#با_ضیاء_الدّین
#بریده_های_کتاب_شرح_حدیث_مکارم_الأخلاق(۲۵)
📌 آغاز بخش چهارم: #شکر
🌀 ما معنای شکر را درست نمی فهمیم...
🔻 #استاد_سید_علی_خامنه_ای:
🔸ما عادت کردیم که وقتی می خواهیم خدا را شکر بکنیم، یا دست را بالا کنیم یا سر را به سجده بگذاریم و کلمۀ «شكراً للّه» یا «خدایا شکرت» یا «شکر بر نعمت هایت ای خدا» یا «الحمدللّه» بر زبان جاری کنیم بدون اینکه روح این سخن و روح این شکرانه در کلام ما، در روح ما، در دل ما، در عمل ما، وجود داشته باشد.
🔹ما معنای شکر را درست نمی فهمیم و تا حالا هرچه که خدا را شکر کردیم آن مقداری که به زبان بوده است یا به صورت اعضا و جوارح که خودمان را به سجده انداختیم به نظر من، اینها یا شکر نیست یا اگر هست شکر خیلی ناقصی است.
🔸هر نعمتی از سوی پروردگار عالم برای بنده، شکری را واجب می کند؛ زیرا نعمت های الهی نعمت های ابتدایی است، کسی از خدا طلبی ندارد «يا مُبتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبلَ استحقاقها» همه چیز متعلق به اوست، نیروی ما هم متعلق به اوست، جسم و جان ما هم متعلق به اوست، نعمتی که خدای متعال می دهد تفضلی از طرف پروردگار عالم است و شکر آن بر بنده لازم است، البته وقتی من و شما توفیق شکرگزاری پیدا کردیم خود این توفیق الهی هم یک نعمت دیگر است که آن هم به نوبۀ خود شکری دارد.
📕 کتاب شرح حدیث مکارم الأخلاق (نشر صهبا)؛ بخش چهارم: شکر؛ ص ۱۳۷
#معاونت_تهذیب
#با_ضیاء_الدّین
#با_ضیاء_الدّین
#بریده_های_کتاب_شرح_حدیث_مکارم_الأخلاق(۲۶)
🌀 شُکر، معجونی با سه جزء...
🔻 #استاد_سید_علی_خامنه_ای:
🔸شکر را اگر بخواهیم به صورت معجونی معرفی کنیم این معجون سه جزء دارد:
1⃣ شکر جزء اول شناختن نعمت است که انسان نعمت را بشناسد...البته احصای نعمتهای الهی برای هیچ کس ممکن نیست. «وَ اِن تَعُدّوا نِعمَةَ اللهِ لا تحصوها»، کثرت نِعَم الهی به قدری است که از میزان درک و ظرفیت فهم ما بیرون است اگر انسان بخواهد شکر این نعمتها را بکند، همه عمر را هم که مشغول باشد باز کم می آورد.
2⃣ جزء دوم شناختن مُنعم است که انسان بداند که این نعمت از سوی کیست، آن کسی که این نعمت را به ما داده او کیست؟
قرآن این طور میفرماید که «ما أَصابَكَ مِن حَسَنَةٍ فَمِنَ الله» هر حادثه نیکو که به شما می رسد از خداست... این را باید انسان بداند که اگر نداند نمی تواند شکر کند.
3⃣ عنصر سوم این است که انسان آن نعمت را در همان راهی به کار بیندازد که مُنعم از او خواسته است.
خدا این نعمتها را داده ما چه کار کنیم؟ اولاً نعمتها را برای چه کسی خلق کرد؟ آیا نعمتها را بی خودی خلق کرده که از بین بروند؟ نه. آیا نعمت ها را برای حيوانات خلق کرده؟ باز هم نه...برای چه کسی آفریده؟ برای انسان.
برای انسان آفریده که انسان چه کار کند؟ آیا برای انسان آفریده است تا انسان اینها را بخورد و مثل حیوان زندگی کند؟
...اینکه خدای متعال نعمتِ دنیا را و روی زمین را و زیرِ زمین را برای انسان آفریده به یک منظور خاصی است از روی هدف خاصی است آن چیست؟... باید در راه تکامل و تعالی انسان به کار افتد این نعمت ها همه و همه باید حرکت کند تا اینکه انسانیت به تکامل [برسد].
📕 کتاب شرح حدیث مکارم الأخلاق (نشر صهبا)؛ بخش چهارم: شکر؛ ص ۱۳۸ تا ۱۴۰
#معاونت_تهذیب
#با_ضیاء_الدّین
8.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، امشب در پیامی تلویزیونی اهمیت راهپیمایی امسال روز جهانی قدس را بیشتر از سالهای قبل ارزیابی و تأکید کردند: «إنشاءالله راهپیمایی امسال، یکی از بهترین، پرشکوهترین و باعزتترین راهپیماییهای روز قدس خواهد بود.»
💻 Farsi.Khamenei.ir
78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 چالش انقلاب اسلامی این نیست که یک جریان سیاسی با یک جریان سیاسی دیگر دعوا دارند!
چالش اساسی انقلاب عبارت است از اینکه: انقلاب اسلامی یک نظم جدیدی را برای بشریّت ارائه کرده.
💥 منطق انقلاب که منطق اسلام است، «لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون» است و این، درست نقطهی مقابل نظم حاکم بر جهان است، از بعد از پیدا شدن تمدّن جدید صنعتی و شیوع ابزارهای صنعتی و به تبع آن، شیوع فرهنگ سلطه در عالم.
🔰 #رهبر_معظم_انقلاب:
◀️ اینکه ما بیاییم چالش انقلاب را فرو بکاهیم به چالشهای سیاسی و خطّی و جناحی و مقابلهی زید و عمرو با یکدیگر، این سهلنگری است، مسامحه است، اینها چالش انقلاب نیست.
◀️ چالش اساسی انقلاب عبارت است از اینکه انقلاب یک نظم جدیدی را برای بشریّت ارائه کرده.
◀️ یک مفهوم جهانی، یک حقیقت جهانی، یک حقیقت بشری به وسیلهی انقلاب پیام داده شد که هر کسی در دنیا آن را بشنود احساس میکند که به این پیام دلبسته است.
آن پیام چیست؟ اگر بخواهیم آن پیام را در شکل اجتماعی و انسانی آن در یک جمله بیان بکنیم: مقابلهی با نظام سلطه است؛ این پیام انقلاب است. نظام سلطه، نظام تقسیم دنیا به ظالم و به مظلوم است؛ منطق انقلاب که منطق اسلام است، «لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون» است...
این، درست نقطهی مقابل نظم حاکم بر جهان است از بعد از پیدا شدن تمدّن جدید صنعتی و شیوع ابزارهای صنعتی و به تبع آن، شیوع فرهنگ سلطه در عالم. هر دستگاهی در دنیا که وابستهی به نظام سلطه باشد، با این پیام مخالف است.
https://khl.ink/f/24033
#معاونت_تهذیب
#با_ضیاء_الدّین
#بریده_های_کتاب_شرح_حدیث_مکارم_الأخلاق(۲۷)
🌀 فلسفه و کاربرد پول را ندانستند/ پول در جامعه اگر متمرکز و متراکم بماند چه می شود؟
🔻 #استاد_سید_علی_خامنه_ای:
🔸نعمت را اگر کسی در جهت عکسِ مقاصد الهی به کار ببرد، کفران این نعمت را کرده، آن نعمت را به کفر تبدیل کرده است!
🔹[برای] مثال پول در جامعه برای چیست؟ برای این است که مثل خونی در سرتاسر رگ ها و شریان های جامعه حرکت بکند. باید در تمام رگ ها و شریان های این جامعه بگردد، آنچه را که دارد، آنچه را که می تواند ثمر و فایده برای مردم داشته باشد، در این خانه، در آن خانه، پیش این ملت، پیش آن طبقه، پیش آن انسان معمولی، پیش آن انسان بالاتر یا پایین تر برود و آنچه را که ضرورت ها و نیازها و احتیاج های هر جمعیتی و هر گروهی و هر قشری و هر طبقه ای هست، این پول، به آنها بدهد، احتیاجاتشان مرتفع بشود، باز دور بزند همین طور در دست بقیه مردم. پول این طوری است.
🔸...پول هر جا که متمرکز شد این ثروت عمومی امت، هر جا که جمع شد، هرجا که روی هم متراکم شد، هرجا به صورت لخته ای درآمد و از گردش و جریان بازماند، همان جا فاسد کننده است.
🔹 پول احیاکننده است، اما وقتی جمع شد، همین احیاکننده مبدل می شود به میراننده، به از بین بَرنده، به خراب کننده؛ لذا شارع مقدس اسلام با تراکم ثروت پیش افراد مبارزه می کند، با اینکه یک نفر ثروتمند بشود به طوری که از بس زیاد دارد خون در وجود او و پول در زندگی او لخته بشود، با این مبارز است.
🔸اگر ثروت جایی انباشته نشود، مردم گرسنه نمی مانند. اگر حقوق مالی ادا بشود و به وظیفه پول و شأن پول و آنچه که خدا برای پول مقرر کرده عمل بشود، هرگز در دنیا فقیری باقی نخواهد ماند. اینکه می بینید در گوشه های عالم، در سراسر تاریخ طبقه ای از گرسنگی می میرند، طبقه ای اولیات و ضروریات زندگی را ندارند، این برای خاطر این است که در یک طبقه دیگر از همین ثروت، همین داده خدا و اعطای خدا به صورت بدی دارد استفاده می شود. قدر پول را ندانستند، علتش را، فلسفه اش را، فایده اش را، محدودۀ کارش را، کاربردش را نفهمیدند.
📕 کتاب شرح حدیث مکارم الأخلاق (نشر صهبا)؛ بخش چهارم: شکر؛ ص ۱۵۵ تا ۱۵۶
#معاونت_تهذیب
#با_ضیاء_الدّین
#با_ضیاء_الدّین
#بریده_های_کتاب_شرح_حدیث_مکارم_الأخلاق(۲۸)
🌀 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) وقتی میوه نوبَری را می دیدند چه می کردند؟
🔻 #استاد_سید_علی_خامنه_ای:
🔹«عَنِ الصَّادِقِ جَعفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَن أبيهِ عَن آبائِهِ عَلَيهِمُ السَّلامُ عَن عَلِيّ عَلَيهِ السَّلامُ قالَ: كانَ رَسولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ إِذا رَأَى الفاكِهَةَ الجَديدَةَ قَبَّلَها وَ وَضَعَها عَلَى عَيْنَيْهِ وَ فَمِهِ ثُمَّ قَالَ: اللهُمَّ كَما أَرَيتَنا اَوَّلَهَا فى عافِيَةٍ فَارِنَا آخِرَها في عافِيَةٍ».(امالی شیخ صدوق؛ مجلس چهل و پنجم؛ حدیث ۶)
🔸می فرماید: زمانی که میوه نوبری را خدمت پیغمبر می آوردند، حضرت آن را می بوسید. قدردانی از نعمت، در رفتار و عمل این بزرگوار که حاکی از دل نورانی و متذکر دائمی ایشان است، در اینجاها معلوم می شود.
حضرت، ابتدا، میوه را می بوسیدند ما خیال می کنیم فقط نان اگر روی زمین افتاد، باید انسان آن را بردارد ببوسد، این طور نیست، بلکه همه نِعَم الهی از طرف خداست، هم خودِ نعمت بودن ارزش است، و هم اینکه از طرف خداست. هرچه او بدهد، از سوی او بیاید، او لطف کند، خیلی قیمت دارد.
🔹 به هر حال می فرماید پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) میوه را میب وسیدند این یک دانه سیب را مثلاً می بوسیدند و روی چشمان مبارکشان و روی لب هایشان می گذاشتند، سپس اینگونه دعا می فرمودند: «پروردگارا! همان طور که در آغاز نوبریِ این میوه ما را در #عافیت قرار دادی، این میوه را به ما نشان دادی در حالی که ما در عافیت بودیم، تا آخر فصل این میوه هم ما را در عافیت نگه دار». که این عافیت بزرگترین نعمت الهی است.
📕 کتاب شرح حدیث مکارم الأخلاق (نشر صهبا)؛ بخش چهارم: شکر؛ ص ۱۵۸ تا ۱۵۹
#معاونت_تهذیب
#با_ضیاء_الدّین
🗓تقویم شیعه؛
۲۹ رمضان المبارک (۱۳۹۳.ق)، سالروز ارتحال آیتاللهالعظمی حاج سید احمد زنجانی رضواناللهعلیه
🕯استفاده از وقت
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
● مرحوم حاج آقای والد از اوقات خود خیلی استفاده میکرد و در دقایقی که معمول افراد هدر میدهند، کارهای فراوانی انجام میداد. عیالم نقل میکرد: وقتی ما زنها با هم صحبت میکردیم، میدیدیم ایشان در همان وقت مشغول تلاوت قرآن است.
● ایشون از اوقات اصلی برای کارهای فرعی استفاده نمیکرد و از وقت درس، تالیف، پاسخ استفتاء، ملاقات، مطالعه و ... کم نمیکرد. بلکه برای وقتهای غیر قابل استفاده برنامه داشت.
● آقای حاج آقا رضا صدر میگفت: یک وقت من با ایشان همراه شدم. ایشان فرمود: وقتی مادرم از دنیا رفت، تصمیم گرفتم هر روز یک جزء قرآن برای او بخوانم. بعد از مدتی با خود گفتم: پدرم چه گناهی کرده است که برای او قرآن نمیخوانم؟ لذا تصمیم گرفتم هر روز دو جزء قرآن بخوانم. یک جزء برای پدرم و یک جزء برای مادرم. منتهی ایشان این دو جزء را در وقتهایی که هدر میرفت، تلاوت میکرد.
📚جرعهای از دریا، ج۳؛ ص۵۴۵
#الگوهای_طلبگی
#با_ضیاء_الدّین
#بریده_های_کتاب_شرح_حدیث_مکارم_الأخلاق(۲۹)
🌀 از یکی از بزرگان اهل سلوک این را خواستم؛ و ایشان گفتند:...
🔻 #استاد_سید_علی_خامنه_ای:
🔹یک وقتی عرض کردم من از یکی از بزرگان اهل سلوک و معنا و توحید خواستم برایم دعا کنند که خدای متعال به ما چهار چیز بدهد: اول، هدایت بکند به کار خیر، بعد توفیق بدهد که آن را عمل کنیم، سپس کمک کند که پیش برویم و در آخر هم آن را از ما قبول کند.
ایشان گفتند دعا می کنم برای این چهار امر، اما اصل کاری را شما از یاد بردید؛ یعنی دعا برای #عافیت! عافیت هم فقط عافیت جسمی نیست، عافیت جسمی یکی از آنهاست، عافیت روحی و معنوی و عافیت از گناه که انسان بتواند از تعرّض گناهان سالم بماند.
📕 کتاب شرح حدیث مکارم الأخلاق (نشر صهبا)؛ بخش چهارم: شکر؛ ص ۱۵۹ تا ۱۶۰
#معاونت_تهذیب
#با_ضیاء_الدّین
✅ نخستین روز حکومت الله
امام خمینی (ره):
"...صبحگاه ۱۲ فروردین، که روز نخستین حکومت اللَّه است، از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند. روزی که کنگره های قصر ۲۵۰۰ سال حکومت طاغوتی فرو ریخت، و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بربست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست..."
(صحیفه امام، ج ۶، ص ۴۵۴-۴۵۳)
#دوازدهم_فروردین
#روز_جمهوری_اسلامی
#معاونت_تهذیب
استاد حیدری فسایی.mp3
3.73M
🔺برای بیرون اومدن از بحران هویتی چه کنیم؟
🎙استاد حیدری فسایی
هویت و ماهیت طلبگی از سه جزء تشکیل شده است:
▫️تهذیب
▫️تحصیل
▫️تبلیغ
🔹کم هزینه باشید و پربازده!
#معاونت_تهذیب