﷽؛
http://www.erfan.ir/farsi/mafatih447
✅ نماز عفو و نماز استغفار
#دو_رکعت است که در هر رکعت سوره «حمد» و یک مرتبه «إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ» خوانده میشود و بعد از قرائت «حمد» و سوره ، پانزده مرتبه «رَبِّ عَفْوَکَ عَفْوَکَ» و در رکوع ده مرتبه گفته میشود و آن را مانند «نماز جعفر» تمام میکند .
#مؤلّف_گوید
" نماز استغفار همانند نماز عفو است ، جز آنکه به جای «رَبِّ عَفْوَکَ» باید «أَسْتَغْفِرُ اللّٰه» گفته شود و این نماز برای فراوانی روزی سودمند است ، انشاءاللهتعالی".
🌧 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌧
﷽؛
✅ ارزش و عظمت #عيدقربان
#قربان در لغت ، مصدر از ماده #قرب ، به معناى #نزديكشدن و #قربانى آنچه را كه به آن #تقرّب مىجويند ، گفته مىشود .
#قرآنمجيد در دو جا از اين واژه براى #تقرّببهخدا استفاده نموده است ؛
#اول در حكايت فرزندان آدم كه #هابيل گوسفند چاقى و #قابيل گندم نامرغوبى را براى #قربانى به پيشگاه حق آوردند كه در پايان قربانى همراه با تقوا پذيرفته شد .
👈 خداوند متعال در اين باره مىفرمايد :
« وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ ابْنَىْ ءَادَمَ بِالْحَقّ إِذْ قَرَّبَا قُرْبَانًا فَتُقُبّلَ مِنْ أَحَدِهِمَا وَلَمْ يُتَقَبَّلْ مِنَ الْأَخَرِ قَالَ لَأَقْتُلَنَّكَ قَالَ إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ
و داستان دو پسر آدم را كه سراسر پند و عبرت است به درستى و راستى بر آنان بخوان ، هنگامى كه هر دو نفر با انجام كار نيكى به پروردگار تقرّب جستند ، پس از يكى پذيرفته شد ، و از ديگرى پذيرفته نشد . برادرى كه عملش پذيرفته نشد از روى حسد و خودخواهى به برادرش گفت : بى ترديد تو را مىكشم . او گفت : خدا فقط از پرهيزكاران مىپذيرد » .
#دوم در سوره احقاف ، بتپرستان ، بتها را وسيله تقرّب به خدا مىدانستند .
« فَلَوْلَا نَصَرَهُمُ الَّذِينَ اتَّخَذُواْ مِن دُونِ اللَّهِ قُرْبَانًا ءَالِهَةَ بَلْ ضَلُّواْ عَنْهُمْ وَ ذَ لِكَ إِفْكُهُمْ وَ مَا كَانُواْ يَفْتَرُونَ
پس چرا معبودانى كه به جاى خدا انتخاب كردند به گمان اينكه آنان را به خدا نزديك كند ، آنان را هنگام نزول عذاب يارى نكردند بلكه گم شده از دستشان رفتند ، و اين بود سرانجام و نتيجه دروغشان و آنچه را همواره افترا مى زدند » .
👈 در روايات دينى ما ، نماز و نمازهاى نافله و قربانى روز عيد قربان و صدقه دادن به فقيران ، از جمله وسيلههاى تقرّب به خدا بيان شدهاند .
#قربان ، نام يكى از #اعياد رسمى ساليانه مسلمانان ، در #روزدهمذيحجّه است كه آن را #أَضحى نيز مىگويند . و آن روز تاريخى از بزرگترين روزها نزد خداوند است ؛ زيرا روز مراسم قربانى گوسفند در برابر فرمان قربانى كردن اسماعيل عليهالسلام به دست #حضرتابراهيم عليهالسلام ، از بهترين اعمال واجب در مناسك حج است . و از آن پس حاجيان در احياى فداكارى از سوى اين پدر و فرزند، روز عيد قربان در منى قربانى مى كنند .
👈 ابان بن محمد از #امامجواد عليهالسلام روايت مىكند كه فرمود :
« ما مِنْ عَمَلٍ أَفْضَلَ يَوْمَ النَّحْرِ مِنْ دَمٍ مَسْفُوكٍ أَوْ مَشْىٍ فى بِرِّ الْوالِدَيْنِ أَوْ ذِى رَحِمٍ قاطِعٍ يَأْخُذُ عَلَيْهِ بِالْفَضْلِ وَ يَبْدَأُهُ بِالسَّلامِ أَوْ رَجُلٍ أَطْعَمَ مِنْ صالِحِ نُسُكِهِ و دَعا إِلى بَقِيَّتِها جِيرانَهُ مِنَ الْيَتامى وَ أَهْلِ الْمَسْكَنَةِ وَ الْمَمْلُوكِ وَ تَعاهَدَ الْأُسَراءَ
هيچ عملى در روز #عيدقربان برتر نيست ، مگر خونى كه براى قربانى ريخته شود و گامى در راه احسان به پدر و مادر برداشته شود و ديدار خويشى كه گسيخته باشد و به خودگذشتگى و آغاز به سلام بر وى پيشى گيرد و يا مردى از گوشت قربانى خود به همسايگان و مستمندان و يتيمان اطعام نموده و به ملاقات اسيران برود » .
#قربانى به گوسفند يا شترى گفته مى شود كه در #عيدقربان ذبح گردد و آن در #غيرايامحج مستحبّ مؤكّد است در #ايّامحج از اعمال واجبى مى باشد كه در سرزمين منى روز دهم يا يازدهم و دوازدهم و تا آخر ذيحجه برگزار مىگردد . #حاجى قربانى را #سهبخش مى كند، #يكبخش را خود بر مى دارد و #بخشدوم را به فقرا مى بخشد و #بخشسوم را به دوستان هديه مى دهد .
✅ فضيلت #قربانى در روايات
#آداب و #اعمالعيدقربان ، همانند #عيدفطر است ، از جمله #نماز و #غسل و #ادعيه و #تكبيرات و #حرمتروزه و #اطعاممسكينان و #فقيران با صدقات و گوشت قربانى به ويژه اينكه قربانى كردن در عيد قربان مستحبّ مؤكّد است .
👈 رسول الله صلىاللهعليهوآله فرمود :
« خداوند روز #أضحى را #عيد قرار داد تا #فقيران گوشت فراوان به دستشان رسد » .
پس به آنها گوشت بخورانيد .
👈 حضرت على عليهالسلام مى فرمايد :
« اگر مردم مىدانستند كه قربانى در #روزعيدقربان چه اجرى دارد ، وام مىگرفتند و قربانى مى كردند ؛ زيرا با اوّلين قطره خون ، صاحب آن آمرزيده مى شود » .
✅ قرض كردن براى #قربانى
#روايتى،عجيب در اين باب است كه نيكوست براى قربانى قرض كنى .
👈 پيامبر اكرم صلىاللهعليهوآله به امّسلمه كه از ايشان پرسيده بود :
#اىرسولخدا !
#عيدقربان فرا رسيده و من چيزى ندارم قربانى كنم ، آيا قرض كنم و قربانى نمايم ؟
فرمود :
برو قرض كن ؛ زيرا اين بدهى ادا مىشود .
زيرا #قربانى جايگاه ويژه نزد خداوند منّان دارد و #ريختن،خونقربانى براى اهل آن ، جنبه #بيمهعمر و #كفّارهگناهان محسوب مىشود ".
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
👇👇👇
👆👆👆
👈 امام باقر عليهالسلام فرمود :
« إِنَّ اللَّهَ عَزَّوَجَلَّ يُحِبُّ إِطْعامَ الطَّعامِ وَ إِراقَةَ الدِّماءِ بِمِنىً
خداوند غذا دادن به مستمندان و ريختن خون قربانى در منى را دوست دارد » .
#ممكناست همين علاقه خداوند به خاطر بهرهمندى گرسنگان و محرومان از گوشت قربانى باشد و به صورت سيره و سنّت نبوى در جامعه اسلامى رواج داشته باشد .
👈 سالار شهيدان #امامحسين عليهالسلام از همان آغاز حركت خود از مدينه به مكه ، در سال شصت هجرى كه قصد عمره مفرده داشت و نيّت حج تمتّع نا تمام ماند . گرچه به منى نرفت ، ولى قربانى هاى گرانقدرى داد و سرانجام وجود مبارك خويش را هم قربانى اسلامى كرد ، تا مكّه و منى بماند . از اين رو امام سجّاد عليه السلام در احتجاجات خود بر يزيد لعين ،
فرمود :
« أَيُّهَا النَّاسُ مَنْ عَرَفَنى فَقَدْ عَرَفَنى وَ مَنْ لَمْ يَعْرِفْنى فَأَنا اعَرِّفُهُ بِنَفْسى ، أَنَا ابْنُ مَكَّةَ وَ مِنى وَ أَنَا ابْنُ الْمَرْوَةِ وَ الصَّفا
#اىمردم !
هر كه مرا مىشناسد كه مىشناسد و هر كه مرا نمى شناسد خود را معرفى مىكنم ، من فرزند مكه و منى هستم و من فرزند مروه و صفا هستم » .
👈 در #روزعاشورا ، صحنه كربلا نيز شاهد قربانى شدن هفتاد و دو شهيد در آستان قرب و رضاى حق بود و #حضرتزينب عليهاالسلام به خاطر اين جانفشانى برادرش در ميدان جنگ ، هنگامى كه به بدن مطهّر #حضرتسيّدالشهدا عليهالسلام رسيد ، دست و نگاه خويش را رو به آسمان برد و عرضه داشت :
« اللَّهُمَّ تَقَبَّلْ مِنَّا هذَا الْقُرْبانِ
#خدايا !
اين قربانى اندك را از ما بپذير » .
👈 بنابراين كسى كه جانش را فداى دوست حقيقى مىكند ، او از منى و عرفات و مشعر ارث مىبرد ، زيرا اصل زمين مال خداست و آن را به هر كس صلاح بداند واگذار مىكند و سالار شهيدان و شهيدان در راه خدا ، همگى وارثان مشعر و منى هستند و آنان با اهداى جان و فدا كردن فرزند و خانواده ، وارث اسرار نهفته در سرزمين مكّه شوند .
👈 در زيارتنامهها و خطابههاى اسيران اهلبيت از شهيد مظلوم كربلا ، به ذبيح و قتيل ياد شده است . او وارث اسماعيلى بود كه در مناى كربلا ، قربانى حيات دين شد و پيام شرف و عزّت را به انسان ها ابلاغ كرد .
👈 حقيقت دين و حيات باطنى هر مكتبى در اهداى قربانيان و فداكاران حق است و خون آنان ريشه درخت دين را آبيارى مى كند. ملت هايى كه در راه آزادى و استقلال گام برداشته اند ، همواره قربانيان بسيارى را تقديم كرده اند و قربانى دادن و شهادت، رمز پيروزى و عزّت آنان بوده است .
👈 امام سجّاد عليهالسلام در حقّ قربانى چنين فرمود :
#حققربانى آن است كه نيّت آن را براى خدا خالص كنى و خود را در معرض رحمت و قبول الهى قرار دهى و در پى نگاه بينندگان نباشى . اگر چنين بودى ، خود را بيهوده به رنج نيفكندهاى وظاهر سازى نكردهاى و مقصودت ، خدا بوده است .
👈 امام على عليهالسلام فرمود :
شنيدم #رسولخدا صلىاللهعليهوآله روز #عيدقربان ، خطبه مىخواند و مىفرمود :
#امروز روز #ثَجّ و #عَجّ است . #ثَجّ خون قربانىهاست كه مىريزد ، پس نيّت هر كه صادق باشد ، اوّلين قطره خون قربانى او ، كفّاره همه گناهان اوست .
#عَجّ دعاست پس به درگاه خداوند دعا كنيد ، قسم به آن كه جان #محمد صلىاللهعليهوآله در دست اوست ، از اينجا هيچ كس بر نمىگردد ، مگر آمرزيده شود ، جز كسى كه گناه كبيره انجام داده و بر آن اصرار مىورزد و در دل خود تصميم بر ترك آن ندارد . بنابراين حقيقت سنّت عيد قربان و قربانى كردن حيوان ، تقرّب به خدا و پرهيزكارى است ؛ زيرا روح و قلب آدمى در دنيا با آرزوها و هوس ها آلوده مى گردد و با قربانى كردن حيوانى ، در حقيقت ، حيوانيّت هواى نفس و ديو طمع را از بين مى برد .
👈 همانگونه كه امام صادق عليهالسلام در آداب مراقبين حجّ فرمود :
« وَ اصْعَدْ بِرُوحِكَ إِلَى الْمَلَإِ الْاعْلى بِصُعُودِكَ إِلى الْجَبَلِ وَ اذْبَحْ حَنْجَرَةَ الْهَوَى وَ الطَّمَعِ عِنْدَ الذَّبِيحَةِ وَ ارْمِ الشَّهَواتِ وَ الخَساسَةَ وَ الدَّناءَةَ وَ الْافْعالَ الذَّمِيمَةَ عِنْدَ رَمْىِ الْجَمَراتِ
با فراز آمدن بر كوه مشعر روحت را نيز به سوى ملأ اعلى بفرست. هنگام قربانى گلوى هوس و طمع را نيز ببر ، و در رمى جمرات به خواهش ها و پستى و فرومايگى و كردارهاى زشت و ناپسند سنگ بيانداز » .
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#برگرفته از کتاب تفسير و شرح صحيفه سجاديه ، #نوشته حضرت استاد حسین انصاریان
http://www.erfan.ir/farsi/87967.html
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
📝 چرا در #حج باید #قربانی کرد ؟
📖 #قربانیدرحج
#اولاً : برای احیای خاطره #حضرتابراهیمخلیلالرحمان است که در منی فرزند خودش #اسماعیل را قربانی کرد و خداوند بجای #ذبحاسماعیل دستور داد #گوسفندی را قربانی کند .
#ثانیا : قربانی کردن به میمنت و مبارکی پایان پذیرفتن #اعمالحج است که خداوند اساساً آن روز را برای حاجی #عیدقربان قرار داده است .
#ثالثاً : قربانی کردن برای رسیدن فقرا و مساکین به رزق و روزی میباشد تا از ناحیه حجاج که توان و اسطاعت مالی داشته اند خیر و برکتی هم به فقرا برسد .
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
#دانشآموخته ستاد ملی ترویج احکام دین
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
📝 #عیدقربان در اسلام از چه جایگاهی برخوردار است ؟
📖 در روایات از #عیدقربان ، به نامهای #عیدالأضحی و #عیدنحر یاد شده است ، که در لغت همه اینها اشاره به #قربانیکردنشتر و یا #گوسفند در #روزدهم ماه ذیالحجه است ؛ لذا چون در این روز ، #قربانی انجام میشود ، به #عیدقربان نامگذاری شده است . #عیدقربان ؛ از گرامیترین عیدهای مسلمانان میباشد که روز اثبات عشق و تسلیم در برابر امر الهی و آزمایش و امتحان #حضرتابراهیم و #حضرتاسماعیل علیهماالسلام است که از آن سربلند بیرون آمدند ؛ لذا به یاد #حضرتابراهیم علیهالسلام و فرزندش #اسماعیل علیهالسلام ، توسط بسیاری از مسلمانان جشن گرفته میشود .
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
#دانشآموخته ستاد ملی ترویج احکام دین
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
033033.mp3
184.4K
﷽؛
#سوره_أحزاب_آیه33
" وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَىٰ ۖ وَأَقِمْنَ الصَّلَاةَ وَآتِينَ الزَّكَاةَ وَأَطِعْنَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ ۚ إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا "
@Javanmardi_langarudi
#آیه_تطهیر
#استاد_پرهیزگار
033033-۱.mp3
65.5K
﷽؛
#ترجمه_سوره_أحزاب_آیه33
" و در خانه هاى خود بمانید ، و همچون دوران جاهلیت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید ، و نماز را بر پا دارید ، و زکات را بپردازید ، و خدا و رسولش را اطاعت کنید ; خداوند فقط مى خواهد پلیدى و گناه را از شما اهلبیت دور کند و کاملاً شما را پاک سازد ".
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
#ابلاغ_ولایت_امیرالمؤمنین (علیه السلام)
" #جبرئیل سه مرتبه بر من (پیامبر) نازل شد و از طرف خداوند ، مرا مأمور کرد که در این محل اجتماع بپا خیزم و بر هر سفید و سیاهی اعلام کنم که علی بن ابی طالب برادر و وصی و جانشین من بر امتم و امام بعد از من است ".
#فرازےازخطبہ_غدیر
﷽؛
✅ محاسبه مسافت شرعی و حد ترخص
📝 سؤال : در مسیری که از شهر برای #مسافرت خارج می شویم ، روستایی وجود دارد که خیلی به شهر نزدیک است ، برای #محاسبۀ_مسافت_شرعی و #حد_ترخص، ملاک انتهای شهر است یا انتهای روستا ؟ به عبارت دیگر آیا در این موارد روستا جزء شهر است ؟
📖 جواب : معیار ، نظر عرف محل است ، اگر به طوری است که روستا عرفا جزء شهر محسوب می شود ، مسافت شرعی و حد ترخص از انتهای روستا محاسبه می شود ، وگرنه از #انتهای_شهر محاسبه می شود ، هر چند روستا خیلی به شهر نزدیک باشد .
#رهبر_فرزانه_انقلاب_اسلامی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#افطاری_دادن
🌷 امام علی (علیه السلام) می فرمایند :
" کسی که مؤمن روزه داری را در عید غدیر افطار دهد ، مانند این است که صدهزار پیامبر و صدیق و شهید را افطاری داده است ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔹شأن نزول آیه ولایت
#سوره_مائده_آیه55
(( إِنَّما وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ ))
📝 در تفسیر «مجمع البیان» و کتب دیگر از «عبداللّه بن عباس» چنین نقل شده :
" روزى در کنار چاه زمزم نشسته بود و براى مردم از قول پیامبر (صلى الله علیه وآله) حدیث نقل مى کرد ، ناگهان مردى که عِمامه اى بر سر داشت و صورت خود را پوشانیده بود نزدیک آمده و هر مرتبه که «ابن عباس» از پیغمبر اسلام (صلى الله علیه وآله) حدیث نقل مى کرد ، او نیز با جمله «قالَ رَسُولُ اللّه (صلى الله علیه وآله)» حدیث دیگرى را از پیامبر (صلى الله علیه وآله) نقل مى نمود ".
«ابن عباس» او را قسم داد تا خود را معرفى کند ، او صورت خود را گشود و صدا زد اى مردم ! هر کس مرا نمى شناسد ، بداند من «ابوذر غِفارى» هستم ، با این گوش هاى خودم از رسول خدا (صلى الله علیه وآله) شنیدم ـ و اگر دروغ بگویم هر دو گوشم کَر باد ـ و با این چشمان خود این جریان را دیدم ـ و اگر دروغ بگویم هر دو کور باد ـ که پیامبر (صلى الله علیه وآله) فرمود :
عَلِىٌّ قائِدُ الْبَرَرَةِ وَ قاتِلُ الْکَفَرَةِ مَنْصُورٌ مَنْ نَصَرَهُ مَخْذُولٌ مَنْ خَذَلَهُ :
«على (علیه السلام) پیشواى نیکان است ، و کشنده کافران ، هر کس او را یارى کند ، خدا یاریش خواهد کرد ، و هر کس دست از یاریش بردارد ، خدا دست از یارى او برخواهد داشت».
سپس «ابوذر» اضافه کرد : اى مردم ! روزى از روزها با رسول خدا (صلى الله علیه وآله) در مسجد نماز مى خواندم ، سائلى وارد مسجد شد و از مردم تقاضاى کمک کرد ، ولى کسى به او چیزى نداد ، او دست خود را به آسمان بلند کرده ، گفت :
خدایا تو شاهد باش ! من در مسجد رسول تو تقاضاى کمک کردم ، ولى کسى جواب مساعد به من نداد .
در همین حال على (علیه السلام) که در حال رکوع بود با انگشت کوچک دست راست خود اشاره کرد . سائل نزدیک آمد و انگشترى را از دست آن حضرت بیرون آورد .
پیامبر (صلى الله علیه وآله) که در حال نماز بود ، این جریان را مشاهده کرد ، هنگامى که از نماز فارغ شد ، سر به سوى آسمان بلند کرده ، چنین عرض کرد :
« خداوندا ! برادرم موسى (علیه السلام) از تو تقاضا کرد که روح او را وسیع گردانى ، کارها را بر او آسان سازى ، و گره از زبان او بگشائى تا مردم گفتارش را درک کنند ، و نیز موسى (علیه السلام) درخواست کرد ، هارون که برادرش بود را وزیر و یاورش قرار دهى و به وسیله او نیرویش را زیاد کنى و در کارهایش شریک سازى !
خداوندا ! من محمّد پیامبر و برگزیده توام ، سینه مرا گشاده کن ، کارها را بر من آسان ساز ، از خاندانم على (علیه السلام) را وزیر من گردان ، تا به وسیله او ، پشتم قوى و محکم گردد ».
«ابوذر» مى گوید : هنوز دعاى پیامبر (صلى الله علیه وآله) پایان نیافته بود که جبرئیل نازل شد و به پیامبر (صلى الله علیه وآله) گفت : «بخوان».
پیامبر (صلى الله علیه وآله) فرمود : چه بخوانم ؟
گفت : بخوان : «اِنَّما وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِیْنَ آمَنُوا...».
#تفسیرنمونه_جلدچهارم
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
005055.mp3
94.3K
🌷 سوره مائده ، آیه 55
( إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ )
#آیه_ولایت
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
005055(2).mp3
38.9K
🌷 سوره مائده ، ترجمه آیه 55
" سرپرست و ولىّ شما ، تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آورده اند ; همان ها که نماز را بر پا مى دارند ، و در حال رکوع ، زکات مى دهند ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 تهیه آب وضو از طرف جبرئیل
📝 انس بن مالک گوید :
" روزی رسول خدا نماز عصر را با ما خواند در رکعت اول مقداری درنگ کرد تا آنجا که پنداشتیم سهو و غفلتی روی داده است ، سپس سر برداشت و گفت :
سَمِعَ اللهُ لِمَنْ حَمِدَهُ
و بقیه نماز را کوتاه خواند ، آنگاه با چهره چون ماه شب چهارده خود به ما روی کرد و فرمود :
چرا برادر و پسر عمویم علی بن ابی طالب را نمی بینم ؟
گفتیم : ما هم او را ندیده ایم ای رسول خدا !
حضرت با صدای بلند فرمود :
ای علی ! ای پسر عمو !
علی از آخر صفها پاسخ داد :
لبیک یا رسولَ الله !
پیامبر فرمود :
نزدیک من بیا .
انس گوید :
او پیوسته صفها را می شکافت و از سر و دوش مهاجر و انصار ، خود را به پیامبر رسانید و مرتضی به مصطفی نزدیک شد .
پیامبر فرمود :
چرا از صف اول باز ماندی ؟
علی گفت :
شک داشتم که وضو دارم یا نه ، به منزل فاطمه رفتم ، حسن و حسین را صدا زدم کسی پاسخم را نگفت . ناگاه کسی از پشت سر مرا صدا زد و گفت :
ای ابوالحسن !
به پشت سر بنگر . به پشت خود برگشتم ، تشتی دیدم و در آن سطلی پر از آب و بر روی آن یک حوله ، حوله را برداشتم و از آن آب ، وضو ساختم ، آبی بود به نرمی کره و طعم عسل و بوی مشک ، سپس روی برگرداندم و نفهمیدم چه کسی سطل و حوله را گذاشت و چه کسی برداشت ."
پیامبر لبخندی در چهره علی زد و او را در آغوش کشید و پیشانیش را بوسید و فرمود :
(( آیا تو را مژده ندهم ؟ آن سطل از بهشت بود و آن آب از بهشت برین و آنکه تو را برای نماز آماده ساخت ، جبرئیل بود و آنکه حوله به دستت داد میکائیل ، سوگند به آنکه جانم در دست اوست ، اسرافیل چندان شانه مرا گرفت { و در رکوع نگاه داشت } تا تو به نماز رسیدی و به من گفت :
" درنگ کن تا آن کسی که به منزله نفس تو و پسر عموی توست از راه فرا رسد ، سوگند به آنکه جان محمد در دست اوست ، اسرافیل پیوسته دست مرا بر روی زانوهایم [ در رکوع ] نگاه داشت ، تا تو < علی > به نماز من برسی و ثواب آن را دریابی ، آیا مردم مرا درباره دوستی تو سرزنش میکنند ، حال آنکه خدا و فرشتگان او در بالای آسمان تو را دوست می دارند )).
#بحارالأنوار
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
مالک اشتر.mp3
1.21M
﷽؛
#ابلاغ_ولایت_امیرالمؤمنین (علیه السلام)
" ای مردم ! بدانید که خداوند علی را برایتان صاحب اختیار و امام قرار داده ، پیروی او را بر مهاجران و انصار و بر صحرانشینان و شهروندان و بر عجم و عرب و آزاد و برده و بر کوچک و بزرگ و سفید و سیاه و بر هر یکتاپرستی لازم شمرده است ".
#فرازےازخطبہ_غدیر
﷽؛
✅ رعايت احکام تجويد در نماز
📝 سؤال : آیا رعایت #احکام_تجويد (مثل مد ّلازم و ادغام) در نماز لازم است ؟
📖 جواب : لازم نیست ، ولی احتیاط مستحب آن است که #مدّ لازم و عدم #وقف بر حرکت و وصل بر سکون و #ادغام در حروف #یرملون رعایت شود .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 امام رضا (علیه السلام) فرمودند :
" روز غدیر روز تبسم به روی مومنین است . کسی که در این روز به روی برادر مؤمنش تبسم کند ، خداوند در روز قیامت نظر رحمت به او می افکند ، هزار حاجتش را برآورده ساخته و قصری از در سفید برایش بنا می کند و صورتش را زیبا می سازد ".
﷽؛
" #روزغدیر بیانگر اکمال دین ، اتمام نعمت و رضایت به اسلام بعنوان دین مردم تا قیامت است ".
' الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا '
#سورهمائدهآیه3
#برگرفته از کتاب توبه آغوش رحمت #نوشته استاد حسین انصاریان
﷽؛
🌐 عَلِیٌ حُبُّهُ جُنَّة ، قَسيٖمُ النّٰارِ وَالْجَنَّةِ
وَصِيُّ الْمُصْطَفَیٰ حَقَّاً ، اِمامُ الإِنْسِ وَالْجِنَّةِ
#عیدسعیدغدیر ، روز به امامت رسیدن مولیالموحدین ، امامالمسلمین ، امامالمتقین ، قائدُ الغرِّالمحجّلین ، یعسوبالدین ، آقامون امیرالمؤمنین #علیبنابیطالب "علیهآلافالتحیةوالثناء" را محضر فرزندشان صاحبعصر ولےوقت امامزمان «عجلاللهتعالیفرجهالشریف» و عموم محبین و موالیان خاندان رسالت تبریک و تهنیت و شادباش عرض مینمایم
إنشاءاللهتعالی همه محبین و موالیان خاندان رسالت در پناه خداوند عزوجل و أنبیاء عظام و أئمه معصومین علیهمالسلام محفوظ و مؤید و منصور باشند 🌐
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی ❄️
﷽؛
#ابلاغ_ولایت_امیرالمؤمنین (علیه السلام)
" پس از من 'پیامبر' به فرمان پروردگار ، علی ، ولی و صاحب اختیار و امام شماست . آن گاه امامت ، از نسل علی خواهد بود . این قانون تا برپایی رستاخیز دوام دارد ".
#فرازےازخطبہ_غدیر
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
مزدرسالت چیست.mp3
9.08M