#دعا_در_هنگام_سختی
جابر بن عبدالله انصاری می گوید: نبى اكرم صلی الله علیه و آله به حضرت على و فاطمه سلام الله علیهما اين دعا را آموخت:
اگر مصيبتى به شما رسيد و از ستم سلطانى هراس پيدا كرديد و يا گمشدهاى داشتيد وضوء كاملى بسازيد و دو ركعت نماز بخوانيد و دستها را بآسمان برداريد و بگوييد:
َ يَا عَالِمَ الْغَيْبِ وَ السَّرَائِرِ يَا مُطَاعُ يَا عَلِيمُ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ يَا هَازِمَ الْأَحْزَابِ لِمُحَمَّدٍ يَا كَائِدَ فِرْعَوْنَ لِمُوسَى يَا مُنْجِيَ عِيسَى مِنْ أَيْدِي الظَّلَمَةِ يَا مُخَلِّصَ قَوْمِ نُوحٍ مِنَ الْغَرَقِ يَا رَاحِمَ عَبْدِهِ يَعْقُوبَ يَا كَاشِفَ ضُرِّ أَيُّوبَ يَا مُنْجِيَ ذِي النُّونِ مِنَ الظُّلُمَاتِ يَا فَاعِلَ كُلِّ خَيْرٍ يَا هَادِياً إِلَى كُلِّ خَيْرٍ يَا دَالًّا عَلَى كُلِّ خَيْرٍ يَا آمِراً بِكُلِّ خَيْرٍ يَا خَالِقَ الْخَيْرِ وَ يَا أَهْلَ الْخَيْرِ أَنْتَ اللَّهُ رَغِبْتُ إِلَيْكَ فِيمَا قَدْ عَلِمْتَ وَ أَنْتَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد
بعد حاجت خود را بخواه كه ان شاء الله مستجاب خواهد شد.
📚 مكارم الأخلاق، ص: 341
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
1_1570783704.PDF
3.14M
#معرفی_کتاب
کتاب «آشنایی با بحارالانوار» نوشته استاد أحمد عابدی حفظهالله.
این مجموعه با هدف معرفی #بحارالانوار، اثر علامه مجلسی تدوین گردیده که در آن، ضمن معرفی ویژگیهای بحارالانوار، زندگی، شخصیت، تالیفات و آثار علامه مجلسی نیز شرح داده شده است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
ویژه گی تاریخ حدیث در بازه های زمانی مختلف
✍ محمد مهدی احسانی فر
بسم الله الرحمن الرحیم
در تاریخ حدیث، هر بازه ای از دوران، ویژگی های خود را دارد. نمی توان سیره ای از حدیث نگاران و روشی از حدیث نگاری را از دوره ای به دوره دیگر، تسری داد مگر اینکه وجود آن سیره یا روش در دوره دوم، مستقلا ثابت شود.
دوران صفویه و پس از آن دوره قاجار نیز دارای ویژگی های خود است و هر یک جدای از دیگری، اوصافی را برای محدثان و روش آنها رقم زده است.
نسبت به ویژگی های حدیث پژوهی این دو دوره، کمتر پژوهش و نگاشته شده است. حتی فقیهان این دوران نیز با فقیهان دوران پیشین، متفاوت اند.
شاید بتوان گفت که اخباری گری با روشی خاص از ویژگی های این دوران است به گونه ای که حتی بسیاری از فقیهان و اصولیان نیز بهره ای از آن دارند.
احساس امنیت و سلطه کامل در دوره صفوی، بر آثار حدیثی این دوران سایه افکنده و از این رو «لعن نگاری» را گسترش داده است. در سوی مقابل، احساس خستگی و نیاز به هوای تازه بر آثار حدیثی دوره قاجار سایه انداخته و نوعی نگاه خاص مهدوی را شکل داده است.
در همین فضا، توجه جدی به روایات ضعیف و بسیار ضعیف و حتی منقولات مجعول، وجهی از ویژگی های منابع حدیثی را ساخته است که هرچند همه نگاشته های حدیثی در این زمین قرار نگرفته اند ولی بسیاری از آنها بهره مند از این ضعیف نگاری ها شده اند!
حتی اگر ادعا شود که بسیاری از مجعولات دوران ما که منبعی در میان منابع کهن برای آن نمی یابیم، ساخته و پرداخته عصر صفوی و یا قاجار است، ادعایی گزاف نیست؛ بلکه باید تنها در گستره این ادعا، تامل و تحقیق کرد.
یکی از ضعیف نگاران عصر قاجار شیخ ابوالحسن مرندی است. برخی او را مجتهدی مبرز شمرده اند و برخی دیگر وی را واعظی جاعل در تهران می دانند!
آثار او و نیز میرزا علی اصغر بروجردی و عباسعلی گورتانی از منابع حرفهای ضعیف دوران ماست که در تخریجات معمول و حتی حرفه ای اثری از آن در منابع معتبر نمی یابیم!
به نظر می رسد که نیاز به دوره ای مدرسه ای برای شناساندن آثار و روشهای حدیث نگاری عصر صفوی و سپس عصر قجری داریم. در این دوره پاسخ بسیاری از پرسشهای خویش را درباره برخی از امور و سخنان جاری در میان عموم می یابیم و با ریشه های آن و نیز تاثیر فضای زمانه بر پردازش های حدیثی آشنا می شویم.
امری که از آرزوهای نویسنده است و شاید کسانی آن را برآورده سازند.
والحمد لله رب العالمین
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
صلوات خاصه امام صادق علیهالسلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خَازِنِ الْعِلْمِ الدَّاعِی إِلَیْکَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبِینِ اللَّهُمَّ وَ کَمَا جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَ وَحْیِکَ وَ خَازِنَ عِلْمِکَ وَ لِسَانَ تَوْحِیدِکَ وَ وَلِیَّ أَمْرِکَ وَ مُسْتَحْفَظَ [مُسْتَحْفِظَ] دِینِکَ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِیَائِکَ وَ حُجَجِکَ إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ.
🏴شهادت امام صادق علیهالسلام تسلیت باد
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از علوم و معارف حدیث
#نمازیک_شنبه_ماه_ذی_القعده
#نمازبافضیلت_یک_شنبه_ها
نمازبافضیلت روزهای یکشنبه هرماه
سید بن طاووس در کتاب اقبال الاعمال، بخش اعمال ماه ذی القعده روایتی را از رسول خدا صلیالله علیه وآله نقل می کند که حضرت در آن روایت، چگونگی خواند و همچنین فضیلت این نماز را بیان می فرماید.
مختصر فضیلت این نماز چنین است «که هرکه آن را بجا آورد، توبهاش پذیرفته حق و گناهش آمرزیده میشود و طلبکاران او در قیامت از وی راضی گردند و با ایمان از دنیا برود و ایمانش از او گرفته نشود و قبرش وسیع و نورانی گردد و پدر و مادرش از او راضی شوند و آمرزش حق نصیب پدر و مادر و فرزندان و نژاد او گردد و روزی او توسعه یابد و فرشته مرگ در وقت مردن با او مدارا کند و جانش را به آسانی بستاند».
کیفیت آن نماز نیز چنین است: روز یکشنبه غسل به جا آورد و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند، در هر رکعت سوره «حمد» را «یک مرتبه» و سوره «توحید» را «سه مرتبه» و سوره «فلق» را «یک مرتبه» و سوره «ناس» را «یک مرتبه» بخواند و پس از نماز «هفتاد مرتبه» استغفار کند و استغفار را با «لَاحَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِاللّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ» ختم نماید، سپس بگوید: «يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْت» یعنی ای توانا، ای آمرزنده، گناهان من و همه مردان و زنان مؤمن را بیامرز که گناهان را جز تو کسی نمیآمرزد.
زمان این نماز یکی از یکشنبههای ماه ذیالقعده -در هر ساعتی از روز میتوان آن را خواند- است اما با توجه به فراز پایانی این روایت که از حضرت سوال می شود «يَا رَسُولَ اللَّهِ لَوْ أَنَّ عَبْداً يَقُولُ فِي غَيْرِ الشَّهْرِ» -یعنی اگر کسی در غیر ماه ذیالقعده این نماز را بخواند چگونه است؟ حضرت فرمود همان فضیلت را دارد-؛ اگر در یکشنبه سایر ماهها نیز بهجای آورده شود، همین پاداش را خواهد داشت. (1)
پی نوشت:
1-سید ابن طاووس، رضی الدین علی، الاقبال بالاعمال الحسنة، تهران: دار الكتب الإسلاميه، چاپ دوم، 1409ق، ج2، ص20.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
علوم و معارف حدیث
#نمازیک_شنبه_ماه_ذی_القعده #نمازبافضیلت_یک_شنبه_ها نمازبافضیل
نکته ای در باره #نمازیک_شنبه_ماه_ذی_القعده
✍️ محمد مهدی احسانی فر
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از کارهای لازم در عرصه تبلیغات دینی، توجه به توجهات دین است. یعنی آنچه را که صاحب شریعت در موضوع و موضع مخصوص مورد توجه قرار داده، ما هم به همان و با همان گونه توجه کنیم؛ یعنی میزان و گونه توجهاتمان را متناسب با توجه شریعت تنظیم کنیم.
اعمال یکشنبه ذی القعده از همین قبیل است. در سال های اخیر این عمل در فضای مجازی گسترش یافته و به عنوان عمل مستحبی مورد تاکید شریعت در حال گسترش است؛ در حالی که مستند آن چنین نیست.
نویسنده از باب اینکه به هر مستحبی ولو یک بار عمل شود، توفیق داشتم که چند سال به این عمل پایبند باشم، ولو از باب مستحب من بلغ، اما چنین تبلیغاتی برای عملی با مستند منابع ضعیف اهل سنت که منقول مرحوم ابن طاووس بوده و آن هم عملی که تاکیدی بر آن نه در متن حدیث دیده می شود و نه در عمل صحابه و اهل بیت علیهم السلام، امری عجیب است.
گسترش این روش می تواند دین را به صورت کاریکاتور درآورد و تناسبات دینی را به جای آنکه برگرفته از دین باشد برگرفته از سلایق قرار دهد.
والحمد لله رب العالمین
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
فضای صدور.pdf
1.42M
✅ فضای صدور
🔖 فهم دقیق و کامل روایات صادر از معصومان علیهم السلام نیازمند آشنایی با دانش ها، مهارت ها و پیش نیاز هایی است که بذون وجود آنها، دستیابی به مراد و مقصود ایشان کامل و همه جانبه نیست. یکی از پیش نیاز های تاثیر گذار، شناسایی قرینه های موجود در دوره صدور روایات است. که از آن به فضای صدور روایات تعبیر می شود. آشنایی با فضای صدور حدیث، سبب فهم دقیق تر و کامل تر مراد معصوم می گردد. در این نوشتار این قاعده توضیحو مثال هایی آورده شده است .
برای مطالعه لینک مستقیم 👈 اینجا کلیک کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
نشست علمی: شیوه های نوین نشر حدیث در میان کودکان و نوجوانان
با تاکید بر کتاب "من امام رضا را دوست دارم"
🎤سخنران:
حجت الاسلام و المسلمین استاد حیدری ابهری
مولف یکصد کتاب در حوزه کودک و نوجوان
دبیر علمی:
حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد غلامعلی
⏰ زمان: شنبه21خرداد1401 ساعت 11روز ولادت امام رضا علیه السلام
حضوری و مجازی
ادرس: موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، طبقه دوم، سالن جلسات
لینک نشست: https://vc1.qhu.ac.ir/neshasteelmee
#در_محضر_معصوم
امام سجاد علیه السلام فرمودند:
ألا و إنَّ أبغَضَ النّاسِ إلَى اللّه مَن یَقتَدی بِسُنَّةِ إمامٍ و لا یَقتَدِی بِأعمالِهِ
بدانید که منفورترین مردم نزد خداوند کسى است که سیره امامى را برگزیند ولى از کارهاى او پیروى نکند.
📚 الكافي، ج8، ص: 234
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#معرفی_کتاب
احادیث امیر المومنین علی علیه السلام بروایه عبدالعظیم الحسنی.
احادیث امیر المومنین به روایت حضرت عبد العظیم الحسنی از آثار ارزشمند حدیثی است که بروایه عبدالعظیم الحسنی و باملاء قاضی جعفر بن احمد الیمانی بود و از مخطوطات زیدیه است.
قاضی جعفر بهلولی، از بزرگان زیدیه است که نامِ وی در آغازِ سند قرار دارد. این سند، سپس به نامهای مبارک حضرت عبدالعظیم (رضی الله عنه) و آنگاه، به امام جواد علیه السلام میرسد که همۀ احادیث را از جدّ بزرگوارش امیرالمؤمنین علی علیه السلام روایت فرموده اند.
کتاب احادیث امیر المومنین علی علیه السلام بروایه عبدالعظیم الحسنی و ترجمه آن در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ توسط انتشارات دارالحدیث به چاپ رسیده است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
دوره حدیث پژوهی متن محور.pdf
328.2K
🔆 بإسمه تعالی
🔰 «مؤسسه علمی-فرهنگی میراث کتاب و سنت» برگزار میکند:
🔘 دومین دوره «حدیثپژوهی متنمحور»، با حضور استاد محمدمهدی احسانیفر، (از تاریخ سهشنبه ۳۱ خرداد)
📎 مطابق سرفصلهای فایل پیوستی👆
🔺 علاقهمندان حدیثپژوه که فارغالتحصیل سطح ۲ یا ۳ «مرکز تخصصی حدیث حوزه» هستند و یا دارای مدرک «کارشناسیارشد رشته حدیث» میباشند، جهت ثبتنام و یا کسب اطلاعات بیشتر، با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۵۴۸۶۴۴ تماس حاصل فرمایند.
🗓 روزهای برگزاری:
یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه
⏰ ساعات برگزاری: ۱۸ تا ۲۰
🕌 مکان: خیابان آذر، کوچه ۱۰۲، کتابخانه مسجد محمودیه، «موسسه میراث کتاب و سنت»
.
#کارگاه_ویراستاری_علمی_و_ادبی
📣معاونت فرهنگی و آموزشی شهرک مهدیه با همکاری فصلنامه دانش ها و آموزه های قرآن و حدیث برگزار می کند:
❇️کارگاه آموزش ویراستاری علمی و ادبی
ویژه مجلات قرآنی و حدیثی
🎙 استاد: محمد مهدی احسانی فر
✴️سرفصل های اجمالی کارگاه:
1.مفهوم شناسی ویراستاری علمی و ادبی
2.مراتب و شرایط
3.مراحل
🔴شرط شرکت در کارگاه: آشنایی با ویراستاری در حد کتاب "بر بال قلم"
🔷ویژه برادران
🔶در 6 جلسه حضوری
⏰زمان برگزاری: چهارشنبه ها ساعت 16 الی 18
📆جلسه اول: چهارشنبه 1401/04/01
◀️ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
☎️ 02532962626 - 02532962525
🏡نشانی: شهرک مهدیه، بلوار خاتم الائمه، جنب پارک کوثر، مجتمع آموزشی شهید حقانی ره (ساختمان اداری سابق شهرک مهدیه)
📌موقعیت مجتمع:
🌐https://maps.app.goo.gl/7hevsUc8uSjEbziW8
معاونت فرهنگی و آموزشی شهرک مهدیه
🆔@marakez_elmi_amozeshi
🆔@markazeimamkhomeini
#در_محضر_معصوم
«امام جعفرصادق علیهالسلام فرمودند: ما بَلَی اللهُ العِبادَ بِشَیءٍ اَشدَّ عَلیهم مِنَ اِخراجِ الدِّرهَم!
خداوند بندگان را به چیزی سختتر از خرج کردن پول امتحان نکرده است!
📚بحار، ج ٧٠، ص ١٣٩.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
پاسخ به چند شبهه بر حدیث غدیر خم و آیه ولایت توسط فقیه مشهور خراسانی ملا محمد حسن هردنگی.pdf
369.8K
✅ پاسخ به چند شبهه بر حدیث غدیر خم و آیه ولایت توسط فقیه مشهور خراسانی ملا محمد حسن هردنگی
✍️ حمیده جلیلی و....
🔖 این مقاله بصورت نقلی در جهت معرفی روش و قلم این فقیه تنظیم شده است، لذا نگارندگان از تفسیر موضوعات بصورت تحقیقی خودداری کرده و مقاله را بر اساس بیان دیدگاههای فقیه و متکلم مشهور خراسانی، ملا محمد حسن هردنگی در اثبات حقانیت امام علی (ع) با بهره برداری از حدیث غدیر خم و آیه ولایت و رفع شبهاتی که تاکنون از دیدگاه متکلمین شیعی بیان نشده و جنبه نوآوری دارد، تنظیم نموده اند.
برای مطالعه لینک مستقیم 👈 اینجا کلیک کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
صلوات خاصه امام جواد علیهالسلام
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِ وَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَ اللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّى فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ.
#شهادت_امام_جواد_علیهالسلام تسلیت باد.🏴
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
بررسی نظریه شیخ مفید درباره شهادت امام جواد (ع) .pdf
338.9K
#مقاله_بخوانیم
📝بررسی نظریه شیخ مفید درباره شهادت امام جواد علیهالسلام.
✍مصطفی صادقی
مسأله شهادت یا مرگ طبیعی امامان شیعه(ع) از جمله مسائلی است که نظر شیعه پژوهان را به خود جلب کرده است. شیخ صدوق (م381ه .ق) شهادت همه ائمه(ع) را بخشی از اعتقادات شیعه شمرده است ولی شیخ مفید (م413ه .ق) با تردید در این حکم عام، شهادت بیشتر امامان: از جمله امام جواد(ع) را نپذیرفته و بر این باور است که امام(ع) به مرگ طبیعی رحلت کرده است. اختلاف نظر این دو عالم بزرگ، با توجه به جایگاه بلندی که دارند، منشأ بحث های گوناگونی در سال های اخیر شده است. این نوشتار با تفکیک سه رویکرد تاریخی، روایی و کلامی در بررسی این موضوع، کوشیده است با تکیه بر شواهد تاریخی، اختلاف این دو عالم بزرگ شیعی را نتیجه دو رویکرد متفاوت در بررسی موضوع بداند و نشان دهد این دو دیدگاه با یک دیگر قابل جمعند.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
🔴 تمدید شد
✳️ فراخوان مقاله همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
✅ محورهای همایش:
1️⃣ دیدگاههای علامه مصباح یزدی(ره) درباره:
🔷 چیستی، امکان و اعتبار علوم انسانی
🔷 مبانی علوم انسانی
🔷 روش و فرآیند تولید علوم انسانی اسلامی
🔷 مسایل علوم انسانی
2️⃣ مطالعه تطبیقی اندیشههای علامه مصباح یزدی(ره) با دیگر متفکران در حوزه علوم انسانی
3️⃣ منظومه فکری علامه مصباح یزدی(ره) در علوم انسانی اسلامی
4️⃣ انعکاس و تأثیرگذاری اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در آثار اندیشمندان علوم انسانی
🗓 آخرین مهلت ارسال مقالات: 1401/05/31
🗓 زمان برگزاری: 25 و 26 خرداد 1402
🏢 دبیرخانه: قم، خیابان جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه 4
🔷 دریافت ریزموضوعات از سایت همایش
🌐 www.ihsam.iki.ac.ir
🔷 کانال همایش در ایتا، سروش و بله
🔰 @ihsam_ir
🌐 پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت علامه مصباح(ره)
🌐 https://mesbahyazdi.ir
☎️ دبیرخانه همایش: 02532113456
☎️ اداره همایشها: 02532113429
☎️ روابط عمومی: 02532113627
📱 همراه: 09051810128
🌐 کانال و سایت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 https://eitaa.com/iki_ac_ir
🌐 https://iki.ac.ir
🌺 به حکم عشق بنا شد در آسمان علی
🌺 علی از آن تو باشد، تو هم از آن علی
عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِاَلسَّلاَمُ قَالَ: «لَوْ لاَ أَنَّ اَللَّهَ خَلَقَ أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لَمْ يَكُنْ لِفَاطِمَةَ عَلَيْهَا اَلسَّلاَمُ كُفْوٌ عَلَى ظَهْرِ اَلْأَرْضِ آدَمُ فَمَنْ دُونَهُ.
امام صادق عليه السلام: اگر خداى تبارك و تعالى امير المؤمنين عليه السلام را براى فاطمه نمىآفريد، در روى زمين، از آدم گرفته تا هر بشرى بعد از او همسرى براى او نبود.
📗 الکافي،جلد۱، صفحه۴۶۱
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
شکل گیری و کارکردهای مرجعیت علمی زرارهبناعین.pdf
1.76M
#مقاله_بخوانیم
📝شکل گیری و کارکردهای مرجعیت علمی زرارهبناعین
✍سیدعلیرضا حسینی شیرازی _ محمد لطفی پور
انقلاب علمی و فرهنگی شیعه در عصر امامت امام باقر علیه السلام با مدیریت پیوسته آن حضرت و تربیت راویان کوشا و فرهنگگستر آغاز گردید. در پرتو هدایت امام معصوم، جامعه شیعه از مرحله فقر فرهنگی گذر کرده و به مرحله شکوفایی و بالندگی رسید.
زراره بن اعین یکی از آن نخبگان شیعه است که با دریافت حداکثری آموزههای دینی در جایگاه مرجعیت علمی قرار گرفته و به نشر آن معارف در بستر جامعه فرهنگی پرداخت.
توجه ویژه نهاد امامت به زراره، ضرورت بازشناسی ویژگیهای وی و همچنین کارکردشناسی فرهنگی او در جایگاه مرجعیت علمی را بیش از پیش نمایان میسازد. نوشتار حاضر، با شیوه تحلیل متون حدیثی و رجالی شیعه، به این دو امر مهم پرداخته است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | روایتی از آیتالله خامنهای از محبت مردم به #امام_باقر (علیهالسلام)
#در_محضر_معصوم
#راه_حل_رفع_بدهی_سنگین
❇️ عَنْ إِسْمَاعِیلَبْنِسَهْلٍ قَالَ: کَتَبْتُ إِلَی أَبِی جَعْفَرٍ آيَةَ اَللهِ اَلْعُظْمَى اَلْإِمَامُ اَلْبَاقِرُ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهِ : إِنِّی قَدْ لَزِمَنِی دَیْنٌ فَادِحٌ فَکَتَبَ أَکْثِرْ مِنَ الِاسْتِغْفَارِ وَ رَطِّبْ لِسَانَکَ بِقِرَاءَهًِْ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ.
✅ اسماعیل بن سهل گوید : در نامه ای به حضرت آیت الله العظمی امام باقر صلوات الله علیه چنین نوشتم : بدهی بسیار سنگینی بر عهده ام میباشد [که از پرداخت آن ناتوانم]». امام سلام الله علیه در پاسخم نوشتند : «فراوان استغفار نما و پیوسته زبانت را به خواندن سوره ی قدر مرطوب نگهدار».
📚 الکافی، ج۵، ص۳۱۷.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
قال الصادق علیه السلام: مَنْ دَعَا لِأَرْبَعِينَ رَجُلًا مِنْ إِخْوَانِهِ قَبْلَ أَنْ يَدْعُوَ لِنَفْسِهِ اسْتُجِيبَ لَهُ فِيهِمْ وَ فِي نَفْسِهِ.
كسى كه براى چهل نفر از دوستان و برادرانش دعا كند، پيش از آنكه براى خود دعا نمايد، دعاى او در باره ايشان و هم در باره خودش مستجاب مىشود.
📚 من لا يحضره الفقيه، ج2، ص: 212
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
َ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع أَسْرَعُ الدُّعَاءِ نُجْحاً لِلْإِجَابَةِ دُعَاءُ الْأَخِ لِأَخِيهِ بِظَهْرِ الْغَيْبِ يَبْدَأُ بِالدُّعَاءِ لِأَخِيهِ فَيَقُولُ لَهُ مَلَكٌ مُوَكَّلٌ بِهِ آمِينَ وَ لَكَ مِثْلَاهُ. امام باقر علیه السلام فرمود: زودترين دعائى كه باجابت رسد دعاى برادر (دينى) است براى برادرش در غياب او، ابتداء شروع بدعا براى برادرش كند پس فرشتهاى كه موكل بر او است گويد:
آمين و براى تو است دو چندان (آنچه براى برادر دينيت خواستى).
📚 الکافی، ج2، ص 507.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
دعای عرفه.pdf
3.17M
📝متن و ترجمه دعای روز عرفه امام حسین(ع)
التماس دعا🤲