#در_محضر_معصوم(۱۳)
#تملق
رسول اللّه صلى الله عليه و آله :
لَيسَ مِن أخلاقِ المُؤمِنِ المَلَقُ إلاّ في طَلَبِ العِلمِ.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : تملّق(چاپلوسی)، خوى مؤمن نيست ، مگر در جستجوى دانش .
📗نثر الدرّ : ج 1 ص 112 ، عدّة الداعي : ص 71.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#علم_دراية
#علم_رجال
#تفاوت_رجال_دراية
در تفاوت علم رجال با علم درایة گفته شده: موضوع #علم_درایه، کلّی است؛ زیرا موضوع آن، حدیث از جهت سند و یا متن و یا هردو است و غایت آن، قبول و ردّ خبر است.
ولی موضوع #علم_رجال، جزئی و فرد فرد افرادِ سند است و با متن و مجموع سند، ارتباطی ندارد و غایت آن، شناخت افراد ضعیف و ثقه و مانند آن است.
برای مثال، بحث از راستگویی و دروغگویی، ضابط بودن و ضابط نبودن، غالی بودن و نبودن شخص خاص که در سند واقع شده (مانند محمدبن مسلم و یا محمدبن سنان)، بحث رجالی است.
و بحث از صحیح و یا حسن و یا موثّق و یا ضعیف بودن سند و یا بحث از متصل و یا منقطع بودن و معنعن و یا مسلسل بودن آن، اگرچه مربوط به سند است، ولی چون راجع به مجموع سند است، داخل در علم درایه است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#حدیث_صحیح
#تفاوت_مکتب_قدماء_ومتاخرین
#صحیح_قدمائی
حدیث صحیح نزد قدما همچون صاحبان کتب اربعه و شیخ مفید و دیگر محدثان قرون اولیه با معنای آن در نزد علمای حدیث دوره بعد که از ابنطاووس (م673 ه) و علامه حلی (م726ه) آغاز میشود متفاوت است. آنان نه به صرف صحت سند به درستی حدیث حکم میکردند و نه به صرف ضعف سند آن را کنار میگذاشتند، قوت و درستی سند تنها یکی از شیوهها و گاه تنها یکی از قرینهها برای حکم به اعتبار و بی اعتباری روایت بود.
بخش دیگر کار در بررسی متن به انجام میرسید آنان پس از کاوشهای دقیق و عمیق و به دست آوردن اطمینان عرفی و عقلائی از مراد نهائی متن به سنجش آن با قرآن و سنت قطعی و اجماعات فقهی و دیگر موازین مقبول و عقلائی میپرداختند و در پی قرینههای گوناگون دلالت کننده بر درستی و ضعف حدیث به هر سو روان شده کتابهای متعددی را میکاویدند، این شیوه گاه به کنار نهادن حدیثی و گاه به قبول کردن و معتبر دانستن آن منجر میشد.
#مقاله: (تبیین شرائط قبول خبر از منظر قدما و متاخرین) نوشته سیدمحمد کاظم طباطبایی که در ادامه میآید به بررسی این دو روش پرداخته است.👇👇👇
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
کلثوم ننه.pdf
1.23M
فایل pdf کتاب "#کلثوم_ننه" نوشته مرحوم آقا جمال خونساری، با طراحی بیژن اسدی پور.
این کتاب پیشتر در بخش معرفی کتابِ #کانال_علوم_ومعارف_حدیث معرفی گردید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
حدیث بُکش بُکش❗️
در برخی از سایت ها و سخنرانی های سالیان اخیر به روایتی اشاره شده است که «مسلمانان به بيت المقدس که يهوديان در آنجا فساد مي کنند حمله کرده و شعار آنها #بُکش_بُکش» است.
حال آن که بر اساس جستجوهای انجام شده، چنین حدیثی در منابع روایی شیعه یافت نشدبلکه تنها یک حدیث با مضمون ذیل در کتب اهل سنت آمده است:
#ابوهريره عن علي بن ابي طلحه قال: يدخلون دمشق برايات سود عظام فيقتتلون فيها مقتله عظيمه شعارهم بُکش بُکش.(1)
یعنی گروهي با پرچم هاي سياه بزرگي وارد دمشق مي شوند و در آن جا کشتاری عظيم به راه مي اندازند، شعار آنان #بُکش_بُکش خواهد بود.
این روایت در کتاب «الفتن» آمده است. نویسنده کتاب: نعیم بن حماد مروزی است. علمای اهل سنت در باره شخصیت وی اختلاف نظر دارند. برخی او را توثیق و برخی تضعیف کرده اند.
البته برخی می گویند اين خبر با آن چه در تاريخ رخ داده مطابق است، چون پس از استقرار لشکر خراسان در کوفه، سفاح اولين خليفه عباسي، آنان را به فرماندهي عمويش عبدالله بن علي به شام فرستاد و کشتار عظيمي از بني اميه به راه انداختند. از آن جا که بسياري از اين لشکريان ايراني بودند شعار آنان به فارسي بيان شده است. ●▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬●
پن:
1-الفتن، صفحه 134.
برای مطالعه بیشتر می توانید به مقاله «تاملی در روایت های علایم ظهور» نویسنده: مصطفی صادقی، مجله انتظار موعود، دوره 1، شماره 162، پاییز 1393، مراجعه کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
https://eitaa.com/MaarefHadith
#منزلت_منتظران_ظهور
#حدیث_انتظار
عن الامام السجاد علیه السلام:
يَا أَبَا خَالِدٍ إِنَّ أَهْلَ زَمَانِ غَيْبَتِهِ الْقَائِلُونَ بِإِمَامَتِهِ الْمُنْتَظِرُونَ لِظُهُورِهِ أَفْضَلُ أَهْلِ كُلِّ زَمَانٍ لِأَنَّ اللَّهَ تَعَالَى ذِكْرُهُ أَعْطَاهُمْ مِنَ الْعُقُولِ وَ الْأَفْهَامِ وَ الْمَعْرِفَةِ مَا صَارَتْ بِهِ الْغَيْبَةُ عِنْدَهُمْ بِمَنْزِلَةِ الْمُشَاهَدَةِ وَ جَعَلَهُمْ فِي ذَلِكَ الزَّمَانِ بِمَنْزِلَةِ الْمُجَاهِدِينَ بَيْنَ يَدَيْ رَسُولِ اللَّهِ ص بِالسَّيْفِ أُولَئِكَ الْمُخْلَصُونَ حَقّاً وَ شِيعَتُنَا صِدْقاً وَ الدُّعَاةُ إِلَى دِينِ اللَّهِ سِرّاً وَ جَهْراً.
امام سجاد علیه السلام:
اى ابو خالد مردم زمان او كه معتقد به امامت وى مي باشند و #منتظر_ظهور او هستند، برتر از مردم هر زمانی هستند، زيرا خداوند عقل و فهمى به آنها داده كه غيبت در نزد آنها حكم مشاهده را دارد! خداوند آنها را در آن زمان مثل كسانى مي داند كه با شمشير در پيش روى پيغمبر -عليه دشمنان دين- پيكار كردهاند، آنها مخلصان حقيقى و شيعيان راستگوى ما هستند كه مردم را به طور آشكار و نهان به دين خدا مي خوانند.
📗بحار الأنوار، ج 52، ص122
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
به نام خدا
ثبت نام کارگاه های #کوتاه_مدت به صورت #مجازی و #رایگان به همراه #صدورگواهی پایان دوره
مهلت ثبت نام تا تاریخ ۹۹/۳/۲۵
(کلاس ها شامل: ویراستاری، روش پژوهش، مکالمه عربی، مکالمه زبان انگلیسی، مولوی پژوهی و مثنوی خوانی، فن بیان و سخنوری، مجریگری، خبرنگاری، شخصیتشناسی، خوشنویسی و.....)
❗️مدارک مورد نیاز، نحوه ثبت نام و توضیحات بیشتر در تصاویر زیر درج گردیده است.👇👇
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم(۱۴)
#حق_همسایه
#حرمت_همسایه
فِي كِتَابِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عن رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ:
حُرْمَةُ اَلْجَارِ عَلَى اَلْجَارِ كَحُرْمَةِ أُمِّه
در كتاب على عليه السّلام از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله آمده: احترام و #حرمت_همسايه بر همسايه چون احترام مادر است.
📗 الکافي ج ۲، ص ۶۶۶
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#حضرت_خضر
#مشاهده_اولیای_الهی
در بین مردم معروف است «اگر کسی 40 روز مقابل خانهاش را آب و جارو کند، حضرت خضر (ع) را میبیند»
آیا این سخن برخواسته از سخن معصوم است و یا این که خرافاتی بیش نیست؟
رفتگران شهرداری هر روز در هر منطقهای مقابل دهها خانه را آب و جارو میکنند و بعد از 40 روز یا 40 ماه، آیا حضرت خضر را می بینند و یا این که حتی به دستمزد خود هم نمی رسند؟
در لینک زیر می توانید جواب سوال را مطالعه کنید:
http://www.x-shobhe.com/shobhe/2895.html
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith