavani1362
▫️@identity02
#مطالعات_زنان
#هویت_زنان
#هویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠نقشهی جامع هویت زن در منطق اسلام در بیان رهبر انقلاب
🔸نقشهی جامع هویّت زن در منطق اسلام این است؛ مادر خوب، همسر خوب، مجاهد فیسبیلالله، در عین حال کدبانو، مدیر خانه، و در عین حال عابد و بندهی خدای متعال. و در نهایت، فاطمهی زهرا(س) نشان داد که زن میتواند به رتبهی عالی عصمت برسد.
▫️@identity02
هویت اجتماعی زنان
امروزه بسیاری از متفکران، عوامل اجتماعی را در کنار عوامل فردی – روانی به عنوان مهمترین عوامل تغییر پذیری هویت انسانی مورد توجه قرار می دهند. تحقیقات نشان می دهد در حوزه هویت اجتماعی و بویژه هویت جنسیتی بر اساس تغییرات جهانی شدن در ایران ما شاهد تغییراتی در هویت زنانه شده ایم. در این مقاله از نظریات گیدنز و جنکینز و مید و کولی استفاده شده است. و تحقیقات نشان می دهد عوامل مؤثر بر هویت زنان عبارتند از ؛ اعتماد بنفس، گستره شبکه ارتباطی افراد , میزان رضایت از خود و میزان عقلانیت , طبقه , قومیت , تحصیلات, میزان قدرت نمایی زنان در دستیابی به قدرت و......
http://www.imam-khomeini.ir/fa/n142425/%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA_%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C_%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86
🔺ارتباط با ادمین
@nafifrad
🔸ارتباط با مشاور علمی
@kardavani1362
▫️@identitiy02
#مطالعات_زنان
#هویت_زنان
#هویت
«زنان و بازتعریف هویت اجتماعی»
نویسنده: باقر ساروخانی، مریم رفعت جاه
مجله جامعه شناسی ایران، دوره 5، شماره 2، تیر 1383، ص133-160
در دهه های اخیر،در اثر گسترش نوگرایی و نوسازی در عرصه جهان،تحولاتی در زمینه های فرهنگی و ساختاری روی داده که سبب دگرگونی نقش های اجتماعی و اگاهی های زنان شده است.افزایش تحصیلات و اشتغال در میان زنان از سویی سبب کاهش مطلوبیت الگوی زن سنتی می شود و از سوی دیگر سبب دشواری در هماهنگ کردن نقش های سنتی با نقش های جدید شده و به بحران هویت زنان منتهی می گردد.تنها راه حل این مسئله تعریف هویت اجتماعی زنان توسط خود آنها است.در پژوهش حاضر عواملی که زنان را به تامل در هویت های سنتی،مقاومت در برابر کلیشه های جنسیتی و باز تعریف هویت اجتماعی قادر می سازد در دو سطح فردی و ساختاری مورد مطالعه قرار گرفته است.روش کمی مورد استفاده در این تحقیق روش پیمایشی بوده است.
نتایج این پیمایش نشان می دهد که از میان کل عوامل مورد مطالعه تحصیلات بیشترین تاثیر را در باز تعریف هویت اجتماعی زنان داشته،پس از آن ارزش ها و نگرشها،سبک زندگی و هویت نقشی مسلط به ترتیب تاثیر بیشتری در باز تعریف هویت اجتماعی زنان داشته اند.به علاوه موقعیت ساختاری در مقایسه با هویت شخصی تاثیر بیشتری در بازتعریف هویت اجتماعی زنان داشته است.از میان دو عامل اشتغال و تحصیلات،تحصیلات که زنان را به منابع فرهنگی هویت سازی مجهز می کند بیشتر از اشتغال که تامین کننده استقلال و منابع مادی هویت سازی است بر باز تعریف هویت اجتماعی زنان و مقاومت آنها در برابر باورهای کلیشه ای مبتنی بر جنسیت تاثیر داشته است.
@identity02
http://www.jsi-isa.ir/article_25372_dd656bb2fae054c4e5748be0c694545c.pdf
#مقاله
✅«زنان و باز تعریف هویت اجتماعی»
http://www.jsi-isa.ir/article_25372.html
🔺ارتباط با ادمین
@nafisirad
🔸ارتباط با مشاور علمی
@kardavani1362
▫️@identitiy02
#مطالعات_زنان
#هویت_زنان
#هویت
52.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حضرت آیتالله خامنهای: «بعضى خیال میکنند آن کسى که اهل سیاست است -چه زن و چه مرد- و در میدان جهاد فیسبیلالله حضور فعّال دارد، نمیتواند اگر زن است، یک زن خانه باشد با وظایف مادرى، با وظایف همسرى، با وظایف کدبانویى خانه، اگر مرد است، یک مرد خانه، یک مرد دکّان، یک مرد زندگى باشد؛ خیال میکنند اینها با هم منافات دارد. درحالیکه از نظر اسلام این سه چیز با یکدیگر منافات و ضدّیّت که ندارد، [بلکه] کمککنندهی هم در ساختن شخصیّت انسان کامل است. یعنى شما باید به وظایف شخصى خودتان در محیط کار، در محیط زندگى، با همسر، با فرزندان، با همسایه، با دوستان عمل کنید و پیوندهاى معمولى اجتماعى را بهصورت سالم برقرار کنید. درعینحال باید در میدان سیاست، در صحنهی انقلاب -در کارهایى که نظام اجتماعى از شما میطلبد، در انتخابات، در میدان جنگ، در عرضه کردن خواست انقلابى و ملّى خود در سطح کشور و جهان، در بیان ارادهی سیاسى خودتان، در میدانهاى سیاست و انقلاب حضور داشته باشید؛ در راهپیمایى باشید، در سازندگى باشید، در میدان جنگ باشید، در انتخابات باشید، در بیان عقیدهی سیاسى خودتان آنجایى که باید اظهار عقیده کرد و واجب است اظهار عقیده، در تعیین سرنوشت کشور و انقلاب- حضور داشته باشید.»
۱۳۶۸/۰۹/۲۲
▫️@identity02
document.pdf
9.85M
#پایان_نامه
✅تعارض های هویت اجتماعی سنتی و مدرن و عوامل موثر بر آن
(مطالعه موردی زنان ۲۵ تا ۳۴ ساله شهر قزوین)
🔹دانشگاه الزهرا، کارشناسی ارشد
▪️سمیه میراشه، ۱۳۹۱
🔺 ارتباط با ادمین
@nafisirad
🔸ارتباط با مشاور علمی
@kardavani1362
▫️@identity02
#مطالعات_زنان
#هویت_زنان
#هویت