✅ به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی تجدید چاپ شد
🔹 نگاهی نو به تجربه زیارت در «شهد زیارت»
📗 کتاب «شهد زیارت» که نگاهی نو به تجربه زیارت دارد به تازگی و به دلیل استقبال بالای مخاطبان، از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برای سومین باز تجدید چاپ شده است.
🔺 این کتاب که به قلم احد فرامرز قراملکی، نگاشته شده است، در 10 فصل به تبیین مباحثی همچون، «زیارت به مثابه رفتار ارتباطی»، «عشق زنده»، «زیارت به مثابه سفر»، «سلوک درونی و تجربه حضور»، «اشک رمزناک»، «زیارت به مثابه مراقبت»، «زیارت و حاجت»، «از زیارت دوستدارانه تا زیارت عارفانه»، «برکات زیارت متعارف و زیارت متعالی»، «دامها و رهزنی» میپردازد.
✍️ نویسنده در این اثر دو شیوه را بررسی کرده است تا بتواند به فهم حقیقت زیارت نزدیک شود، شیوه نخست رویکرد کثرتگرایی روششناختی است. در این شیوه انگارهها و ایدههایی که تجربه زیارت را بتوان در آینه آنها نشان دهد. در واقع وقتی از زیارت به مثابه سفر سلوک یا عبادت یا عشق و دوستی یا مراقبت یا ارتباط گفت وگو میشود، هدف آن نیست که گفته شود زیارت یعنی سفر و بس، زیارت یعنی ارتباط و دیگر هیچ و.. بلکه هدف بازنمایاندن زیارت در آینههای گوناگون است، هر یک این انگارهها نقبی میشوند برای ژرف نگری و رویت هسته پنهان تجربه زیارت.
🔺 شیوه دوم یاری خواستن از معصوم(ع) است. معصوم(ع) به زیارت معصوم دیگر رفته است و هم درباره زیارت معصومان(ع) راهنمایی کرده است. فعل و گفتار معصوم(ع) به شرط اعتبار سند، ما را به حقیقت زیارت رهنمون میکند.
✍️ نویسنده این کتاب به سوالاتی همچون زیارت راتجربه کردهایم، از آن سخن گفته یا شندیدهایم. کسانی از راه دور و نزدیک به مکان مقدسی میروند تا کسی را زیارت کنند، میتوان پرسید عبارت زیارت میکنند یعنی چه؟ ماهیت زیارت چیست؟ آیا زیارت تجربه است یا کنش یا رخداد یا پدیدار؟ آیا زیارت گونهای از مناسک دینی است؟ آیا زیارت همان دیدار است؟ آیا زیارت همان گردشگری است؟ و... پاسخ داده است.
🔸گفتنی است، این اثر در شمارگان هزار نسخه و قطع رقعی نگاشته شده و در اختیار علاقمندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفته است.
✅ به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی،
📘 کتاب" اطلس تاریخی سادات ایران – سادات قزوین" منتشر شد
🔸 اطلس تاریخی سادات ایران – سادات قزوین" عنوان تازهترین اثر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی است که به بررسی حضور سادات قزوین از آغاز ورود تا پایان قرن نهم هجری قمری میپردازد.
💬 ارائه اطلس تاريخي سادات ايران و تبيين نقش آنان در رويدادهاي محلي و توسعه علوم و نهضتهاي ديني و اجتماعي، به لحاظ مطالعات تاريخي و ايران شناسي از اهميت برخوردار است. اين كتاب بمثابه بخشي از اين ابر پروژه، كندوكاو تبارنامه و تاريخ خاندانهاي بزرگ سادات قزوین تا پایان قرن نهم هجري را به عهده دارد.
📗 کتاب کتاب" اطلس تاریخی سادات ایران – سادات قزوین"، در ۸ فصل به آغاز ورود سادات به قزوین، سادات حسنی، حسینی، موسوی، علوی غیر فاطمی و سادات طالبی، همچنین جایگاه اجتماعی و سیاسی و نقش فرهنگی سادات در قزوین میپردازد.
🔺 در بخشی از این کتاب میخوانیم: سرزمین قزوین یکی از مناطق مرکزی ایران زمین است که به سبب موقعیت خاص جغرافیایی، شرایط مناسب اقتصادی و مرکزیت سیاسی و فرهنگی از قرن دوم هجری به بعد مورد توجه شاخههای مختلف مهاجران سادات از قبیل حسنی، حسینی،موسوی، علوی و طالبی قرار گرفت. این سادات در حجاز و عراق عرب و نیز برخی نقاط داخلی ایران چون استرآباد، ری، طبرستان، قم و همدان روی به این سرزمین آوردند.
🔺 قزوین در قرن دوم و سوم شاهد برخی تکاپوها و قیام های سادات بود که از جمله آنها قیام حسین بن احمد حسینی کوکبی، حسین الثائر بن علی طالبی و علی بن جعفر حسنی بودند. در این میان برخی سادات قزوین نیز با آنها همراهی میکردند و از نیمه دوم قرن سوم به بعد، با استقرار سرشاخههای سادات در این خطه، شاهد تشکیل خاندانهای سادات هستیم.
✍️ این اثر به قلم سید حسن حسینی نگاشته شده است و در شمارگان ۳۰۰ نسخه و قطع وزیری به چاپ رسیده و در اختیار علاقمندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفته است.
✅ به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی،
📘 کتاب "حکمت تفاوت تعابیر در آیات مشابه قرآن کریم" تجدید چاپ شد
🔺 کتاب حکمت تفاوت تعابیر در آیات مشابه قرآن کریم برای سومین بار تجدید چاپ و روانه بازار نشر شد.
💬 شناخت يكى از وجوه اعجاز قرآن و روشن كردن جلوههايى از واژهگزينى دقيق قرآن كريم و پى بردن به پارهاى از اسرار حكمتهايى كه در انتخاب الفاظ قرآن، نقش داشته است، از اهداف نگارش این اثر است.
💬 در قرآن مجید آیات مشابهی وجود دارد که مضمون آن ها یکی است، اما برخی کلمات آن ها تفاوت دارد. حکمت این تفاوت ها در این اثر بیان شده است.آیات مشابه، آیاتی است که موضوعی را با الفاظ و تعابیر مشابه بیان می کند، لیکن از نظر چینش و گزینش الفاظ دارای تفاوتهایی است.
🔸 تقدیم و تأخیر، حذف و اضافه، اختلاف در فواصل آیات،اختلاف در نقل، حرف و کلمه مهمترین تفاوت هایی است که در این دسته آیات به چشم می خورد. هدف این پژوهش، کشف حکمت این تفاوتهاست تا گوشه ای از واژه گزینی قرآن نمایان شود. 💬 بر اساس این پژوهش دو عامل سیاق معنوی و سیاق لفظی مهمترین عواملی است که در اسلوب این آیات اثر گذار بوده است. اهمیت سیاق و هماهنگی هر آیه با آیات قبل و بعدش به حدی است که نمی توان آیت مشابه را جایگزین هم کرد. هرگونه تغییری در کلمات از فصاحت و بلاغت کلام می کاهد.
💬رساله حاضر برای بیان این حقایق در دو فصل تنظیم شده است، در فصل نخست، کلیات بحث و نیز مسائلی مقدماتی در زمینة آیات مشابه مطرح شده است و سیر تدوین علم آیات مشابه، اقسام این آیات و اختلاف در نام گذاری علم آیات مشابه از جمله مباحث این فصل است.
🔹 فصل دوم نیز با عنوان آیات مشابه و علل تفاوت الفاظ آن به بررسی حکمت اختلاف تعابیر این دسته آیات اختصاص یافته است. در این فصل ۳۲۱ مجموعه از آیات مشابه که جمعا بالغ بر ۸۲۵ آیه است تحلیل و بررسی شده است. روش اتخاذ در اریة آیات روش ترتیبی است، به نحوی که مباحث از سورة بقره آغاز شده و تا پایان قرآن ادامه می یابد.
✍️ این کتاب به قلم زهره اهوارکی نگاشته شده و در ۵۰۰ نسخه و قطع وزیری به چاپ رسیده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امید من به کسی جز تو نیست آقاجان
🖋حیفه وقتی شما هستی دل به کسی دیگهای ببنیدیم که نمیدونیم چطور جوابمونو میده.
این شمایی که حرف دل ما رو میدونی و حواست بهمون هست.
آقاجان...
نبسته ام به کسی جز دل در این دنیا
نخواه جز تو امیدم رود به سوی کسی
📍صحن انقلاب اسلامی
نشست علمی حکمرانی سایبرنتیک
🎤سخنران:
✅ دکتر محمدرضا سقامنش
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع)
دبیر علمی نشست:
✅حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدتقی کریمی
عضو هیئت علمی و معاون پژوهش بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
⏱زمان: شنبه ۸ دیماه ۱۴۰۳ ، ساعت:۹:۰۰ صبح
🏢مکان: حرم مطهر رضوی،بست طبرسی، بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی،طبقه اول، تالارشیخ طوسی
💻رونمایی از سایت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
در حاشیه نشست شورای علمی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، از سایت این بنیاد رونمایی شد.
🔹در این نشست که در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با حضور دکتر احد فرامرز قراملکی، رئیس این بنیاد و جمعی از محققان و پژوهشگران برگزار شد، از سایت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به آدرس https://islamic-rf.ir/ رونمایی شد.
🔹تازههای نشر، معرفی 114 اثر فاخر برگزیده در جشنوارهها و رویدادهای ملی، تازهترین اخبار، برگزاری نشستهای علمی، گزارش تصویری، محتوای چند رسانهای، پادکست، کلیپهای کوتاه، گزارشی از حضور مدیران بنیاد در شبکههای مختلف سیما، همکاریها و تبادلات علمی با موسسات مختلف و... بخشی از محتوای این سایت را تشکیل میدهد.
🔹معرفی پژوهشکده علوم اسلامی رضوی، مجله مشکوه، گروههای پژوهشی و آستان کتاب از دیگر بخشهای این سایت است.