✴️ بیشتر بدانیم
❌نکته
حبس درجه 3
عبارت است از حکم زندان بيش از ده تا پانزده سال. مانند جعل مهر یا امضای رهبری یا روسای سه قوه، آدم ربایی و راهزنی
در صورتی که محکومین به حبس درجه 2 ، درجه 3 و درجه 4 یک چهارم از مدت زمان محکومیت خود را گذرانده باشند و شرایط ماده 57 قانون مجازات اسلامی هم فراهم باشد ، می توانند حکم نیمه آزادی را از دادگاه بگیرند.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ بیشتر بدانیم
❌نکته
مجازات جرایم مستوجب حبس درجه 4
حکم زندان تعزیری بيش از پنج تا ده سال است.
مانند سوء قصد به جان رهبر یا مقامات جمهوری اسلامی، خرید و فروش و بر هم زدن نظم عمومی
ماده 11 قانون کاهش مجازات های حبس تعزیری در مورد جرایم قابل گذشت ، میزان حداقل و حداکثر حبس تعزیری درجه 4 تا 8 نصف شده است.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ بیشتر بدانیم :
ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی
✔️هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر یا قدرتنمایی کند یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی یا تهدید قرار دهدیا با کسی گلاویز شود در صورتی که از مصادیق محارب نباشد به حبس از شش ماه تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
این ماده دو تبصره داره 👇👇👇
تبصره ۱ [الحاقی ۱۳۹۶/۹/۲۹] - حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس در صورتی که صرفاً به منظور درگیری فیزیکی و ضرب و جرح انجام شود جرم محسوب و مرتکب به حداقل مجازات مقرر در این ماده محکوم میگردد. واردات، تولید و عرضه سلاحهای مذکور ممنوع است و مرتکب به جزای نقدی درجه شش محکوم و حسب مورد این سلاحها به نفع دولت ضبط یا معدوم میشود.
تبصره ۲ [الحاقی ۱۳۹۶/۹/۲۹] - تولید، عرضه یا حمل ادوات موضوع تبصره (۱) در موارد ورزشی، نمایشی، آموزشی و نیاز ضروری اشخاص برای استفاده شغلی یا دفاع شخصی پس از دریافت مجوز بلامانع است.نحوه و مرجع صدور مجوز به موجب آییننامهای است که ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون با پیشنهاد وزرای دادگستری و کشور و با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تهیه میشود و به تصویب هیات وزیران میرسد.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ بیشتر بدانیم :
✔️ با توجه به مبحث بالا که گفته شد :
سوال 👇
یکی از ارازل و اوباش سابقهدار به قصد درگیری با مردم چاقویی را حمل مینماید. در این حالت چنانچه توسط ضابطان بازداشت شود عمل ارتکابی:
✔️الف: جرم نیست.
✔️ب: جرم است و مجازات ایشان جزای نقدی است.
✔️ج: جرم است و مجازات ایشان حبس است.
✔️د: فقط به جهت داشتن سابقه درگیری از سوی وی جرم است و در صورت فقدان آن جرم نیست.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ بیشتر بدانیم :
جواب سوال بالا 👇👇
✔️ پاسخ: گزینه «الف» صحیح است. در این راستا در تبصره ۱ ماده ۶۱۷ قانون تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده آمده است: «حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس در صورتی که صرفاً به منظور درگیری فیزیکی و ضرب و جرح انجام شود جرم محسوب و مرتکب به حداقل مجازات مقرر در این ماده محکوم می گردد.»
✔️در تبصره مذکور نه همه اقسام اقلام بُرَنده، بلکه فقط مصادیق شدید آن جرم انگاری شده که در این راستا حد ضعیف آن قمه معرفی شده است و قمه نیز عرفاً تعریف متفاوتی از چاقو دارد و اندازه و کاربرد آن از چاقو که ممکن است در برخی موارد ۴ الی ۵ سانتیمتر طول داشته باشد متفاوت است.
✔️در این راستا در نظریه مشورتی شماره ۱۶۲۰/۱۴۰۰/۷ مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۲۸ آمده است:
«با عنایت به حصری بودن مصادیق تبصره یک الحاقی به ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات مصوب ۱۳۷۵) و اصول منع توسل به قیاس در امور ماهوی کیفری و ضرورت تفسیر مضیق قوانین ماهوی کیفری، حمل چاقو (که از جمله ابزاری است که استعمال مشترک دارد) از قلمروی تبصره یک الحاقی به ماده پیشگفته خارج است.»
✔️صحیح آن بود که همانند قمه و شمشمیر، حمل چاقو نیز چنانچه صرفاً به قصد درگیری به عمل آمده باشد مشمول جرم انگاری موضوع تبصره یادشده قرار میگرفت و استدلال اداره حقوقی قوه قضائیه در خصوص جرم نبودن حمل آن به جهت استعمال مشترک نیز نمیتواند موجه باشد زیرا وقتی قاضی قصد انحصاری متهم از حمل چاقو به منظور درگیری را احراز نماید، دیگر بار استفاده مشترک از آن در امور دیگری همچون پاک کردن میوه یا بریدن طناب یا بریدن گوشت حیوانات نمیتواند منشأ اثر باشد به خصوص اینکه در رویه عملی غالب زورگیران و سرسپردگان جبهه باطل، فقط از چاقو استفاده مینمایند و از حمل شمشیر و قداره به جهت آشکار بودن شکل آن و عدم قابلیت پنهان شدن خودداری می نماید و از این رو چاقو آنها را به مراد مجرمانه خود میرساند و هیچ دلیلی وجود ندارد که تا از ابزار مهلکتری مانند قمه یا قداره که حمل آن برای آنها جرم محسوب و مسئولیت قانونی دارد استفاده نمایند.
✔️البته چنانچه قانونگذار در تبصره فوق در کنار حمل قمه و قداره، حمل چاقو صرفاً به قصد درگیری را نیز جرم انگاری مینمود، با توجه به استفاده مشترک این سلاح در غیر موارد درگیری، احراز این قصد بسیار دشوار می نمود و این امکان وجود داشت که اشخاص بیگناهی مورد محاکمه و محکومیت قرار بگیرد و حال آنکه مفروض این است که چنانچه شخصی قمه، قداره و به خصوص پنجه بوکس را حمل نماید، قصد انحصاری ایشان به منظور درگیری محرز است و او باید خلاف آن را ثابت نماید زیرا تقریباً میتوان گفت که پنجه بوکس هیچ استفاده مشترک دیگری به جز درگیری و ایذا دیگران ندارد. همچنین است قمه و قداره چنانچه متهم آنها را در زیر لباس خود پنهان نموده و در خیابانهای شهر راه برود فلذا میتوان گفت از این حیث عدم جرم انگاری چاقو نیز موجه بوده است.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ ثبت قرارداد اجاره در سامانه خودنویس الزامی شد
🔸طبق اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی از ابتدای سال ۱۴۰۳ ثبت قرارداد اجاره برای دریافت کد رهگیری در سامانه خودنویس به نشانی khodnevis.mrud.ir الزامی است.
🔸دریافت کد رهگیری در سامانه خودنویس هم توسط مشاوران املاک و هم خود مردم به عنوان متعاملین به صورت رایگان امکان پذیر است.
🔸بر اساس برنامهریزی انجام شده ثبت مبایعهنامه نیز امسال به سامانه خودنویس منتقل میشود./ایسنا
باما همراه باشید...👇
بانک حقوق 💎
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
🖤🖤🖤
شهادت مظلومانه امیرالمومنین
علی ابن ابی طالب علیه السلام
رو خدمت تک تک شما سروران گرامی تسلیت عرض میکنم .
دومین شب قدر هست و توصیه میکنم از فیوضات این شب حتما بهره ببرید و در حق همدیگر دعا بفرمایید .
ما رو هم از دعای خیرتان بی بهره نذارید
التماس دعا
🖤🖤🖤
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ بیشتر بدانیم :
صلح عمری
✔️عقدی است که مالک میتواند مال خود را به دیگری واگذار کند به شرطی که تا پایان عمرِ خود، خود نیز از آن مال استفاده کند و بعد فوت به مالکیت انتقال گیرنده درآید.
البته مالک میتواند حق فسخ هم برای خود در قرارداد بگنجاند.
این نوع عقد بیشتر برای افرادی که قصد دارند قبل فوت خود، اموالی را بین وراث تقسیم نمایند کاربرد دارد.
#صلح_عمری
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ بیشتر بدانیم :
✔️صلح عمری جهت انتقال اموال برای بعد از فوت و به انگیزه های متفاوتی صورت می پذیرد. علت این امر می تواند یکی از موارد زیر باشد !!
✔️۱- گریز از قواعد ارث و انتقال اموال به فرزندان یا اشخاص دیگر برای بعد از فوت برخلاف قواعد آمره ارث
✔️۲- مزیت صلح عمری نسبت به عقد بیع :
مزیت عقد صلح عمری برای انتقال اموال نسبت به عقد بیع این می باشد که با انعقاد عقد صلح عمری، شخص می تواند تا پایان عمر از ملک یا اموال مورد صلح استفاده نموده و صاحب منافع آن ها خواهند بود. این در حالی است که عقد بیع موجب انتقال مالکیت مبیع می شود و طرفی که اموالش را انتقال داده است دیگر نمی تواند از آن استفاده نماید.
✔️۳- مزیت صلح عمری نسبت به وصیت :
صلح عمری نسبت به وصیت این ویژگی را دارد که فرد می تواند تمام اموال خود را به شخصی که می خواهد واگذار کند و هیچ محدودیتی برای او وجود نخواهد داشت در حالی که وصیت تنها نسبت به یک سوم اموال نافذ است و بیشتر از آن نیاز به اجازه ی ورثه دارد. در صورتی که ورثه زائد ب ثلث را اجازه ندهند وصیت بر بیش از یک سوم امول باطل می گردد. این درحالی است که صلح عمری این محدودیت را ندارد.
#صلح_عمری
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
♦️ جنایت تروریستی رژیم غاصب صهیونیستی در تجاوز به ساختمان کنسولگری کشورمان در جنوب غربی دمشق را که منجر به شهادت جمعی از دپیلماتها و مستشاران ایران در سوریه شد، محکوم میکنیم.
♦️ ضمن ادای احترام به مقام والای شهدای این جنایت تروریستی، امید است با تدبیر بهموقع مراجع مربوطه، شاهد پاسخ محکمی به این وحشیگری صهیونیستها باشیم.
📅 ۱۴۰۳/۰۱/۱۳
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
4_5791995747796783849.pdf
105.4K
🔴 آغاز ثبتنام آزمون سردفتری اسناد رسمی/ برگزاری آزمون در ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / وکلا و قضات میتوانند ثبت نام نمایند
ثبتنام آزمون سردفتری سال ۱۴۰۲ مجددا آغاز میشود.
سازمان سنجش در اطلاعیه ای جدید اعلام نمود: پیرو اطلاعیه تاریخ 1402/12/27، به اطلاع متقاضيان ثبتنام و شركت در آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سال 1403 میرساند، مهلت مجدد ثبتنام از روز چهارشنبه بهتاريخ 1403/01/15 منحصراً از طريق درگاه اطلاعرساني اين سازمان آغاز و در روز دوشنبه بهتاريخ 1403/01/20 پايان ميپذيرد؛ لذا داوطلبان واجد شرایط ميتوانند در مهلت مقرر براي شرکت در آزمون مذکور ثبتنام نمايند. ضمناً داوطلباني قبلاً ثبتنام اقدام نمودهاند در صورت تمايل ميتوانند در بازه زماني فوق نسبت به ويرايش اطلاعات ثبتنامي خود اقدام کنند.
مطابق ماده ۹ قانون دفاتر اسناد رسمی سن سردفتران در بدو اشتغال نباید کمتر از ۲۴ سال و بیشتر از ۵۰ سال باشند.
هزینه ثبت نام ۳۲۰ هزار تومان تعیین شده است.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
دستورالعمل اجرایی چک الکترونیک.pdf
146.7K
🔵 دستورالعمل جدید اجرایی چک الکترونیک
بانک مرکزی در بخشنامه شماره 02.319832 مورخ 27 اسفند 1402 دستورالعمل اجرایی چک الکترونیک و تفاوت های آن با چک کاغذی را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
#قانون_کاهش_مجازات_حبس_تعزیری
📊نمودار ماده ١ قانون مجازات اسلامی حبس تعزیری مصوب ١٣٩٩/منبع:کانون قضات ایران
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
ثبت قرارداد اجاره در سامانه خودنویس الزامی شد
طبق اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی از ابتدای سال ۱۴۰۳ ثبت قرارداد اجاره برای دریافت کد رهگیری در سامانه خودنویس به نشانی khodnevis.mrud.ir الزامی است ، دریافت کد رهگیری در سامانه خودنویس هم توسط مشاوران املاک و هم خود مردم به عنوان متعاملین به صورت رایگان امکان پذیر است ، بر اساس برنامهریزی انجام شده ثبت مبایعهنامه نیز امسال به سامانه خودنویس منتقل میشود
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ بیشتر بدانیم :
اعتبار شهادت اقوام درجه یک در دادگاه:
❌ شرایط شاهد در ماده ۱۷۷ قانون مجازات اسلامی ذکر شده که عبارتند از بلوغ ، عقل ، ایمان ، طهارت مولد (حلال زاده بودن) ، ینفع نبودن ، نداشتن خصومت ، عدم اشتغال به تکدی ، ولگردن نبودن .
✔️ در هیچ یک از این بندها وجود رابطه خویشاوندی از موانع ادای شهادت ذکر نشده ، ضمن اینکه در تبصره ماده ۳۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری به صراحت تاکید شده که وجود رابطه خادم و مخدومی و قرابت نسبی یا سببی مانع از ادای شهادت نمی باشد.
✅ اما اینکه چرا بعضی از محاکم شهادت اقوام درجه یک برای یکدیگر را نمی پذیرند بدین جهت است که یکی از شرایط شاهد به موجب ماده ۱۷۷ قانون مجازات ذینفع نبودن شاهد است ، یعنی شاهد نباید از ادای شهادت به نفع مادی یا معنوی برسد.
✔️ مانند اینکه پسر با ادای شهادت برای پدرش و متعاقبا صدور رای به نفع وی باعث شود مالی به اموال پدر اضافه و او به عنوان ورثه نفع مادی ببرد یا باعث افزایش اعتبار و اعاده حیثیت پدر گردد و از این حیث به نفع معنوی برسد.
✅ در نتیجه صرف وجود رابطه قرابت سببی یا نسبی مانع از ادای شهادت نخواهد بود مگر اینکه به تشخیص قاضی ، شاهد دارای نفع مادی یا معنوی باشد که از این حیث، شهادت مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت .
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ بیشتر بدانیم :
❌مستند به ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی
هر کس ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه موتوری زمینی، آبی یا کشاورزی را تغییر دهد یا پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به آن نصب کند یا برای آن پلاک تقلبی بکار برد یا چنین وسایلی را با اعلام به تغییر و یا تعویض پلاک تقلبی مورد استفاده قرار دهد همچنین هرکس به نحوی از انحاء در شماره شاسی، موتور یا پلاک وسیله نقلیه موتوری و یا پلاکهای موتور و شاسی که از طرف کارخانه سازنده حک یا نصب شده بدون تحصیل مجوز از راهنمایی و رانندگی تغییر دهد و آن را از صورت اصلی کارخانه خارج کند به حبس از شش ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
✴️ بیشتر بدانیم :
❌آیا یکی از ورثه حق دارد در قسمتی از ملک موروثی ساکن شود؟
✅ استفاده انحصاری از خانه مورثی بوسیله هر یک از ورثه ، مستلزم اجازه و پرداخت اجرت المثل ملک مزبور به سایر وراث به نسبت سهم الارث آنها است ، در غیر این صورت سایر وراث می توانند تقاضای خلع ید متصرف از ملک موصوف را نمایند.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
❌ثبت نام آزمون سردفتری ۱۴۰۳ آغاز شد❌
مهلت ثبت نام: زمان شروع ثبت نام از روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۲۰ لغايت روز دوشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۷ مي باشد
زمان برگزاری آزمون سردفتری: روز جمعه دوم شهریورماه۱۴۰۳ می باشد.
هزینه ثبت نام ۳۲۰ هزار تومان
این آزمون متفاوت از آزمون سردفتری ۱۴۰۲ است که در روز ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار میشود.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
❌ استخدام فارغالتحصیلان رشته حقوق و فقه و حقوق در برخی از شهرداریها❌
استانداریهای آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، بوشهر، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، قزوین، خوزستان، کاشان، اردستان، سیستان و بلوچستان، زنجان، کرمان، مرکزی، سمنان، فارس و همدان به استناد به مجوزهای اخذ شده از سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور به منظور تامین بخشی از نیروهای انسانی مورد نیاز شهرداریهای استان، از افراد واجد شرایط از طریق برگزاری آزمون کتبی و آزمون عملی (برای مشاغل عملیاتی آتش نشانی) و پس از طی مراحل گزینش به صورت قرارداد کار معین دعوت به همکاری مینماید.
فارغالتحصیلان رشته حقوق و فقه و حقوق نیز امکان شرکت در این آزمون را دارند.
هزینه ثبت نام: ۳۶۸ هزار تومان
مهلت ثبت نام: تا ۲۵ فروردین ۱۴۰۳
دریافت کارت آزمون: ۷ خرداد ۱۴۰۳
زمان برگزاری آزمون: ۱۰ خرداد ۱۴۰۳
مواد آزمون:
الف) آزمون عمومی
۱- زبان و ادبیات فارسی
۲- معارف اسلامی
۳- زبان انگلیسی عمومی
۴- اطلاعات عمومی، دانش اجتماعی، هوش و استعداد تحصیلی
۵- فناوری اطلاعات (مهارتهای Internet،Excel ،PowerPoint ،Word)
۶- ریاضی و آمار
ب) آزمون اختصاصی
علاوه برآزمون عمومی، آزمون تخصصی حسب مورد در عنوان شغلی مربوطه به شرح مفاد مندرج در جدول بخش نهم این دفترچه انجام خواهد شد. منابع آزمون تخصصی متناسب با عنوان شغلی مورد نظر، در همین دفترچه تشریح گردیده است:
کارشناس حقوقی: قانون مدنی – قانون آیین دادرسی مدنی – حقوق اداری – قانون شهرداریها – قانون ثبت اسناد و املاک
کارشناس ثبت اسناد و املاک: قانون ثبت اسناد و املاک - قانون مدنی - قانون دفاتر اسناد رسمی - قانون امور حسبی - آیین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا
کارشناس امور دینی: انديشه اسلامی - حقوق اجتماعی و سيا سی در اسلام - آشنايی با قانون اساسی - معارف و علوم قرآن
مامور حراست: حقوق اداری - اخلاق حرفه ای و فرهنگ سازمانی - مبانی سازمان و مدیریت - مدیریت رفتار سازمانی - مبانی پدافند غیرعامل
مسئول دفتر: مدیریت رفتار سازمانی - مدیریت منابع انسانی - مبانی علوم اجتماعی - حقوق اداری - مبانی سازمان و مدیری
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
❌ نائب رئیس اسکودا: زمان آزمون وکالت ۱۴۰۳ آخر فروردین مشخص خواهد شد❌
🔹انتشار اخبار متناقض درخصوص زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ موجب سردرگمی داوطلبین شده است.
🔹پیشتر رییس کانون وکلای دادگستری مرکز در اولین نشست خبری خود (بهمن ۱۴۰۲) از مذاکراتی برای برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ در تابستان خبر داده بود. با این حال بهنام حبیب زاده گفته بود زمان برگزاری آزمون وکالت بایستی در اسکودا نهایی شود.
🔹وکیل ابراهیم کیانی، نائب رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران، در گفتگو با خبرنگار وکلاپرس درخصوص زمان دقیق برگزاری این آزمون گفت: زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ تا آخر فروردین امسال مشخص خواهد شد.
🔹وی در این مکالمه کوتاه تلفنی افزود: در تماس آخر ماه تاریخ را به شما اعلام خواهم کرد.
🔹به نظر میرسد باید تا پایان فروردین و برگزاری جلسه شورای اجرایی اسکودا منتظر ماند. در این جلسه نمایندگان کانونهای وکلای دادگستری زمانهای پیشنهادی برای برگزاری آزمون وکالت را مورد بررسی و تصویب قرار میدهند.
https://eitaa.com/M_hoghoghyar
❌فاصله ابلاغ وقت دادرسی تا زمان تشکیل جلسه ؟!
✅ دادسرا
از ابلاغ تا زمان حضور متهم در دادسرا، باید حداقل پنج روز فاصله باشد.
(ماده ۱۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری)
✅ محاکم حقوقی (از قبیل؛ دادگاه عمومی حقوقی و دادگاه خانواده)
از ابلاغ تا زمان تشکیل جلسه، باید حداقل پنج روز فاصله باشد.
(ماده ۶۴ قانون آیین دادرسی مدنی)
✅ محاکم جزایی (از قبیل؛ دادگاه کیفری و دادگاه نظامی و دادگاه انقلاب)
از ابلاغ تا زمان تشکیل جلسه، باید حداقل هفت روز فاصله باشد.
(ماده ۳۴۳ قانون آیین دادرسی کیفری)
✅ اگر ابلاغ وقت دادرسی حقوقی و یا کیفری، از طریق نشر آگهی باشد .
باید حداقل یکماه فاصله باشد.
(ماده ۷۳ قانون آیین دادرسی مدنی
ماده ۳۴۴ قانون آیین دادرسی کیفری)
✅ اگر موضوع ابلاغ، احضار شاهد و گواه باشد .
باید حداقل هفت روز فاصله باشد.
(ماده ۲۴۲ قانون آیین دادرسی مدنی)
✅ اگر اصحاب دعوا یا یکنفر از ایشان، مقیم خارج از کشور باشد .
باید حداقل دوماه فاصله باشد.
(ماده ۶۴ قانون آیین دادرسی مدنی)
https://eitaa.com/M_hoghoghyar