#در_محضر_معصوم
#برنامه_ریزی
🔹عن موسی بن جعفر علیهالسلام: اِجْتَهِدُوا فِي أَنْ يَكُونَ زَمَانُكُمْ #أَرْبَعَ_سَاعَاتٍ سَاعَةً لِمُنَاجَاةِ اَللَّهِ وَ سَاعَةً لِأَمْرِ اَلْمَعَاشِ وَ سَاعَةً لِمُعَاشَرَةِ اَلْإِخْوَانِ وَ اَلثِّقَاتِ اَلَّذِينَ يُعَرِّفُونَكُمْ عُيُوبَكُمْ وَ يُخْلِصُونَ لَكُمْ فِي اَلْبَاطِنِ وَ سَاعَةً تَخْلُونَ فِيهَا لِلَذَّاتِكُمْ فِي غَيْرِ مُحَرَّمٍ وَ بِهَذِهِ اَلسَّاعَةِ تَقْدِرُونَ عَلَى اَلثَّلاَثِ سَاعَاتٍ.
🔸تلاش كنيد كه وقت شما #چهار_ساعت باشد: ساعتي براي مناجات با خدا، ساعتي براي كار زندگي، ساعتي براي معاشرت با برادران و اشخاص مورد اعتماد كه شما را از عيب هايتان آگاه نمايند و از دل با شما خالص و يك رو باشند و ساعتي كه در آن براي لذت هاي غير حرام خويش خلوت كنيد و با اين ساعت، براي سه ساعت ديگر نيرو مي يابيد.
📗بحارالانوار، ج۷۵، ص۳۲۱.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
یکی از سخنان تامل برانگیز حضرت علی علیهالسلام در نهجالبلاغه که در آن به توصیفات کم نظیری از شخصی پرداخته شده این کلام حضرت است:
لِلَّهِ بَلَاءُ [بِلَادُ] فُلَانٍفَلَقَدْ قَوَّمَ الْأَوَدَ وَ دَاوَى الْعَمَدَ وَ أَقَامَ السُّنَّةَ وَ خَلَّفَ الْفِتْنَةَ ذَهَبَ نَقِيَّ الثَّوْبِ قَلِيلَ الْعَيْبِ أَصَابَ خَيْرَهَا وَ سَبَقَ شَرَّهَا أَدَّى إِلَى اللَّهِ طَاعَتَهُ وَ اتَّقَاهُ بِحَقِّهِ رَحَلَ وَ تَرَكَهُمْ فِي طُرُقٍ مُتَشَعِّبَةٍ لَا يَهْتَدِي بِهَا الضَّالُّ وَ لَا يَسْتَيْقِنُ الْمُهْتَدِي. (خطبه ۲۲۸)
در اینکه منظور حضرت در خطبه مذکور چه کسی است بین شارحین نهجالبلاغه اختلاف وجود دارد، این اختلاف گاه در شخص مورد نظر و گاه در مراد و انگیزه حضرت است.
🔹ابنابیالحدید معتزلی فرد مورد ستایش حضرت در این خطبه را خلیفه دوم دانسته و مدعیست نسخهای به خط سید رضی به او رسیده که ذیل خطبه تصریح عمر میکند: فلان المكنى عنه عمر بن الخطاب و قد وجدت النسخة التي بخط الرضي أبي الحسن جامع نهج البلاغة و تحت فلان عمر حدثني بذلك فخار بن معد الموسوي. (شرح نهجالبلاغه،ج۱۲،ص۴)
🔹صاحب منهاج البراعة، این کلام ابنابیالحدید را مورد انتقاد قرار داده و احتمال میدهد شخص مورد نظر در این خطبه مالک اشتر باشد.
وی در ادامه با فرض پذیرش سخن شارح معتزلی مینویسد: الحاصل أنّه على كون المكنّى عنه عمر لا بدّ من تأويل كلامه و جعله من باب الايهام و التّورية على ما جرت عليها عادة أهل البيت عليهم السّلام في أغلب المقامات فانّهم لما رأوا من النّاس جمهورهم إلّا النّادر من خواصّ أصحابهم الافتتان بمحبة صنمى قريش، و أنّهم اشربوا قلوبهم حبّ العجلين، و ولعوا بعبادة الجبت و الطاغوت سلكوا في كلماتهم كثيرا مسلك التّورية و التقيّة حقنا لدمائهم و دماء شيعتهم، حيث لم يتمكّنوا من إظهار حقيقة الأمر.(منهاجالبراعهة، ج۱۴، ص۳۷۲)
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
✅انتساب خطبه ۲۲۸ نهج البلاغه به امیرالمومنین علیهالسلام
در پست قبلی کانال مطالبی پیرامون خطبه ۲۲۸ نهجالبلاغه و شخصیت مورد ستایش حضرت در این خطبه بیان گردید و به نظر برخی از شارحین نهجالبلاغه ذیل آن اشاره شد.
یکی از اساتید (استاد مجد فقیهی)محترم عضو کانال نکتهای قابل توجه درباره خطبه مذکور و مطلب منتشر شده ارائه فرمودند که در ادامه به آن شاره میشود.
👈این مطلب (خطبه ۲۲۸) در هیچ کتاب حدیثی عامه نیامده است با وجود آن که داعی بر نقل آن در میان عامه وجود دارد و در کتب خاصه تنها در نهج البلاغه آمده و اصل مطلب در تاریخ طبری است و در آنجا هم این کلام از دختر ابی الخیثمه نقل شده و کلام مولی نمیباشد. به شرح بهجالصباغه تستری مراجعه فرمایید بحث نمودهاند.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
با تشکر از استاد عزیز جهت بیان این نکته ارزنده و مفید.
#کانال_علوم_ومعارف حدیث به دنبال نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام است. موجب خرسندی است که اساتید محترم نکات ارزنده خود را جهت بهرمندی اعضای کانال بیان بفرمایند.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
#برنامه_ریزی
🔹عن امیرالمومنین عليهالسلام لِلْمُؤْمِنِ ثَلاَثُ سَاعَاتٍ فَسَاعَةٌ يُنَاجِي فِيهَا رَبَّهُ وَ سَاعَةٌ يَرُمُّ مَعَاشَهُ وَ سَاعَةٌ يُخَلِّي بَيْنَ نَفْسِهِ وَ بَيْنَ لَذَّتِهَا فِيمَا يَحِلُّ وَ يَجْمُلُ وَ لَيْسَ لِلْعَاقِلِ أَنْ يَكُونَ شَاخِصاً إِلاَّ فِي ثَلاَثٍ مَرَمَّةٍ لِمَعَاشٍ أَوْ خُطْوَةٍ فِي مَعَادٍ أَوْ لَذَّةٍ فِي غَيْرِ مُحَرَّمٍ
🔸مؤمن را سه ساعت است: ساعتى كه در آن با خدا مناجات مىكند، ساعتى كه در آن براى هزينۀ زندگى مىكوشد، و ساعتى كه در آن از لذتهاى حلال و زيبا بهره مىبرد خردمند را نشايد كه جز در سه مورد سفر كند: اصلاح معاش، گام نهادن در امر معاد، يا كام گرفتن از غير حرام.
📗نهج البلاغه،حکمت۳۹۰
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
⭕️وقتی نام علی موجب عاق والدین میشود
#مظلومیت_علی
⬅️[در دوران إمارة حجاج، طعن و دشمنی با حضرت علی به جایی رسید که] شخصی که او را جد اصمعی، عبدالملک بن قریب، میخواندند، نزد حجاج آمد و فریاد برآورد که: «ای امیر، والدینم #عاقم کردند و مرا علی نام نهادند!!! فقیر و مسکینم و به بخشش امیر محتاج.»
حجاج با خنده گفت: «بهسبب ظرافت و ملاحت آنچه به آن متوسل شدی، ولایت فلانمحل را به تو واگذار میکنم.»
⬅️حتى أن إنسانا وقف للحجاج و يقال إنه جد الأصمعي عبد الملك بن قريب فصاح به أيها الأمير إن أهلي عقوني فسموني عليا و إني فقير بائس و أنا إلى صلة الأمير محتاج فتضاحك له الحجاج و قال للطف ما توسلت به قد وليتك موضع كذا.
📗شرح نهجالبلاغه ابنابیالحدید، ج۱۱، ص۴۶.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
🔸 وجه تسمیۀ حضرت زینب سلامالله علیها
✍ استاد محمدهادی یوسفی غروی
اینکه مشهور شده «زینب» را «زینت پدر» و «زینة أب» معنا میکنند، و نیز اینکه گفته میشود پیامبر(ص) به پیشنهاد جبرئیل(ع) اسم حضرت را زینب گذاشت، اینها ریشه و سندی ندارد.
و پیش از حضرت زينب(س) نیز اين نام در بین عرب رایج بود؛ بعنوان نمونه زینب خواهر بزرگتر حضرت فاطمه(س)، زینب بنت جحش دختر عمه و همسر پیامبر(ص)، و نیز زینب دختر حمزه سید الشهداء(س). و بالاخره اینطور نبود که از مصادیق ﴿لَمْ نَجْعَل لَّهُ مِن قَبْلُ سَمِيًّا﴾(۱) باشد.
زینب در اصل نام درختی [یا گلی] زیبا و خوش بو در بیابان بوده که عرب این نام را برای دختران برگزیده بود(۲). همچنانکه در میان غیرعرب نیز نامگذاری دختران بنام بعضی گلها و گیاهان معمول است.
🔹 زینب کبری
و اینکه برخی از توصیف حضرت زینب(س) به «زینب کبری» چنین برداشت میکنند که ایشان بزرگتر از خواهرش ام کلثوم بوده است اشتباه است زیرا در کتابهای تراجمِ صحابه -شرح حال و معرفی صحابۀ پیامبر(ص)- آمده است که زینب دومین دختر امیرالمؤمنین(ع) بوده است.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
۱) ﴿يَا زَكَرِيَّا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ يَحْيَىٰ لَمْ نَجْعَل لَّهُ مِن قَبْلُ سَمِيًّا﴾(مريم ٧).
۲) اسم این درخت «زَنَب» نیز نقل شده. و اولین کسی که بسیط نبودن کلمۀ «زینب» را مطرح کرده و گفته مرکب است از «زین» و «أب» فیروزآبادی در کتابش "القاموس المحیط" است که در قرن هشتم و نهم میزیسته و این ادعا را بدون هیچ نقل و استناد و شاهد مثالی و صرفاً بعنوان یک احتمال مطرح کرده و پیش از او در جایی ذکر نشده.
- لغتنامۀ دهخدا: [زَ نَ] .. درختی است خوش منظر و خوشبوی، ومنه سُميت المرأةُ زينب، أو من الأزنب للسمين..، در ذخیرۀ خوارزمشاهی بمعنی پاکیزگی بشرۀ (پوست) مردم آمده: «اندر بیان کردن پاکیزگی و آراستگی ظاهر بشرۀ مردم که آن را "زینب" گویند».
- لسان العرب (ابن منظور) 1: 453، عن ابن الأَعرابي: الزَّيْنَبُ شجرٌ حَسَنُ المَنْظَر طَيِّبُ الرائحة، وبه سُمِّيت المرأَة.
- لغتنامۀ لاروس: الزَّيْنَبُ: نبات عشبيٌّ بَصَليٌّ معمّر من فصيلة النرجسيات، أزهاره جميلة بيضاء اللون فوّاحة العرف، وبه سُمِّيت المرأة.
🆔@YusufiGharawi
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
پیروی از هوای نفس = تخریب عقل
«يَا هِشَامُ مَنْ سَلَّطَ ثَلَاثاً عَلَى ثَلَاثٍ فَكَأَنَّمَا أَعَانَ عَلَى هَدْمِ عَقْلِهِ مَنْ أَظْلَمَ نُورَ تَفَكُّرِهِ بِطُولِ أَمَلِهِ وَ مَحَا طَرَائِفَ حِكْمَتِهِ بِفُضُولِ كَلَامِهِ وَ أَطْفَأَ نُورَ عِبْرَتِهِ بِشَهَوَاتِ نَفْسِهِ فَكَأَنَّمَا أَعَانَ هَوَاهُ عَلَى هَدْمِ عَقْلِهِ وَ مَنْ هَدَمَ عَقْلَهُ أَفْسَدَ عَلَيْهِ دِينَهُ وَ دُنْيَاه. (1)
ترجمه: امام موسی کاظم(ع) خطاب به هشام فرمود: کسی که سه چیز را بر سه چیز مسلط کند مانند این است که هوای نفسش را در از بین بردن عقلش یاری نمود. کسی که نور تفکرش را با آرزوهای درازش خاموش کند؛ و کسی که دقائق حکمتش را با حرفهای زیادی محو کند، و کسی که نور عبرت را با خواهشهای نفسانی خاموش کند، گو اینکه هوای نفسش را در از بین بردن عقلش یاری رساند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📖 ابوحامد غزالی و فیض کاشانی(ره) در این باره میگویند: «در اثر گناه در قلب کدورت و تاریکی ایجاد میشود که اثرش هیچگاه از بین نمیرود؛ زیرا نهایت این است که با کار خوب میتوان اثر گناه را پاک و محو کرد؛ در حالی که اگر کار خوب قبل از گناه واقع شود، به صفا و نورانیت قلب میافزاید. پس اگر بعد از گناه؛ کار نیکی، انجام شود، تنها وضعیت قلب را به قبل از گناه برمیگرداند و فایده کار نیک [که زیاد شدن نورانیت باشد]، از بین میرود. ولی اگر قبل از انجام کار نیک، گناهی نباشد نورانیت و صفای قلب را افزایش میدهد. (2)
1. الکافی، ج 1، ص 17.
2. إحیاء علوم الدین، ج 8، ص 23؛ المحجة البیضاء فى تهذیب الإحیاء، ج 5، ص 24.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
اندر تنقید سخنان نسنجیده #گرگیج امام جمعه اهل سنت به روایتی از طبرانی عالم اهل سنت پیرامون خلیفه اول ابوبکر اشاره میشود؛
❗️طبرانی (متوفی: 360هـ) در کتاب: «المعجم الکبیر» به نقل از «عروة بن زبیر» نسب «ابوبکر» اینچنین نقل نموده است: «حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ عَمْرِو بْنِ خَالِدٍ الْحَرَّانِيُّ، حَدَّثَنِي أَبِي، ثنا ابْنُ لَهِيعَةَ، عَنْ أَبِي الْأَسْوَدِ، عَنْ عُرْوَةَ، قَالَ: " أَبُو بَكْرٍ الصِّدِّيقُ اسْمُهُ عَبْدُ اللهِ بْنُ عُثْمَانَ بْنِ عَامِرِ بْنِ عَمْرِو بْنِ كَعْبِ بْنِ سَعْدِ بْنِ تَيْمِ بْنِ مُرَّةَ، شَهِدَ بَدْرًا مَعَ رَسُولِ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ (وآله) وَسَلَّمَ، وَأُمُّ أَبِي بَكْرٍ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ: أُمُّ الْخَيْرِ سَلْمَى بِنْتُ صَخْرِ بْنِ عَامِرِ بْنِ عَمْرِو بْنِ كَعْبِ بْنِ سَعْدِ بْنِ تَيْمِ بْنِ مُرَّةَ بْنِ كَعْبِ بْنِ لُؤَيِّ بْنِ غَالِبِ بْنِ فِهْرِ بْنِ مَالِكٍ». (الطبرانی، المعجم الکبیر، ج1، ص51، ح)
🔴بر اساس این روایت، «ابوقحافة» پدر ابوبکر، برادر «صخر» است، که در نتیجه این خبر بیانگر ازدواج «ابوقحافه» پدر ابوبکر، با فرزند برادر خود خواهد بود.
روایت طبرانی بیانگر ازدواج «ابوقحافة» با دختر برادرش است.
#گرگیج #نسب_ابوبکر
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
انَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا
سوره احزاب، آیه ۳۳
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخی متفاوت به مولوی هتاک
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#مسابقه
در فرهنگ اسلامی و نگاه شیعی، «امامت»، تداوم خط «رسالت» است. «امام» به عنوان وصی و جانشین «پیامبر»، نقش هدایت و تربیت مسلمانان را بر عهده دارد. این که پس از پیامبر، چه کسی باید عهده دار «خلافت» باشد و مردم تکلیف دارند از چه کسی و با کدام شاخصه ها و اوصاف، فرمان برداری کنند، مسئله ای مهم و سرنوشت ساز است. به همین دلیل شناخت «امام معصوم» لازم و در روایات نیز فراوان به آن تاکید شده است. آنان که امام خود را نشناسند و از امام شایسته و بر حق تبعیت نکنند، به گمراهی خواهند افتاد.
یکی از منابع مهم برای شناخت امامت، زیارت جامعه کبیره است. این زیارت مشتمل بر معرفی مقام والای ائمه علیهم السلام است؛ ان شاء الله در صدد آن هستیم که با کمک دوستان به حفظ مضامین عالی این زیارت همت گماریم.
بر این مبنا *مسابقه حفظ و شرح زیارت جامعه کبیره* طی ۵ نوبت برای بزرگوارانی که تمایل دارند در نظر گرفته شده است.
در ادامه، منابع، تاریخ و شرایط این مسابقه خدمت دانش پژوهان ارسال خواهد شد.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
لطفا به دیگران هم معرفی کنید
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
🌸 #قوانین_مسابقه
✅ از آن جهت که آزمون به صورت آنلاین برگزار می شود؛ بانیان مسابقه یک سری قوانین را جهت عزیزانی که قصد حضور در مسابقه را دارند در نظر دارند که خواهشمندیم به این قوانین توجه داشته باشید:
1️⃣ هر نفر فقط یک بار اجازه ورود به مسابقه را دارد.
2️⃣ در هنگام پاسخ گویی به سوالات استفاده از هر گونه اطلاعات علمى، غیر از محفوظات ذهنی شركت كننده، خلاف قوانین است.
( از قبیل: استفاده از pdf موجود در کانال ها، اطلاعات دیگر افراد، استفاده از دیگر سایت ها، استفاده از پرینت و نکته برداری های منابع و ...)
‼️ عدم اجرای هر کدام از قوانین ذکر شده و دریافت جایزه در قبال آن، جایز نیست
ان شاالله بتوانیم در کنار شما دوستان قدمی در راه معرفت حقیقی ائمه اطهار علیهم السلام برداریم
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
4_6019481765826005205.pdf
116.3K
👆👆👆
📚موضوع: متن و ترجمه زیارت جامعه کبیره جهت حفظ آن
📖صفحات: ۱ تا ۴
🗝 نوع فایل: pdf
4_6019481765826005207.pdf
158.4K
📚موضوع: شرح زیارت جامعه کبیره
📖صفحات: ۸ تا ۱۷
🗝 نوع فایل: pdf
4_6019481765826005206.pdf
144.4K
📚موضوع: شرح زیارت جامعه کبیره
📖صفحات: ۱ تا ۷
🗝 نوع فایل: pdf
4_6019481765826005208.pdf
128K
📚موضوع: شرح زیارت جامعه کبیره
📖صفحات: ۱۸ تا ۲۳
🗝 نوع فایل: pdf
4_6019481765826005209.pdf
153.5K
📚موضوع: شرح زیارت جامعه کبیره
📖صفحات: ۲۴ تا ۳۲
🗝 نوع فایل: pdf
4_6019481765826005210.pdf
179.3K
📚موضوع: شرح زیارت جامعه کبیره
📖صفحات: ۳۳ تا ۴۰
🗝 نوع فایل: pdf
🗓 تاریخ مسابقه: سه شنبه ۱۴۰۰/۹/۳۰
🎁 جوایز مسابقه: مبلغ 500هزار ریال
در صورتی که تعداد شرکت کنندگان تا ۵۰ نفر باشد، به *۳ نفر*
و تعداد شرکت کنندگان بیشتر از ۵۰ نفر بود به *۵ نفر*
✅ نمرات ۹۰ به بالا در قرعه کشی، شرکت خواهد شد.
✅ مسابقه به صورت#آنلاین و #تستی در تاریخ و ساعت مشخص شده.
✅ لینک مسابقه در کانال قرار داده می شود
مدت زمان مسابقه 15 دقیقه
🕞 ساعت مسابقه:۳:۳۰ الی ۳:۴۵ عصر
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
🔶عن امیرالمومنین عليهالسلام: مَا اَلْمُجَاهِدُ اَلشَّهِيدُ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفَّ لَكَادَ اَلْعَفِيفُ أَنْ يَكُونَ مَلَكاً مِنَ اَلْمَلاَئِكَةِ.
🔶مجاهد شهيد در راه خدا پاداشش بيشتر از كسى نيست كه قدرت بر گناه داشته ولى خوددارى نموده، نزدیک است چنين انسان با عفّتی فرشتهاى از فرشتگان شود.
📗نهج البلاغه، حکمت ۴۷۴
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#صلوات_خاصه_حضرت_زهرا_ سلام الله علیها
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّيقَةِ فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ الَّتِي انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِينَ اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَوْلاَدِهَا
اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَى وَ حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَيْهَا وَ عَلَى أُمِّهَا صَلاَةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ مُحَمَّدٍ (أَبِيهَا) صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ و تُقِرُّ بِهَا أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلاَمِ.
بحارالانوار ج ۴۳ص۵۵
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
◾️عن رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله: «یا فاطِمَةُ، مَنْ صَلّی عَلَیک، غَفَرَ اللّهُ لَهُ، وَأَلْحَقَهُ بی حَیثُ کنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ.»
◾️پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: ای فاطمه، هرکس بر تو صلوات فرستد، خداوند او را آمرزیده و در بهشت، هر کجا باشم، به من ملحق خواهد کرد.
📗کشف الغمة،ج۱، ص۴۷۲.
#شهادت_حضرت_فاطمه_علیهاالسلام تسلیت باد.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از علوم و معارف حدیث
🏴حفظ فاطمیه اوّل و دوم🏴
📌 حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی دامت برکاته:
▪️در بين عوام از قدیم، ايام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا عليها السلام، فاطميه اوّل مشهور بوده است يعنی سيزدهم جمادی الاوّل، ولی اخيراً فاطميه دوم يعني سوم جمادی الثانية شهرت يافته و شايد منشأ آن حاجی نوری يا شاگردان او باشند.
▪️وجهی كه برايش ذكر می كنند، آن است كه ۷۵ روز در نسخ مختلف كتب تاريخی، تصحيف ۹۵ روز است و چنين تصحيفی بين دو كلمه «سبعين» و «تسعين» امری رايج و شايع است.
▪️من به ياد ندارم كه در كتب تاريخي و اختلاف نسخهها، اين دو كلمه به يكديگر اشتباه نشده باشد. در نسخ مختلف كتب تاريخی يا سبعين را به تسعين و يا بالعكس اشتباه می كنند. و چون تجربه نشان داده كه غالباً در اين كلمه خطا رخ می دهد، اصل أصالة عدم خطا هم جاری نيست.
▪️علی أیّ حال، شهادت آن حضرت هر روزی باشد، بايد به قصد رجاء توسّل كرد و به حسب روايات همان ثوابی كه وعده داده شده، به توسّل به قصد رجاء إعطاء می شود. در محاسن برقی آمده كه حضرت می فرمايند: رواياتی كه حَروریّه ـ كه خوارجاند ـ نقل می كنند، طرح (رد) نكنيد، احتمال دارد كه اين روايات صادر شده باشد، چون قطعی الكذب نيست، و چون محتمل است، رجاءً آنها را حفظ كنيد. چنانچه قاعده تسامح و امثال آن اقتضاء میكند.
▪️به حسب روايات مسلّم، وعده ثواب به توسّل داده شده و بايد حفظ شود، چه فاطميه اوّل و چه فاطميه دوم.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
🗣درس خارج فقه آیت الله سید موسی شبیری زنجانی، تاریخ : ۱۶مهر ۱۳۷۴.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
#رازداری
الإمامُ زينُ العابدينَ عليه السلام : وَدِدتُ و اللّه ِ أنّي افتَدَيتُ خَصلَتَينِ في الشِّيعَةِ لنا بِبَعْضِ لَحمِ ساعِدي : النَّزَقُ .[النَّزَق : الخِفّة و الطَّيش و قِلَّةُ الكِتمانِ .
امام زين العابدين عليه السلام فرمودند: به خدا سوگند دوست داشتم برای دو خصلت شيعيانمان بخشی از گوشت بازویم را قربانی بدهم: 1-شتابزدگى 2-كمى راز دارى.
📚 الكافي، ج1، ص221.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith