🔶 محورهای اختلاف بین تهران مسکو
ایران و روسیه علیرغم همکاریهای راهبردی در زمینههای مختلف، همچنان در برخی مسائل مهم اختلافاتی دارند. مهمترین اختلافات بین ایران و روسیه شامل موارد زیر است:
۱- دعوای پرسروصدای قفقاز
روسیه در قفقاز، بهویژه در قرهباغ، بهعنوان بازیگری اصلی عمل میکند و تلاش دارد تا به نقش میانجیگری خود در این منطقه ادامه دهد. در مقابل، ایران بهعنوان همسایه قفقاز نگرانیهایی درباره نفوذ ترکیه و نقش رژیمصهیونیستی در این منطقه دارد. یکی ازمهمترین نقاط اختلاف بین ایران و روسیه در قفقاز، کریدور زنگزور است.
این کریدور که توسط آذربایجان مطرح شده و از حمایت ترکیه برخوردار، هدفش ایجاد مسیری است که منطقه نخجوان را به جمهوری آذربایجان متصل کرده و از استان سیونیک ارمنستان (منطقه زنگزور) عبور کند.
این کریدور در عمل میتواند دسترسی زمینی ایران به ارمنستان را محدود کرده و نفوذ ترکیه و آذربایجان در منطقه قفقاز را افزایش دهد. اختلاف دیدگاه ایران و روسیه در چند روز اخیر که پوتین نیز در اظهارنظری از تاسیس کریدور زنگزور حمایت کرده بیشتر از گذشته رخنما شده و دستمایهای برای طیفهای سیاسی روسهراس فراهم آورده است. راهحلهایی که بتوانند به توازن منافع ایران و روسیه کمک کنند و در عین حال نگرانیهای ایران را درخصوص کریدور زنگزور برطرف کنند، میتوانند پایهای برای توافق باشند.
چند راهکار احتمالی را که میتواند درمورد کریدور زنگزور به توافق منجر شود؛ میتوان اینگونه تشریح کرد؛
۱-به جای ایجاد یک کریدور جدید که به تغییرات مرزی منجر شود، میتوان گزینهای را مطرح کرد که مسیرهای حملونقل موجود تقویت و بهروزرسانی شوند. به این ترتیب، نگرانی ایران درمورد تغییر مرزهای بینالمللی از بین میرود و در عین حال به آذربایجان و ترکیه نیز امکان میدهد که به شکل موثرتری با نخجوان ارتباط برقرار کنند، بدون اینکه نیازی به تاسیس یک کریدور جدید باشد.
۲- پیشنهاد دیگر میتواند مدیریت مشترک کریدور زنگزور توسط روسیه، ایران و ارمنستان باشد. در این صورت، ایران احساس نخواهد کرد که این کریدور تنها تحت کنترل آذربایجان و ترکیه است. حضور ایران و روسیه در مدیریت این کریدور میتواند به توازن قدرت در منطقه کمک کرده و مانع از نفوذ بیش از حد آذربایجان و ترکیه شود. ایجاد کریدور زنگزور میتواند در سایه طرح بزرگتری برای همکاریهای منطقهای که همه طرفها از آن بهرهمند شوند به حاشیه برود. اگر این کریدور بهعنوان بخشی از پروژههای بزرگتر اقتصادی در نظر گرفته شود که ایران نیز از آن نفع میبرد، ممکن است تهران با اجرای آن موافقت کند. این همکاریها میتواند شامل توسعه زیرساختهای ترانزیتی، انرژی و سرمایهگذاریهای مشترک در منطقه قفقاز باشد.
ص۲
۲- نزدیک کردن دیدگاهها درمورد ارتباط با غرب
روابط روسیه با غرب، بهویژه پس از تحریمهای غرب علیه این کشور به دلیل بحران اوکراین، بهشدت تیره شده است. در مقابل، ایران به دنبال تعامل با کشورهای غربی در برخی زمینهها مانند مذاکرات هستهای و رفع تحریمها بوده است.
این تفاوت در استراتژیها گاهی باعث ایجاد اختلاف نظر میشود. روسیه از مذاکرات برجام و تلاشها برای حفظ توافق هستهای ایران حمایت کرده است، اما در مواردی مانند نحوه همکاری هستهای و مسائل مربوط به کنترل تسلیحات و تحریمها، دیدگاههای متفاوتی وجود دارد.
هرچند ایران و روسیه در بسیاری از مسائل بینالمللی و منطقهای بهعنوان همپیمانان استراتژیک عمل میکنند، اما این اختلافات میتواند در برخی مواقع به تنشهای زیرسطحی در روابط دو کشور منجر شود.
حل اختلافات ایران و روسیه در زمینه ارتباط با غرب نیازمند گفتوگوهای دیپلماتیک، تنظیم راهبردهای مشترک و ایجاد همکاریهای برد-برد است. برای حل اختلافات ایران و روسیه در زمینه ارتباط با غرب، باید به تعاملات دیپلماتیک، همگرایی در منافع اقتصادی و امنیتی و ایجاد توافقات بلندمدت توجه کرد. هر دو کشور میتوانند با همکاریهای گسترده در زمینههای مختلف به کاهش تنشها و حفظ منافع مشترک دست یابند، در حالی که ارتباطات با غرب را نیز مدیریت میکنند.
ایران و روسیه میتوانند از طریق تشکیل کارگروههای دیپلماتیک، مذاکرات رسمی در سطوح بالا و ایجاد کانالهای ارتباطی دائم، درباره منافع مشترک خود در قبال غرب و برجام به تعامل برسند. ایران و روسیه میتوانند از طریق هماهنگی در مذاکرات با غربیها به یک چهارچوب مشترک دست یابند.
روسیه میتواند بهعنوان میانجی فعال در مذاکرات، در حل و فصل مسائل فنی و سیاسی مشارکت کند، اما در عین حال به نیازهای اقتصادی و امنیتی ایران نیز توجه داشته باشد. در مقابل، ایران میتواند از طریق اعتمادسازی با روسیه، اطمینان دهد که حتی در صورت لغو تحریمها و بهبود روابط با غرب، همکاریهای استراتژیک خود با روسیه را حفظ خواهد کرد.
ص۳
۳- رقابت در بازار انرژی
ایران و روسیه هر دو از تولیدکنندگان و صادرکنندگان مهم نفت و گازند و در برخی بازارها رقابت مستقیم دارند. بهویژه در اروپا، روسیه بهعنوان یکی از تامینکنندگان اصلی گاز حضور دارد و تلاشهای ایران برای افزایش صادرات گاز میتواند به رقابت میان دو کشور منجر شود. رفع اختلافات بین ایران و روسیه در زمینه انتقال انرژی نیازمند مذاکرات دیپلماتیک گسترده، همسویی منافع اقتصادی و همکاریهای استراتژیک است.
با توجه به منافع مشترک و رقابتهای موجود، راهحلهایی وجود دارد که میتواند به کاهش تنشها و ایجاد فرصتهای مشترک کمک کند.
🔸 برخی از این راهکارها عبارتند از:
*سرمایهگذاری مشترک در زیرساختهای انرژی مانند پالایشگاهها، خطوط لوله و پروژههای گاز طبیعی مایع (LNG)،
* مشارکت در بازارهای جدید بهطوری که هر دو کشور در بهرهبرداری از منابع انرژی و صادرات به بازارهای بینالمللی همکاری کنند و سود مشترکی ببرند،
* همکاری در صنایع پاییندستی انرژی مانند پتروشیمی و پالایش که میتواند به تولید محصولات با ارزش افزوده و صادرات مشترک منجر شود.
* ایران و روسیه میتوانند در چهارچوب سازمانهای بینالمللی مانند اوپک و مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) به هماهنگیهای بیشتری در زمینه تعیین تولید و قیمتگذاری بپردازند. این هماهنگیها میتواند از رقابت قیمتی که به زیان هر دو کشور است، جلوگیری کرده و به ثبات بازارهای جهانی کمک کند.
* یکی از اصلیترین نقاط اختلاف، رقابت بر سر خطوط لوله و مسیرهای ترانزیتی است. ایجاد زیرساختهای ترانزیتی مشترک مانند توسعه خطوط لوله مشترک که از طریق ایران و روسیه به اروپا یا بازارهای آسیایی متصل شود
* و سرمایهگذاری در پروژههای حملونقل دریایی مشترک مانند حمل LNG از بنادر ایران و روسیه به آسیا یا اروپا میتواند به تقسیم متوازن منافع کمک کند.
* ایران و روسیه میتوانند به جای تمرکز صرف بر منابع فسیلی، در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و فناوریهای نوین انرژی همکاری کنند.
* این همکاری میتواند شامل پروژههای تحقیق و توسعه در زمینه انرژیهای خورشیدی، بادی و هستهای باشد. با توجه به تقاضای بالای انرژی در چین، هند و جنوب شرقی آسیا، ایران و روسیه میتوانند از طریق همکاری در بازارهای آسیایی، به کاهش رقابتها و افزایش منافع مشترک دست یابند. قراردادهای مشترک صادرات انرژی به این مناطق میتواند به توزیع متوازن منافع کمک کند.
ص۴
فرمانده یگان ۸۲۰۰ ارتش اسرائیل استعفا کرد
🔹روزنامهٔ صهیونیستیِ یدیعوت آحارونوت خبر داد که فرماندهٔ یگان ۸۲۰۰ ارتش صهیونیستی استعفای خود را تقدیم رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم کرده است.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌍 وزیر بازگانی مصر برای توسعه روابط تجاری به کویت رفته، برای خودشیرینی شروع به توهین به شیعیان کرده! غافل از اینکه اکثر اون جمع پیروان اهل بیت هستند...
࿐჻ᭂ⸙🍃🌸🍃⸙჻ᭂ࿐
به کانال کمیل بپیوندید
@chanel_komeil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بالا بردن عکس رهبرمعظم انقلاب توسط کشتی گیر آمریکایی
تصاویری از بالا بردن عکس رهبران انقلاب در سکو قهرمانی توسط داگلاس کشتی گیر آمریکایی و عباس جدیدی در مسابقات جهانی کشتی
سال ۱۳۷۷
به کانال ""رهنمای طریق ""بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3210084356Cf7e71112fd
🌸🤷♂🌸🤷♂🌸🤷♂🌸🤷♂
#فریادنهــــــــــاوند
اورخان محمدوف از رهبران حسینیون آذربایجان:
✍اسم کسانی که به ایران توهین میکنند و یا آن را مسخره میکنند را بنویسید. به زودی لازم می شود...
─┅═─┅═༅𖣔📢𖣔༅═┅─═┅─
به کانال ""رهنمای طریق ""بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3210084356Cf7e71112fd
🌸🤷♂🌸🤷♂🌸🤷♂🌸🤷♂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لحظه پیوستن دختر اروپایی به آغوش اسلام 😍🥺
اونایی که سالها مدل غربی زندگی کردن
لحظه پیوستن به این دین و انتخاب پوشش
جدید رو چجوری جشن می گیرن و چه واکنش های قشنگی نشون می دن.
از این طرف ببینید این طرفیا چجوری لگد
به مقدسات می زنن ( کلیپ بعدی ) 👇
. ┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
به کانال ""رهنمای طریق ""بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3210084356Cf7e71112fd
🌸🤷♂🌸🤷♂🌸🤷♂🌸🤷♂
🖋 *وفاق ملی با سرکار آمدن اغتشاشگران شکل نمیگیرد*
نبویان، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس:
🔹وفاق ملی با سرکار آمدن اغتشاشگران و حامیان آنها شکل نمیگیرد.
🔹بلکه با آمدن جوانان مومن و انقلابی میتوان وفاق ملی را حاصل و نظم جامعه را حفظ و مشکلات را حل کرد.
🔹وفاق ملی یعنی وفاق با مردم نه وفاق با برهمزنندگان امنیت و آرامش مردم!
✍ سید محمود نبویان
به کانال ""رهنمای طریق ""بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/3210084356Cf7e71112fd
🌸🤷♂🌸🤷♂🌸🤷♂🌸🤷♂
14.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌هشدار
به این چند در خواست که ممکن است در زندگی برای هر کسی رخ بدهد ، نه! بگویید و گرنه ممکن است تا پای چوبه دار هم بروید.
لطفا برای فرزندان و عزیزانتان ارسال کنید.
و نه گفتن را به فرزندان خود بیاموزید⚖️
✨﷽✨
✅ تنها واجب الهی كه در آن هیچ عذری پذیرفته نمیشود!
👌اهمیت ولایتمداری
🔰 از رسول خدا ﷺ روایت شده که فرمودند:
«در جنگ اُحد پس از تدفین عمویم حمزه نشسته بودم ، که جبرئیل علیهالسلام بر من نازل شد و گفت: خداوند تو را سلام میرساند و میفرماید:
نماز را واجب کردم ، ولی آن را از معذور و دیوانه و طفل برداشتم؛
روزه را واجب کردم ، ولی آن را بر مسافر تکلیف نکردم؛
حج را واجب کردم ، ولی آن را از گردن بیمار و ناتوان ساقط کردم؛
زکات را واجب نمودم ، ولی آن را از تهیدست و نیازمند نخواستم؛
امّا دوستی (و ولایت) علیّ بن ابیطالب علیه السلام را واجب کردم و محبّتش را بر تمام اهل آسمانها و زمین الزام نمودم ، بدون آنکه به احدی برای تَرکش رخصت داده باشم (و هیچ عذر و بهانهای از هیچ کس در این زمینه پذیرفته نمیشود).»
📚 بحار الانوار جلد ۴۰ صفحه ۴۷
«اَلحَمدُلِله الَّذی جَعَلَنا مِنَ المُتَمَسِّکینَ بِوِلایَةِ اَمیرالمؤمنین وَ الأئِمّةِ المَعصومینَ علیهمُالسلام.»
📲به ما بپیوندید🔻
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🚩 @tabyyn313
👌مهمترین وقایع و ناب ترین تحلیلها
9.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا