۲ اردیبهشت
۲ اردیبهشت
۲ اردیبهشت
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 131 و 132 )
🌺🍃
🕋 إِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُ أَسْلِمْ قَالَ أَسلَمْتُ لِرَبِّ العَالَمِينَ ﴿۱۳۱﴾
🕊 (بخاطر بیاورید) هنگامی را که پرورودگار ابراهیم به او گفت: تسلیم شو. گفت: در برابر پروردگار جهانیان تسلیمم.
🔸1. مقامات والطاف الهی، بدون دلیل به کسی واگذار نمی شود. اگر خداوند ابراهیم(ع) را برمی گزیند، به خاطر روحیه ی تسلیم پذیری او در برابر خداست.
🔸2. فلسفه تسلیم انسان در برابر خداوند آن است که او ربّ العالمین است.
🕋 وَ وَصّى بِهَا إِبرَاهِيمُ بَنِيهِ وَيَعْقُوبُ يَا بَنِيَّ إِنَّ اللّهَ اصطَفَى لَكُمُ الدِّينَ فَلاَ تَمُوتُنَّ إَلاَّ وَأَنتُم مُّسْلِمُونَ ﴿۱۳۲﴾
🕊و ابراهیم ویعقوب، فرزندان خود را به همان آئین سفارش نمودند( و گفتند: ) فرزندان من! خداوند برای شما این دین (توحیدی) را برگزیده است. پس (تا پایان عمر بر آن باشید و) جز در حال تسلیم (و فرمان برداری) نمیرید.
🔸1. در فکر سلامت عقیده و ایمان نسل و فرزندان خود باشیم و در وصایای خود تنها به جنبه های مادی اکتفا نکنیم.
🔸2. راه حقّ، همان راه اسلام و تسلیم بودن در برابر خداوند است. انبیاء همین راه را سفارش می نمودند.
🔸3. حسن عاقبت ومسلمان مردن مهم است.
🔸4. گرچه زمان ومکان مردن به دست ما نیست، ولی می توانیم زمینه حسن عاقبت خود را از طریق عقیده و عمل درست و دعا و دوری ازگناه و افراد فاسد، فراهم کنیم.
📚 برگرفته از تفسیرنور
۲ اردیبهشت
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 133 )
🌺🍃
🕋 أَمْ كُنتُمْ شُهَدَاء إِذْ حَضَرَ يَعْقُوبَ المَوْتُ إِذْ قَالَ لِبَنِيهِ مَا تَعْبُدُونَ مِن بَعْدِي قَالُواْ نَعْبُدُ إِلَهَكَ وَإِلَهَ آبَائِكَ إِبرَاهِيمَ وَإِسمَاعِيلَ وَإِسحَاقَ إِلَهًا وَاحِدًا وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ ﴿۱۳۳﴾
🕊 آیا شما (یهودیان) هنگامی که مرگ یعقوب فرارسید، حاضر بودید؟! آن هنگام که به فرزندان خود گفت: پس از من چه می پرستید؟ گفتند: خدای تو و خدای پدرانت ابراهیم و اسماعیل و اسحاق، خداوند یکتا، و ما در برابر او تسلیم هستیم.
🔸1. گروهی از یهود اعتقاد و ادعا داشتند که یعقوب(ع)هنگام مرگ، فرزندان خود را به دینی که یهود با تمام تحریفاتش به آن معتقد بودند، سفارش و توصیه کرده است و آن ها بدین سبب به آئین خود پای بند هستند.
💥خداوند در ردّ این ادعا و اعتقاد، آنان را مورد سوال قرار می دهد که آیا شما هنگام مرگ بر بالین یعقوب(ع) حاضر بوده اید که این گونه می گویید؟ بلکه او از فرزندان خود اسلام و تسلیم در برابر خداوند را خواست، و فرزندان به او و عده دادند که عبادت و پرستش خدای یگانه و تسلیم بودن در برابر او را در پیش گیرند.
🔸2. حساس ترین زمان زندگی، لحظه مرگ است و حساس ترین مسئله، موضوع دین و عقیده و حساس ترین مخاطب، نسل انسان است.
🔸3. پدران باید نسبت به آینده دینی فرزندان خویش، توجه داشته باشند. فرزندان انبیاء هم در معرض خطر بی دینی هستند.
🔸4. فقط در برابر خداوند، تسلیم شویم.
📚 برگرفته از تفسیرنور
۲ اردیبهشت
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 134 )
🌺🍃
🕋 تِلْكَ أُمَّةٌ قَدْ خَلَتْ لَها ما كَسَبَتْ وَ لَكُمْ ما كَسَبْتُمْ وَ لا تُسْئَلُونَ عَمَّا كانُوا يَعْمَلُونَ «134»
🕊 آنها امتى بودند كه درگذشتند، دست آورد آنها مربوط به خودشان و دست آورد شما نيز مربوط به خودتان است و شما از آنچه آنان انجام دادهاند، بازخواست نخواهيد شد.
✅ نکته ها
🔸 يكى از اشتباهات بنىاسرائيل اين بود كه به نياكان و پيشينيان خويش، بسيار مباهات و افتخار مىكردند و گمانشان اين بود كه اگر خودشان آلوده باشند، به خاطر كمالات گذشتگانشان، مورد عفو قرار خواهند گرفت. اين آيه به آنان هشدار مىدهد كه شما مسئول اعمال خويش هستيد، همچنان كه آنان مسئول كردههاى خويش هستند.
🔸 در كتاب غررالحكم از حضرت على عليه السلام آمده است:
«الشرف بالهمم العالية لا بالرمم البالية» 🍃 شرافت و بزرگى به همتهاى عالى و بلند است، نه به استخوانهاى پوسيدهى نياكان و گذشتگان. 🍃
در تاريخ مىبينيم كه افراد در سايه عمل خويش، آينده خود را رقم مىزنند. زن فرعون اهل بهشت مىشود، ولى همسر لوط در اثر بد كردارى، به دوزخ رهسپار مىشود.
اينها نمونهى عدالت ونظام حقِ پروردگار است.
🔸 در حديثى از رسول خدا صلى الله عليه و آله نقل شده است كه فرمود:
🍃 اى بنىهاشم، مبادا ساير مردم براى آخرت خود كار كنند، ولى شما به انساب خود دل خوش كنيد.
🔰 پیام ها
🔹1- آينده هركس وهر جامعهاى، در گرو عمل خود اوست.
«وَ لا تُسْئَلُونَ عَمَّا كانُوا يَعْمَلُونَ»
📚 برگرفته از تفسیرنور
۲ اردیبهشت
۲ اردیبهشت
۲ اردیبهشت
#روش_حفظ
🛑 میزان حفظ روزانه
میزان حفظ روزانه برای هرفرد باتوجه به پارامترهایی همچون 🔸وقت,استعداد,نقطه شروع حفظ و...🔸فرق میکند.ولی برای دوستانی که ابتدای شروع حفظ هستند توصیه می شود که برنامه روزانه خود را بین 2 تا5 خط درنظر بگیرند و حتی اگر توانایی بخاطرسپردن بالایی هم دارند ,در هر روز بیش از نصف صفحه حفظ نکنند ,چرا که اگرچه حفظ آیات کاریست آسان ولی مرور به موقع و نگهداری آنها کاری سخت است.
👌البته پس از شروع و عادت کردن به این مقدار کم حفظ روزانه ,می توان کم کم و نه یکباره آن را افزایش داد.چرا که مغز انسان نیز مانند هر عضو دیگری از بدن که براثر ورزش و کارکردن تقویت میشود, توانایی قوی تر شدن را دارد.
۲ اردیبهشت
#حافظه
♦️ پاول ربر، استاد روانشناسی دانشگاه نورثوسترن میگوید مغز ماتوانایی ذخیرهی اطلاعاتی معادل دو و نیم پتابایت دیتا را دارد. برای آنکه این مقدار، کمی برایتان ملموس شود باید بگوییم این مقدار با دیدن سه میلیون ساعت برنامهی تلوزیونی و حافظهی تقریبی ۴۰۰۰ آیفون ۲۵۶ گیگابایتی برابری میکند!‼️
✅ با توجه به چنین نعمت بزرگی که خداوند متعال به ذهن عطا کرده است، آیا کسی می تواند بگوید که قادر به حفظ قرآن نیست!!!!!!!!!!!!
۲ اردیبهشت
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
منظور از ده درس، در برنامه حفظ قرآن
استاد علی رضا نجفی،ازاساتیدحفظ آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها
https://eitaa.com/KhatmeNoor
۲ اردیبهشت
♦️⚜️💠#حفظ_قرآن_کریم💠⚜️♦️
❌پایان #جلسه_سی_وششم
#حفظ_سوره_بقره
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
۲ اردیبهشت