🔰سابقه طلایی همگرایی اهل سنت و شیعه بر مدار فقه سیاسی ( تبدیل "مابه الامتیاز" به "مابه الاشتراک")
🔸دو گفتمان شیعیان انقلابی و اخوان المسلمین اصیل از ظرفیت های بسیاری برای همگرایی برخوردار هستند. این همگرایی را می توان در سابقه همکاری این گفتمان دید.
امروزه تردیدی نیست که بین مقام معظم رهبری و سید قطب (1906-1966) در زمینه مسائل توحید حاکمیت هم اندیشی قریبی وجود دارد. در واقع سید قطب گام های بلندی به سمت اندیشه ناب اسلامی برداشته است و همین نکته رمز علاقه قابل توجه مقام معظم رهبری به قلم ایشان است. تمایل ایشان به سید قطب آن چنان است که از پنج کتابی که رهبری از زبان عربی ترجمه کرده اند، سه کتاب مربوط به سید قطب است این ارتباط و هم اندیشی نمی تواند اتفاقی باشد.
این پنج کتاب را رهبری از عربی به فارسی ترجمه کرده است:
🔹«المستقبل لهذا الدین» سید قطب ( با عنوان آینده در قلمرو اسلام در سال ۱۳۴۵)،
🔹 «کفاح المسلمین فی تحریر الهند» نوشته عبدالمنعم النمر از علمای الازهر (با عنوان مسلمانان در نهضت آزادی هندوستان در سال ۱۳۴۵)،
🔹«الإسلام و مشکلات الحضارة» سید قطب با عنوان ادعا نامه ای علیه تمدن غرب و دورنمایی از رسالت اسلام با همکاری سیدهادی خامنه ای در سال ۱۳۴۹.
🔹صلح الحسن علیه السلام نوشته شیخ راضی آل یاسین (با عنوان صلح امام حسن پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ در سال ۱۳۴۹)،
🔹جلد اول تفسیر فی ظلال القرآن سید قطب (در سال ۱۳۶۲)
شخصیت اندیشمند و متفکری مانند مقام معظم رهبری نباید و نمی توانسته است بی دلیل به آثار سید قطب علاقه مند باشند. هر چند این مقایسه از جهاتی غیر واقعی به نظر می رسد ولی وجود گرایش های فکری هم سو با اهدافی نزدیک در بین این دو شخصیت به نگاه سیاسی و توحیدی ایشان بر میگردد.
🔸عمر تلمسانی، نواب صفوی را «سرشار از غیرت و حماسه و جوش و خروش اسلامی یافت»[تلمسانی، عمر،«گفتگوی عمر التلمسانی با هادی خسروشاهی»،مجله العالم، چاپ لندن، نوامبر1985، ،شماره91، ص44] راشد الغنوشی، جنبش فدایی نواب صفوی را امتداد اندیشه اخوان المسلمین میدانست. [الغنوشی، راشد، انقلاب ایران یک انقلاب اسلامی است»،مجله المعرفه، سال، ش3، 1979] شهید نواب صفوی نیز از اخوان حمایت قاطعی داشت.ابراهیم عزالدین می نویسد:
«... نواب صفوی در یکی از مراکز اسلامی(مصر)، بالای منبر رفت و در حضور جمعیت انبوهی ار مسلمانان شیعه و سنی اعلام کرد: اگر کسی بخواهد جعفری واقعی باشد، باید به صفوف اخوانالمسلمین بپیوندند» [ابراهیم، عزالدین، السنه و الشیعه ضجّه مفتعله، تهران: سارمان تبلیغات اسلامی ص16.]
جعفررائد، مترجم آیت اللّه کاشانى در دیدارى در لندن با آقای خسروشاهی گفته بود که پس از ترور شیخ حسن البناء، داماد او سعید رمضان به ایران آمد و در پیامى از طرف«مکتب الارشاد اخوان» ار آیت اللّه کاشانى خواست که رهبرى اخوان مصر را بر عهده بگیرد که ایشان به علت بعد مکانى و اقامت در تهران از پذیرش این امر عذرخواهى نمود. البته این یک نکته تاریخى مهمى است که آن را آقای خسروشاهی نقل کرد و ایشان از وى خواست آن را مکتوب سازد و او در مقاله اى تحت عنوان «آیت اللّه کاشانى، آنطور که من شناختم»، آن را شرح داد» .[خسروشاهی، سید هادی، اخوان المسلمین و ایران در گذر تاریخ، فرهنگ اسلامی، شهریور1392-شمار2.]
🔸دیدار و حمایت ابوالأعلی مؤدودی از انقلاب ایران و دارالاسلام خواندن ایران بعد از انقلاب، از دیگر همگرایی های دو جریان سنی و شیعه است.[صحیفه امام، ج6 ، ص 294] حمایت گفتمان انقلابی از حرکت های اصیل اسلامی مانند حماس و ... نیز نتیجه این نگاه تقریبی است.امروزه برداشتهایی روشنفکرانه به سمت نقد تقریب مذکور گسیل شده است که بیشتر در جهت جدا سازی گفتمان های اسلامی از یکدیگر فعال می باشد. در حالی که به تصریح قرآن باید مسلمانان به دنبال همگرایی باشند. حال سئوال اینست که
💠 حال چند سئوال باقی می ماند؛
اولا دلیل این همگرایی چیست؟
چرا بخشی از جامعه دینی با این همگرایی مخالف هستند؟ استدلال آنها چیست؟
چرا ادبیات سکولار با اصل همگرایی جریانات اسلامی مخالف است؟
چرا بخشی از جامعه متحجر دینی با این همگرایی مخالف است؟
آیا می توان محوری ترین موضوع همگرایی در نگاه دو جریان را اسلام سیاسی (نقطه ای که در تاریخ مبدا اختلاف بوده است) بدانیم؟
سئوالاتی که باید به آنها پاسخ داد....جواب سئوالات بخش مهمی از راهبردهای فعالین مطالعات جهان اسلام و تقریب اسلامی محسوب میشود.....
🔹منبع: ژرفا
@zharfa0
◀️مطالعات اخوان المسلمین
https://eitaa.com/Ikhwan_AlMuslimin
هدایت شده از مسلم مدیا
💠انتخابات پیش رو و نقش مولوی عبدالحمید/1
✍️مجتبی محیطی
🔹با شروع فرایند انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری در ایران اسلامی، برخی گمانه زنی ها در رابطه با نقش اهل سنت در انتخابات مطرح است. سؤالاتی از این دست که آیا اهل سنت در انتخابات به اصول گراها رأی می دهند یا به اصلاح طلب ها؟ شرکت اهل سنت در انتخابات به چه میزان است؟ و نقش مولوی عبدالحمید در انتخابات چگونه است؟ آیا مشارکت یا عدم مشارکت وی در انتخابات بر سبد رأی اهل سنت اثرگذار است یا خیر؟
🔹در پاسخ به این سؤال ها نمی توان به صورت (صفر و یکی) پاسخ داد؛ اما بالاجمال می توان این مطالب را مطرح کرد.
🔹اول: با بررسی سیر تاریخی مشارکت اهل سنت در انتخابات ریاست جمهوری، می توان این نتیجه را گرفت که رأی اهل سنت، معمولا در سبد اصلاح طلب هاست. بنابراین در صورتی که کاندیدای اصلاح طلب، شانسی برای رأی داشته باشد، بیشتر اهل سنت به آن کاندیدا رأی خواهند داد؛ مگر اینکه آن کاندیدا رأی نداشته باشد که در این صورت، اهل سنت نیز به کاندیدای اصول گرا رأی خواهند داد. همچنان که در دوره سیزدهم ریاست جمهوری، اهل سنت به شهید آیت الله رئیسی رأی دادند. البته از ذکر این نکته نیز نباید غفلت کرد که طیفی در بین اهل سنت هستند که همیشه به اصول گراها رأی داده و رأی می دهند.
🔹دوم: در رابطه با میزان مشارکت رأی اهل سنت در انتخابات نیز باید گفت که اهل سنت، بدنه ای از شهروندان ایران هستند و نمی توان نگاه آنها به انتخابات را مذهبی دید؛ بلکه بر اساس شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... که در همه ایران جاری و حاکم است، اهل سنت نیز متأثر از این شرایط بوده و میزان مشارکت آنها در انتخابات بسته به شرایط مختلفی دارد؛ همچنان که این شرایط در همه استان های ایران جاری و ساری است. بنابراین به عنوان مثال اگر مردم ایران در انتخابات، مشارکت پرشوری داشته باشند، اهل سنت نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
🔹سوم: در رابطه با نقش مولوی عبدالحمید در انتخابات نیز باید گفت که ایشان به عنوان یک شهروند ایرانی حق دارد که در انتخابات شرکت کند و یا اینکه مثل انتخابات گذشته، انتخابات را تحریم کند. اگر وی در انتخابات پیش رو شرکت کند به منزله آن است که مجددا سوار بر قطار ایران شده است؛ چون این قطار با عبدالحمید یا بدون عبدالحمید در حال حرکت است و به حرکت خود ادامه خواهد داد. همچنان که در انتخابات دوازدهم مجلس، اهل سنت ایران در انتخابات شرکت کردند و این مولوی عبدالحمید بود که از این قطار جا ماند.
🔹اما در رابطه با اینکه آیا میزان تأثیرگذاری مولوی عبدالحمید بر اهل سنت ایران به چه میزان است؟ باید گفت: اهل سنت ایران دارای بافت فکری و قومیتی خاص خودش است و نمی توان برای آن رهبر واحد فرض کرد. از همین رو قطعا شرکت یا عدم شرکت مولوی عبدالحمید در انتخابات، هیچگونه تأثیری بر اهل سنت غرب و جنوب و... ندارد؛ زیرا اساسا آنها مولوی عبدالحمید را به عنوان رهبر خود قبول ندارند که بخواهند از او پیروی کنند.
🔹اما در رابطه با تأثیرگذاری وی بر اهل سنت بلوچستان نیز باید پذیرفت که حضور یا عدم حضور ایشان بر سبد مشارکت مردم بلوچستان اثر گذار است؛ اما تأثیر چندانی هم ندارد. به عنوان مثال، میزان مشارکت مردم استان سیستان و بلوچستان در انتخابات مجلس در سال 1398، چیزی حدود 60 درصد بود و در انتخابات مجلس سال 1402، چیزی حدود 43 درصد بود. بنابراین میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس دوازدهم، حدودا 17 درصد کمتر از دوره قبل (دوره یازدهم) بوده است. البته این کسری 17 درصدی، دلایل مختلفی دارد. از جمله دلایلی که بر عدم مشارکت اثرگذار بوده حوادثی است که در این دو سال اخیر در این استان افتاد و البته چند درصد از عدم مشارکت نیز بسته به موضع عبدالحمید است.
🔹ادامه دارد...
◀️مسلم مدیا
@Muslim_Media
هدایت شده از مسلمنا muslimnair
📜 متن جوابیه جالب طالبان به داعش در مورد چرایی تسلیت و حضور در مجلس ترحیم رئیس جمهور فقید ایران
✂️ برشی از جوابیه:
🔹 از حق نباید گذشت که ایران به خاطر دفاع از اهل سنت فلسطین هم کشته داده است و هم تحریم شده است و هم تحت فشار قرار گرفته است، اما از حمایت آنها دست برنداشته است به طوری که سران قهرمان حماس نیز از ایران به خاطر این کمکها تقدیر کردهاند.
📜 بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 الحمدلله؛ اما بعد:
جدیدا مقالهای توسط قاتلان اهل شهادتین یعنی دواعش، علیه مقامات امارت اسلامی در خصوص تعزیه و تسلیت آنها برای فوت رئیس جمهور ایران نشر شده است. در آن مقاله غیر علمی، شبهاتی را بیان کردند که مختصراً در این موضوع به دواعش پاسخ خواهیم داد:
1⃣ اول؛ دواعش گفتند که رئیس جمهور شیعه ایران مشرک بوده است و تعزیه و تسلیت به مشرک در اسلام جایز نیست!
در پاسخ به این صحبت خوارج میگوییم: مبنای شرک و توحید خوارجی شما با اهل سنت و جماعت نیز تعارض دارد و علیالمبنا طبق قاعده تکفیری شما ائمه اهل سنت و جماعت نیز تکفیر میشوند. مگر جماعت خوارجی شما نبود که امامان نووی و ابن قدامه را به خاطر آداب زیارت رسول الله صلی الله علیه و سلم تکفیر کردند؟ مگر جماعت شما نبود که علمای بزرگ معاصر پیرو مذهب ابوحنیفه را تکفیر کردند؟ مگر برخی از عناصر برجسته جماعت شما نبود که امام ابوحنیفه را اهل مرجئه خواندند و او را تکفیر و تفسیق کردند؟ آیا با آنها برخورد کردید یا از آنها حمایت کردید؟ چه جماعتی که با همین بهانه مدارس و مساجد اهل سنت و جماعت را در افغانستان و پاکستان و دیگر مناطق اهل سنت منفجر کرده است؟ طبق معیار شرک و توحید و کفر و ایمان شما، جمهور علما و بزرگان اهل سنت و جماعت تکفیر میشوند و این مسئله قطعی است. فلذا مشرک نامیدن اهل شهادتین از طرف شما موضوع جدیدی برای ما نیست و سالهاست با این معیار ضد اسلامی اهل شهادتین خصوصا اهل سنت و جماعت را تکفیر کردید.
2⃣ دوم؛ مسائلی مانند تکفیر صحابه، تحریف قرآن، تهمت فحشا بهام المومنین عایشه برای تکفیر شیعه ردیف کردید و بعد هم گفتید که به خاطر این مسائل، نباید به رئیس جمهور شیعه ایران ادای تعزیه و تسلیت کرد.
در جواب میگوییم:
اولا مسائلی که بیان شد مسائل مصداقی و معین است، مثلاً میگوییم فلان شخص سب میکند، فلان شخص تکفیر میکند، فلان شخص تهمت زنا میزند، فلان شخص قائل به تحریف قرآن است، فلذا اینها ناظر به شخص معین و مصداق نفر است؛ حالا یک مورد سراغ دارید شخصی که مقامات امارت اسلامی برایش تعزیه گرفتند قائل به تحریف باشد و یا به مقدسات اهل سنت بیاحترامی کند؟
دوم اینکه مشکل اساسی در خوارج دواعش است، زیرا تا به امروز در کنار شیعه زندگی نکردند، این در حالی است که در افغانستان اکثر مناطق شیعه و سنی کنار هم زندگی میکنند و ما از عقاید آنها آشنا هستیم لذا مواردی که گفتید به یک عده بسیار کم و اقلیت بر میگردد و به کل شیعه ارتباطی ندارد و عقاید معین افراد خاص را شما به یک مذهب تعمیم میبخشید و این خلاف اصول اهل سنت و جماعت است و به عبارتی دنبال بهانه برای تکفیر اهل شهادتین هستید، در حالی مذهب اهل سنت و سیره اسلام این است که حسن ظن به اهل شهادتین داشته باشد نه سوء ظن.
💠 در پایان باید تاکید شود کسانی که علیه اهل سنت و جماعت خیانت کردند دواعش خوارج هستند، همینها که مقاومت اسلامی فلسطین را تکفیر کردند و بر کسانی که اسلحه به فلسطینیها میرساندند حکم ارتداد صادر کردند. (رجوع شود به اصدار ابراهیم دواعش) این دشمنان اهل سنت کسانی هستند که هزاران مجاهد امارت اسلامی را به شهادت رساندند و در مسیر آمریکا و ناتو با امارت اسلامی جنگیدند.
همان کسانی که بعد از عملیات طوفان الاقصی تمام تمرکز خود را برای جنگ با اهل شهادتین گذاشتند و هیچ ضرری برای کفار اصلی و صهیونیست نداشتند.
اما از حق نباید گذشت که ایران به خاطر دفاع از اهل سنت فلسطین هم کشته داده است و هم تحریم شده است و هم تحت فشار قرار گرفته است، اما از حمایت آنها دست برنداشته است به طوری که سران قهرمان حماس نیز از ایران به خاطر این کمکها تقدیر کردهاند.
اما امروز الله را شاکریم که قطعهای از زمین به دست شما نیفتاد که اگر میافتاد شما در حمایت از صهیونیست راه امداد به مجاهدین فلسطین را میبستید.
به راستی شما چه سودی برای مسلمانان و چه ضرری برای کفار اصلی داشتید؟
والعاقبه للمتقین
🏷 #اسلام_تکفیری #داعش #اسلام_سیاسی #طالبان
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
💠واکنش سخنگوی اخوان المسلمین به روز پرچم
🔹پس از جنگ اعراب و اسرائیل در سال 1967 که به جنگ شش روزه معروف شد، رژیم غاصب صهیونیستی که احساس قدرت می کرد، برخی دیگر از شهرهای فلسطین را تصرف کرد. در روز 5 ژوئن 1965 صهیونیست ها، غزه، مسجد الاقصی، کرانه باختری، جولان و سینا را غصب کردند.
🔹علی حمد، سخنگوی اخوانالمسلمین در این رابطه گفت: در چنین روزی، ۵ جون ۱۹۶۷، پس از یک شکست، #غزه، #مسجدالاقصی، #کرانه_باختری، #جولان و #سینا، به اشغال #صهیونیستها درآمد. امروز، مقاومت دلاورانه بهدنبال بازپسگیری چیزیست که امت آن را، در نتیجه فساد نظامیان و اشتغال آنها به امور سیاسی و ترک میدان نظامی و فریب گسترده رسانهای، از دست داده است.
◀️مطالعات اخوان المسلمین
https://eitaa.com/Ikhwan_AlMuslimin
هدایت شده از مسلمنا muslimnair
⚡️امیر جدید کویت در تکاپوی اخوان زدایی
🔹 کویت در راستای طرحی جدید با هدف یکدست کردن نام خیابان ها اقدام به حذف نام افراد سرشناس از نام بزرگراه ها و خیابان های مهم پایتخت کرده است که نخستین و حساس ترین تغییر نام، خیابان «حسن البناء» (مؤسس اخوان المسلمین) است.
🔸 این طرح برای حامیان اخوان المسلمین در کویت و سراسر جهان خوشایند نبوده و آن را در راستای انحلال مجلس الامه و حذف کامل تفکر اخوان المسلمین در کویت معرفی کرده اند.
🏷 #اسلام_سیاسی #اخوان_المسلمین #کویت
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
هدایت شده از امت مدیا
44.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠آنالیز نماز میت رئیس جمهور ایران، توسط عالم اهل سنت!
🔹شیخ سلامة عبد القوي از علمای اهل سنت الازهر و مشاور وزیر اوقاف مصر با بررسی نماز میت رئیس جمهور ایران که توسط آیت الله خامنه ای اقامه شد به نکات مهمی توجه کرد که به همه مخاطبین پیشنهاد می کنم این ویدئو را ببینند. شیخ سلامه با انتشار نماز میت در صفحه شخصی خود گفت:
🔹به شیعه نسبت می دهند که شیعه غالی است و امام علی را در حد خدا و پیامبر بالا می برد! همچنین شیعیان پس از نماز بر شیخین و عایشه فحش می دهند، اما این نماز میتی که توسط عالی ترین مقام دینی و سیاسی ایران (آیت الله خامنه ای) خوانده شد، نشان داد که همه این نسبت ها دروغ بوده است! زیرا همانطور که در این نماز مشاهده شد، آیت الله خامنه ای در تکبیر دوم، فقط به شهادت خداوند و رسالت پیامبر تأکید کرد و هیچگونه سخنی از امام علی نگفت!
🔹همچنین پس از نماز نیز هیچ گونه اهانتی به ابوبکر و عمر و عایشه نشد؛ پس مشخص می شود کسانی که علیه شیعه شایعه پراکنی می کنند، درصدد ایجاد اختلاف و تفرقه بین شیعه و سنی هستند که نباید به سخنان آنان توجه کرد...
◀️امت مدیا
@ummahmedia
هدایت شده از مسلمنا muslimnair
⚡️پیام تبریک اخوان المسلمین مصر به رئیس جمهور جدید ایران
تهنئة الرئيس الإيراني المنتخب بثقة الشعب
تهنئ جماعة "الإخوان المسلمون" الرئيس الإيراني المنتخب بثقة الشعب الإيراني، كما تهنئ الجمهورية الإسلامية الإيرانية بإنجاز هذا الاستحقاق الانتخابي الرئاسي، وتتمنى لإيران وشعبها الأمن والاستقرار، وأن يكون هذا الاستحقاق مساهما كذلك في استقرار المنطقة على قواعد التعاون البناء بين الشعوب والحكومات.
جماعة الإخوان المسلمون (مصر)
السبت ۳۰ ذي الحجة ۱۴۴۵ ه ؛ الموافق ۶ يوليو ۲۰۲۴ م
🏷 #اسلام_سیاسی #اخوان_المسلمین #ایران
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
34.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️عائض قرنی (از علمای وهابی عربستان) در مصاحبهای با شبکه mbc درباره ارتباط اخوانالمسلمین و نهضت امام خمینی نکاتی را بیان کرد.
💢او ارتباط این دو جریان را بسیار نزدیک می داند. دلیل این نزدیکی را قرابت فکری بیان کرد. مانند:
۱. اعتقاد این دو جریان به حرکت امام حسین
۲. هر دو به دنبال صدور انقلاب هستند.
۳. در نگاه هر دو جریان نهایتا شخصی (امام زمان) میآید و حکومت عدل را تشکیل میدهد.
۴. هر دو قائل به تقیه هستند.
#اخوان_المسلمین
#انقلاب_اسلامی
#عربستان
🔻منبع: کانال ملت دین
◀️مطالعات اخوان المسلمین
https://eitaa.com/Ikhwan_AlMuslimin
هدایت شده از مسلمنا muslimnair
⚡️ عاشورا از نگاه سلفیان
✍ به قلم: مهدی فرمانیان
🔴 پیش از اینکه بخواهیم دیدگاه سلفیان را درباره عاشورا بیان کنیم بهتر آن است که ابتدا تعریفی از سلفیه داشته باشیم.
🔴 متاسفانه به خاطر عدم وضوح تعریف سلفیه، تعاریف مختلفی در این زمینه در میان محققان وجود دارد و اکثرا تحت تاثیر تبلیغات و رسانههای وهابیت، سلفیه را کسانی می دانند که فهم سه قرن اول را برتر از فهم دیگران میدانند؛ لذا فهم سه قرن اول را بر دیگران ترجیح میدهند. این تعریفی است که وهابیون مطرح میکنند تا خودشان را به صحابه وصل کنند، ولی این تعریف درست و دقیق نیست.
🔴 تعریف دقیق سلفیه شامل کسانی است که در مسئله «قبور اولیا الله» تحت تاثیر اندیشههای ابنتیمیه هستند، بنابراین ما معتقدیم «موسس مکتب سلفیه ابن تیمیه» است. یکی از ادله این است که شما در هیچ کتاب فرق و مذاهبی که در قرون گذشته که قبل از ابن تیمیه نوشته شده است، مکتب و مذهبی به نام سلفیه نمیبینید و کلمه سلفیه یک کلمه جدید است.
🅾 حتی وقتی ابن تیمیه آن را طرح کرد تا یک قرن گذشته به ندرت از این کلمه استفاده میشد و حدود یک صد سال است که از کلمه سلفیه استفاده میشود. پس سلفیه، کسانی هستند که در مسئله «قبور اولیا الله» به افکار ابن تیمیه استناد میکنند و تحت تاثیر افکار او در توحید الوهی هستند. بنابراین اینها هیچ ربطی به سلف ندارند.
◾️ رویکرد دوگانه ابنتیمیه در قبال شهادت امام حسین (ع)
🔴 بر اساس تعریفی که گفته شد باید ابتدا از خود ابن تیمیه شروع کنیم. نگاه ابن تیمیه به عاشورا چگونه است؟ ابن تیمیه یک راه دوگانهای را در همه آثارش پیگیری میکند و این راه را به پیروان خودش هم انتقال داده است.
1⃣ یکی از راههایی که او پیموده این است که از امام حسین(ع) تجلیل میکند و سیدالشهدا (ع) را دارای فضائل میشمارد. بنابراین اولین کاری که ابن تیمیه میکند این است که امام را به عنوان صحابی دارای فضیلت میپذیرد. گرچه برخی فضائلی که شیعیان نقل میکنند را انکار میکند؛ ولی در اصل پذیرش فضائل حضرت تردیدی در خودش ایجاد نمیکند.
در همین زمینه کاری بعدی که ابن تیمیه انجام میدهد این است که شهادت امام حسین(ع) را هم میپذیرد و قبول می کند که امام حسین(ع) شهید شده است. جالب اینکه لعن بر قاتلان امام حسین(ع) را هم جایز میداند اگرچه بعدا یک مباحثی مطرح میکند و «لعن معین» را جایز نمیشمارد یعنی میگوید تا کفر مسلمان ثابت نشود، «لعن معین» نمیکنیم.
2⃣ رویکرد دوم او این است که بنی امیه و یزید را تطهیر میکند و به دفاع از بنی امیه میپردازد. پس قاتلان امام حسین(ع) نزد ابن تیمیه چه کسانی هستند؟ کوفیان و در واقع شیعیان. بنابراین کسانی که امام حسین(ع) را به شهادت رساندند شیعیان کوفه بودند. او میگوید: عبیدالله از سوی یزید دستور نداشت امام حسین(ع) را به شهادت برساند و اصلا یزید فرمان به کشتن امام حسین(ع) نداد. این در حالی است که تاریخ عکس این مسئله را نشان میدهد. ابن تیمیه در یک جا تصریح می کند که بنی امیه هیچ یک از بنی هاشم را نکشتند و فقط زید بن علی استثنا است.
💠 بنابراین ابن تیمیه رویکرد دوگانهای در پیش میگیرد؛ از طرفی پذیرش شهادت امام حسین (ع) و از طرفی این قتل را به دوش کوفیان انداختن و یزید را تطهیر کردن. او حتی ادعا میکند اسرا را به شام نبردند!!! در نتیجه یزید چوب به دندان آن حضرت نزد و اینها دروغهای تاریخ است!!!
⁉️ سوال ما این است عاشورا که دهم محرم اتفاق افتاد و هشتاد روز بعد اسرا به مدینه رسیدند. این هشتاد روز اسرا کجا بودند؟ همین رفتار ابن تیمیه باعث شده که اهل سنت تصریح کنند او ناصبی است، چون با تمام وجود به تطهیر یزید میپردازد و حتی کتابی به نام «راس الحسین» دارد و بسیاری از واقعیات تاریخی را انکار میکند تا اثبات کند سر امام حسین(ع) به شام نیامده است!!!
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
♨️شهادت فرمانده نظامی اخوانالمسلمین لبنان
🔻 صبح روز پنجشنبه مورخ ۲۸ تیرماه ۱۴۰۳ شهید محمد حامد جباره (ابو محمود) فرمانده شاخه نظامی اخوان المسلمین لبنان( الفجر) توسط پهبادهای اسرائیل به شهادت رسید.
🔻پس از طوفان الاقصی، اخوان المسلمین لبنان در کنار حزب الله لبنان به حمایت از مردم غزه پرداختند.
◀️مطالعات اخوان المسلمین
https://eitaa.com/Ikhwan_AlMuslimin