هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
#صحیفهیسجادیه ؛ بهترین راه شناخت #امامسجاد علیهالسلام
💎 برای شناخت #امامسجاد علیهالسلام باید به سراغ #صحیفهیسجادیه رفت .
باید برای مردم ، علاوه بر ذکر مصائب ، فضائل #اهلبیت علیهمالسلام را نیز از کلمات خود ایشان انتخاب و بیان کرد .
نباید از #امامسجاد علیهالسلام که امامی شجاع و آگاه و عالم و دلیل بر توحید خداوند بود به عنوان #امامبیمار تعبیر کرد .
#حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ ✅ معرفی #صحیفهسجادیه #صحیفهسجادیه کتابی حاوی ۵۴ دعا از #امامسجاد علیهالسلام است . این کتاب
﷽؛
#مجالستباقرآن ، مجالست با خود #حضرترسول صلیاللهعلیه وآلهوسلم است .
همچنین #آثاراوصیاء مانند #صحیفهسجادیه و #نهجالبلاغه مثل این است که با خودشان داریم مکالمه و صحبت میکنیم و داریم گوش میدهیم که اصلاً چه میفرمایند .
#حضرتآیتاللهبهجت
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ معرفی #صحیفهسجادیه
#صحیفهسجادیه کتابی حاوی ۵۴ دعا از #امامسجاد علیهالسلام است . این کتاب پس از #قرآن و #نهجالبلاغه مهمترین میراث مکتوب شیعه به حساب میآید و به نامهای #خواهرقرآن و #انجیلاهلبیت نیز مشهور است . #صحیفه مانند #قرآن و #نهجالبلاغه از نظر فصاحت و بلاغت مورد توجه قرار گرفته است . این كتاب ارزشمند #مجموعهدعاهایی است كه #امامسجاد علیهالسلام انشاء فرموده و به دست مبارك فرزندش #امامباقر علیهالسلام نگاشته شده است . معروفترین دعای صحیفه #دعایمکارمالاخلاق است . بر این اثر شرحهای بسیاری نوشته شده که مشهورترین آنها #ریاضالسالکین نوشته #سیدعلیخانشیرازی است . #صحیفه به سیزده زبان از جمله فارسی و انگلیسی ترجمه شده است .
#نامها
به باور برخی صاحبنظران مسلمان ، #صحیفهسجادیه پس از #قرآن و #نهجالبلاغه بزرگترین گنجینه حقایق و معارف الهی است و بدین رو ، به آن #اختالقرآن {خواهر قرآن} ، #انجیلاهلبیت ، #زبورآلمحمد و #صحیفهکامله لقب دادهاند .
#گفتهاند علت نامگذاری این کتاب به #صحیفهکامله این است که نزد #زیدیه نسخهای از صحیفه وجود دارد که کامل نیست ، بلکه در حدود نصف صحیفه کامله است . به همین سبب ، #امامیه صحیفه موجود نزد خویش را #صحیفهکامله گویند .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ نام و القاب #زينالعابدين عليهالسلام
👈 نام نامى و اسم گرامى آن حضرت ، #على است و از بعضى روايات استفاده مىشود ، در اولاد پسر ، بزرگترين فرزند #حضرتحسين عليهالسلام است و دو فرزند پسر ديگر آن حضرت نيز #على نام داشتند .
سبب اين كه #امامحسين عليهالسلام نام هر سه فرزند پسر خود را ، #على انتخاب كرد ، عشق عجيبى بود كه به پدربزرگوارش #اميرالمؤمنين داشت و هم درسى بود كه به امّت اسلام داد تا در انتخاب نام فرزندان ، بهترين نام و با معناترين اسم را برگزينند ، تا به هنگام صدا كردن فرزندان ، چهرههاى پاك الهى در ذهن آنان و شنوندگان ديگر تداعى شود ، تا از اين رهگذر جرقّهاى به قلوب بزند و از شعله آن ، روح و جان به اوصاف اولياى الهى متّصف شود .
آن حضرت به خاطر حالات و روحيّات و كمالات و اعمال و اخلاق و اوصاف و واقعيّتهايى كه داشتند ملقّب به القاب زير شدند ، القابى كه معانى آن در تمام شؤون هستى آن حضرت تجلّى داشت :
#سيّدالعابدين ، #زينالصالحين، #وارثعلمالنّبيّين ، #وصىّالوصيّين ، #خازنوصاياالمرسلين ، #امامالمؤمنين ، #منارالقانتينوالخاشعين ، #متهجّد ، #زاهد ، #عابد ، #عدل ، #سجّاد ، #بَكّاء ، #ذوالثَّفِنات¹ #امامالامّة ، #أبوالأئمّة ، #حبيب ، #زكىّ ، #امين ، #زينالعابدين
¹ پينههايى كه از كثرت عبادت بر مواضع سجده ظاهر مىگردد .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#لقبزينالعابدين عليهالسلام
💎 در اين كه آن حضرت را #زينالعابدين مىگويند دو #روايت جالب در بهترين #كتبحديث آمده :
1⃣ عمران بن سليم مىگويد : هرگاه زُهرى از #علىّبنالحسين مطلبى نقل مىكرد ، مىگفت : مرا #زينالعابدين روايت كرد . يك بار سفيان بن عُيَيْنه به او گفت : از چه جهت او را #زينالعابدين مىگويى ؟
#پاسخ داد : از سعيد بن مسيّب شنيدم كه #رسولخدا فرمود :
يُنادِى مُنادٍ : أَيْنَ زَيْنُ العابِدين ؟
روز قيامت ، فرياد كنندهاى آواز برآرد : #زينتعبادتكنندگان ، كجاست ؟
چنان مىبينم كه فرزندم #علىّبنالحسين با تمام وقار و سكون در ميان مردم محشر براى رسيدن به جايگاهش قدم بر مىدارد .
2⃣ سحرگاهى در حال عبادت و مناجات بود ، مناجاتى عاشقانه و عبادتى خالصانه ، ابليس به صورتى وحشتناك در برابرش مجسّم شد تا وى را از حال خوشى كه با محبوبش داشت باز دارد ، آن حضرت كمترين توجّهى به آن شبح هولناك و چهره ترسآور نكرد ، به قيام و قعود و به ذكر و مناجاتش ادامه داد كه ناگهان شنيد گويندهاى از طرف غيب ، سه مرتبه فرياد زد .
أنْتَ زَيْنُ الْعابِدينَ حَقّاً
تو ، به حقيقت #زينتعبادتكنندگان هستى !
#پینوشت
#بحارالانوار
#عللالشرایع
#کشفالغمّه
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#علی نام فرزندان #امامحسین علیهالسلام
📝 پرسش : چرا #امامحسین علیهالسلام نام تمام پسرانش را #علی گذاشت ؟
📖 پاسخ : #معاویه ، #مروانبنحکم را والى مدینه قرار داد و به او فرمان داد که براى جوانان قریش سهمیّهاى از بیتالمال قرار دهد ؛ او نیز چنین کرد .
#امامسجّادعلىبنالحسین علیهالسلام مىگوید :
من به نزد او رفتم تا حقّ خود را از بیتالمال بگیرم #مروان به من گفت :
نامت چیست ؟
گفتم : #علىبنالحسین
پرسید : نام برادرت چیست ؟
گفتم : #على !
گفت : #على و #على ؟!
پدرت چه منظورى دارد که نام همه فرزندانش را #على مىگذارد ؟ سپس سهمیّه مرا مشخص کرد . وقتى که به نزد پدرم بازگشتم و ماجرا را بازگو نمودم ؛ پدرم فرمود :
{ وَیْلی عَلَى ابْنَ الزَّرْقاءِ دَبّاغَةِ الاُدُمِ ، لَوْ وُلِدَ لی مِائَةٌ لاَحْبَبْتُ أَنْ لا اُسَمِّىَ أَحَداً مِنْهُمْ إِلاّ عَلیّاً
واى بر پسر زن زاغ چشمى که پوستها را دبّاغى مىکرد ، من اگر #یکصدفرزند داشته باشم ، دوست دارم جز #على نامى دیگر براى آنان انتخاب نکنم }.(1)
آرى دشمنان اسلام و اهلبیت علیهمالسلام مىخواستند نام #على از اذهان مردم فراموش شود ، ولى #فرزندانعلى علیهالسلام سعى داشتند این نام هر چه پررنگ تر در سینهها نقش بندد ، به همین دلیل #امامحسین علیهالسلام نام #على را براى همه فرزندانش برگزیده بود ، تا خارى در چشم دشمنان باشد .(2)
#پینوشت
(1). کافى، ج 6، ص 19، ح 7 و بحارالانوار، ج 44، ص 211، ح 8.
(2). گرد آوری از کتاب: عاشورا ریشه ها، انگیزه ها، رویدادها، پیامدها، زیر نظر #آیتاللهمکارمشیرازی ص 275.
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
❓#سوال
⁉️ مدت بیماری امام سجاد(ع) در واقعه عاشورا چقدر طول کشید؟
🔸بیشتر روایات و نقل های معتبر، بیماری حضرت زین العابدین(ع) را تنها در همان شب و روز عاشورا عنوان می کنند که ممکن است اثر آن تا چند روز بعد از آن نیز باقی بود.
1⃣ امام سجاد(ع): «هنگامی که پدرم نزدیک مغرب در شب عاشورا اصحاب را جمع کرد برای این که آنها را مرخص کند. من نزدیک او شدم تا آنچه را برای آنها می گوید بشنوم و من در آن هنگام مریض بودم.
2⃣ امام سجاد(ع): «من در آن شبی که پدرم در صبحش به شهادت رسید نشسته بودم و عمه ام حضرت زینب(س) نزد من مشغول پرستاری من بود»، در این هنگام پدرم در پنهانی از اصحابش کناره گرفت و نزد او «جُوَین»(یا جون یا حویّ] غلام ابوذر غفاری بود و او شمشیرش را اصلاح می کرد و پدرم اشعاری را می خواند. آن اشعار را دو بار یا سه بار تکرار کرد تا آن که من آن را فهمیدم و آنچه را می خواست، دانستم. پس گریه راه گلویم را بند آورد. اشک هایم را پاک کردم و سکوت کردم.
3⃣ شیخ مفید(م 413ق): «حمید بن مسلم گوید: ... به على بن الحسین(ع) که دارای بیماری سختى بود و روى فرشى افتاده بود، رسیدیم، گروهى از پیادگان همراه شمر سر رسیدند پس به شمر گفتند: آیا این بیمار را نمی کشى؟ من گفتم: سبحان الله آیا افراد کم سن و سال را هم می کشند؟ او نوجوانی است که همین بیمارى او را بس است؟ پس پیوسته آن جا بودم تا آنان را از او دور کردم.
4⃣ محمد بن سعد(م 230ق) در «الطبقات الکبری»: «آن روز(عاشورا) که على بن الحسین همراه پدرش بود، بیست و سه یا بیست و چهار سال داشت و هر کس بگوید که او در آن زمان کوچک بوده و موى بر نیاورده بوده، بی اساس است؛ ولی او آن روز بیمار بود و به همین جهت کشته نشد.
5⃣ در «بلاغات النساء» چنین آمده است: حِذام یا حُذَیم اسدى گفت: سال 61 [هجرى ]، سال شهادت حسین(ع)، به کوفه وارد شدم. زنان کوفه را در آن زمان دیدم که بر سر و صورت خود می زنند و گریبان می درند و دیدم که زین العابدین(ع) با صدایى آهسته و پیکرى نحیف از بیمارى می گوید: «اى کوفیان! شما بر ما می گِریید؟! پس چه کسى جز شما ما را کُشت؟
6⃣ امام صادق(ع)، از پدرانش چنین گزارش فرمود: «هنگامى که زنان را از کربلا به کوفه وارد کردند، زین العابدین(ع) بدنش نحیف شده و از بیمارى، رنجور بود...
آنچه ما درباره مدت بیماری امام سجاد(ع) در منابع روایی یافتیم، همان است که ذکر شد.
👈 حضرت استاد شیخ حسین انصاریان
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🚨 بیماری امام سجاد(ع) یک مصلحت الهی
#پرسش
آیا درست است که به امام سجاد(علیه السلام) امام بیمار گفته شود؟
#پاسخ_اجمالی
امام چهارم تنها در كربلا مدت كوتاهى بيمار بوده است و پس از آن بهبود يافته و در حدود 35 سال از سلامت جسمى بر خوردار بوده است. بى شك بيمارى موقت آن حضرت در آن حادثه، عنايت خداوندى بوده است تا بدين وسيله از وظيفه جهاد معذور گردد. بيمارى ایشان، هرگز به معناى ضعف روحى و ناتوانى در برابر دشمن نبود. امام نه تنها در آن شرائط دشوار اسيرى، پناهگاه اسيران و آرام بخش دل هاى دردمند آنان بود، بلکه با دشمن با شجاعت برخورد مى كرد و سخنراني ها و مناظرات پر شور آن حضرت در كوفه و شام گواه اين معناست.
#پاسخ_تفصیلی
متاسفانه بسیارى از مردم نا آگاه، از امام چهارم(علیه السلام) به عنوان امام بیمار یاد مى کنند و با ذکر این لقب، در ذهن آنان شخصى رنجور و ناتوان با چهره اى زرد و پژمرده و روحى افسرده تداعى مى شود در حالى که واقعیت غیر از این است، زیرا امام چهارم تنها در کربلا مدت کوتاهى بیمار بوده است و پس از آن بهبود یافته و در حدود 35 سال همچون سایر امامان از سلامت جسمى بر خوردار بوده است. بى شک بیمارى موقت آن حضرت در آن حادثه، عنایت خداوندى بوده است تا بدین وسیله از وظیفه جهادمعذور گردد(1) و وجود مقدسش از خطر کشتار مزدوران یزیدمحفوظ بماند و از این رهگذر، رشته امامت تداوم یابد. اگر حضرت بیمار نبود مى بایست در جهادبا یزیدیان شرکت کند و در این صورت همچون سایر فرزندان و یاران پدرش به شهادت مى رسید و نور هدایت خاموش مى شد.
«سبط ابن الجوزى» مى نویسد:
على بن الحسین چون بیمار بود کشته نشد.(2)
«محمد بن سعد» مى نویسد:
آن روز(عاشورا) که على بن الحسین همراه پدرش بود، بیست و سه یا بیست و چهار سال داشت و هر کس بگوید که او در آن زمان کوچک بوده و موى بر نیاورده بوده، بى اساس است؛ بلکه او آن روز بیمار بود و به همین جهت در جنگ شرکت نکرد.(3)
«ابن سعد» همچنین گزارش مى دهد که:
پس از کشته شدن حسین بن على، شمربه سوى على بن الحسین آمد و او بیمار بود و در بستر خوابیده بود.
شمرگفت: این را بکشید. یکى از همراهان وى گفت: سبحان الله! آیا جوانى را که بیمار است و در جنگ هم شرکت نداشته بکشیم؟ در این هنگام «عمر بن سعد» در رسید و گفت: با این زنان و این بیمار کارى نداشته باشید.(4)
«شیخ مفید» از«حمید بن مسلم»، یکى از سپاهیان یزید، چنین نقل مى کند:
(روز عاشورا) به چادر على بن الحسین رسیدیم، او سخت بیمار و بر بسترى خوابیده بود. شمربا گروهى از پیادگان آمد، به او گفتند: آیا این بیمار را نمى کشى؟ من گفتم: سبحان الله! آیا کودکان را هم مى کشید؟!(5) این کودکى است و بیمارى او را از پا در خواهد آورد، و چندان از این سخنان گفتم تا آنان را از کشتن او باز داشتم. در این هنگام «عمر بن سعد» آمد. زنان به روى او فریاد زدند و گریستند. او به افراد خود گفت: هیچ کس از شما به خانه هاى این زنان داخل نشوید و متعرض این جوان نشوید.(6)
چنانکه ملاحظه شد، بیمارى امام چهارم، مصلحتى الهى بود که موجب حفظ حیات آن حضرت گردید و هرگز به معناى ضعف روحى و عجز و ناتوانى او در برابر دشمن نبود. امام نه تنها در آن شرائط سخت و دشوار اسیرى، ملجا و پناهگاه اسیران و آرام بخش دل هاى دردمند آنان بود، بکله با دشمن با شجاعت و شهامت بر خورد مى کرد و سخنرانی ها و مناظرات پر شور آن حضرت در کوفه و شام گواه این معناست. چنانکه پس از انتقال اسیران به کوفه، به دنبال گفتگوى تندى که در مجلس عبید الله بن زیاد بین او و امام صورت گرفت، عبید الله خشمگین شد و دستور قتل حضرت را صادر کرد، اما امام فرمود:«مرا به کشتن تهدید مى کنى؟! آیا نمى دانى که کشته شدن، براى ما یک امر عادى بوده و شهادت براى ما کرامت و فضیلت است»؟(7)، (8)
@Javanmardi_langarudi
👇👇👇
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
☝☝☝
#پی_نوشت
🍃 (1). مسعودى، اثبات الوصیه، ص 167 و ر. ك به: سبط ابن الجوزى، تذكره الخواص، نجف، المطبعه الحيدريه، 1383 ه. ق، ص 324.
🍃 (2). سبط ابن الجوزى، تذكره الخواص، نجف، المطبعه الحيدريه، 1383 ه. ق، ص 324.324 و ر.ك به: ابن العماد الحنبلى، شذرات الذهب فى اختيار من ذهب، الطبعه الأولى، بيروت، دارالكفر، ج 1، ص 105.
🍃 (3). الطبقات الكبرى، بيروت، دار صادر، ج 5، ص 221.
🍃 (4). الطبقات الكبرى، ص 212 و ر. ك به: ابن كثير، البدايه و النهايه، الطبعه الثانيه، بيروت، دار المعارف، 1977 م، ج 9، ص 104.
🍃 (5). احتمالاً حميد بن مسلم عمداً به منظور جلب ترحم آنان، حضرت را(كه لاغر و ضعيف گشته بود) كودك ناميده است و يا بعدها چنين كارى را به خود نسبت داده است تا نزد شيعيان قدرى از بار گناه خود بكاهد.اخطب خوارزمى، مقتل الحسين، تحقيق و تعليق: شيخ محمد سماوى، قم، مكتبه المفيد، ج 2، ص 43.
🍃 (6). الارشاد، قم، مكتبه بصيرتى، ص 242 و ر. ك به: محمد بن جرير الطبرى، تاريخ الأمم و الملوك، بيروت، دار القاموس الحديث، ج 6، ص 260(حوادث سال 61)؛ اخطب خوارزمى، مقتل الحسين، تحقيق و تعليق: شيخ محمد سماوى، قم، مكتبه المفيد، ج 2، ص 38.
🍃 (7). اخطب خوارزمى، مقتل الحسين، تحقيق و تعليق: شيخ محمد سماوى، قم، مكتبه المفيد، ج 2، ص 43.
🍃 (8). گردآوري از کتاب: سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق(علیه السلام)، قم، 1390هـ.ش، ص 238.
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ گوشهای از #مصائباهلبیت علیهمالسلام در #شام در بیان #حضرتزینالعابدین علیهالسلام
#امامسجاد علیهالسلام به #نعمانبنمنذر فرمودند :
مصائب اسارت در #شام بسیار سنگین بود ...
#نعمان پرسید آن مصائب چه بود ؟
#حضرت فرمودند :
از طلوع آفتاب تا نزدیک غروب در کوچه و بازار با #ساز و #آواز ما را در برابر تماشای مردم در کوچه و بازار گردش دادند و میگفتند : ای مردم بکشید آن ها را که در اسلام هیچ گونه احترامی ندارند !
ما را به یک #ریسمان بستند و با این حال ما را از در خانهی #یهود و #نصاری عبور دادند .
ما را به بازار #بردهفروشان بردند و خواستند ما را به جای غلام و کنیز بفروشند ولی خداوند این موضوع را برای آنها مقدور نساخت .
ما را در مکانی جای دادند که سقف نداشت و روزها از گرما و شبها از سرما آرامش نداشتیم و از تشنگی و گرسنگی و خوف کشته شدن همواره در وحشت و اضطراب به سر میبردیم...
#برگرفته از کتاب تذکره الشهداء، ج۲، ص۳۲۳.
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💕 اهلبیت را کنار دروازهی شهر سه روز متوقف نمودند تا شهر را بیارایند و با هر زیور و زینتی که در آن بود آذین بندان کردند چنانکه تا به حال کسی ندیده بود .
💕 اهالی شهر رقص کنان با دف و طبل و بوق و دهل بیرون آمدند .¹
💕 سر مقدس #سیدالشهداء را در روز اول ماه صفر وارد دمشق کردند و آن روز را بنی امیه عید گرفتند .²
#پےنوشت
۱. کامل بهائی ، ج۲ ، ص۲۹۲.
۲. مصباح کفعمی ، ص۵۱۰.
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
یاد گرفتن #احکامخدا واجب است
✅ تعطیلی #عزاداری هنگام #نماز
« بیشک #تعطیلکردنعزادارى هنگام #اذان و پرداختن به #نمازاوّلوقت #بسیارپسندیده و #امریمستحسن است که در خیلى از جاها #شروعشده و #انشاءالله گسترش یابد و فراگیر شود » .
✅ تقدم #اطاعتوالدین بر #نمازاولوقت
📝 سوال : #نمازاولوقت واجبتر است یا امر و فرمان #پدرومادر ؟ یعنی اگر #مادر یا #پدر انسان امر به کاری کرد آیا باید ابتدا آن کار را انجام داد یا نماز اول وقت را به جا آورد ؟
📖 جواب : در صورتی که #ترکفرمانپدر یا #مادر باعث #ایذاء آنها گردد ، انجام فرمان آنها #مقدم است . زیرا #نمازاولوقت #مستحب است ولی #اطاعتپدرومادر در آنچه گفته شد #واجب میباشد .
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#هشتدرسزندگی
👈 شخصى از #حضرتسجاد عليهالسلام سوال كرد : چگونه صبح كردى ؟
#امامفرمود : در حالى صبح کردم كه #هشتطلبكار #هشتچيز را از من مطالبه مىكنند ،
آن #شخص عرض كرد :
#يابنرسولالله ! كيستند آن #هشتطلبكار ؟
#امام به طور اختصار فرمود :
#خداىمتعال ، عمل به واجبات را طلب مىكند .
#نبىاسلام ، عمل به سنن را طلب مىكند .
#اهلوعيال ، روزى حلال را طلب مىكند .
#نفساماره ، شهوت را طلب مىكند .
#شيطان ، نافرمانى از حق را طلب مىكند .
#رقيبوعتيد ، عمل صالح را طلب مىكند .
#ملكالموت ، روح را طلب مىكند .
#زمين ، بدن و كالبد را طلب مىكند .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی 🌐